Keresés

Részletes keresés

V42 515 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 533

-utazo-!

 

Ha ilyen részletes ismereteid vannak erről a partszakaszról, nekem is lenne egy kérdésem. Mi a Grupotel Orientbe megyünk, ami Playa de Palman van, kb. 500 m-re a parttól. Ha kimegyek a partra, akkor kb. milyen hosszú az egybefüggő sétány? Fotókon láttam, hogy a parti út és a homokos strand között van egy viszonylag széles sétaút. Ennek az egybefüggő hosszúsága érdekelne: hol kezdődik, hol ér véget? Futni szeretnék minden nap reggelente, és kellene egy kb 14-16 km-es fix kör vagy szakasz.

 

Köszi, V42 515

Előzmény: -utazo- (532)
-utazo- Creative Commons License 2005.03.31 0 0 532

 

 

Sziasztok!!

 

Őszintén gratulálok a nászutatokhoz, illetve a házasságotokhoz! Minél több jót kívánok kettőtöknek az egész életre, nemcsak a nászútra!

 

Ha nem akartatok volna sokat utazni, akkor Playa de Palma-ra kellett volna mennetek, ott hangulatosabb az élet és 5 perc a reptér. Ráadásul tavaly a repülő pont este szállt le, így csak azok vacsizhattak, akik közel voltak a reptérhez (közeli szállodák), hogy elérjék a kaját (mint érdekesség). Nászútra megérdemeltetek volna egy Iberostar szállodát! Persze a pénz nagy úr! Így is jól fogjátok magatokat érezni! Egyébként nem drága szerintem az ital. (persze viszonyítás kérdése). Minden nyaraló helyen egy árban van. Mi általában 4-5 csillagos szállodába megyünk (tehát ott drágább minden), és így fizetünk a vacsoránál ketten kb. 8 eurót borravalóval együtt! (2 ásványvíz + 1-2 sör) Ha ezt megszorzod 7 nappal, akkor is csak 14 000 Ft. (Mi mindig 2 hétre mentünk, érdemes lett volna Nektek is!) Viszont napközben járkálunk, ezt-azt veszünk, nem vagyunk a szállóban egész nap + a reggeli és a vacsi bőven elég!!!!! Kidurrannánk az all inc-tól! Persze ez 4-5*-ra érvényes. Az all inclusive akkor jó, ha üdülőfaluba mentek, vagy clubokba, nagyobb intézményekbe. Ahonnan nem nagyon mozdul ki az ember, ilyen komplexumokban minden megtalálható. (Főleg gyermekkel érdemes ilyen helyekre menni.)

Azért a Tiétek is jó lesz!!! 

 

Érezzétek jól magatokat!!!

 

A legjobbakat: Szilárd

 

Előzmény: agipa (531)
agipa Creative Commons License 2005.03.31 0 0 531

Sziasztok!

 

Döntöttünk! Június 16-án megyünk nászútra, 1 hétre, a Neckermannal! Ja, a Hotel Bahamasba!Már le is foglaltuk! A választást nagyban segítette, hogy all inclusive szállodát kerestünk, mivel azt hallottuk, hogy Mallorcán igen drága a pia! És nem akartunk túl sokat utazni a reptérről, hogy a szállodához érjünk! Hát, így esett a választásunk a Bahamasra!

Jön még valaki akkor?Esetleg ebbe a hotelbe? 

 

Ági

-utazo- Creative Commons License 2005.03.31 0 0 530

Szia!

Ha ma már befizetted, akkor úgyis mindegy, de Én mindenképp a Playa de Palma-t ajánlom!! Közvetlen a parton van, az összes szoba tengerre néz, jó nagy teraszok (balkonok), lényegesen jobb a kilátás! A Christina a Palaya de Palma mögött van (beljebb a parttól), a kettőt egy közepesen forgalmas út választja el. A Christinából nem látni a tengert, (sőt semmit) be van kerítve, csak a kert jó, szép! (Egyébként a Palma MELLETT van a Royal Cupido is (Ibero). Nagyon jó a parti sétány, végig a bevásárló sorral, mely több kilométeres hosszan húzódik! part is jó, bár nagyon sok a hal (5-10 cm-esek), aki ezektől írtózik (mint pl. Én), annak nem igazán ajánlom. Mi mindig átmentünk pl. Magalufra fürödni, kocsival! Egyébként a hitelkártyát nem másolják le. Nem éri meg nekik. Ebből élnek! (Ha gyanakodsz, vegyél ki pénzt és úgy fizesd be, egyszerűbb!) Viszont kötelező cascot-kérni, illetve teljes körű biztosítást! Mallorcán minden kocsi sérült, vagy javítva volt. Majd figyeljétek meg. Nem vezetnek gázosan, de lazák, léhák, szarnak mindenbe (Spanyolok), és nem féltik, főleg parkoláskor az autót. A kölcsönzés egyébként ezer dologtól függ: Hol, mikor, kitől, mennyi időre?! Érdemes körülnézni, esetenként még alkudozni is lehet. Kaució is változó, kb. 100-300 euro egy kis kategóriás (nem a legkisebb), pl: 5 ajtós Clio vagy Punto. (Ez csak a kaució)
Tehát Hotel Playa de Palma!!!!! Szerintem!

Szia!



Előzmény: rhondasag (529)
rhondasag Creative Commons License 2005.03.31 0 0 529

sziasztok!mi most júniusban megyünk Playa de Palma-ra,ma fizetem be,két Iberostar hotel van,Royal Playa del Palma és Royal Christina.Valaki esetleg látta már ezeket,vagy vélemény?milyen messze lehet ezektől El Arenal?

autókölcsönzésről sok hasznos infót olvastam már itt.Engem az érdekelne még,hitelkártyát lemásolják kölcsönzéskor,vagy mit kérnek kaució gyanánt?

agipa Creative Commons License 2005.03.27 0 0 528

Sziasztok!

 

Májusban lesz az esküvőnk, Mallorcára szeretnénk menni nászútra! A Hotel Vista Blava-t ill. az Aparthotel Garbi Cala Millor nevű hoteleket néztük! Mindkettő Neckermannos, és All Inclusive-s! És elég jó áron vannak!

Tud valaki valamit a fent említett két szállodáról?

Sokat segítenétek a döntésben!

 

Köszike, Ági

dUpLo Creative Commons License 2005.03.26 0 0 527
itt elek
Előzmény: aventura (525)
HP13 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 526
Sziasztok.
A kedvesem csak azért is lefoglalta a bérelt autót én pedig ma vettem egy útikönyvet. Ennyi. :)
aventura Creative Commons License 2005.03.24 0 0 525

Sziasztok!

 

Köszi Duplo az infókat!Te kint élsz,dolgozol,vagy csak sokat voltál kint?

Én nagyon szivesen megpróbálnék Mallorcán melót keresni!A barátnőm viszont inkább Costa Brava-ra akar menni.

Na mindegy,majd meglátjuk mi lesz!

Esetleg nincs itt vki,aki fiatal,csaj,és kijönne velem melót keresni Mallorcára?

Én egy 23éves csaj vagyok,imádok utazni,és szeretnék külföldön melózni!

Előzmény: dUpLo (524)
dUpLo Creative Commons License 2005.03.24 0 0 524

helo

 

huu sok minden kimaradt mert nem neteztem,

ja meg kezdodik a szezon, mar megjelentek az idosebb turistak meg az osztalykirandulasok is, es ho sincs mar hanem nagyon f...a ido

ja nyaron perzse meg melegebb lesz, tuti, persze volt mar itt is egy het eso juniusban de aze na:)

 

autoberles: kis cegektol a szalodak korul, sokkal olcsobb, ugyanolyan rugalmasok (sot) mint a nagyok, itt nemigazan tudsz vigyazni az autora, nem is fontos, (egy naposan lezuzzak barmikor az utcan, ja es aze nem viszik el a szaloda elol mert nincs parkolo hely, majd a kovetkezo ugyfelmegy erte:)), szigettura mindenkepepn autoval szerintem, ugysem tudsz eltevedni olyan kicsi a sziget

arenal: lentebb sokminden olvashato, a (a luna park aze annyira nem gaz:), sok nemet, delamerikai, es fekete,

 

melo ugyben: most sok helyre keresnek pincereket, szakacsokat, a jobb helyekre mar most toltik fel a helyeket de a papirozas miatt egy kisse nehez magyaroknak (meg egy ev turelem itt spnyoloban),  ha beszelsz nemetul akkor mar nem nagyon vagy elveszve, de persze jobb minel tobb nyelven (angol, spanzol, nemet) az a tuti,

es rengeteg a delamerikai, es az afrikai akik nagyon olcson barmilyen melot bevallanak, nem beszelve a rengetg bulgarrol (nekik van papirjuk) es romanrol

 

udv

t

 

Lord Sage Creative Commons License 2005.03.22 0 0 523
és csak szeptemberig
Előzmény: HP13 (512)
ada27 Creative Commons License 2005.03.21 0 0 522
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy utazott -e valaki Budavár Tours-sal. Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban.
merQree Creative Commons License 2005.03.20 0 0 521
sziasztok!
Mi szeptember elején szeretnénk menni először, de még válogatunk a hotelek között. Végigolvastam a fórumot, próbáltam tájékozódni a rutinosoktól, hogy hová érdemes menni:) A Neckermann és az Unitravel között meregünk még erősen.
V42 515 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 520

Üdv Mindenkinek!

 

Tegnap foglaltunk! :-))) 2005. június 10-i indulás, TUI, Sky Europe charter (Bp. indul 8.00, vissza dél körül), Grupotel Orient, FP.

V42 515 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 519
Olvasd el a 40-es hozzászólásomat!!!
Előzmény: BonLaci (517)
HP13 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 518

Én április 3-án megyek először.

Előzmény: aventura (515)
BonLaci Creative Commons License 2005.03.18 0 0 517
Mit érdemes megnézni a szigeten? Mennyibe kerül az élet?
Előzmény: V42 515 (516)
V42 515 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 516

Mi két éve június közepén voltunk. Az időjárás túlságosan is jó volt, nagyon meleg, száraz idő, csapadék az egész hét alatt nem volt, felhőt is csak egy este láttunk, amikor elmentünk Formentorhoz naplementét nézni... :-(( A tenger vize meleg volt, nagyon jókat fürödtünk! Most úgy néz ki, megint megyünk, megint júniusban...

 

Javaslat: az utazási ajánlatoknál csekkoljátok a repülők indulási idejét is, mert egy extrém időben történő indulás vagy visszaindulás az egész hetet el tudja rontani.

Előzmény: BonLaci (513)
aventura Creative Commons License 2005.03.08 0 0 515

             HOLA!

 

Köszi az infókat!!!Hát,remélem ezen a nyáron eljutok Mallorcára!

Más helyek is érdekelnek.

Azért,ha bármilyen tapasztalatodat megosztanád,vagy bármi infót tudsz,hogy hova érdemes elmenni,hol,mit kaphat meg jó áron az ember,stb...,szivesen veszem!

Ha,nemis Mallorcára,de máshova mész nyaralni?Amúgy hányszor voltál már M-án?

És többiek?

Előzmény: SkeletonNation (514)
SkeletonNation Creative Commons License 2005.03.07 0 0 514

Sajna idén nem megyünk... A családi nyaralás most a szívem másik csücskébe lesz, de az itt Offtopic picinykét :)

 

A mostani árakat nem tudom, de gondolom nem sokat változott az utóbbi időkben... Kifizethető, de nem olcsó. A kontinentális Spanyolországnál drágább kicsit.

Ha jól emléxem, akkor 10(?) Euro a nagy diszkókba a beugró, de akkor ott all inclusive pia van, ráadásul non stop módon. A Megarena ingyenes, viszont ott fizetni kell mindenért, nem is keveset, és szinte csak németek vannak, az ő ízlésüknek megfelelő zenékkel...

 

Arenalban van egy Brazil bár :) Én ennyi dél-amerikaival találkoztam :) Ha angolul beszélsz, akkor inkább az északi oldal a te lehetőséged szerintem, ott vannak az angol anyanyelvűek inkább.

Előzmény: aventura (508)
BonLaci Creative Commons License 2005.03.07 0 0 513

Sziasztok!

 

Június közepén mijen idő szokott lenni Mallorcán???

HP13 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 512

Láttam,hogy a Wizz air(szerencsére)indit fapados járatot Mallorcára!

 

Június 21-től igen.

Előzmény: aventura (505)
BonLaci Creative Commons License 2005.03.06 0 0 511

Ez nekem is felkeltette az érdeklődésemet, ha többet meg tudsz írjál,

Köszi Laci

Előzmény: kincsőci (497)
aventura Creative Commons License 2005.03.05 0 0 510

 Köszi!Majd megnézem!

Én egy utazási irodánál találtam apartmant jó áron.

Előzmény: HP13 (509)
HP13 Creative Commons License 2005.03.05 0 0 509

Itt foglaltuk le: http://www.alpharooms.com/

 

Előzmény: aventura (508)
aventura Creative Commons License 2005.03.05 0 0 508

        Hola!

 

Köszi!Hú,én nagyon megpróbálnám a kinti meló keresést!Csak a barátnőmtől függ!

Ő inkább Costa Brava-ra menne!Ha találnék hasonló fiatal csajt,aki bevállalná velem Mallorcát,én mennék!Amúgy beszélek angolul,kicsit olaszul+németül,hát a gáz az,hogy spanyolul még nem.El akarom kezdeni tanulni.

Te,SkeletonNation mész ki idén is?

Úgy látom elég tapasztalt vagy a kinti dolgokat illetően!Milyenek kint az árak?Kaja,Beugrók bulikba?Italok?

Palma Mallorca gondolom gyönyörű+az egész sziget!

El Arenal jó hely?Dél-amerikaiak vannak?

Hp13,ha esetleg megtudod,hogy pontosan holfoglaltátok le leirod?Én is találtam sok szállást!Apartmant is elég jó áron.

Előzmény: SkeletonNation (506)
HP13 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 507

Nem emlékszem mivel a barátom foglalta és csak megnéztem a képeket és azt mondtam rá, hogy mehet :) Viszont nagyon sok weblapot megnéztünk és elég nagy árkülönbségek is voltak ugyanabba a szállodába ugyarra az időre. Ezért mondom, hogy érdemes utánajárni. Én is csak annyit csináltam, hogy a google-ba beírtam Mallorcát meg hogy accomodation.

 

Na utánaznéztem. Ez egy 3 csillagos szálloda lesz ahova megyünk, a HotelClub.com oldalon egy két ágyas szoba 5 éjszaka reggelivel 348 EUR-rajött ki. De tudom, hogy ennél olcsóbban foglaltuk le.

Előzmény: aventura (505)
SkeletonNation Creative Commons License 2005.03.04 0 0 506

Ha fiatal vagy, és beszélsz nyelveket, meg persze van kedved is hozzá, tuti el tudsz helyezkedni idényszerűen valamelyik krimóban, vendéglőben a parton, mint becsalogató ember. Azokból van annyi, mint a nyű, és nem is keresnek rosszul, állítólag.

 

Vagy tuti el lehetne menni takarítani, mosogatni, stb...

 

De itt vannak a srácok Arenalból, akik a Juanito(?) bárt csinálják. Ők tuti authentikusabb forrás ebben.

 

(A telepített idegenvezetőséget el is felejtheted...)

Előzmény: aventura (505)
aventura Creative Commons License 2005.03.04 0 0 505

          Sziasztok!

 

Én is nagyon szeretnék kimenni Mallorcára,de ha lenne lehetőség,kint is maradnék dolgozni!El tudnátok látni pár hasznos tanáccsal,infóval mármint,ha tudtok vmit a kinti munkalehetőséggel kapcsolatban!

Pl:Könnyű kint melót találni?Mikor indul a szezon?Bár ott már elég jó idő van!

Fontos a spanyol nyelv ismerete?

Sok a német+az angol turista,ugye?És még?

KInt milyen nemzetiségűek dolgoznak a spanyolokon kivül?Dél-amerikaiak,arabok,afrikaiak,stb..??

Esetleg van/él kint magyar,aki ezt a fórumot olvassa???

Ha nem jönne össze a munka,bár nagyon szeretném,akár telepitett idegenvezető is lennék,de,ha mégsem,nyaralni mindenképp ki akarok menni.

Láttam,hogy a Wizz air(szerencsére)indit fapados járatot Mallorcára!

És esetleg olcsó szállást tudnátok javasolni?Azt hiszem van kint Youth hostel is!??

HP13,ti mennyiért találtatok szállást?

SkeletonNation Creative Commons License 2005.03.04 0 0 504
Persze! Nem olyan vészes ez, félreértés ne essék, csak én egy kicsit lusta vagyok :) Én szeretem, ha a parttól csak a sétány választ el :)
Előzmény: kincsőci (503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!