Keresés

Részletes keresés

pen Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25137
ÉpPen a topikban olvastalak, mikor szólt sepi, hogy megjött az sms-ed :o) Remélem a válasz is elért. Holnap igyekszem!
pen
Előzmény: zakka (25101)
SkóT Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25136
Hát, nem is tudom, hol kezdjem.
Lassú Nyílnak szeretnék először köszönetet mondani, ugyanis a háttérben azon dolgozott, hogy jó kezekbe kerüljek a lábammal, mégpedig minnél gyorsabban. Így kerültem ma egy igencsak segítőkész dokibácsi kezei közé. (nevét nem tudom, hogy szabad-e leírnom, ezért inkább nem teszem) Szépen elmagyarázta a gondolatait a panaszaimról és azt, hogy ő mit tart valószínűnek, valamint azt, hogy szerinte mit kell tennem. A fő probélma az alsó lábszáram alakja, ugyanis kissé "O" alakú, minek következtében függőleges terhelés közben kifelé domborodik. Azon a ponton, ahol fáj, ott van az ún. feszültséggyűjtő pont(ez gépész kifejezés :-) ). Elvileg ott törne el, ha mondjuk 200 kiló lennék. Persze ezt még tetézi egy bokasüllyedés is, aminek következtében még jobban hajlik az a csont.
Javasolt egy csomó dolgot, amit ki kell próbáljak, mint példáül betét, Flector tapasz, Mesulid tabletta és gócizé vizsgálat. Én még hozzáteszem a súlycsökkentést is, mert kb. 8 kilóval vagyok nehezebb, mint másfél éve. (hogy az a 8 kiló hol van azt nem tudom, de van)
egyébként az ő javaslata is a pihentetés volt. Burkoltan a nem futás. :-( Azt mondta, hogy 6 hét után meglátjuk. Tartsam be amit mondott és ha nem boldogulunk, akkor mehetünk a Béres professzorhoz.
Egyébként teljesen kielemezte a lábam minden porcikáját, még a régi térdnyavajámat is.

Szóval:
1. hétfőn "betéti társaság" látogatás
2. drasztikus súlycsökkentési program indul. aagica pliiz mondj valami fogyikúra megolást! (Koplalni nem fogok!)Nekem is van valami, de hátha te tudsz valami jobbat.

Nagyon relaxált vagyok, mert jól lefárasztottam magam a mai tekeréssel, de inkább azért, mert végre nem csak a nagy ürességbe nézek, hanem van mit megpróbálni. Reménykedem!

Lassú Nyílnak nagy köszönet!
Futóbolondok nélkül biztosan nem tudtam volna eljutni idáig.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25135
A versenykiírásban tiltva van a gyalog/biciklivel/kutyával kísérés...
Előzmény: TÉZÉ (25133)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25134
A szervezok barkitol megtagadhatjak a versenyzes jogat es meg csak nem is kell azt indokolniuk.

Ha jól veszem ki, akkor Nyuszi viszont benevezett a Kaiser's-re, nem? Ebben az esetben nem lett volna szabad engedni benevezni, és akkor mondjuk ok a dolog. (Persze nem az, de ok-bb, mint akkor, ha a nevezése után találták ki.)

Előzmény: -balazs- (25132)
TÉZÉ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25133
A velemenyem ebben a kerdesben erosen megosztott, mert a jog nalam az elet legutolso dolga, mert szabad orszagban, szabad ember azt csinal amit SZABAD.
Ha valaki rajtszam nelkul indul el akkor nem versenyzo, csak egy ott tartozkodo jarokelo, ki kicsit gyorsabban koveti a versenyt(futtaban szurkol a tobbieknek), ezt barki megteheti, volt hasonlo eset regebben is ezert nem lehet es szabad senkit sem szankciozni.
Sok versenyen vannak kiserok, kik segitebnek egy-egy tarsuknak, ez csak a celjuk es nem a versenyt eredmenycentrikusan vegigvinni.
Velem mar sokszor fordult elo, hogy egy kisero biciklissel utkoztem es ezert kiestem a ritmusbol.
Oket senki sem szankcionalja.
Egyelore ennyit, mert a vendeglato bizalmaval hosszu ideig nem szabad visszaelni.
-balazs- Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25132
Az eljaras etikailag igencsak problematikus de jogilag szakszeru. A szervezok barkitol megtagadhatjak a versenyzes jogat es meg csak nem is kell azt indokolniuk. A szabalyok be nem tartasa/el nem fogadasa pedig eleg nyomos ok ilyesmire. De a felvetesed jogos, az BSI altal valasztott modszer messze nem barati es joggal kelt ellenerzest.
Előzmény: iSTVán a dombfutó (25131)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25131
Nagyon szivesen irnam meg a velemenyem teljes egeszeben, de egyreszt varom Arpi levelet, masreszt az Ujvideki egyetemrol irok, es nincs sok idom (olvasni sem). Annyit mindenesetre leirnek, hogy a jatekszabalyokat nem utolag kell alakitani a kedvunk szerint, hanem elore tisztazni. A versenykiirasokban szo sincs mas buntetesrol, mint kizarasrol, de nem a kovetkezo, hanem a megadott versenyrol. Es termeszetesen olyat sem lattam, hogy regebbi "bunoket" figyelembe lehet venni a nevezes elfogadasakor.
Egyebkent igen furcsan neznenek ram, ha utolag kivannam rendezni ezt a "szolgaltatast", tipikusan elore fizetunk. A tobbit majd a maga idejen. (Talan igy is tobbet irtam a kelletenel.)
Előzmény: -balazs- (25124)
Lassú Nyíl Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25130
Ebben a kérdésben én is Balázs és Sneci véleményét osztom. De azért abban is van igazság, amit Zsuga írt, és ezért lehetnének méltányosak. Persze, a milliomosok nem szoktak érzelegni, ha a pénzükről van szó, különben milliomosok sem lennének.
Előzmény: -balazs- (25116)
7241gabi Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25129
Csakhogy én is hozzászóljak:
Szerintem a 2 tábor két különböző dologról beszél. Snecinek, -balazs-nak is igaza van, erről már néhány hete volt szó. Rögzített szabályok között lehet (én nem kell) indulni a BSI, vagy akárki más versenyein. A szabályokat tartalmazza a versenykiírás, aki ezeket nem tartja be, a versenyből kizárják. Egyéb szankciókat azonban nem tartalmaz, úgymint pl. nem indulhat más versenyen sem. Ha jól értem, most nyuszi rajtszámmal indul a Kaiser's-en, ergo megvásárolta az indulás lehetőségét. Ha a BSI büntetni akar, szíve joga, tegye úgy, ahogy azt előre meghirdette, zárja ki a renitens indulókat, akkor és ott, amikor azok a "szabálysértést" elkövették. Utólag módosítani a szabályokon nem korrekt.
SkóT Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25128
Ha valaki tudja 066 egyéb elérhetőségeit, az szóljon, mert valószínűleg rosszul adta meg a telefonszámát így nem tudjuk megbeszélni a holnapi programot.
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25127
Vagy talan azert mert Ot ismerik s tobbi bliccelot nem.

Föleg ezzel van a bajom az eljárásukban... Mert gondolom az élbojban rajtszám nélkül futót is ismerik (már ha jól értettem az elözményeket).

Előzmény: -balazs- (25124)
csaszkal_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25126
krisz alúlvonal
Rosszúl közelíted meg a kérdést.Az esőt direkte az edzés végére időzítettem, hogy a végére jobb időt fussál. Megnéztem, az utólsó 2 volt a legjobb. A hazaúton meg csak azért esett, mert a bringának kell a hűtés.Tehát ez kiszúrás?
Előzmény: krisz_ (25119)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25125
Úgy látszik van nálam marginálisabb vélemény is, úgyhogy mostmár elmondom az enyémet. ;-)

Egyrészt, amint azt te is leírtad, a BSI-nek igazat lehet adni annyiban, hogy Nyuszi nem fizetett, és ezt ráadásul elöre be is jelentette. Másrészt viszont maga az eljárás elég szemét, mint azt a többség ki is fejtette (miért pont Nyuszit, bár lehet hogy pont azért, mert elöre bejelentette itt a nagy grémum elött?).

Én a következöt tenném a BSI helyében, ha korrekt akarnék lenni: engedném Nyuszit futni, viszont a versenykiírásokba belevenném ezentúl, hogy aki rajtszám nélkül fut, azt kizárhatják késöbbi BSI versenyekröl (és ezt amennyire lehet, be is tartanám, és nem csak Nyuszival szemben, ugye). Ez így már korrekt volna szvsz, és mindenki maga dönthetné el, hogy mit akar.

Előzmény: -balazs- (25116)
-balazs- Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25124
Meg van kotve a BSI keze. Nem karhatalom, nem tudja behajtani a penzt. Ha valaki rajtszam nelkul fut, nem kerhet tole szemelyit. Csak annyit tud tenni, hogy a tovabbi rendezvenyekrol kizarja a futot. Miert pont xy-t? Talan pont a topic miatt, mert bizonyos embereknek nagyobb hatasa van a kornyezetere. Vagy talan azert mert Ot ismerik s tobbi bliccelot nem.
Előzmény: krisz_ (25121)
SkóT Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25123
Lassú Nyíl:
Most olvastam, válasz ment ezerrel.

Ma annak érdekében, hogy kiheverjem a mentális bajaimat, tekertem 74km-t és most tök jó érzem magam. Jupíííííííí......
Kicsit fáj a derekam, de IV. kercsajtól már ellestem a technikákat! :)

Előzmény: Lassú Nyíl (25107)
krisz_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25122
Milyen sportszerű... :)))))
Előzmény: sneci (25120)
krisz_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25121
Ez mind igaz, amit írtál, egyet is értek vele. Csak az fura, hogy most egyetlen személyt (legalábbis mi 1-ről tudunk) szúrtak ki és utólag kötelezik a fizetésre. Miért nem tették meg ezt ott, a helyszínen?? Milyen intézkedési mód, hogy jó 2 héttel a verseny után egyszerűen felhívják telefonon? Mint korábban nyuszi vagy Juli (bocs, már nem emlékszem ki!) is írta, az élmezőnyből is volt valaki rajtszám nélkül.

És mi a helyzet a kísérőkkel? Ha jól tudom, azt a versenyzőt is kizárják, akit biciklivel v. görkorival kísérnek. Biztos nem verik nagydobra, de nem hallottam olyat, hogy valakit emiatt zártak volna ki. Pedig láttam egypár kísérőt is...

krisz_

Előzmény: -balazs- (25116)
sneci Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25120
Tudom, ezért egy óra múlva megyek dolgozni, reggel haza és irány Kecskemét.... ennél többet nem tehetek az esélyegyenlőség érdekében:)))))
sneci
Előzmény: krisz_ (25118)
krisz_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25119
Azért ez nem volt szép, én még Prágából is intézkedtem, hogy legalább verseny alatt ne essen, te meg így kiszúrsz velem! De tegnap valami hiba csúszott be (tán elaludtál?? :))) ), mert csak az utolsóelőtti 1000-en kezdett esni, és a levezetés végére el is állt. Amikor hazaértem, akkor kezdte újra. De a célt elérte: hazabicikli közben lettem tökvizes.
Szóval milyen időjárást is szeretnétek??? :)))))

Személyesen nem lehetek részese a bemutatónak, de várom a képeket (persze ha a hírzárlat ezt a részt nem érinti), minthogy ha jól emlékeznék, én is részese vagyok. :))))

Előzmény: csaszkal_ (25108)
krisz_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25118
1 hét múlva meg Kaiser’s...:))) Vigyázzatok!! :))))))
Előzmény: sneci (25113)
sneci Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25117
Nem vagy egyedül, de én már régebben kifejtettem (igaz, a magam tömör formájában) a véleményemet.
Ami kb. abból áll, hogy : ha úgy vélem nem éri meg nekem az adott verseny a nevezési díjat, akkor nem nevezek, és nem indulok.
sneci
Előzmény: -balazs- (25116)
-balazs- Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25116
Ugy dontottem felvallalom a nepszerutlen topictars szerepet. Szerintem a BSI-nek igaza van.

A jelentkezessel egyidejuleg elfogadtuk a felteteleiket es az o feladatuk, hogy a feltetelek mindenkire egysegesen ervenyesek legyenek. A nevezes (es a verseny megrendezese) penzbe kerul, ezt elore tudtuk, es a legtobben ez ki is fizettuk.

Lehet, hogy nem illdomos utolag kerni a penzt de eleg sok szolgaltatas van (taxi, szalloda, etterem, stb) ahol utolag tortenik a penzugyi teljesites. Azt, hogy valakit nem engednek a kovetkezo versenyen indulni, teljesen termeszetes ha valaki kovetkezetesen nem fogadja el a szabalyokat. (Etteremben sem szolgalnanak ki ha rendszeresen fizetes nelkul tavoznek.)

Aki nem fizeti ki a nevezesi dijat, az is igenybeveszi azokat a szolgaltatasokat (frissites, rendori biztositas, orvosi ugyelet stb.) amiert a tobbi versenyzo fizet. Vagyis az, hogy valaki nem fizet, a tobbieknek okoz anyagi kart. Ezzel nem csak a szabalyokat szegi meg hanem a tarsadalmi szerzodest is. S szerintem joggal elegedetlen a BSI ha ezt valaki meg elore ki is hirdeti.

Azzal, hogy a BSI profit orientalt, nincs semmi problema. A rendezok vallaljak az anyagi kockazatot, eloteremtik a toket es munkat fektetnek a versenybe. Ezert teljesen jogos, hogy tisztes megterulesre szamitanak.

A BSI nem monopolium, maximum dominans piaci szereplo. Ha monopolium is lenne, ez egy de facto es nem de jure monopolium lenne. Barki szervezhet versenyet aki vallalja a kockazatot es a munkat es eloteremti a toket.

Lehet vitatkozni arrol, hogy jo vagy rossz versenyeket csinal a BSI de ha indulunk rajtuk, szerintem el kell fogadni a szabalyokat.

Bocsassatok meg ha ez tul szemelyesnek tunt, nem annak szantam.

Előzmény: iSTVán a dombfutó (25033)
TÉZÉ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25115
Csak csatlakozni akarok az elottem szolohoz.
Mindenkinek jo eredmenyt a hetvegi futasokon.
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25114
Sok szeretettel (es ekezetek nelkul) koszontunk mindenkit Ujvidekrol. Gyors kerestunk egy internetkavezot, hadd olvassunk egy kicsit a varosnezes kozben piheneskepp. Idefele meg esett az eso, de most mar elallt, talan holnapig kibirja igy. Ujvidek meg mindig tetszik, lassan megyunk is tovabb.

Megegyszer jo futast mindenkinek a hetvegere!

sneci Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25113
Majd vakuzunk:))))
Hát lehet, hogy húzós lesz, mert másnap reggel nekem is melózni kell menni......
Esetleg megkérjük a szervezőket, hogy előbb indulhassanak?:)))))))
sneci
Előzmény: csaszkal_ (25112)
csaszkal_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25112
sneci
Sötétben is működik a gép?
Juteszembe,lehet hogy vonattal jövünk haza?
Ajjaj át kell gondólnunk a taktikát, nem vagyok vonathoz szokva. Lehet, hogy külön autóval kéne menni?
Előzmény: sneci (25111)
sneci Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25111
Hehe
Mi csináljuk majd a képeket csaszkallal!:))))
sneci
Előzmény: akibacsi (25110)
akibacsi Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25110
Akkor hozd Margitot is! :-D
Előzmény: sneci (25109)
sneci Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25109
Jó, viszem.:)
Lekapjuk majd zsugáék befutóját?:))))))))
sneci
Előzmény: csaszkal_ (25108)
csaszkal_ Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25108
zsuga,akiba
Semmi esélyetek!!! A radírt otthon is maradhat. Remek taktikát dolgoztunk ki.
Ami az időjárást illeti azzal nem lesz gond. Tegnap is sikerült elintézni, hogy edzésidő alatt itt ne essen, de máshol igen. (ugye krisz alúlvonal?). Juteszembe a legujjabb fogadáskollekció holnap kerűl a kifutóra. A szerencsések láthatják. Sneci hozzál fgépet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!