Épp most olvastam egy írást, ahol az egyik varázslat 'lényegesen nehezebb' volt a másiknál. Vajon én vagyok egyre hisztisebb, vagy a szerző akart szebben írni, mint ahogy tud? (Köznyelvben ugyanez: 'sokkal nehezebb')
Helló! Akit érdekel, frissítettem a HP és a halálos ereklyéket, a hosszú kihagyásra való tekintettel rögtön duplázva. A többi már csak az igen tisztelt adminokon múlik :-))) Addig is: http://www.fanfiction.net/s/3565309/1/Harry_Potter_s_a_hal_los_erekly_k_Alternat_v_v_g
Nekem nem nyílt meg amit adtál volna linket ide, ezért nem is tudom, mi az, amit már ismersz. :)
Elsősorban ami adoptálós fanfiction azok <a href="http://fanfiction.lumos.hu/viewuser.php?uid=1" target="_blank">Enahma írásai</a>, aztán (némi önreklám) én is jóformán csak azokat írok, megtalálod őket <a href="http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=999" target="_blank">Itt</a>
Aztán... remek fordításokat találsz a fanfiction.neten: hétszínvirágtól, aztán... slash nem tudom jöhet-e?
Huhh. Hirtelen ennyi jut eszembe. Alig olvasok mostanában valamit. :(
Itt az indexen találod az "Egy páratlan év" fórumát is, amit fordítanak (szintén Severitus), aztáááán... hopp! Mindent, ami mellons. :)őt itt találod (Vagy itt: lilyandmellons.net a slashjeit.)
Így hirtelen ennyi. Rengeteg fic van még, de a többiknek is hagyok lehetőséget. :D Így félkómásan remélem, nem linkeltem semmit sem félre.
Mindig nagy várakozással nézem ezt a fórumot, de sajnos a kedvenc fanficjeim lassan frissülnek...
Tudnátok néhány (egy csokorra való...) fanficet ajánlani, amik elsősorban Snape-H.Potter párosról szólnak, főleg mentor, netalántán adoptálós regények? És lehetőleg vagy befejezettek, vagy legalább rendszeresen frissülnek.
Már egy jó ideje csak azokat olvasgatom, amiket már rengetegszer olvastam, de nagyon hiányzik a régebbi idők pörgése, amikor meglehetősen gyorsan kerültek fel újabb és újabb szövegek.
Biztos nem csak én vagyok így ezzel.
"Cserébe" én is összeszedtem a kedvenceimet (http://www.fanfiction.net/~visan13), na jó, a valódi és a fél-kedvenceimet (jobb híján), hátha valaki talál köztük új olvasnivalót. Előre szólok, hogy több közülük slash, nem azért, mert ez lenne a kedvencem, de valamiért a mentoros / lelkileg egymáshoz közel kerülős fanficek gyakran elmennek ebbe az irányba. Sokat gondolkoztam rajta, vajon miért, de nincs válaszom. Engem nem zavar, csak nem kifejezetten ezt keresem.
Kíváncsian várom, hátha kapok egy-két új ötletet, linket!
Igen, kb. én is így gondolom. Engem az akasztott ki leginkább, amit Petúniáról tudtunk meg. A Hermivel történtek még belefértek, így hihetőbb, miért lett olyan sérülékeny. (Na elég ennyi spoiler)
Köszi, hogy ajánlottad, nekem tetszett! Kicsit kapkodva ugyan, de már elolvastam :-)
Mondjuk az első fele szvsz jobb volt, mint a későbbi fejezetek, kicsit már úgy éreztem, hogy feleslegesen húzódik ennyire, és volt pár esemény, ami nekem nem jött be (pl. mi történt Hermivel két éve vagy pl. Percy szerepe), de így is nagyon jó volt.
Ugyan nem fanfic, de hátha tud valaki segíteni: egy rajzot keresek, amin Tom Denem látható egy almával a kezében. A szeme pedig olyan furcsa... (nem, nem piros, talán sárgás volt, olyan macskaszerű) Nem emlékszem pontosan, talán festett vagy színes ceruzás rajz lehet. Egyszer láttam, azt hittem, elmentettem, de mégsem. Azóta sem találom, pedig nagyon tetszett.
Ahh sehol semmi friss. Merengő fóruma nem üzemel, Lily és mellons oldala szintén, az írások elakadtak, és én még azt hittem a tavasz a virágzás, kibontakozás évszaka :D Sehol egy szép virág. Hova tűnhetett? *türelmesen malmozik és vár*
Ez igaz, sajnálom, mindig is szoktam vigyázni, hogy ne legyek csak simán bunkó, vagy elutasító, ha már írok, az tényleg kritikus legyen, de ez egyszerűen hirtelen felindulásból tettem, annyira elborzadtam. Akartam én is írni neki, pont amiatt nem tettem meg akkor, mert biztos, hogy nem tudtam volna higgadtan, és kritikusan fogalmazni. Arról a topikról meg nemtuttam. Azért szerintem ez lehetne egy példa arra, hogyan ne írjunk ff-ket.
Sziasztok, hamarosan ( tán még a mai nap későn este :) újabb 7 alternatív olvasható az Istennős oldalon, ezúttal Banyus bűbájos és meglepő fordulatokkal teli írása kerül fel.
Azért egy kis bétázást még elbírt volna... 'jelentősen megkönnyebbülne' a szöveg, ha kikerülnének belőle az ilyesféle fordulatok: 'Harry leszívott aggyal ült be bájitaltanra.'