Az én 2,8-asom pont 3000-nél megy 101 körül, és 120-nál ki is van fulladva, tehát rövid van az enyém alatt is, pályán is 2800-3000 a max, ameddig nyomom neki. Így 9-9,5 alatt megáll.
Mink vettünk egyet a napokban. Hát nem is tudom most már engem is kezd érdekelni a dolog milyen tapasztalatok vannak róla. Adblue-s 130Le motor van ebben és 2016/11 havi legkisebb 2,8t. Valahogy ezekről nem nagyon látni sehol semmit(régebbiekről sok helyen negatívumok vannak akik ráfáztak azok írnak róla). Mink a régi legendái végett vettünk ilyet. Jó lenne tudni mennyire lesz pánikhelyzetes a gép. Jobb ezt előre tudni... :D
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy 2.8 tdi master 5. Sebességben 2000 fordulaton mennyivel megy? Nem vagyok biztos benne hogy nekem a gyári váltó van alatta.
Szia! Én nem tudok segíteni, nem működik a fordulatszámmérőm, de Nálam 87 km/ó környékén indul a turbó 90 km/ó-val vágtázik bármilyen emelkedőn (Én ilyen totyorgósan járok) mehetnék 120 km/ó- val csak akkor 12-14 l/100 km. Így 8 +-0.5 l/100 km el totyogok.
Kérdezgettem a fuvaros haverokat váltó tekintetében, ők egyszer meg-járták, mert egy hegyi-menethez tervezett váltót kaptak. Mosolyszünet volt mert 90 km/ó-nál nem ment többet a szekér.
A PF1-es váltóból öt típust készítettek különböző áttételezéssel, lehet az gyári csak rövidített.
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy 2.8 tdi master 5. Sebességben 2000 fordulaton mennyivel megy? Nem vagyok biztos benne hogy nekem a gyári váltó van alatta. Köszi
Sziasztok! Érdekelne, hogy a 2.3dci motorról, illetve az újabb 2015-16os masterekkel milyen tapasztalat van?? Mennyire megbízható konstrukciók ezek?? Bármilyen valós tapasztalatot véleményt szívesen fogadok!!! Köszi szépen előre is a segítséget :)
Szia! 2001-es évjáratú 2.8dti Master,hosszított, magasított dobozos.Téli-nyári gumiméret 225/65 R16C mérettel járok. Nincs nagy terhelés, ma /70 raknék nyárra.
Sziasztok, Röni Master 2, menet közben elment a tompított, a műszerfalon is kialudt a visszajelző, biztosítékok rendben, izzók rendben, találkoztak már ilyen hibával? Köszönöm
Információt szeretnék kérni Tőletek. Egy 2010-es Renault Masterról van szó. Álló helyzetben, járó motornál "beúszik" a fékpedál. ABS kockát kell javítani, ezt mondták. Járó motornál kemény a pedál, fékfolyadék szivárgás nem látható.
ABS tömb ki lett szerelve, a Pixelfixnél javították. Jelenség utána ugyanaz. Találkoztatok már ilyen hibával?
Leírásom nincs sajnos, Én cseréltem az enyémet,cseréről papírral, a vizsgabázist nem de a közlekedés felügyelet osztogatja a büntiket a tekergetésért, meg az eltűnt km-ek után.
Hello. Olyan problémám van a 2007 es Master 2-semnek 2.5 motorrral 6-seb váltóval hogy nem vagy nagyon nehezen lehet a fokozatokat kapcsolni. A bowdenokkal minden rendben. Ha lekötöm a váltóról könnyedén mozog a váltókar a fülkében. Tehát a hiba a váltón belül kell h legyen. Találkozott már vki ilyennel?
Hát most az lett, hogy nagyon megbecsült és szeretett Suzukisx4-em elcseréltem egy 2,8-as Masterra.
Kedden megkapom, névre íratva, Az árkülönbözet egy részéért összerakja a sárgát, mivel autószerelő.
Autók darabszáma megmaradt, a vállalkozás kétautósra hízott, lett tartalékautó.
Csak a suzi fog majd kicsit hiányozni, nagyon szeretem, és meg kell szoknom azt, hogy mindenhová furgonnal megyek, mert asszonynál lesz egyedül kisautó.
A srác magának rakta össze, az ajtóküszöböket kell cserélni, méretre ugyanaz, mint a sárga, pofára is, csak egyel kevesebb az ajtaja, és még fehér.
Hát itt tartok.
A sárga 1-2 hónap múlva lesz készen, és a cseremotort is sikerült bartelba megoldani mással.
Ott lesz egy fűzött blokk, egy felújított hengerfej, és egy felújított injektorsor. Rámegy az új turbó, és gyakorlatilag ott is csak olajcserék lesznek.
Az állandó fuvarokat holnap is bérelt kocsival oldom meg, de az adhoc hívásokat nem tudom lereagálni pl szombat délután, ha a kölcsönző sincs nyitva.
Tehát fuvarokat nem tudok összerakni, mert nem tudom előre.
Ezekkel a picikkel meg az is a baj, hogy sajáttal elgurulni ide pár kerülettel odébb még okés, de a bérleti díjat már nem fedezi, és még tankolni is kell. :)
Lett volna egy másik bérleti ajánlat is, de még nagyon rapszodikus a dolog, gyakorlatlag akkor hívnak még csak, amikor frissítem a facehirdetésem.
Mindegy, elvileg 2 héten belül megoldódik, addig meg nyomom a marógépet.
Közben hetente befut pár hívásom, hogy fuvarozni kellene, de nem tudok, mert nincs mivel, és a levegőben szépen úsznak el mellettem a tízezresek, aminek most a zsebemben lenne a helye. :(
Ismerős az érzés, amikor hiába akarom felmarkolni a pénzt, de nincs mivel teljesíteni a feladatot. Egy éve sokszor béreltem autót.
Én, összeraktam egy három napos kanyart és béreltem. Hivatkozz rám Szilágyi Gábor asztalos.
Kovács György +36 305890773 1142 Bp. Komáromi u. 3.
Mindenféle autó van, lekötöd
(előre) kaució bérleti-díj lerak, viszed, dolgozol, pénzt keresel. Persze nem annyit, de a becsület megmaradt.
Azért tippelünk dugólyukadásra, mert a kartergáz nem dől belőle, hanem sivítva nagy sebességgel távozik.
Tehát valami nagyon sok minden megy a forgattyúsházba, ez máshol nem mehet.
A turbó beszarás után kezdett dőlni belőle a füst is.
A harmadik injektor kifúj, elképzelhető, hogy mikor megállt a turbó annyi anyagot kapott már, hogy amit elkezdett, azt hirtelen be is fejezte.
(mert ahol kifúj, ott nem tökéletes az égés, lehet félrepisilés, vagy többletüzemanyag).
Egyszerűen nincs jobb tippünk.
Most Tamás elvileg hoz egy másik blokkot, azt bebólintjuk, és utána szét lesz szedve ez.
Akkor kapok agyhúgykövet, ha valami primitív baja van csak.
Elkezdtem lebontani a cuccokat a motorcseréhez, de minden össze van rohadva mindennel, pl a szervószivattyúból nem jön ki a cső, de fellazult a szelepet rögzítő alusapka, tehát vagy lemelegítem, vagy elvágom a csövet, és szépen kiesztergálom belőle.
A generátor már lent van, a szervó, és a légkondi kompresszora is. A turbó még nincs lekötve, soha nem csináltam még ilyet, és néha toporgok, hogy melyik részét érdemes/kell először megbontani.
Tamás ért hozzá, de nincs ideje eljönni, azt is értékelem, hogy legalább a nála lévő blokkra szakít időt.
Tehát tele van a picsám, 4 hete nem mentem vele egy métert sem, és nem haladok, mert kevés a zsé, a segítség meg nem ér rá.
Közben hetente befut pár hívásom, hogy fuvarozni kellene, de nem tudok, mert nincs mivel, és a levegőben szépen úsznak el mellettem a tízezresek, aminek most a zsebemben lenne a helye. :(
Vegyesek az érzelmeim, mert a turbócsere sikerült, viszont amikor megdöglött, valószínűleg kilyukadt az egyik dugattyú (átéghetett).
Tehát a gép most fűzött blokkra vár, pöccröff indul, de dől belőle kék füst is rendesen, plusz sivítva távozik a kartergáz.
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de Én laikusként mivel a kibicnek semmi-sem drága, szerintem vizsgálódni kellene.
Pöcc-röff, szerintem nagyon, vagy legalább kicsit egyenlőtlenül kellene indulnia és járnia, ha kompresszió vesztés van a háttérben.
Én arra alapozom feltevésem, hogy nyomócső cserénél sajnos az enyém nem automata légtelenítéssel készült. Addig amíg nem volt légtelenítve minden nyomócső, rázkódott egyenlőtlenül járt a motor.
A dugattyúnak több idő kell ahhoz hogy átégjen.A porlasztócsúcs pontatlan befecskendezése során viszont átéghet. De ez idő! Nem 1-2mp. Gyűrűtörés sem lesz turbó hiba miatt. De viszont a véletlenek egybeesése sem kizárt. Egyszerre pont 2 hiba jön elő amik függetlenek egymástól.
Vagy netán az "új" turbó lenne a hibás ???? Az olaj visszavezető csövön kipufogógáz megy vissza!! Mielőtt megbontod a motort ezt nézd még meg!
NEM MINDEN 2.5 dci 120 egyforma !! TELJES motorkód után lehet pontosan beazonosítani a motort csak. :( Van kettő Masterom eladóban. 2.5dci 115 lovas. Alkatrésznek. mindkettő motorhibás. De még alkatrésznek darabokban menthető. 250-300E ft /db.