A juniusi közös varráshoz hozzászólva - nekem Yoki a sárkány tetszik nagyon és a kis balerina! A balerina mintája hol érhető el? Tudod, nekem még minta kell!
Köszönöm a tanácsokat. Nem csak erre szeretném használni, már régóta szerettem volna egyet, többnyire csak, hogy legyen:))) Mániám ha új hobbit találok, akkor minden x... összevásárolok hozzá, de ez azért nagyobb beruházás lenne, úgyhogy lemondok róla. A link sajnos tényleg lemaradt. De ha szerintetek sem szükséges annyira, akkor nem foglalkozom vele. Gyártásra nem nagyon állok rá, sajnos időm nincs rá. Én egyáltalán nem értek ezekhez a gépekhez, úgyhogy tényleg köszönöm a jó tanácsokat. Az én normál gépem se mai csibe, egy pfaff 1071- es. Szerencsére minden fém benne, csak nekem nincs használtai utasításom hozzá, és mivel nem értek hozzá, nem is tudom kihasználni. Délután lehet felteszek egy képet arról a fém kütyüről ami benne van, hátha ti rájöttök miaz:)))) Lehet inkább veszek ehhez egy két új talpat, ha még lehet hozzá, aztán kész. Mici, amiket leírtál nekem az is kínai, utánanézek a gúglin azt hiszem:)))
Reni, a babavarráshoz nem kell lock. Bőven elég a cikk-cakkolni tudó kis szüttyögő. (A legszebb dolgaimat ezer éve, a lábbal hajtós Lucnikomon varrtam!) A babaruháknál esetleg jól jöhet, de ha pici ruhákat varrsz, akkor nem is nagyon tudod használni, mert a lockok talpa jóval nagyobb, mint a varrógépé.
Ráadásul ha a baba testét belül eltisztázod, akkor nem tud szépen kisimulni a varrásvonal, mert a lock szélesen szeg. Rugalmas anyagnál meg az a jó, ha keskeny varrásszélességet hagysz.
A babavarrás akkor sem indoka egy ilyen beruházásnak, ha most úgy döntesz, hogy ráállsz a gyártásra. Ha mindenképpen muszály gépet venned, akkor legyen egy olyan, ami kevés varróprogramot tud, és manuálisan állítható az öltéshossz, az öltésszélesség, meg a tűpozíció, legyen szabad karja, és sok fémalkatrészt tartalmazzon, és körforgós hurokfogója legyen.
Ha rajtam múlik lesz varrás. Egy ideig rettenetesen vacakolt a netem és nem tudtam feltölteni képeket, csak linket, azt meg vagy meg tudtátok nyitni vagy nem. A gyermeknap kapcsán gondoltam arra, hogy egy kicsit visszamehetnénk a gyermekkorba a nagyi parti után. Sőt választékot is hoztam, melyiket szeretné a csoport megvarrni?
Ez egy falra akasztható, szerintem pizsama tartó baba
vagy ő, aki egy Yoki névre hallgató sárkány
vagy ez a csupa rózsaszín, cukorhabos maci, gondolom a neve az, hogy Ursa!
Válasszatok vagy ajánljatok bátran mást. Esetleg varrhatnánk még country babákat is... :)
Részemről a sárkányra fáj a legjobban a fogam, mert a pici fiamnak már beígértem egyet.
A varrógépről a linket nem sikerüllt beszúrnod. Nem is tudom, szerintem egy baba után még nem érdemes új, hiperszuper, overlockos gépet venned, csak azért, hogy babákat varrj vele. Én pl. egy nálam is idősebb varrógépet használok. :)A babaruha belsejét szépen el lehet dolgozni cikkcakk öltéssel, vagy pelenkaöltéssel is.
Lányok, most akkor lesz közös varrás júniusra? Vagy csak én siklottam el valami felett és azért nem látom?
Varrógép vásárlás előtt állok, és egy kis segítséget szeretnék kérni. Illetve overlock gépet szeretnék venni....
Ezt a gépet néztem ki, mert szabad karos. Ért itt valamelyikőtök ilyesmihez? Mert sok pénzem nincs rá, hogy százezreket költsek rá,
de azért valamennyire normálisat szeretnék.
A fő célom vele, hogy a baba testének részeit, ne varrogatni és vágogatni kelljen. Meg tudom ezt ezzel egyben oldani? Illetve a babaruháknál, hogy ne lógjon erre arra a belső oldalon az anyag széle, hogy szépen le legyen tisztázva.
Előre is köszönöm a segítséget....
Elkészült az első babám, kicsit sokáig tartott, de minden saját készítésű rajta...pirosítót csak az arcára kapott egyelőre..észrevételeket, ötleteket szívesen várok még hozzá.
Sajnos a gépem úgy néz ki behalt, ezért csak telefonnal tudtam lefotózni, nem lett túl éles kép.
Miért ne? én már megtettem. Igaz igy a vállánál van felakasztva szegény, de jó célt szolgál. :))) Ettől függetlenül jönnek azok a fránya molylepkék, a teveször falvédőre fáj a rágókájuk.
Nem tünem ám el, de nagyon ziláltak voltak a napjaim, mindig rohantam valahova. A baba-mint rendelés folyamatban van. Várhatóan 1-2 héten belül meg is lesznek a minták. Természetesen a részletekről (fizetés, minta küldlés, stb) mindenkit e-mail-ben fogok értesíteni!
Nagyon jók lettek a babák!!! Szerintetek a májusi(?) közösbe lehet levendulát tenni?
Bocsi, rég jártam erre, de alig tudok kiszakítani 1-2 órát a babázásra.
Bár a főnökasszonyom azt mondta, a munka mellett felejtsem el a babázást (ugye, milyen kedves...?), én nem tudok, és nem is akarok felhagyni vele... Nos, mintha ezt az angyalok is tudnák: kis idő - kis megrendelés...
Egy újszülöttnek való látogató-ajándékot kértek tőlem névre hímzett kiegészítővel. Íme:
Hát elszállt a mondandóm és a kép is. Megpróbálom feltenni újra. Két babát készítettem, az első a bohókás volt, akkor nemigazán békültem meg vele. Most már szeretem, de a második, a "nagyis"-t valamiért nem igazán érzem a magaménak. Ha most sem megy át a kép, akkor majd este próbálkozom.
Én ma kaptam egy e-mailt LBZS-től, amelyben megkérdezte, nem akarok-e még valamit rendelni. Valószínű, hogy kicsit csúszik a megrendelés, de meglesznek a babák.
Készen vagyok a mamókával, lefényképeztem és amikor fel akartam tenni, lemerült. Ugyhogy talán holnap fel tudom rakni a fényképet.
Jajj, a cikkcakkot a legkeskenyebb, és a szokásosnál picit rövidebb fokozaton gondoltam, én is úgy szoktam varrni a kritikus szakaszokat, pl. a lábközét, amit nagy szeretettel húzgálnak széjjel a lurkók. Szóval így igazából nem lesz cikkcakkos az öltéskép, csak enyhén hullámos, ami azért mégis ad egy kis nyúlást neki, kívülről meg nem érzékelhető egyenetlenség. A dinky arcán talán nem annyira fontos, de a testén mindenképpen ajánlom ezt.
Én sem vagyok varrónő, folyamatában tapasztaltam ki szinte mindent. :)
Mici nagyon szepen koszonom:))) Hat glutter tenyleg nem futter, azert nem talaltam a kifejezesre semmit:DD
Utananezek a szemeknek, mert a dinkyhez is nagyon jol jonne, lattam hasonlo megoldast de fogalmam sem volt hogyan keszul, szoval tenyleg nagyon koszonom, hogy megosztottad a kulisszatitkot:)))
Kozben elutaztam, nem tudtam a waldorfot feltenni.
Megprobalok pestre jutni ezert a futter anyagert, hogy egy dinkit kiprobalhassak vegre. Nem vagyok sajnos varrono, ugyhogy most lehet, hogy hulyeseget fogok kerdezni, de a cikkcakk varras nem fog egyenetlennek tunni az oldalan? Mert a dinkinek az arcan is van varras...vagy ezt csak kimondottan arcra ajanlod a testet varrjam masbol?
Ma kaptam egy csomo gyapju fonalat ajandekba, hajnak megteszi egyelore probalkozasnak. De a yarn paradise szerintem is nagyon jo aron adja es jo minosegben es ami fontos rengeteg szinben es hosszban.
A blogodban sajnos meg csak 2010 elejen jarok es egyelore csak bekakiraly szemeit lattam megszuletni:))
Waldorfban szeretnek valakitol egy kis segitseget kerni. 60 centi korulit szeretnek csinalni, a fejmeret meg is van, de magamtol meg a test aranyait nem tudom megcsinalni. Nincs esetleg mintatok, ami alapjan elindulhatnek? Mert meg egy kicsi mintat sem talaltam, hogy aranyosan felnagyithatnam.
Ja, és ha szeretnétek kérdezni tőlem valamit, írjatok emilkét, mert csak ritkán kuksizok be. Nehogy beszoruljon valami. :) szarvasmici kukac gmail pont com