Sziasztok! A DUD-798-as Ikarus miért áll már jó ideje Kerekiben egy utcában, már a gaz is szépen körbenőtte, kérelemre ideiglenesen ki van vonva a forgalomból... Valami komoly műszaki gond miatt lett hátrahagyva?
Az autóbusz január 24.-én, késő délután érkezett meg Kaposvárra. Egyenesen Győrből, a gyártótól lett elhozva. Az órájában ekkor még csak 223 km volt.
Mint előzőben írtam, február 03.-án délelőtt lett átadva a személyzetnek. Ezalatt a bő egy hét alatt a Volán telepen állt, és intézték az iratait, ill. szerelték be az utastájékoztató rendszert.
2020.június 17-én üzemkezdettől várhatóan két hét időtartamig a Baross Gábor utca Béla király utca felőli szakaszának lezárása miatt a 6-os menetrend szerinti autóbuszjárat kerülő útvonalon közlekedik: http://kaposbusz.hu/2020/06/15/kozlemeny-5/
Tabon telephelyes az FJF-002, ez egy hajnali kanyart csinál, a következőt az egyik helyijáratos viszi, délutántól éjjelig pedig az MZB-932, vagy az MNY-556. Attól függ, melyik csinálja a rövid Kaposvárt, ami délben végez.
A szombattal annyi a keverc, hogyha tengődi sofőr van vezényelve, akkor ő a tengődi telephelyes kocsival végzi a fordát. Akkor a GLK Somogyegresen áll. Beérsz a faluba, buszmegállónál balra, majd a másik utcán megint balra, és meglátod ;)
Viszont február 3-án reggel még a HOG-475 járt, de 4-én reggel már az RWE-866 jött (gondolom, legkésőbb 3-án este már az ment ki Kercseligetre).
Január 16. és február 3. között mi volt a busszal: máshol használhatták, esetleg más megyében (február 4-én reggel eléggé sáros volt), vagy csak február 3-ra kapott meg minden olyan eszközt, amivel menetrend szerinti járatba lehetett küldeni?
Fura, mert ugye azt mondta a forgalmász, hogy nincs kint tanszünetben E95. De ezek szerint mégis van, tegnap is bent állt az állomáson dél körül. Ezek szerint valamelyik 12:20 körüli Siófok-Tab járaton lehet? (Van belőle háromféle 5 percen belül, ez is vicces - Ádánd, Nagyberény és Balatonendréd felé is.)
GHB most a selejtes NDM helyett van de nem tudom mennyire fixen mert a GHB sulis időszakban Fonyódra fordás!! Mióta NDM selejt lett szerintem volt azon a fordán már minden tartalék kocsi.
Mikor kapott a HJL-581 plusz 2db tolatólámpát a lökhárítója alá? Máma délután néztem, hogy négy lámpa jelzi rajt a tolatást: a két eredeti eléggé gyenge fénnyel és a két pótlámpa erősebb fénnyel.
A JUP-949 és az NBZ-475 a mostani iskolaszunetben fordás valamerre vagy tartalék mind2? Merre esélyesek? A JUP nem a zimányi fordán van azt láttam a gps-en.
Ha már itt tartunk: Nem tudták, vagy nem akarták eladni ezeket a gépeket? Esetleg a város környéki járatokra nem tudta volna használni ezeket a Volán(busz)?
"Tájékoztatjuk az utazóközönséget, hogy utasaink kezdeményezésére, a Csiky Gergely Színházzal szemben, a Dózsa György utcában kialakított ideiglenes távolsági autóbusz megállóhelyen 2020. március 9-én üzemkezdettől a helyijáratú autóbuszok is megállnak. A megállóhelyet a közlekedési központ beruházási munkái befejezéséig csak leszállási céllal vehetik igénybe utasaink. Az érintett vonalak: 7, 8, 18, 81, 8B, 8Y, 8E, 9, 91, 10, 12."
Mindkét buszon csupa nagybetűvel jelenik meg a viszonylat a külső kijelzőkön, és úgy tűnik, hogy ezek fényereje állítható. Vagy előfordulhat, hogy a fényerő a külső fényviszonyokhoz alkalmazkodik? A 866-on reggel halványabb volt, mint a többi buszon használatos kijelzőkön, de a 876-on délután erősebb volt a fénye, mint a 866-on reggel.
Mindkét járgányon van monitor, de megállókat még nem jeleníti meg (gondolom, hogy az egységes rendszer bevezetése után fogja megjeleníteni?). Egyelőre Volánbusz reklámok jelennek meg rajtuk. A hangos utastájékoztatás működik mindkét buszon.
Van rajtuk a sofőr mögött olyan felület, ahova hirdetmények ragaszthatók.
A 866-ban sötétszürke csomagtartók és kapaszkodók vannak, USB töltőket nem láttam a kapaszkodókon (nekem mellesleg nem hiányoznak, de a "Credo buszok" témában írták, hogy némely Econellekben vannak ilyenek). Az ülések az Econellekben megszokott kék színűek és mintázatúak.
A 876-ban az Inovellekben megszokott kék színűek és mintázatúak az állítható ülések. Üléspáronként - kéken világító - USB-töltők vannak. Az utasok fölötti olvasólámpa-légbefúvó egységek világosszürkék (az eddigi fekete helyett). Ülő utasként egyik buszon se éreztem rángatást - a fent említett témában írtak valakik rángató váltós Econellekről.
"Tizenöt új, nagy befogadóképességű autóbuszt vásárol több mint egy milliárd forint értékben a Volánbusz Zrt. amelyek várhatóan májustól állnak forgalomba - közölte a kedden a cég."
Ez így nekem nem egyértelmű. Országosan 15db-ot? (én csak erre tudok gondolni, de akkor így szerintem fölösleges volt a kapos.hu oldalon leírni(?).)
Máma délután jártam a kaposvári ideiglenes helyijáratos buszpályaudvaron. A buszról leszállva nem találtam olyan gyalogutat, amin a vasútállomás felé lehet eljutni, így csak az úttest szélén tudtam menni. Lehet, hogy célszerű lenne a Dózsa Gy. utca felől érkező helyijáratos buszoknak a Dózsa Gy. utcai ideiglenes megállóban is megállni (?).
Máma utaztam (először) a HOG-475-tel, még nincs benne az egységes utastájékoztató, és egy tartalék(nak tűnő) EMKE jegykiadógép van benne. (Pedig azt hittem, hogy már az LRY-115 berendezései benne lesznek.)
A kistérségis buszok január 1gyel befejezik a menetrendszerinti közlekedést. LRS-578, LPV-381, 408, LRY-115, FLX-116. Valamint mintha nekem úgy rémlene, hogy az NCH is ilyen kocsi.
Helyette kapunk a volt Énykk területéről 5 kocsit, plusz Tolnából egyet.
A 937-et meg hogy kidobták már évekkel ezelőtt (Talán 2015-ben még...) Egyik kedvenc siófoki buszom volt. :/ A GHB-061 még megvan és ahogy látom vigyáznak is rá. Viszont ez már a későbbi, kisebb motoros széria.
Az LRS-578-at átvette a Volán? Ez a kocsi úgy tudom, hogy a balatonföldvári kistérség busza volt. Csodálkoztam is, mert az utóbbi időben jár a környéken szinte mindenhova csak Földár felé nem. Egy hete kb Lulla határában láttam Siófok - Tab járaton. Pár napja pedig a PPH-585 helyett ment reggel/délelőtt 2 kört Berénybe.
Az mennyire rendszeres, hogy a Siófokra 7:25-kor beérkező szekszárdi Merci megy tovább 7:50-kor Bálványosra?? Csak néztem amikor megláttam az ex Gemenc kocsit az állomáson Siófok - Bálványos kiírással. :O
Volt a 90-es évek végén egy ikarus,mely a Siófok-Barcs járatot csinálta.Különlegessége a "falujáró " kocsinak a turista ülései voltak.Erről valaki tud betenni fotót?Köszönöm.
Hétköznap:
Reggel Kaposvár - Boldogasszonyfa és vissza.
7.10kor kimegy Várdára, onnan csinál egy iskolást Somogyjádra. Rezsiben vissza Kaposvár. Aztán napközben tartalék. Bárhol előfordulhat.
Pénteken a reggeli kanyarok után 10.35? Kaposvár - Szombathely, visszafelé a Sopron - Pécs rásegítője Kaposvárig.
Zalából elvitték ugye az FKU-448, 449, 450 triót a Tiszántúlra, onnan ezek szerint Somogy/Zala megkapta vegyesen az RLT-904, 921, 922-t. De variáltak Somogy-Zala közt a PZW-s Neoplanokkal is, ahogy látszik.
(Hatvanból meg az RLT-918-at is elvitték, annak a helyére egy ex. Kisalföldes Credo ment)
Csak éppen azt nem írták le, hogy az említett darabszámokból konkrétan mennyi kerül Somogyba (vagy más néven a "Volánbusz 13. számú kirendeltségéhez").
Csak éppen azt nem írták le, hogy az említett darabszámokból konkrétan mennyi kerül Somogyba (vagy más néven a "Volánbusz 13. számú kirendeltségéhez").
Ikarus: az egyik az ENP-937 (ez már régóta ott oszlik a telepen). A másik pedig az NDM-281 (ezt meg már kinézetre is selejtezni kellett volna legalább 1 éve). Rábából is kettő áll a telepen. Az egyik a HSX, a másik pedig a GNW-039. Ez utóbbi a siófoki tartalékok tartalékának a tartaléka... gyalázat ahogy kinéz az a kocsi. Remélem, hogy hamarosan kidobják. A GHB-061 tökéletesen érzi magát, okt. 31.-én az NVF-252 helyett dolgozott.
A Rába biztosan a HSX-827. Annak a motorját kapta az FLX-115.
Az ENP-937 nem tudom elkerült e fokról, az egyik 415 sztem az lesz, a másik az NDM-281. Utóbbi lehet, hogy nem selejt. Még döntésre vár, hogy megcsinálják vagy sem.
Siófokon az MNY-553 -554 559 már matricás (csak ezeket láttam) és szinte az összes kocsiról le van már vakarva a DDKK matrica. Némelyikről elég igénytelenül van leszedve. :/ A zöld buszokon viszont kicsit fura nekem ez a sárga volánbusz logó.
Abban tudnátok segíteni, hogy az a busz, ami sulis vasárnap viszi a 14:25-ös Siófok-Székesfehérvár, majd a 16:30 Székesfehérvár-Kaposvár járatot (és gondolom a 20:25 Kaposvár-Siófok is az övé), az a siófoki indulása előtt végez még más járatot is, vagy aznap olyankor kezd? Köszönöm!
Az MNY-556 siófoki tartalék lett? Elég sokáig a PPH-585 helyett volt. Utána kis ideig a KVT-668-at pótolta, ma pedig NVF-252 helyett dolgozott. Saját járata már nincs ennek a kocsinak?
Köszönöm a választ, a szabadságolások végén talán sikerül egyértelműsíteni és jelentkezem, hogy 6000 vagy 6033. Hasonló a kettő, remélem valamelyik dobozon rajta van/lesz, hogy pontosan melyik.
Lehetséges, hogy RAL 6019 és RAL 6033 a Kaposos színkód? Ha valaki tudná a választ boldoggá tenne, mert Kaposváron lepattantam a falról (ajtóról) és egyenlőre csak a találgatás maradt...
Félre ne érts, nem kekeckedni akarok, de valami nekem itt még mindig nem kerek. Azt írod, hogy az eredeti, színes képen ez a busz sárga. Azonban ha meresztem a szemem, úgy tűnik, mintha az ablakvonal alatt sötétebb, felette világosabb lenne. (Teljesen elképzeltem a téglavöröset alul, főleg az előttem szóló munkája alapján.) Ha eredetileg ez a busz még a szürke-vajszínű MÁVAUT-fényezést viselte és utólag fújták sárgára, akkor is furcsa, mert a sárga buszok teli sárgák voltak, ez alól az ajtók, legfeljebb a lökhárítók voltak kivételek. Mindegy, nem akarok ezen tovább rugózni, mert elég gyenge minőségű eleve a kép, amit linkeltem.
(Csak egy emlék még fényezéssel kapcsolatban, igaz az OFF szomszéd várból, Nagykanizsáról a '80-as évekből. Volt ott egy ex-BKV-s helyis 280-as, amit félig fényeztek át. Úgy kell elképzelni, hogy a szürke részeket, mint tető, ablakok köze, ajtók, lökhárító meghagyták eredeti színében, a BKV-kéket meg átfestették Volán-sárgára. AZ is elég furán nézett ki. Ez ugrott még be erről a fényképről.)
Az eredeti színes képen sárga.Valamelyik GC 67-es eredetileg szürke fehér IK 266-os kocsik egyike lehetett már átfestve.1976-77 körüli fotó.GF 17-33 valószínű Siófoki kocsi volt.Tesoi (ik 256) GF 17-.... kék fehér és piros fehér színűek voltak.
A 90-es években amikor már elkezdtem figyelni a buszok színét, akkor a Kaposnál elég színes volt a paletta. Az alap sárga mellett én is emlékszem piros buszra, viszont az nem teli piros volt, hanem egészen pontosan ilyen: http://busztipusok.hu/266/266-158.jpg Ez szerintem Kaposvárhoz tartozó kocsi volt, mert csak nyáron járt alkalmanként 1-1 járattal Siófokon. De az tuti, hogy ilyen is volt, mert utaztam is vele Balatonlelle - Siófok távon. Ezen kívül ami még nekem megmaradt a különböző festésekből, az a volán-sárga + középtájt barna csík. A többi "színterv" az már a 90-es évek elején-közepén jött be (pl: alul zöld felül fehér; sötétbarna/barna; és a "kaposzöld".
Programmal visszafejtettem a színeket és kb így nézne ki az ominózus kép színesben:
MYR-678 Nagyatádra került, hogy mit váltott arról lövésem sincs.
MXL-818 Kaposváron van, hallottam olyat, hogy Nagykanizsára megy a HFL-397 helyett. Egyelőre a viszi mindenki kategória. Ez lehet, hogy csak az iskolakezdéssel fog változni.
Sziasztok! :) A segítségeteket szeretném kérni! A MYR-685 munkanapi fordáját le tudná nekem valaki írni. Ha van hétvégi is akkor azt is megköszönném. Nagyon szépen köszönöm! :)
Tegnap voltam Kaposváron és a Kapos Jármű javítónál hátul az udvarban bent állt egy "kaposzöld" Ikarus 200-as. Csak az útról láttam és nem tudtam megállapítani, hogy 260-as vagy 256.42/44-es. Lehet, hogy pont az NBZ volt... nem tudom. Amúgy nagyon ritkán látom azt a kocsit. Szerintem a tartalék tartalékának a tartaléka, ha egyáltalán forgalomban van még. Remélem, hogy nosztalgiakocsiként végzi és nem megy a bontóba ha már ilyen sokáig megmaradt. Bízom benne, hogy szépen felújítják ha már meghagyták. :)
Az NVF-207 az most pontosan hova tartozik? Tavasszal jött át a Gemenctől és Balatonföldváron váltott egy ottalvós Rábát (?talán). Egy hónapja elkerült Balatonföldvárról, majd az elmúlt 2 hétben a Barcs - Siófok - Barcs járaton volt. Most meg újból visszatért a környékre és Siófokon helyizik a HFT-464 fordáját viszi. Eléggé ide-oda dobálják azt a kocsit. :) Kiváncsi leszek, hogy július 10-től ezúttal milyen kocsikkal tartják a siófoki helyis menetrendet... Tavaly GHB-061, NVF-216 és egyik-másik Rába volt besegíteni helyizni. Emlékszem, hogy az MNY-559 is pótolt egy 2-es járatot tavaly. Roppant "kellemes és praktikus" választás volt szombat késő délutánra az a busz arra a vonalra. Konkrétan volt aki nem fért fel Sóstóról befelé jövet.
A cím szerint új távolsági buszok érkeznek a régióba. Valamint írják, hogy további 40 új autóbusszal erősíti járműállományát a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.
Viszont a cikkben végig csak a tavasszal érkezett 40 buszról írnak, a cím alatt említett további 40 buszról nem...
Annyit tudok még hozzá tenni a képhez, hogy valamikor a nyolcvanas években készült, a Dunakanyar környékén, sajnos pontos helyszínt nem tudok. A kereső szerint Volánbuszos kocsi volt, a tábla valószínűsíthetőleg csak a csoport miatt volt kint.
Itt szerintem egy vízcső tört el vagy a víz forrt fel, ha ez a busz lángolt, akkor szerintem még trizs77 is megeszi a kalapját nyilvánosan. Ez a kb nincs itt semmi látni való esete ...
Aztán hogy mik esnek ki a sor végén, az még képlékeny. Lehet majd csak szeptemberben derül ki. Amik - szintén csak elvileg - selejtek: FKC-117, HIA-528, HSX-827
Az busz megy amelyik reggel 4:55-kor megy le Kaposvárra Siófokról és 9:15-kor indul vissza Siófokra. Ez beérkezik 11:50-kor és 12:45-kor megy tovább Győrbe. Ez jellemzően két busz, vagy az IAW-002 vagy pedig az MNY-556. DE mivel már több mint egy hónapja az MNY kidőlt így az NVF-216 dolgozik helyette és ennél fogva esélyes, hogy az vitte a győri járatot.
Még egy van, de azt csak nyáron és nagyon sötétben viszem majd sétára, ha minden összejön. A JLA bódéja förtelem, telephelyi mindenes (csacsi), de így hoztam el Harkányból, ahogy láttad is a múltkor, komplett cserés lesz. Ehhez képest az LZZ egy patika autó, bár fetrengtem alatta a héten eleget, meg nem múlt el nyomtalanul a tél sem. Egyenlõre konzerválok, a helyen melózunk, hogy legyen hol megcsinálni a kocsikat, de most se nyertem a lottón, hogy könnyen menjen. Ha ki tudok imádkozni még egy év vizsgát neki a nyáron örülni fogok, de ahhoz nagyon simogatni kell a feszlemezeket. A szokott helyeken eszi a lemezeket nyavaja, de maga a váza nagyon jó állapotban van. A gépészeten van mit csinálni, szimeringek, leömlõk, szervókonzol meg a mai alapján a termosztát/vízpumpa várja a kezelést.
Részemről is csak egy pici hozzászólás és aztán lezárva. NEM azzal volt a bajom, hogy kiigazított, mert azt nagyon szívesen veszem bárkitől aki jobban informáltabb. Nekem mindössze ezzel a mondattal volt bajom: "Muszáj mindig fals dolgokat irogatnod?" A hangsúly a fals és a mindig szavakon van. Részedről soha nem tapasztaltam ilyet, pedig Te elég jól informált vagy. Na mindegy ez van. :) Kedves JLW! Neked pedig annyi, hogy nincs harag, továbbra is tisztelem a tudásod és olvasom amiket írsz!
Csak egy hozzászólásnyit a témához, aztán részemről lezárva.
Nem érzem JLW-t önkéntes rendőrnek. Sem itt, sem személyesen. Ellenben Téged csak innen ismerlek - már amennyire. Engem is ki szokott igazítani, sosem vettem zokon. Megköszönöm, elraktározom az infót, és örülök, hogy nem téves infókkal égetem magam tovább.
Ha valamit csak következtetsz, azt a "szerintem", " én úgy gondolom (, de szeretném, ha megerősítené vagy cáfolná valaki)" kulcsszavakkal kiegészítve már másabb a gyerek fekvése. Akkor nem kezelik készpénzként azok sem a hibás következtetésedet, akik esetleg hajlamosak mindent elhinni.
Köszönöm, hogy ezt leírtad mert nem tudtam. A szituáció röviden: Tamásiból jöttem a páromtól kocsival és mentem dolgozni Siófokra. Mindeközben szembe jött az MNY ezen a járaton Som és Ságvár között. Nagyon meglepődtem, mert sokszor teszem meg ezt az utat és még soha nem láttam "Kaposos" gépet besegíteni, kivéve nagyon régen, de ezt kommentben le is írtam. Sőt a két szokásos sofőrön kívül mást sem láttam a járaton (persze ez nem azt jelenti, hogy nincs úgy ahogy írod). Azt pedig szimplán következtettem, hogy megadta magát a Merci, mivel az elmúlt hetekben/hónapokban párszor láttam helyette E95-öt és EC12-t is. --> Ebből nekem az következett, hogy valami nem ok a busszal. (Nem mondhatod, hogy hibás következtetés, mivel nem egyszer láttunk rá példát, hogy bement egy busz javítani, kiment helyette a tartalék és X nappal később megint bement javítani...) Kiatalálni soha nem találok ki dolgokat, mert annak semmi értelme nem lenne... Miért tenném? Csak olyanokról írok amiket napi szinten látok/hallok. Pont ezért nem írok pl. arról, hogy Marcali környékén hány darab duplacsuklós Volvo trolibusz jár, mert nincs róla tudomásom. :D (Irónia) Az, pedig, hogy a saját tudomásom néha téves, az pedig az esetleges hibás következtetések miatt van. DE halkan megjegyzem, hogy itt a topicban ezzel nem vagyok egyedül és nem is ketten vagyunk... Én sem akarok veled belemenni vitába, de kicsit azt vettem észre, hogy itt a fórumon néha kicsit játszod az "önkéntes rendőrt" aki mindent sokkal jobban tud. Őszintén elismerem a jól informáltságodat, de szerintem lehet másképp is a jó információt közvetíteni. :)
Nem a busz a hibás. A két sofőr nem elég a fordára. Pár napot váltja őket más. Általában egy Tamásihoz tartozó sofőr. De van mikor a somogyiak is besegítenek. Így került az MNY ma a járatra, sofőröstől.
Nem akarok belemenni veled vitába, mert azt észrevettem, hogy állítod a saját tudomásod, vagy kitalációd szerint a dolgokat. Holott annak sokszor nincs valóságalapja. Ha nem vagy biztos a dolgokban, légyszíves ne írd be ide. Megtéveszthetsz ezzel másokat.
Ugyanez a panelduma megy le akkor is, amikor kiszerveznek, szétszerveznek. Ezt hányszor olvastuk már az elmúlt 30 évben az ország különböző közlekedési cégeinél...
Anno régebben már volt rá precedens. Amikor még E95 volt a járaton és Szekszárdig járt, akkor már volt egy ilyen eset, azzal a különbséggel, hogy munkanap volt és kb fél órával később tudtak indítani egy 415-öst. Talán a GHB-056 volt.. már rég volt nem emlékszem. Amúgy most azt sem tartom kizártnak, hogy a PUU már tegnap este bedöglött, mivel elég időben ment ma a járat szinte nulla késéssel, szóval rá voltak készülve hogy ma pótlás lesz. Vagy a másik verzió, hogy villámgyorsan előszedték az MNY-551-et és gyorsan elküldték. Az 551 az ádándi vagy siójuti kintalvós, elvileg szombat-vasárnap nincs is járata. Úgy tudom, hogy csak néha hétvégén csinálja az ádándi járatokat, ha az NVF-217 pihen, szóval nem hiszem, hogy ilyen gyorsan berángatták volna. Azt nem láttam, hogy a PUU sofőrje vitte-e.. de szerintem igen.
Jött Kaposos hírlevél, Dávid Ilona mutatkozik be benne.
"Az integráció alapvető célja – a piaci versenyre való felkészülés jegyében – egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító, költséghatékonyabban és szervezettebben működő, az utazási igényekhez jobban igazodó társaság kialakítása. A szolgáltatási színvonal és a hatékonyság további növelése ugyanis elengedhetetlen feltétele a helyközi autóbuszos közszolgáltatási feladatok ellátására kiírandó pályázaton való sikeres szereplésnek. Ezt a célt szolgálja már most is a járműállomány fiatalítása, fejlesztése, a végrehajtott és tervezett hálózatoptimalizálások, az ütemes közlekedési rend bevezetése, és a megfelelő csatlakozási lehetőségek bővítése."
Most úgy elképzeltem az ütemes menetrend erőszakolását azon (zsák)falvaink esetében, ahol a falut napi 5-10 busz szolgálja ki: a háromműszakosokat kiszolgáló járatok, az iskolásokat kiszolgáló járatok és a 8.00-16.00-ban dolgozókat kiszolgáló járatok (ami ugye átfedésben van legalább részben az iskolásokat kiszolgálókkal), meg talán piaci/orvoshoz menős járatok. Ezekre is ütemes menetrendet erőltetni?
Még valamikor tavaly nyáron vagy az ősz elején. Kuplung csere lett volna, de annyira szita a váz, hogy úgy döntöttek, nem költenek rá. Elbontva nem lett, ugyanott áll azóta is.
Na ez engem is meglepett. Amióta Siófokról elkerült azóta nem úgy volt hogy tartalék tartalékjának a tartalékja? Én láttam Kaposváron azt a kocsit és asszem már egy ideje kijelző sem volt benne. Visszarakták azóta?
Igen az FJF az valmennyire dereng a 7-esen, de a JZE az nem rémlik. A 3-as vonalra jelenleg szerintem nincs is helyis kocsi kiadva. A kora reggeli járatot valamelyik Rába viszi, az egyel későbbi és a délutáni az pedig fixen a PPH-585 fordájában van. (A többi indulás meg eleve helyközis szabadi/ádándi járatokba van beleépítve.)
Tényleg. :D A helyis kocsikat helyiben ez e-bérlet idején ingyen is lehetett használni, mert nem volt rajtuk a chipkártya olvasó. XD Kivéve a GHB-061, mert azon volt. :)
A reggeli 5-ös a DUD-798 volt (a mai PPH-585 "őse") A 7-es pedig a BPD-034 a mai LUU-933 elődje. Ezeken felül nem nagyon volt helyis kocsi kiadva csak akkor ha nagyon égett a ház. Ja de... az egyik dél körüli 6-os járatot az FLR-298 vitte és kb ennyi. :)
És azok mellett is voltak forda szerinti helyközis rásegítők, például a reggeli 5-ös egy 256.42, a reggeli sulis 7-es meg egy 260.32 volt :) Azokkal jártam be suliba :)
2016 áprilistól nincs a NABI midi és elvileg nem is lesz. Legalább még 2 Credo-t kéne vennie Siófoknak, hogy tartani tudják a menetrendet. Szezonon kívűli időszakban az említett Rábán kívül még jópár kocsi fordájában van helyi járat. Pl: MNY-553/554, MNY-559, NVF-217, PPH-585.
Nem esett ki tartósan Credo. Mindössze annyi a gond, hogy 4db helyis kocsi nem elég ehhez a menetrendhez. Anno 6+1 kocsival oldották meg, most összesen van 4. Olyan szinten nem lett átalakítva a menetrend, hogy nélkülözni lehessen az a +2-3 buszt. Jelenleg a helyi flotta oszlopos tagja az egyik Rába amely főleg 2-es járatot csinál, de napközben asszem megfordul a - 7-est kivéve - az összes viszonylaton. Az egyik reggeli és a napi utolsó 2-es járatot kivéve mind ez övé. (A napi utolsó 2-esen helyközis Credo EC12 van. XD ) Ahogy észrevettem, szezonban a Rába az repül a 6-os 4-es 64-es járatra és a helyis kocsik mennek javarészt az 1-es 2-es vonalon. Persze a rásegítés az bőven kell így is. A tavalyi szezonban a GHB-061 és az NVF-216 fixre beépült a helyis "flottába". Szerintem normális buszokat és nagyobb mennyiségben kellett volna vennie Siófoknak és nem lenne gond a kocsikiadással. Csak hát így volt olcsóbb...
Szerintem beosztástól függ. Van 3 kocsi a vonalon, ezek közül egy dolgozik hétvégén. Láttam dolgozni és/vagy teszteltem mindhármat, még az FJF--007-et is, pedig az egyszemélyes forda, hétvégén nagyon ritkán mozog.
A hová tettem volna c. kérdéssel kapcsolatban én is így vagyok.
A kötcsei DUD-ot nem biztos, hogy bolygatnám. Vigyáznak rá, látszik, hogy szeretik a gazdái. Hétfőn láttam messziről. A tyúkitatós tárcsa lehet, hogy nem passzolna a Credo-ra...
Az LVN-876-nál inkább fordát kéne módosítani. Vagy a buszgyilkos sofőrbát kiemelni a csapatból, mert az a kocsi nagyon le lett lakva, mióta a csapatban változások történtek.
Én inkább a KKL-146-ot tenném vissza a régi fordájára (az volt a HFL-397 előtt a fordán). Mióta eszemet tudom, 5 évnél fiatalabb busz nem volt a fordán. És a 6001, Siófok-Balatonvilágos is megszűnt, ami miatt nyaranta félteni kellene esetleg a rossz minőségű szűk úton.
Semennyire. A visszaadott I-Com-os túrók egyikének a helyére került. Be lett írva asszem, mit váltott, de mivel a PAZ-824-en kívül egyiket sem tudom, merre járt pontosan (egyformák, és tavaly télen reggelente egyszerre döngettek ki a Füredin a telepre, egységes garázsmenet felirattal, stb.), így sokat nem mondott a dolog.