Keresés

Részletes keresés

Georgethebig Creative Commons License 2009.11.21 0 0 67

nekünk is nivo lett végül az ajtó.

Beszerelésig teljesen normálisak voltak, majd a beszereléskor a gyári fényezést megmarta a hab vagy valamilyen anyag, amivel a habot letörölték. Azonnal jeleztem a javítási igényemet.

Jött Picasso a a cégtől, ráhuzott egy hasonló színt, majd mondta, hogy össze fog érni. Szeretem az ilyen dumákat, ezt mondta a Tondach is a különböző színű cserepekre. Az fáj, hogy ennyire hülyének nézik az embert.... Persze, összeérik a gépi fujás és a kézi ráfestés... ... ... na ki a hülye???

Közben a használat 1-2 hónap alatt azt eredményezte, hogy nyeklő hangot ad az egyik zsanér, bekrepált a belülről kézzel zárható zárszerkezet.... Ez utóbbi annyira beállt, hogy mozdítani sem lehet, pár bezárás-kinyitás után...

Reklamációmra az első alkalommal volt egy hét mire megmozdultak, a második alkalommal több, mint 2 hét is eltelt, mikor írtam egy hivatalos levelet, amolyan fogyasztói jogvédelmi helyzetet megalapozó levelet, s 1 órán belül sikerült felhívnia Picassonak, hogy akkor jönnének összepolírozni a friss festést...

Ja, ami még érdekes, hogy a feleségemnek bőszen magyrázták, hogy ne lepődjünk meg télen azon, hogy az ajtó belső fele és a tok is párás lesz, de 2-3év alatt ez meg fog szűnni. Az ajtók szigeteltek, hamarosan kiderül. A 10év garancia mindenesetre magabiztosságra vall, kiderül, hogy az idő próbáját mennyire állja ki.

Sajnos már tesztelem a rendszert....

A kínairól sok rosszat hallottam, most már bánom kicsit, hogy nem fa ajtót választottam, bár kétségtelen, hogy megnyugtató az acél ajtó erőssége és nem is vetemedik. De vajon mi más baja lehet még? Ez a hőhidassági veszély nem nyugtat meg.

Előzmény: florg (45)
ant76 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 66
A felső kép a jelenlegi, külső oldalon tönkretett kilincs, az alsó a kiváltónak kinézett darab. (elég összevissza lett a hozzászólás elrendezése, bocs)
Előzmény: ant76 (65)
ant76 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 65
Albérletben lakom egy társasházban, ahol minden lakás egyező ajtóval készült.
Az ajtó kínai, több ponton záródó "biztonsági", de egyébként szép.

A működésére jellemző, hogy a kilincs felemelésével akár kintről, akár bentről kulcs használata nélkül is zárható.
A belső oldali kilincset lenyomva pedig az összes retesz oldódik, tehát meneküléskor azonnal nyílik.

A külső és belső kilincs rész rúdja ennek megfeleleően különálló.

Van viszont egy olyan problémám, hogy néhány napja a reggeli kapkodásban kizártam magam a lakásból úgy, hogy a kulcs belül bent maradt és a kilincs felhúzásával minden retesz bezáródott.

A szerelő kénytelen volt tönkretenni a külső kilincs részt, amit cserélni szeretnék, de az interneten csak hasonló küllemű (és ilyen szempontból megfelelőnek tűnő) kilincseket találtam.

Belső oldalról lefényképeztem, ennek az ellenpárját keresem, hátha valaki lecserélte hasonló csodaajtóját egy jobbra és esetleg lenne neki elfekvőben otthon.
Az ajtó tudtommal 30 ezer Ft körüli áron futott eredetileg és mivel nem saját lakásról van szó nem feltétlen célom, hogy egész ajtót cseréljek. Még mindig jobban járnék egy használt ajtóból kiszerelt pajzs/kilincs kombóval, mintha vennék egy újat. Illetve megmaradna a társasház egyenajtó dizájnja is.

Nincs valakinek ilyen otthon?

Megpróbálom lecserélni egyelőre erre a típusra:

De tartok tőle, hogy a működési elv más vagyis a kilincs mechanika esetlegesen nem teszi lehetővé a kilincskar felemelését.
(Ebbe mondjuk nem halok bele, ha kulccsal zárható nyitható marad)

Ha bárkinek van bármi infója vagy ötlete, azt előre is köszönöm.
florg Creative Commons License 2009.10.13 0 0 64
Ez a cég?
Előzmény: Törölt nick (62)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 63
Fölé kell szerelni egy klímát :)
florg Creative Commons License 2009.10.13 0 0 61
Na, emiatt aggódtam. Persze a nap nem süti, mert egy kis fa esővédő kuckóban van a konkrét ajtó, de nem is beltér igazán, úgyhogy szerintem ez akkor fog kiderülni, hogy mi kell, ha kijönnek fölmérni. Tehát semmiképpen nem árt meg, ha több pénzzel készülök, max megmarad.
Előzmény: Törölt nick (59)
florg Creative Commons License 2009.10.13 0 0 58
Hát, lehet. Igazán nagy hőváltozásnak nincs kitéve, majd kitalálom, mi legyen.
Előzmény: Gyurco78 (57)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 57
Szerintem a szorulás nem valós veszély...2 m-es ajtó talán ha fél mm-t nyúlna a legnagyobb melegben is, még ha sima zárt szelvényből van, nem ilyen félbe vágott, közte nemtudommiből. Meg elvileg a tok és a lap együtt tágul... Minden esetre nekem ilyen problémám nem volt még vele.
florg Creative Commons License 2009.10.12 0 0 56
Az sem túl jó, de azt se szeretném, ha nyáron meg beszorulna.
Előzmény: Gyurco78 (55)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 55
Hát, ha nem zavar, hogy az ajtókeretről törölgetheted a vizet, meg "húzza" be a hideget, akkor jó az alapfelszereltség...kérdés, hogy ott kinn mennyire tud hideg lenni.
Előzmény: florg (54)
florg Creative Commons License 2009.10.12 0 0 54
Nekem szerencsére csak a pénztárcámhoz kell igazodnom, úgyogy üveg nem kell. :)
Még kicsit gyűjtök hozzá, ez a hővacak nem várt bónusz volt, viszont gagyit meg nem akarok. Nem mintha én őrizném a koronaékszereket, csak pontosan ez volt az egyik érv, hogy egy jobb faajtó közel jár ehhez árban, és ajtó meg kell, úgyhogy, ha lúd, ugyebár...
Előzmény: Gyurco78 (53)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 53
Itt egy kép róla (belülről). Azóta már körbe van vakolva...
ajtó
Előzmény: florg (51)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 52
Nekem 230.000 lett a vége :)
De még üveg is van benne (fóliázott, biztonsági), csak hogy a többi lakáshoz idomuljon...na meg jöjjön be egy kis fény az előszobába (tejüveg vagy mi a szösz, átlátni nem lehet rajta, csak bejön egy kis világosság). Ez is volt vagy +50ezres tétel...

Na ez ám a húú...
Viszont azóta ahány mester járt arra, mind azt mondta, hogy k...jó ajtóm van :)
De végül is egy minőségi fa ajtóhoz képest annyira nem is drága (ezzel vígasztalom magam). És ez sose vetemedik...

Előzmény: florg (51)
florg Creative Commons License 2009.10.12 0 0 51
Hú.:)
Előzmény: Gyurco78 (49)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 50
Befütyülni biztos nem fog a szél, mert körbenyomják PUR habbal :)
Vakolni meg annyit kell majd, amennyi leesik a régi tok kibontásánál.
A tokot egyébként egész korrektül rögzítik, oldalanként 3-4 vasdarab a falba, és arra hegesztik rá.
Előzmény: florg (48)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 49
Vagy 70.000-rel, ha az ajtólapra, meg a tokra is kéred...
Előzmény: florg (48)
florg Creative Commons License 2009.10.12 0 0 48
Köszönöm.

Kültéri félig-meddig, bár nap nem süti, van egy kis fedett rész, de nem lépcsőház.
Kábel nem megy át rajta. Ha nem verik szét a fél házat, meg nem fütyül be a szél az ajtótok mellett, a többit már megoldom.
A hőhídmentesített tudod, hogy mennyivel dobja meg?
Előzmény: Gyurco78 (47)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 47
Ja, és az az illúziód azért ne legyen, hogy majd a régi tokon átvezetett kábeleket majd a beszererlők megoldják, meg a kőművesmunkát elvégzik, ez mondjuk nem is a dolguk.
Előzmény: florg (45)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 46
Nekem ilyen van, drága, de jó.
Ha nem lépcsőházba lesz, akkor hőhídmentesített tokkal/ajtólappal érdemes kérni, ami jól megdobja az árát.
Előzmény: florg (45)
florg Creative Commons License 2009.10.12 0 0 45
Lemaradt:nivo
Előzmény: florg (44)
florg Creative Commons License 2009.10.12 0 0 44
Sziasztok!
Most gondolkodom egy jobbféle bejárati ajtón.
Velük van valakinek esetleg tapasztalata:
fizimiska Creative Commons License 2009.10.09 0 0 41

 pl. a kilincs típusa az nem szerepel a megrendelőn,

 

Minden, amit előzetesen megbeszéltek és belekalkuláltak az árba, szerepeljen a megrendelőn/szerződésben különben nincs mire hivatkoznod ha nem teljesítik. Még ekkor is simán előfordulhat, hogy elhanyagolnak egy-két dolgot, ebben az esetben viszont könnyebb kicsikarni az utólagos teljesítést vagy csökkentett árat.

Előzmény: batagy (40)
batagy Creative Commons License 2009.10.08 0 0 40
Üdv!

Én is éppen most akarok biztonsági ajtót rakatni a lakásba. Panel.
Hosszas nézelődések után a Zárka Kft-t én is megtaláltam. Voltam én is a bemutatóteremben, megbeszéltünk pár dolgot pl a kilincs típusát.
Most kijött a felmérő ember, adott árajánlatot, az alap ajtó 172000 bruttó, egy kis mottura zárral (ez lenne maga a biztonsági zár) és egy GEGE hengerzárral.

Eddig is hezitáltam, de most olvasva "formatc" fenti véleményét, még inkább elbizonytalanodtam. Először is, nekem is egyből feltűnt, hogy az előírást miszerint 30 cm-enként kell minimum a a tokot a falhoz rögzíteni, nem akarja betartani. Szóvá is tettem a felmérő embernek de szerinte az "csak ajánlás" és a cégtől függ hogy hogyan építi be. Mondtam hogy az így nem lesz jó, de utána nem vitatkoztam.

Amit korábban megbeszéltem a boltban, pl. a kilincs típusa az nem szerepel a megrendelőn, tehát a szerelők ha jönnek honnan fogják tudni hogy milyen lett megbeszélve.

Az hogy a gumiszigetelés átfénylik éjszaka, az elég aggasztó! Ennek utánajárok.

Aztán, nekünk metlaki van az előszobában, kint a folyóson pedig linóleum. kérdezem tőle, lent a metlakinál hogyan lesz eldolgozva a kőművesmunka. Mondja a felmérő ember hogy csak felszedik a régi fa-küszöböt, és a vas keret oda fog menni. De mondja hogy a vaskeret vastagabb mint a küszöb. Erre én kérdezem, hogy akkor a vaskeret nem fér bele a küszöb helyére, hogyan rakja oda anélkül hogy metlaki sérülne. Mondom neki ha csak 1 cm-t rálóg a vaskeret a metlakira, a többi részen (ahol eredetileg a küszöb volt) pedig purhabot tesz, akkor mondom előbb utóbb a keret a súlynál fogva meg fogja repeszteni a metlakit. Erre ő hogy tesznek alá valamit. Hát nem tudom de nem volt valami meggyőző.

A beépítés minőségére, a házban már van egy ugyanilyen, Zárka Kft által szerelt, onnan is kaptam az ötletet, de most újra néztem és hát az is elég gagyin van beépítve. Úgy tűnik a vas keret mintha nem feküküdne fel a falra. A takaró vas és a fal között van vagy 1-2 cm rés. Az normális?

Egyelőre megvan az árajánlat, de nem rendeltem meg.

Másik kérdés:
Az ajtó egyik oldalán közvetlenül mellette, kívül van a villanyóra-box, egy kis keskeny ajtóval nyílik. A kettő között ahogy néztem nincs is fal, csak maga a két ajtókeret. Így az ajtótoknak azon az oldalán tulajdonképpen nincs is fal, amibe a rudakat lehet erősíteni. Ilyennel már találkozott valaki? Ha arra az oldalra nem is raknak egyáltalán rudat, azt vajon elfogadja a biztosító? Na ezt is megkérdezem.
Szalafa Creative Commons License 2009.10.06 0 0 39
Biztonsági ajtó nem kinai, hanem magyar termék:www.prs-kft.hu/biztonsagi-ajto
Beltéri ajtó szintén magyar megbízható termék: www.szalafa.hu
neezoh Creative Commons License 2009.08.31 0 0 38
Koszi a tippeket!

... egyebkent kifizetted a 290eFt erre melora?
Előzmény: formatc (37)
formatc Creative Commons License 2009.08.29 0 0 37
én a Zárka Kft-től vettem egy ajtót, de őket inkább nem ajánlanám!

annak ellenére, hogy elmentem a bemutatótermükbe és azzal az emberrel is megbeszéltem mindent aki kijött felmérni egyedül az ajtó színét (fehér!) sikerült százszázalékosan teljesíteniük. :I

reteszelős zárat kértem de aztán nem ilyen lett. felmérő ember ezt írta a megrendelőre de akik beépítették azok szerint az hülye és nem ért semmihez és ilyen zár abban a kombinációban nincs is.
kértem egy adott fajta kilincset de másmilyen lett.
kértem extra hangszigetelés ami valszeg az ajtólapba benne van, de a beépítés elég béna. állítólag dupla szigetelőguminak kéne lenni (felmérő ember szerint) de egy van csak az is valami 100 Ft/m költségű és amikor kint világos van bent meg sötét akkor körben ragyog a fény az ajtón.
a kilincs meg a kitekintő karcos, a hengerzár pajzsát odaverték valamihez, a réz alkatrészek színei nem passzolnak.
a beépítés trehány, a tokborítást nem sikerült rendesen levágni, mert a függőleges meg a vízszintes elemek között rések vannak ami a fatapaszozásuk meg a ráfestésük sem segített.
a mabisz minősítés szerint a beépítéskor 30 centinként kellene a falhoz rögzíteni a keretet, ők oldalanként 3 vasat fúrtak csak bele. amikor kértem az igazolást, hogy a biztosítónak tudjak valamit mutatni az ajtó jóságáról erős zavarodottság mutatkozott mindenkinél.
telefonon beszéltem az egyik főnökkel aki azt ígérte intézkedni fog és visszahív.
azóta is várom...

az ajtó 290e Ft volt.

inkább nézzed meg a laxi kft. utólag már asszem inkább őket kellett volna választani...
Előzmény: neezoh (35)
HiSec Creative Commons License 2009.08.29 0 0 36

Sziasztok!

Én  Őket tudom ajánlani.

http://www.hisecdoors.hu/ 

http://www.fembiztonsagiajto.hu/

 

neezoh Creative Commons License 2009.08.23 0 0 35
Sziasztok, tudtok ajanlani Bp-n aki korrekt aron jo minosegben tudna egy bejarati ajtot cserelni, lehetoseg szerint vilagos szinure?
Hoombook Creative Commons License 2009.08.11 0 0 34
Ha hiszed ha nem - én mégis állítom van olyan termék ami nem kínai ! Igen ferde szemmel látod a világot .:))
Előzmény: 07napi (33)
07napi Creative Commons License 2009.08.11 0 0 33
Uraim mondjanak olyan terméket, amiről előbb utóbb nem derül ki ,hogy kínai.Amíg nem tudtuk az volt a szuper, utánna meg gagyi.Mindent ott gyártanak és vagy bevalják vagy....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!