Keresés

Részletes keresés

Szvik9 Creative Commons License 2024.05.03 -3 4 503516

Facebookon közzétett reakcióm azon szurkolótársak számára, akik szerint nem lenne jó, ha most feljutnánk:

 

MINEK JUSSUNK FEL?!
_Nehogy már olyan nyerjen b*zmeg, aki nem tud főzni!_

Nem biztos, hogy egy magát profinak nevező, és pénzügyi szempontból úgy is működő futballklub játékosainak, edzőinek szurkolói kommentek olvasgatásával kell múlatnia az idejüket, de a DK-t meg a különböző facebookos kurzusokat felületesen tanulmányozva van két visszatérő gondolat, ami talán, esetleg, véletlenül, mégiscsak, hátha szemet szúrhat drága jó játékosainknak és feletteseiknek.

. A saját szurkolóik jelentős hányada szerint nem is akarnak feljutni.
. Saját szurkolóik jelentős hányada úgy gondolja, ilyen teljesítménnyel NINCS értelme az élvonalban szerepelniük.

Ízlelgessük már kicsit! Saját. Szurkolóitok. Szerint. Nem. Akartok. Feljutni. Ha készítenénk egy felmérést a Vasas-szurkolók körében, melyik osztályban szerepeljen a csapatuk, messze nem száz százalék szavazna az elsőre. Létezik ennél látványosabb kórkép az úgynevezett teljesítményről, hozzáállásról? 

Jelen karakterdomb viszont nem azért születik, hogy céltalanul elküldje a p*csába a Vasas FC játékosállományát és vezetését (holott jogos lenne), sokkal inkább, hogy meggyőzze azt a bizonyos "jelentős hányadot". Abszolút egyetértek velük abban, hogy a csapat borzalmas, futballra hasonlító tevékenységet nagyon ritkán produkál, s ez láthatóan szinte csak a lelátó népét zavarja, meg esetleg egy-két üdítő kivételt a keretből, de hölgyeimuraim, a beletörődés szurkolótábora lettünk, ami ugyan természetes reakció, semmiképp sem egészséges. Ne törődjünk bele!

Az NB I-es szereplés propagandája előtt viszont még néhány költői kérdés: változott bármi azzal, hogy Szivacski már nincs minden héten a kezdőben? Változott bármi azzal, hogy nem Desitsnek/Kondásnak/Kuttornak hívják az edzőnket? Változott bármi azzal, hogy Silye, Hidi, Márkvárt és a többi ipari nulla már nem itt rontja a levegőt? Zárójel bezár.

Szóval minek nekünk NB I?

. A Vasasnak a magyar futball élvonalában a helye. Tudom, hogy a régmúlt nagy csapata, de baszki Felcsút, ZTE és a többiek? Tartozunk annyival Rudi bácsinak, Béluskának, Müller Sanyinak, Mészöly Kálmánnak, az égi álomcsapatnak, hogy nem elégszünk meg az enbécvájjal!

. Kábé másfél hónapja már közzétettem egy írást, amelyben állítom, hogy a magyar NB II céltalan és értelmetlen klubok gyűjtőhelye, minek következtében szakmai és közösségi értéket nem állít elő. Ez a közeg valamennyi benne szereplő csapatnak árt, így a Vasasnak is. Sokak idealizált gondolkodásában a másodosztály egyfajta előszobája az elsőnek, amelyben a csapat exponenciálisan fejlődik, ameddig el nem éri az NB I szintjét, de hát látjuk, hogy a valóságban ez nem így van, ebben a ligában szinte képtelenség fejlődni (legalábbis Angyalföldön az), a két bajnokság pedig teljesen külön világ szakmai és kulturális értelemben is.

. Miért jár meccsre az ember? Persze, jó társaság, friss levegő, hideg sör, de ez megvan a *tetszőleges blasz-csapat helye*-meccseken is. A Vasast nyilván érzelmi kötődésünk révén követjük mindenhova is, azaz katarzist, végleteket várunk a meccsélménytől. Kérdem én, Tiszakécske és Csákvár ellen mikor jön a katarzis? Vagy bármilyen érzelem a kétségbeesésen és a bosszankodáson túl?
(Persze, vannak kivételek itt is, ott is, de alapvetően az erősebb behatások nyilván az első osztályban érnek minket. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én a szezonban legalább 15x kaptam magam azon, hogy egy olyan meccset nézek, amin konkrétan semmi nem történik.)
A hivatalos nézőszámok pedig jól mutatják, melyikre van nagyobb kereslet, itt a Merkantilban kibattyog a Fáyba az a stabil 1000-1500 ember, miközben idegenbe egy 30 fős buszt sem tudunk megtölteni.

. A Vasas FC kultúrájának és a magukról a kelleténél többet gondoló játékosoknak sem tenne rosszat, ha végre újra esélytelenek lennénk. Kiscsapat. Ha emlékszünk, két évvel ezelőtt a PONTREKORDDAL!!! nyert bajnokság, csinadratta, mozifilm meg kivagyiság után, plusz az 'EZZEL A KERETTEL!!!' mantra révén a legtöbben azt gondolták, habzsi-dőzsi lesz az élvonal, aztán csak a játékosok bére volt NB I-es, semmi más nem. Vélhetően most senki nem kezelne minket így, ezáltal hátha a játékosok belátnák – amit a másodosztályban sem igazán –, hogy minden pontért meg kell küzdeni.

. "Úgyis pofozógépek lennénk, egy év múlva kiesnénk". Igen, alapvetően én is ezt GONDOLOM. De nem TUDOM, hogy tényleg így lesz-e. Ti sem tudjátok. Megértem a pesszimizmust, de fogalmunk sincs, mi történik júliustól, és hát lássuk be, az NB I mégsem a Premier League, más hozzáállással és egyébként belátható szakmai javulással nem megugorhatatlan szint. Ha pedig arra vagyunk hivatottak, akkor igen, essünk ki! _Próbálj ki mindent, még ha meg is bánod, mint hogy azt mondogasd később: ó, ez hiányzott!_

. "Az NB II-ben mindenki a Vasas ellen játssza élete meccsét" – ettől a mondattól rosszul vagyok, nettó baromság. Az már viszont validabb, hogy ebben az értelmetlen focipurgatóriumban a csapatok nagy része adott 90 percre lezuttyan a saját kapujától 25 méterre és szabályosan meggyilkolja a futballt, a szórakozásunkat, a játék szépségét. Jó példa a Tiszakécske, amelyik kábé BL-címként ünnepelte az Illovszkyból bugázott egy pontját, holott ezzel már szinte biztosan kiesik. Az NB I nem erről szól. Sokkal kisebbek a csapatok közötti különbségek, és amúgy a nyílt fociban ezzel a kerettel talán versenyképesebbek is lennénk, mint a bunkerbontásban – a bajnoki meccsek álljanak tanúként, hogy abban nem vagyunk azok. De szerintem nem véletlen, hogy mondjuk a Pakssal 90 percig pariban voltunk.

. Sokak szerint nem érdemelnénk meg az NB I-et. Én is így gondolom, és talán ez fáj a legjobban. De a foci nem így működik. Legfőbb riválisunk, a Győr liternyi (köz)pénzből felépített egy világválogatottat, cseppet sem szimpatikusabb csapat jelenleg nálunk. Ez a kínálat, sorry.

. Bár nem érdemes a múlton rágódni, de a visszajutás megfelelő válasz lenne a mélységesen jóindulatú Edvi Lászlónak is.

Igen, most a Vasas saját szurkolóit próbáltam meggyőzni, hogy szurkoljanak saját csapatuk feljutásának. Érezzük a helyzet diszkrét báját, totális abszurdumát, ugye Vasas FC? Lelátótól öltözőig tessék összeszedni magunkat, mert különben _a Győző nyer, jó éjszakát szevasztok!_

'csupa szépség közt és gyönyörben járván
mégiscsak arra fogsz gondolni gyáván:
ez a sok szépség mind mire való?
mégis csak arra fogsz gondolni árván:
minek a selymes víz, a tarka márvány?
minek az est, e szárnyas takaró?'

Hawkmoon269 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 503515

írtam 3 bekezdést, de inkább kitöröltem, mert nem lehet a hazai közélet nélkül érvelni az ellen, amit mondasz...

 

Csak egy dologra reflektálnék! Számomra vállalhatatlan lenne (pont úgy, mint a Schalkenek), ha az adott cég a mi mezszponzorunk lenne, pont úgy, mint a belgrádi Vörös Csillag mezszponzora, amit egyébként a nyugati normák szerint működő (mondhatnám liberális kultúrközeg) uefa megengedett a Zvezdának, pedig minden jogosultsága meglett volna, hogy megakadályozza...

Előzmény: action_9 (503508)
Simanski Creative Commons License 2024.05.03 -1 1 503514

üdv!

engedj meg 2 szubjektív véleményt:

"ez a legjobb védekezés a támadás annyira tipikus attitűd - a másik oldalon!)"

Ha tényleg így gondolod, "oldalakban", akkor könnyen válhatsz a politikusok játékává. Divide et impera. És elvész a személyiség.

Arról nem beszélve, hogy számomra nehezen hihető, hogy mondjuk egy szívinfarktus közben az első arra járótól azt kérdezi valaki, hogy "mielőtt megmentesz, mondd el kérlek, melyik oldalon állsz"?

"Én bármikor hordanék Gazpromos Vasas mezt."

- Ez elszomorít. Remélem, egyedül vagy ezzel!

 

ezt nagyon osztom!

Előzmény: metalisforever (503513)
metalisforever Creative Commons License 2024.05.02 -4 5 503513

"Nem is neked válaszoltam."

- Szóba került a költségvetésük.(503489)

 

"Azt (a beidegződést meg) felejtsd már el kérlek, h csak egy fajta vélemény van."

- Pontosan így gondolom én is. Azért írtam azt, amit. (Már bocs, de ez a legjobb védekezés a támadás annyira tipikus attitűd - a másik oldalon!)

 

"Lemenni kutyába, mert futballmezre kerül egy olyan cég, aki nincs tiltólistán?"

- Ez komoly? A 20 milliárdos megjegyezés mellett azt is hallottad, amikor arról beszéltek, h 3 harcoló katonai csoportosulást is finanszíroznak. (És nem érdekel, h Henry Ford antiszemita volt, és egyik gyárában harcjárműveket gyártatott a wehrmacht-nak, a nácik Hugo Boss egyenruhát hordtak, különböző okból és mélységben Christian Dior és Coco Chanel kollaborált a nácikkal, és a mai napig élnek és virulnak - a termékeik.)

 

"Én bármikor hordanék Gazpromos Vasas mezt."

- Ez elszomorít. Remélem, egyedül vagy ezzel!

 

"azt hiszed a két ork vitája úgy indult (bizonyíthatóan nem), h az egyik ork elindult presszingelni a másikat, az ellen térfelén!"

- Hááát, pedig, vhogy így történt. Mármint '14-ben. Tudod, amikor a Krím-et annektálták.

 

Előzmény: action_9 (503507)
tex66 Creative Commons License 2024.05.02 -4 0 503512

1990-ben vegig mentel a Via Garibaldi-n Cremona foutcajaban borosuzlet , antikos , kavezo, fagyizo pastazo , Pizza arus , ujsagos , cipobolt , elektromos szakuzlet es gyogyszertar volt egymast kovetve. Ma, ebbol maradt a kavezo fagyizo tobb uzlet kiddo es 2 uj pita es falafel hely 0-24 oraig.  Es ett egy Arab teazo. Total leszakadt a varos turistak is elfordultak a szep Odon varostol. Az olasz kultura mar megkopott. Es mi lessz az Europai kulturaval?! Ha. ,ez a tendencies 4 evig marad, annyi nekunk.

Előzmény: tex66 (503511)
tex66 Creative Commons License 2024.05.02 -6 0 503511

Elarulok egy titkot. Itt , dolgozom . En ehenhalnek Otthon. Nemertek semmihez a munkamon kivul.Otthon nem sok gyujtemeny var restauralasra.  Nagyon szeretnek mar hazaterni, de mint nyugger fog ez megtortenni. Itt , nincs semmi a papir hazakon kivul. Nagy meleg para oriasi esozesek , aradasok , tornado, hurrikan. Hidden el , jobb Otthon. Ezt mar akkor tudtam amikor elosszor kijottem. Nem rossz atvezetni az orszagon elmenni casinoba, vagy a Sziklas hegysegbe. De, hosszutavon jobb Otthon . Meg ugy is , hogy nem a kulfoldi kezen a cukorgyar a banyak stb.  Jo , hogy Magyar tulajdonban vannak a focicsapatok is. En semmit nem adnek kulfoldi kezbe. Se erdot se foldet sem murmlekeket. De, ez hosszu. Es politikat lehet benne talalni. Nem politizalok mar . Meet , ez mar tobb. Fenmaradasunk es ,hogy mit tudunk ebbol meg atadni az unokaknak.

Előzmény: Akciós árak (503505)
action_9 Creative Commons License 2024.05.02 -1 1 503510

Ja, a lényeg elsiklik...

 

Nem bonyolult ez. Kell egy-két infó - játékos szájából is van - és az  ő pénzeikből már nem nehéz kiszámolni min. mennyi kell egy NBI-es élcsapathoz. Ment a kábítás  lépten-nyomon. 10 alá akarták állandóan levinni. Miközben olyan is van aki "ifiben" több misiért focizik.

 

Előzmény: metalisforever (503502)
action_9 Creative Commons License 2024.05.02 0 0 503509

képmutatást is hagyjuk.

Előzmény: action_9 (503508)
action_9 Creative Commons License 2024.05.02 -4 0 503508

A Schalke mondta fel!

Azért ahogy a németek Petry esetében, vagy ahogy a válogatottat szerették volna várni (stadion kivilágítás!) ne lepődjünk meg a döntésen:) De talán a skandinávok kivételével a teljes európai képmutatást is.

 

A Gazpromnak BL (induló) csapat kell, h fricskázhassák az agyhalottakat.

Előzmény: Hawkmoon269 (503495)
action_9 Creative Commons License 2024.05.02 -5 1 503507

20 milliárd fölé volt a cél;)

 

Nem is neked válaszoltam. Azt (a beidegződést meg) felejtsd már el kérlek, h csak egy fajta vélemény van. (balos, ez olyan gyenge válasz, mint tőled a rogános) Reakció meg nem lehet.

 

Úgy ismertél meg itt, mint aki be áll bármilyen csordaszellem mögé?

Megtisztelsz, ha ezt azért nem állítod. Jól vagy hibásan, de majd én kisakkozom, h miről mit gondoljak.

 

Lemenni kutyába, mert futballmezre kerül egy olyan cég, aki nincs tiltólistán? Hát...

Hibás. Sztem! Én bármikor hordanék Gazpromos Vasas mezt. Ugyan sok esély nincs rá, h mi mostanában BL indulók leszünk. Mint ahogy nem mentem le kutyába se semennyire, h elkezdjek drukkolni az ork 1 és az ork 2 viszályában valamelyiküknek is.

...és ezért nem kapcsoltattam ki a gázt - és kezdtem el fával fűteni - mert az ork1-esektől jön. (bár a valóság: villannyal fűtök) Ahogy nem petróleum lámpa mellett töltöm az estéimet led vil. helyett, mert az urán is orkos. A netre sem napelem segítségével  mászok fel, h igazi megbecsült tagja legyek egy másik csordának, mint ahova besoroltál.

 

De!

A töri leckét nem itt kell vívnunk, arra ott a másik topik, nagyon szívesen reagálok ott rá. De azt tudd, óriási hibába esel, amikor azt hiszed a két ork vitája úgy indult (bizonyíthatóan nem), h az egyik ork elindult presszingelni a másikat, az ellen térfelén!

 

 

 

 

Előzmény: metalisforever (503503)
deme65 Creative Commons License 2024.05.02 -3 8 503506

Ne félj ha Trump nyer minden fasza lesz megint.Döbrögi is azt mondta, 2 nap alatt lesz vége a háborúnak is.Itt amúgy már minden fasza, Orbánnak és családjának és a baráti körnek a nevére került a fél ország.

Előzmény: tex66 (503504)
Akciós árak Creative Commons License 2024.05.02 0 4 503505

Itthon viszont Kánaán van.

Tényleg miért is nem jössz haza? Ha ott kint olyan kurvaszar az élet?

Vagy azért még mindig jobb dollárban kapni a fizetést,nyugdíjat ,bármit mint forintban?

Előzmény: tex66 (503504)
tex66 Creative Commons License 2024.05.02 -3 0 503504

Igerem , ha nyerek  lotton az egesz kocsmat kihozom ide. Es Texas meg  hagyjan.. Ami , evvel az orszaggal lett 4 ev alatt az szanalmas. 20 eve dolgoztam tobb jomodu Europai orszagban. Visszatertem es sirtam , hogy milyen lezulott lett a rend az utcak , az emberek a population. Ez nem politika. Ez csupan helyzet elemzes. A petro dollar halott. A dollar start sem er. Csak nyomjak mint a Gazdalkodj okossan bankokat. A nyugat mar nem NYUGAT ! Amerika mar nem AMERIKA..😥 ismetlem nem politika. Es ne is ugy olvassatok. Megvaltozott minden.

Előzmény: metalisforever (503503)
metalisforever Creative Commons License 2024.05.02 0 8 503503

Hm. No poli? Azért egy kicsit odapörköltél a végén. Neked szabad?

"Miért csak az vállalhatatlan, amit usákia megüzen?" Ez így azért elég propaganda ízű. Tudod, olyan orosz-Rogános. Egy szuverén államot fegyveresen (nagyjából úgy, mint '39.09.01-én) hódítási - gazdasági célból megtámadó ország cégének pénzéért lemenni kutyába? A nemzet nemzetközi csapatának belefér? Bele, nekik bármi, minden. Sztem, szégyen.

"Hagyjuk is."

Előzmény: action_9 (503490)
metalisforever Creative Commons License 2024.05.02 0 2 503502

Megütötte a fülemet a 20 milliárdosra becsült költségvetésük. Bár senki nem erősített rá, és egy Újpest - drukker mondta. (Nem feltétlenül hiteles forrás.) De tudod mit, elhiszem. Nem tudom, mert nem publikus, ebből az összegből mennyit fociztak ki az UEFA zsebéből, mennyi származik játékos értékesítésből, és mennyi a pl. Telekomos külsős lé. Engem a magyar állam (Főgáz,  FCSM stb.) különböző cégeken, csatornákon át pumpált szponzori pénze, és annak volumene zavar. Ezeket a forrásokat kérem elzárni, vagy szétosztani - akár fajlagosan is - a többi bp-i csapat között.

Előzmény: action_9 (503489)
sziszi-48 Creative Commons License 2024.05.02 0 4 503501

Gratulálok az U 16-osok sikeréhez!

Még is csak vannak tehetséges játékosok az utánpótlásban, csak lehetőséget kell nekik adni a felfelé áramlásban. Akár az első csapat közelében.

sziszi-48 Creative Commons License 2024.05.02 0 1 503500

Örömmel hallom, hogy valamilyen szinten megy a segítség.

Köszönet a szurkolói klubnak.

tex66 Creative Commons License 2024.05.02 0 1 503499

Megbokom a kalapom a VSZK elott !

Előzmény: lepete (503498)
lepete Creative Commons License 2024.05.02 0 8 503498

Nem beszélve a VSZK-ról, mert mi meg más akciók mellett, a COVID alatt fizettük fél éven át az ebédjét. 

Előzmény: rage (503497)
rage Creative Commons License 2024.05.02 0 3 503497

Amíg Ádám Krisztiék voltak, rengeteg ilyen embernek segítettek, amúgy pont neki is.

Előzmény: pippolinó (503496)
pippolinó Creative Commons License 2024.05.02 -2 1 503496

Segítsetek neki, a klubotoknak van talán erre is egy kis pénze, ha már a sok kutyaütőre jut.

Előzmény: sziszi-48 (503494)
Hawkmoon269 Creative Commons License 2024.05.02 -1 3 503495

Nem is akarom ilyen útra terelni, ez nem politika, hanem gazdaságpolitika inkább,de csak azt akartam érzékeltetni, hogy a Schalken keresztül az uefa-ig felmondták a szponzorációs szerződést, persze vannak más anomáliák, pl. az angol csapatoknál a közel-keleti pénzek, stb, de azért annyi "pirinyó" különbség azért van, hogy mondjuk Katar nem indított háborút egy szuverén ország ellen és mondjuk a mezszponzor egy légitársaság adott esetben, amelynek vannak piaci érdekei, pl, hogy több turistát vigyen, mint mondjuk a Lufthansa, míg a szóban forgó cégnek három magánhadserege is van, amelyek többek között a szomszédunknál is tevékenyked(ett)ik, szóval az állami muszka cégnek a befolyás szerzésen túl semmilyen piaci célja nincsen, hiszen nem függ piaci viszonyoktól, hiszen Te nem tudsz bemenni egy boltba, hogy holnaptól nem orosz gázt szeretnél venni, hanem norvégot, szóval semmilyen piaci létjogosultsága sincsen, mint ahogy természetesen annak sincs, hogy mondjuk a Fővárosi Csatornázási művek is szponzor a majmoknál... Persze nem kell nagyon messzire menni, hiszen az uefa/fifa is velejéig romlott szervezetek és ahogy a Zvezda is megkapta az uefa-tól, hogy viselheti a mezén a szóban forgó cég logóját, úgy a majmok is meg fogják kapni, ha valóban így lesz...

Előzmény: action_9 (503490)
sziszi-48 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 503494

Nagyon szomorú a története, ráadásul a kedvenc csapata sem játszik olyan jól, hogy sok örömet okozzon számára.

Az FC-től megérdemelne egy ajándék bérletet és a játékosok valamilyen formában összefoghatnának legalább abban, hogy a vágyott jobb telefont megkaphassa.

Sajnos a jótékonysági mérkőzések már kimentek a divatból.

Előzmény: taka63 (503493)
taka63 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 503493
tex66 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 503492

Vastagon egyetertunk.

Előzmény: action_9 (503490)
taka63 Creative Commons License 2024.05.01 0 3 503491

Aki tud jöjjön ki szombat! - nem vasárnap - de. a volt Volán pályára a volt Czabán Samu térre! Ott még nyerhetünk a Dabas ellen, aztán a BKV Előre, ESMTK, Békéscsaba elleni utolsó 3 fordulóban egy-egy döntetlen is jó lenne, egy-egy győzelem meg bravúr már vravúr kategória! De majd meglátjuk🙂 Remélem minél többen!

Előzmény: demircella (503482)
action_9 Creative Commons License 2024.05.01 0 2 503490

No poli!

Erre másról sem írtok:)))

 

Akkor!

Több vállalhatatlan dolog van a világban, miért csak egy lesz vállalhatatlan? Logikád mentén pl. az összes olyan francia vállalat terméke véres és vállalhatatlan, amelyiket elektromos árammal állítottak elő. Miért csak az vállalhatatlan, amit usákia megüzen?

 

Hagyjuk is.

 

Előzmény: Hawkmoon269 (503466)
action_9 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 503489

Ez pont nem érdekelt volna, mert máshogy látjuk.

 

Amiért linkeltem, az az volt, h miért volt a ződeknél az a nagy tiltakozás eddig szinte mindenhol, amikor költségvetésük szóba került.

Emlékezz, mikor a Kecsó szorongatta a nyakukat. Mentegetőztek, még 12-15 milliárd hallatán is. Most simán 20-nál járnak.

Előzmény: metalisforever (503465)
sziszi-48 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 503488

Erre mondják azt, hogy a többiek addig újságot olvasnak.

Előzmény: deme65 (503479)
sziszi-48 Creative Commons License 2024.05.01 0 1 503487

Az I.-ben Tiszakécske ellen a hajrában jöttek a görcsök a lábakba, labda elvesztések, ami után már nem tudtak futni.

Az okokat az illetékeseknek kell megtalálni.

Előzmény: demircella (503482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!