Ide szeretnénk gyűjteni minden hasznos(nak látszó) információt, tapasztalatot, kérdést, ami szükséges lehet a görögországi 246 kilométeres ultrafutóverseny teljesítésében. http://hu.wikipedia.org/wiki/Spartathlon
Seul ce certificat médical spécifique sera accepté pour valider l’inscription, à l'exclusion de tout autre certificat ou licence. L’original devra être expédié obligatoirement par courrier avant le 31 mai 2007.
szerintem, ha egy hegyimentő helikopter hoz le a versenyhelyszinről neadjisten, azt lehet kunsztos kimagyarázni, hogy csak bóklásztam a hegyen. Megoldást én sem tudok, szerintem normál biztosítás, oszt reménykedjünk, hogy nem lesz baj, meg ha mégis, abban, hogy megértőek a helyi orvosok.
Az alpinverein-os biztosítás tuti ide is, de csak ezért 10ezer körül fizetni lehet sok.
szentem 2000 kártyalehúzást csinálnak, ha valaki nem küldi az orvosi igazolást (nemtom meddig) akkor rákérdeznek mi van, ha még így sem, akkor újból meghírdetik ezeket a helyeket. Magyarul én most biztosra veszem, hogy ha lehúzták a pízt a nehezén túl vagy.
itthon sok helyen azt mondják lyoo a biztostás aztán külföldön derül ki mégse. Egyik barátom tavaly Ausztriában pont így járt. Azután volt hajlandó fizetni a biztosító miután a rendező leirta hivatalosan, h a srác már nem volt versenyben. De Oli is tudna mesélni a saját balesetét illetően.
a www.biztositas.hu oldalon az utas biztosításnál a verseny az kizáró ok, de lyoo keresést. Ha találsz vmi lyot akkor szóljál mert nyáron nekem is aktuális lesz.
alapból az utazási biztosítás utas biztosítás, ergo verseny közben balesetre nem fizet. Ha mégis baleset ér akkor ha szépen megkéred az orvost akkor nem azt irja a papírra, h verseny közben ért a baleset hanem csak túrázás alatt. Vagy kötsz külön magadra sport biztosítást ami a verseny közbeni balesetekre lyoo. Na ez utóbbi már a nehezebb dolog, megtalálni azt a biztosítót aki köt ilyet nem horror áron.
Jó régen írtam már, de a 6 órással kapcsolatban megosztanék pár infót!
Ami változott a tavalyi felhozatalhoz képest, hogy mivel jól gazdálkodtunk az ősszel el tudtuk indítani a teljes pálya újra aszfaltozását, amivel az idei versenyig végeznek is. Azaz VADI ÚJ ASZFALT vár minden hozzánk látogatót! Az aszfaltozás kialakításánál arra is figyeltünk, hogy a padkás részen a padka minnél alacsonyabb legyen, illetve van biciklis padka is.
/najó, igazából egy vízelvezetőt építő eu-s projekt révén jött az új futópálya, de nekem akkor is az első verzió tetszik jobban/
Helyszín: Veszprém, Erzsébet liget
A verseny időpontja: 2007. március 31. Szombat
Rajt: 10:00
Eredményhirdetés: 17 óra körül
A részletes kiírást 2 héten belül felteszem az oldalra.
Én a mentési biztositásra gondoltam. Tudom hogy 10 e a lemondási biztositás. Na most akkor hol kössek biztositást? Amit útazási irodáknál lehet az jó? Van abban valami kiegészitő lehetöség ilyen alkalomra?
Ja. Még szerencse, hogy FAT BARÁTOM készen állt és kisegitett mivel nekem nincs dombornyomású hitelkártyám. Kicsit meglepett a dolog. Mi lesz ha elutasítják a nevezésem? Mikor küldik vissza a pénzt? Tényleg milyen orvostól kell az igazolás? Gyerek orvostól is jó lesz?
Hm, bocsi az esetleges félreinformálásért fizetés és biztosítás ügyben. Ez a mentési biztosítás dolog nekem nem rémlik. Az 1 liter kötelező ital az kb. úgy néz ki, hogy a rajt előtti napon a kötelező felszerelések ellenőrzésekor megnézték, hogy van-e. Nekem elég volt, hogy mutattam a hátizsák ivótartályát üresen, larzennek viszont majdnem fel is kellett töltenie folyadékkal, mert egy kicsit szőrözött az ellenőr ember. Azt hiszem, hogy úgy gondolják, hogy fenntartják a jogot, hogy bármikor ellenőrizzék akár verseny közben is. Nekem a folyadékkal ilyen szempontból kevesebb gondom volt, mert szinte mindig volt nálam elég, esetleg a ponthoz közeledve fogyott, de ott úgyis töltöttem, és úgyis ott ellenőriznék, ha éppen. De nem tették. Nekem sokkal kevésbé tetszett a két fejlámpára vonatkozó szabály, de szerencsére azt is csak előző nap kellett bemutatni, a verseny napján illetve a verseny alatt senki nem foglalkozott vele, és azt hiszem, hogy nem is vittem másikat.
a rajtnál is kavarnak valamit, és az első emelkedő tovább megy fel, ha jól értelmeztem.
A szabályok közt olvastam, hogy mindenkinek rendelkeznie kell az érintett 3 ország területére érvényes mentési biztosítással, szó, szerintem ebben nincs miztosítás. vagy ha a nevezés törlési biztosítására gondolsz, az + 10Eur.
még kérdés: Az 1 L lötty ami kötelező magadnál legyen, azt úgy értsem a pályán végig mindenütt kell hogy legyen nálad 1L, vagy megihatod?
Megnéztem a honlapon az új térképet és összehasonlítottam a régivel. Megtaláltam a 7 km-es többletet, egyetlen helyen történt módosítás, a Col de Voza-ról Les Contamines-be vezető út lett hosszabb egy jó nagy kerülő révén. Azt mondjuk nem igazán értem, hogy hogyan lesz 900 méterrel több a szint. Mondjuk le kell menni 850 méterre (előtte 1060-ra kellett) és onnan kell visszamászni 1150-re, de ez még bőven kevés a 900m többlethez.
Tavaly a második körös nevezésnél (mi ugye lecsúsztunk az első körről) csak regisztráció volt, ezt később visszaigazolták e-mailben (több hónap után, mivel hosszú volt a második nevezési időszak, és annak végén sorsoltak elvileg), hogy elfogadták, és van X. napunk utalni illetve orvosi igazolást küldeni. A fizetendő összeg úgy nézett ki, hogy 120 eur nevdíj + 10 eur biztosítás (ez lemondási biztosítás volt, orvosi igazolással történő visszalépés esetén visszaadták volna a nevdíjat) + valami jótékonysági/kutatási célra fordított, tetszőleges felajánlás. Mivel a kitöltendő formon ez 1 euron állt, mi így hagytuk, hogy ne mondhassák, hogy nagyon csórók vagyunk. Nem csodálkoznék, hogyha holnap kicsit behalna a honlapjuk.
holnaptól lehet nevezni A versenyre. Gondolom csipkednie kell magát az embernek. Na de csak el kell küldeni a nevezési szándékot, vagy mihamarabb utalni is kell nekik, mi számít nevezésnek náluk? hogy működik?
Köszönöm a megjegyzéseket és tanácsokat, megfontolom őket. A Bcs-Aradnál esélyesebb a Balaton, mert közelebb van.
A melegben frissítést valóban gyakorolnom kell, ebben még nincs nagy gyakorlatom.
6 és 12 órán annyira nem pihengethetek, mert akkor nem nagyon javítok a korábbi (67 és 114 km) eredményeimen.
Biztosan kimarad egy pár a lent felsoroltak közül, majd kiderül mennyire bírom.
Megnéztem a B-Po-Bp versenykiírását, valóban drága verseny, nem véletlenül írtam, hogy amennyire lehet, biztosra akarok menni és hacsak nem tűnik nagyon valószínűnek a teljesítés, idén még kihagyom.
Talán pár szót, ha szabad, ezekhez a versenyekhez, bár gondolom sok újat nem mondok. A Dunamenti kényelmes dolog lehet, a hőmérséklet ilyenkor kedvez annak, aki nem profi a frissítésben. (Egy kánikulai versenyen könnyebben bele lehet bukni.) Okos beosztással nem lehet akadály. A 6 és 12 órás versenyek szintén nem okozhatnak nagy fejreállást egy "kezdőnek", ha gond van, lehet pihenni (és utána következő évben örülni a hatalmas javulásnak :-)). A Békéscsaba-Arad - bár nem voltam rajta - az egyik legkeményebb verseny Magyarországon. Már meglehetősen meleg van, az útvonalvezetés, frissítés emberpróbáló. A Tisza-tó lényegesen kényelmesebb, bár itt is érhetik az embert meglepetések az időjárástól. A Balaton-kör annyiban veszélyes, hogy nem biztos, hogy eltalálja az ember, mikor kell kiszállni. A távok elosztása tisztességes, megoldható. Az Ultrabalaton szerintem kiemelkedő nehézségű (a felsoroltakhoz képest). Én nem javasolnám. Ha már egy napos futás, akkor az utolsó napi 60 km-es verseny sokkal jobban illeszkedik egy éves programba. A Fertő-tó jól futható, a B-P-B szerintem könnyebb a Békéscsaba-Aradnál, de majd meglátjuk. Alapvetően a kedvezőbb időjárás, a népesebb társaság nagymértékben segítheti a teljesítést. Én mindenesetre már kb. 5 éve készülök rá, idén merem megkockáztatni. Mind pénzben, mind időben elég megterhelő verseny, nem éri meg (szerintem) csak kísérletezgetni vele, nem árt valamennyire biztosra menni. Szokták mondani, hogy évente 2-3 komoly maratonnál többet nem szabad, szerintem ez érvényes az ultrákra is. A túl sok verseny részint a minőség rovására megy, részint túlterhelheti az embert.
mostanában Veszprémig és Sárvár 12 óráig látok el.
Persze előtte is van egy-két csábító ajánlat.
Sajnos a Híd most túl messze van, jelenleg légcsőhurut az akadály, érdekes, hogy minden évben előjön ez a dolog, tavaly viszont nem izgatott különösebben, futottam vele. Az idén egy kicsit óvatosabb lettem, vagy mi a szösz:-).
Remélem a Téli Mecsek 30-ra rendbe jövök és ledarálom a hegyeket:-) Aztán szeretnék eljutni a Téli Mátrára is remélem összejön!
Kösz, nagyon jó a link és a másik topicba sneci felrakta a magyart is. Összefutott a nyál a számban és elkezdtem lázasan tervezgetni.
Ami szóba jöhet, az a következő: Dunamenti Szupermaraton 6 óra Veszprém 24 vagy 12 óra Sárváron Békéscsaba-Arad vagy Tisza-tó kör Esetleg Balaton kör vagy Ultrabalaton "vajon meddig jutok el" hozzáállással Fertő-tó kör titkos vágy a B-Po-Bp egyéniben.
Nagyratörő terveim vannak, útkereső fázisban vagyok. A fenti versenyeken való indulás t sérülések és esetleg a munkahely akadályozhatja meg.
Érdekelnek a többnapos versenyek, úgy gondolom, hogy minél több tapasztalatot kell szereznem ilyenekben, mielőtt a B-Po-Bp-re gondolhatnék.
Kitartást és egészséget a terveidhez, remélem minél több versenyen meccselhetünk :)