A "férjemen még dolgozok" :). Mondtam neki próbálja meg leneszélni a következő hétvégére.
Az autós képpel örülök, hogy a többséget zavarba tudtam ejteni :))) Kb 2 óra alatt készült el :)
(A szalvétát különben egy szalvétarendelő helyről rendeltem a neten, na ezt jól megmondtam. Ott kismillió féle van. Most éppen nem találom a linket, ha megvan megmutatom nektek)
A kilós ára első ránézésre húzós, de magam is meglepődtem, milyen könnyű, vagyis, amikor egy párat kiválogattam, alig kellett néhány gramm árát fizetnem. Szóval kibírhatós - már, ha nem ezzel akarsz befedni egy nagy felületet.
Tandy na szép, korán reggel ilyet tenni az ember lányával....kis méretben megláttam, hogy hű micsoda mozik és a közepét vajon miből nyested ki, aztán látom, hogy "csak" szalvéta. nagyon jól néz ki és tényleg becsapós! :DD
Én türelmesebb vagyok egy kicsit smoncusnál: ha apró darabokból van, akkor 2-3 napot várok, ha nagyobb, akkor egy hetet is.
A mostaniban vannak átlátszó darabok és még mindig homályos némelyiknek a közepe, pedig 5-6 napja ragasztottam fel őket. Ennél megvárom, amíg mindegyik átlátszó darab alatt kiszárad rendesen a ragasztó.
kezdetben en is a hobbyboltban vettem a mozaikot, söt eleg sokaig, csak mostanaban szoktam ra a Duocolorra. csak az meg messze volt, szigetszentmikloson csak rendelesre tudnak, ugyhogy most en is Budafokon fogok venni ezentul naluk.
sajnos fogom meg nekem sincs, eddig kalapaccsal törtem össze a mozikokat, es kerestem mindegyiknek helyet :-)
sziasztok! Nagyon úgy fest, hogy én sem fogok tudni menni. A férjem most mondta, hogy leszervezett egy ismerőslátogatást. Azt mondta, nem tudta hogy már van programom, pedig tuti mondtam neki. Egyik fülén be másikon ki.
Vajon minden pasi ilyen??????
Tegnap este még csináltam egy kis egyszerű gyerekképet a fiamnak az oviba.
Ha nagyon apróra akarsz darabolni, vegyél 1x1-eset. Az nincs akkora választékban (legalábbis az én tapasztalataim szerint) és drágább ugyan, de kevesebb a selejt...
valóban, .....én is találkoztam már olyannal amin nem hosszantí csíkok hanem vághatóbb, sima felület volt a hátán... de: ezt csak mozaikos könyvben láttam, élőben még én is csak olyat, amit Stigi is írt...
Az egycentiseknek 4 db pukli van a hátán, azok között kell csak elcsippenteni. A 2x2-eseknek viszont 5 csíkjuk! A csíkokra merőleges vágások még csak-csak mennek, de a csíkról mindig lecsusszan a fogó, amikor párhuzamos vágást szeretnék eszközölni.
Ez a művész 16 (tizenhat!) egyenlő részre darabolja a 2x2-es üvegmozaikot. Sajnos, az egyetlen képén se látható, hogy mivel. (Én ilyen teljesítményre még a zag-zag fogóval se vagyok képes...)
Nem bekarcolom, a két keményfém közé teszem a mozaikszemet, és ott töri el. Ez gyakorlatila a zag-zag-hoz hasonlít, csak egyenes éle van nem íves. Egyébként már szóltam ismerősnek, hogy keresse meg az egykori gyártót, hogy mennyiért készítene néhányat.... Most így utánaszámoltam 15 éves szegényke... Ezalatt 2* kelett élezni, valamint egyszer már az ütközőre kellett heggeszteni.
Nekem egy házi készítésű fogóm van. Ez nagyjából 10 éves, akkor még nem volt nálunk zag-zag. Gyakorlatilag egy magyar kombináltforó, az két pofára elöl egy-egy keményfém lapka van sárgarézzel forrasztva. Ezenkívül a pofák mögött a nyél belső oldalán két csavar van ütközőnek felheggesztve (így a két keményfém soha nem csapódik egymásnak) ezen van egy spirálrugó, valamint a nyél vége össze van kötve, hogy ne nyíljon szét teljesen. Na ezzel. Szerintem a zag-zag is tudja...
mostmár legalábbis nem... :))) mert már megtettem... vagyis az első adagokat ott vettem.. :( amikor még egyénileg kísérleteztem...
de most már majd itten veszek - és köszi az észrevételeket, meg a segítséget... hehe -valóban csak a szememet kellett volna használni... :)) szóval tényleg a négyzetméter ár volt megadva.... :)))
akkor mondd meg nekem, mivel vágod a 10 x 10-es pici mozaikkockát!!
- mert már amúgy is szerettem volna kérdezni...
ugyanis most vasárnap vettem csempevágó és -törő szöszmöszt, ami üveghez is jó elvileg (ennek van az a lepattintó oldala) - de nem müködött jól kis felületeknél.... szóval?.... zag-zag???
A különbség szinte biztos, hogy látszani fog. (még az ugyanott különböző időben vásároltnál is előfordul, a hobbybolt pedig a fene tudja honnan veszi - bár gyanítom, az is Kínai...) Miért akarsz többszörös áron vásárolni hobby boltban?
Egyébként megnéztem, négyzetméter ár van. 1 lap, nagyjábó 1/10 négyzetméter. Tehát a körtéből a lap nagyjából 1200 HUF
Ez sajnos a tényleges munkádtól is függ. Vásásrlásonként egy árnyalatnyi színeltérés megengedett. Tehát amennyiben nagyobb egybefüggő felületet szeretnél burkolni, akkor azt egybe kell megvenni.
Annyit tennék hozzá, hogy a Balzac utcában is a Duocolor mozaikjait árulják, úgy tudom, az ár is egyforma, és ott is adnak lapban is (esetleg ez könnyebben megközelíthető neked).
Ha valamiből nem kell sok, vagy előreláthatólag árnyaltan kell majd használni, érdemes a keveréklapokat venni.
Alapszínekből, amit szívesen használsz háttérnek (bézs, szürke, fehér), meg több kell, mint a citromsárgából vagy a pirosból.
Eleinte az ember inkább többet vesz, már csak mohóságból is, később lesz az, amikor majd előre tudsz gondolkozni :-)))
Sajnálom, hogy abban a tévhitben éltél eddig, hogy ez egy olcsó hobbi :-)
Nyugodtan használhatsz por ragasztót is. A síkot mozaiknál egyszerű beállítani. Fogod a fugázólapot (Azt a búvárruhából valót), és úgy csapsz rá óvatosan, hogy teljes lappal érje. Mivel ez gyakorlatot igényel, azt szokták ajánlani, hogy tedd rá a fugázólapot, és a nyelére óvatosan kalapáccsal csapj rá. A mozaikszemek egyből síkba állnak...
Az a csempe sem a 800 forintos fajta lehetett. Azok közül a legtöbb alapból görbe.
A por ragasztó szerintem egyrészt túl vizes, másrészt túl vastag egy olyan sík felülethez, mint a gipszkarton.
Egy vödör (lehet egy liter? mint a duvilaxos vödör) ragonya elég volt az egész fent említett csempe felragasztásához.Vasvágó fűrészlap fogazása volt a lehúzó spakli a ragasztóhoz, képzelheted milyen vékonyan elég volt a ragasztó.
Az eredmény emiatt szintén tök sík, meg sem tud billenni a csempe.
A papír nem ázott le, mert hiszen a vödrösragiban szinte nulla víz volt.
Én gipszkartonra raktam a konyha teljes csempézését, mert olyan girbegurba volt a fal, hogy nem vállalkoztam arra csempézni.
Remekül lehet rá csempézni, de érdemes vödrös, "krém" ragonyát használni, és nem port.
Én nem alapoztam semmivel, vödrös henkel ragasztó ment rá, majd a falra csavarozás után, ott fugáztam.Aztán a mögötte levő üregeket kiöntöttem padloponnal, aminél arra kell vigyázni, hogy csak 10 centis magassági rétegenként szabad csinálni, mert különben meghajlik a gipszkarton.Kihasasodik.Bár erre jó lehet Antal Laci tanácsa a közbenső csavarokkal, én erre nem gondoltam :(
Nálam 260x50, 210x50 és 130x50 centis darabok voltak.
Kisebb darabokról van szó. A munkahelyemen gipszkartonoznak valamit és olyan jó kis formás darabokat dobnak ki a kukába, de ezexerint jók lehetnek még valamire :-))))
Amennyiben nincs felragasztva, akkor néhol ki kellene hagyni 1-1 szemet, hogy a ragasztáskor oda lehessen dübelezni. (1 lapra 5-6 db kell a szélétől nagyjából 30 centire -ez nem kritikus...) És sima felületre fektesd a lapot munka közben, ugyanis a vizes karton meghajlik, és száradás után megtartja ezt az alakját. Amennyiben csavarozni fogják, akkor a szélén kell kihagyni 20-25 centinként kb 1 centire a szélétől, valamit középen 20-25 centinként (Falra. Mennyezetre máshogy kell.) Amennyiben járófelület lesz, akkor találomra 6-8 db.
Azért aggódtam, mert egyszer egy darab gipszkarton nemes egyszerűséggel szétporlott (miután megpenészedett) a nedves fészerben. Szóval a ragasztó meg a fuga nedvessége kevés neki az enyészethez.
Voltam most az előbb a Toscanaban és megbeszéltem, hogy ellepjük a helységet. Örültek, szeretik a sáskajárást... Majdnem elcsábultam olyan finomságok vannak.
Nem tudom kihagyni azt az élcet, hogy eddig, szinte csak textil mozaikoztam. Antal Laci közben megválaszolta a programkérdésemet. A patchwork-programok terén pedig megkérdezek egy- két bennfentest, mert én eddig nem éltem vele, de tényleg oda-vissza használható, főleg a watercoloros.
Amint behozod a lemaradást, megtalálod. A programokat, magyarítást, színmintákat, leírásokat feltettem a http://anton.extra.hu/ címre. Este frissítem (menü átdolgozás, mozaik rakosgató - ezt írom most)
Szia:) Neked aztán a pecswörk után nem lesz annyira bonyolult a mozaikozás, előbbihez szerintem sokkal több türelem kell, mert ott aztán stimmelni kell mindennek...
Melyik mozaikos programra gondolsz? Most lett belőle több is:)
Akkor én most szeretnék beköszönni, mert régóta olvasgatok, csak állandó lemaradásban. Egyébként szorgosan jegyzetelgetek és várom a jó időt, hogy lehessen kimenni a kertbe, ugyanis a fejembe vettem, hogy nem élhetek mozaikos madáretető nélkül. Remélem, holnapra elérem a jelent. A mozaikos program engem is nagyon érdekelne, de gmailes címmel már nem is merek jelentkezni. :-D
Tőlem például azért, mert a direkt kérdésre sem válaszolsz, pedig láttam, hogy azidőtájt más topicban irtál...gondoltam fenntartok neked egy helyet...de ha nem hát nem...:)
úúúúh ..... éreztem én tegnap a ZObiban h kéne nekem ilyen kerámia cserépalátét!!!! :))))) és végül nem vettünk!!! most aztán mehetek megint..... :)))) milyen szépek ezek - és most látom igazán, mennyit számít a fuga!!
Persze, többféle létezik. Különböző mintázatúak, felszínűek, színűek, fényűek, vastagságúak, stb. A "körülnézéshez" ne felejtsd el jól feltölteni a bankkártyádat :-)))
jo ez az oldal, ebbe az elsö madaritato mintajaba rögtön bele is szerettem. bar nem kekböl kepzelem el, hanem valami mas szinösszeallitasban... na asszem, ha hazamegyek hozza is fogok gyorsan :-)
nagyon szepek ezek a tiffany üvegek. ha 14-en eljutok a Köris utcaba, majd megnezem öket elöben is. ami nekem van, azok nem ennyire fenyesek, kicsit mattabbnak tünik nekem igy a tiedhez hasonlitva. vagy letezik ebböl is többfele felületü? (irizalo es nem irizalo)
Köszönöm, csak próbaképpen készült egy használaton kívüli mázas kancsóra, még szabad préda.
Az arany csíkok: festett ablaküveg, aranyozott résszel lefelé, a színesek: fekete, középkék, rózsaszín irizálós Tiffany üvegek a Kőris utcából. Mindhárom lilás színeket is mutat attól függően, hogy esik a fény rájuk. Még az átlagosnál is nehezebb fotózni, sajnos.
(Az utolsó kép még fugázás előtt készült, azon látszik, hogy mennyire volt rózsaszín...)
ez a kanna nagyon profi, nagyon tetszik, ahogy összeilleszted az apro mozaikokat. sajnos a szineket nem nagyon tudom kivenni, ezen a monitoron eleg sötetnek latszik az egesz.
igen, remelem, hogy a Körisbe el tudok menni, ha minden igaz, akkor azon a heten szerdan mar megyek haza, igy a szombat mar tökeletes lesz, ja igen es Nemetorszagban vagyok, honnan tudtad? :-)
a kiallitasrol meg akkor majd meg biztos tudtok kesöbb pontos datumot adni
Én egyszer fekete DEkA hobbifestékkel átfestettem az almámat és remekül befogta a fugát. Ha rászánod magad, akkor ahogy kened, szinte azonnal töröld is vissza, mert eléggé tapadós az üvegre.
Filóztam, hogy befeketítsem-e az antracit színű fugát fekete pigmenttel, aztán úgy döntöttem, hogy nem szükésges... most gondolkozhatok azon, hogyan tudnám besötétíteni utólag...:-(((
Bár, még így is "elvette" a színét a rózsaszínnek... ez nem is igazán értem.
Azért jópofa. Ahogy ott álldogált az ebédlőasztalon és besütött rá a nap, a falakon színes pöttyök jelentek meg körbe-körbe.
Semmi féle virágot ki ne dobj! Az időjáráson meg nem köll aggódni! Tavaly a Stiginél is esett az eső, de mire odamentem elzavartam és mindenki ragyogó napsütésben jött. :)
Még nem tudjuk pontosan, április-májusban valamikor, addigra itthon leszel, sőt ha minden igaz, találkozunk még a kiállítás előtt a Kőrisben /ugye ?/ :)
Csak nem Németországba utaztál ?, jó mozaikozást !
A mai előrejelzés szerint péntek-szombat újra felhős-borús idő várható, a vasárnapról még nem beszéltek. Valójában az a lényeg, hogy ne essen az eső.
Nagyon off kertes házzal rendelkezőknek: Tengernyi kék nefelejcs lett a kertben, kérne esetleg valaki belőle ?, mert akkor őrizném a találkozóig és nem lennék kénytelen kihajítani őket. Ezen kívül ligetszépe is van egy pár tő, nyáron elég sokáig virágzik.
Ahogy milva írta, de előtte a kész mozaikrészt takard le egy papírral, a szélén leragasztva, mert az akrilfesték csúnyán befogja a fugát, ahol véletlenül hozzáersz.
Ez a tematikus dolog jó ötlet .... lenne, ha mindannyiunknak százszámra állnának otthon a holmik, amiből válogatni lehetne, he hát nincs így, mint tudjuk...
Szerintem meg mindenki hozzon olyat, amit nem szégyell :-)))
Mindenesetre, előbb nézünk ott körül, beszéljünk a tulajjal - én még azt sem tudom elképzelni, hogyan, mire lehet függeszteni a lógathatókat... szóval tájékozódjunk.
A tematikus kiállításra meg meg kéne szerezni a Pvvári Művház kiállítótermét egy későbbi időpontra, addig készülhetünk :-)))
A kép nem adja vissza a valóságot, hiszen nem vagyunk profi fotósok /nemrég Stigi is emlegette Mimike kapcsán/. "Élő" mozaikokat kellene kiaggatni. Nekem csak az órám van meg, a többi mind ajándékként landolt :)
Igen, ez részemről egy házszámtábla kiállitás lesz. Ami pedig be van épitve arról fotó lesz kiállitva. Miért? Nem jó? Valahol olvastam, hogy fogamzásvédő kiállitást csináltak.... Milvának is vannak képei, angyal, óra, stb, Stiginek pláne. Emlékszem, Te is csináltál képeket, autó reklám, akkor valami lepkés őrület, különféle üvegeket raktál össze...
Sziasztok!! Nagyon elemetekben vagytok!!! Dunaharaszti, Erzsébet utca 20. Nekem semmi más kiállithatóm nincs csak házszámok, amelyek nem lettek még vagy már beépitve. A hely nem alkalmas arra, hogy holmi pipiket és egyéb tárgyakat, kizárólag falra akasztható bizbaszokat lehet kiállitani....
Valaki le tudná nekem fordítani a Photoshopos grafikai tipp cikket? Ahhoz elég gyenge az angolom :))) Cserébe fel tudom ajánlani, hogy feltütntetem a nevét (ha nem akarja akkor nem...)
Azért mindenesetre holnap ilyenkor is kérdezd meg :)
Viszont
Smoncus mintha emlitette volna, hogy esetleg lehetne valami tematikus illetve mivel Toscanának hivják a helyet valami névvel kapcsolatos vagy olaszos vagy mittomén...
Tehát
Szavazzunk, hogy akkor mi legyen...
Szerintem
Valami téma köré lehetne csoportosítani, hogy ne legyen valami kuszaság a falon :)
Végre vettem a fáradtságot, és regisztráltam egy lapot. A leírások már elérhetők, és szép lassan majd a többi anyag is. Tehát a cím... http://anton.extra.hu/
most tudtam meg, hogy újabb unoka van szedercsíra állapotában készülőben, a másik fiaméknál :-))) Nagyon boldog vagyok, ahogy antallaci olyan találóan megjegyezte nemrégen : én is szeretem más farkával verni a csalán:-))))
Kívánságod sajnos teljesült, felénk ismét beborul, pedig már esett eleget :(
Dobozkád teteje szép lett, a gyöngyök picit zavaróak, de lehet, hogy csak a képen. A pereme, oldala viszont szerintem túl natúr. A doboztető keretét valamivel /kréta, festék/ hangsúlyozni kellene, az oldalának sem ártana valamilyen színű pacsmagolás, bár látom, hogy valamit már rávarázsoltál, talán szalvétát. Természetesen ez mit sem von le az értékéből, biztos vagyok benne, hogy a Dédid könnyekig meg fog hatódni :)))))
Azt nem tudom miért hólyagosodik fel, nálam ilyen probléma nem volt.
Én vízzel kicsit hígítottam a Duvilaxot, rákentem a csempére, ráraktam a szalvétát és teljesen megszárítottam. Amikor száraz volt, a tetejére újabb réteg hígított Duvilaxot kentem gyorsan, megszárítottam. A második kenéskor kicsit "felgyűrődött", ráncosodott a szalvéta, de a sütés végén már nem volt bántó a látvány.
Könnyen lehet, hogy a csempék mázának az összetétele is különbözik, ezért sikerül az egyiken és kevésbé a másikon.
A vasalás is jó módszer, de ha a jelenségben szerepe van a máznak, az sem fogja teljesen megszüntetni a gondot.
Először felkened telibe a ragasztót, hogy mindenhol legyen aztán hagyod megszáradni. Utána sütőpapiron keresztül vasald rá a szalvétát, majd hagyd egy kicsit száradni. Majd ezután kend át újra a tetejét gyorsan kevés ragasztóval. Ekkor újra fel fog néhol hólyagosodni, de az vissza szokott húzódni. Ha megszáradt mehet rá újabb réteg ragasztó.
Elvileg így marad majd a seggén a szalvéta sütés alatt is vagy ha mégsem akkor a kihűlés alatt visszamegy a helyére :)
Végül pedig lássuk be, a duvilax nem erre van kitalálva. Ha olyan dologhoz kell legközelebb sütnöd mint az asztal, érdemes kimondottan erre a célra való ragasztólakkra vagy szintelen kerámiafestékre beruházni az tartósabb és kevésbé sérülékeny lesz...
Miért van az, hogy az égetés végére, az eredetileg szép egyenletesen beragacsozott szalvétám a csempén több helyen felhólyagosodik???
Néhol az égetés során légbuborékok lesznek a szalvéta és a csempe között. Csak nem értem miért.
Most amit éppen kiégettem, ott ahol lévegős a kép, ott a forró csempét újra átkentem jó alaposan ragaccsal, most megint nem látok rajta levegőt, de kíváncsi vagyok pár oerc múlva is ilyen marad-e.
Szép esős hétvégét kívánok mindenkinek (csakis azért mert így senkit sem fog elcsábítani a kertészkedés, és mindenki ezerrel mozaikozhat)
Ebben a vacak időben én is bent alkottam, méghozzá ezt a dobozkát (a dédimama megirigyelte anyósomtól a karácsonyi dobozkát, és megígértem neki, hogy ő is kap egyet):
igen itt lakom Mikloson, mar en is eppen olvastam (a talalkozo kapcsan), hogy te Dunaharasztiban :-)
köszi szepen, nagyon kedves vagy, hogy meghivsz, el is mennek szivesen, de... holnap elutazom 3 hetre, igy sajnos nem tudok. De a Stiglinc altal betett programra mar nagyobb a valoszinüsege, hogy eljutok :-)
igen, ö is a terkep alapjan probalta megtalalni, de az idö is rossz volt, meg nagy volt a forgalom, rossz helyen is ment, ugyhogy feladta a keresest, de igy remelem jövöheten majd megtalalja, köszi szepen
szeretnek venni naluk a temze nevü kavicsmozaikbol, probalta mar esetleg valamelyikötök?
A Duocolor honlapján van egy térkép, de az egy kicsit csalóka. Amikor a benzinkútnál befordultok egy útra, az sokkal hosszabnak fog tűnni, mint a térkép sejteti. De ti csak menjetek, menjetek rajta, amíg bele nem fut egy nagy telepbe, ahol mindenféle cégek vannak. A kapun átjutva is egyenesen kell tovább menni, mígnem a jobbkezeteknél meglátjátok a Duocolor tábláját.
Installálod a plugint. IrfanView elindít, megnyitsz egy képet. Ezután a menüből Kép-hatások- Adobe 8Bf szűrő... (vagy ctrl + K) A felbukkanó ablakban [Add 8Bf filters] gomb. Mutasd meg neki a xenofex telepítést (alap esetben C:Xenofex 2 ) Esetleg az ott találhatókat törölheted, ha nem használod, hogy ne zavarjon... Ezután megjelenik egy csomó menüpont a bal oldali listában. Ebből keresd ki a Classic Mosaic... -ot, kattints rá, Majd egy újabb kattintás a [Start selected filter] gombra. A megjelenő ablak már a beépülő modulod.
Következőleg már csak választani kell a kistából, megjegyzi.
Na én mondtam, hogy majd a férjem megoldja. Mindent letöltött, de azt mondja, hogy nem sikerül installálnia, úgy hogy a plugint lássa a Irfanview, mert ez nem sikerül neki.
A 6os útra kell rámenni Pest felé és a jobb oldalon van egy benzinkút, azt hiszem JET, ott le kell fordulni jobbra és bemenni egy volt házgyártelepre, annak a végén van.
tudnatok nekem abban segiteni, hogy a Budafoki Duocolorba Szigetszentmiklosrol az M0-s felöl hogyan lehet eljutni, es megtalalni? a ferjem ma jart arra, de sajnos a boltot nem sikerült megtalalnia
Hűűű ez nekem kicsit kínai, de majd este megmutatom az uramnak, ő azért ért a géphez, nemcsak olyan tessék-lássék módra mint én. És majd ő megcsinálja nekem, hogy tudjam használni.
Természetesen. Xenofex2 nevezetű plugin (beépülőmodul). Elvileg Adob programmal működik, de szerencsére az Irfan View is simán kezeli. Az pedig ingyenes, magyar nyelvű (a plugin angol).
Igen megnyitod a képet IrfanView-al, kiválasztod a beépülő modult, amiben már csak 4 beállítás van. Kicsit dolgozik, és kész. Gyorsabb mint a Mosaic Creator, de nem is ugyanazt csinálja. Valószínűleg ez nektek jobban használható....
Na megnéztem. Simán kétszeresére nagyítottam, így már elég jó, csak a mozaikozasítás - :-))) - után, mivel ismét nagyítgattam a jpg-t kicsit elmosódott.
Kicsit jobban megnéztem. Nagy képekkel is elboldogul. Sőt. Minél nagyobb képmérettel dolgozol, annál jobb. A kép 400*akárhány képpont volt. 1024*768-as képet elég szépen kirakja... Na mindjárt próbálok részleteket felrakni.
Na igen, egyáltalán nem mindegy. Tényleg érdemes elolvasgatni a leírást, mielőtt kiadja az ember a pééézt egy-egy ragasztóért.
Van olyan Pattex is, ami mindent ragaszt, de a Pattex Super Fix igényel egy nedvszívó felületet és nem ragad pl. polietilénhez. Ez egy pozitív tulajdonsága, mert amikor hálóra ragasztgat az ember, elég egy nylonzacskót aláteríteni, hogy ne kössön oda az asztalhoz is véletlenül.
:DDD Jajj mááá! nem mindegy mibe pusztulunk bele?? Holnap azt is kitalálhatja egy tudós, hogy a kenyér rák keltő. :DDD Egyébként meg igen én rátenném az almát, bár félnék tőle, hogy mnaszatos lesz a szép mozaikom! :DDD
Ugye nem mondod, hogy Te egy akár faasztalról eszed fel a mákostésztát!? :) Tányért teszünk ugyi az asztalra és akkor miért mérgezne meg a fugaanyag? :DD
A Duvilax és egyéb PVA tartalmú ragasztók ártalmatlanok. A többit nem tudom.
A magam részéről azt gondolom, hogy azok, amikben szabad kézzel hosszasan kotorászol, mint én pl. a fugamasszában, az nem lehet nagyon mérgező, ha felületesen érintkezik egy szelet kenyérrel vagy egy almával.
Az epoxi gyanta tartlmú holmik (ott is főleg az oldószer) elvileg károsak az egészségre, de kikeményedés után már azok se.
Hát a válasz az hogy vegyes. Tény, hogy amelyik nagyon lejött (nagyon alatt értsd 3 db levél) az tényleg fényes csempére lett ragasztva (ez a levél sötétebbik fele). De a többi szín (piros, narancs, világos zöld) matt csempére. Ezek között is volt ami lejött, de csak picit, pl a csempe csücskeinél.
Így hogy ezt írtad, bevillant, hogy erről már beszéltetek korábban, azaz hogy matt csempével tarsabb.
A virágmintáról már beszélgettünk korábban :)) Mindenkinek más jutott róla az eszébe, pl félbevágott csipkebogyó :))) De a színei tetszettek meg eredetileg.
Én nem hiszem hogy ennék egy mozaikolt tányérról. Az asztal kicsit más, mert teszek rá egy szalvétát vagy tányért, ésakkor már nincs gond vele.
engem főleg a virágminta fogott meg rajta, szép a kontraszt a háttérrel!!
viszont, amit rég kérdezni akartam már tőletek:
csináltok tálcát, meg asztalkát, ilyeneket - de a ragi meg a fuga nem mérgezőek? nyugodtan lehet ezeken a kész műveken enni?? (mármint pl leteszed az ételt is az asztallapra??? )
Köszi mindenkinek. Végülis az első elkeseredésem óta, a mai javítások után már nekem is tetszik. Valószínűleg nem is viszem ki a teraszra, hanem marad bent, mert jó kis helyet találtam neki.
Ez érdekes, ugyanis azt írták rá, hogy az egyik felületnek nedvszívónak kell lennie (fal, cserép, csempe hátulja, fa, ilyesmi) és ezért én meg se próbáltam eltérni az utasítástól :-))). Majd akkor kipróbálom, mert én nagyon kedvelem a Pattex Fixet, rögtön a Duvilax után jön a sorban :-)
müanyagra ragasztottam vele azt a bizonyos tiffany üveget, es arra jo volt, eddig nincs vele baj, egy ideje mar hasznalatban van. ez az a kerek zöld-arany szinü talca, amit betettem. elöször a hobbiragasztoval csinaltam, fugazasnal az egesz felazott, tisztithattam le a mozaikokat egyesevel, plussz megegyszer nekilathattam elölröl a ragasztasnak.... szoval azota nem hasznalom a hobbiragasztot :-)
Találtam egy új mozaikos szűrőt. Tehát nem önálló program... Sajnos csak kis méretekkel tud dolgozni. Ebből készítette ezt. Talira viszem, addig még egy leírást összedobok hozzá.
Hááát.... ha esetleg elvihető...és úgy törik, ahogy mi szeretnénk....és beférnek az autóba... ezekből minden topiclakót ki tudnék elégíteni.... (nagyok!)
en kezdetben hobbiragasztot hasznaltam a hobbiboltbol, de hamar rajöttem, hogy ez nem az igazi :-) azota a pattex fixet hasznalom, nekem bevalt, csak szerintem üvegnel az meglatszana. most megint okosabb lettem, köszi szepen a jo tanacsokat :-)
Mindenképpen kérdezd meg és vetődj rá:) Szurkolok hogy úgy törjön ahogy kell! :)
Nem is meséltem milyen pipa voltam egyik este, volt NG-on egy műsor az üvegekről egyik este és csak a végére sikerült odakapcsolnom, pedig biztos tanulságos lett volna...éppen akkor fejeztek be valami biztonsági üveg tesztet...
Azt még sikerült elkapnom amikor mutattak egy tűzáló üveget és annak próbáját....már nem emlékszem hány, de nagyon sok fokon történt a dolog és a hő hatására a végén repedezni kezdett és elszineződött ...hú nagyon jól nézett ki...
Tegnap reggel, vagyis inkább hajnalban, láttam először, hogy az Autóüveg Centrum falához 2 db ép szélvédő van neki támasztva... kint az utcán...
Délután siettem, ezért csak szemügyre vettem, hogy még mindig ott vannak... Ma reggel még mindig... délután meg kéne kérdezni, hogy elvihető-e, meg hogy egyáltalán, hogyan törik...
A lényeg, hogy amit a mozaikon keresztül látsz az fehér legyen. Esetleg lehet más halvány szín is, de az a mozaikok színét befolyásolja, ezért előre ki kell próbálni minden mozaikszínnel. Tehát alap esetben fehér. Ezt vagy úgy éred el, hogy fehér alapra ragasztod, vagy fehér ragasztót használsz, és akkor mindegy az alap színe. Ez egyébként üveg alapanyagnál szinte kötelező.
Stigi, hogyhogy fehér ragasztóval? a színtelen ragi nem jobb esetleg?? és melyik az, az előbbiekben részletesen felsorolt ragasztók közül amelyik fehér marad a száradás után is???
(érzitek? csak úgy szippantom magamba a tudást ;) )
Én az ehhez hasonló üvegtárgyakat az asszimetrikus csempevágó fogómmal szoktam feldarabolni, a finom alakítgatásokhoz használom a zag-zag fogót. A fogóval megcsippentem az üveg szélét, akkor kettéhasad, majd megint a szélét valahol és így tovább. Egy idő után kitapasztalod, hogy kell beállítani a fogó fejét ahhoz, hogy egy bizonyos, általad kívánt irányba törjön az üveg.
Szépek ezek a színek, valóban, de ezeket csak világos felületre teheted fehér ragasztóval, ha leragasztás után is látni akarod a színeket.
Zag-zag az emlegetett Kőris utcában kapható. Kétféle szokott lenni, az egyik 12 ezer a másik 15 ezer körüli áron van. Ha lehet javasolni, a drágábbat vedd meg :)
Fugázót bárhol, bármelyik barkácsáruházban, kisebb festékes szaküzletekben kaphatsz.
Arra is a Kőrisben tudsz beruházni, nemtom most mennyi, kb 13-15000 forint. Húzós, de ha hosszú távon gondolod a mozaikozást elengedhetetlen :) És a Középen rugóst kell megvenni nem a felül rugóst. Kb 2 ezer forint a különbség közöttük, de megéri rászánni.
Fugát mindegy hol veszel, de tényleg ne a hobby boltban:) Általában a Mapei fugáit használja mindenki, én a fehér Knaufot.
Fel lehet használni. Viszont ha a zsebed megengedi jó lenne egy zag-zag fogóra beruházni. Ezt előbb utóbb mindannyian kénytelenek voltunk megvenni:))) Azzal nagyon szépen fel lehetne darabolni, ha nekimész kalapáccsal nem biztos, hogy használható lesz...
Nem látszik át. Kisebb háztartási boltot nyithatok ragikból :DDD
Kinyomópisztolyos szilikonos ragasztókat használok, fehéret v. átlátszót /Mester család/.
Kedvencem viszont a Soudal Fix All, amit eddig viszont csak fehérben kaptam. Rengeteg jó tulajdonsága mellett azért kedvelem, mert kb. 20-30 percig nyugodtan korrigálhatok, lazán visszaszedhető az üveg v. mozaik, lassabban köt, mint a többi, nem kell vakargatnom a ragit sem, simán vissza/letörölhető.
Bricoline univerzális szilikon raginak is nagyon jó paraméterei vannak.
Dow Corning 787 T szilikonos ragi is jó.
Van még Pattex super fix-em, nem tudtam megbarátkozni vele.
Tegnap viszont beszereztem F.BS ragasztót /cicó féle/, és van Duvilaxom is /rferi féle/, ezeket még nem próbáltam, majd most kerülnek sorra, legalábbis nagyon remélem :)))))
Meg valami olyasmit irt, hogy nem birta a fugázással járó "sikálást"
Én csináltam néhány fugapróbát a sütött cuccokon és nem lett baja, de nem áztattam és nem is sikáltam hanem csaka fugák és környékük lett lekenve képlékeny, nem híg fugával...
Mű-smalti készítése ablaküvegből és arany akril festékből
Az egész onnan indult, hogy arany színű porcelánfestéket próbáltam ki a használati utasításnak megfelelően, vagyis, egy napi száradás után 170oC-on 30 percig sütve, normál háztartási, villanytűzhely sütőjében.
Mivel volt otthon arany és aranybronz színű sírkőfeliratozó PC festékem, azt is felkentem néhány üvegdarabra és beraktam a tepsibe, a többi közé.
A sütés utáni kapirgálási próbában ez utóbbi is megfelelőnek bizonyult, majd később kiderült, hogy anyagában ugyanaz, mint a nagyobb tubusos PannonColor Akrilfesték.
Azaz: üvegen porcelánfesték, PC sírkőfeliratozó arany, aranybronz, PC arany akrilfesték sütés után stabil réteget képez, (mások tapasztalata szerint) bírja a fugázást is, arannyal felfelé. (Én így csak egy doboztetőn próbáltam, fugázás nélkül).
Később a felragasztás módján változtattam: alulra teszem az aranyozott réteget, így már pláne bírja a fugázást.
Átlátszó színes üvegekre arany vagy ezüst akrilfestéket kenve nagyon szép tükrös, csillogós színeket lehet kapni.
Égetés nélkül még nem próbáltam ki, de nincs kizárva, hogy úgyanígy működne.
(Az így előkezelt üvegek hasonlítanak az egyébként nagyon drága arany smaltira vagy a tükrös színes üvegekre.)
Ez bírja, már csináltam dobozt ilyen égetettel, annak a színén fugáztam és ott sem/úgy sem jött le. Itt most az üveg lesz felfelé, vagyis a festett/égetett oldala megy majd a ragiba /stigi féle módszer ez az égetés és már kipróbált/.
4 mm-es, katedrál /?/, eddig csak homályosban láttam ilyet, átlátszóban még nem :)
Szeretnélek megkérni, hogy ha esetleg a találkozóig mész a Pannonba, vennél nekem egye-egy arany és bronz sírkőfestéket ? A pici tubusost szeretném, de külön ezért ne menjél, mert azért maradt valamennyi, csak ez felzabálta a javát, vastagabban kellett kellni a rücskösség miatt.
Amennyiben a színére ragasztasz, arra a papír festőszalag megfelelőbb. Da a legjobb a makulatúra papír (tapéta alá teszik), és a sulifix ragasztó. Ezt már kipróbáltam, gyakorlatilag ugyanúgy mosható le mint a gyári papír.
mindkettötök itatoja nagyon szpe, mar tavaly is lattam öket, es azota tervezem, hogy csinalok en is, de aztan nem kaptam ikea talat, es nem lett eddig semmi belöle, de majd az iden remelem sikerül összehozni. es ha ericicanak meg a madarai is hasznaljak, akkor erdemes is kirakni :-)
Olyan alátétet kéne venni aminek van kihajló pereme is. Ez alá a perem alá kéne körbe rakni szorosan egy láncot/madzagot és arra már ráaggatható a függeszték.Inkább láncot, mert az nem nyúlik meg...
Körülbelül olyan kategóriáid lesznek, hogy Hordozó felület, Ragasztók, Fugázók, Mozaik alapanyagok, Eszközök, Tippek- trükkök. Ha most az elején Fezeket, a kijelölt bekezdéseket mindjárt a megfelelő helyre tudod kopizni.
Inkább jelöld ki itt az ablakban a szöveget, Szerkesztés menűben Copy, aztán egy Word dokumentumba Paste. Akár szép sorban, aztán majd, ha lesz időd, adsz címeket, meg rendezed őket témák szerint. Ez egyszerűbb, mint kézzel jegyzetelni.
most ünnepélyesen elhatároztam, h nyitok egy teljesen tiszta, új füzetet, és beleírok minden fontosat.... már itt sorakoznak körülöttem az apró cetlik a jótanácsaitokkal, .... :))))
mindent gyorsan összeírok 1 helyre mert különben nem lesz ebből soha mozaik .... ;))
Köszi, azóta már olyat is beszereztem :-), de akkoriban még nagyon tudatlan voltam . Pl. azt sem tudtam, hogy a méterben kapható háló is szépen felpuhul nedvesség hatására és vékonyabb is, mint a Dryvit háló. Most már ezt használom az ilyen előre kirakandó dolgokhoz, amennyiben a hálós rész a ragasztóba kerül.
(Az öntapadósat majd akkor fogom alkalmazni, amikor a kirakott mozaik színére ragasztom, a mozaik talpát meg a ragasztóba, majd annak száradása után a hálót leszedem.)
jaj, igen, így már stimmel - láttam már az oldaladat nagyon cép dolgok vannak rajt', a kolleganőm, aki ide a forumra kalauzolt, mutatta ;)) a legjobban az az ajtó körüli mozaikminta tetszett!! :))
Ehhez hasonló a festők által használt "fiba" háló. Az ugyan sajnos keskenyebb, de nem annyira merev. Öntapadós ugyan, de az itt inkább hátrány (nem olyan erős a ragasztó...).
Soha nagyobb bajunk ne legyen, minhogy kétszer is válaszolunk egy kérdésre! :-)))))
Sajnos, a tojástartó még tavaly ősszel eltörött, talán egy hajnali fagytól, mert üreges volt a belseje és valahogy beszivárgott a víz. Majd megtöltöm mindkét részét csemperagasztóval és visszaragasztom, mielőtt kiteszem a tálat.
ericicáéban kavics, az enyémben egy tulipánformájú lágytojástartó van, "leszállópálya" a madaraknak:-)
A gyíkot tüll anyagra raktam ki és ragasztottam, de sokat kínlódtam vele, mert a nedvességtől felpuhult és nyeklett-nyaklott. Hálóra kellett volna, csak azt durvának találtam ezekhez a kis darabokhoz.
A hálót, amit használunk, építkezésekhez árulják, műszálas valami. Tekercsben (50 m) barkácsáruházakban lehet kapni, vagy kunyerálni olyan helyről kis darabkákat, leeső hulladékot, ahol szigetelik éppen a ház falát.
Méterben én még csak a Praktikerben láttam, ez egy kicsit más kinézetű, de jól működik, 500 Ft körül van métere, 140 cm széles. Az óbudai Praktikerben a hungarocell fali elemek környékén található.
1. kép: a cső, mozaikozás közben. A felső szélére Pattex Fix-szel ragasztottam néhány díszítő sort üveggyöngyből, üvegmozaikból. A cső szárára padlólapokat szántam, ezért a jobb tapadás érdekében előbb csemperagsztóval egy réteg hálót elősítettem, arra került rá a padlólapborítás. A csupaszon maradt rész került a földbe.
2. kép: frissen beásva. A csövet földdel és sóderrel feltöltöttük a nagyobb stabilitás érdekében. A tál aljára ragasztott dugó már nem látszik, mert az eltűnik a csőben, miközben a helyén tartja a tálat.
Ez azért nem jó, mert akkor már csak odág érhet a víz. Az alját megemeli a mozaik, a felső széltől is lejjebb kell fúrni, úgyhogy a végén 1-1,5 cm magas víz jöhetne már csak bele. Ez a madaraknak tképpen elegendő lenne, csak gyorsan kiszárad egy forró nyári napon.
köszönöm, bár teljesen feldarabolva de tegnap a freemailen végre megkaptam, amit küldtél. 1 mail jött a képekkel, a másikban meg csak szöveg jött át (a csatolt magyarítás megint nem.. )
az angol progit letöltöttem, a kettöt összeolvasva viszonylag értem a lényeget, :)) menni is fog.... bár most még nincs listám a mozaikfajtákról... azt honnan tudnám előszerválni? :))
köszi a bö es pontos leirast, igy mar biztos en is meg tudom csinalni. mar csak a megfelelö mintat kell kitalalnom hozza, meg persze beszerezni a hozzavalokat :-)
ez az etetöre csere is nagyon jo gondolat, en is megfontolom majd :-)
ha kesz leszek vele valamikor, majd mutatom. egyenlöre nagyon klassz ötleteket talaltam ra a gugliban, majd csak kapok valami ihletet, hogy az enyem milyen legyen
Most, hogy kerestettem egy kicsit a guglival, találtam egy szimpatikus megoldást, lehet hogy valami ilyesmit csinálok még:
Ezt lógatni lehet, ami a macskálk ellen jó védelmet nyújt a madaraknak, meg fel tudom akasztani inkább szem előtt lévő helyre. Csak még nem tudom, hogy lehetne a cserépalátétet valami függesztékbe belebűvölni.
Sajnos, nem láttam még egyet se fürödni, de mivel a vizet alacsonyan kell tartani benne (egy nagyobb esőzés után kiönteni :-(), lehet, hogy a széle el is takarná őket. Azért ki fogom tenni az idén is és bizakodom :-)
Az egész konstrukció ericica ötlete volt, de nagyon jól működik.
160 mm átmérőjű csövet és ahhoz illő 2 db dugót vettem. A cső végéből ferdén lefűrészeltem kb 50 cm-t, és kb. újabb 50 cm került a földbe, csak az afölötti rész (kb. 1 m) van mozaikozva.
Az egyik dugót ráragasztottam az alutál aljára, a másik hozzá van csavarozva egy madáretető aljához. A tálas a nyári, az etetős a téli szett :-))) (A madáretetőst nem csináltam készre még, az idén nem volt nagy késztetésem rá, alig volt madár...)
Ha most fognék hozzá, már alátéttel csinálnám. Ilyen nagyokat barkácsáruházak növényes részlegén lehet találni, vagy bármelyik nagy növénykereskedésben.
ok, akkor megprobalok ilyen oriasi meretü cserepalatetet keresni. Egyebkent a tiedet hasznaljak a madarak? mondjuk disznek is szep a kertben, csak kivancsi vagyok, hogy szeretik-e a madarak is? :-)
gondolom lefolyocsövet dugoval kapok ilyen barkacsbolt szerüsegekben barhol, milyen atmeröjü kell hozza? es kb. milyen melyen astatok le a földbe?
Ne bánkódj az IKEÁs alutál eltűnése miatt, szerintem az inkább dekoratív, mint praktikus.
Kb. annyi pénzért vegyél inkább egy nagyméretű agyaból készült cserépalátétet és azt mozaikozd be. A nagyobbak fala már 5-6 cm magas, a nadarak jobban szeretnek ilyen sekély vízben fürödni, az alutál túl mély. Ezt az alátétet is el tudod úgy helyezni a lefolyócsövön, mint az alutálat (alul a közepére ragasztva egy, a csőbe illő, műanyag dugót.)
Ha a guglival rákeresel a mosaic birthbath-ra sok ilyen lapos tálat találsz.
ja meg lenne meg egy kerdesem, emlekszem tavaly csinaltatok madaritatokat ikeas alutalbol. en is szerettem volna ilyet venni, de az ikeaban sajnos mar csak a kicsi verziot aruljak, nincs ötletetek, hogy hol lehet ehhez hasonlot kapni?
cico köszi neked is, nagyobb volumenben gondolkodtam mar a falra alkotni valamit, csak a lakasban nincs erre hely, inkabb anyunal a terasz oldalan gondolkodom, csak meg hagyom erni egy darabig :-) ahhoz mondjuk mar csempeket kellene beszerezni, mert ilyen pici mozaikokkal igen hosszadalmas lenne :-)
orsimorsi ezeket kb. egy ev alatt csinaltam, altalaban hetvegenkent, mert akkor a nagymama lefoglalja a gyerköcöt, es több idöm van, mint mellette hetköznap.
Hogy kapcsolódja a témához de mégis maradjak ontopic...az előbb ment a zone clubbon a felvilágosítós öreglány műsora és amiben mindig van egy rész forró cuccok vagy valami hasonló címmel és ilyenkor előránt valami különlegességet egy szatyorból...na a mai meglepi két darab szinjátszós üvegből készült olyan hogyishíjják....:)))))) műalkatrész volt :)) mindjárt fel is ötlött bennem, hogy na ilyet még sehol nem láttam mozaikosba:D de ez a szemét gugli nem talált egyet sem :)))
Na jaaa Cicókám! Nekem könnyű dumálni! :DD De tudod, ha nem csinálom legalább csurgathassam a nyálam. :DD Egyébként meg akármi az akármimbe ugye!??? :) Pöttyösnél hol? Vagy ez már magán dolog? Légyszives akkor írd meg, hogy ott hol talállak!? Nagyon köszönöm, hogy felkapsz engem is. :)
Topiktársak!!! Voltam a Milvánál és az asztal nem ronda!! Nagy volumenü munka és komoly túlzás a Milva kritikája. Kifejezettem jól néz ki. A széle sem olyan elütő szinű mint a fotón.
én meg most kicsit irigykedek.... :)) honnan van ennyi idöd erre, Sziszi? :)) mármint ez már jó ideje gyűlhetett fel nálad, mielőtt megmutattad volna ... :)))
Én ugyan leragadtam a kezdő koromnál és nem is nagyon mozaikolok. Szakmai véleményt nem mondhatok csak annyit, hogy nagyon jól sikerült ez az asztal és a többi tárgyad is szép. :)
Sajnos ezt a hal ügyet értem, de csinálni nem finom, mert a farkával kell kezdenem a csinálást. Nagyon fura, úgyhogy legendává minősitem. Lehet, hogy ezért kapok a Cicó művésznőtől de vállalom. A talin majd tesztelünk mindenkit. Homokba rajzolás is lesz.
Szia, üdvözöllek, nagyon szépek a munkáid és csak gratulálni tudok. Ez jó, ez a vonal amin elindultál és szerintem egyre nivósabb és igényesebb holmik fognak kikerülni a kezed alól. Nekem az a halas tartó bigyó pl. nagyon tetszik. Mire használod? Újságtartó?
nem tudok sajnos sok idöt tölteni a gep elött, ezert nem tettem be eddig, mert, ha igazan szeretnek reszt venni a forum eleteben, akkor többet kellene, csak mutogatni meg nem akartam, de akkor ezentul majd igyekszem :-)
igen az van a fa lombjaban is, en is gondoltam tiffany üvegre, csak nem voltam benne biztos, hogy ez is az. nem volt tul draga, egy kisebb doboz 2,50 euro (nem tudom hany deka van benne), csak nem lehet elöre tudni, hogy milyen szinek lesznek benne. elöször a fa lombjat is a masik mozaikkal akartam csinalni, de aztan kaptam ezt, es gondoltam kiprobalom, pont azert mert a szinei nagyon tetszettek.
a napraforgos talca ferrario bronz festekkel van festve.
Ejnye, és te ezekről hallgattál eddig??? Csúnya dolog! A holmik viszont szépek :-)))
Az ötödik képen a tál széle festett üveggel van kirakva. Ha ez van a fa lombjában is, ezt mi Tiffany üvegnek hívjuk az egyszerűség kedvéért és lehet nálunk is kapni. Nem olcsó mulatság, de gondolom, ezt se fillérekért adták. Én is nagyon szeretem, mert csodálatos színek és árnyalatok vannak benne.
A negyedik képen a tálca széle milyen festékkel van festve?
idöm sajnos csak hetvegen van hobbikra, de akkor ki is hasznalom :-)
ok, akkor majd lassan beteszem mindet, amit csinaltam, csak le kell öket kicsinyiteni igazabol a kezdeti dolgok is tetszenek, csak azok meg egyszerüek, amikor probalgattam, hogy hogyan is müködik ez a dolog. Kezdetben nem törtem meg a mozaikot, hanem igyekeztem leegyszerüsiteni, amit lehetett egyben felragasztani, hogy minel gyorsabban keszen legyen, de rajöttem, hogy sokkal szebb lesz, ha az ember nem kapkod :-)
Hát, igen, sajnos, idő, az kell a mozaikozáshoz... viszont nagyon szép precízen dolgoztál. A fugarések egyenletesek, a darabok jól vannak passzítva alak és szín szerint is - ügyes vagy, na. Gratulálok!
Érdemes mutogatni az általad kevésbé kedvelt darabokat is, mert sokszor előfordul, hogy másnak meg az tetszik.
az asztal mintajat az interneten talaltam, ugyhogy lopott ötlet nem sajat gondolat :-) szerintem az egyik altalatok feltett oldalon volt.
a fa lombjan kivül a mozaikok sima hobbiboltban kaphato mozaikok, kalapaccsal szoktam összetörni, es beillesztgetem a helyükre. sajnos fogom nincs hozza, igy nem is lesz soha olyan, ahogy szeretnem, meg hosszadalmas is.
a fa lombja pedig nem tudom pontosan milyen mozaik. anyosom rendelte nekem egy nemet hobbikatalogusbol, mozaikbruch a neve egyszerüen, es összevissza bele van dobalva minden szin, abbol valogattam, ami szerintem passzolhat egy fa lombjahoz :-)
akkor megprobalom betenni a többit is, kb. 20 darab, majd valogatok a jobbakbol :-)
A fiam is azt mondta, hogy most nem újnak, hanem egy régi asztalnak látszik :)
Különben duvilax volt (még csak nem is hígítottam) alul felül.
Ami nagyon kilóg, azt szerintem porcelánfestékkel kicsit javítom, holnap áttörlöm még egyszer, az is sokat fog szerintem számítani a színek tekintetében, és utána fotózok.
Köszönöm a fuga felajánlást, de tegnap szeretett uram talált Mapei Sienna-t. Ma nagy lelkesen meg is csináltam az asztalt. De nem mutatom meg!! Legalábbis még nem, még hátha jobbá tudom alakítani.
Naggggyon-naggggyon rossz kedvem van, nem igazán sikerült az asztal és mindjárt megyek fogorvoshoz is!!!
Szóval az asztallal szerzett tapasztalatok (vagyis csak 1, de az óriási!):
SOHA-DE SOHA NE MOZAIKOZZ SZALVÉTATECHNIKÁVAL KÉSZÜLT (+KIÉGETETT) CSEMPÉVEL, MERT NEM BÍRJA AFUGÁZÁSSAL JÁRÓ SIKÁLÁST!!!!
LEGALÁBBIS ADDIG NE TEGYÉL ILYET, AMÍG KI NEM KISÉRLETEZZÜK A TUTI STABIL MEGOLDÁST!!
Szóval a fuga színe tök jó. Az asztal lába tök jó. Az asztal teteje tök jó, kivéve a mintát, ami ugyebár szalvétásan készült. Sok helyen ledörzsölte a szalvétát a fuga, ezenkívül nem maradt meg az az élénk színe. Szóval valahogy javítanom kell rajta. Arra gondoltam, hogy a mintás részt, ahol megkopott a szalvéta, vagy nagyon elvesztette az élénkségét, ott porcelánfestékkel korrigálom.
Mi ez a lazaság fiatalok!? 3 oldalt kellett visszatekerni, hogy lássak is valamit. Stigi aranyos ltt a pipikéd! :) készülsz a Húsvétra? :)) Lányok látom lesz tali, szeretnék én is menni, ha nem vagyok alkalmatlan és ha valaki feltudna venni valahol.
en is olvasgatlak titeket egy ideje, es mozaikoztam is mar par dolgot. Akkor most veszem a batorsagot es megmutatom a legutolsot :-) (persze, ha sikerül becsatolni)
A következőt ajánlom, ha ragaszkodsz ehhez a formához. Béleld ki a dobozod neylonnal és öntsd fel gipsszel. Akkor megkapod ezt a nem túl egyszerű alakzatot.
csatoltam képeket, Merci-s karácsonyi dobozka, elkezdtem mozaikkal kirakni, viszont nem mertem folytatni, mert félek, mi lesz a fugával..
van ötletetek arra nézve, mit tegyek az ellen h ne áztassa el a papírdobozt a vizes fuga???? :))) nagyon bizom mindenkiben..... minden más észrevételt is szívesen fogadok...:))
teteje:
alja:
félkész teteje (a kék mozaikokat sztem vissza fogom szedni az oldaláról sztem...)
Ettől függetlenül a probléma fennáll. (zip-et sem fogadja el) Holnap azért másik vírusirtókkal is tesztelem. Nekem ugyan van biztonsági másolatom, de nem szeretem a fertőzött gépet...
Én nős vagyok... Amikor a család nyugovóra tért, akkor tudok dolgozni (akkor van nyugalom). Ez most kicsit durván hangzott... Nekifutok ismét. Egy kicsit időigényesebb tevékenység esetén (programozás, elektronika, stb.) nem tudok úgy dolgozni, hogy 10 percenként megzavarnak.