Kedevs Leo,hat ezt az elveszett sikertelen topicomat hogy banyasztad ki.Mi ismerjuk egymast mas topicbol sot meg jobban mint szimpatizansok,ha ide irtal nekem akkor az azt jelenti hogy nyiltan el akartad mondani fajdalmadat es nyiltan kersz ra valaszt.
Te tudod rollam hogy idos ember vagyok,jogasz es emigraciom elott meg biro is voltam,de magam is elvalt emver(hivatalosan egyszer)nem hivatalosan sokszor.
Most mint baratnak eppen ket fajdalmas vallasban is kiserem mind ket partnert.
A Te elbeszelesedbol azt veszem ki hogy meg valobban nem valtatok el,meg mindig vannak kozos sferak es a feleseged furcsa viselkedese talalkozasaitoknal us azt mutatja,meg nincs kesz a feldolgozasa a dolognak.
Szepen valni azt jelenti:
-megerteni hogy valamiert a masik nem akar mar(de lehet hogy Te sem)egyutt elni,ugy erzik kialudtak a lampak vagy akar hogy masok az erdekei(ez is van).
-megkoszoni a szepet amit az egyuttlet hozott,ha lehetne de ezt kesobb egyutt ertelmezni azt.
-a masik erdeket nezni a valas alatt,halabol a szep resszeert ,felre tenni a csunya emlekeket
a masikat eleted egy resszenek tarsanak tekinteni,nem belekakalni a tanyerba amibol ettel.
Ezt csak akkor lehet ha lejar a gyasz ideje annak aki gyaszol vagy a harag ideje ha haragszol.Addig eleinte nem is baj az indulat amely segit eltavolodni,kesobb a tavolsag tartas vegul az amit most irtam.
Ezt menedzselni(igen,menedzselni) kell.Ha a felek nem kepesek akkor a mindketto bizalmat elvezo barat.A barat nem biro,itelet mondo,belemagyarazo,csak arra vigyaz hogy a felek betartjak a mar megfogadott dolgokat,letori a toviseket ha a mondatok haragba hajlanak...
Igy kedves Leom.
Mumu: ez egy jó téma... Ha találsz választ rá hogyan is kell szépen elválni, kérlek oszd meg velem is! Mint tudod én februárban váltam el. Simán ment, de ennél csúnyábbat aligha lehet elképzelni. Én viselkedtem csúnyán. Ha nem sértenék senkit vele elmesélném, ez miben nyilvánult meg, de így nem. Az előzmények szintén cifrára sikerültek. Ami azóta van az a legcsúnyább, bár e szó helyett inkább a nevetséges lenne aktuális. Valahogy nem tudunk elszakadni egymástól. Ha valamelyikünk végre elfordul, a másik megtalálja. Ha valamelyikönk próbálkozik, javító szándékkal közelít, a másik elhessegeti, hallani sem akar róla. A kocka innen fordul, s kis idő múlva újra az előző kezdeményez. Válás ez egyátalán? Szépnek semmiképp nem szép annyi bizonyos. Játszmázás, így hívja a szakirodalom úgyhiszem. Csakhogy ez két értelmes ember között ritka.
Különben szépen váltunk el, anyagi és egyéb vita nélkül. Közös macskánk ott maradt, ezt nagyon sajnálom. Nem fizetek macskatartást, nincsen macskaláthatási idő, stb, de azért sajnálom. Egy körben elválasztottak bennünket. Utána megünnepeltük, akár egy lakodalom olyan volt. Ő is eljött és furán viselkedett, nem találta a heylét. Nem csoda, hisz az én barátaim voltak ott.
Mumu: semmilyeen válás nem lehet szép, még ha régen külön élnek a felek akkor sem. De még egy snasz szakítás sem. Ezt ajánlom mindenki figyelmébe, aki házasodni akar, vagy már a váláson gondolkodik! Akárhogy is van, de fájni fog.
Igen,jo a kerdes.A megfogalmazasat nem regen hallotam es elfogadtam.
A mai vilagban ilyen modernul ertjuk a konfliktusok megoldasat.
Az en olvasatomban valoszinuleg egy targyilagos hozzaallast,a valasbol adodo problemak felterkepezeset,a felek kozosen meghatarozott feladatait,vagy egy harmadik(menedzser,a par bizalmasa tevekenyseget)erthetnenk.Mineen esetre egy vertelen oiperaciot a felek megegyezesevel.Brr..nagyon hidegen hangzik de hozzajarulhat a bekehez es kesobbi baratsaghoz.
Mert abba a tanyerba amibol ettunk nem kakalunk be...
a "skalpkesekel" járó, "eber indianok" nem alszanak :-)
tapasztalat0m az m0ndjuk sem válás, sem házasság terén nincs, de nem igazán értem, h0gy mi az, h0gy "menedzselni a válást"
lelkileg? anyagilag? ???
Egy hozzam kozelallo volt munkatarsam,kedves harminceves valik baratjatol egy harom eves kapcsolat utan.A valas nehez,megallazo es fajdalmas mint a kettojuknek.Az erzes mar nem a regi de a masik feltese,a gondoskodas a masikrol megmaradt.
A gyulolet alternal a szeretettel.Nincsenek meg jovo elkepzelesek.Termeszetesen ,bar kellene nem tudjak valasukat menedzselni(csunya de modern es helyes megfogalmazas).Irjatok a temarol,tapasztalataitokrol.En is megirom hosszu eletem tapasztalatat ugymint maganember, ugyis mint jogasz.