Érdeklődnék, hogy ki az még, akit megszivatott a PPO azzal, hogy a korábbi ingyenes szolgáltatását idéntől fizetőssé tette, és úgy alakította át a háttérben a szerződést és egyebeket, hogy lenyúlt a bankszámláról 2490 Ft-ot.
Ezért kellene azonnal lementeni, amint valaki említést tesz róla, amíg még elérhető. Bár eléggé okosan megkomponált és körültekintően előkészített, tudatos rablásról van szó, szerintem a mi táborunk tud intelligensebb lenni az övéknél. Mindössze egy kis összehangoltság kell, és egy tökös csávó, aki kézben tartja a szálakat. Ami pedig a tudatos eltüntetéseket illeti, hát a rendőrség azt állította, hogy neki megvan, mert lementette. ez azt is kellene, hogy jelentse, hogy hiába törlik a sajátjukról, másolat van mindarról, ami tegnapelőttől történt, tehát a törölgetések, módosítások akár tovább is kulpabilizálhatják a fickókat. "a nyom és a nyom törlésének nyoma" (derrida)
Ha ügyvéd, vagy jogász lennék, megtisztelő lenne a számomra, hogy pro-bono elvállalhatom ennek az ügynek a képviseletét. Másfelől pedig gratula a fórumozóknak. Sok érdekes, és talán használható anyag összegyűlt, amiből bizonyító erejű tételek szűrhetők ki, ha a két szakmai terminológiát és szókincset (a jogit és az informatikait) valaki okosan közelíti egymáshoz. Mivel nem vagyok az ügy kárvallottja, csak kitartást és sok sikert tudok kívánni mindenkinek!
Ez az ügyvéd mit beszél?hogy mindenkinek küldtek e-mailbe értesitést a változásról ÁSZF?2008-óta vagyok reggelve náluk soha az életbe egy darab e-mail nem jött tölük!kivéve ha volt egyenlegfeltöltésem.Süket Duma!!
Az én véleményem még mindig az, hogy egy szerződés alapján nem lehet levonni senkinek a kártyájáról semmit. Ehhez előbb kell egy előszámla, vagy valamilyen - konkrétan az összegre és a szolgáltatási tételre vonatkozó jóváhagyás a fizető részéről ami tételenként kell megtörténjen. Tehát eleve jogellenes olyan keretszerződési megállapodást szerkeszteni amiben az áll, hogy bármikor bármekkora összeget (akár kétmilliót is!), további beleegyezésed nélkül levonhatnak a számládról.
Hát ezeknek van bőr a képén! Aznap, amikor levonták a számlámról az összeget, még naivan írtam egy levelet nekik, hogy valami nem frankó, mert én nem vásároltam, nézzenek utána. Erre ezt válaszolták ma:
"Tisztelt Ügyfelünk !
Az összeg az Ön 2010 es PPO light csomag adminisztrációs díja, mely az Ön és cégünk között létrejött elektronikus szerződés szerint került terhelésre.
Üdvözlettel: PPO csapat
ügyfélszolgálat"
Szia heva00! Fura, hogy azt írják, hogy ma jelent meg, mert már múlt hét szerdán is kint volt. Anno velem készített interjút a hölgy, aztán ezt így foglalta össze. Elhihetitek, hogy sokkal hosszabban, és minden infóval amit én tudtam akkor elmondtam a teljes történetet, viszont ebből alig ment le valami. Az aggályaimat is közöltem vele, meg hogy ptk-nak érdemes utána nézni meg ilyenek, de szerintem annyira sajnos nem volt képben akkor még.
Nem tudom, olvastátok-e, ma jelent meg az RTL Klub honlapján a híreknél a következő cikk:
"A versenyhivatal vizsgálja a PPO-t
RTL Híradó - Erdélyi Angelika
2010-01-19 16:54:00
Eljárást indít a Gazdasági Versenyhivatal a PPO-ügyben. A cég internetes rendszerén keresztül autópálya matricát lehetett vásárolni vagy telefonegyenleget lehetett feltölteni. Sokan azt hitték, ingyen, ezért meglepődtek, amikor szolgáltatási díjként majdnem 2500 forintot vontak le a számlájukról. A versenyhivatal azt vizsgálja, hogy a cég megfelelően tájékoztatta-e erről az ügyfelek egy részét.
„Kaptam egy SMS-t a bankomtól, hogy egy svájci cég levont 2490 forintot a bankszámlámról...” Sokaknak volt hasonló problémája nemrég. A PPO.hu-n regisztrált ügyfelek egy részétől ugyanis így vonták le az idei éves díjat. Az internetes oldalon például autópálya matricát lehet vásárolni vagy egyenleget feltölteni. A mostani panaszosok egy promóciós időszakban igényeltek egy bizonyos csomagot még 2008 végén, ami egy évig ingyenes volt. Mostantól viszont fizetős, ám a panaszosok szerint erről csak a belső levelező rendszerben értesítették őket az oldal működtetői. Igaz, még tavaly novemberben.
- És Ön miért nem olvasta ezt? - Mert igazából a honlapot 2009.04.04-e óta nem használtam.
Vagyis sokan csak ritkán jártak az oldalon, mert mondjuk csak évente egyszer-kétszer vettek így autópálya matricát. A versenyhivatal most úgy döntött, két héten belül eljárást indít az ügyben: az ügyfelek tájékoztatását vizsgálják.
„A vizsgálatnak tulajdonképpen ez a célja, hogy tisztázza azt, hogy ez a gondosság a cég részéről megvolt-e. A panaszokból persze az derül ki, hogy nem volt meg, most vagyunk kíváncsiak a cég érveire, hogy ők mit mondanak ebben az ügyben” – mondta Mihálovits András, a GVH szóvivője.
A cég képviselője csak szűkszavúan nyilatkozik az ügyben.
„Nem érezzük tisztességtelennek, de nem volt elégséges a kommunikáció, ergo ezen a jövőben változtatni fogunk” – mondta Simén Tamás, a ppo.hu képviselője.
Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, csalás gyanúja miatt."
Szerintem 2005-ös nem létezik, akkoriban még mindenféle regisztráció nélkül lehetett használni a weboldalt: beírtad a telefonszámot, kiválasztottad a feltöltés összegét és kész, lásd ezen a linken. 2005-re vonatkozóan ezeket a "hivatalos" dokumentumokat találtam: gyik impresszum jogi állásfoglalás biztonság impresszum
2006-ban már volt regisztráció, ami csak akkor történhetett meg, ha elfogadtad a Szerződési feltételeket: regisztráció 2006-ban (pipáld be a Felhasználói feltételek checkboxot)
A január 15-17. közt egyszer Szegeden, kétszer Budapesten megtartott Michael Jackson tribute-koncert szervezői bejelentették, visszafizetik a jegyek árát azoknak, akik elégedetlenek voltak a műsor színvonalával.