Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Véleményem szerint sok logikát, ill észerűséget ne keress az akkori a-m-ben. Egyrészt politikai, másrészt személyes okok miatt. Pl: én csak kiváló, problémamentes pannóniákról olvashattam "spontán" olvasói leveleket, ill műszaki cikket. Természetesen ilyen pannónia is volt, de hát nem az összes!
Isteni ötletem támadt! Minden - saját portáján belül világhíres - tuningmester, ráteszi a becses fenekét a találmányára, összejövünk valami semleges pályán, aztán hajrá! Utána lehet megint HA-zni:)) /A kedvetekért nem a morinivel megyek:)/
Én nem arrol beszéltem hogy melyik motor volt a gyorsbb, mert aki ismer engem az tudja nagyon jol hogy nekem a P20 volt is és lessz is az ISTEN, meg az is aki tervezte, használja stb, hanem a végeredményről ! ( egyébként 24-s után 2héttel a csegeringen 350spec-ben 2. lett. Kiváncsi lennék ki hozna ki többet abbol a.........)Részemről én is lezártam ezt a témát!
Nagyon valószínű , hogy a bal első lesz a Szente Gyula ! Azt gondolom , hogy ez a fotó annó nem sikerült a "legjobban", a Sági László is kevésbé hasonlít ezen a fotón a többi róla készűlt képhez !
Persze , hogy személyesen nem ismerem , sőt a többieket sem ( sajnos ) , de mondjuk a fekete fehér kép sem a minőség csúcsa , és ezért nehezebb a felismerés mindannyiunknak ! De azért köszi !
Pedig ott kellene lenie mert ő volt a főkonstruktőr , balról az első ember talán hasonlít is rá,de én ahány képet láttam róla ,mindegyiken hosszabb a haja és lehet ez megtévesztő számomra !
7 köürrel vezettetek,mert megszakítónk elfogyott.Utánna ledolgoztam 5 körre,mikor kilyukadt a tank.Éjjel kipufogót heggesztettünk,reggelre első helyen voltunk,amikor megragadt a motor.Akkor került be a 3 tizeddel kisebb dugó,amivel 04 es köröket tartott a csapat.Majd eltört a főtengely.
Ez a mi álláspontunk.Szóval szerintem ne feszegessük,melyik motor volt a gyorsabb vagy mi...
Szerintem sem veled sem a kérdéssel nincs baj de mivel hogy nagyrészt a fiatalabb generációból irogatunk ide kivéve dimmát aki a rangidős de örökifjú:))) nem nagyon ismerhettük őket!Úgy emlékszem valamelyik könyvben már láttam ezt a képet ahol nevesítve vannak az urak akik ezt a mesterművet megalkották.Sági László biztosan rajt van.
Nem felejtettünk el ! A legjobb köridős ábrán (amit beraktam ) ott vagytok ti is ! 46-os csapat ,ugye ? A kis oktános benzinnek is vannak előnyei ,mert az viszont gyorsabban ég , de ha hozzá állítják a motort ,meglepően jó :) Én is kereskedelmi forgalomban kapható "nyál"-lal megyek :) .... Viszont az artur66 kérdésére a válasz engem is érdekelne ,te biztos tudsz segíteni ebben is ( a 314-es hsz.-en van képpel együtt ) , légyszíves nézd meg !
Szakik! Látom, pörög a topic rendesen és eléggé a "hightech" ketegóriában, ami nagyon is örvendetes:-) De egy kérésemen (majd)mindenki átsiklott, mindkét fórumon. Ezért ismét kérnélek benneteket, hogy a 2 hengeres tervezői-gyártói gárdáját(a képem alapján) próbáljátok már nekem "nevesíteni", mert nem hinném, hogy senki sem ismeri fel őket, pláne innen!!! ui: vagy ha valami gond lenne a kéréssel (vagy esetleg velem) azt légyszi jelezzétek...
AZ 55 le egyhengeres azért messze van az utcai blokktol. És itt üzemóra van nem km futás, meg azért talán 20óra sincs. Mióta a japánok a versenytechnikát ráteték a közutira bizony ott a 2 hengeresbe átlagos. De mi a 75 körüli technikával bajlódunk,
reszeljük. A gyári TD3 is 55le volt 1972-ben de 2 versenyenként /Mo-n/ felujitottuk a ftengelyt meg dugot kellet cserélni. Ez talán 200km. A mai állapot szerint az alkatrészek hiánya miatt kicsit gond lenne.
Visszatérve madarasra az elsö 5 -6 leggyorsabb motornál azt hiszem nem a teljesitmény volt a meghatározó inkább a pilóta alkalmazkodása ahhoz a pályához.
Meg mennyi tiszta kört tudott menni. Az ATIRACE már a startnál ellépet és volt 30mp elönye. De a pálya sem volt rendesen felgumizva estig biztos. Azért ezek befolyásolták az idöeredményeket.
Látom már az öreg Dimmát elfelejtettétek, lehet reszelni. A rizskályhán nem változtatok semmit 91 benzinnel megyünk mert már nincs 86oktános.:-))
a Generátor megoldáson meg A BRC megoldáson gondolkodtam régebben,de a Laci kitalálta a melegvizet. Féket kell csinálni mert tárcsa ide vagy oda nem fogott rendesen. Ha nem gurulok be 2 óra szenvedés után hajnalba biztos még jobb idöt ment volna a csapat. Azt hiszem kezd egy kicsit összekopni a nyers motor mert a ringen még jobb volt mint madarason. Ugy hogy ti csak reszeljetek.