Hát igen, az adott gázpedál álláshoz tartozó befecskendezési mennyiséget, időt, sok dolog határozza meg, többek között az aktuális fordulatszám, a hőmérséklet, a turbónyomás, a kipufogógáz összetétele stb. stb. A lambda szonda illetve a légszűrőbe épitett légmennyiség mérő adatai döntően befolyásoló tényezők lehetnek.
Most, hogy szárazak az utak, este nem is tűnik gyengének a gyári fényszóró világítás,így az Osram Silverstar izzókat még nem szerelem be, csak, ha kiégnek.
Azt nem tudom, hogy milyen izzók vannak benne, tavaly májusban vásároltam az 1,4 EX-t.
Nekem is kopog(ott) hátul. Mondom ez nem lehet lengéscsillapító, és kipakoltam hátulról mindent: kalaptartó, csomagtér alja, szerszámok, csak a pótkerék maradt jól rögzítve. Próbaút....és kopogott:( Na ekkor mentem el szervízbe, úgyis ingyenes téli átvizsgálás volt, mondom megemlítem. Autó megemel, l.csillapító gyanús, megrendel. 2 hét múlva a cserekor derült ki, hogy csak egyet rendeltek, mert csak egy szivárgott. Bal kicserélve (jött belőle az olaj rendesen) és mostmár pontosan hallható, hogy kopog a jobb oldal, bal teljesen csendben van. SACHS Made in Turkey:((( Szóval a hátulról jövő kopogást a lengéscsillapító okozza SZERINTEM:))
Persze hogy nem, ezt nem is teljes komolysággal írtam, csak a gondolatmenet megértése miatt. Nekem akkor is az a megérzésem, hogy a lambda szondának köze lesz majd a megoldáshoz közvetlen, vagy közvetett módon.
Egyébként nekem sem "rángatott" csak egyszer enyhébben amióta megvan. Szoftvert ezért nem akarok cserélni, jól fogyaszt és megy mint a golyó.
Új szervízajánlat a http://ceedservice.extra.hu -n. A KIA Lurdy is megtisztelt minket ajánlatával. Pár kérdést ( pl. milyen olajat teszbnek bele és lehet e vinni az olajat ha akarom stb. ) még pontosítás alatt, ha meglesz az adat akkor updatelem.
A linkek alatt KIA lurdy szervizajanlat cimszo alatt nem csak omlesztve de táblázatban is elérhető.
Lehet véleményezni. ( pesze ha valakinek van hozzászólni valója )
Ha a szűrő lenne akkor nagy fordulaton / nagy terhelésnél amikor nagy az üzemanyag fogyasztás,akkor jelentkezne! Volt eddig pár dieselem,de így nem tud eltömődni, ill amikor elkoszolodik nem ilyen :( Ez valami szoftveres hiba lehet,mert most más fordulaton csinálja..várjuk még ,hátha másnak is észreveszi...nekem is tünetmnetes volt az első héten,pedig probálgattam!! Az elözönél is ez volt jeleztem a hibát és kb 4-5 honapra rá mások is észreveték... Mondjuk akkoriban kevesebben voltunk jóval :)))
Szerintem az sem kizárt, hogy más baja van a gépnek... mondjuk szimplán egy üzemanyagszűrő a kezdetekkor bekapott valami extrát... fenetudja...
az azért elgondolkodtató, hogy ez a jelenség jelentkezett mondjuk 20%-nál itt a fórumon, de frissítés után gyakorlatilag még csak Te mondtad, hogy nem jó...
Az nem lehet, hogy a lambda szonda egyes értékeire reagál így a vezérlés, hogy tudja tartani a kipufogógáz környezetvédelmi előírásainak az értékeit, ezért a rángatás néha?. Ezt az is bizonyíthatja, hogy valaki írta már itt a fórumon, hogy neki a lambda szonda érintkezésével volt problémája, utána megszűnt a rángatása. Nekem ez az elmélet tetszik a legjobban, megmagyaráz mindent. Lehet, hogy nem is a vezérlő program, hanem maga a szonda szar szériában? Lehet hogy létezik olyan szoftver, ahol nem rángat néha a motor, viszont nem kapsz zöld kártyát? Mi a véleményetek erről?
Ha a rángatás nálad éppen nem is jelentkezik a csörömpölés igen. Egyenlőre ennek sem ismert az oka. AMúgy természetesen ha a te járgányod jól megy amihez gratula attól a hiba (vagy típushiba) még létezik, hiszen néhányan írják, hogy nekik bizony van.
Az alacsony fordulaton történő üzemeltetésnél pl 5. ben alapjáratról azért ne várjuk még egy dieseltől sem, hogy simán felpörög, de azért 1500 2000 környékén ugyan már ne rángasson. Döntse el, hogy akar pörögni vagy sem. : - )
Én vagyok az akinek 3000 km után egyik típushiba sem jelentkezik, így a rángatás sem /az asszonynak szokott......60 -nál 5. ben, mint a Gyulainak :)))) / . Én a dízeles csörömplésről beszéltem.
Ja egy típus hibám mégis van, -5 ben nekem is rá kell segíteni a telóra, dehát a gázok viselkedése már csak ilyen, nem hiszem, hogy ez megváltozik, ha lépten nyomon kicseréltetjük.
Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem nem kéne belenyugodni ebbe a rángatásba, ugyanis mivel ez más motoroknál nem jelentkezik illetve ennél a motornál is, hol jelentkezik, hol nem, ezért olyan problémával állunk szemben amiről nem tudni mi okozza.
Egy motornál a néha van - néha nincs dolgok azért nem természetesek.
Talán a befecskendezés vezérlésének környékén keresendő a hiba ?
lehet, hogy éppen akkor kezd rángatni amikor a turbo igazán elkezdene dolgozni ?
Alapjáraton elgyorsítva, főleg nagyobb gázra ez van. Ez van. Vigasztaljon, hogy cserébe sehol máshol nincs dízeles hangja. Engem is zavar, de nagyobb baja ne legyen. Nők és autó terén én már csak nagyon óvatosan nyilatkozok - szándékosan nem írtam népítéletet sem még - de így 3000 után szembe kell vele néznem, hogy ez szerelem, elvesztem. Pedig én alapvetően benzines párti vagyok!
nekem csak 2000km környékén jelentkezett,nem értem addig miért nem? vagy csak akkor vettem észre? De eleinte sokkal finomabban vezettem és akkor csinálnia kellett volna erősebben...