Keresés

Részletes keresés

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4446
Na, csak itt azért nem következmények nélkül múlt el ez a két rész. Még úgy 5 évad fog erre a 90 percre épülni...
A VOY-ban meg a következő epizódra már el is felejtették a dolgot. :)
Előzmény: pg_breki (4445)
pg_breki Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4445
Nem értem. Utolsó próba, ha most se jó megüt a guta. Bocsánat a "floodolásért", töröltetem majd!

BeePee!
>a Voy volt a legrosszabb következetesség
>szempontjából. ... meg a 44
>percig történik valami, utána meg egy perc alatt
>reset button-befejezésekkel.

Mintha tegnap épp ez történt volna a DS9-ben is. ;))))

pg_breki Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4443
Az Odo-s dolog nekem is feltűnt, de gondoltam várok még egy részt hátha abból kiderül. De nem derült. A séróját a nevelőtisztjéről mintázta tiszteletből, akkor miért minden elcserélt ilyen lenyalthajú?? A csattanó egyébként jó volt nagyon, de nem tűntek az Alapítók olyan nagyon gonosznak, kissé fura, hogy háború lesz.

BeePee!
>a Voy volt a legrosszabb következetesség

Mintha tegnap épp ez történt volna a DS9-ben is. ;))))

Vegetable Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4442
Szolgálati közlemény!

Lassan kiütöm magam, nézz rá lécci az IRCre! :o)

Előzmény: mrzool (4441)
mrzool Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4441
Szolgalati kozlemeny...:)) Aki eddig toltott le rolam Enterprise-okat, es BME-s halozatrol, az irjon emailt, es kap korlatlan accot... Persze ha megfelel a 20k/sec, akkor nem fontos irni.:))

Ent 1x08 letoltheto!

dav2 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4440
Na megnéztem: ez alapján hihetőbb az egész :) Ha kötözködni akarnék, azt mondanám, hogy utólag húzták szét ennyire :D
Ez egy Berman ready térkép :) Amugy full OK, csak tiszta üres majdnem az egész :)

A mai DS9 cel kapcsolatban: igen, a Dominion kb. Voy távolságra van, ez full OK.

Előzmény: mrzool (4439)
mrzool Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4439
láttam valahol 1 Trek galaxis térképet

Errol annyit, hogy en is lattam mar, nem is egyet... Igazan jot azonban talan csak egyet, itt keresd meg, erdemes: http://www.stdimension.de/ Eleg durva cikkek es elemzesek vannak ezen az oldalon, kisse fanatikus a keszitoje, de azt hiszem, akit erdekel, annak ez aranybanya.:))

Lathato, hogy nem sima 20-szoros tavrol van szo.:))

azt mondja, hogy nyugodtan, az erősítésre 70 évet kell várniuk...

Ez teljesen OK, a wormhole cirka 70e fenyevet visz, ez pedig a trek univerzumban 70 ev utat jelent.

Előzmény: dav2 (4438)
dav2 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4438
Utazási időről: a Voyegernél 1 nagy tré az egész akármi is van vele: láttam valahol 1 Trek galaxis térképet, és a Voy a Föderációs űrtől kb. a föderáció teljes szélességéneg sacc max. 20 szoros távolságára került (nem'tom érthető volt e) namost a Föderációt a Voynál gyengébb hajók (pl Enterprise-E) relativ kis idő alatt átszelik (ezt én max. néhány hétre szélsőséges esetben is csak 1 hónapra saccolom). Na szal ha a Voy e távolság 20szorosát akarja megtenni, akkor az max. 20 hónap. Ha ebbe belevesszük, a megállásokat, meg a "tankolást" akkor is 2-2,5 év alatt meg kellene lenniük az úttal!!! (tudom, akkor nem szólna a sorozat semmiről, stb, stb...) (a becslésekben törekedtem a lehető legrosszab időt, legnagyobb távolságot, stb. megadni).

Ja amugy a mai DS9 részben is van egy ilyen: amikor Siskot a "szimulátorban" megfenyegetik, hogy ráküldik a Jem'hadart, amikor be akarja robbantani a féregjáratot, azt mondja, hogy nyugodtan, az erősítésre 70 évet kell várniuk...

gambit Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4437
A francba. Ezt elszúrtam. Mi nem történik, ha lemarad a hozzászólás végéről egy mosolygós fej. Most pótolom. :) :) És nyilvánosan bocsánatot kérek az leortodoxozásért.
Előzmény: mrzool (4432)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4436
Magyarul ?
Előzmény: Gundark (4428)
Lee_ Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4435
Ezt elmagyaraznad magyarul hulye fejemnek? :) Sehoccse ertem meg.
Előzmény: BeePee_3 (4426)
Meglivorn Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4434
Ja igen, a Jem'Hadar leütése:
A klingonokat is lecsapják. Ez drámai elem, ez van. Igaz, nem mindenki ilyen jó, inkább csak Sisko (aki a leginkább harcos az összes ST karakter közül), Kira, aki ellenállóként gyerekkora óta harcol és Dax, aki klingonmániás és harcművész *_*.
Ehhez jön még majd Worf.
Ja, és Odo, egyértelmű okok miatt.

Indok lehet: A jem'hadar ugyan genetikailag kitenyésztett harcos faj, de akkor is biologiai, humanoid életforma, melynek a fizikai korlátai behatároltak (izomerő az izomerő). Átlagosan jobbak mint a természetes fajok, valamint a mentalitásuk is speciális, de ettől még nem legyőzhetetlenek. Ha meg a főszereplők sem tudnak velük szembeszálni, miről szólna a sorozat? ^_^

(Genetikai tervezésre más példa: Battletech. A géntenyésztett klánharcosok átlagosan jobbak a Belső-szféra harcosainál, de őket is éri meglepetés.)

Meglivorn Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4433
Szőrszálhasogatás:
Utazási idő: Amikor semmi sem történik, azt nem érdemes mutogatni, ilyenkor vágás. Amúgy egy ilyen alatt van hogy napok, hetek telnek el. Figyelni kell a csillagidőt.
A Voyager 75 évével sincs gond, utánaszámoltam. Persze nem warp9,87-tel mennek, hanem 6-7 fokozattal. Hogy miért? Mert egy mototrt nem lehet 10 éven át csúcsrajáratva használni, valamint meg az energiafelhasználás a sebességgel arányosan (azaz exponenciálisan) növekszik, és a Voy folyton energiahiánnyal küszködött (pláne az elején).
A Gamma Kvadráns felfedezése: Dehogy nem voltak felfedezőutak! Vulkán expedició, Klingonok, föderáció, még egy bajori kolónia is alapult. De ezek eleinte nem mentek túl mélyre, másrészt inkább csillagászati kutatásokat végeztek.
A Defiant beküldése: ha küldenek egy flottát, az inváziós lépésnek minősülhet. Egy álcázott hajó nem olyan feltűnő, van ahova egy kisebb, rejtőzködő csapat könnyebben bejut mint egy hadsereg.
mrzool Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4432
Javaslom tedd magad túl rajta! Változni nem igazán fog a helyzet.

Tudom, epp ezert nem irok be mindenhova, es nem anyazok mindenkit. Ha egyszer igy mondtak, nem fogjak megvaltoztatni. A tultevesrol annyit, hogy nezz meg itt nehany hozzaszolast, es szerintem egybol kiderul, hogy ki tette tul magat rajta es ki nem.:)))

Előzmény: gambit (4430)
vega Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4431
Az a gond, hogy ez nem magyarosítás, hanem egy szó hibás kiejtése!!!

Amúgy imho te tartod életben a témát. ;/

Előzmény: gambit (4430)
gambit Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4430
Nem valóban nem úgy mondom, hogy nev york. De te azt mondod, hogy win, vagy venecia, vagy pari? Gondolom nem. Mostanában a globalizálódás hatására egyre több angol szót veszünk át, és én nem bánom, ha van egy-két próbálkozás a magyarositásra. Úgy látom ellentétben veled. :) De tudod mit? Nem érdekel. Kicsinyességnek tartom, hogy ezen vitázzunk. Javaslom tedd magad túl rajta! Változni nem igazán fog a helyzet.
Előzmény: mrzool (4429)
mrzool Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4429
jobban a nyelvére jön a Defiánt, mint a Difájent. Inkább a megrögzött, hardcore, ortodox trekkerek nem képesek túl lépni ezen.

Hat, ezzel azert nem ertek egyet... Ha mar varosnevvel peldaloztal... Te talan [nev jork]-ot mondasz? Esetleg [seattle]-et? Vagy rendesen, angol kiejtessel ejted ki a varosneveket? Ha igennel felelsz, akkor valaszolj arra a kerdesre (pliz itt a forumon), hogy miert is? Thx.

Előzmény: gambit (4427)
Gundark Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4428
Apropó megvettem a Voyeger könyvet. Nem mondom hogy egy Nebula dijas alkotás de nekem tetszik.
gambit Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4427
Még most sem értem mi a baj a Defianttal. Azt hittem a jueszéj példám elég meggyőző lesz. Nem értem miért probléma, ha egy kicsit magyarositanak? Az angolok sem azt mondják, hogy Budapest, hanem hogy Budapeszt. Mert nekik igy könnyebb kimondani, és bárki bármit is mond nekem, mint átlag magyarnak, jobban a nyelvére jön a Defiánt, mint a Difájent. Inkább a megrögzött, hardcore, ortodox trekkerek nem képesek túl lépni ezen.
Előzmény: BeePee_3 (4426)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4426
>de a Föderációba azért nem akarnak belépni?

Magyarázat: SPOILER jön

Nem, katonai szövetségese lesz a Flottának a Dominium ellen.

BeePee_3 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4425
'In the treaty of Algeron the Federation specifically agreed not to develop cloaking technology...'

Jean-Luc Picard, The Pegasus TNG

DIFÁJENT !

Előzmény: FLaci (4423)
FLaci Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4424
Ugye arra gondolsz amit az alakváltók a többi népekre modanak?

"Solid", azaz "szilárd". (Ellentétben az alakváltók alaphelyzetben folyékony voltával, ugyebár...)

Hogy miért olyan könnyű lenyomni a Jem'Hadar-okat? A rosszfiúk mindig gyengék verekedésben / lövöldözésben! Lásd még: a stormtrooperek a Star Wars-ben. Sose találnak el semmit! :-)

Előzmény: Vóbert (4421)
FLaci Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4423
Az álcázó ketyere: asszem a Föderáció valamilyen szerződés keretében lemondott róla (nem tudom miért cserébe), szóval jogi okai vannak.

A Romulánok: nem szövetségesek de néha együttműködnek a Fed-del, nem ellenségek de néha előfordul egy kis összezördülés...

Előzmény: gyere a papához (4422)
gyere a papához Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4422
Gyerekek, én könnyebbet kérdezek: Hogy is van ez a dolog a Romulan álcázóval? Nem fér a fejembe, hogy ha a Föderáció az alfa kvadráns technikai, katonai, gazdasági janija, akkor ezt hogyan nem tudták még kitalálni/ellopni/megszerezni? Azt meg pláne nem értem, hogy nekik miért nincs ilyen, ha a Klingonoknak már 1, 1.5? évszázada van... Mi a magyarázat?
Ja igen: a Romulánokkal most (a DS9 jelen állásában) mi a politikai helyzet? Szövetségesek, de a Föderációba azért nem akarnak belépni?
Vóbert Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4421
Az más, az valami kaméleonid volt vagy mi a fene, de abban igazad van, hogy az is valamiféle alakváltó.

Hogy miért "punnyad ki oly' könnyen"? Jó kérdés, én is szeretném tudni a választ, de hát ő is csak egy szolet (ahogy a németen mondták).
Tényleg mi a fenét jelent ez a szó, és hogyan hangzott angolul?

Előzmény: Captain Proton (4420)
Captain Proton Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4420
(zsiros hangon)
Ez csak meseeee!
(zsiros hangoff)
Ezek remekbeszabott kerdesek, engem is erdekel, hogy ha felpofoznak egy Jem'Hadart, az miert punnyad ki oly' konnyen.

Es nem Kirkek talalkoztak eloszor alakvaltoval a Flottabol (ST VI)?

Előzmény: lacix (4419)
lacix Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4419
Tudtommal az állomást direkt a féregjárat elé kormányozták. (Eredetileg a Bajor bolygó mellett volt)
Így nem gond 10 mp alatt belemenni.

Azt mondja meg valaki, hogy az alakváltók bolygóján a többi alakváltó miért ugyanúgy nézett ki mint Odo? (Úgy tudtam csak ő béna az emberi arc utánzásában)

Valamint a Jem'Hadar -okat (akiknek lételeme a harc) hogyan tudja lenyomni Sisko kézitusában? (Többször is!)

Előzmény: Mike73 (4418)
Mike73 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4418
az, hogy indulás után 10 mp-vel a luknál vannak, nem hiba, hanem úgy hívják, hogy VÁGÁS! tudniillik a műsoridő drága, és nem túl érdekes az a fél perc, amíg odaérnek... :))
Captain Proton Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4417
Igazabol arra gondoltak, hogy De Faintos, de hadarnak :))

Akarhogy is kakofon hangzasu ez a defiant. Vojedzser az meg oke, az elmegy, azt lehet felrehallani.
De ez egy az egybe az amikor egy angol nevet valaki FONETIKUS felolvas.

Legalabb Difaint vagy Defajent vagy de Defaint :((

Előzmény: Mr_Fusion (4409)
Toth Andras Creative Commons License 2001.11.07 0 0 4416
"Defiánt, hanem DIFÁJENT"
Istenem, borsodzik a hatam akarhanyszor meghallom :(((
Annal meg az is jobb, ha magyarra forditjak?
Es egyebkent is ilyen alapon Bendzsamin Sisko (Nem Sziszko), Q-u-ark, Kurzon Dax (szep magyar melyen ejtett a-val...)

DILETTANSOK!!!!

Előzmény: BeePee_3 (4386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!