Keresés

Részletes keresés

piritta Creative Commons License 2009.10.10 0 0 674
Persze, hogy az lenne a legjobb, ha csak arról beszélnénk, amit már láttunk.
Előzmény: Plazma87 (672)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 673
Feltámasztanák a Dallast

Nagy divat lett az elmúlt években sikeres tévésorozatokból remake-et készíteni, most épp a Dallas folytatása merült fel ötletként.

Számos korábbi sorozat kapott remake-et az elmúlt években, így a Melrose Place, a Beverly Hills 90210 vagy a Knight Rider is újjászületett, legalábbis egy időre - utóbbi például 17 rész után kimúlt. Korábban Kojak is megújult, Ving Rhamesszel, de még a Rabszolgasors-ot is újravették, lecserélt Isaurával. Hogy az ötletek fogytak el, esetleg nem elég merészek, nem elég nyitottak az új szinopszisokra a tévécsatornák, vagy csak egyszerűen biztosabbnak tűnik egy bevezetett márkához nyúlni, azt még nem tudni.

A New York Times híre szerint a Warner Bros vezetői tűnődnek azon, hogy feltámasszák a Dallas-t, méghozzá a társasághoz tartozó TNT csatorna számára. A történet azonban nem a régiekről szólna, a hetvenes évek hátterével, hanem a Ewingok új generációját mutatná be, középpontban John Ross-szal, Jockey utódjával, illetve Christopherrel, Bobby és Pamela örökbe fogadott fiával. A lap próbált többet kiszedni a Warnerből és a TNT-ből, de a cégek szóvivői nem kommentálták az értesülést. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy Larry Hagman, Linda Gray és Patrick Duffy kaptak megkeresést, hogy szerepeljenek a folytatásban.

A kultsorozat iránt még mindig nagy az érdeklődés, tavaly például összejöttek Larry Hagman, Patrick Duffy és a többiek, hogy megünnepeljék a Dallas-t, mely 1978 és 1991 közt futott, és száznál több országba exportálták. A stáb akkor a Southfork Ranchen találkozott, a Ewing család ősi fészkében, nem messze Dallastól, de nem kozmikus magányban ünnepeltek, mert számos rajongó és tengernyi újságíró, fotós kísérte el őket egy kerti sütögetésre.
Cikk innen lett átvéve: http://www.origo.hu/teve/20091009-feltamasztanak-a-dallast.html?
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 672
Szerintem sem kéne lelőni a poénokat...én is leírhatnám a wikipedia alapján, hogy kivel
mi fog történni, de nem teszem.

Ez a tegnapi rész botrány volt és egyben megmosolyogtató is.
A Ewingok felbérelnek egy csomó embert, hogy mindössze 2!!!! embert lekapcsoljanak.
Ez a Jockey-s jelenet volt, amikor elcsalta az egyik járőröző jeep-et.
Nem hiszem, hogy McCayéknek csak összesen 1 járőröző kocsijuk lett volna!!!
Aztán a másik meg, hogy Bobby leszereli egymaga az egész hadsereget...úgy, hogy
a barakkba még véletlenül sem megy be senki napfelkeltéig...
Aztán a bejárati őröket Ray és Clayton egyedül elkapja....
Most őszintén szólva az ilyen volt zsoldos-katonák ennyire pönyék???
Sok volt az akció is, ami egyáltalán nem illet a sorozatba.
Amikor Christopher leesett a lóról, szimplán és simán abbahagyják a lövöldözést, ja és senki sem sérül meg a szálló golyók közepette...

Jeremy,a kedvenc színészem, sajnos nem jött össze Samanthával...ez is botrányos....
Na, mindegy....
piritta Creative Commons License 2009.10.10 0 0 671

Úgy tudom, a "spoiler", azt jelenti, hogy aki nem akarja megtudni, mit hoz a jövő az ne olvassa.

 

Szerintem az új évadban tényleg leült a sorozat. A kujon Jockey, aki bűnhődik egy saját törvényekkel bíró városban, annyira valószerütlen. Ahogy az is hogy Nicolas halála ügyében nincs nyomozás hivatalból. Samantha, aki az előző évadban afféle angóramacskából személyiséggé vált, megint csak a régi sémákban gondolkodva tudja elképzelni a bosszút Jockey ellen: elcsábítani Cliff Barnest. Jeremyvel viszont már nem hajlandó ugyanerre. Egyébként Jeremy is furcsa - ő volt az, akit az üzleten kívül más nem érdekelt, és most ő is csajozni akar.

 

Cliff viszont tényleg a legszimpatikusabb szereplővé vált. Látja, mi fontos, mi nem, és kimondja, amit gondol, nem játszik játszmákat.

 

Előzmény: ati86 (669)
ati86 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 670
Az összefoglalót holnap teszem fel!
ati86 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 669
Miért kellett lelőni a poént?
Ezzel a hozzászólással már máshol, más tollából találkoztam a mai napon.
Előzmény: M47-1239 (668)
M47-1239 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 668

Spoiler!

 

McKay Wendell embere, mint tegnap kiderült. S hogy miért is?

McKay fia, Tommy, börtönben ül. Wendell azért tartja sakkban McKay-t, hogy a férfi győzze le a Ewingokat, és akkor a fiát is kihozatja a börtönből. Wendell direkte olyan embert nézett ki, aki zsarolható. McKay a gyermekeit akarja visszaszerezni, azt láthattuk, hogy Tracey-t követi, Tommy pedig ül...

ati86 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 667
A tegnap rész nagyon jó volt, s senki sem maradt normális szerep nélkül.
Előzmény: ati86 (666)
ati86 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 666
289. rész - Megtévesztés megtévesztés hátán
Rendezte: Irving J. Moore

A két nagyszerű rendezőpáros másik fele visszatért. Az epizód egész felépítésén látszott a jó rendezés. Utoljára valahol az 5. évad környékén rendezett Dallas epizódot Irving J. Moore.

Jockey: hivatásos katonával konzultál Southfork védelméről. Még a Colhun időkből ismeri, családja azonban nem tekinti egyöntetűen jónak az ötletét. Anyja kiáll mellette, Bobby és Clayton azonban nem javasolnák, hogy katonai őrezred létesüljön a farmon. Jockey szerint ez a legjobb megoldás. Kisfia ezalatt Cliffnél lakik. Később egy másik emberrel is megbeszélést folytat, aki betölthetné Harry McSween megüresedett helyét, miután megszakított vele minden kapcsolatot.
A Barnes-Ewing irodában összefut Cliffel, akivel rövid úton közli, nem marad sokáig cégtárs a Ewing cégnél. Később meglátogatja Samanthát, s tudatja vele, Johnnynak Southforkban van a helye, bármi áron. Samantha minduntalan figyelmezteti, hogy ő a törvényes képviselője Johnnynak, tehát Jockey panasza ilyen szempontból értelmezhetetlen.

Bobby: találkozik Traceyvel, aki elmondja neki, hamarosan elmegy Dallasból. Bobby nem hisz a fülének, s próbálja maradásra bírnia a biliárdbajnoknőt. Idilljük azonban nem tart sokáig, ugyanis rájuk ront McKay az étteremben. Akkor derül fény arra, hogy Tracey voltaképpen a férfi lánya, csak évek óta menekült előle. Bobby még nem találkozott McKayjel személyesen, s nem is sejti, hogy ő ellene harcolnak Southforkban. Tracey elmeséli, milyen kegyetlen és iszákos volt az apja, s ezért tart a férfiaktól annyira. Bobby biztosítja, nincsenek ilyen céljai, s szeretné, ha vele maradna. Később kilovagol Rayjel, aki már régóta érzi, Bobbynak viszonya van valakivel. A titokzatoskodó Bobby végül felfedi lapjait, s elmeséli Raynek hogy megismerkedett egy csinos lánnyal, akinek családi problémái vannak.

Samantha: Southforkba látogat, hogy a fiát magával vigye. Egyedül csak Ellie-t találja otthon, aki elmeséli neki, miért nincsenek otthon a fiúk. Samantha értetlenül áll az elvi megfontolás előtt, s nem érti, miért nem hozzá vitték saját kisfiát. Ellie biztosítja, jobb, hogy így lett. Samantha viszont tudatja vele, Jockey bármire képes, hogy megszerezze, amit akar, s bárkit be is csap ezért. Később meglátogatja Cliff, aki elviszi a gyerekeket hozzá. A nő nagyon hálás ezért, s egy szép napot töltenek el együtt Samantha házában. Jeremy folyamatosan keresi a kegyeit, de nyilai sorra lehullanak róla.

Cliff: hozzá viszik a gyerekeket, amíg meg nem oldódik a krízis Southforkban. Mikor Jockey az irodába látogat, kajánul vigyorog rajta, amiért végre elérhette célját. Jockey közli vele, nem sokáig marad a társaságnál. Később elviszi Samanthához a kisgyerekeket, s közli vele, Jockeyval kapcsolatban valóban van még egy kis bosszúvágya. Arra a kérdésre, hogy miért nem alapított családot soha, nem tud felelni. Látszik rajta azonban, hogy a gyerekeket nagyon szereti.

Ellie: Samanthával találkozik, akinek elmondja, Cliffnél vannak a kisfiúk. Samantha nem tudja mire vélni ezt, s közli Ellie-vel, nehogy azt higgye, hogy Jockey bármilyen lépése is önzetlen illetve őszinte. Ellie reméli, mihamarabb megoldódik a vita Southfork ügyében.

Clayton: felfegyverkezve jár a farmon. Egy alkalommal meglátogatja McKay egy helikopterrel, s tudatja vele, véget vet a háborúnak, ha a bejelölt southforki parcellát megkaphatja. Clayton nem akar alkudozni a férfival, de a térképet átveszi tőle. Otthon kiderül, hogy olyan mezőket akar megszerezni, ahol rengeteg az olaj, de Ellie apja annak idején megtagadta Jocktól a kitermelés jogát. Jockey rájön, valójában csak az olajra fáj a foga, McKay pedig nem farmer, hanem olajvállalkozó. Clayton egyelőre tanácstalan, mit tegyenek az ügyben.

Ray: Claytonnal beszélget a McKay elleni fellépésről. Kitérnek később Bobby problémájára. ray úgy érzi, testvére valószínűleg újból szerelmes, de titkolni próbálja. Elmeséli Claytonnak, annak idején ő járt Pamelával, miután szakítottak, Bobby hipp-hopp, titokban elvette feleségül. Később beszél személyesen Bobbyval, aki elárulja neki, mi nyomasztja a lelkét. Ray jól gondolta, hogy van valakije, de azt nem sejtette, hogy komoly problémái vannak a nőnek.
A 40-es parcella kapcsán végül kiderül, hogy az egész akciót Jeremy Wendell mozgatja, McKay csupán egy báb. Jeremy felszólítja a férfit, mindenáron meg akarja szerezni a Ewing mezőt, ezért jó lesz, ha sietteti az akciót.

Lucy: Denault-val találkozgat, aki bevonja üzleti vállalkozásába. Aláírnak egy szerződést, mellyel Lucy óriási pénzt fektet be Casey olajtársaságába. Mikor April értesül a hírről, rögtön találkozót beszél meg Lucyvel.

April: mikor Lucy ellátogat lakására, közli vele, hogy Denault cégét ő és Casey alapította, de egyedül csak neki van a vállalkozáshoz pénze. Figyelmezteti Lucyt, most már ketten vannak, akik Casey üzletébe komoly pénzeket fektettek be, Caseynek azonban egy fillére sincs benne. Ezért tudatja Lucyvel, Casey Denault voltaképp egy csaló, szélhámos, aki csak egy megfelelő embert keres magának, hogy kizsigerelhesse. Lucyn látszik az elbizonytalanodás. Később találkozik a jó öreg Jockey bácsival, s megerősíti April kételyét. Casey egy aljas csaló, a legrosszabb fajtából.
Előzmény: ati86 (658)
encián Creative Commons License 2009.10.09 0 0 665
Traceyről szerintem ki fog derülni, hogy nem a pasi lánya, hanem beépített ember. Az az érzésem, hogy úgy hazudik, mint a vízfolyás...
Előzmény: ati86 (663)
ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 664
Észleltem más, Dallasszal foglalkozó fórumon, hogy előszeretettel másolnak be az indexről hozzászólásokat Dallas témában a szerző (hozzászóló) nevének feltüntetése nélkül. Csatlakoznék az előttem szólóhoz, aki ugyancsak kifogásolta ezt a nem túl etikus eljárást.
Átolvastam, mik lettek átemelve, s bevallom, még az én mércém szerint is a legjobb indexes hozzászólások.
Egyet kérnék, ha még lehet ilyet kérni: csak a szerző és a forrás nevének, címének feltüntetése mellett alkalmazzátok ezt az eljárást!
ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 663
Szia!
Igen. Ma kiderült, Tracey valóban McKay lánya.
A Dallas mai epizódjának összefoglalója holnap délelőtt kerül fel!
Előzmény: M47-1239 (662)
M47-1239 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 662

Tracey McKay lánya.

 

Biztos forrásból tudom.

Előzmény: ati86 (661)
ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 661
"felkeresi Traceyt, s az a gyanú, hogy ő lehet a férje" (ez már a helyesbítés, ugyanis még nem derül ki nyíltan, milyen kapcsolat fűzi össze őket)
Előzmény: ati86 (658)
ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 660
Továbbra sem értem, miért kell széthúzni a képet. Nem hiszem, hogy 2009-ben akkora gondot okozna 4:3-as képarányban berakni, mint ahogy eddig is.
ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 659
Szia!
Lehet, az már nem hiányozna nekem.
Van egy másik fórum, ahol nagyon szépen megírták az elejétől kezdve az összefoglalókat.
Előzmény: Plazma87 (655)
ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 658
288. rész- Erőpróba
Rendezte: Michael Preece

Steve Kanaly képét ismét betették a főcímbe.

Jockey: Továbbra is a tanyán senyved, s bár a házassági ceremónia lezajlott, továbbra sem veszik emberszámba. Szénakazalt rendez, dolgozgat a farmon. Megkéri Callyt, hogy írjon levelet Southforkba. A lány beleegyezik az ötletbe. Jockey azonban nem vár addig. Egy ügyes cselt kieszelve, leütve fogvatartóját, elszökik Callyéktól, s autóval elmenekül. A benzin hamarosan elfogy, s gyalog kénytelen folytatja útját. Nemsokkal ezután valaki felveszi. Miután elérnek egy benzinkúthoz, hazatelefonál Dallasba, hogy mielőbb segítséget kérjen. Slyjal beszél, s kéri, vitessen neki egy Ewing helikoptert a helyszínre. Mikor hazaérkezik Dallasba, titkárnője elborzad a kinézetétől. A totyakos, szutykos üzletember mielőbb át akar öltözni, de a kalandjáról továbbra sem akar beszélni senkinek. Mikor az irodába tart, nem hisz a szemének, ugyanis Cliffet látja. Bobby később elmondja neki, Cliff ezentúl a Ewing Olajtársaságnál dolgozik.

Bobby: továbbra is nagy tekintélye van a Ewing Olajtársaságnál, olyannyira, hogy Cliffel, egymagában nem hajlandók szerződést kötni. Bobby közli üzleti partnerével, megbízhat a társában. Otthon tovább dúl a háború McKay és Southfork között. Minden erején azon van, hogy segítsen. Több inzultus is történik. Gondnokaikat lefizetik, hogy költözzenek minél messzebbre, így a Ewingok védelem nélkül maradnak.
Egyre többet találkozik Traceyvel, aki továbbra sem hajlandó felfedni kilétét, annyit mond, hogy férjétől menekült el. Kéri Bobbyt, legyen hozzá mindig őszinte, ugyanis egész életében csak erre vágyott. Bobby mindent megtesz, hogy jó kapcsolata legyen a nővel. Egy alkalommal meglátja őket McKay, aki elborzad a látványtól, s mélyen szíven ütik a látottak. Később felkeresi Traceyt, s kiderül, ő volt a férje. Kijelenti, visszaszerzi a nőt, ha törik, ha szakad.

Samantha: Jeremy komolyan érdeklődik iránta, nem csak üzleti szempontból. Az üzletember célja, hogy időskori napjait megoszthassa valakivel. Hozzáteszi azt is, Jockeytól egyedül csak őt irigyelte. Samantha érzi, a táncra való felhívás egyértelműen neki szól, de tapintatos akar lenni a férfival, azzal, hogy nem utasítja el rögtön. Jeremy kijelenti, gyümölcsöző kapcsolatnak nézhetnek elébe, ha megegyeznek.

Cliff: együtt dolgozik Bobbyval, tekintélye azonban még nincs a cégnél. Bobby biztatja, hogy bele fog jönni, s nem lesz semmi gond. Később összefut az irodában a kalandtúráról visszaérkező Jockeyval, aki nem akarja elhinni neki, hogy ő is a Ewing Olajtársaságnál dolgozik. Mikor hazaér, rögtön kérdőre vonja Bobbyt, s megerősíti, Cliff valóban a cégtársuk.

Ellie: egyre feszültebb a légkör Southfokban. Utasítja McKayt, azonnal hagyja abba az aljas akcióját, mert nagyon megütheti a bokáját. McKay, noha alapvetően magabiztos, s nem szívbajos, Ellie intelme őt is komolyan figyelmezteti. A veszély egyre csak nő, s elhatározzák, hogy a fiúkat elvitetik Southforkból, amíg meg nem oldódik a probléma. Ellie azonban kijelenti, nem hajlandó elhagyni Southforkot, döntését pedig senki nem változtathatja meg.

Clayton: kiérkezik a seriff is, hogy elrendezze ezt az áldatlan állapotot. Utasítja McKayt, és embereit, ne merjenek ellenszegülni a felszólításnak és a törvénynek. McKay farmja körül szinte egy katonai bázis létesül. Clayton nemsokkal ezután kapja a szomorú hírt, hogy emberei elviharzottak, s alapos a gyanú a lefizetésre. Ezentúl felfegyverkezve járnak, s egy kommandóportya alkalmával figyelmeztetik őket, hagyják el a területet. Clayton nem tágít, az "elitalakulat" egy utolsó figyelmeztetés kíséretében még elengedi őt, Bobbyt és Rayt.

Ray: segédkezik Bobbynak és Claytonnak felvenni a a harcot McKayék ellen. AZ új tulaj közli Rayjel, már semmi jogalapja nincs betenni a lábát a birtokra, mivel eladta. Később együtt lovagol ki Bobbyval, amikor óriási robbanás rázza meg a birtokot. Eleinte azt hiszik, szabotázsakció, később kiderül, ez is McKayék műve.

Lucy: nem szerepelt

April: nem szerepelt
Előzmény: ati86 (646)
vadászcsiga Creative Commons License 2009.10.08 0 0 657

De hogy vártuk azt a pénteket!

Akkoriban mindenki azt mondta nem nézi a sorozatot de valahogy mégis tisztában volt a történettel:)

 

Ezeken a mostani részeken jól látszik a nyolcvanas évek rambós-hulk hoganes világa. Terepmintás katonai zubbony, dagadó izmok, tiszta vietnám.

 

A másik meg Jockey hihetetlen eltünése: ezek a tipusú filmek is a '80-as években terjedtek el ahol a szereplő vagy szereplők elkeverednek egy olyan városba ami még a térképen sincs. Telefon, benzikút ohne, a helyi lakók meg egytől-egyig buggyantak, majd csodába illő szabadulás.

Előzmény: sunny22 (656)
sunny22 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 656

az jó lenne, ha elölről kezdenék, az első kb. 60 részt nem láttam

 

egyébként sokkal jobb így napi vetítésben, mint anno heti 1x, péntekente 

Előzmény: Plazma87 (655)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 655
Elég gyorsan haladunk, s hamarosan az egész sorozat végéhez elérünk....
Összesen 357 rész készült, azaz hátravan még 69 epizód. Elvileg, ha minden jól megy, akkor 2010. január 12-én vetítik le az utolsó részt, feltéve, ha nem marad el egy rész sem valami miatt....esetleg karácsonynál betehetnek majd pár filmet....de nem hiszem. Úgy vettem észre, hogy itt ünnepekkor is minden a megszokott mederben folyik....
Utána Ati az 1. résztől kezdheted majd írni a sorozat összefoglalóját.....szerintem újra elkezdik majd vetíteni az elejétől....
ati86 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 654
Az összefoglaló holnap kerül fel.
ati86 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 653
A 11. évad (1988-89) 288. része.
Előzmény: Ninaka (652)
Ninaka Creative Commons License 2009.10.07 0 0 652

Sziasztok

 

Meg tudná valaki mondani, hogy ma hanyadik évad hanyadik része lesz???

 

Köszi

Plazma87 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 651
Ma este Pameláva, alias Victoria Principallal találkozhattok újra, ha 21:00-kor az M2-re kapcsoltok. Egy 1989-es sikerfilmjét, a Meztelen hazugságot fogják vetíteni....
ati86 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 650
Szia!
Igen, ezt nem gondoltam át, de az amerikai sorozatban legalább a hangot adhatták volna neki. Nagyon sok jó imitátor van, aki hangokat tud utánozni. Így a halott Jim Davis helyett beszélhetett volna valaki más mondjuk telefonban. Hitelesebb lett volna Jock egész távolléte. Elvégre egy sorozat volt, s mint karakter élt még Jock. A magyarok könnyebben megoldhatták volna, Gera Zoltán ugyanis élt, s még ma is él. Csomószor láttam olyat szinkronban, mikor nem feltétlen beszél az eredeti szereplő, hanem a magyar mondd hozzá valamit.
Amúgy ez még a Lucy témához kapcsolódott.
Emlékezz arra, hogy Katherine-t is más játssza 2 vagy 3 rész erejéig a 7. évadban, mert Morgan Brittany éppen akkoriban szült. És azért Katherine sem volt egy elhanyagolható szereplő. A rendezők meg nem számolhattak azzal, hogy Morgan 1985 tavaszán épp babázni fog, ezért Katnerine-t csak úgy kiírják.
Abban viszont igazad van, Jim tényleg alapszereplő volt, de hát minden sorozat egy fikciót, egy látszatot mutat be. Így a hangkölcsönzés is megtörténhetett volna.
Előzmény: vadászcsiga (649)
vadászcsiga Creative Commons License 2009.10.07 0 0 649
Ati kicsit összemosod az erdeti sorozatot a magyar szinkronnal. Amerikában fogalmuk sem volt hogy itthon Gera Zoltán majd tovább tudja szinkronizálni a halott Jim Davist akár telefonhangon és hátulról fényképezve. Kint ő egy elismert filmszinész volt, nem lehetett csak úgy lecserélni, még a hangját sem. Még a jóval későbbi részekben is feltűnik rendszeresen a festmény ami őt ábrázolja.
Előzmény: ati86 (648)
ati86 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 648
Még egy adalék!
A Dallas egyik legnagyobb bakija az volt, mikor Jockot életben tartották tizenvalahány rész erejéig, a második nászút után. Na nem ezzel volt a baj, hanem ha telefonált, nem lehetett hangját sose hallani, vagy nem mutattak soha egy ugyanolyan, ősz parókás fazont hátulról, aki lehetett volna Jock. A néző számára egy telefonos beszédhang is megnyugtató lett volna, hisz Gera Zoltán még szinkronizálhatta volna tovább is. Tudjuk, Jim Davis meghalt 1981 áprilisában, így már nem állhatott a 4. évadban szereplőként, de a látszatot fenntarthatták volna a 90 valahanyadik részig. Elvégre Jock karaktere még élt, igaz a színész több, mint féléve már halott volt.
Előzmény: ati86 (647)
ati86 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 647
Személy szerint nagyon örültem, mikor Ray feltűnt Southforkban. Nem azt mondom, hogy mindig szerettem látni, de jó volt egy ismerős arc a közelmúltból. Kár, hogy korábban Lucy nem látogatott haza így időnként a Hattyúdal után, mint ahogy Ray tette. Lehet, mindenkinek hasznosabb lett volna. Így, ha jelen lett volna ritkán, kaphatott volna nagyobb szerepet, ami maradandóbb lehetett volna. Pl Bobby "temetésére" hazaugorhatott volna, vagy esetleg "kapcsolták" volna Atlantát néha, úgy, mint Gary és Val házát, mikor valami hír érkezett a családról. Így legalább láttuk volna, valóban érdekli a családja, s viszont. Lehet, hogy most újra nyertünk vele egy alapszereplőt, de őt alázzák meg, ha csak asszisztáló szerepet kap a jövőben. Remélem, nem így lesz!

Úgy látszik, Callyék gazdasága megrekedt a kétnyomásos földművelés szintjén, bár ökör helyett már lovat használtak vonóerőnek.
Előzmény: ati86 (646)
ati86 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 646
287. rész - Háború és szerelem
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey: megérkezik Callyék farmjára bekötött kézzel, lábbal és szájjal. Már éppen elintéznék végleg, mikor Cally rohan a segítségére, s kéri, bármit csinálhatnak vele bátyjai, csak ne öljék meg. Kijelenti azt is, lehet, hogy gyermeket vár tőle. A fiúk elgondolkoznak rajta, s meghagyák életét. Befogják szántani egy ló mögé, hogy hasznossá tegye magát. Később a seriff is keresi, de a testvérek letagadják, hogy ők rejtegetik. Később kijelenti a két testvér, túl sok gondot okozott már eddig is, és az lesz a legjobb, ha elintézik. Már a sírját ásatják vele, mikor Cally körbeöleli, s megvédi szadista testvéreitől a lepukkant üzletembert. Jockey megígéri, elveszi a lányt feleségül, s ha kell, a farmon fognak élni. Az esküvő megtörténik, Jockey saját életét illetően fellélegezhet, mégis keserédes érzések, gondolatok lengik körül a házasságot.

Bobby: megbeszéli a részleteket Cliffel a társulással kapcsolatban, s az önrész kérdésében is egyezségre jutnak. Kifele menet épp Traceyvel futnak össze. Egyre több időt tölt a lánnyal, főleg biliárdasztal mellett. A nő nem fedi fel kilétét, s végig talányos kérdés marad Bobby számára. Remélik mindketten, hogy a kapcsolatnak lesz még folytatása, s Tracey megígéri, ha fontos dolgokról akar beszélni valakivel, mindenképp megkeresi.
Southforkban dúl a háború a szomszéd McKayjel. Felrobbantják az elreteszelt folyót. Kisebb bunyóba keveredik Rayjel, aki idő közben visszatért Európából, ám az ártatlannak látszó verekedés halállal végződik. A Ranch egyik gondnokát hasba lövik.

Samantha: Jeremyvel tölti ideje nagyrészét, s a Jockey elleni megsemmisítő offenzívára készülnek. A férfi egyre inkább érdeklődik Samantha személye iránt, Samantha pedig mint hideg, objektív üzleti lehetőséget lát a kapcsolatban. Később hivatalosan is elválik férjétől, aki nem tud jelen lenni a tárgyaláson. Úgy érzi, végre örökre felszabadult. Azt viszont nem tudja, hol lehet a volt férje.

Cliff: belemegy Bobbyval az egyezségbe, s megosztoznak a finomítóvásárlás költségein. Ezzel hivatalosan is a Ewing Olajtársaság társtulajdonosa lett. Bobby kéri, hogyha tud, mielőbb rendezkedjen be új irodájában. Cliff magával viszi Jackie-t is, így Phillisnek is lesz egy helyes, kedves kolléganője.

Ellie: aggasztja Carter McKay aljas akciója a folyóval kapcsolatban. Beleegyezik végül ő is, hogy felrobbantsák a gátat. Ő is ott van a helyszínen, s figyelemmel kíséri az eseményeket. Legbelül azonban sejti, nagyon baj van, mint gondolták volna. Megérkezik Ray is, akit szívből jövő örömmel fogad.

Clayton: egyre inkább eldurvul a harc McKay és a Ewingok között. A férfi nem hajlandó lebontani a gátat továbbra sem. Clayton Bobbyval, Ellie-vel és Rayjel a helyszínre megy, s közvetlen közelről felrobbantják a gátat. McKay később figyelmezteti őket, nagy hibát követtek el. Később McKay helikopterek zavarják meg az állatokat, s egy munkást levet magáról a ló. Súlyos bordatöréssel, de megússza a kalandot. Mikor felkeresik McKay-t, egy hadsereggel áll elő, s kéri Claytont, hagyja el a birtokát. Clayton toborzásba fogna ellene, de látja, az akció önmagában nem érne semmit.

Ray: megérkezik Európából, s mindenki örömmel fogadja. Az ünneplésre azonban nincs sok idő, ugyanis házának új tulajdonosa mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse őket. Elmegy Claytonnal és bobbyval felrobbantani a hidat. Később, miközben Jennáról mesél bobbynak, belekeverednek egy kikényszerített bunyóba, s egyik táruk halálos lövést kap. Magukban konstatálják, ez már nem játék.

Lucy: elmondja Caseynek, még nem mer belevágni egy új kapcsolatba Mitch után. Megígéri azonban Denault-nek, ha türelmes lesz, kiérdemli jutalmát, s ő is enyhülni fog. A fiú, más választás híján, elfogadja Lucy döntését.

April: meglátogatja Casey Denault. A férfinak nem kevesebb a célja, minthogy kijátszva a Ewingokat, a Barnes-Wentworth romjain át, megalapítsa Dallas egyik legerősebb, új olajtársaságát. Aprilnek imponál az ötlet, de nagyravágyása mellett belejátszik a Bobby miatti csalódása és bosszúvágya is.
Előzmény: ati86 (636)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 645
Mivel a képeket nem csatolta, megpróbálkozom még egyszer, ha nem jön be:
http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=linda+hamilton&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=linda+hamilton&fp=53b79f59bee930a
Illletve
http://www.google.hu/#hl=hu&ei=dpjLSq3nAqLkmwOI4OjIBQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=beth+toussaint&spell=1&fp=53b79f59bee930a
e-mail cím hoz elő képeket...
SAJNOS: "A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal."
E-mail keresőbe írjátok be a Linda Hamilton és a Beth Toussaint nevet...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!