Keresés

Részletes keresés

sabeejosh Creative Commons License 2004.05.05 0 0 8631
Mikör jön vala a Titkos ablak a magyar mozikba? Film-hiányom van...:))
És ugye rosszul láttam, h nem James Newton Howard csínnyta a zenét hozzá??!!
Jolie Creative Commons License 2004.05.05 0 0 8630
Köszi Dohi, mostmár letöltöttem, amit szerettem volna, olvasgathatok... :)
Előzmény: Dohi (8626)
HPety Creative Commons License 2004.05.05 0 0 8629
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy honnan lehetne beszerezni a The Dark Tower 4.(Wizard and Glass) és 5.(Wolves of the Calla) részét angolul és minél gyorsabban.

Kösz: HPety

Wera 182 Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8628
Szeritnem a Remény rabjai naon cool,a legjobb belőle a A jó tanuló.
Jolie Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8627
Ok, köszi szépen... :)
Előzmény: Dohi (8626)
Dohi Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8626
a www.winzip.com-rol szedd le a winzipet es azzal.
Előzmény: Jolie (8625)
Jolie Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8625
Próbáltam AR-ből indítani, de nem sikerült, hogy kell kitömöríteni?
Előzmény: Dohi (8624)
Dohi Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8624
ja, azt elobb tomoritsd ki es utana acrobat reader. ha mast akar rahuzni, az se baj: acrobat reader indit, file menu, open es ugy...
Előzmény: Jolie (8623)
Jolie Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8623
Ez furcsa, nekem van Acrobat readerem, mégis ACDsee hoz fel, és úgy sem tudom megnyitni, hogy előtte kérném az open with-et... azt írja Zip file...
Előzmény: Dohi (8622)
Dohi Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8622
a hq-n levo magyar bullet .doc formatumu, szoval word vagy hasonlo kell hozza, az angol .pdf, ahhoz meg acrobat reader.
Előzmény: Jolie (8620)
totelcamp Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8621
köszi
Előzmény: xhris (8619)
Jolie Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8620
Ez tényleg jó lenne, csak az a baj, hogy nem tudom megnyitni... ACDSee-ben akar letöltődni, és így nem tudom megnézni! Kicsit béna vagyok ezekhez a dolgokhoz...Please help me!
Előzmény: Sti_ (8617)
xhris Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8619
Túlélő típus a címe, a Csontkollekcióban jelent meg.
Előzmény: totelcamp (8618)
totelcamp Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8618
A segítségeteket kérem. Egyszer kb 10 éve még a katonaságon szolgálatban olvastam egy novellát SK-tól, az asztal fiókjában találtam és csehül íródott. Szóval elolvastam, denem emlékezem a címére. Egy orvosról szólt, aki hajótörést szenvedett és egy kopár lakatlan szigetre vetődött. Csak orvosi kellékei voltak, nem volt mit ennie, így fájdalomcsillapítót vett be és levágta a lábait amit megevett.
Tudjátok a címét?
Sti_ Creative Commons License 2004.05.03 0 0 8617
Kis félreértés forog fenn, ugyanis én nem angolul olvastam, hanem magyarul, csak nemhivatalos fordításban... És hogy honnan? Már meg nem mondom, asszem itt a topicban volt egy link, hogyaszondja: "Riding the Bullet magyarul!"...
Előzmény: Jolie (8614)
Dohi Creative Commons License 2004.05.03 0 0 8616
khm... http://web.externet.hu/sk
Előzmény: Jolie (8614)
-boneheaD- Creative Commons License 2004.05.03 0 0 8615
A négyes boncterem végén nem volt csattanó? És a SPOILER "neki csak sírnia kellett", meg a "Nem állt fel, ha nem volt rajta gumikesztyű."?? Hát tudod, én ezeken fetrengtem...

Ebéd a Gotham Caféban irreális, mint a Mozgó ujj? Én azért egy őrült pincért könnyebben el tudok képzelni, mint a budiból feltörő méteres hosszúságú ujjat.

Előzmény: Sti_ (8610)
Jolie Creative Commons License 2004.05.03 0 0 8614
Helló!

Megkérdezhetem, hogy hol olvastad a neten a Golyót? Eredetiben (mármint angolul)?

-boneheaD- Creative Commons License 2004.05.03 0 0 8613
Nekem nem volt ilyen érzésem.

A Kutyák és macskákat nem láttam, szóval igazából nincs is összehasonlítási alapom; de akkor legalább megnyugodtam, h nemcsak szerintem fura, h SK pont ezt nevezi meg favoritjának.

Minden haláli: nem kötekszem, de csekkoltam, és mindkét film 2002-es - ahogy a könyv is - és, mivel nem tudjuk, pontosan mikor íródott a novella [én legalábbis nem tudom], szvsz a plágium vádja nem jogos. Jó, értem én, h nem azt mondod, h effektíve lenyúlta az ötletet, de én még csak "merítés"-nek sem nevezném.

Közben amúgy kiolvastam a könyvet; a maradék:
Ebéd a Gotham Caféban nekem is bejött, kurva jó novella, úgy, ahogy van; ismét egy szimpatikus főhős, és abszolút átélhető történet.
Az érzés...: angolul nem esett le a történet igazi "csattanója", de mostmár tiszta a kép. Így át is értékelődött bennem az írás, s bár nálam nem szerepel a legjobbak között, azért kellemes.
Az 1408-ról továbbra is az a véleményem, h felesleges volt megírni, ezt a sztorit már nagyjából ellőtte a Ragyogásban is.
A Golyó viszont nálam a kötet egyik legjobbja; szomorkás hangulata ellenére klassz élmény, elejétől végéig tetszett.
Az uccsó, A szerencsepénz meg nagyon könnyed, jópofa darab, az előző, kissé nyomasztóbb novella után megfelel egy lightos lezárásnak.

Előzmény: nightwish (8605)
Dohi Creative Commons License 2004.05.01 0 0 8612
ezt majd kerem szepen engedelyezni, hogy felpakolhassam a hq-ra :)
tomcooper Creative Commons License 2004.05.01 0 0 8611
OFF
Feltétlenül!!! Iszonyat sztorija van! Persze a poént nem lövöm le!!! Mint egy interaktív krimi!! Viszont (legalábbis nekem) nagyon nehéz volt egy-két rész, úgyhogy muszáj volt néhol beleolvasni a végigjáccásba! Most a 2. résszel szívok... :(
ON
Előzmény: Threepwood (8609)
Sti_ Creative Commons License 2004.05.01 0 0 8610
Végigjutottam az EE-n (azért se MH :-)), és hát vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban...

Összességében gyengébb, mint az eddigi kötetek, jócskán.

(SPOILEREK dögivel)

A négyes boncterem: Remekül meg van írva, vicces, csak hiányzik az eredeti Kingi ötletesség, mivel úgymond "remake" ugyebár, ahogy a magyarázó szövegben írja is. Kellett volna valami ötlet a közepére vagy a végére vagy az elejére. Vagy valami...

A fekete öltönyös férfi: Remek. Ekkor volt az az érzésem, hogy ha a kötet többi része is legalább ilyen jó, akkor a könyv simán behajrázza magát a harmadik helyre a novelláskötetek között a Rémálmok... elé. Nem ez az írás tehet róla, hogy nem így lett, mert ez tényleg nagyon jó.

Minden mulandó: Nem értem. Kingi fogalmazás, de sablon, kicsit hasonló a 312-es szobához, amelyet már az ÉM-ben sem szerettem annyira. Valahogy nem.

Jack Hamilton halála: Nem ismerem az eredeti művet, az eredeti karaktereket, így hát eléggé meglepett, folyton kötni akartam valamihez a szereplőket, folyton miértekre kerestem a választ. Így nincs benne semmi különös, viszont lehet, hogy ha elolvasnám az eredeti művet, megváltozna a véleményem. Így nem volt túlságosan nagy élmény.

A halálszoba: Az elején kezdett tetszeni, aztán downhill. A vége sem nagy vaszisztdasz, Kingtől meg aztán pláne közepes...

Eluria nővérkéi: Helyenkénf felvillanó erős ST-érzésű mondatok, Roland karaktere szolgáltatja legfőképp a szórakoztatást a novellában. Kicsit talán öncélú, csak egy epizód, aminek különösebb szerepe nincs a fő történetben. Felemásak az érzéseim, nem lett kedvencem, de nem is mondtam azt, hogy "jaj ne"...

Minden haláli: Amikor a felénél tartottam, azt hittem, ez lesz a kedvencem a kötetből. De sajnos aztán valahogy elromlott. Nem teljesen persze, jónak jó, de nem zseniális. Pedig annak kellett volna lennie...

L. T. elmélete a házikedvencekről: Nekem nagyon tetszett - de nem zseniális, mert a vége megintcsak nem eléggé hangulatos. Viszont az eddigiek közül mindenképp ez a kedvenc

Az országút vírusa északnak tart: Semmi extra, ráadásul a vége nagyon olcsó! A hangvétel sincs teljesen rendben. Nem tetszett.

Ebéd a Gotham Caféban: Olyasmi, mint a Mozgó ujj: tökéletesen irreális, de szerethető novella. A nyelvezet remek, ráadásul a végkifejlet sem olcsó. De van vele egy kis baj, amit nem tudok megfogalmazni, így ez sem zseniális és nem is lett fő kedvencem.

Az érzés, amelynek csak francia neve van: A koncepció remek, érzem, hogy szeretnem kell ezt a novellát. Többször is még el kell olvasnom, mert még nem alakult ki teljesen a véleményem. Most csak annyit, hogy nincs vele különösebb gond, még lehet, hogy fő kedvenccé is válik...

1408: Reális és remek. De nem zseniális. Kellett volna még valami. Ettől függetlenül kiemelkedő és kedvenc, de nem fő kedvenc.

A Golyó: Tetszett már akkor is, amikor neten olvastam. Most, hivatalos fordítással csak még jobb lett - és a kedvencem a kötetből. Viszont ha azt mondom, fő kedvenc, egy kicsit túlzok...

A szerencsepénz: Kicsit szimplának tűnik elsőre, de még majd elolvasom. A nyelvezet kiváló. Extra dolog nem nagyon van benne, de egész jó.

Összegzés: Sajnos egyetlen novellára sem tudom teljesen őszintén azt mondani, hogy zseniális. És ezért szomorú vagyok :-(

Threepwood Creative Commons License 2004.05.01 0 0 8609
off

én a harmadikkal játszottam kicsit, de idegesített az irányítás, ezért abbahagytam. Megéri lejátszani?

Előzmény: tomcooper (8608)
tomcooper Creative Commons License 2004.05.01 0 0 8608
Üdv! Most jáccom a Gabriel Knight 2-vel és egy érdekességet tanátam benne. Remélem, nem mondok nagy marhaságot, de az egyik jelenetben ( régi játék lévén, színészek által jáccott filmek alkotják az összekötő animációkat) mintha a jó öreg Victor Paskowot alakító színész tűnt volna fel a Kedvencek temetőjéből! Vki jáccott ezzel a gémmel? Én a 3. részt pár éve végigtoltam, abban meg Gabriel Knight hangja Tim Curry volt ( Pennywise az It-ből). Asszem az első GK-ban is ő a szinkron! Ennyi.
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.01 0 0 8607
Te jó ég, ezt a Kutyák és macskákat ugye nem gondoltad komolyan? Semmilyen párhuzamot nem látok vele. Nem lehet, hogy kevered valami mással?
Előzmény: nightwish (8605)
Damson Creative Commons License 2004.04.30 0 0 8606
OFF

"Pi élete"??????? Lehet, hogy én vagyok a hülye, de fogalmam sincs miről beszélsz!! :-)) Én Mirjam Zsófihoz mentem, a debreceni állatkert tigrislányához egy fotózásra. :-)))

ON

Bár azt mondtam, hogy így első ránézésre nem roszz a Minden haláli borítója, de így, hogy már élőben is láttam, visszavonom ezt. Jó lenne, ha nem SK írta volna, hanem Tiger Woods. :-)))

Előzmény: Zsebmacska (8585)
nightwish Creative Commons License 2004.04.30 0 0 8605
Egyre inkább az az érzésem, hogy King filmekből merít ötleteket, ami még nem lenne baj, de a végeredményt elolvasva úgy tűnik, alig valamit tett hozzá.

Szvsz az L.T. és a házikedvencek pld. csaknem egy az egyben a Kutyák és macskák c. Disney (?) film King-féle másolata. Akár így van, akár nem, szerintem az egyik leggyengébb írás a kötetben.

A Minden haláli sem tetszett annyira, bár mondjuk sokkal jobb volt, mint az LT. Nekem A kör, meg a Félelem.com ugrott be rögtön (SPOILER! csak nem videótól/honlaptól halnak az emberek, hanem mailtől - bár úgy réámlik, ilyesmi mintha vmelyik Millennium epizódban lett volna ilyesmi). És a történet maga, hogy egy titkos szervezet tagjából lesz a titkos szervezet egyik legfőbb ellensége - hát, nem is tudom :((

Az Országút vírusa - itt újra a régi Kinget éreztem egy pillanatra, de mikor kezdett volna izgalmassá válni, véget is ért. A lezárása (az utolsó mondat) viszont igen emlékezetes, sokat dob rajta.

Ebéd a Gotham Caféban - végre! Szvsz egy korrekt írás, még ha a válós szitut épp az LT-ben olvashattuk, pár novellával korábban, a dohányzásról leszokás meg talkán a Napkutyában (?) szerepel egyszer, de ez legyen a legnagyobb baj. A most felsoroltak közül ez tetszett a legjobban.

Előzmény: -boneheaD- (8601)
Dohi Creative Commons License 2004.04.30 0 0 8604
*elpirul* :) azota mar van eventual is, de arrol majd a kovetkezo frissitesben, ami majus-junius korul varhato, ha minden igaz.
Előzmény: Lord Iffy (8603)
Lord Iffy Creative Commons License 2004.04.30 0 0 8603
áááá közben megleltem a fantasztikus dohilapon.:O))))))
Lord Iffy Creative Commons License 2004.04.30 0 0 8602
szasztok! ezer éve nem jártam erre.:O)))

egy gyors kérdés. informálatlan vagyok manapság kingúrban...
van új könyv?
párom lát a boltban valami rémautót vagymi. mijaz?!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!