Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nagyon hajlok a fele, hogy gyari cuccot vegyek, csak az a baj, hogy van egy 128as meg 64es USB3-asom, sokkal kenyelmesebb, hogy ketto is van. Raadasul, hogy meg jobb legyen a helyzet, szemelyes dolgokra is akarom hasznalni, ami azt jelenti, hogy radugom telefont is micro USB-n keresztul.
Kigondolom.
Egyebbkent melyik pendriveot javasolod?
Az a vicc, hogy csak egy PC-vel van dolgom, tobbi mind laptop :)
Titkosításra nekem gyári megoldásaim vannak, mert papír miatt olyat kell használnom, de értelme nincs emlegetni, régen használtam a TrueCryptet, az értelmes cucc, amióta változott azóta pár gyárilag penen lévő motyót felélesztettem, aminél amúgy ránézésre szinte mindenki annak, vagy egyéb nagy cégnek a motorját használja.
Sok gép közt a szinkronizálás megint olyan, hogy dolgozz csak a penen és a végén mentsd a gépre. Ha egyszerre gépre is mentesz, vagy többen párhuzamosan használjátok ugyanazt (mindig ezzel szopnak be), akkor ugye nem lesz megoldás, mert egyszerre csak egy helyen változhat az adat. Amúgy fogj egy lapost, cipeld és dolgozz azon :-)
Titkosításra: van még a VeraCrypt (a TrueCrypt utóda), de az a baj vele hogy csak azon gépeken működik ahol telepítve van a programja (azaz hirtelen baráthoz átviszed a pendriveot ott nem látsz belőle semmit)
Figyelembe veve, hogy 100 ev alatt sem lenne 300TB forgalmam a pendrive-on, szerintem ezen nem kell aggodnia senkinek. Engem sokkal jobban aggaszt, ha a kulcstartora teszem az SSD-t akkor meddig fogja birni a sok utazast. Maradok a pendrive-nal szerintem .
De igazabol a fo kerdes mert kicsit elkanyarodtunk: titkositasra van valami mas javaslatatok mint Bitlocker?
Illetve szinkronizalas/meg dokumentum rendezese tobb geprol: manualisan csinaljatok vagy inkabb progit hasznaltok ra? Mert szeretnek mindne gepen back up-ot is tartani es nem tul hatekonyan oldom meg a problemat.
Lehet nem bír ki, de nem is reális, hogy ennyit írjunk egy penre, mert senki nem fogja kivárni, de egye fene, ha 64 gigás és naponta 2szer teleírjuk, akkor az 10 év lenne.
Jól is teszed ha mindig lemented, mert van más is ami ezt indokolttá teszi!
Nekem pl. egy "szép napon" :((((( hirtelen tönkrement a HDD-m, magyarán szólva meghalt, pedig azelőtt két héttel vásároltam. Az volt a szerencse hogy garanciába adtak helyett egy újat, és hogy nem volt rajta még sok adatom. Maxtor HDD volt, abban az időben 5-6 éve több gyárihibás is kifutott belőlük a gyárból, az enyém volt az egyik sérült HDD.
Inkább vegyél egy 120-as SSD-t mert az sokkal jobban bírja a sok írást (főleg mivel a titkosítás eleve megduplázza a mennyiséget) és gyorsabb is. Ha egy 4GB pendrivera napi 20GB-ot írsz, akkor a következő héten vehetsz belőle másikat... :))
Ha csak win 7-8-9 et használnál akkor a Bitlockert javasolnám mert ahoz nem kell semmit telepíteni, egyszerű használni.
Titkositani szeretnem. Az a fo kerdes. Azert megneztem volna milyen kepet vagtal mikor vegigolvastad :D :D
Pedig at is olvastam, hogy erthetoen fogalmazzak, csak a legfontosabb szot hagytam ki.
Pendrive-on szeretnek titkositva tarolni adatokat, dokumentumokat, nagyobb videokat is. Szeretnem ha Windows-on (7-es) is meg Mac-en is menne. Ha ingyenes az meg jobb.
2 problemam van:
1. sok progirol olvastam, de olyat szeretnek, aminel nem kell telepiteni semmit a szamitogepre es ha elfogadhato sebessegben masolna. Napi 10-20 giga masolas nem lesz ritka.
Mar van pendriveom, szoval a gyari titkositast ha lehet kihagynam. De erdekel a velemenyetek.
2. Ez gyakorlatiasabb problema: sajnos tobb gepen dolgozom es valahogy szinkronizalni kellene a fajlaimat. Az otlet, hogy pendrive-on tartok mindent, de egy back up is kellene, ha valami tortenik vele. Sok gurut latok itt, aki sokkal komolyabb problemat is tokeletesen megold napi szinten es nagyon halas lennek tanacsokert.
Személyeskedik a rosseb, de hadd hívjam má' föl a figyelmedet a tényre, hogy a bármiféle résztevékenységben való profizmusod hangoztatása szöges ellentétben áll a hozzászólásaid valódi tartalmával.
Talán azért kérdezek,mert több álláspontra is kíváncsi vagyok. De azt,hogy én profi vagyok mint lentebb mondták én nem állítottam arra,hogy profi vagyok mindenből.
Letiltani nem akartam semmit se,és ne személyeskedj én nem azt mondtam,hogy hú de profi vagyok csak annyit írtam,hogy abban vagyok már profi,hogy tudom mi mennyi helyet foglal és hol és kordában tudom tartani a meghajtón lévő dolgokat úgy,hogy annyi helyet foglaljon amennyi nekem jó,vagyis ergo tudok minden gigát mi ,hogy.Szóval a saját rendszerem helyfoglalásának nyilvántartásában hagy legyek már profi.
Én 10-15 éven keresztül nem mentettem az adataimat újratelepítés előtt, sőt külön HDD-t sem használtam. Viszont a kezdet kezdetén a winchesteremet 2 partícióra osztottam, 70, majd később 100 GB feletti területet hagyva a rendszernek, a többit - a nagyobb részt - az adatoknak. És soha nem veszett el egyetlen bájtnyi adatom sem.
Persze azért a legfontosabb adataim másolatát pendrájvon is őrizgetem, és a frissült fájljaimat naponta mentem rá. Ebben az utóbbi években a TC ad segítséget (igaz, 2 napom ráment, hogy kitanuljam).
A böngészőelőzményeim mentését teljesen feleslegesnek tartom. Ami esetleg kell, azt újból kiböngészem. Ami linket meg meg akarok őrizni, azt elmentem dokumentumba, vagy a levelezőmben piszkozatként.
Újabban pedig a rendszer mentést alkalmazom (én a Paragon Backup and Recovery programmal, ami boot lemezről ment és hoz vissza - így nem zavarhat be egy esetleges kártevő, vagy a rendszer által használt fájl hozzáférhetetlensége-, de vannak más rendszerek is). Így ha gond van (nagyon ritkán), akkor 1/2-1 órán belül visszaállítom a mentett állapotot. És így már évek óta nem kellett újratelepítenem, csak operációs rendszer váltás, vagy új rendszer SSD vásárlás után.
Pendrive-on szeretnek tarolni adatokat, dokumentumokat, nagyobb videokat is. Szeretnem ha Windows-on (7-es) is meg Mac-en is menne. Ha ingyenes az meg jobb.
2 problemam van:
1. sok progirol olvastam, de olyat szeretnek, aminel nem kell telepiteni semmit a szamitogepre es ha elfogadhato sebessegben masolna. Napi 10-20 giga masolas nem lesz ritka.
Mar van pendriveom, szoval a gyari titkositast ha lehet kihagynam. De erdekel a velemenyetek.
2. Ez gyakorlatiasabb problema: sajnos tobb gepen dolgozom es valahogy szinkronizalni kellene a fajlaimat. Az otlet, hogy pendrive-on tartok mindent, de egy back up is kellene, ha valami tortenik vele. Sok gurut latok itt, aki sokkal komolyabb problemat is tokeletesen megold napi szinten es nagyon halas lennek tanacsokert.
Baszki, hagyd má' azt a szerencsétlen 1703-as frissítést, hogy befejezze a telepedést, aminek vsz. már erősen a vége felé tart (ahogy ezt -kivételesen- teljesen világosan és egyértelműen oda is írja)!
Nagyobb frissítéseknél többször is újraindulhat közben, amikor egymásra támaszkodó rendszerelemeket cserél le.
És persze, hogy "eltűnik" x giga hely közben, mer' vmi tmp-be kibontja a cuccot magának, amit te "ügyesen" kirántasz alóla, aztán meglepődc, hogy újra megcsinálja....
Ha esetleg a setup-logot (amiről sejtésem szerint fingod sincs, mi az és hol keresd) megnézegetnéd, talán még benne is lenne, hogy "jé, megint eltűnt a kibontott cucc, kezdhetem elölről a kicsomagolást"....
Hadd ne meséljem el, valójában miben is vagy profi...
Kezdjük ott, hogy ha annyira profi lennél, egycerüen letiltanád ezeket a frissítéseket a p#&@ba, és nem lenne semmi gondod.
Szerintem ha már telepítés, akkor csak a teljesen vadonatúj, újraparticionálás és újraformázás után frissen végrehajtott tiszta telepítést tekintsük telepítésnek -- ami előtt az összes féltett adatainkat és dokumentumainkat meg böngészőelőzményeinket természetesen mind egy szálig mentsük le egy másik HDD-re (= egy, az USB-s rack-kel a laptopra rácsatolható HDD-re). (És ha volt rajta kék halált okozó rendszerpartíciós "bibi" is (FAT-tábla hiba, meg hasonlók), akkor azt is helyrehozza a telepítő a telepítés előtti ellenőrző-hibajavító lépések során.)
Egy ilyen tiszta telepítés a legtöbbször jó "garancia" arra, hogy az újonnan felrakott rendszerrel ellátott gép jó ideig hibamentes működésű marad. Szerintem az olyan hibák után, mint amit itt pár poszttal korábban valamelyikőtök feltett képet a kék-halálos hibáról, ez az egyik hosszú távú megoldás. Nem mondom hogy az egyetlen, de az egyik legjobb. ;-)! -- Én ilyen hibák után így csinálnám, egy teljesen új, "szűz" telepítéssel.
Hát jelenleg hdd re tudom de ha holnap el megyek a városba újra írható dvd t szerezni,mert csak 1gb s pendrivem van. Vagy felrakom amit most akar és elméletileg utána le kéne töltenie a 1709 et csak remélem nem szívom meg a frissítéseket.
Szerintem valami fix adathordozóra (hdd könyvtár, pendrv, DVD) csomagold ki az ISOt, mert a mountolással bármi megeshet egy nagy frissítés során.. és ott lesz a setup.exe ahogy írtam.
Igen nem először,én a 1703 óta halasztom mert sok rosszat olvastam de őszintén meg mondom a 1709 felé sincs sok bizodalmam,de valószínű le fogják nyomni az én torkomon is.
Eszerint már nem először hagytál ki verziót. :( Akkor nem tugok segíteni, ilyet nem csináltam. Talán töröld ki a 1703 telepítőfilejait és majd letölti a legújabbat, vagy (?) a pendrivos 1709 telepítőn levő setup.exe-t futtatod a mostani wined alól.. Sok sikert!
Itt az én tudományom már megáll. Nem tudom, hogyan frissít a Win10, nem tudom, hogy melyik frissítés, miért nem akar indulni, települni, törlődni stb. Ezek miatt nem is tervezek áttérni rá a következő 2-3 évben. Addigra aztán kiforrja magát, és majd beleülök a készbe:-)
jaj hagyjuk már ezt az ősi dumát :) Ahogy írtam anno töröltem a 1703 telepítő mappáját és akkor vissza jött a 8gb aztán anno kiírta újra indítás 1703 és megint oda volt a 8gb hely de most nem találom a mappát valószínű el rejtette de ezt máshol is írták.Szerintem elég profi vagyok a windows minimálisan tartásában évek alatt :)
Off: Egyszer megtörtént velem, hogy egy ilyen UEFI beállítású gép került a kezembe (soha nem láttam azelőtt ilyet), és vért izzadtam, mire sikerült DVD-ről bootolnom. És hasonló problémáról írt egy olvtársunk karácsonykor: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146282684&t=9157541. Aztán hosszas vitába bonyolódtunk, én félreértve a helyzetet a Win 10-re gyanakodtam, hogy valahogy felülbírálja a BIOS beállításokat. Kiderült, hogy tévedtem, de akkor ezek a beállítások okozhatták a kollégánk gondját is. Te akkor nem voltál ott, lehet hogy tudtál volna neki tanácsot adni, hogy mit csináljon másképp.
1. Aki boltban vesz összeszerelt előtelepített gépet annak nincs dolga ilyesmivel, ha vesz új hw-t (pl hddt) akkor beviszi az egész gépet egy szakszervízbe és ott majd megoldják, ha problémásan csinálták meg előtte akkor majd a következő évi szervizes fogja szidni az elődjét, de őt nem érinti a dolog.
2. Igen akár ezért is.
3. Legacy módban a bootfileok azon hdd-re fognak kerülni ami a bios BBS menüjében ki van választva, sőt az aktív partíciómegjelölés is kell ha meglevő partíciót választanál. Efi módban még bonyolultabb. Azaz az előző példám esetén a régi hdd-re kerülnek a bootfileok attól függetlenül hogy a win az új hddre fog települni. Ha kiveszi a régi hddt nem fog bootolni a win, probléméma lesz a Bitlockerrel is. De ezen kívül még rengeteg variáció van a hibás telepítésre e miatt.
Egyébként azt mondták szedjem le iso ban a 1709 est telepítsem abból és majd törli azt a verziót a gyökérből ami foglalja a helyet,vagy rejtve lent van a 1709 is én már nem tudom.
Ha javasolhatok valamit, a frissen telepített windowst felejtsd el! Friss telepítést csak végső kétségbeesésedben csinálsz, ha a telepített rendszered valamilyen okból teljesen, jóvátehetetlenül használhatatlanná válik. Ugyanis az újratelepítés valamennyi telepített programod, köztük a játékaid elvesztését is magában foglalja, mindet újra kell telepíteni a windows telepítés után. (Kivétel lehet egyes ősrégi DOS alatt telepített játkok, de olyan ma már kevés van)
A frissítéseket viszont nem te rakod fel, hanem a windows tölti le, és telepíti, ha engeded. Sajnos Windows 10-el még én is keveset foglalkoztam, de a képernyőképed alapján az a gyanúm, hogy az 1703-as funkció már települt. Ezt ő (a win 10) már csak befejezni akarja (azaz néhány utolsó beállítást megtenni, amit munka közben nem tud elvégezni). És szerintem ezt már nem is tudod megakadályozni, mert a következő kikapcsoláskor úgyis elvégzi. Egyébként a telepítéseid állapotáról, javításáról stb. itt tudsz tájékozódni: ttps://support.microsoft.com/hu-hu/help/12373/windows-update-faq
1. A kezdő (szoftverben) egyáltalán nem garantált, hogy haladó a hardverben annyira, hogy képes legyen lehúzni (mit is jelent ez a szakmaiatlan kifejezés - feltehetőleg a hozzávezető kábel kihúzására gondol, aki ezt mondja/írja) a HDD1 kábelét.
2. Miért kellene ezt tennie? Mit akadályoz meg vele? Talán azt, hogy ha a gép megkérdezi, hogy hova telepítsen, akkor ne tévessze el? Ha ez fenyeget, akkor tényleg ne csinálja inkább.
3. Van valami egyéb ok, amire nem terjed ki a fantáziám? Írd már meg, légy szíves.
A félévente megjenenő nagy frissítéseket én felbukkanó ablakban szoktam halogatni, addig a jelenlegi (1703) verzióhoz való frissítéseket kapod meg itt, szerintem ez is ilyen, de mostanában keveset használom a 10-est, de a képen látható szöveg szerintem azt mondja (csak értelmezés kérdése) :)
Igen de kicsit megint el beszéltünk egymás meletzt :)
"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"
Nekem ezt csak írták
A második válaszodra meg lent linkeltem egy képet,hogy nekem még a 1703 mat mutatja telepítésre,lehet az,hogy ő még tényleg ezt akarja felrakni vagy csak elírás?
"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"
Na itt viszont valamit félreérthettél.. mert ennek semmi értelme.
"ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni"
Amikor a WU-n megjelenik a frissítés akkor frissítsd, a programok és adatok megmaradnak ahogy már előttem is írták.
Mellékesen megjegyzem: 1709 óta már 3 hónap eltelt és szintén 3 hónap van hátra 1803-ig.. :)
Természetesen frissítéskor nem érdemes semmit se lehúzni.. :)
Te mondtad: "Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben"
Telepítéskor viszont a kezdőknek mindenképp érdemes. Legalábbis asztali gépeknél ahol ezen mutatvány akár 1 percet is igénybevehet ha jó lassan komótosan csinálja portörléssel egybekötve.. :DD
Másik fórumon csak azzal baszatatnak,ha frissítést akarok felrakni a windowsra akkor rakjam újra a rendszert,hiába mondom nekik nem akarok windows újra telepítést :)
Nekem adott egy ssd amin a rendszer van,meg adott egy hdd amin adatok és a telepített játékok vannak,tehát adat tároló is és használom is a hdd t mivel azon annak a játékok.De én úgy értettem a kérdést,hogy ha a windows el kezd lassulni vagy ilyesmi akkor ugye a win 10 nél már elméletileg nem kell törölni a fő meghajtóról és újból rakni cd ről,hanem van gép alaphelyzetbe állítás ami csak a windowst frissíti be de elméletileg meg hagy más fájlokat.Ja mondjuk ez az előző kérdésem volt,amire meg te válaszoltál az arról szólt,hogy adott a windowsom ami még nincs 1 éves és azt mondogatták páran ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre,és ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni.
Valamiről lemaradtam volna? Szóba sem került sem kidobásra szánt hdd, sem új hdd-re történő friss win telepítés. Viszont nekem (aki nem vagyok profi, bár jónéhány gépen installáltam új rendszert), magyarázd el, légy szíves, miért venné ki valaki az adattárnak használt hdd-t anélkül, hogy előzőleg mentené az adatokat egy olyan eszközre, ami bennmarad a gépben. Lehetőleg azonos betűjellel, mint a régi, hiszen egyes programok be lehetnek állítva úgy, hogy az adataikat ne a rendszerpartícióra mentsék.
De ez oly messzire vezet a frissítéstől és az újratelepítéstől, hogy nem szívesen zavarnám vele össze a kérdezőt, akinek semmiféle winchester cserére vonatkozó szándékáról nem tudok.
Azt is tudod hogy milyen feltételek megléte esetén nem kell lehúzni a kidobásra szánt hddt az új hddre friss win telepítésekor? (Ha nem, akkor érhetnek majd meglepetések amikor -akár évek múlva- kiveszed az adattárnak használt hddt) De ha profi vagy és tudod mi mit csinál akkor nem szükséges lehúznod. De akkor minek kérdeztél??
Szóval akkor a lényeg,ha windowst telepítünk nem húzzuk ki másik meghajtót,ha frissítést telepítünk nem kell miatta újra rakni a rendszert,hogy friss legyen :)
Bocsi,de mindig tanul ujjat az ember ,valószínű rossz beidegződésű emberektől olvastam először dolgokat.
Miért nehezíted az életed? A frissítéseket úgy alkották meg, hogy ne kelljen újrarakni, boszorkányüldözést végrehajtani, esőtáncot járni, hanem csak feltenni. A kék halál oka a rendszerindító területen volt, elég lett volna azt javítani (a telepítő valószínűleg meg is tette, észre szokta venni)
Próbáltam egy rendszer visszaállítási pontból rendszer vissza állítást csinálni telepítő lemezen keresztül belépve javító részbe,de azt írta a visszaállítás közben,hogy hiba nem lehet vissza állítani.Viszont utána be bootolt a rendszer és most pont úgy működik mint tegnap is működött.
Nos még egy kérdés,más fórumon volt aki azt mondta ha pl fel akarom rakni a 1709 frissítést akkor érdemes új rendszerre rakni,szóval telepítsem újra a rendszert,meg ugye volt a rendszer vissza állítás egy korábbi pontra sikertelen de a rendszer most működik és nincs még teljesen 1 éve fent a windows.Nos a kérdés az lenne ha ne tán újból kéne rakni a windowst akkor ,hogy érdemes fogom és törlöm az egész c meghajtót mint régen egy windows telepítésnél,vagy gép alap helyzetbe állítás ami elméletileg olyan mintha újból rakta volna a rendszert,csak állítólag a már fent lévő fájlokat meg tarthatnám,de elméletileg olyan mintha friss telepítés lenne a rendszer.Melyiket lenne célszerű alkalmazni?Az utóbbival talán a sok program vissza rakosgatást ilyesmit tudnám elkerülni,mert van pár játék is a gépen és nem győzném azokat is újra telepítgetni
Egy billentyűzet gomb megnyomásakor eltűnt az összes ikon a monitorról. A háttérkép megmaradt. Újraindításkor is maradt ez a beállítás. Hogy kell visszavarázsolni őket? Kösz.
A beállításoknak a frissítés előtti elmentéséhez jó ötlet lehet a Rendszer-visszaállítóval egy vadonatúj visszaállítási pontot kézileg elkészíteni, és ha bajt csinál a frissítés, akkor vissza lehet állítani az összes beállítást, legföljebb a hibás frissítés elveszik, de hibásért meg úgysem kár. Majd ha jön a következő pár nap múlva és az jó lesz helyette, az felengedhető a hibás frissítés helyére.
Az, hogy a frissítéssel adatok vesszenek el, az nem fordulhat elő. Beállítások igen, legalábbis erről panaszkodnak egyesek a Windows 10 kapcsán. Ennek itt olvass utána: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9221319
Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben, de nagy marhaságot mondtak. Jól is néznénk ki, ha telepítés előtt szét kellene szedni a gépet.
Mivel többféle böngészőre vonatkozik a kérdés, így ide hozom (és nem a Firefox topikjába):
1. Van-e már Google Chrome-hoz is olyan szolgáltatás vagy bővítmény, ami az előzmények időrend szerinti rendezését rendezi rövidebb-hosszabb terminusokra felbontva, az előzménykezelőben választómenü-szerű rendszerben elérhetővé téve, úgy, ahogyan a Firefox Quantum, ill. már az egészen régi Firefox-verziók is tudják?
Összehasonlításul:
A Mozilla Firefox Quantum előzménykezelője
A Google Chrome előzménykezelője
A két előzménykezelő közti különbség szembeötlő: míg a Firefox-é tudja a az időintervallum szerinti(!!!) rendezést is, addig a Chrome-é ezt nem tudja, és helyette csak "libasorba" tudja állítani az összes előzményt dátum szerint ugyan, de minden időintervallum összes előzményét egybeömlesztve(!).
Van-e vagy lesz-e ilyen előzménykezelő bővítmény a Chrome-hoz???
A másik kérdés.
2.Firefoxnál meg lehet-e oldani azt, hogy mindazon weboldalak sütijeit amelyekre nem nyomom rá az "Elfogadom a sütiket" gombot, azokat ne rakja be a sütikönyvtárba, ill. azokat se szedje össze, amiket a különféle kéretlen reklámoktól és egyéb kéretlen weboldalaktól "összeporszívózik".
Időről időre összeszed ui. mindenféle szemetet még a hostolás ellenére is bizonyos fokig, ezek egy idő után lelassítják, parancsfájl-hibaüzeneteket okoznak, én meg hetente takaríthatom a Firefox által összeszedett sütiszemetet, meg nyomogathatom a "Firefox Felfrissítése" kék gombot a program felfrissítő és lassuláselhárító weboldalán, hogy újra felgyorsulhasson... !
Úgy látszik,lehet elérkezett az idő mikor a frissítést már nem halogathatom tovább.Gondolom ilyenkor már nem a 1703 fog majd települni,hanem a 1709?Veszhetnek el adatok a frissítés miatt vagy nem szokott olyan előfordulni?És a másik,ez most olyasmi mint egy windows telepítés?Már úgy értem másik meghajtóra is kerülhetnek fájlok,mert ugye sokszor azt ajánlották windows telepítésnél,hogy csak a fő meghajtó legyen bedugva másik ne mert arra is rak fájlokat és ha azt kihúzom pl akkor a windows nem biztos,hogy indul.
Ami külön idegesítő, hogy már két napja tudhatjaaz MS, hogy a cucc hazavágjaa régi AMD-s procival futó rendszereket - Win7 és Win10 is - ennek ellenére is ott vana telepítendő frissítések közt. Elrejtettem, de aki nem néz utána, az becumizza.
Az általam megadott linken megírják 5. lépés címszó alatt (pontosabban adnak egy linket), hogy milyen módon tudod a Firefox-ból eltávolítani. Próbáld meg!
Véletlenül nem a search.yahoo keveredett oda (a .com-ot nem írom ki a végére, nehogy akár linkként rászaladjon valaki)? Mert az inkább egy fertőzés lesz. Annak az eltávolításáról meg itt van szó: http://avirus.hu/search-yahoo-com-atiranyito/
Az lenne a kérdésem,hogy tudom a yahoot eltüntetni véglegesen mert sajnos nem figyeltem és letöltöttem figyelmetlenül,és hiába állitom be a firefoxot alapnak ha beírok valamit a yahoo keresi
Ha home-ot akarsz letölteni akkor látszik hogy hibára fut, de a link a Microsoftra mutat. Töltsd le az ultimate verziót és a lemezről töröld az 'ei.cfg' filet akkor ugyanazzal a lemezzel bármelyik verziója telepíthetővé válik. (Persze azt telepítsd amihez vásároltál licenszet, de letöltéshez nem kell kód)
Win7 - még sulinetes - , mai update telepítése - havi összegző frissítés - , majd újraindítás után kék képernyő. Aszondja, hogya hardverkörnyezetben okozott változás miatt nemtud betölteni, vgy valami ilyesmi.
A rendszervisszaállítási pont betöltésével élve kb. 20 perc nyöszörgés után indította újra magát.
Eseménynaplóban ennyi:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Most félve fogom újra telepíteni a frissítéseket.
Még október novemberben volt egy frissítés, ami után sokáig nem akart elindulni a rendszer, és a következő update után javult meg.
Tudom, kell az a Win10, de csak az új gépemre fogom feltenni, azzal meg a proci mizéria miatt ha tudok várok legalább tavaszig (nyárig már sanszosan nem).
Mennyi időt töltöttél el vele? Mennyibe kerül egy 16 G-s pendrive? :-) Jó, persze az alkotás, javítás élménye, tanulás, és ilyesmi, de akkor is, legalább egy 64 vagy 128-as lett volna. :-)
Na úgy néz ki, sikerült életre keltenem. Chipgenius kilolvasta a kontroller és a flash chip adatait, ennek lapján rákerestem a flashelő programra. Másodikra meg is lett a hozzávaló (csomó kínai meg orosz oldalat átrágva).
Elmolyolt vele vagy 2,5 órát, erase LLF meg mindenfélét csinált, le is formázta.
Most már lehet partíciót törölni. létrehozni, formázni és írni rá.
A h2testw ráírt 16 GB-ot és nem rinyált. Azért egyelőre pótolhatatlan cuccot rem írok rá.
Biztos vagy ebben, hogy nem profi felhasználók számára is érvényes ez?
A magam részéről az XP esetében sem bántam meg, hogy a támogatás lejártáig (ha jól emlékszem 2014 április) nem tértem át az új operációs rendszerre. Azóta lelkes híve vagyok a Windows 7-nek.
Amióta megjelent a Windows 10, látom a fórumokon, hogy vannak meglepetések a rendszer használata közben.
Szerintem nem profi felhasználóként, nem rendszergazdaként jó döntésnek tartom a kivárást. Természetesen, ha majd megszűnik a Win 7 támogatása, magam is áttérek a Win10-re. Remélem, hogy addigra a gyermekbetegségek is megszűnnek.
A második link is közvetlenül a Microsofttól tölt, csak a letöltő linket külső API generálja, de ha nem hiszed itt egy harmadik is: LINK ez is a Microsofttól tölt és mégcsak serial sem kell w7 esetén se.
Remélem, jövőre tiszta lappal kezdünk - a hírek szerint 2018 kicsit rövidebb lesz, mert január helyett márciussal kezdünk, de ahogy a "rencert" ismerem, majd nyáron bejön a két téli hónap. :-(
Én csak azt tudom, hogy sokat szenvedtem vele jó két éve. MS-től akartam letölteni a megfelelő programot, akkor az csak úgy működött, hogy telepíteni kellett egy kis programot, ami ellenőrizte a jogtisztaságot, akkor engedélyezte a ms weboldalra belépést, és csak akkor engedett tovább, amikor pontosan beírtam a matricán lévő kódot. (7-1 csere volt, rosszul láttam, amíg végre rájöttem)
Azután, amikor már a letöltésre került volna sor, akkor kiadott egy üzenetet, hogy ez a kód hp előretelpített win-re vonatkozik, menjek a hp-hez másolatot kérni. Hát, a hp mo weboldala volt a következő pár hét, amíg végre sikerült valakit találni, mert csak új gépet akartak eladni. Talán csak a szervízükön keresztül tudtam találni valakit, aki végre válaszolt - persze a telefonos ügyfélszolgálat is csak reklámüzeneteket közölt, meg hogy "fontos nekünk, várjon" - "vagy nem is, inkább hívjon később, már letelt a munkaidő" meg hasonlók.
Közölték, hogy ennyi, vegyek egy másik laptopot, eseleg beszámítják a jelenlegit jelképes áron.
Végül egy ismerős segített, akinek volt egy univerzális telepítő pendrájvja, ki tudta választani, melyiket akarja telepíteni, és a kóddal lett telepítve, de a diagnosztikai rész az továbbra se működött, mert hiányolta a rejtett partíciót.
Köszönöm dokynak a linket, megnéztem, de én továbbra is csak ms-től közvetlenül töltenék le.
Tudom, didyman és Jahno és mások, hogy van rengeteg weboldal, meg kódok, meg kódfejtő programok, és percek alatt megoldhattam volna akkor is, de én ilyeneket nem használok. Nem azért, mert szeretek hónapokig szenvedni, hanem mert egyszerűen fizikailag rosszul voltam már az első cégeimnél is ilyen esetekben. Mindig úgy oldottam meg, hogy kértem a pc-t a telepített programokkal, és nem érdekelt, hogyan oldották meg, de én nem telepítettem lopott programot.
Ja, így szoktuk, de betoltam egy másik VGA kártyát, és kiderült, az a hunyó. Sose szerettem az ATI kártyákat, most is egy Geforce 1050 lesz a pótlás, a tulajdonos rábólintott.
El is felejtettem válaszolni, bár felesleges is, de én ha telepítek, akkor 4-5 évre szánok egy gépet. Ebbe a Win7 már nem fér bele, mindenféle chemtrail és kineziológiás hablatty sem.
Mi lehet ez: GA-P67-DS3-B3 deszka, indítanám a gépet, egyet püttyen, ahogy kell, bejön a Gigabyte logo, és onnan semmi, még a BIOS-ba se lehet bejutni, sötét a kép. A cuccok mennek, tehát akár fel is állhat a Windows 10, de ki tudja. A VGA kari egy Radeon HD 6850.
Amúgy saját fajtánk is akkora balfasz bír leni, hogy nagyon, sokan már nem is értik, hogy létezik eredeti szoftver, júzernél ott a címke, megvett mindent a géppel együtt és lecseréli a Win7et valami XP Profra vagy legtörtebb enterprisera, mert az biztos jobbabb. Agyrém.
Bammeg, HWSWn is leírtam, hogy ha ott a 8as matrica, attól felfelé már BIOSban van a kulcs, csókolom, nem kell aggódni, megy és kész. Néha ugye akku alatt, vagy gép hátán, de az a lényeg, hogy bekapcsolás nélkül is meg lehet állapítani van-e hozzá valami vagy nincs. Na, ezek az okostojások még 1 hónapig ezen vekengtek, hogy de mi van ha nem és miképpen lehet a kulcsot BIOSból kiolvasni, ha mégsem menne, és különben is nincs rajt semmiféle matrica, csak egy ilyen kis Win8as logós MSes matrica... Hajam kitéptem. Kétszer.
Miért gondolod ezt? Ha leírja, hogy de, lehet W10-ről W7-re visszaállni, ugyanaz a kód ugyanúgy érvényes marad egy W7 telepítéséhez, akkor az több információt hordoz, mint a de? Ha kifejti, hogy a "gyári" oprendszer az doszt ugyanaz a szoftver, mint amit te az MS-től letöltesz, plusz felpakolod rá a gyár által is integrált egyebeket, akkor az hordoz valami többlet információt a felvetésedet cáfoló, számodra lényeges válaszhoz képest? Most komolyan, két olyan felvetést írtál le, ami csípőből nem igaz. Miért akarod bonyolítani az életedet, miért nem elég, ha csak elintézzük ennyivel, hogy ne agyalj hülyeségeken, hanem hasznos gondolatokkal foglalkozzunk? Mindent ugyanúgy kell csinálnod mindkét felvetésed kapcsán, ahogy bármikor máskor, semmivel sincs elbonyolítva semmi.
Ha a gépen szabályos hologramos Win matrica van, akkor igenis tudod aktiválni a megfelelő verziójú oprendszert, legfeljebb telefonos segítségre lesz szükséged.
.... ami a gyakorlatban nem igaz. Akkor kezdtem gyanakodni, amikor hp-s laptopomnál kiderült, hogy nem az van rajta, aminek az alján lévő matrica szerint kellett volna.
Megtapasztaltam, hogy ezeknek a gyáraknak spéci verziójuk van, a laptopos kódra a ms azt mondja, nem vagy jogosult letölteni az alap oprendszert, menj a gyártóhoz a spéci verzióért. Az meg közli, hogy az eredetihez ott volt a helyreállító cd és kész. Pláne, hogy nem eredeti hdd-vel kaptam, így a rejtett partíció se volt rajta, nem beszélve az egyéb diagnosztikai kütyükről, amik segítettek volna, ha megvan a rejtett partíció.
Elég gyakori, és a gyengébb minőségű flash/stb. cuccokon szinte törvényszerű, hogy a (strukturális szükségszerűségből) toronymagasan leggyakrabban írt FAT-terület hamar bekrepál.
Maceras lenne most vegigragnom. Van valami, amivel be lehet allitani a valos meretet?
Vagy szimplan rateszek egy akkora particiot, es kesz?
Van egy garantaltan hamis pendrive-om, de extra kicsi, es pont ezert akarom megtartani, az autóban felsem tunik, ha benne van a magnoban. Az, hogy nem megbizhato, nem izgat, csak zeneket irok ra, ha megpusztul, megpusztul. Baj nem lesz belole.
Modemben még senki nem látott akkumulátort, 2 percnél kevesebb is bőven elég. Inkább úgy szoktuk, hogy modem bedug, sok percet vár mert lehet frissít, újraindul, pöcsöl, hálózatot keres, frissít, satöbbi és ha külön van a router akkor csak ezen procedúra után indítsuk újra azt is.
Ehhez megint csak nem igazán értek, de a hosszabb idejű kikapcsolás elvileg szerencsésebb (mármint a befagyott adatok törlése céljából :)), mert a modem fel van készítve kisebb feszültségkimaradásokra és rövid távon ezért "szándékosan" nem felejt. Fogalmam sincs, hogy esetedben (ahol egy órát pihent) pl. 10 perc elég lett volna-e; én rendszergazdától hallottam a 2 percet.
Hogy a rákötött két gép közti különbségtétel min alapszik, arról meg végképp sejtelmem sincs; a lényeg, hogy sikerült a műtét nélküli kezelés. :)
És igazán nincs mit köszönnöd; a hályogkovácsnak szerencséje volt. :)
Én is nagyon örülök és köszönöm szépen a segitségedet.
Néha amikor elmegy a net én szoktam 2 percre (pontosabban 10-ig szoktam számolni) kikapcsolom a modemet és azután vissza, de a 2 perc úgy látszik kevés volt. Mivel hosszabb időt "pihentettem" igy lehet magáhoztért, vagy nem tudom, de a lényeg, hogy jó. El sem hiszem még mindig, hogy megúsztam egy telepitést. :)
Nem volt eddig dolgom win10-el, csak úgy hallottam, ha win7-ről frisítettek win10-re, akkor nem lehet visszaállni vele win7-re.
De.
Asus laptophoz is gyári win verzió kell, amit nem tudom, asus enged-e utólag letölteni, vagy azt mondja, hogy az eredeti laptophoz kiadták az eredeti cd-ket, ha nincsenek meg, akkor ott állsz egyedül.
Nem volt eddig dolgom win10-el, csak úgy hallottam, ha win7-ről frisítettek win10-re, akkor nem lehet visszaállni vele win7-re.
Asus laptophoz is gyári win verzió kell, amit nem tudom, asus enged-e utólag letölteni, vagy azt mondja, hogy az eredeti laptophoz kiadták az eredeti cd-ket, ha nincsenek meg, akkor ott állsz egyedül.
"Egy teljesen naiv ötlet. Modem újraindítása 2 perc kikapcsolás után? Ingyen van.
Nagyon amatőr vagyok, ezért el tudom képzelni, hogy ... " - Ez volt a MEGOLDÁS bármely valószinűtlennek is tünt.
Eddig az az igazság, hogy nem próbáltam ki, mert valahogy nem tartottam logikusnak ezt.
Most elhatároztam, hogy újretelepitem a gépemet és mielőtt bele kezdtem volna, áramtalanitottam a modemet és kb. 1 óra hosszat pihentettem.
Visszakapcsolatm és láss csodát megoldodott a dolog.
Minden böngészőmmel be tudok lépni a bankomba.
Megjegyzem, azért sem hittem volna ebben a megoldásban előbb, mert ismerősöm gépe szintén tőlem kapja a netet és a gépéről simán be tudtam lépni az oldalra, csak az enyémről nem.
Fogalmam sincs, hogy ez miért volt, de ez a megldás.
IOBit programnak van ilyen lemeztisztító / karbantartó opciója. ráküldtem a gépemre, letisztította a különböző fileokat. Namost nem tudom van-e összefüggés vele de naponta az a gondom hogy böngészőből netezek és óránként 1-2 alkalommal 1 percre így homokórázik az egész nem tölti be a weblapot
UPC-nél megnézték a netet azt mondták semmi hiba, a speedtesten is megnézettem az is kiírta hogy megvan a sávszélesség mégis idegesítő módon óránként így leáll 1-1 percre és csak homokórát látok. Ez mitől lehet? Újra kéne húzni a windows-t vagy nethiba mégiscsak?
Próbáltam, a diskpart az parancssorból megy. Nem tudja törölni a partíciót. Mással is próbáltam (AOMEI, Paragon part wizardokkal) semmi nem boldogul vele. Úgy gondolom, a FAT táblát nem a helyéről olvassa be, ezért a krixkrax. Naprakész ESET NOD32 van fent MBAM-mal is ellenőriztem többször a gépet.
Valami szoftveres írásvédelem történhetett vele (Ha van ilyen) ezt kéne elhárítani.
Nekem is van egy pendrive gondom. Egy 16GB-osnak tartott pendrive eccercsak írásvédett lett. Gyanús, hogy pont olyan 8GB telítettségnél történt.
Van rajta egy 8 MB-os partícionálatlan terület, és egy 15 GB-os partíció ami törölhetetlen. Ennek emlékeim szerint, kb. fele van megtöltve. Semmit nem lehet csinálni, minden program (a diskpart is) bejelenti, hogy írásvédett. A létező partíció neve és mappalistája csupa krixkrax.
Írásvédő pöcök nins rajta. Mit lehetne ezzel csinálni ( a kidobáson kívül)?
Ez az, amit nem tudok még sajnos, csak elvileg kérdeztem.
Asus N56VM -et írtak,de nincs meg a kötőjel utáni kódszám, így nem tudom a pontos típust.
Annyit tudok, hogy win10-el megy és SD RAM van benne, de weben csak olyanokat találtam, miszerint win7-tel adták ki és SD RAM nélkül és legalább öt éve már nem forgalmazzák Mo-n.
De gondolom, ez a téma már inkább hardveres kérdés lesz, itt talán offtopic.
Win10 néhány hibájára szeretném felhívni a figyelmet. Egyik almappában a következő nevű fájlok fordultak elő: tkm_szalla.pdf, tzm_sznallokt.pdf, ttm_sznallmake.pdf. A két szinten feljebb kiadott kereső nem egyértelműen végezte el a dolgát, mert a *sznall*.pdf megtalálta a fájlokat, *znall*.pdf nem találta meg, míg a *nall*.pdf megint megtalálta a keresett fájlokat. Ugyanez a parancs a XP , win2000 alatt (parancsablakban is) hibátlanul működött. Kérdés mi baja van a keresőnek a "z" karakterrel?
Ha korlátozott akkor arról tájékoztatniuk kellett volna. Mi lenne, ha megkérdeznéd az üzemeltetőt és nem csak itt vaktában találgatnánk, hogy egyáltalán lehet-e? Amúgy elolvasod a leírását és iTunes. Ez olyan egyszerű, hogy bárki tudja használni, ne terheljük feleslegesen a fórumot, hogy itt barkóbázunk.
Ha olvasni tud róla, akkor valaminek lenni kell. De valszínű hamis olcsó kínai, reáírtak fél gigát se, most meg magába fordul, ha túl menne a pár gigás filmmel, amit a TVhez tenne rá.
Sz'tem az vmi kiemelten ótvar, mérethazudós és/vagy nem is szabályosan/szabványosan kommunikáló filléres kramanc.
A gyorsformázás kb. lószart se csinál azon kívül, hogy a cucc elejére odaírja, hogy "üres vagyok"; az ntfs legalább elszórtan írna máshova is, azé' bukik meg a mutatvány, ahol a fájlrendcer "lelóg" a valós helyről.
Ez ilyen messziről csak találgatás volt. Nincs valami furcsaság a találatokban? Az már mindenképpen az, hogy 10-15 éves találatokat ad. Legalább magyar nyelvűek voltak? Kíváncsi lennék, hogy valami olyan keresőszóval, ami aktuális (mondjuk szilveszter), ad-e friss találatokat?
Én egyszer találkoztam ilyen jelenséggel, akkor azon a gépen csupa angol nyelvű találatot adott, mert a search.yahoo.com-ra volt átirányítva a google kereső.
De nem szívesen találgatnék az ok ismerete nélkül. Még annyit, hogy mióta jelentkezik a gond? Ha tudod, hogy melyik nap óta, akkor egy rendszer visszaállítás segíthet a jelenséget megelőző időpontra. Amivel persze törlődnek az az azóta telepített programjaid. De szerencsés esetben a hibát okozó változtatás is.
Újraindítás után folyamatosan,rögtön ahogy a gép bekapcsolja a monitort majd megjelenik a System starting felirat újra újraindítja magát. Ma reggel még néztem rajta filmet,aztán hibernàlta magàt ahonnét màr nem éledt fel.... Próbáltam rendszer lemezzel indítani (Windows 7 ) de semmi..nagy nehezen ezt a hibaüzenet sikerült kicsikarni. Mi lehet? Köszi
Beírom a google keresőbe valamit, majd akarom szűrni a keresést (mert a google 10-15 évvel ezelőtti cikkeket hoz be elsőként)
Aztán rányomon a google keresőnél (keresési fejléc alatt) az eszközök menüre, hogy be tudjam állítani a "bármikor" menüt "előző év" menüre. És amikor rányomok az eszközökre egy pillanatra legördül de egyből el is tűnik, tehát nem tudom átállítani az időt.
Tehát az van, hogy beteszem a gépbe ezt a reklám-pendriveot.
intézőben kiválasztom... Formázás (FAT32) Gyorsformázással kiírja hogy formázva van.
(ha lassú formázást vagy NTFS-t választom akkor kb 80%-ig jut el, aztán kiírja hogy nem tudja a windows formázni)
Szóval Fat32-re leformázom.
Ráteszek filmet, képet, zenét (rá tudok másolni, és gépen látom is a fileokat)
Átdugom a TV-be ( ami minden pendriveot felismer) de ezt nem ismeri fel, meg sem jeleníti hogy rádugtam és nem látom a csatlakoztatott külső eszközök menüben sem.
Átdugom a kocsiba hogy zenét hallgassak, az autórádió szintén nem ismeri fel
Bedugom a notebookba, és az sem nem látja hogy bedugtam
Szóval valami trükk lehet ott a háttérben, mivel leformáztam, ráírtam a fileokat és a gépen kívül semmi más nem látja. :( :(
Win10 frissítene a 1709 verzióra. De nem jön neki össze.
A leállítás előtti procedúra rendben lemegy, a bekapcsolás utáni elmegy kb 33 %-ig, és ekkor a következő képernyőt kapom:
Mellékzönge, hogy a gép ekkor már a kiírttal ellentétben nem indul újra (a fenti 100 %-os képernyő után még kerek 30 percig tűrtem), úgy kell lelőni.
A hivatkozott linken pedig olyan bölcs tanácsok fogadnak, hogy a szedjem le a hibás drivereket, az utoljára telepített szoftvereket, meg amit nem szégyellek, és ha az mind nem segít, akkor rakjam újra a Win10-et.
Mármost ha tudnám, mit szedjek le, le is szedném - de ez nem egy logarléc, basszus, ez egy bő két éve napi 8-10 órában használt és ahhoz mérten "belakott" laptop, amelyen úgy mellékesen a frissítés előttig minden úgy működött, ahogy kell.
A kényszerű ledurrantás után a Win gondosan (és úgy tűnik, korrektül) visszaállította a régi állapotot, úgyhogy most szinte semmi bajom, de ... az eljövendő frisstásek vajon rendben lemennek majd egy nem legfrissebb állapotra? Aligha.
A procedúrát 2x játszottam el - egy hét különbséggel, de megegyező negatív eredménnyel -, most ennyit tudni:
A C: meghajtón kb 33 GB szabad hely van - úgy, hogy továbbbi 18 GB a behalt frissítés óta foglalódik egy mappában.
Ha lesz idegem, harmadszor is megpróbálom (darabja kb 3 óra, a leállás előtti holtidőt nem számolva), de addig is:
Tudom, hosszú voltam, bocsánat, de van esetleg valakinek ötlete, hogy lesz-e még ebből (s ha igen, hogyan) frissített Win10?
Előszőr is kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek!
Igen ez igy volt régen, megkérdeztem egy ismerőst. Több mint 40 éve ez itt hagyomány volt. Lezárták tényleg az utakat és mindenki görkorcsolyázott, főleg a gyerekek.
Az aguinaldós mise is valós, most is van ilyen mise.
Sajnos a közbiztonság most olyan, hogy nem nagyon mernek az emberek este kimozdulni (nappal is veszélyes) és rögtön el is vennék a görkorit is, mint a mobilokat a rablók.
Szomorú, hogy idáig jutottunk. A forró csoki is igaz volt, manapság senki sem tud kinálni ilyesmivel senkit. :(
Régi szép szokások voltak, kár hogy csak voltak múlt időben. :(
Volt itt már kávéházi téma, főleg mert a BIOSból bootolás 20 éve ugyanúgy megy és unalmas :-)
Ez tényleg így van?
"Venezuelában is nagy hagyománya van a karácsonyi templomba járásnak - az a mód viszont, ahogy az emberek eljutnak az istentiszteletre, egészen rendhagyó. A fővá...rosban, Caracasban szinte mindenki görkorcsolyával siklik a templomba. A szokás miatt a város számos útját már reggel 8 óra előtt lezárják a forgalom elől, hogy mindenki szabadon görkorcsolyázhasson az utakon. A gyerekek még előző este egy madzagot kötnek nagylábujjukra, a madzag másik végét pedig kilógatják az ablakon, hogy az ablakuk alatt a templomba siető görkorcsolyások barátságosan meghúzogathassák azt. Van, ahol karácsonykor kinyitják az emberek a bejárati ajtókat, és kávéval, forró csokival és édességgel várják az arra görkorcsolyázókat. Venezuelában a karácsonyi ünnepség már december 16-án elkezdődik, és 24-ig minden nap reggeli misét tartanak a templomok - ezeknek a neve Misas de Aguinaldo. Ezeken a reggeleken a venezuelaiak tűzijátékot gyújtanak, csengőt csengetnek és hangosan énekelnek, hogy mindenki időben felkeljen és a templomba érjen."
És mit jelent, hogy látja? Eszköznek, betűjellel, rajt van az a céges anyag, tud-e rá másolni? Megtanulhatná leírni és kérdezni. Bezzeg Carina már fél oldalas aláhúzott kiszínezett izétt rittyentett volna ide mindanastől, igaz abból is pont a lényeg hiányozna :-D
Persze attól függ milyen TV és mit akar, vagy ezek a cuccok mást olvasnak-e, esetleg az a tablet most olyan, hogy OTG kell hozzá, vagy olyan, mint a Samu/Dell, hogy igazából egy rendes gép van a kijelzőben?
TV leírását olvasd el... Újabb TV-k simán olvasnak NTFS-t, meg kell lesni mi van rajta. Vagy sajátra formázza, ha azzal vennél rá.
Ha írásvédetté tették, attól olvasni még lehetne. Partíció meg biztos van rajt, mert ott az adat :-D Néhány Tv-t az is megzavar, ha több van belőle...
szerintem valahogy ezt írásvédetté tették, vagy a fene tudja mit szoktak ilyen reklám pendrive-nál csinálni mert formázom én mindenhogy de csak a gépem látja.
Most dos / CMD alatt próbálkozom, azt mondták az legyalul mindent.
Meg valami partíció programot olvastam, de ez nincs felparticionálva...
Még csak most keltem ki a melegágyból, kell pár hét, amíg találok valami munkát.
Az biztos, hogy CRM kell, és erre valami gyors gép kell, mert piszokul lassú alapból, hiába hazudja rendszeresen, hogy hány tized mp-ig tartott a lekérdezés, ténylegesen 2-3 mp-et kell várni, mire a képernyőn megjelenik az első adat. Ha sok van, akkor még 1-3 mp, amíg befejezi a betöltést, és csak egy sima lista, legfeljebb száz adattal.
Ha érdekes a jelenlegi környezet, i5-ös CPU-s laptop, 4 GB RAM, win7 alatt xampp alá telepítve, Firefox böngészőben használva.
Videora vettem, hogy ténylegesen meddig tart egy-egy kattintás, mert nem akartam elhinni, állandóan azt írta, tized mp-ek alatt megcsinálta, így arra gyanakszom, a böngésző a lassú valamiért.
Ha ezt weben kell csinálnom, kínszenvedés lesz minden egyes kattintás.
Meg még egy kérdés. Az mitől van hogy win7-et használok, Chrome keresőben ha részletesen akarok keresni és az eszközöket legördítem akkor 1 másodperc után eltűnik :(
Ez az egész független a Win10-től, az meg gyártónként más lehet, hogy F9/F12 vagy mi a búbánat. Milyen gépjáz, nem is értem miről beszélünk, ha bootolni szeretnénk, szerintem itt kavartad magadnak túl az egészet. Bootolást a BIOS intézi és kész.
Jó, pontatlanul fogalmaztam, én is így értettem, ahogy írtad.
Végül még egy kérdés, aztán leállok erről a témáról. Azt mondod, hogy Lenrock37 olvtársunk ne is próbálkozzon azzal a javaslattal, hogy rendszerindításkor tartsa lenyomva az ESC-t, vagy
gépházon keresztül a speciális rendszerindítással, mert az csak a BIOS-on, vagy a BOOT menün keresztül érhető el?
Sajnos most nincs elérhető közelségben Win10-es gépem, hogy ellenőrizzem az emlékeimet.
Én még nem akartam mondani, hogy nahát. Főleg ha már magának megmagyarázták, hogy milyen a hivatal és a bürokrácia, akkor ebben sem lesz több kérdésem :-D
De akkor most szétcincáljuk, vagy maga szerint megértette, hogy elsőre nem ment, aztán babrálta, de jó esélyel bent maradt a drive?
"valamelyik F billentyűvel - talán F12 egyszeri alkalommal kérem közvetlenül), majd behelyezem a boot eszközt (DVD, vagy Pendrájv), és ha a sorrend szerint ő van előbb, akkor arról bootol"
Aha, és mielőtt behelyezted volna az USB-s eszközt, a gép már akkor tudta, hogy mi van a kezedbe', ugyi?
"A Win10 nem. Ott is be lehet ... állítani a boot sorrendet, csak éppen alapesetben ezt nem veszi figyelembe"
Há'ppersze, az a nagyonkisokos vintendó má' akkor tudgya, mi fog történni, mikor még a bútszektorát se óvastuk ki, ugyi?
Noooormális?
Hol a didyman? Hadd borulok a vállára, hogy együtt ríjjunk, vaze...
Amúgy F9-F12 gombokkal egyszeri bootot lehet választani (ha nincs kifejezetten letiltva az adott cucc) és akkor sorrend sincs, menüből kiválasztom mit akarok, akkor arról bootol, utána meg marad a merevlemez. Sokkal kényelmesebb. Elengendő a szokásos, csak persze kinek mi a szokásos. Nem tudom mióta vannak ezek az újabbak, de tán már 5 éve biztos.
Amióta világ a világ, úgy működik a külső eszközről történő indítás, hogy a BIOS-ban beállítom a BOOT sorrendet (vagy valamelyik F billentyűvel - talán F12 egyszeri alkalommal kérem közvetlenül), majd behelyezem a boot eszközt (DVD, vagy Pendrájv), és ha a sorrend szerint ő van előbb, akkor arról bootol.
A Win10 nem. Ott is be lehet (kell??? - ezt végül nem teszteltem Win10 alatt) állítani a boot sorrendet, csak éppen alapesetben ezt nem veszi figyelembe, hanem "Nyomja le és tartsa nyomva az [ESC] gombot mialatt bekapcsolja a rendszert.". Ezért linkeltem be, és ezért hívtam fel a figyelmet a leírás 5. pontjára.
És ugyanez volt az én gondom is, amikor egy Win10 rendszer alatt akartam DVD-ről bootolni. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a szokásos BIOS beállítási technika nem elegendő. Végül a gépházban találtam meg a leírást, ha jól emlékszem. Ahogy Murphy mondja "Ha minden kísérlet kudarcot vallott, akkor olvasd el a használati utasítást".
De most komolyan, csak én nem látom át? XX. században itt magyarázzuk, hogy BIOSban azért be kell állítani. 10 másodperc, kész, így műxik a logikája mióta világ a világ. Most látott majdnem egy gépet és előadja, hogy mekkora szopás volt, hogy be kellett lépni és engedélyezni. És ezt megtámogatja egy linkkel, amin kb. ugyanaz a logikus dolog van. Sírok.
Nem használom a Windows10-et, de néhány hónapja kezembe került egy Win 10-es gép, amit újra kellett telepítenem. És vért izzadtam, mire megtaláltam a DVD-ről történő boot lehetőségét. Emlékeim szerint maga a Windows 10 akadályozza a bootolást cserélhető eszközről. Az egy HP volt, de itt találtam egy leírást Asusról: https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1013017/ Ha jól sejtem, akkor az 5. pontban írja le azt, amire szükséged lehet.
Van egy Win10-es gépem, meg egy faint kis dél-kínai USB-s endoszkóp-kamerám. Csatlakoztatom a kamerát, a Win lereagálja és telepíti a 'Generic USB video device' nevű drivert 2006-ból. A Device Management tool láttya is, hogy a kamera megvan és 'Working properly'. Klassz.
A kamera szoftvere látja a kamerát (ha kihúzom, akkor eltűnik a választható kamerák közül, ha visszadugom, akkor egyből megjelenik), de folyton csak 'Connecting to the camera' ééés ennyi. A gyártó supportja javasolt egy 3rd party freeware-t (AMCap), ami meg 'Unable to add the video capture to the filter graph. Access denied.'.
A kamera amúgy jó, idegen gépen (szintén Win10) azonnal feláll és működik. A Windows szerint nincs frissebb a 2006-os drivernél. A gépemen nincs webkamera vagy bármi más dzsenerik júeszbí video divájsz. A driver adataiból nem lettem okosabb, de a Device Managerben nincs letiltva a kamera. Újraindítás, driver le-fel volt. A Teslong Support széttárta karjait.
Mi lehet a gond? Már azon kívül hogy nem Teslongot kellet volna venni nyócezerér', hanem VCE-t 800e-ért.
Az akku három hete hirtelen 40%-ra csökkent, a hdd tegnap bad sectoros lett és időnként vibrál a kijelző, tartok tőle, hogy a laptopom hamarosan bekrepál és mivel minden egyszerre jött, idegesít, hogy napjai vagy hónapjai vannak hátra. Amúgy a virtuális valósággal is gondok vannak, mert most is hallom, hogy mindenkinél volt télapó, vagy jézuska, de én csak egy középső ujjat láttam, a többi része valahogy nem töltődött be, és mesze van még a tavaszi várható pénzbevétel.
Na, megyek laptopot keresgélni, hátha rám vár valahol egy jó minőségű. ;)
"Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és miként került be a kémprogram a Conexant HD Audio driverbe" Akkor amikor a drivert lefordították és azért, mert elbaszták. Jajj.
Apech-nél határidő mulasztásra ment az 5 ezres bírság, lehetett alkudozni, egyeztetni évekig. TB-nél alul-túlfizetésnél azonnal ment a mnb2xkamat és rá a bírság és ha alkudoztál, visszamenőleg belekötöttek egyebekbe is.
Amúgy a vmsz-t nem ártott volna nem-kinevezni, vagy időben eltávolítani, pár százezren nem veszítették volna el a nyugdíjuk jelentős részét.
Nextcomp, Hardverker, PCarena, Computer Emporium is nagyban nyomja, 12 egy tucat, van még vagy 30 cég és ott a PH is, ahol elég jó cuccok szoktak előfordulni nagyüzemileg, vagy Vaterán a Dellfinancialservices és a többiek. Nézd végig.
Én csak azt tudom, hogy a könyvelő az minden papírral levédte magát, hogy ő csakis hozott anyagból dolgozik, egyedül a határidő be nem tartása esetén vállalt felelősséget.
A bérelszámolós pedig ev volt, korlátlan felelősséggel, és vagy húsz év gyakorlattal, nagyon sokan hálásak voltak neki, hogy a hülye szabadságelszámolásokat mindig megoldotta, főleg év vége felé, és volt olyan kollegina, akinek úgy intézte el a papírjait, hogy szülési szabadsága alatt jóval többet kapott, mint amire számított.
Pedig egyszerű szokott lenni a képlet, biosban USB boot enable, aztán max. előtte F12 vagy hasonló és akkor egyszeri alkalommal kiválasztod. Amúgy látni kellene, mert ez legtöbb gépnél 20 másodperc, ha csak nem extra jelszavas.
Asus F751NA laptop,vivobook, új, alapból volt rajta win 10 telepitő,de szeretnék másikat telepíteni rá usb-ről. Csakhogy a biosban képtelenség átállítani,hogy usb-ről bootoljon. Próbáltam már biost frissiteni,de nem engedi,mivel ugyanaz van rajta,ötletem sincs. Nem az a kék hátterű bios van rajta.
Boot menüt is próbáltam,ugyanúgy csak a vinyót adja be bootolni,vagy belépni a biosba. Egyszerüen ötletem sincs,hogy tudnám megoldani,még csak dvd-t sem ajálnja fel,csak a vinyot. Próbáltam disabléra tettem a fast boot-ot,a secure boot-ot akkor sem! winflashel próbáltam biost frissiteni,de nem engedte,mivel ugyanaz van rajta,ami a legfrissebb.
Pedig van pár hasonló, csak itt is inkább a múlt sázmít, hogy jól tervezve vásároljunk. Szkennernél nem véletlenül árulnak olcsón alkalmazást, ami az újabb OSeket is támogatja. Gyártó nem akar vele szopni, akkor más majd megpróbálja.
Jani. Ez egy lapolvasó szoftver. Semmi köze semmilyen driverizéhez. Ismét leírom: saját illesztője van, azzal kezeli a lapolvasót. Maga a szoftver fizetős, 5000 Ft, de nem kötelező a Vuescan szoftverét használni, a lényeg az, hogy eszközillesztőként használni lehet.
Nem olyan mint a Driverdoc? Nyáron amikor frissítettem W10-re kersetem drivereket. Állítólag megkeresi a drivert, meg a gépemen elavult másik 8 driver, ezeket is frissítené csak előbb fizessek 40 $-t. Köszönöm, nem.
Like30-hoz nem lesz már, csak kerülő megoldás. A Hamrick féle Vuescan saját illesztővel szólítja meg a lapolvasót. https://www.hamrick.com/download.html
"...a nyomtató és a szkenner csak a 32 bites W7 alatt működik. A 64 bites alatt nem, W10 esetében a 32 bites alá sem lehet telepíteni"
Na ez az, amit nem hiszek el. A nyomtatónak fogalma sincs arról, hogy milyen rendszer van a számítógépen. Ő csak jeleket kap a géptől, és ha az alkalmas számára a nyomtatásra, akkor nyomtat. Szóval továbbra is azt mondom, hogy van esély frissített driver megtalálására.
"...Pl a nyomtatómhoz és a lapszkenneremhez nincs W10 driver"
Abban biztos vagy, hogy a gyártó honlapján sincs? Néhány hónapja például egy ismerősöm HP 1100-as nyomtatójához sikerült találnom drivert (igaz, win7 alá, de lehet, hogy win 10 alatti is lett volna). Pedig ez a nyomtató egy igazi őskövület, már az ősember sem szívesen vitte volna be a barlangjába.
Szóval, ha megírod a típust, lehet, hogy sikerül valakinek frissített drivert keresni hozzá.
És miért nem csinálsz arról a másik lemezről egy virtuális lemezképet (.VHD), amit aztán be lehet csatolni virtuális gépként, és kb. két kattintással kapsz a W10 alatt futó W7-et, amikor szükséged van rá?
Én a nyáron frissítettem W10-re. Itt már nincs az egérnél sem lehetőség pipát betenni vagy kivenni. Úgy használjuk ahogy a MS szakemberei gondolják, user nem piszkálhatja a gépet.
Egyébként tetszik a W10 bár vannak hátrányok. Pl a nyomtatómhoz és a lapszkenneremhez nincs W10 driver. Úgy tudom használni ezeket, hogy szétkapom a laptopot, W10 vinyó ki, W7 vinyó be és szkennelhetek, nyomtathatok. Nem veszek újat, viszonylag ritkán használom ezeket is.
De nekem nem betette -- önkényesen -- a pipát magának a Windows, hanem kivette! Nekem kellett visszatenni! zrrr... ez a Windowsomnak szólt :(!! :-O! (Friss telepítéstől fogva mindig benne volt.)
Persze hogy én is egérrel élesztem fel, mert így a legegyszerűbb. ;-)
A billentyűzet hasonló beállítását viszont nem találom... --> Ez hol, melyik panelen van??
Én kb szeptemberben fedeztem fel, hogy az egérrel fel lehet éleszteni az alvó állapotból a laptopomat. Valamelyik frissítéssel jött ez a beállítás. Én jónak találom, azóta ezzel kapcsolom be.
Érdekesség, hogy lecsukott tetővel is bekapcsolja a laptopot legalábbis részben. Ha belesek a tető alá a monitort sötétnek látom, de a http://myonlineradio.hu/karacsonyi-dalok-radioja megszólal a lecsukott tető alatt.
-- Nem valami véletlenül lenyomott forró gombos vagy gyors-gombos billentyűkombinációval (ALT+Valami, vagy CTRL+Valami, vagy SHIFT+Valami) toltam el számomra észrevétlenül ezt a beállítást???
((Egy esetben a beragadó billenytűzet forrógombjára (SHIFT 2-3×-i gyors nyomogatása) emlékszem, hogy lenyomtam, ez pedig még az egeres felébresztési hiányosság előtt volt... . Az nem okozhatta ezt?))
Éppen most szembesültem egy furcsasággal, amit biztos hogy nem én állítottam el, de valahogyan mégiscsak elállítódott.
Az egér egyik beállításáról van szó, arról, amellyel engedélyezve van neki, hogy felébresztheti a bekapcsolt, de alvó/készenléti állapotból a számítógépet. Itt van a panel, amelyen az elállítódást megtaláltam: a beállító-panelen "[ ] Az eszköz felébresztheti a számítógépet" pipa helye itt még üres, mert ezután állítottam vissza. --->
<--- Látható, hogy itt még az alsó, "[ ] Az eszköz felébresztheti a számítógépet" pipa helye üres.
Itt pedig a már visszaállított pipa látható a panelen (pirossal bekeretezve): --->
<--- Itt pedig az alsó pipa helyénél már a visszaállított, "[ ] Az eszköz felébresztheti a számítógépet" pipa látható (piros keretben!). Ezután a Windows-t egyszer újraindítottam, hogy a helyreállított beállításról a rendszer készíthessen egy szabályos kilépéskor a rendszer által automatikusan elkészíthető Registry-backup biztonsági másolatot, mert az egyes kilépésekkor ilyet minden Windows mindig készít (kilépésenként egyet-egyet). Ezzel a beállítás eredetire történő visszaállítását véglegesítettem.
[?] A beállítást végül is vissza tudtam állítani az eredeti Windows-os beállításra, de kérdés maradt továbbra is: mi állította el váratlanul 2 nappal ezelőtt, anélkül, hogy az a valami az én rendszergazdai engedélyemet kikérte volna??! :-O
További kérdés, hogy a billentyűzetre vonatkozó hasonló felébresztési parancs pipáját nem leltem meg annak beállítópaneljén, hogy a SPACE gombbal ébreszthesse a billentyűzet a gépet. Ennél ilyen beállítás nincs? ((A bekapcsoló gombbal [ami a (C-) gomb] viszont fel tudom ébreszteni a gépemet. SPACE gombbal ébresztésre nincs is mód, vagy csak elfelejtettem a rá vonatkozó beállítás pipáját??))
Nem célpontok voltak, de olvass utána, lehetett az simán félreprogramozás, vagy tesztelési hiba, vagy akármi. Kellett egy kimenet bármihez, de főleg a fejlesztés során aztán véletlenül úgy maradt.
Nekem egy ideig eg kisrádió jelentette a világot, és az maradt meg bennem, hogy egy külsős cég jelezte, a hp közel egy év után ismerte el, és több éves gépekben is találtak olyat - talán azért tartott sokáig, hogy beismerjék, mert visszamenőleg mindent teszteltek.
Azt viszont még mindig nem tudom, hogy miért csak a hp gépek voltak a célpontok? Másnak nem szállítottak drivereket, vagy a hp-s kapcsolat építette be a progit, nem általános volt?
Nagyok meg néha azért nem. Apropopó, azt mondtam, hogy átnyergeltem pénzügyesekhez? Egyelőre csak lesek ki a fejemből, világéletemben magán júzereket és mindenféle szőröstalpú fejlesztőket támogattam, most meg befgyelt a pénzügyes zóna, teljesen másképp gondolkozó csajokkal meg ilyesmik.
Hangkártya volt az, de úgy, hogy a chipet és a drivert meg a körítést külső cég szállítja, mint mindent mindenkinek. Bár a kémprogram kicsit erős, inkább benézték, aztán amint kiderült javították. Érdekes körítés volt és nem évek óta. Többi kb. stimmel.
Akkor ezek szerint laikus vagyok, mert nekem a könyvelés és a bérelszámolás-munkaügy az két külön téma. Fel sem merült bennem, hogy amikor könyvelésről van szó, akkor munkaügyi, bérelszámolási, nyugdíj-stb. adatokról van szó, azokat nálunk más cég csinálta. Könyvelők menekültek tőle, mert "a TB" nagyon szeretett büntetgetni mindenért, míg apech felé adott volt a bevallási határidő.
Bootolás az bootolás, frissítés megint más. Vagy akkor másnak az lenne a baja, hogy jajj bekapcsoltam mert gyorsan kellett 3 percre valami és itt pöcsöl már 4 perce és rohadna meg. Persze van aminél még indulákor tesz rendbe dolgokat, egy rendes gépen az nem sok idő. Kivéve ha 40percig telepít, újraindul és még 50 perc kell mire visszavonja a sikertelen frissítést :-D
Magát az automatikus frissítést nem akarom kikapcsolni, mert ismerem magam annyira, hogy manuálisan nem foglalkoznék vele. Frissítsen csak automatikusan, csak ha utána újraindítás kell, akkor szép csendben várja meg, amíg amúgy is kikapcsolnám a gépet (naponta megtörténik), ne akarjon tőlem se azonnali újraindítást, se ütemezést (nem tudom előre, mikor lesz kedvem kikapcsolni).
Mi szerda óta iszunk, csütörtökön kicsit rákapcsoltunk, de már jól esik a fröccs és az asszony is szisszentett egy sört, de neki hivatalból innia kell.
Amúgy meg sógornő szar gépe helyett összeraktam egy űrtechnikát, legyen már karácsony neki is, erre ma közölte, hogy kihívta a PCDokit és az mindent rendbeszedett, újratelepítette Win10-zel és most minden jó(C2, 2G RAM). Meg mertem kérdezni, hogy azt a Dokit, aki előbb nem vette észre, hogy 3 vírusirtó van a gépen és ezek után registryben törölte a user profil bejegyzéseit, nagy nehezen temp profilba beléptette a sógornőt és fizetés után elhajtott?
Most inkább iszom, mert majdnem földhöz basztam az ajándékot...
Ja, kisebb megszakításokkal. Igaz előtte kedden és hétfőn is ittam. Meg ma reggel (reggel = 13 óra) óta IS. Holnapra meg is beszéltem a szemben szomszéddal (most kapott egy kicsit rendesebb gépet), hogy forralt borozunk. Ehhez kell némi hozzávaló, bor, rum, ésatöbbi, azt meg kell oldanom zárások előtt. Aztán iszunk is.
Nekem külsős anyázott a cégnél szerdán, hogy elfogyott a mobilnet keret, megállt az internet és csak mindenféle hibaüzenetek jöttek, de BIZTOS a géppel van a baj, és SZERINTE nem fogyhatott el ennyi idő alatt a keret, nézzünk rá. Behozni nem akarja a gépet, kimenni nem lehet, sorban toljuk rá a napi 1 gigákat és csak pöcsölünk. Úgyhogy inkább hazajöttem és iszom :-D
A tök tudja, nekem kedden reggel közölte 10 körül, hogy akkor most választhatok, leállítás+frissítést. Morcos voltam, siettem, és ahol elő kellett venni, ott sem volt kedvem épp azt nézni, hogy 35 %.
Én már nem tudom, más is megírta kerekperec, hogy jajjj de köcsög az a Win, mert be sem lehet állítani, hogy ne indítsa újra a gépet és csak úgy szó nélkül kivág, blábláblá. Közben benéz a frissítések beállításához, jéééé, időszak, húúúúú, és pont megadható. De olyan meggyőződéssel írja, hogy köcsög MS direkt kibasz velünk, mert ez nincs, hogy csak pislogok. Aztán ha saját stílusában kapja vissza, akkor meglepődik mert én vagyok a bunkó. Az olyan, ja, de mit kell ebből is hisztit csinálni?
A W10 uppdate néha nemtud minden frisitét egyböl letölteni konfigurálni ezt "részekbe" csinálja
a NETframework (van sok) elöforgulhat
és ha kéri a ujraindittást, amit lehetöleg megkell teni. hogy utánna folytassa a továbi ftissitést és ha kell a konfigurálást is. van kb 150 vagy még tüb oppdate, de ha ez levan töltve, akkor csak néha néha talál
van olyan fristés is ahol nemkéri a ujra indittást
Megnéztem a frissítési előzményeket. Átlag heti kétszer jön valami. Biztonsági frissítés, excel, word, office, powerpoint stb... valamit állandóan frissít.
Én arra vágyom, hogy egyáltalán ne csesztessen, hanem mint az előző verzióknál, csendben végezze el a dolgát a kikapcsolás után vagy a bekapcsolás előtt. Értem én, hogy haladnak a korral, és azt veszik alapul, hogy mindenféle eszközök éjjel-nappal működnek, valamikor meg kell frissíteni, de gondolhatnának azokra is, akik változatlanul kikapcsolják a gépet minden nap.
Ha ezzel csesztet, akkor a "Leállítás" menüpont helyett egy "Frissítés és leállítás" (és az Újraindítás helyett egy "Frissítés és újraindítás) szövegű pont jelenik meg. Ha előbbire kattintasz, akkor egyrészt frissítget, mielőtt lekapcsolna, másrészt frissítget, amikor legközelebb bekapcsolod. Ez (főleg a bekapcsolás után) kissé idegesítő, de kiiktatni (bár valahol biztosan ki lehet) aligha érdemes.
(Mondjuk az én esetemben a legújabb frissítést (2 napja) nem tudta befejezni valamiért, és félóra kikapcsolás előtti + háromnegyedóra bekapcsolás utáni szöszmötölést követően bevallotta, hogy ez besült, és újabb félóra alatt visszacsinálta az egészet ... de nem ez a jellemző.)
Sziasztok! A frissítések szempontjából a gép kikapcsolása nem egyenértékű az újraindítással? Úgy értem, minden este kikapcsolom a gépet, ilyenkor vagy a reggeli bekapcsolásnál nem tudná elintézni, ami a frissítésekhez kell? Csak mert amióta win10 fut rajta, azóta naponta, két naponta csesztet napközben azzal, hogy indítsam újra, vagy késleltessem vagy adjak meg valami időpontot. Nem lehet ezt valahol kikapcsolni benne? XP alatt nem csinálta ezt.
Igazán köszönöm a segítőszándékod, de komolyan. Azt elfelejtettem megírni, h a Win10es gép garanciális még, így nem igazán szeretném szétszedni. Anélkül meg nem tudom, hogyan tudnám rákötni a rendelkezésemre álló eszközökkel a másik vinyót.
(A szomszéd gyerek meg tényleg két nyelven beszél, németül és afrikaiul, sajnos egyikben se vagyok olyan jó, h elmagyarázzam neki a problémát)
Nem tudtam, hogy a másik, már próbált gép is azon a modemen van. Így persze más. De egy próbát azért megérhet, végülis tényleg nem kerül semmibe.
Hozzáértők majd (remélem) pontosítanak, de vannak homályos információim arról, hogy az egyik napról a másikra egyszercsak nem válaszoló weboldalak mögött olykor a modemben (gyorsítás végett) eltárolt, de időközben elavult adatok vannak.
A modemen két gép "lóg" ismerősőm gépe és az enyém. Ezért nem hiszem, hogy a nettel lenne gond.
Egy próbát megér, mégha nem tűnik logikusnak akkor is. Veszteni valóm úgy sincs.
Őszintén megmondom, annyira nem akarom újratelepiteni ezt a gépet. Elmegy egy csomó időm vele, a sok mentés, beállitás stb. Ha jól akarom (testre szabni) akkor 2-3 napot is elpöcsölök vele. Két éve volt telepitve és hihetetlen, hogy megint kell, mert semmi más okos megoldást nem találok a bajomra.
Bármelyik oldal simán megnyilik, google, facebook, hotmail, gmail, stb. csak kizárólag az ami nekem fontos lenne az nem akar.
Ha ez a helyzet, ezen könnyű lett volna segíteni. Ha napra pontosan tudod mióta nem lép be az oldaladra a számítógép, el kell indítani a Windows Update-t, megnézni a frissítési előzményeket, majd el kell távolítani azt, amelyik azon a napon érkezett. Ezután újraindítod a számítógépet.
Sajnos a rendszervisszaállítás sok minden mást is megváltoztatott, úgy hogy nem biztos hogy ez a módszer eredményt hoz.
Én azt gondoltam (gondolom), hogy esetleg volt egy frissités (windows) és azóta makkant meg a gép. Ezért csináltam a rendszer visszaállitást is egy korábbi időre. Sajnos nem "gyógyult" meg tőle.
Nem, nem kell elemet cseréljél - láthatóan nem ez a gond.
Mikor lemerül, akkor teljesen alapra áll minden.
Viszont akkor lövésem sincs mi okozhatja, illetve egy malware keresőt még lefuttatnék (ezek nem vírusok, de például a böngészőket nagyszerűen el tudják irányítani).
Elemem van (otthonról kaptam), cseréljem ki szerinted? Nem szokott elállitódni a dátum és idö, de ha ez lenne gond akkor kicser´lem ezen ne múljon. Az elem kb. 2 éves ami benne van.
Lehet hogy hülyeséget kérdezek - de megnézted hogy a dátum és az idő helyesen van beállítva? Nálam akkor panaszkodott tanusítvány érvénytelenségre, amikor lemerült a Bios elem és elmentek a beállítások.
Ilyennek kellene lenni, ha megnyomom a personal entrar gombot:
Ismerősöm gépéről be tudtam lépni, de én az én gépemen szeretnék. Semmit sem állitottam el és egyik napról a másikra megbolondult. Nem tudom, hogy mi okozhatja, de olyan mintha nálam blokkolva lenne az oldal.
Lefuttattam viruskeresést, semmit sem talált és kizárólag a bankom oldalával van a gubanc.
Már mindent kipróbáltam.
Ezért nem szeretném igy karácsony előtt újratelepiteni a gépemet, csak kell erre valami megoldás.
Biztosan tudjátok csak én vagyok béna és mivel annyi minden más gondom is van (más eredetű), hogy még ilyenek is boldogitják az életemet :(
Én úgy szoktam beállítani a pct hogy ha dhcp-től nem kap ipt, akkor automatikusan fix ip-vel megy tovább.. nincs kavarás, mindkettőt tudja, nincs probléma.. :P
Itten egy kapcsolódásra köll, akkor meg pont annyi megnézni a címet, mint beállítani, cserébe nem marad fix IP-n véletlenül se utána, amiből megen fejvakarás van.
Ott ki kell deríteni minden bekapcsoláskor a kapott IP-t és átírni mindkét gépen a megosztásokhoz. Fixen beállított IP ugyanaz lesz újraindítás után is és keresgélni sem kell, újra és újra állítgatni sem kell a megosztást. Ezért nekem kényelmesebbnek tűnik..
Bármi, hasadra ütsz és választasz két címet, pl: 192.168.3.4 és 192.168.3.5 vagy bármi más is jó csak különböző legyen és a mappa megosztáskor azt kell majd beírni.. (de akár az 1.2.3.4 is jó lehet nincs korlát)
Ha mindkét gép ugyanarra a hálózatra csatlakozik nem kell semmilyen szoftver, semmilyen kábel sem pendrive.
Valamelyik gépen az asztalon létrehozol egy újmappát, erre jobbklikk, tulajdonságok, megosztás fül, speciális megosztás, itt bepipálod hogy Mappa megosztása. Ezt a mappát a hálózatra kattintva látod a másik gépen is, de nem engedi megnyitni mert jelszót kér. Vagy megadsz neki jelszót, vagy a Hálózati és megosztási központban (a linkjét a tulajdonságok lap alján találod) beállítod hogy ne kérjen jelszót. Ezután már a másik gépen is meg tudod nyitni. Még mindig csak olvasni enged, ezért a Tulajdonságok lap Biztonság fülnél engedélyezni kell a teljes hozzáférést. Ezután már másolhatsz ebbe a mappába és a mappából ki minden gépen ami a hálózaton van.
Azt te döntöd el, hogy mit akarsz a W7röl a W 10re
át tenni , fotaalbumot vagy mást nemigaz? a legegyszerüb egy USB merory mongyuk 8GB vagy DVD- rá kopirozod a W7 es gépen majd a W10es gépen berakod ás kész egysszerü
Azt sem tudjuk mennyi anyag, lehet egy penre kifér, azt egyszerűbben megoldja, mint ha most hálózatot építünk a két gép közé. És persze mire ment a laptopról? Onnan nem lehet átrakni az újra?
Lehet Párhuzamos porton, USBn, sőt régebbi progival soros porton (3db ér elég), de én mégis inkább az UTP (hálózati) kapcsolatot preferálnám neki.. :DD
Hibás az elképzelés. Kösd rá a Win10-es gépre a régi winchestert mondjuk E:, vagy F: stb. meghajtóként (ha magad nem tudod, a szomszédék gyereke megcsinálja), és másold át egyszerűen az adatokat az új winchesterre.
Itt a kérdés sem biztos, hogy értelemszerű. akkor most 2 géped van? Eddig mentésed sem volt róla, vagy mi? Mivel is kapcsoltad össze? USB kábeles az ritkább cucc volt és külön szoftver kell hozzá, vagy külső merevlemezzel cserélünk. vagy hálózaton, ami megint más.
szeretném a régi Win7-es gépemről az új Win10-esre átmásolni az adatokat. Vhol azt olvastam, h ez USB kábellel lehetséges, de hogy hogyan arról további információt nem találtam, az új gép viszont se Total Commanderrel, se az Intézővel nem látja a másikat összekapcsolás után.
Ha vkinek ez sikerült, megköszönöm, ha elárulja hogyan :-)
Nemrég olvastam egy nagyon furcsa, Microsofttal kapcsolatos hírt (mobiltelefon-SMS hírekben jött meg): a Microsoft cég váratlanul felmondta a magyar kormányhivataloknál a szoftverdisztribúciós szerződését, mert korrupciógyanút sejtett meg, ezért a magyar kormányhivataloknak a jövőben nem fog semmilyen új Microsoft-terméket eladni a Microsoft szoftvercég.
Kérdés: érinti-e ez a lakossági Microsoft-szoftvervásárlókat és szoftverfelhasználókat, azaz az eddigi Microsoft-licencek továbbra is használhatóak maradnak-e, ill. a lakosságnak adnak-e a jövőben a velük szerződésben álló bolthálózatokon és magánboltokon keresztül újabb Microsoft-termékeket és Microsoft-licenceket, avagy sem??? Az eddig telepített Microsoft Windows és Microsoft Office termékek számára elérhetőek maradnak-e továbbra is az interneten át a Microsofttól elküldött hivatalos szoftverfrissítések, vagy nem??
Windows 10 -es "gondom" van. A bejelentkező képernyőt a kezdetektől fogva cserélgette magától a rendszer, meg is kérdezte tetszik-e amit kirakott. Na most márt nem cserélgeti. A beállításokat megnéztem, továbbra is a zárolási képernyőnek alapértelmezettként a "windows reflektorfény" van beállítva, jelentsen is ez bármit.
Mi történhetett és mit tegyek hogy visszaálljon a régi állapot?
Volt itt kb. 2 hete egy feldobott problémám: idegen mobiltelefon a Windows Hálózat ablakában. Azóta mindenen minden felhasználónevet-jelszót lecseréltem (jelszó: azAZ09+írásjelek, 24 karakter), a T a kábelmodemet is cserélte. A modemen és a routeren sajnos nem állíthatom az alap firewallt mediumra se, amert akkor a fél internet (és a kábeltévé) leáll.
Ma reggel megnyitom az ablakot és megint ott egy idegen telefon. Ahogy rákattintottam jobbal és lekértem a Tulajdonságokat, a teló szinte azonnal eltűnt az ablakból (ezért nincs ott a hátsó ablakban, csak a tulajdonságai látszanak). Sose volt Evolveo telefonunk, és ha meg is adtuk valaha valakinek a wifi jelszót, az mostanra érvénytelen. Hogy a fenébe lehetséges ez?
Megvolt az SSD upgrade, de szinte felesleges volt. Most van a notebookban egy SSD, ami alig dolgozik, meg egy processzor (valami 1.2GHz-es AMD), ami annyira lassú, hogy alig lett gyorsabb a gép. Az Excel pl. 6-7s alatt indul, ez eddig 9-10 volt. A rendszertöltés viszont villámgyors, a kukac alig fordul másfelet és meg is van ;-)
"Hibernálás tiltása" - csak helymegtakarítás miatt szokás: mert nem áthelyezhető a C: -ről és 8+ GB RAM esetén túl sok felesleges helyet foglal egy 32-64 (esetleg 128) GB-os SSD-n. Hibernálás (vegyes alvás) helyett a sima alvás is jó főleg laptopokon vagy UPS-el, de ssd-vel a sima boot se sok idő (felesleges a hibernálós gyorsindítás).
Lapozófile is sok ramnál alapértelmezetten sok GB-ot foglal egy kis meghajtón. Ez ugyan áthelyezhető lenne más meghajtóra, de ez értelmetlenség lenne, hiszen hddn csökkenti a rendszer sebességét. Ezért helytakarékossági szempontból (azaz nem a sok írás miatt) 8GB RAM esetén visszavehető 400MB-ra (16GB RAM esetén 800MB-ra) következmények nélkül. (de kikapcsolni nem ajánlott) Persze min-max érték is megadható 400-2000 MB.
Bármi más dolgot (indexelés, superfetch, defrag) pedig nem ajánlott kikapcsolni, hiszen ugyanazon gépen használunk HDD-t is amire hasznos a defrag és W7 óta a win felismeri az SSD-t és azon meghajtón nem alkalmazza ami nem kell (pl defrag).
ui: ezt nem konkrétan neked írtam, hanem a témához kapcsolódva bárkinek.
Teljesen egyetértek veled. Semmiféle sebességbeli hátrányt nem tapasztalok azzal, hogy az adataim a HDD-n vannak. Lehet, hogy az SSD-n 1 tized másodperc lenne az, ami így 2 tized, de ezt nem érzékelem. Ellentétben a bootolással, ami 1 percen belül van mindennel együtt, míg a HDD-ről annakidején talán 3-4 perc is volt.
És abban is messzemenően igazad van, amit a C:-n lévő dokumentumokról írsz. Ezért nem tartok én sem mást a C:-n, mint a rendszert és a programokat. Persze azokat is mentegetem, biztos, ami biztos, de elsősorban a naponta módosított fájlokat automatizáltan pendrájvra.
Azt aztán minek?
Tegyük fel, hogy orrbaszájba hibernálsz. Az meg is van olyan 20 ciklus naponta - ugyanarra a területre. Hátazosztán tényleg egy hatalmas amortizáció! (Az a terület a legutolsók közt fog kimurdelni.)
Ha valami tényleg nyírhatja az ssd-t, akkor az a kevés rendszermemória... Illetve az ehhez társuló gyakori swap. (De persze olyan hülye még nem született, aki egy egygigás gépnél a virtuális memória tiltását szorgalmazná, pedig még abban is több a ráció, mint a hibernáláséban.)
Ízlés kérdése, nekem nincs sok Excelem, de akkor szeretk benne gyorsan keresni és semmi tallózás vagy izével, akár a csatolmányok közt, akár a doksiknál. Főleg mert ezek a laposon vannak, amiben egy meghajtó létezik. Az a pár 100 mega vagy ki tudja mennyi azért nem számít, mert nem méret. Ha összeomlik, akkor kiveszem a motyót és USB kerettel vagy egyébbel lementem, úgyis kell róla más is. Nem ezen múlik, hogy azt a pár 10 giga hasznosat most lementek róla, egy rendesebb vírus meg a hálózatot/lemezt is bederálja. Meg persze előző verziók mentései ott vannak hálózaton, ami éppen megfejtés alatt van. Újraszervezek mindent.
Ha az automatikus töredezettség-mentesítés le van tiltva, ami szolgáltatásként a superfetchet is kiszolgálja, akkor az aligha tud futni. Írási gyorsítótárat csak akkor érdemes, ha van szünetmentes tápellátás, amúgy biztos út a sérült fájlrendszerhez, bár az NTFS elég sokat elbír. Hibernálással nincs gond, ha nem kell, akkor csak ott van egy fájl módosítás nélkül, ha kell, akkor meg pont ezért jó bekapcsolni. :-)
Nálam engedélyezve van a hibernálás, hiába van SSD.
Szerintem nem érdemes letiltani (otthoni felhasználás esetén, nem spec esetek), mert néha nagyon jól tud jönni, amikor meg van nyitva ezer ablak meg sok doksi.
Vagy valami munka közben vagy éppen, és később folytatnád pontosan innen.
Igazából az SSD-t sem féltem, ha 10 évet kibír, addigra olyan elavult lesz, hogy igy is, úgy is csere.
Addig meg, ha már pénzt adtam érte, legyen kihasználva, nem? Ne korlátozza a funkciókat egy gépen.
Attól, hogy a 8 giga tartalmat néhányszor ráírom, ha ettől tönkre menne... Nyilván nem napi 6-szor kell ezt megcsinálni, mert
akkor tényleg behal nemsokára.
Fontos adat nincs a C-n, szóval ha kinyiffan is, akkor is max anyagi kár ér a hardver miatt.
Édesjóistenem. Amúgy most akkor tilos, vagy ezeket érdemes megcsinálni? Hibernálás kit zavar és miért? N+1 gépet hibernálok, kiír egy filét, azon kívül mi a nagy trükk benne? Kapcsoláskor meg visszaolvassa. Ez a dolga annak a vacaknak, hogy írjuk/olvassuk. (az enterprise cuccoktól most tekintsünk el)
Nagyjából ezek, amiket leírtál. Még a Superfetch technológiát említik meg esetleg.
Most, hogy a jegyzeteken túl rá gugliztam erre-arra, ezek kb 10 évvel ezelőtti technológiák... pl. Prefetch
Az is nagy hülyeség, hogy SSD-re nem lehet egy HDD-re telepített OS-t klónozni.
Hozzá értőnek tűnt a fickó, aki mondta, nem néztem utána. Tanulságos eset volt. Mindig több forrást kell használni.
SSD-nél ezeket írja a jegyzetében:
töredezettségmentesítés kikapcsolása
TRIP beállítása (régi SSD-k nem támogatták)
Superfetch kikapcsolása
Írási gyorsítótár szolgáltatás bekapcsolása
Hibernálás tiltása
Nagyméretű lapozofájl minimálizálása
A Superfetch szolgáltatás A Superfetch a Windows XP-ben bemutatkozott Prefetch technológia továbbfejlesztése, amely használati statisztikák alapján rendezte sorba a rendszerindításkor betöltendő szolgáltatásokat és programokat, valamint a lemezen található programfájlok töredezettség mentesítésével gondoskodott a gyors programindításokról. Az első generációs SSD-k normálisan együttműködnek a Superfetch-el. A mai SSD generációk jellemzően nem igénylik, sőt csak csökkenti az élettartamukat, ezek használata esetén tehát célszerű beállítani: o A Keresés-be gépeljük be services.msc. Ezután Előtöltés szolgáltatást, amennyiben fut állítsuk le, és tiltsuk is le (ugyanis ez a Superfetch) o Ezt követően a regisztrációs adatbázisban keressük meg ezt: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/PrefetchParameters/ Itt a jobboldalon keressük meg az EnablePrefetch duplaszót és értékét módosítsuk 0-ra.
- "A dokumentumok, képek, downloads stb. mind át vannak irányítva a HDD-re"
- "Én mondjuk agybajos vagyok, ez is SSD-n van..."
Azért elég feleslegesnek tartok Office Word, Excel táblicskukat SSD-n tartani, hiszen úgyse tudok gyorsabban gépelni bele szavakat mintha HDD-ről futna :)) megnyitása is minimális különbségű hdd és ssd közt. Na és persze a filmeket (ami akár több 10GB/db) is inkább a TB-os HDD-n tartok mint SSDn, hiszen egy 2 órás filmet ugyanúgy 2 óráig néznék SSD-ről is... :D és tudom van 4TB-os SSD is, de én ekkora méretben elég régimódi módon inkább HDDt veszek. (vajon miért?)
És mégegy dolog miatt nincs C: -n dokumentum: mert ha a rendszer a programokkal összeomlana, katasztrófális víruspusztítás érné stb, akkor egyszerűen a korábbi image-mentést visszarakom a C: -re és kész, a D: -n levő adatok (doksik, képek, filmek) megmaradnak.
Nekem az elsők is egész jól mennek, itt-ott hajtják is. Csak 60 gigással már mire megy az ember? Win se fér ki rá, bele akartam tenni a Sega emulátorba erre annak msata kell, hogy rohadna meg.
Akkor keresd elő. Bár most futottam bele valakibe, aki azt állította, hogy egyetemen arról adtak elő, hogy ha egy filéhez "sokszor" nyúlnak és olvassák, akkor az sérül és elhasználódik vagy mi. Aztán 4 leresztkérdés után elbaromkodta az egészet, de rendesen már nem bírta kifejteni. Aztán jött, hogy a zónaszerverek meg ilyesmi, aminek semmi köze hozzá, de egyszer összeszedem az idézeteit:
"Akkor leegyszerűsítem a kérdést: a file ugyan nem anyag, de anyag függő. Anyag nélkül nincs file. És az anyag, az bizony változik és átalakul. Tehát sokkal valószínűbb az, hogy egy file megszűnik, mint az, hogy "örök életű"."
"Az állításom továbbra is az, hogy egy digitális fájl nem tart örökké."
És előtte hosszan magyarázta, hogy a file "elhasználódik" "öregszik" és felgyűlik felesleges tartalommal. Hogymi?
Persze, nem tart örökké, mert ha felrobban az egész bolygó akkor az megsemmisül, kivéve 1-2 filét, ami már elérte az univerzum szélét egy aranylemezen.
AHCI mód, TRIM akkor biztosan lesz és ennyi a lényeg. A HDD-ről klónozható (figyelni maximum az eltolásra kell, de sok klónozó azt is megoldja), aztán klónozás után indexelést, automatikus törmentesítést ki kell kapcsolni, mert tök értelmetlenek és feleslegesen növelik a ciklusok számát, aztán kész. Ne vicceljünk, lassan 10 éve vannak SSD-k, ne az első generációkból induljunk ki.
Baromság. Mi lesz más egy új telepítéssel? Trimes dologgal lehet bohóckodni, de sok marharépa magyarázza, hogy az indexelést is tiltsam le, meg ezt meg amazt. Baze, nem hímes tojás, az a dolga, hogy írjon és olvasson gyorsan. Sok sügér megveszi az SSD-t, majd lekorlátozza és a prgramokat a lassú vincsire teszi. Annak aztán van értelme. Nálam kb. előbb növik ki és vesznek nagyobbat "mert megtehetem", mint megdögöljön. Ugyanúgy fileok és adatok vannak rajta, ne hülysékedjünk már.
storage spaces, alul van 2x4T hdd tükörben, felül 2x1T nvme szintén tükörben, mindkettőhoz egy-egy spare ha nagyon meghajtom akkor az nvme felmegy 35 fokra vm-eket teszek rá, könyvelni fogunk rajta egyelőre csak tesztelgetem, de elég fürgének mutatkozik
"A dokumentumok, képek, downloads stb. mind át vannak irányítva a HDD-re"
Én mondjuk agybajos vagyok, ez is SSD-n van, elvégre az a dolga és főleg a képeket szeretem hamar elérni, nyomok egy T-t és heló, HDDről 2 percet reszel és lapozni is alig lehet. Letöltés megint más, ahhoz nem nyúlkálok, 1-1 telepítést és egyebet már kibírok. Doksik, programok egyértelműen SSd-n, főleg mert a használatos doksiból kevés van, akkor levelekkel együtt ott a gépen és egyben mentődik.
Amikor jó két évvel ezelőtt SSD-t vettem az asztali gépembe, majd a laptopomba, újrapakoltam, mert nem tudtam, hogy nem kellene. A bootolási folyamat így többször gyorsabb lett, és azóta is ugyanolyan gyors maradt mindkét gépen az SSD-vel, mint kezdetben. Pedig rendesen "televerem" ugyanazokkal, mint amivel a régit.
Persze az is igaz (ha ezen múlna a dolog), hogy az SDD rendszerlemezre kizárólag a rendszert telepítettem, illetve a programokat. A dokumentumok, képek, downloads stb. mind át vannak irányítva a HDD-re.
Ízlés kérdése, én sosem az indulásra izgultam, ha csak valami nagyon nem dráma. Inkább munka közben legyen gyors. Igazi újraindulás úgy sok hetente van minden cuccomon. De ha naponta lenne is, addig fel sem kelek, vagy dobok egy jó gyíkot.
OK, de mikor állt fel a rendszer? Amikor megjelenik a desktop az ikonokkal, akkor még bőven reszel a hdd és a legegyszerűbb alkalmazások indítása is több időbe telik, mint később.
Közben találtam egy cikket pár boot time mérő appról. Ki tudja, hogy ezek mit tekintenek a boot végének, de talán ugyanaz az app mindig ugyanazt figyeli.
De minek? Most komolyan, miért fontos ez? Nem bootolgatásra használod a gépet, hanem munkára, az legyen rajta gyors. Az időt meg csak érzed, hogy jobb lett, tényleg fontosak a másodpercek? :-)
Az akadozó internetes hibát a T-s modem okozta. Ide küldtek egy képzett szakit, aki kente/vágta a témát, s miután sehol nem talált semmit (az én cuccaimat is átnézte), kicserélte a modemet. Azóta minden megy mint atom :)
Próbából megadtam az új modemnek, hogy a Google dns-ét használja, és úgy is megy (a régi modem Gdns-sel semmit sem nyitott meg).
Egy régebbi notebookban cserélnék merevlemezt SSD-re. Jó lenne megmérni az előtte/utána boot időt, de nem tudom, hogy mikor állítsam meg az órát. Be lehet állítani a Windowsnak, hogy csináljon valamit, amikor úgy gondolja, hogy végzett a boot folyamattal (pl. indítson el valami gyorsat, Notepad vagy cmd)?
Nem ismerem azt a cuccot, de 32 bites Win7 alatt elvileg mennie kell. Persze lehetnek egyéb problémák... nekem is van egy gépem XP-vel, régi játékokra.
Nem kötözködésből kérdem: az egyik fórumtársnő gépén azért fut xp, mert az még viszi a microsoft bookshelf-et. Egy hetes alá ha be lehetne szuszakolni úgy, hogy még értelmesen fusson, az nagy segítség lenne.
A géphez ragaszkodik, sajna (valami 2.1-es, core2-es gép).
Virtuális gépre telepített bármilyen 32 bites Windows is jó lehet. Akár a Win10 is. Csak az x64 verziókból vették ki a 16 bites alrendszert, az x86 verziókban még bent van.
Üdvözletem!Lenne egy kérdésem hogy, ez a hiba üzenet az eseménynaplóban mi okozza ezt a hibát?:Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected. Köszönöm
Igen ám, csakhogy ez a hiba -- Firefoxot és Chrome-ot összehasonlítva -- a Chrome-nál sohasem jelentkezik még több (6-8 fül) megnyitott lapfül esetén sem, míg a Firefoxnál már 2-3 nyitott lapfül esetén is előjön, néha 1 nyitott lapfülnél is. A vége pedig mindig az, hogy a Firefox megfagy, és a feladatkezelővel kell kiléptetni, majd újraindítani. Kb. 30 percig bírja egy tiszta újraindítással, utána elölről kezdi az egészet.
Nem valami hibás kiegészítő, kiterjesztés, vagy bővítmény okozza ezt??
Vagy esetleg talán a Firefoxhoz tartozó "Temp" mappát kellene kiürítenem?
Amit írsz, az nem hiba, az szolgáltatás. Nem minden publikus, ami a neten van, nem minden publikus, ami a fb-on van, és nem minden van netes keresőkbe regisztrálva, ami amúgy akár publikus lehet.
Próbálj a fb-ról nem képet, hanem szöveget keresni. Abból sem hozzáférhető minden. Tudatosan nem. És ez nem a keresők hibája - egyáltalán, ez nem hiba.
Mert a profilod zárt és amúgy sem olyan egyszerű a világ összes létező képét ennyire egyedien megfejteni, ennek ellenére fotós csoportokban sorban buknak le a népek lopott képek miatt, vagy néha 1-1 helyet ki akarok találni akkor is jó segítség, de pld. szintén Facén teljesen jól megtalálhatók vele azok a képek, amikkel a Hermina B reklámozza a lakásait, közben dizájner- és lakberendezős oldalakról lopják a képeket. Szóval gyakorlatban is működik.
Igen, az elmélet szép, csak.... sajnos a gyakorlatban a saját, facebookra általam feltöltött facebook-profilképemet sem találja meg a HDD-ről a keresőbe beolvasott eredeti kép alapján. Úgy sejtem, hogy ez ma még egy olyan gyermekcipőben járó újítás, mint pár éve volt a webes szövegfordítás, amelyet a jövőben még fejleszteni kell... .
Sziasztok egy nagy problémám van... Adott egy vezetékes és egy bluetooth-os egér. A notebookomon win 8.1 64 bit es fut. Ha csatlakoztatom az egereket, az eszközkezelőben látom, valamint jelzi is a gép hogy csatlakoztattam valamit. Viszont nem hajtja meg. Párom gépe is hasonló adottságokkal rendelkezik, viszont az övén 8.1 pro fut. Ez gond nélkül viszi mind a két eszközt. Mi lehet a probléma? Már minden frissítés megvolt a gépen. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszönöm!
A Google keresője képtartalom alapján keres. Például a gépedről is feltölthetsz neki keresendő képet akármilyen néven, amiről értelmes fájnevet, pláne URL-címet nem tudhat, és eséllyel megtalálja a neten.
Ja, értem, köszi a választ. (Akkor engem valahogy megtévesztett az, hogy a Picasa-ról azt írta a a Google képalapú kereső súgója, hogy abba a több más általuk megvásárolt licenc mellett Picasa általuk megvásárolt licencének egy részét is beépítették.)
Akkor viszont a Google-keresőnél hatékonyabb webes képalapú keresőt tudnál mondani, ami jobb és hatékonyabb nála?? (Ami az eredeti képtartalom alapján keres vissza és nemcsak fájlnév és URL-cím alapján.)
Odáig megvan, hogy elérek a Hálózati kapcsolatokig (nekem Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection), ott a Tulajdonságok felugróig, de nekem abban egy darab kék sor sincs, amire kattinthatnék. Rájöttem, hogy a kék sort vszleg te tetted a beszúrt képre. Megtaláltam a két pontot, beírtam a címeket, de az újraindítás időbe fog telni, mert a Win10 frissítésért kiált.
A helyzet egyre rosszabb, most már kb. 3-4 percenként egy oldal nyílik meg, de az akkor qrva gyorsan.
A HMK-ban ha az Aktív hálózatok -> Network Connection pontban megnézem az Ethernet részleteit, azt írja, hogy nincs ipv6 internet kapcsolat, pedig a modemnek, routernek és a gépnek is van ipv6 címe. Nem'tom ez jelent-e valamit.
A Vezérlőpult -> Hálózat és Internet -> Hálózati kapcsolatok oldalán ha jobbklikkelek az Ethernetre és ott a Diagnosztikára bökök, az kb. 0,5s alatt lefut és akkor se talál hibát, amikor semmi sem nyílik meg.
Hogy a DNS-szerverrel (illetve annak címével) van gond.
Be kéne lépni a vezérlőpultban a Hálózati és megosztási központba.
Ott a bal oldalon van egy olyan, hogy "Adapterbeállítások módosítása". Nna arra kattints rá!
Látni fogsz egy ilyesmit (nem biztos, hogy pont ugyanezekkel az elemekkel):
Itt válaszd ki az a kapcsolatot, amin a neted megy (nálam ez például a "vezeték nélküli hálózati kapcsolat")
Jobb gombos menüből a Tulajdonságok... erre feldob egy kis ablakot:
Ott kattints rá a kék sorra, majd "Tulajdonságok"-gomb. Erre újabb párbeszédablak jön:
Szóval itt vagyunk a célnál!
Ha ugyanígy néz ki a dolog (minden automatikus), akkor próbáld meg a gugli névszervereit megadni neki (8.8.8.8 és 8.8.4.4, illetve az IPV6-os protokoll ugyanilyen ablakában a 2001:4860:4860::8888 és 2001:4860:4860::8844).
Ámdeviszont ha valami más cím már be van oda írva, akkor először írd le azt egy papírra, majd állítsd át a pöttyöt a "DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése"-re.
Aztán okézz le mindent és indítsd újra a gépet.
Ha bejön a dolog, akkor bejön... ha nem, akkor állíts vissza mindent ugyanarra, ami volt.
Oké, haladunk. Elsőre névvel próbálkoztam és az megáll, amikor a böngésző sem tölt. Most címmel és -t kapcsolóval és ez hasít. És megnéztem: a Winamphoz a legtöbb könyvjelző IP-címmel van lementve, ezért működhet.
Az enyém random időpontokban bekapcsol akár alvó-, akár hibernált állapotból. Én arra jutottam, hogy a rádiós bill. és egér-vevő kaphat fals jelet. MS Sculptot használok. Nálad nincs hasonló setup?
A ping nem megy (nem kap választ), amikor oldalakat se tudok megnyitni, kivéve, ha fut a Winamp és azt a szervert pingelem meg, amit éppen hallgatok. Már leszedtem és visszatettem a Winampot, mert a távolléte nem oldott meg semmit.
Az időpont alapján. Megjegyzem hogy mikor frissítettem, és aztán ha minden rendben van és a Windows és a programjaim nem vettek fel gyanús szokásokat, tehát normálisan futnak továbbra is, akkor elkönyvelem hogy oké minden.
Ha viszont 1-2 napon belül valamelyik programnak vagy a Windowsnak valamilyen gyanús és/vagy visszatérő "dolihoppja" támad, akkor gyanakodni kezdek, és:.... előszedem a rendszervisszaállítót, és jön a visszaállítás a 3 nappal azelőtti, azaz a frissítés előtti időpontra!
Szutyok DNS-szerverre gyanakszom, de előbb nézzük a hardvert.
Ha a ping nem akar futni névvel beírt címre, csak nehezen, ugyanakkor ip-t adva célnak csont nélkül fut, akkor a dns-szever szemétkedik.
(Tűzfalak/vírusirtók szokták "biztonságos DNS" felkiáltással elhajlítani a DNS kiszolgáló címét a saját gépükre - ami aztán vagy bírja, vagy nem, vagy a közelben van, vagy nem.)
Se proxy, se vpn, se semmi. És nem is torrentezek. Viszont mintha napról-napra rosszabb lenne a helyzet. Ma reggel a mobile.de megnyitása 2 percbe és 10 próbálkozásba került, aztán ott 2-3 percig minden link hasított, majd megint megáll az egész. A szolgáltató (T) szerint részükről minden oké.
Van egy olyan érzésem, hogy az egész a FF Quantumra frissítéskor kezdődött, de lehet az hatással az összes böngészőre? Az Edge, Opera, Chrome ugyanúgy akadozik. A FF buglistjében nem látok ilyen problémát.
Ha a Win10-es upgrade óta nem telt el 30 nap és a Gépház -> Frissítés és biztonság menüpontja alatt még van "Vissza a Windows 7-re" (vagy hasonló) pont, akkor kövesd azt.
Van egy naprakész Win 10-es gép, rajta szintén naprakész böngészők: FF Quantum 57.valami, Edge, Opera, Chrome. És Winamp.
A tünet: a böngészők sorra kiírják weboldalakra, hogy azok nem találhatók, de közben a Winamp vígan eléri bármelyik Shoutcast csatornát. Aztán a böngésző megnyitja a kért oldalt, de mondjuk az Index főoldalán ha kattintok egy linkre, megint fél percig nem elérhető az oldal. Közben a Winampban nem szakad meg az 'adás', pedig csak kb. 5mp-et pufferel. Akár csatornát is válthatok. A hiba akkor is fennáll, ha a Winamp nem fut.
A routert (TP-Link Archer AC1750), kábelmodemet, gépet újraindítottam, a router firmware-ét frissítettem, a tünetek nem múlnak. A kábelmodem status oldala szerint mindig van kapcsolata és megfelelő a jelerősség.
A PC-ről a modem és router admin oldalai pillanatok alatt, akadozás nélkül betöltődnek és wifin nem jelentkezik a hiba, sz'al a gépemmel lehet valami. De mi?
Sziasztok, van egy win10 tabletem amit anó még win7-el vagy nyolccal vettem, akkor jó volt minden most meg lassú mint a lajhár....... hogyan tudom visszaállítani win 7-re? Köszönöm Árpi
'sszátokmegh, én sosem hittem volna, hogy egy automatikus frissítés beépítése a sok bugos frissítés miatt lett szükséges. Egy álomvilágban éltem eddig.
"Csak annyi, hogy a saját frissítővel a program gyártója kvázi elismeri, hogy a terméke (rendszeres frissítésre szorul) úgy bugos, ahogy van."
Vagy csak új funkc van és illeszkedik a kiegészítő az új struktúrájó Firefox böngésződhöz. És sok más.
Persze azt is lehet mondani, hogy ha évek óta nem frissült, az fasza stabil és jóság, lám megcsinálták elsőre, meg esetleg azt is, hogy nahh, egyszer kiadták és szarnak rá.
"Kész program" meg kb. sosem létezett, még azoknál is akadhatnak meglepetések, amit 20+ éve milliónyian használunk. Ez ilyen, fel sem lehet fogni mennyi tesztelési energiát kellene beletenni milyen zavaros környezetben.