Szintén PC-s midi zenegéppel kapcsolatos kérdésem lenne.
Tudnátok olyan külső hangkarit ajánlani, ami az alapgép teljesítményétől függetlenül (proc órajel, memória) szépen és minimális késéssel szólaltatja meg a midi zenéket?
SF2 hangkészlet bővítési lehetőséggel.
A cél az, ha házibuliban akarunk karaokezni, ne kelljen komplett gépet vinni (valamilyen gép minden háznál van), de mégis elfogadható hangzást lehessen elérni.
Más kérdés! Másik haverom barebone pc-be töri a fejét, mint minimál linuxot futtató cél zenegép (soft samplerrel pl) Az a téma, hogy próbálgattatok-e már ilyen cuccokat zenére? No nem multi track felvételre gondolnék, hanem mint a Receptor pl. Esetleg Intel Atom professzoros "nettopok", vagy mini laptopok hogy állnának a témához? Esetleg ez?
(bár egy korábbi tesztben pl az új Mac Miniről írják, hogy pár évvel ezelőtti power Macek teljesítményét képviseli, no azon biztos tudna gurulni a "britniszpírsz") :D
Más kérdés! Másik haverom barebone pc-be töri a fejét, mint minimál linuxot futtató cél zenegép (soft samplerrel pl) Az a téma, hogy próbálgattatok-e már ilyen cuccokat zenére? No nem multi track felvételre gondolnék, hanem mint a Receptor pl. Esetleg Intel Atom professzoros "nettopok", vagy mini laptopok hogy állnának a témához? Esetleg ez?
(bár egy korábbi tesztben pl az új Mac Miniről írják, hogy pár évvel ezelőtti power Macek teljesítményét képviseli, no azon biztos tudna gurulni a "britniszpírsz") :D
A midi visszahurkolása szörnyűséges gerjedéshez vezet, kiakad minden, tehát ezt el kell kerülni. Az általam ajánlott 1IN /1OUT - os láncban a midi csatornák okos kiosztásával lehet szétsakkozni a célsávokat. Csak ez néha kicsit macerás, ezért egyszerűbb portok szerint szétszeparálni, amit lehet. A Nuendo úgy működik, hogy amelyik sávot aktívra választjuk, a bemenetre kerülő midi jel az ahhoz a sávhoz rendelt eszközre és az ahhoz beállított csatornára továbbítódik. Ettől persze el lehet téríteni, de ez így a legpraktikusabb.
És 2in/2out-os midi interface nélkül a nuendoban nem lehet ilyen dolgokat alapból beállítani? Arra gondolnék, hogy pl x és y sávok ki volnának jelölve arra hogy csak az U220 ill. a DJX felé küldenének jelet, de adott esetben több sávon, pl. DJX-ből groove, hangszín egyidejűleg menne... ???
Esetleg ehhez ha a Fatar -> PC IN -> NUENDO - > PC OUT - > U220 IN -- U220THRU - > DJX IN lánc a végén vissza lenne hurkolva a Fatar In-jére és ott egy másik sávon tovább nyomná a nuendo felé a grooveot?
Ennek elvileg így menni kéne csak... Ha USB-n dugod rá az Oxygent a gépre, akkor tedd fel a driverét, és használd azzal. Vagy fogj egy külső tápegységet, és hagyd ezt a midi kapcsolatot.
Vettem a héten egy Korg Ms2000r szintit, van egy m-audio oxygen 49-usb-ről kapja tápot, illetve m-audio 24/96 PCI hangkártyám. Pc-n Abletonnal szeretném összehozni, úgy hogy az oxygen 49 a master keyboard és a korg-ot vezérlem.
Hát, én nem használnék ehhez a cucchoz patchbayt, elég lenne egy fapados 2 In / 2 Out - os midi interface, pl M-Audio, EMU vagy Edirol. A Nuendo teljesen intelligens módon tudja kezelni ezeket, ha már az ember a kimenő portokat a sávokhoz egyszer hozzáállította.
Egyszerű megoldásként még kínálkozik a következő lánc:
Fatar keyboard -> PC IN -> NUENDO - > PC OUT - > U220 IN -- U220THRU - > DJX IN
Ennek az a hibája, hogy ha a Yamaháról esetleg groove-okat szeretne felnyomni a PC - re, akkor át kell kábelezni. A szoftszintik önálló sávként külön életet élnek, azokat a Nuendoban simán lehet kezelni, tehát nem jelentenek a külső cuccok szempontjából miatt problémát.
A Reason kicsit bekutyul, mert ott Rewire-t kell használni.
Ezzel senki sincs megelédve, a 750 ms késést a Windows produkálja. Megoldás: ASIO driver. Ha csaka fapados, alaplapi hangkártya van, aminek nincs gyárilag ASIO drivere, akkor meg lehet próbálni az ASIO4ALL - t.
Üdv fórumtársak. Van köztetek olyan, aki MEG VAN ELÉGEDVE a PC(belső hangkari)-midi keyboard kapcsolattal? Mert a ,,késést" ugyan nem mértem, de ha lenyomom a billentyűt a hang csak utána érkezik, ami teljesen tönkreteszi az élvezhetőséget. És akkor még nem is trükköztem a hangszínnel. Mit lehet tenni pénzköltés nélkül a szituval?
Segitseg kene. Protheus vx et is hasznalok es nem hajlando betolteni normalisan a beallitasaimat. Beallitgatom a zenehez a dolgokat ,majd elmentem egy mas neven es amikor kovetkezoleg betoltom a zenet a gyari bealitasokat tolti fel, vagy ha megjegyzi es egy masik zene ,ahol meg a gyari beallitasokat hasznalom (es latszolag a gyarit is tolti be) az elozeleg beallitgatott dolgokot szippantja be .Mentettem preseteket azokat is leszarja. Mi a turo van? koszi
djuice, örülök, hogy sikerült megfejtened a routolást.
A Technics - sel kapcsolatban: eléggé kiszámíthatatlan, hogy mikor keveredik egy ilyen szinti hozzánk, de elő szoktak fordulni. Ha időnként ránézegetsz a "Használt cikkek" oldalunkra, akkor nem reménytelen a dolog.
MidiTom! Ti felétek mennyire ismertek a Technics szintik? Tudom már kihalt sajnos ez a faj, de egy KN650-re vadászna a fater ha vki eladná és nincs szétnyúzva...
Megtaláltuk a megoldást! Méghozzá a jól ismert Midi-OX oldalán! (amúgy is fincsi az a kis midi utility) Szóval mások okulására a program neve: Midi Yoke http://www.midiox.com/myoke.htm
ez tulajdonképp egy midi router progi, egyszerű és nagyszerű! :)
Már csak egy minőségi GM SF2 hangtár kéne meg egy stand-alone SoundFont sampler!
Sziasztok szeretnék még egy kis segítséget kérni hogyan tudnám a hangszíneket megváltoztatni?És hogy tudnák rhythms készíteni a szintimre egy olyan midiből aminek tetszik a ritmusa?szintihez ckf fájl kell
Sziasztok felraktam az anvil studiot de sajnos nem sikerűl se hogy sem biztos én nem csinálok valamit jól hogy tudnám megcsinálni?amugy van cubase programom is
Sziasztok egy olyan dologhoz szeretnék egy kis segítséget,zenész vagyok és vannak már kész letöltőtt midi fájljaim ezeket szeretném az alaphangneméből más hangnembe át rakni mivel és hogy lehet? Ja egy dolog ezt a szintim nagy nehezen megoldható de sajnos nem tudom elmenteni ugy hogy ez kilőve.
Előrebocsátom, hogy nem ismerem egyik hangszert sem, de azt hiszem, tudom, mi a gond. Szóval a Technicsen nem szólnak a Yamaha hangszínek, azok továbbra is a Motifból jönnek. A Technics csak továbbítja midin, hogy az ember milyen billentyűket nyomkod, mit tekerget, és a Motif azt produkálja. Olyan ez, mintha két billentyűzete lenne a Motifnak. Ebből következik, hogy ha az ember elváltja a hangszínt a Motifon, akkor az elkapcsolt hangszín szól majd akkor is, hogyha a Technicsen billentyűzve szólaltatjuk meg. Azonban biztosan van megoldás a külön hangszín megszólaltatásra is. Az ilyen komolyabb hangszereken van valamilyen üzemmód (multi, combi, performance, melyik gyártó hogyan nevezi), ami lehetővé teszi, hogy egymás mellett több hangszín is megszólaljon. Ilyenkor a midi csatornák kiválasztásával lehet meghatározni, hogy mikor mi szóljon.
Egy példa talán érthetővé teszi. Van mondjuk egy "multi" beállítás, ami tartalmaz egy zongora hangszínt, amihez az 1-es vételi midi csatornát rendeljük. Ugyanebben a multiban van egy vonós, amihez a 2-es csatornát rendeljük. Mármost, ha a Yamaha adó csatornáját (transmit channel) egyesre állítjuk, a technicsét pedig 2- esre, akkor a Motif billentyűzetéről a zongora fog megszólalni, a Technicsen játszva pedig a vonós. Ha esetleg a Technics annyira régi, hogy az adó csatornája nem állítható, hanem fixen 1, akkor a Motif adó csatornáját kell 2- re állítani.
Üdv Mindenkinek! Ha valaki járatos Yamaha Motif ES használatában és tudna segíteni hangszerek összemidizésében, annak nagyon tudnék örülni. Konkrétan: adott egy nemrégiben vásárolt Motif, illetve egy réges-régi Technics WSA1 szinti. Elképzelésem szerint a Technics így már csak mesterbillentyűzetként szolgálna tovább a színpadon. Összekötés után a két gép látja egymást, gyönyörűen szólnak a Technicsen is a Motif hangszínek. De... Hogyan lehet azt elérni, hogy ha a Motifon hangszínt váltok, akkor erre ne reagáljon a Technics, végig maradjon egy adott, általam meghatározott hangszínen. (zongi) Én már minden létező paramétert átállítottam a hangszereken, de az eredmény sajnos eddig elmaradt. Help!
Próbálom összebarátkoztatni a számítógépemet és JUNO-G-met. Ez kb. addig sikerült, hogy a Live progiban pl már tudom használni, fel tudok venni, de ez nekem bőven nem elég. Használni akarom a szinti pc-s editorját is, patch szerkesztésre például, de a következő hibaüzenetet írja:
If the Display Indicates "Unable to read/write data."
ami alatt a Helpben ezt adja:
In cases such as the following, the display may indicate "Unable to read/write data."
When the JUNO-G and the computer are not connected properly When a large number of notes are being sounded When playing/recording a song When playing/recording a sample While an editing operation is being carried out When JUNO-G Editor and JUNO-G Librarian simultaneously attempt to read (or write) data When a performance or patch using a wave expansion board is selected on the JUNO-G, but that wave expansion board is not installed in the JUNO-G When playing back GS format MIDI data from external sequencer software, etc
A JUNO-G Librarian tök jól működik, be tudom olvasni a patcheket, rhythmöket stb. de az Editor nem.
Aki érti miről zagyváltam össze és tud segíteni, kérem tegye meg.
Ugyanitt keresek érthető technikai leírásokat az alapoktól, kezdőknek elektronikus zenélés témában.