Keresés

Részletes keresés

teveh Creative Commons License 2003.12.30 0 0 634
kroll: Csatlakozom vlucashoz. eseeleg 2003.
vlucas Creative Commons License 2003.12.30 0 0 633
Windows98 kidob - 2000 vagy XP felrak, de komolyan!
Előzmény: kroll (632)
kroll Creative Commons License 2003.12.30 0 0 632
Hali

T! informatikus lakótársak a segítségeteteket kérem (HELP)!!!!

Tegnap beraktam egy EDIMAX típusú hálózati kártyát a gépembe, mivel ma jöttek az UPC-sek felszerelni a kábelmodemet. Megpróbáltam telepíteni a hálókártya driver-jét, néhány fájl (feltehetően?) fel is másolt a gép, majd kérte a Winfos 98 telepítő lemezét. Mivel ez nem volt kéznél, a telepítés nem sikerült. Ugyanakkor rendesen összekuszálta a Winfos-t. Ujraindítottam (volna) a gépet, ekkor hibaüzenetet írt ki, valami olyat hogy nem találja drx vagy drv?? kiterjesztésű fájlokat, meg valmiféle mozgó??? könyvtárt?? a winfos system-ben??. Mégegyszer újraindítottam ekkor, nagy nehezen bejött a Winfos 98.

MI lehet a hiba a Winfos-on kívül?

A segítségeteket előre is köszi.

hype78 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 631
kirumiru: az OTP s szerződés az akkoriban érvényben lévő kormányrendeleten alapszik, amelyik kimondja, hogy az ügyfélkamat teteje 5 és 6% lehet maximum. Az új rendelet dec 22. től hatályos, kivéve a következő esetekre:

(2) Az e rendelet hatálybalépését megelőzően hatályos
rendelkezéseket kell alkalmazni azokra a kölcsönkérelmekre,
amelyeket a hitelintézet — szabályzata alapján —
a hatálybalépés napjáig befogadott, ha ahhoz az igénylő
csatolta
a) használt lakás, valamint használatbavételi engedéllyel
rendelkező új lakás vásárlása esetén a földhivatalhoz
igazoltan benyújtott, legkésőbb e rendelet kihirdetése
napján ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett adásvételi
szerződést,
b) használatbavételi engedéllyel nem rendelkező lakás
megvásárlása esetén a legkésőbb e rendelet kihirdetése
napján ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett adásvételi
szerződést,
c) lakásépítés, bővítés esetén a jogerős építési engedélyt.

Ezért rohant dec 22. előtt mindenki szerződést kötni, viszont a rendeletben benne van, hogy használatbavételi engedély nélküli lakás esetén elég az ügyvédi ellenjegyzés. Az én értelmezésem szerint, az átalakítás napján az OTP újra megállapítja a kamatot, de még a korábbi rendelet szerint, melyben maximálva van a kamatplafon (5%).

Na akkor a hangszigeteléssel kapcsolatban. Szerintem a ház hangszigetelése a panelok és a rendes téglaépítésűek között van. Én itthon panelban laktam és biztos lehetsz benne, hogy sokkal rosszabb a hangszigetelés. Sajna a technologia (beton födém) ennyit tud, bár azt ne felejtsd el, hogy még eléggé üresek a lakások, most végeznek minden nagyobb munkát, nincsenek szőnyegek, satöbbi.

Előzmény: kirumiru (629)
barnabas100 Creative Commons License 2003.12.29 0 0 630
Visszatérek inkább ebbe a topicba.

Rendben kirumiru, akkor még éljünk túl egy szilveszter és utána keresünk valami szakértőt. Addig beszélek itt több lakótársammal és a közös képviselővel is, hogy többen hátha többet tudunk elérni.
Más topictárs nem csatlakozik hozzánk?

A hitelhez meg annyit, hogy nekem 2002 szeptember (III. ütem) a hitel "kezdete", szóval onnan kegyeg a törlesztőrészlet. Ekkor utalt először az AL-nek az OTP. Viszont mi még egyből a kedvezményes hitelt kaptuk, nem volt ez az átmeneti időszak. Ezek alapján nektek is onnan él a hitel mikor az első kifizteés megtörtént, bár lehet hogy tévedek.

kirumiru Creative Commons License 2003.12.29 0 0 629
hype78:

barcsak neked lenne igazad....

En sajnos maskepp ertelmezem. Ugyanis az OTP-s szerzodes FUGGETLENUL a most modositott torvenytol lehetove teszi hogy az atalakitas napjan meghatarozott kamatot hasznalja (amit o tesz kozze a hirdetmenyben kenye kedve szerint).

Mondjuk ha valaki 3%-s kamatra kapta a hitelszerzodes alairasakor de az atalakitas napjan a hirdetmenyben 4%-t hataroz meg az OTP (ennyi a felso kamat korlat) akkor nincs mit tenni.

Itt csak az a kerdes hogy a legmagasabb kamatot tullepheti-e ami a hitelszerzodes alairasakor ervenyben volt (4%). Sajnos nem emlekszem hogy megvolt-e jelolve az a torveny (ev, paragrafus) amiben rogzitettek a max. 4%-t.

Előzmény: hype78 (627)
sutre Creative Commons License 2003.12.28 0 0 628
Sziasztok!
Az elmúl hetekben nem sikerült beírnom, pedig nagyon szerettem volna...
Ugyanis mikor először felvetettem, hogy voltam a garanciális irodában, hogy valami nem stimmel a villannyal elvesztették a bejelentést. Utána e-mailt küldtek, meg hogy azonnal de rögtön jön ám a villanyszerelő!!
Nem jött azóta sem jött.
Pedig mostanában vagy vlucas, vagy én mindig otthon vagyunk.
De ugye akkor csütörtök reggel nyolcat mondtak... nem jöttek egész nap!
Most megint én menjek, és szóljak, hogy halló, én már kétszer itt jártam, és szeretném, ha valamit csinálnának a villannyal, mert voltak szívesek elbaszni?
Én nem értem! Ha valaki azért van ott, hogy felvegye a panaszt, és intézkedjék, akkor miért nem sikerül neki? Először nem, nade másodszorra sem?
Ha én ezt meg mertem voltan csinálni, már csak messziről integetnének a munkáltatóim mert a lában nem érné a földet...

Kroll:
Aki kutyát tart társasházban az állat és szomszédkínzó. Szerintem mérgezd meg... a szomszédot. A kutyának meg találunk valami normális gazdát!

hype78 Creative Commons License 2003.12.28 0 0 627
kirumiru: lapozz vissza kicsit, már bemásoltam két részletet. Akkora szarban azért nem vagyunk.

Kellemes ünnepeket

Előzmény: kirumiru (626)
kirumiru Creative Commons License 2003.12.28 0 0 626
hali,

nem akarok unnep ronto lenni, de szerintem szarban vagyunk. Meghozza kibaszott kurva nagy szarban. Megneztem a szerzodesem es az van benne, hogy:
II.2. A hiteldij az Atalakitas Napjatol
II.2.1 Az indulo hiteldij
Az ugyleti kamat a Hitelezok "Forras Hitel kamat-, dij-, jutalek- es koltsegei"-rol szolo, az atalakitas napjan hatalyos Hirdetmenyben kozzetett kamatmertek, amely a jelen kozjegyzoi okirat alairasakor evi 4%, azaz negy szazalek.

Az Atalakitas napja az a nap amikor a tulajdoni lapmasolatot benyujtjuk az OTP-nek. (az albetetesitett, a mi nevunkon rajta a jezlalogjog, elidegenitesi tilalommal)

Magyarul beszoptuk. Legjobb esetben is januar vegen lesz tulajdoni lap addig meg mar javaban az uj kamat lesz az ervenyes.

Es a mi szerzodesunkhoz meg csak az OTP-nek visszamenoleg sem kell modositani a kamatot ugyanis a szerzodeseknek megfeleloen fog eljarni. (ezt irtuk ala)

Viszont hagy irjam le annak a csodas embernek a nevet akinek mindezt koszonhetjuk akinek halasak lehetunk minumum 5 evig:

MEDGYESSY PETER

Előzmény: kroll (624)
kirumiru Creative Commons License 2003.12.27 0 0 625
irtam korabban hogy rossz a zajszigeteles.
nos en voltam a garancialis irodaban es mondtam hogy minden lehallatszik. Egy urgehez iranyitottak aki iszonyu unszimpatikus volt:
1. Nem akart bemutatkozni, vartam hogy nyujtsa a kezet egy kezfogasra hogfy bemutatkozzon de nem... Aztan valahogy amikor latta rajta hogy hianyolom nagy nehezen.
2. Amikor mondtam hogy gond van akkor el kezdte lokni a suket dumat a test hangrol meg a leghangrol meg hogy a tervezesi irodaban a tervet jovahagytak es a zteljesiti a szabvanyt es hogy vegulis minden ugy o ahogy van. Nem akartam mondani hogy en leszarom mit mond a szabvany meg csak szabvanyosnak se kene lenni akkor ha JO.
3. Felirta a nevem telefonszamom, na de mire! Eddig megszoktam, hogy mindent gepbe vittek be szepen (meg a gari irodaban a holgy is) de ez csak egy sajt papirra irta fel. argh. Tuti elkavarta azota.

Ma is 11-kor uvoltoti felettem a magnot meg gondolom furdik. en aludni akarok.

kroll Creative Commons License 2003.12.27 0 0 624
Üdv mindenkinek.

Hallotam valmi félhírt, hogy az OTP visszamenőlegesen is bele akar piszkálni a lakáshitelszerződésekbe (állítólag emeli a lakáshitel kamatot???). Tudtok erről valamit bővebben.

Egyébként mindenkinek kellemes ünnepeket.

Előzmény: hype78 (615)
kirumiru Creative Commons License 2003.12.15 0 0 623
barnabas100:
koszi az infokat.

Nekem is a fuggoleges hangszigetelessel van problemam. (igaz mellettem meg nem laknak). A lepkedes nalam is hallatszik es nalam is duborog. Bar ezt a hangkelto fel meggatolhatja ha papucsot hord vagy labujjhegyen jar, mint peldaul en.

Viszont sokkal jobban zavar a vizesblokk hangszigetlese. Tisztan lehet hallani ahogy csorgadoizik a viz, meg mindent a furdoszobabol. legaprobb suttogas is athallatszik onnan. :-(

Előzmény: barnabas100 (620)
kirumiru Creative Commons License 2003.12.15 0 0 622
kroll:

az akar en is lehettem (volna). Mikor jottel?
Pap Karoly utca felol hallottad vagy a belso udvaron. Ha a belso udvaron es biztos vagy benne, hogy M.5 akkor az en vagyok.
bocsi...
de en 8 utan nem szoktam hallgatni, na meg 10 elott sem... :-)

egyebkent epp bekotottem a centert es hat ki kellett probalni. en a 3-ik utem 6-ik emeleterol hallottam regebben kozvetlenuyl a 4-ik mellett hogy nyitott ajtoval bomboltette.

Előzmény: kroll (621)
kroll Creative Commons License 2003.12.15 0 0 621
kirumiru:

Nekem sem fenékig tejföl az életem, a jobb oldali szomszédom vett egy kibaszott pincsikutyát, ami egész nap ugat, és kurvára áthallatszik.

Tegnap,amikor jöttem haza, hallotam, hogy valaki az M lépcsőházból kb az ötödikről a nyitott ablaknál bömböltette a hifi tornyát.

Előzmény: kirumiru (616)
barnabas100 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 620
Kedves kirumiru!

Elnézést, hogy jódarabig nem válaszoltam a kérdéseidre, de sok volt a munka :-(
Most viszont a hangszigetelés miatt begerjedtem...

Régebbi kérdeéseidre a válaszok:
A Víz köbméteréért a vízműnek fizetsz(most asszem 138 Ft/m3), a társasháznak csak a melegvíz melegítéséért fizetsz. Ez 450Ft/m3

Fűtés: 1400 Ft/GJ
Aki a 25C-t szereti és nagy lakása van az is max pár GJ-t fogyaszt kissebb lakás, 22C-vel havi 1GJ (kb).

A közös költésg pedig 116Ft/m2/hó.

Ennyit kell fizetni a társasháznak.

A hangszigeteléssel nálunk is nagyon-nagy gondok vannak és nem is a vízszintessel, hanem a függőlegessel. Ha az alattam vagy a felettem lévő lakásban hangosan beszélgetnek simán áthallatszik. Ha a felső szomszéd simán lépked, az nálam már dübörgésként jelenik meg. Borzasztó.
Biztos vagyok benne, hogy ez nem normális és valamilyen építési (hangszigeteléssel kapcs.) előrírást nem teljesít az épület.

Már rá is szántam magam, hogy egy kissebb pénzért beméretem. Van itt egy fórum erről.

Ha az alattam lévő napközben zenét hallgat és én pihenni szeretnék az lehetetlen. Nálam tisztán hallatszik a zene, míg ha odamegyek az ajtaja elé ott alig. Tehát nem is hangosan hallgatja!

A garancia kiváncsi vagyok mit fog erre mondani Neked, de szerintem szokásos módon nem fogják érteni a problémát és a szomszédokat fogják hibáztatni.

Viszont, hogy valami jót is írjak:
Örülök, hogy a Papp Károly utcán a garázs lejáró mellett ki lettek rakva az oszlopok, hogy ne tudjanak autóval felállni a "zöld területre" és a ház elé. Ezt köszönöm!

Sok sikert! Jelentkezz a fejleményekkel!

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok az új otthonában!

kirumiru Creative Commons License 2003.12.15 0 0 619
sutre:
es ha beszoltok a szomszednak akkor legalabb visszafogja a hangerot?
Az alakulo gyulesen ezt feltetlenul be kell venni a hazirendbe hogy este 9-tol reggel 8-ig vasarnaptol csutortokig nem lehet mas zavaro tevekenyseget folytatni kiveve dec 31-t.
(en lattam egy uj haz alapito okiratat es ezek benne voltak addig at sem adtak a lakast amig ezt ala nem irtad)
Na meg bele kene venni azt a lehetoseget hogy a sok alberlot ki lehessen rakni ha megserti a hazirendet. Mert neki tokmindegy lenne mert ugyse ove a lakas, na meg epp ezert az ilyeneknek magasabb kozos koltseget kene fizetniuk. Ok ugyis leszarjak hogy mennyire amortizaljak el a dolgokat (pl. lift) hisz 2-3 evet kibirnak aztan majd szivjunk mi. De valami olyan szoveget is bele lehetne venni, hogy csak olyan alberlokkel lehet szerzodest kotni aki vallalja hogy nem zavarja a tobbieket, megovja vedi az allagot es viselkedesevel, rendezettsegevel nem zavarja a tobbi lakot. (hasonloan mint a tomegkozlekedsi eszkozokon, hogy megjelenesevel, ruhazataval stb stb. nem zavarja az utasokat).

Tenyleg az alakulo gyules elott ossze kene irni ezeket.

Nekem holnap jonnek az ablakosok (elvileg) 9-re. Aztan lemegyek a garancialis irodaba es megkerdem hogy a hangszigeteles hogy is van na meg megprobalom kideriteni hogya tulaj lakik-e ott. (de szerintem nem).

Előzmény: sutre (618)
sutre Creative Commons License 2003.12.15 0 0 618
Hát ez elég gáz!
A mi kedves szomszédunk házibulit szeret tartani. Egyik hétvégén már ment a "kurvaanyázás" mert a fölötte lakó már nem bírta cérnával, hogy az erkélyen "kissé emelkedett hangulatban diskulálnak".

A biztosítékos balhénk még mindig nem oldódott meg.

Mondtak egy új időpontot, csütörtök reggel nyolcat, hogy jönnek megnézik mi a gáz.
Vártunk.. egész nap vártunk.. (egész véletlenül szabin voltam, és este hétig ki sem tettem a lában a lakásból) aztán semmi.

De nagyjából már körvonalazódott a probléma.
A folyosón lévő három biztosíték közül kettő szokott "lemenni". Van két 10 és egy 16 amperes.
Persze a két 10-es megy ki.
Na de miért is? Mert a drágák olyan okosan kötötték be a cuccott, hogy a tűzhelyre meg a fürdőre van kötve a két 10 amperes.
A két fali kar (amin jelenleg a TV-meg a számítógép megy) van a 16 amperes. Teljesen logikus! (az elefánttal tollpihét cipeltetni, az egérrel meg betontömböt)

Egyik ismerősünk mondta, hogy az Elműtől lehet bővítést kérni. Amperenként 2000 forintért. Ha mi kicseréltessünk a két 10-eset 16-osra, akkor az 24.000 ft lenne, de hát azt hiszen ezt a lehetőséget el fogjuk vetni. (még én fizessek pluszba, mert a villanyszerelők nem nem bírják rendesen összekötni a dolgokat?)

Na mindegy.
Azt hiszem a héten lesz még egy utam a garanciális irodába, de most már kissé unom, hogy hol a bejelentés "kavarodik el véletlenül", hol egy napig nem talál oda a villanyszerelő. (pedig ők adták az időpontot)

Előzmény: kirumiru (616)
teveh Creative Commons License 2003.12.15 0 0 617
kirumiru: ha ez segít valamit:

Csendháborítás

6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul és a megengedettnél nagyobb zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja,

harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.

kirumiru Creative Commons License 2003.12.15 0 0 616
sziasztok!

Nem tartott sokaig a jolet itt az uj lakasban. :-( :-(((((((((((

Eddig tok jo volt minden de kb egy hete bekoltozott ket FASZ (szerintem buzik) kozvetlenul folem es ejfelkor ossze-vissza jarkalnak. De ez haggyan.

Zuhanyozas kozben enekelnek rohogcselnek stb. mindenzt ejfelkor. kurvara lehallatszik minden a furdoszoban keresztul. Mar nem birtam es felmentem es becsongettem.

1. Nem nyitottak ajtot (de kineztek)
2. Fenyegeto szavakat mondtak ram vonatkozoan (nem kozvtelenul nekem, de ilyeneket mondtak egymasnak, hogy ussuk le es szedjuk el a penzet, csamogoljuk ossze es rakjuk be a liftbe)

Szoval kurva szar. Nem tudja valaki, hogy olyan hogy csendhaboritas letezik? Kihovhatom a rendorseget? Kurva anyjat mindekttojuknek. Holnap ZH-t irok 19:15-tol. :-(

Ja es ez nem az elso eset...

hype78 Creative Commons License 2003.12.13 0 0 615
Részlet a lakáshitel-rendeletből:

(2) Az e rendelet hatálybalépését megelőzően hatályos
rendelkezéseket kell alkalmazni azokra a kölcsönkérelmekre,
amelyeket a hitelintézet — szabályzata alapján —
a hatálybalépés napjáig befogadott, ha ahhoz az igénylő
csatolta
a) használt lakás, valamint használatbavételi engedéllyel
rendelkező új lakás vásárlása esetén a földhivatalhoz
igazoltan benyújtott, legkésőbb e rendelet kihirdetése
napján ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett adásvételi
szerződést,
b) használatbavételi engedéllyel nem rendelkező lakás
megvásárlása esetén a legkésőbb e rendelet kihirdetése
napján ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett adásvételi
szerződést,
c) lakásépítés, bővítés esetén a jogerős építési engedélyt.

Ezek szerint ránk mégse vonatkozik, bár ember legyen a talpán aki ezen kiigazodik.

Előzmény: hype78 (614)
hype78 Creative Commons License 2003.12.13 0 0 614
Sziasztok,

efenyak: utánanéztem az otps szerződésnek és van egy olyan rész, hogy hiteldíj az átalakítás napjától.
II.2.) A hiteldíj az Átalakítás Napjától
II.2..1.) Az induló hiteldíj
az ügyleti kamat a Hitelezők "Forrás Hitel kamat-, díj-, jutalék- és költségtételei -ről szóló, az átalakítás napján hatályos Hirdetményben közzétett kamatérték, amely jelen közjegyzői okirat aláírásakor évi 4%, azaz négy százalék.
Az ügyleti kamat mértéke kamatperiódusonként változó mértékű. Az egyes kamatperiódusok az Átalakítás napjától számítva egyenként 5 éves időtartalmúak, a futamidő lejártáig. Az ügyleti kamat az egyes kamatperiódusok alatt nem változtaható.

Szóval szerintem ez szopacs, hiába van benne a 4%, az átalakíás napján érvényes kamat a mérvadó. Csak azt nem értem, miért kellett megmondanom a kamatperiódust(5 év), amikor nem is ismertem a leendő kamatot. Mostmár csak azon kell izgulni, hogy amikor a nevünkre kerül a lakás, ne legyenek a kamatok a plafonon, mert akkor öt évig szívás. Azt tudja valaki, hogy a 8% kezelési költséggel együtt van e ?

Előzmény: efenyak (613)
efenyak Creative Commons License 2003.12.11 0 0 613
Lakáshitelek

--------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Látogatónk!

sziasztok,

abban remenykedek hogy amit olvastam az OTP site-jan, azt jelenti hogy aki junius 16 elott adta be a hitelkerelmet arra nem vonatkoznak az uj rendelkezesek(8%,9.6%).(ja, es abban is remenykedek hogy jol emlekszem arra hogy junius elejen adtam be). Sajnos nem vagyok ebben biztos.

Jo lenne ha valaki megnyuktatna.

reszlet az OTP oldalarol(www.otp.hu):
"
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I.31.) Korm. rendelet módosításának következtében 2003. június 16-tól az OTP Bank által nyújtott Lakáshitel termékek megújultak.

A 2003. június 16-tól hatályos OTP Lakáshitelek című Hirdetmény már az új konstrukciókat és kamatfeltételeket tartalmazza.

A 2003. június 16. előtt benyújtott hitelkérelmekre vonatkozóan az OTP Lakáshitelek (OTP Lakáshitelek, OTP Társasházi hitel, és OTP Speciális Lakáshitelek) Hirdetményben található kamat, díj, jutalék és költségtételek az irányadóak.
"


sutre Creative Commons License 2003.12.09 0 0 612
Most jött egy e-mail a garanciális irodától, hogy elnézést kérnek elkeveredett a bejentésem, jelezzem a lakásszámot, és azonnal jönnek a villanyszerelők.
Nagyon korrektek.
sutre Creative Commons License 2003.12.09 0 0 611
Ma?

Igaz ezt a poént már tegnap i lelőttem..:-))

Esetleg megint körbetelefonáljak?

(persze csak azoknak tudok szólni, akinek valamilyen úton módom meg van a telefonszáma)

Előzmény: efenyak (609)
kirumiru Creative Commons License 2003.12.09 0 0 610
hehe egyszerre irtuk....
Előzmény: efenyak (609)
efenyak Creative Commons License 2003.12.09 0 0 609
Renben, sorozzunk.
Előzmény: sutre (607)
kirumiru Creative Commons License 2003.12.08 0 0 608
sutre:
:-)))))
Hat... Ma is egyetemen vagyok. Meg holnap huzosabb lesz mintha dolgoznek... De majd meglatjuk.
Előzmény: sutre (607)
sutre Creative Commons License 2003.12.08 0 0 607
Kérdés:

Este sörözés?

kirumiru Creative Commons License 2003.12.08 0 0 606
Andras17:

A csavo aki szerelte a Chellot nekem azt mondta hogy sok helyen csak epp hogy osszeer a kabel es ezert rossz minosegu. Magyarul rossz a szereles. Nalam jo szerencsere.
Attol hogy elofizetsz nem fog megjavulni, de talan akkor kijavitjak a hibat.

Előzmény: Andras17 (601)
hype78 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 605
Andras17: valoszinu a lakasban felszerelt jeloszto(splitter) a felelos. Nalam kicsereltek egy jobb minosegure es igy lehet harom helyen is tv-t nezni.
Előzmény: Andras17 (601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!