Nem hinném, hogy ez lesz.. Ralph Roberts sem a bűntudata rémével találkozott, hanem a gyerekkori félelmével, és végül meglátta a Király igazi alakját is. Lehetséges, hogy King feleségével találkozik.. :))
Arra lennék kíváncsi, hogy az AZ és a Setét Torony hogy kapcsolódik, meg hogy ki/mi AZ egyáltalán.
Szerintetek a Ködben szereplő szörnyvilág ugyanaz, mint az a világ, ahova a Buick szállítja az áldozatait?
olvastam egy angol nyelvű forumon hogy mivel king az emberek tudatalattijából szedi a szörnyeit, ti. a bűntudatra épít, előfordulhat, hogy mikor Roland végre elér a toronyhoz, a bíbor király Susan alakjában jelenik meg neki. érdekes gondolat, nem?
Szerintem a LAngolierek az nagyon ott van. Azota is tobbszor olvastam/megneztem. Nagyon jo otlet. Ennel mar csak a hullazsak a kis kopasz doktorokkal tetszett jobban.
Nekem is nagyon tetszett a Halálsoron. Ez a legjobb King film, amit láttam.
Megnéztem az Atlantisz gyermekeit is, abban elég lényeges dolgokat változtattak meg, ezért nekem nem igazán jött be. Bár így valószínűleg érthetőbb volt azoknak, akik nem olvasnak Kinget.
Pontosan, Jolie. Nem véletlenül említettem pár hozzászólással korábban, hogy SK direkt megváltoztatta a főhős monogramját J. C.-re. Eredetileg nem emlékszem már, mi volt, de az On Writingban megírja, ha emlékezetem nem csal. Én is onnan tudom.
Röviden: fantasztikus regény, fantasztikus film. Régen nem szerettem Tom Hankset, de a film hatására nagyot nőtt a szememben :)
Igen, nagyon igényes a film kivitelezése, minden apró részletre odafigyeltek, pl:
- a zene, ami a kisegér felbukkanása alatt ment, nagyon illett a hangulathoz
-Tom Hanks igazán hitelesen játszotta a húgyúti fertőzéstől szenvedő embert
-és az összes karakter, a "bajtársak" mind olyan emberiek voltak, a Percy pedig pont annyira kis undok s.fej, mint amilyennek lennie kellett...
Én érzek a Joe C. karakterében egy kis krisztusi hasonlóságot, ahogy magáravette a bűnt és szenvedett, meghalt más helyett, ahogy tartotta az ikreket a két karjában bömbölve, mintha keresztre lenne feszítve... (nem beszélve acsodatételekről)
lehet, hogy csak én érzem így... :)
Olvastam egy érdekes Rémautó-Atlantisz Gyermekei kapcsolatot (SPOILERveszély):
A Buick egy olyan kocsi volt, mint amilyenek a Low Men in Yellow Coats-ban szerepeltek.
Szerinted mikor illik kitenni a spoiler feliratot? Ha lelövök egy poént a Hasznos Holmikból, vagy a Carrieből, akkor is, vagy elég csak a legutóbb megjelent egy-két könyvnél?
a tgm tenyleg ugy jo, ahogy van, bar a gonosz bacsi az oregek otthonaban tenyleg hianyzott picit (igy a nem-visszaemlekezesekkor is volt kit anyazni), amig meg emlekeztem a konyvre :)
Hat szerintem ha megnezed a Remeny rabjait, akkor a Tortura tuti lekerul a 3. helyre (mellesleg szerintem is az a 3. legjobb filmen). A halalsoron es a remeny rabjai kozott nem tudom eldonteni melyik jobb, annyira ut mind a ketto. Mindeg az amelyiket utoljara neztem :), most pl. a halalsoron... Ez a ket film szerintem meg a kopnyvet is ubereli, egyes reszek sokkal hatasosabbak es jobban lejnnek a vasznon, de persze a konyv erttol meg uberjo.
Szerintem a Halálsoron az eddigi legjobb King adaptáció! (holtversenyben a Tortúrával, de az más műfaj) Nagyon jó színészek, még a mellékszerepekben is! Mikor megláttam, hogy az ügyvédet Gary Sinise alakítja, rögtön eszembe jutott a Végítéletbeli szerepe. Ami hiányzott, az a "rosszfiú" az öregek otthonában, de amúgy minden klappolt. Érezni lehetett végig, hogy King ott sürgött-forgott a forgatáson. Ezek után már csak a Remény rabjaira vagyok kíváncsi (vessetek meg: még nem láttam)! Valószínű így van minden megfilmesítéssel, de ezt is sokkal jobban élveztem, hogy olvastam a könyvet, és így olyan infókat is tudtam, ami a filmből nem derül ki.
Tegnap este amúgy pazar volt a film, így, sokadszorra is. Remek alakítások, gyakorlatilag minden részről; a Percyt játszó srácot különösen eltalálták, szerencsétlen tényleg irritálóan gusztustalan volt. Del alakítója, Michael Jeter pedig, sajnos tavaly elhunyt, így RIP! :(
Egyébként szvsz nem lehetett volna jobb adaptációt készíteni, így volt jó, ahogy.
Aki már látta, annak nem mondok semmit, aki pedig még nem látta, annak én is csak ajánlani tudom a Halálsoront. Szerintem a legjobb film (és nem csak a King adaptációk közül!!)
Tegnap pedig nem láttam az Atlantisz gyermekeit, hiába van kódolatlan HBO! :-((((( Fél 8kor értem haza, és elfelejtettem, hogy felvegyem! Így jártam a Tűzgyújtóval is a múltkor! :-((((