Friss hír: A Wizz Air a COVID-19 vírusfertőzés miatti keresletcsökkenés miatt módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét, és törli egyes Tel-Avivba közlekedő járatait a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakban - adta hírül a fapados. A módosítást egy magyarországi járatot érint a Debrecen-Tel-Aviv útvonalon. Ez azt jelenti, hogy a március 25. - április 2. közötti időszakban heti 3 helyett 2 járat repül majd. https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/a-wizz-air-ujabb-jaratat-ritkitja-a-jarvany-miatt.701211.html
Megfontoltad, úgy hoztad a döntést, legjobb tudásod szerint. Mi is mennėnk, két hėt múlva. Még nem döntöttem el véglegesen mi legyen, de szállást nem foglaltam mèg, a repjegyek november óta megvannak. labilis a helyzet, napról napra. Kínåból, Thaiföldről, Koreából, Szingapurból, Olaszországból nem engednek be, lehet ”holnap” Mo-ról sem. Kiutazási korlatozasoK és beutazási tilalmak vannak érvényben. Tegnap 48 embertől tagadták meg a beutazást a Ben Gurion reptēren, köztük 19 olasztól. a zárt hatarok miatt sokkal másabb a helyzet, mint nálunk az EU-ban. Figyeljük a híreket, ez amit megtehetünk.
Szerintem mielőtt valaki lemondana bármit is, 1-2 napra próbáljon kimaradni a hírfolyamból, tv-ből, netből stb. és gondolkodjon el, hogy vajon mennyi ebből az egészből a hisztéria, hangulatkeltés. Aztán ha lenyugodott és úgy érzi, hogy tisztább fejjel tud dönteni és még mindig azt gondolja, hogy rohannia kell cukrot, lisztet venni, akkor maradjon itthon. Mindazonáltal azt gondolom, hogy inkább a praktikus tanácsok, élménybeszámolók jelentsék továbbra is a témát a topikban, mert azzal mindenki jobban jár!
Szeretném megkérdezni mi egy csoporttal megyünk március 12.-én 1 hétre egy kör utazásra Izraelbe, merjünk el menni mert tartok a vírustól szerintetek biztonságos most az utazás a Magyar külügy nem állítja le a csoportokat és az utazási irodák sem . A válasz akkor nem indul ha a külügy nem engedi akkor vissza utalják a befizetéseket.
az a vonatvégállomás, és azzal szemben van a buszpályaudvar, Central Bus Station, vagy Tahana Merkazit.
a keletinek nevezett buszállomás, a Damaszkusz kapu mellett van, azok arab buszok Betlehembe, Hebronba, Ramallahba stb. ha azokkal mész, legyen nálad útlevél, amit visszafelé kérhetnek.
A FB-on egy utazás csoportban olvastam egy magyar lány tegnapi történetet, akinek megtagadták a belépést, ugyanazzal a géppel visszaforditottàk (RAMON, Eilat) mert 13 nappal azelőtt lépett ki Thaiföldről. A reptéren angolul Kína van csak îrva, mellette héberül a kiegészítés, hogy Thaiföld is a listán van. Igen, nèzni kell a konzuli honlapot.
attól kell inkább félni, hogy Magyarországon is megjelenik a járvány, mert akkor jó eséllyel Magyarország is rákerül az izraeli beutazási tiltólistára.
nem nagy, de ha helyben van több busz, akkor minek elmenni több száz méterre? :-)
(sokan azért gyalogolnak, mert nem tudják, hogy a peron végén egy lépcsőn közvetlen fel lehet menni a buszmegállóhoz. szinte mindenki a tömeggel együtt megy fel a kényelmes mozgólépcsőn...de az rossz irány, ha TLV-be igyekszik valaki)
szép idő lesz, TLV tele van kajáldával, semmi sem olcsó. illetve a Cofix és Cofeez kávézók a legolcsóbbak. a tenger szerintem hideg, kb 20 fokos lehet. biztonságos este is. Jeruzsálembe vagy a 405-ös busz, vagy vonat a Hahagana állomásról. olvassál vissza, pld a RavKav közlekedési kártya miatt is.
Sziasztok lenne még kérdésem Tel Avivban az Allenby streeten lesz a szállásom étkezés nélkül.A közelben merre keressek étkezési lehetőséget nem a legdrágábbra gondoltam,Milyen időjárás várható jövő héten, lehet e fürdeni a tengerbe mikor kezd sötétedni, biztonságos e a környék sötétedés után.Jeruzsálembe mi a legrövidebb és a legegyszerűbb útvonal.Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Olvasgatom a sherutról szóló bejegyzéseket. Szombati érkezéssel mennénk Jeruzsálembe. Ezek szerint nem kell előre foglalni sherutot, hanem "menetrendszerint" mennek valahonnan a Ben Gurionról? Fix díjuk van?