Rám, azaz rám? (nem értem miért kell folyton nagybetűzni:))))
Tényleg bátor vagyok, de azért meglehetősen elmélyedtem a témában. No, nem lettem szaki, papírom sincs róla, de 1 évig azért olvasgattam, tervezgettem, kérdezgettem, konzultálgattam, nézelődtem stb. Többek között itt is és asszem pont Gmkiev osztott ki először:D Maszek a rendszerem, de nyitott és hőcserélővel illesztett a zárt cirkóshoz. A vas hegesztésén kívül mindent én csináltam. Volt, amit többször is:D Jól (hatékonyan és biztonságosan) működik. Na, ideje befejeznem az öntömjénezést:DDD
"..nem kaptunk még egyelőre semmilyen "papírt" a tűztérhez."
Általában a fizetéasnél a Zember kezébe nyomják a "gépkönyvet". A tercier-égéssel kapcsolatban nézd meg a temporis müszaki leirását../pl a "szabókandalló"-nál.
..de ha a keresőbe bevésed a kandallót becses nevét--talán megmutatja a kért információt..!
Nem biztos, hogy akkora puff volt, tulajdonképpen egy nagy ablak repült ki tokostul, de úgy, hogy az üvegek sem törtek ki (nem értem...) és alóla is kiesett pár falazóelem a konvektorral.
Statikai kár az épületben nem keletkezett.
A robbanás a képek és újságcikk alapján a fürdőben volt és a tettes egy "gázkészülék" :)
A muki sem sérült meg nagyon, de "kirepült" a fürdőből (talán ajtóstul).
Állítólag fürdeni készült (lehet, hogy csak be akata gyújtani az őrlángot...)
Még a függönyök sem pörkölődtek meg, nem gyulladt meg semmi.
off, de láttátok a tényekben tegnap, hogy felrobbant egerben egy gázkazán? kivitte a ház oldalát teljesen, még szerencse, hogy nem volt senki a járdán, mert simán agyoncsapta volna. társasház első emelet, semmi nem maradt a lakás utca felőli homlokzati falából.:O tudomk, melyik az a ház, egy nagyon forgalmas úton van. mitől robbanhat igy fel egy gázkazán?
Akkor én most bátor vagyok? Bár azért szebb és biztonságosabb rendszert csináltam mint ez a műa. csöves. Mindegy. Sokféle kombináció létezik. Szakemberekkel és felhasználókkal kapcsolatban is. Vannak bátrak ÉS hülyék. Na, az a veszélyes párosítás. De nem (mindig) öröklődik:D (ez morbid volt, elismerem)
Kb 25 eszetendeig tanítottam gyakorlati gépészetet, felnőtteknek így sk fiatal és idősebb szerelővel is összehozott a sorsom. Aztán ororszország ukrajna SK, RO tehát szerte széjel. Nagyon jó volt csinálni és akarták tudni amit tudok. Most átmentek a "fiúk" tisztelet a kivételnek azén avgyok az okosabb című süni állásba.
De ezt is megvívom még egy pár évig. De vannak azért sikerek is. mikor azt mondja a kolléga"erre nem is gondoltam" na ez mindenért krpótol. :)))
hát, ez a része maximum, amibe "bele merünk nyúlni" esetleg... műszaki dolgokat nem mernénk sk. szerelni, azért ez egy "veszélyes üzem"... de hát sok bátor ember van...
A burkolat építés épp az a pálya, ahol nekem pl semmi fizikai dolgom nincs.
Érdekes, mert azt tudom, hogy kell építeni.
De! Mivel én, (szoktam mondani) két téglát, szállításhoz nem tudok, gépkocsi platóján rendesen egymásra tenni. Így nincs velem mit kezdenie a kandalló szépészetnek.
úgy vannak vele sokan, hogy az internetről sok mindent meg lehet "tanulni", majd ők megcsinálják sk... mondom ezt én, akik éppen burkolatépítésen törik a fejüket. :o :s :D
Az a helyzet, hogy idén volt negyven éve, hogy ezt csinálom. Láttam ezt azt. De ennyi balf......t, egy rakáson nem. Régebben nem "értett" mindenki mindenhez.
hát, fogalmam sincs, hogy a szekunder hol jön be, talán tényleg ott... szép tiszta az üveg mindig, ill. jobb oldalon fent szokott némi könnyen letörölhető homály megjelenni, ha túl hamar el van véve tőle a szekunder.
Igazából kazán és kandalló között van nagy különbség, mert a kazán esetén nincs tisztán tartandó ajtó, tehát nem kell rá figyelni, hogy azt öblítsük. Ahogy írtam is, a primer táplálja a tüzet, így segíti a gázképződést, a fa bomlását. A szekunder és a tercier meg segít azt tisztán és "tökéletesen" elégetni. A szekunder ajtó tetején/alján bevezetése inkább csak kényszer. Ha meg lehet oldani be kell juttatni a levegőt oda, ahol a lángok felső része található. Ott kéne neki adni az utánégető levegőt. Persze a mezei felhasználónak egy ilyen szabályozás nem egyszerű játék, viszont kvázi tökéletesen csak a füstgázt elemezve, automatizált arányokal lehet, ami nem egyszerű ügy, de lehet, hogy létezik ilyen. Mintha Tűz_tér említette volna.
Sok példa van erre az után égetésre. Sok videót tettek be az olvtársak mostanában. Majd' mindben benne van, hogy lezárt primer mellett (esetleg lezárt üvegöblítővel) benn a tűztér tetején lévő csövekből, mint egy furulyából jön a meleg levegő, ami csodálatos lángképet csinál stb.
a "kék részen" a tv árnyékát látod a falon, szemben van egy kanapé, a lányom olvasott ott erős fényű lámpánál:)
én is néztem a fotón, hogy úgy tűnik ott (piros részen), mintha nem lenne folyamatos a szigetelés, de az, csak ott egy részen "simára van nyomva" az azbesztzsinór... mondjuk lehet, hogy ez sem túl jó, valamit jelent, nem tudom, majd mutatom tűztérnek, ha jön legközelebb.
A piros karikázott részből én azt sejtem, hogy itt kap valamennyi levegőt kinntről, de lehet nem látom jól a képet. Mintha hiányozna egy darab tömítés.
A kék rész azért csíkos, mert a zöld részen jön be a szekunder levegő és ez a terelő fölé esik?
most nagyon ki fogtok nevetni, de a tercier, az tulajdonképpen honnan érkezik, ill. mi a funkciója? szerintem nálunk olyan nincs, csak primer, meg szekunder... legalábbis amit állítani lehet...