Már régen nem írtam, de néha olvastam. Mentségem a következő: egy másik off-topic gépezet kötötte le az érdeklődésemet és a szabad időm jelentős részét.
Nem leköpni a szép tiszta képernyőt !! Nem szégyenled magad !? :)
No mondom tovább. Négy keréken hű vagyok. :) A szóban forgó szerkezetnek kevesebb kereke van, de ez is Japánban készült, suhan, mint az Arany Szél. Ha érdekel valakit: http://picasaweb.google.com/istvan.guttmann
Jól sejtem, hogy nekem az e-manage Blue változat lenne az ideális megoldás. (Ezzel le tudom kezelni a nagyobb injektorokat, a veztengelyből és a szívósor eltéréséből adodó eltéréseket.
Ami viszont továbbre sem tiszta:
Mivel a 2.2 12V-es motor vezérműtengelyét használnám, nem annak az ECU-ját kellene használni hozzá a karakterisztikája miatt?
Nem fog a légtömegmérőm (csappantyús) kifutni a képességének a határaiból?
Személy szerint a GReddy e-Manage-t preferálom, ez lesz 1-2 heten belül az én autómban, és ez van még 1-2 RX-7-ben is, de elég sokmindenben. Ez az egyik legnagyobb tudású Piggy-back ECU.
Dióhéjban: mivel piggy-back, ezért a gyári ECU mellé kell tenni, nem helyette. Tudsz vele benzint és gyújtást is állítani. Nagyon egyszerű a kezelése, ugyanis a tábláiba csak az eltéréseket kell beírnod!! Azaz ha valahol nulla van, ott a gyári ECU által képviselt mennyiség van. Ha viszont mondjuk 5200RPM-nél már kevés a benzined, és kellene 10%-al több, akkor szimplán bevásed a megfelelő helyre a 10-et ;)
A hibrid mocit valszeg úgy lenne érdemes összerakni, hogy a motorvezérlés írható legyen. (Mert egyik ECU-m se ehez a felálláshoz van optimalizálva ugyebár) Tudsz esetleg olyan céget ahonnan be lehetne szerezni ilyesmit - és esetleg meg is tudják írni, paddal mindennel normálisan?
Ez nekem már túl sok fórum. A mazdaklub akkor miért nem költözik oda és kész? Namindegy.
Tudom ne járjon a szám, ha nem veszek részt a szervezésben, és igazatok is van. Én csak örülök, ha valaki(k) ezt megteszik, és örömmel megyek, mint eddig szinte mindig.
De ha jól láttam, akkor sem az időpont, sem a helyszin nem végleges, ellenben már nem tudom hanyadik lista készül, amibe megint bele kellene írnom magam.
KÉREK MINDENKIT SZÍVESKEDJEN ÁTFÁRADNI A MAZDAKLUB.HU WEBOLDALRA, A KÖZELGŐ TALÁLKOZÓVAL KAPCSOLATBAN, MERT ZOLO KOLLÉGA TALÁLT HELYSZÍNT, VISZONT MINDENKITŐL LÉTSZÁMRA VAN SZÜKSÉG HOGY FOLYHASSON A SZERVEZÉS.
TOPIC: 2007 ORSZÁGOS Mazda TALÁLKOZÓ MIKOR és HOL?
Én pont az ellenkezőjét tettem volna: felül valami világos ezüst gyöngyház, tükrüs polírmetál titán szín, és megemelni jól, mert a pesti utak.. :)
Mester mondta is, hogy bármilyen rugókat tudnak bele tenni, ha úgy óhajtom..
Egyébként jól néz ki ez a két szín. Egy fényező ismerősöm most fényezett nekem egy kerék mögötti lelógó sárvédődarabot, azt a műanyagot. És kérés nélkül lefújta a fekete részét (amit a nap már kiszívott) matt feketére. Így szép. Csak mondom, hogy neked is látom, ki van szívva az a front szoknya, és így nagyon világít..