Seicentoban is láttam már ilyen "öszvért", elvileg 2000-ben volt az átállás, de volt nálam volt egy 2001-es,nagyrészt MPI Sei, mégis SPI váltó van benne, meg 2000 előtti zárhíd, lökhárító.
Biztos nem hagyják veszni a felhalmozódott alkatrészeket a gyárban, mindent beépítenek amit lehet.
Pár hónapja hozzájutottam egy "Csinku" Sportinghoz :)
Kerestem a Klub-okat hátha.....de sajnálattal láttam, hogy halott a Centomania.hu oldal :((((( Valaki tudja miért?
Én nem rendelkezem facebookal, és nem is kívánok csinálni. De sajnos így kiesik a fórumon kívüli részvétel.
Tehát akkor a lényegre is török.
Bátorkodtam egy honlapot összedobni, ami egyenlőre még SZERKESZTÉS alatt van, BÉTA, UNDER CONSTRUCTION stb...
De szeretném a véleményeteket kikérni vele kapcsolatban, illetve, hogy láttok e benne fantáziát, hogy folytassam.
Ha lesz rá igény akkor szívesen foglalkozok vele. feltöltöm a tagokat, képeket adatokat, Találkozókat hirdethetünk rajta, és még sok mindent. Ötlet még biztos van amit nem csináltam meg.
Megvettük a sei sportot, ami 10 km-t bírt :) Egyszer csak úgy leállt a motor és nem indult be többé. 1 órás szerelés után rájöttünk, hogy egyik gyertyán sincs szikra. Polilaci kimentett, holtpont jeladó... Ma reggelre lett alkatrész, egész hétvégén állt a verda. Kicseréltük és rögtön beindult.
Bosszantó hiba, hogy egy ilyen szar miatt akárhol leállhatsz... 14 éves a kocsi, 14 évet bírni fog az új jeladó is?
én cseréltem már, a középső ventilátor szabályzó-t csak simán le kell húznod és alatta megtalálod a csavart kicsit patentos az egész de nem nehéz kiszedni!
Ha jól emlékszem 2db "rizsszem" izzó van benne amit mondjuk én Led-es re cseréltem ki ami most szépen szuperál egyszóval nem nehéz szétszedni simán megoldható otthon is!
Ott még én sem cseréltem izzót, de meg tudod nézni milyen kell hozzá, 3 csavar tartja az előlapot, kettő látható, a harmadik a középső gomb, a ventillátor sebességszabályzó alatt van.
Akkor itt érdeklődöm még helyben, ki mennyiért vállalná. Köszönöm!
Másik két kérdésem még mindenkinek áll:
Másik kérdésem: a középkonzolon nem világít a háttérvilágítás a fűtéskapcsolók mögött (a gombok mögött jó). Mennyire macerás egy ilyet házilag kicserélni, és mit kell hozzá vennem? Esetleg van valakinek leírása hozzá?
Harmadik kérdés: nincs valakinek elfekvőben feketére fújt jobb külső tükre?
Én sem lebeszélni, sem rábeszélni nem akarlak semmire, csak a bontottra nincs garancia, lehet hogy elmegy öt évet, lehet hogy csak öt hetet, szerencsejáték a bontott cucc.
A felújítás a legolcsóbb megoldás, de előtte alaposan meg kell vizsgálni a generátor házát. Fiat betegség, hogy valószínűleg az állórész rozsdásodása szétrepeszti a könnyűfém házat, ami különösen a Seicento esetében nagyon vékony, több esetben találkoztam ilyennel.
Polilacinál 23 Mátyás egy gyári felújított generátor, a csere különösebb szakértelem nélkül is megoldható.
Az enyémben is ilyen figyel már 3 éve, semmi gond vele.
Sajnos arra kell számítani, hogy a lehető legrosszabbkor adja meg magát, velem is ez történt, a legnagyobb rohanásban állt be a csapágy. Költségcsökkentésnek a régit le lehet adni pár ezerért felújítással foglalkozó autóvillamossági műhelynek, nem tudom merre laksz, tőlem egy maglódi arc átvette a selejteket, de nem ő az egyetlen aki ezzel foglalkozik.
A magas, visítás jellegű hang nem szűnt meg a motortérből. A szerviz azt mondta, a generátor csapágy csinálja egy adott fordulatszám tartományban, de amint felmelegszik a motor, abbahagyja (ezt mondjuk magam is tapasztaltam). Azt mondták, melegebb időben nem lesz vele gond, persze idővel végleg megadja magát. Ám mióta megnézettem, hiába enyhült az idő, egyre hangosabb. Ők azt javasolták, cseréljek komplett generátort, ami 35.000 körül van, plusz a munkadíj. Olvastam arról, hogy van lehetőség generátor felújítására, illetve láttam, hogy maga a csapágy pár száz forint. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e felújítani, illetve ennek kb. mennyi a végösszege. Nem kívánok 40-50.000-et most erre költeni, ha nem muszáj, elég lesz jövő hónapban a műszaki.
Másik kérdésem: a középkonzolon nem világít a háttérvilágítás a fűtéskapcsolók mögött (a gombok mögött jó). Mennyire macerás egy ilyet házilag kicserélni, és mit kell hozzá vennem? Esetleg van valakinek leírása hozzá?
Harmadik kérdés: nincs valakinek elfekvőben feketére fújt jobb külső tükre?