Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Egyébként ezt a bogarat még növényen nem láttam csak a teraszon a szőnyegen és alatta a repedéseknél voltak, de még nem kaptam rajta egyiket sem, hogy a növényen lettek volna.
Igen, valószínű ...., van egy pár növény a teraszon, de nekem az a tippem, hogy tavaly a csüngő begóniával hoztam be, mert az a növény 2 hétig élt, aztán tönkre ment, és ha jó emlékszem akkor lárvák is voltak a földjében. De azt is olvastam a neten, hogy a hamisciprust is megtámadja a vincellérbogár, abból meg van bőven az udvaron, kb. 20 fa.
Igazából nem tudom, de már nagyon bosszantó .....
Olvastam, hogy a Nematop nevezetű szer hatékony lehet ellene. Mit csináljak? Vegyem meg ezt a Nematop-ot?
De ormányosbogár, addig én is eljutottam, de vajon miért van ennyi? Talán vincellérbogár? Nem tudom. Pedig ezt is ékszerész nagyítóval fotóztam. Mire jöhetnek? Ki lehet/szabad írtani? Köszi a cikket, már olvastam.
Sziasztok! Tele van a teraszom és most már a lakásba is bejönnek ezek a bogarak. Kérlek segítsetek megfejteni milyen bogár lehet ez. Előre is köszi! Kb. 5 mm.-es
Ilyen valamik vannak a cseresznyefák levelein. Sajnos csak mobil volt nálunk, és az csak a háttérre volt hajlandó fókuszálni, de hátha így is felismeri valaki.
koszi a valaszokat megtalaltam a dogok nevet kozonseges takacsatka beazonositottam johet a celtudatos irtas mar fujtam en ezzel azzal, de azok nem arra valok voltak kossz
fene egye meg azt mondjak hogy a gerbera levelet nem erheti viz tavasz ota szenvedek vele mostmar bimbozik hat valahogy megprobalom oket megallitani vajon mitol vannak ugy velem a muskatlit nem szereti mert nezem es azon nincs
Atkák. Atkaölőt vegyél rá, a rovarölők nem jók. Ha tudod, rendszeresen mosd le vízzel, legyen párás helyen, az is segíthet. Csap alatt lemosás rendszeresen ismételve akár vegyszer helyett is jó lehet.
kedves forumozok valaki ha ezt nekem megfejti nagyon orulnek neki ezek az apro szornyek kinozzak a gerberamat de minenre ramegy a csikos kepet azert tettem hogy lassatok milyen nagyitasban vannak a dogok pici picik masznak es sokan is vannak fujtam en mar ezzel azzal nem doglenek sos
tiszerintetek ez vajon mi ezrivel ropkodnekveste fele kb 1 centis hasonlit a cserebogarra de nem az mert sokkal ugyesebben ropulnek iraanyt is valtoztatnak es nincs cserebogar szeru antennaja ha megfogtam vehemensen kuzdott hogy szabadulyon
Egy virágszöcske és egy cincér... Élvezik a napsütést, a nektárt, a virágport. A virágszöcske még a rózsákat is kicsit megrágcsálja. Ínyenc. :) (Én is szeretem a rózsalekvárt)