Keresés

Részletes keresés

kamikázé Creative Commons License 1999.10.31 0 0 61
Szassz neptancos!

Az 1:44 szerintem változhat... ...bármilyen irányban :-) (bocs!)

Azér' az áprilisi fél előtt még lesz egypár verseny, amik között van gyal.túra is, de edzésnek ezek a legjobbak:

nov. 6. 30-15 km túra Békásmegyer (Ötpróba)
nov. 7. 11:00 Félmaraton Sztendre (MMK)
nov. 13. 30-15 km túra Pécs meg a többi vidéki helyszín (Ötpróba)
nov. 20. 30-15 km túra Szekszárd (Ötpróba)
febr. vége Pécs-Harkány futás 25 km (Melitta SE)
márc. 11. 30-15 km túra Békásmegyer (Ötpróba)
márc. 25. 30-15 km túra Pécs meg a többi vidéki helyszín (Ötpróba)
ápr. 1. Vivicitta 12 km (BSI)
ápr. 15. 28-14-7 km futás Pécs meg a többi vidéki helyszín (Ötpróba)
+ valamikor márciusban Velencei-tó kerülő futás 28 km (MMK)

Ezek csak azok a versenyek amelyeken addig elindulok. Melyiken taláxunk?

Hi
kz

Előzmény: neptancos (56)
neptancos Creative Commons License 1999.10.30 0 0 60
Hali!
Ők mérték el tavaly?
Valszeg vidéken leszünk.
n.
kivi Creative Commons License 1999.10.29 0 0 59
Azért ezt a versenyt érdeklődd meg, hogy valóban megtartják-e, mert október közepén elmaradt az ugyancsak általuk szervezett kerékpáros marathon. Akkor a szponzor visszalépése volt az ok. Nem lehet tudni, most mi lészen.

kivi

Előzmény: hurvinek_2 (57)
csatahajo Creative Commons License 1999.10.29 0 0 58
Kamikázé!

Tök jókat irtál, köszi. Az előzés úgy tűnik kocsival jobban megy, mint a saját lábaimmal. De az is igaz, hogy régebbóta van jogsim, mint amióta futok. De különben a távnövelés elég jól megy, negyedév alatt több mint megdupláztam a versenyeim hosszát. 4.5-ről 10-re, óriási nem?

Csh

Előzmény: kamikázé (53)
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.29 0 0 57
Lesz meg itt egy jo kis futas az MMK rendezeseben. Idopont: Nov7
Info: http://www.elender.hu/~marathon/99/h_99Oszifelm.htm

Akar talalkozhatnank is!?

Udv,

H

neptancos Creative Commons License 1999.10.29 0 0 56
Hali!Runnersworld.com 1 lyó oldal.
Ruha: Tényleg, mit?Futrinca rulez, egyre többen vagyunk a BSI versenyein. Muszály.
Csapat: Jönnék, ha össze tudjuk hozni. Félmaraton, Nike: 1:44:39. De ez még változhat. Szerintetek?
Tél: Margitszigeti A. C., de még jó idő van.
Kerülgetés: UUUUtálom!
Az előzgetőket se csípem, de a táv vége felé le szoktam hagyni őket. Addigra viszont úgyis széthúződik a mezőny.
Téma: C I P Ő ?
n.
Ja, ápr. 16 Hegyi 1(2 Maraton,
okt 3. Maraton. Jöttök? (Mindenki)
És terep: Igen, nagyon jó, nem monoton, erősít, jó a levegő, a lejtőzés gyorsít. Csak oda kell menni.
kivi Creative Commons License 1999.10.29 0 0 55
Hali!

Terepfutással senki nem foglalkozik? Én imádom, de nem túl magas szinten művelem. Nem úgy, mint az a srác, akit az idei BEAC Maxin láttam. (A BEAC Maxi egy gyalogos/MTB teljesítménytúra, ami a Börzsönyből indul és Hűvösvölgyben van a vége. A táv 110km, a szint 4200m, és végig terepen megy.)
A futó srác 80 rutinos bicajosból kb. 70-et megelőzött, és 12 óra alatt ért a célba. A legjobb bringás (profi versenyző) 9 és fél óra alatt ért be. A többiek 15-18 órás idővel jöttek...

Én a MTB versenyzés mellé csinálom a (terep)futást, de nekem nagyon passzol hozzá. Igaz, sajnos az esetek 70%-ában én is betonon/salakon futok, de szinte felüdülésként hat, amikor Csillebércen a moutain bike versenypályán tudok futni 1-2 kört.

Kérdeznék is valamit: téli futáshoz Ti milyen ruhát vesztek fel a felsőtestetekre?

Sziasztok,

kivi

Ps. A runnersworld.com nagyon jó oldal, erdemes megnéznie annak is aki eddig még nem látta.

nyuszi_ Creative Commons License 1999.10.28 0 0 54
Hm.
Azon gondolkozom, vajon össze tudtunk volna -é szedni egy csipetcsapatot a BB-re, ha még szeptemberben rábukkanok a fórumra...???
Jó régóta hajkurászom az embereket, raktam ki papírt a BSI-ben, kérdeztem a MMK-t, ismerősöket, Szigeten futó ismeretleneket, persze vajmi kevés eredménnyel.
Ennél korábban nem is lehetne nekilátni a jövő évi csapat (és persze pénz-pénz-pénz) felhajtásának. Azt sem bánnám, ha az index.hu pénzelne... :)))
Tehát akit érdekel a csapatépítés, írjon a fórumra, vagy nekem. (van további infó a homepage-emen).

Hajrá mindenkinek!

nyuszi

Előzmény: kamikázé (52)
kamikázé Creative Commons License 1999.10.28 0 0 53
csatahajó!

Azér' kell sokat futni, hogy el tudj indulni hosszabb távú versenyeken is, mer' minél hosszabb a táv annál kevesebb az induló. :-)
A kerülgetés meg csak akkor vesz el jelentős energiát, ha váratlanul kerülnek eléd sétálók, vagy nem vagy elég "előrelátó". Ez alatt azt értem, hogy át kell látnod a lassan futók között átvezető útvonalat, kb olyan ez, mint a városi közlekedés, ahol mindig gondolatban túl kell jutnod az előtted haladó autón, ha sietni akarsz. Az valóban bosszantó, ha egy futva-gyalogolva-futva haladó társunk előbb ér be, főleg, ha még néhányszor meg is előzted, de én is szoktam így menni maratoni táv utolsó harmadán (amikor már el vagyok pusztulva) és tényleg soxor jobban megy az ember, mintha lassan, de megállás nélkül futna. Ez egyébként egy edzésmódszer is, úgy hívják, hogy iramjátékos edzés, de a gyaloglás helyett inkább lassú futás ajánlott. Nagyon jól meg lehet törni vele a néha bizony unalmas körözgetést a Szigeten, terepen meg adja magát, hiszen le-föl automatikusan így fut az ember.
A rajtnál viszont ne csak egyszerűen "hátulról" indulj, hanem teljesen utolsónak! A célban biztos nem te leszel az utolsó, és milyen jó érzés tudni, hogy x embert megelőztél. A következő versenyen már lehet cél, hogy több embert gyűrj magad alá. Az időeredmény mellékes, fontosságban csak ez után jön. Kössz a gratulációt meg neked is neptancos.

Üdv
kamikázé

Előzmény: csatahajo (50)
kamikázé Creative Commons License 1999.10.28 0 0 52
nyuszi_!

3-4 éve indulok rendszeresen ezeken az októberhuszonharmadikákon és mindig megfogadom, hogy na majd jövőre összerántok egy csapatot, vagy odacsapódom valamelyikhez. Aztán egész télen futok, mint a güzü, tavasszal maraton, utána bringás-triatlonos-úszós szezon (szinte minden hétvégére jut valami "móka") és itt a szeptember, amikor már új csapatot képtelenség gründolni, az ismerősöknél megmár nincsen kiadó hely. Tehát a cél az, hogy még idejekorán olyan embereket találjunk, akik kitartanak az elhatározásuk mellett és hajlandók készülni. Rám számíthatsz, ha komolyan gondolod.

Uff
kz

Előzmény: nyuszi_ (49)
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.28 0 0 51
A rajttal kapcsolatban:

Nekem nagyon tetszik az a "futrincas" (ok igy hivjak) megoldas, amit a BSI pl a '91-es Ibusz Marathonon, meg mostanaban a NIKE felmaratonokon alkalmaz.
(A rajtzonaban tablak jelzik a tervezett futoidot vagy azt, hogy ki hany perces kilometereket fut)

Ha sikerulne elerni, hogy a tomeg tobbsege a neki megfelelo helyre alljon, gyakorlatilag megszunne a nagy tulekedes, meg az elozgetes.
Szerintem par ev szoktatas es menni fog.

Mellesleg olyan nagy rakeszulest/befektetest sem igenyel a szervezoktol.

Udv,
H

csatahajo Creative Commons License 1999.10.28 0 0 50
Kamikaze!

Igaz, en meg csak ilyen 6-10 km-s tomegfutoversenyeken voltam, de altalaban mindig hatulrol indultam. Mivel en sem akarok tul gyorsan kezdeni, eleinte mindig lehagynak, de aztan meg nekem kell elozgetnem. Mivel lassan futok de folyamatosan, mindig vannak setalok, akiket ki kell kerulni. Ugy vettem eszre, hogy ez egy csomo energiamat elveszi. Volt olyan verseny, ahol ket csajcival egyfolytaban kerulgettuk egymast. Elorerohantak, aztan amikor kifulladtak, elkezdtek setalni. Miutan szep lassan utolertem oket, meg leeloztem, ujra elkezdtek rohanni, es ez igy ment egesz vegig. A vegen persze hamarabb ertek be, mert en sokkal jobban kifaradtam. Mondjuk a mezony kozepen meg elejen biztos nincs ilyen, de azert bosszanto tud lenni. Amugy csatlakozom a gratulalok taborahoz!

Csh

Előzmény: kamikázé (47)
nyuszi_ Creative Commons License 1999.10.28 0 0 49
Nos, hogy kiderült, mások is jártak Budakeszin, arra gondoltam, itt is eleresztek egy kérdést.

Volt -e már valaki közületek a Bécs-Budapesten, illetve vannak -e olyanok, akik tervezik, hogy szeretnének mondjuk jövőre menni?

Az a helyzet ugyanis, hogy már idén is szerettem volna menni, csak ugye nehéz olyan csapatot találni, ahol pont egy ember hiányzik. Hátha fórumon akad egy-két használható ötlet ezzel kapcsolatban. Bármilyen tippnek örülnék, akár ide, akár emilbe.

nyuszi

neptancos Creative Commons License 1999.10.28 0 0 48
Gratula!
Előzmény: kamikázé (47)
kamikázé Creative Commons License 1999.10.27 0 0 47
nyuszi_!

Hát bizony, az ilyen tömegfutóversenyeken csak az helyezkedik jól, aki az elején, vagy a végén áll be (persze valakinek középen is kell lennie). Én mindig hátulról indulok taktikai okokból. Így ugyanis el tudom kerülni, hogy "elfussam" az elejét, meg azt is, hogy letapossák az emberfia lábazatát. Meg aztán az sem elhanyagolható szempont, hogy így végig te előzöd meg a nálad lassabbakat egészen addig, amíg utol nem éred a saját tempódban futókat, akikkel aztán (ideális esetben) végignyomod a távot. Én külön bírom az elejét, mer' a változatosság "gyönyörködtet", elég unalmas lenne, ha végig lefelé, egyenesen kellene futni. Az időjárás szerintem is ideális vót, nem kellett az embernek a saját izzadságában úsznia. 1:30'46"-ra sikeredett, ami asszem a legjobb félmaratoni időm (jó lenne mán 1:30-on belülre kerülni).

Üdv
kamikázé

Előzmény: nyuszi_ (46)
nyuszi_ Creative Commons License 1999.10.27 0 0 46
Hello mindenkinek!

kamikázé kérdésére válaszolva (nem láttam, hogy más megtette volna):
Kicsit vicces volt a Bécs-Budapest utolsó napi Budakeszi-Hősök tere szakasza. Ilyenen sem voltam még.
Az elején Budakeszi körül keringtünk hegyre fel-hegyről le, hogy ki legyen a 21 kilométer. Az elején aki nem helyezkedett a rajtnál, az bizony jó sokáig toporoghatott a sűrű tömegben, mert a kb. 1500 (!) ember (700 váltós+egyéni + 800 csak félmaratonos) a szűk utcácskákon csak lassan ritkult meg annyira, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Legalább nem rohanom el az elejét...
Szóval túl kellett élni az első 5-6 kilométer emelkedőit, aztán Budapest felé vettük az irányt (22-es busz vonala), jó hosszú lejtő (5-6 km) következett, lehetett rendesen menni... a végére már csak a Déli pu. - Vár - Lánchíd - Andrássy út maradt. Itt aztán lehetett hajrázni, abból az energiából, amit a lejtőn lefelé gurulásnál megspóroltunk.

Jó volt, hogy kicsit hűvös volt az idő, sokkal joban éreztem magam, mint a szeptemberi Nike-n vagy a kecskeméti (hazai pálya :) félmarcsin.
--
üdv,
nyuszi

Előzmény: kamikázé (37)
csatahajo Creative Commons License 1999.10.27 0 0 45
Hurvinek_2!

Koszi az infot, utanajarok.
A runnersword-ot megneztem, Hal bacsi felmaratoni edzestervet le is toltottem, sot mar el is kezdtem - kis testreszabas utan.

Csh

Előzmény: hurvinek_2 (35)
OpiumPapa Creative Commons License 1999.10.26 0 0 44
Hali All!

Off

Ha valaki ragaszkodik a vadi új cucchoz, akkor is cca. 30kHUF-ból jön ki egy teljes szett. Legalábbis tavaly télen a tengerszemben ennyi volt. (léc+sns(?)kötés+bot+cipő)
Nemtom idén mennyi, de szerintem nem lehet sokkal több. Összehasonlítva a lesiklással, ahol egy baki kb 40, szerintem sokkal oclsóbb, és engem jobban is vonz, mint a "hasítsunk lefele a lejtőn" téma.

Hurvinyek!

Majd hlak, azért azt hallottam, hogy a havat érdemes megvárni még sífutáshoz is...:))

Off off

OpiumPapa

hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.26 0 0 43
Hali,

Szoval sifutasrol Opapa kedveert:

Roviden: a legjobb

Cucc: Ha szembe allsz a Komjadi uszodaval, akkor a bal oldalan van egy sikolcsonzo. Itt lehet Ausztriabol behozott, alig hasznalt felszerelest kapni. En harom eve vettem ott egy teljes szettet (lec, bot, vadi uj Salamon kotes, cipo) 10.000 Ft-ert. Ezt csak azert jegyzem meg, hogy erezzetek, a sivutas nem draga sport + itthon is idealis, mert felvono, meg nagy lejto nem kell hozza.

Tanulas:
Ket alapveto stilus van. 1)diagonal, 2)skating.
A diagonalt eleg hamar meg lehet tanulni, de a skating mar nehezebb (nekem legalabb is).
En felmenten a Normafahoz, mert ott edzenek a Vasas versenyzoi, es oket kertem meg, hogy magyarazzak el a skatinget. Hat, haladok ... ?

Turak:
A diagonal stilus teljesen alkalmas szuz hoban valo turazasra is. Azert a nagy lejtoket el kell kerulni, mert a sifuto lecen nincs kantni (fem szegely), egy hoeke es egyeb fekezesi trukkok hatasa konnyen jelkepesse valhat.
A Budai-hegyseg nehany utvonala kis tudassal is nagy elmenyt ad, de Bukk-fensik rulez.

OpiumPapa!
Tudast atadom szivesen.

Futok: Teli edzesnek tokeletes! - bar az onbizalmat konnyen letori, mert a tudodet hamar a foldon talalod ;)

Udv,

H

Előzmény: OpiumPapa (38)
neptancos Creative Commons License 1999.10.26 0 0 42
Hali! Mi másnap voltunk, 10 kilcsi, emlékfutás. Gyógytewmpó, inkább edzés jelleggel. Most futottam a maraton után először 1 rendesebb távot.(nem volt időm)
n.
Ja, milyen jó a németeknek:
Előzmény: kamikázé (37)
neptancos Creative Commons License 1999.10.26 0 0 41
Hali! Mi másnap voltunk, 10 kilcsi, emlékfutás. Gyógytewmpó, inkább edzés jelleggel. Most futottam a maraton után először 1 rendesebb távot.(nem volt időm)
n.
Ja, milyen jó a németeknek:
Előzmény: kamikázé (37)
neptancos Creative Commons License 1999.10.26 0 0 40
Szia Hurvinek2!
Vagy csak ugy lehurvinekezzelek?))
Ezt a helyet még nem néztem, de a belga linkek mintha sokkal gyakrabban lennének halottk, mint pl. a németek.
n.
Előzmény: hurvinek_2 (35)
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 39
Ha van kedvetek, nezzetek at ide is.
OpiumPapa Creative Commons License 1999.10.25 0 0 38
Hali All, különösen Hurvinek!!!

Most tetszene a sífutás, amikor meg topikot csináltam akkor nem írt bele senkise :(((

De idén télen lesz cucc, csak nem értem a csíziót.

Hurvinek! Megtanicc?? (+az asszonyt is?)

OpiumPapa

kamikázé Creative Commons License 1999.10.25 0 0 37
Mi a pálya? Ki vót ott 23-án? Kinek hogy ment? stb.

kamikázé

kamikázé Creative Commons License 1999.10.22 0 0 36
Szassztok!

Csak bejelentkezem, mert nagy örömömre szolgált, hogy van egy ilyen topic is. Külön üdv neptancosnak, akivel a bringás topicban szokom csevegni és már a virtual reality szűkös határain kívül is összefutottunk egy bringaversenyen és az említett maratonon is.

U.i.: holnap B.keszi-Bp. Hősök tere futás lesz, ami a Bécs-Bp. maraton utolsó szakasza. Rajt reggel 9:00 valamilyen ált. iskolánál. Táv: egy "feles". Legyetek ott. Majd hétfőn csevegünk, de lehet, hogy a hétvégén is benézek.

Uff
kamikázé

hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 35
Csh,

Talatam egy belga futoklubb honlapot:
http://user.glo.be/~gi30701/avzk/

Baromi reg frissitettek, de van ott egy e-mail cim, talan az meg el. Ok biztos kuldenek neked versenynaptart.

Mellesleg uezen a cimen tobb kilo edzestervet is talalsz.

Udv,
H

hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 34
Kedves Neptancos,

Igazan megoszthatnad velunk, hogy milyen volt az elso maratonod!

Udv,
H

Előzmény: neptancos (31)
hurvinek_2 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 33
Szia Csh,

Az alabbi cimen talalsz edzestervet:
http://www.runnersworld.com/

Belga versenyekrol nem sokat tudok, de majd probalok keresgelni a neten.

Tanacsot gondolom mindenki szivesen ad (az a legkonnyebb:), de konnyebb lenne, ha konkret kerdeseket tennel fel.

Udv,

H

Előzmény: csatahajo (32)
csatahajo Creative Commons License 1999.10.22 0 0 32
Udv minden Bolondnak!

En meg inkabb csak szaladgalok, de azt legalabb eleg rendszeresen (heti 5-6). Regebben utaltam futni, de most mar nem hagynam abba semmi penzert. A leghosszabb versenyem a mult heti 10 AVONkilometer volt, ido boven 1 ora felett, de meg igy is sokkal jobb lett, mint amire szamitottam. Most kitalaltam, hogy a felmaratonig meg sem allok, tavasszal lefutom. Csak az a baj, hogy akkor eppen Belgiumban leszek. Ha valaki tudja, hogy hol lehet belga futoversenyekrol infot szerezni lehetoleg angolul v. nemetul, (off, a ketto linearis kombinacioja -flamand- nem jo, on:), legyszi szoljon.
Felmaraton edzesterveket is szivesen fogadok. Meg tanacsokat.

Csh

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!