Keresés

Részletes keresés

Hiver Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26337
Apropó, zöldség-gyümölcs! Tudja vki, hogy milyen definíció alapján sorolható egy-egy ehető növény a zöldség, ill. gyümölcs kategóriába? A múltkor ezen töprengtünk FUTURE-rel, és felállítottuk a magunk kis verzióját, nem lévén Értelmező Kéziszótár a közelben. Kiváncsi lennék, ki mit tippel, ha esetleg vki megtalálja a szótári meghatározást, még ne másolja be lécci!
Előzmény: zakka (26332)
Hiver Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26336
Gabi!
Én benne vagyok a tésztázásban! Mit vigyünk? Üditőt, sajtot, tésztát, csokit, egyebet?
(esetleg "oldalbordát"? :o) vagy szigorúan lány-buli lesz?)
Előzmény: 7241gabi (26330)
zsuga Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26335
Crossfutókat irigylem a jó buli és a verseny miatt. Minden résztvevőnek és győztes lyányunknak külön is gratula!!

Tegnap a Telesportban BB-ről volt kb 5 perces riport. Tavalyiról felvételek (Gyuribá premierplánban, Kercsaj a tatai rajtnál narancsban messziről kicsiben)

Úgy néz ki 130 váltó lesz idén!!!! Nekem úgy tűnt a beszélgetésből, hogy erősebb lesz a váltómezőny mint tavaly (több erős nemzetközi csapat).

MadGuy Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26334
Most enis rovidre fogom magam:
- az ex-baratnot utoljara aug kozepen hivtam: +koszontem neki, hogy elhagyott, es ezzel a megadta a kezdolokest a futashoz :))) (sztem nem ertette mit akarok ;))
- a szigorlat 4es lett.. Az 1ik tanar nem szeretett es hosszu kerdezgetessel megoldotta, hogy ne kaphassak 5ost, de igyis orulok neki. Ennek oromere masnap +ajandekoztam magam 1 Saucony cipovel ;))
- Futok konyve projektet holnap inditom, koszi a szamot, es a masik konyvcimet is :)
- Kaposztasmegyer nevu lakotelep korul szoktam futni erre-arra, keso delutanonkent
Tobbet most nemtok kipreselni almos fejembol (kb 5 perce keltem)

udv,
MadGuy

Előzmény: 7241gabi (26328)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26333
Sajnos nálam a jó hangulat hiányzott inkább, napsütés az volt elegendő...
De azért most már rám is átragad egy kicsi a hangulatból :-)
Előzmény: zakka (26332)
zakka Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26332
Na jó, iSTVán kérésére bővebben mesélek. :-))) Mivel a tegnap délutáni könnyed 10 kilinél nem fájt semmim (a vádlim főleg nem), meg mertem kockáztatni a mai laza 20 kilit. 10-re beszéltünk meg találkozót Gankival a MAC-hoz, és sikerült becsatlakoznunk a harmadik körüket kezdő 7241Gabihoz és (az ekkor még üres kezű) V.Péterhez. Rögtön pulzust egyeztettünk :-)), de mivel még csak akkor kezdtem futni, V.Péteré volt a magasabb érték. A pesti oldalon, a kavicsos-pados résznél egy csapat papír-nyuszifüles lányt és egy másik csapat műanyag géppisztolyos srácot fedeztünk fel, de még mielőtt húsvéti gondolataim támadtak volna, megláttam egy kamerás fickót is. :-)) Az állatkertnél Gabi felhívta a figyelmem három nemőzre is. Menet közben V.Péter keze megtelt pulóverekkel, valszeg ennek következtében a pulzusa is több lett. :-)) A második körben megint találkoztunk a nyuszifülesekkel, de most már vártak minket: valószínűleg szimpatikusok voltunk (és Gankin narancspóló is volt :-)), mert frissítőember-stílusban kínálgatták a kezükben lévő, valószínűleg kellékként funkcionáló sárgarépákat. Teljesen Nagyatád-feeling szállt meg, ott láttam eddig olyat, hogy a szurkolók beöltöztek és gyümölcsöket kínálgattak. (Mielőtt még megjegyeznétek: tudom, a sárgarépa nem gyümölcs, csak a példa kedvéért írtam le! :-))) Végül mégsem kértem a répájukból. A második kör végén bementünk inni a MAC-ba. A bejárati ajtó mögött lesben állt Future, és lecsapott rám, mint a kerecsensólyom a zsákmányára!!! :-)))) Gyorsan kimentettem magam, hogy ugyan még nem végeztem, de megyek és futok tovább!!! :-)))) A harmadik kör felénél ért utol minket Tifussssz, de gyorsabbat ment nálunk, ráadásul Ganki elbúcsúzott és hazafutott, így egyedül futottam még másfél kört. Összességében kellemes futás volt, jó hangulatban, az időjárás sem volt rossz, bár egy-két fok meg némi napsugár jól jött volna.

Zakka

Előzmény: zakka (26325)
7241gabi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26331
Csak mert ma még keveset szóltam hozzá:-)

M79-es ügynök vmiért nagyon eltűnt, pedig jelenteni valója lenne! Szombaton a hendin PB-t ment!

7241gabi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26330
Lányok, asszonyok!

Mit szólnátok egy tésztapartihoz a nem-avon előtt? Mondjuk 6-tól nálam? Bolognai lesz, ücsit hozzatok! Aki jön, az küldjön nekem mélt az itteni címemre.
Külön a kaposvári szekciónak: nem baj, hogy még nem döntötte el az indulást és vigyáz a sarkára, azért még jöhetne ruhatárosnak. Az önkéntes munkáért cserébe koszt-kvártély biztosított!

Gabi

7241gabi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26329
Ma volt az első hosszabb futásom a Kaiser's óta. Elég jól sikerült:-)
9-kor találkoztunk V.Péterrel a padnál. A terv 3 kör, lassan. Az első után igen melegem lett, levettem a pulcsim, de Péter nem engedte, hogy a derekamra kössem, inkább ő hurcibálta, azt mondta erősít:-)A 3. kör első felét Zakkával és Gankival tettük meg, találkoztunk nyuszifüles lányokkal, sőt puskás emberekkel is. Gondolom Zakkáék a köv. körben jobban utána tudtak járni az esemé-nyeknek, mert mi nem mentünk többet. Az utolsó fél kört picit jobban megfutottuk, mert kinéztünk vkit, aki kihozta belőlünk a versenyszellemet és feltétlenül utol akartuk érni. Emberünk azonban többször nem bukkant fel előttünk. Szublimált. Nyújtás után még a szigetről kifelé is kocogtunk, így kb. 17 és fél kili lett a mai nap. Nagyon jól esett!
Arra a répás dologra Zakka én is kiváncsi vagyok!
7241gabi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26328
Szia MadGuy!
Csak sorban:
-ex-barátnő miatt gondolom már nem fáj a fejed, a futás mindenért kárpótol:-)
-remélem a szigorlat jól sikerült
-Gratulálok a Kaiser's-es 4 kilihez!
-Futók könyve szerk: Amby Burfoot 1999 Bona Kiadó, Debrecen. A telszámuk:30/228-9343. Én annak idején tőlük rendeltem, postán küldték. Ezenkívül van még a Miltényi-Monspart: A futás csodálatos világa, 90-ben jelent meg, szerintem az is elég jól használható. Vannak benne futó térképek, bár nem kifejezetten lakótelepre:-)
-Ha közzéteszed, hogy melyik lakótelepen futsz, biztos van olyan, aki pont ott, pont akkor, pont annyit...
Szia, Gabi
Előzmény: MadGuy (26323)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26327
A beharangozó elég jól sikerült, részletek a reklám után? :-))
Én mindenesetre ebéd után visszajövök!
Előzmény: zakka (26325)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26326
Mellesleg most jöttem meg a futásból, Hiverhez hasonlóan a déli indulást részesítettem előnyben, és szintén hasonlóan 20 km körüli könnyű futást szerettem volna. Remélem abban viszont nem volt hasonlóság, hogy féltávnál a jobb bokám és lábszáram (amely már ugyan hétközben is jelezgetett) élénk tiltakozásba kezdett. Sajna túl messze voltam, így mindenképp futnom kellett visszafelé (jóval lassabban) az utolsó 3 km-ig, amit már inkább gyalogoltam. Most akkor megint pihenés következik, s ha ki is mozdulok hétközben az nem dombos részen lesz.
zakka Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26325
A mai futásomnál egy csapat papír-nyuszifüles lány sárgarépát kínált frissítőként, de az is kiderült, hogy a mindkét kézben pulóverrel futás megnöveli a pulzusszámot, sőt: az edző mindig figyel!
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26324
Támogatom az elgondolást! :-)
Viszont így nyugodtan tervezz magadnak délelőttre programot, mert én a déli IC-nél előbb nem akarok elindulni, meg szeretném tartani a délelőtti óráim nagy részét. A fél 5-ös indulás tudom, hogy szűk, de nekem ez lenne a leggyorsabb, gyakorlatilag minden órámat meg tudnám tartani. Ezért kell mindenképp Sepinek dönteni, ő tudja, hogy szokott közlekedni.
Azon az egy-két órán tényleg nem sok múlik, de azért nem szívesen utaznék Pestre korábban, hogy várakozzak (akár Pesten, akár Sopronban). Ha viszont ez kell a nyugodt odaérkezéshez, akkor részemről sincs akadálya a 15 órai indulásnak.
Előzmény: krisz_ (26322)
MadGuy Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26323
Sziasztok!

Mar jopar napja hozza szeretnek szolni a topikhoz, de sajnos mindig kozbejott valami (tobbek kozt egy szigorlat is ;)). Nemreg kezdtem futni, kb augusztus elso heteben. Hogy miert? Banatomban.. akkor hagyott el ex-baratnom, es ez nem esett tul jol:( Igy csatlakoztam egy csapathoz, es enis kiementem korbefutni a szigetet, hatha attol jobb lesz.. meg mert miert ne.:) Gondolhatjatok milyen "jol" ment.:) Azota azok az emberek meguntak a futast, engem viszont teljesen rabul ejtett a szepsege, amit addig el se tuttam kepzelni hogy letezhet (mert addigi elkepzelesem szerint futni, foleg hosszutavon monoton, faraszto, es ertelmetlen :)). Erre mar csak raadas volt a Kaiser's verseny, ahol igaz csak 4km-t futottam, a vegere majd meghaltam, de megerte, mert azzal az elmennyel, amiben ott volt reszem lelkileg teljesen ehhez a topikhoz tartozova valtam.;)
Ennyi asszem boven eleg (keretlen) bemutatkozasnak, es ha vki kitartoan meg olvassa amit irogatok, lehet valaszt is fogok kapni a nyoszorgeseimre;) Szal a kovetkezo problemaim lennenek teljesen kezdokent:
1. hianyoznak az elmeleti alapok.. tudom,tudom, Futok konyve - de hol lehet beszerezni? engem mindenhonnan elkudtek, hogy elfogyott/nem is volt.:(
2. perpill ugy kb 2 naponta lemegyek aztan futok ameddig kellemesen el nem faradok (nalam ez _meg_ csak kb 3-4 km;)). De van egy erzesem, hogy ha nemi tudatos tervezest vinnek az "edzes"-eimbe, akkor gyorsabban fejlodnek:) Kihez fordulhatnek ilyesmi segitsegert?
3. futotars.. en jol elrohangalok itt a lakotelep kornyeken egyedul is, de tobben mokasabb lenne, meg lehet jobban is menne:) de asszem ti nem az en sulycsoportomba tartoztok. 2-3-x szigetkorrol beszelgettek, amikor en 1et nem tuttam meg lefutni eletemben megallas nelkul:( szal utolso kerdesem az lenne, hogy merre talalhatnek hozzam hasonlo kaliberu tarsat, aki nem otthagy par kilometer utan, hanem velem egyutt fullad ki;)?

koszi elore a valaszokat, es a turelmet a szoaradatomhoz :)

ui.:gratula a crossfutas eredmenyeihez

krisz_ Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26322
Huhh, visszaolvasva magamat, még én se értem mit akartam írni…(még a 12-őt is összekevertem a 13-mal :))) )
Szóval: én pénteken (18-án) már egész nap szabin vagyok, nekem mindegy melyik vonattal megyek. Azaz nem mindegy, azzal megyek amelyikkel iSTVán! :)))
Előzmény: krisz_ (26319)
sneci Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26321
Mé nem figyelsz?:))))
sneci
Előzmény: krisz_ (26320)
krisz_ Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26320
Ehh, el vagyok késve már megint. Ma az usziban a 13-as szekrénykulcsot kaptam! :)))
Előzmény: sneci (26314)
krisz_ Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26319
Szerintem a 1/2 5-ösnél korábbi vonattal kellene menni, az nem is lenne rossz, ami 3 körül ér a Délibe. Vagy van még 1-gyel korábbi (úgy tűnik marad az IC?), ami kicsivel 1 óra előtt van a Déliben (Pécsről 10:15 körül indulhat?).

pen! iSTVán!
Melyikkel menjünk?

(Nem várok azonnali választ. Amennyire magamat ismerem, nekem elég előtte lévő nap eldönteni. Ha meg "helyettem" döntenek, tudok alkalmazkodni.)

Előzmény: iSTVán a dombfutó (26318)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26318
Részemről kaphat még egy hét "haladékot", de azért 14-dike körül már jó lenne biztosat tudni, mert aszerint szervezem a helyettesítésemet.
Előzmény: pen (26317)
pen Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26317
István,
OK, Sepi hétfőig töpreng az időzítésen, és majd megírja, melyik vonat lenne a jobb.
pen
Előzmény: iSTVán a dombfutó (26316)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26316
pen, sepi
Ahogy nézegetem a vonatokat, két lehetőség van. Vagy az, amelyikkel a Kaiser's előtt mentünk krisszel, ez fél 5 előtt kicsivel van a Déliben, vagy egy intercity, amelyik 3-ra ér fel. (krisz terveit nem ismerhetem egyelőre, de ehhez is van kaposvári csatlakozás, és közben neki sincs más.) Tehát azt kellene eldönteni, hogy a fél 5-ös indulás elég lehet-e (ti tudjátok a nektek kedvező útvonalat, sebességet, menetidőt), ha nem, akkor marad a 3 óra után bármikor című variáció.
sneci Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26315
Ez nagyon szomorú, mert már beleéltem magamat a Maróniba!

JH futás 16 órakor!:)
sneci

Előzmény: Hiver (26297)
sneci Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26314
12 nap.
sneci
Hiver Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26313
Talán még nem késő: mai HHH részemről nem 10-kor, hanem délben lesz!
Előzmény: Hiver (26278)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26312
Úgy tűnik sikerült összehangolódnom a pulzusmérővel, de most sajna nem voltak jelzések, az egyetlen részidőt a frissítésnél nyomtam. Tehát az első "fele" 43:00 lett 180-as átlagpulzussal, 196-os max-szal, a második fele 187-es átlag 195-ös legnagyobb értékkel. (mindkét felében volt bő 10 perc a "kemény" futásból. A második felének ideje 39:39 lett.
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.06 0 0 26311
Nem mondtam le, mert őszintén szólva akkor is mentem volna, ha én vagyok az egyedüli FB (persze sokkal jobb volt így!), mert ez volt az utolsó esélyem idén, hogy menjek Futapest crossfutásra (nehogy végleg kiessek a "kegyeikből" :-), mert az utóbbi versenyekről már nem is kaptam értesítést). A jövő héten legfeljebb Pörbölyig megyek, aztán Bécs-Budapest, utána a hétvége valószínű versenymentes lesz, aztán Győrben maraton, november 9-én 50 km-es OB, másnap szezonzáró, ha lesz még erőm. És ezzel tényleg be is zárom a szezont, a következő buli szilveszterkor a maraton Zalaegerszegen, amire december közepén kezdek felkészülni a tervek szerint, addig szinte teljes pihit szeretnék.
A csokival kapcsolatban tiltakozásomnak kell hangot adnom. Jó 20 éven át egyáltalán nem ettem csokit, az utóbbi 2 évben csak "életveszély" esetén, különösen indokolt esetben (amikor kénytelen voltam a teljes befutócsomagot behabzsolni). Az tény, hogy eltüntettem, a gyerekek köszönték szépen.

Szegény Ujj Zolit letámadtam egy kis információért (nem értem, második pillantásra már elég fáradtnak és izzadtnak tűnt, pedig már régen beértem :-)), később adott szórólapot is az 50 km-es OB-ről, melyet ezennel megosztanék: (zárójelben a saját hozzáfűznivalóm)
Helye: Népstadion (azt mondta, 1800 m körüli betonkör)
Ideje: 2002.11.09. 10:00
Nevezési határidő: nov. 6. 22:00, csak előnevezés.
Nevezési díj: 2500 Ft
Szolgáltatások: km jelzés, korosztályos díjazás, orvosi szolgálat, tésztaparti (lehet, hogy megint csak az elszántabbaknak? két éve nem bírtuk kivárni :-)), gyúrás, emlékpóló, körönkénti frissítés, eredménylista)
Mivel jelenleg nem sok jelentkezőt jósolok FB körökből az ilyen ultrára (cáfoljatok meg!), közzétenném a váltót is:
5×10 km-es váltó. Szinte minden egyezik, kevesebb korcsoporttal, nevezéshez csapatnév, névsor, születési dátum, lakcím. Nevezési díj: 5000 Ft/csapat.

Előzmény: Hiver (26296)
krisz_ Creative Commons License 2002.10.05 0 0 26310
Végre lejött! Hát ebben volt a lényeg! :)))
Előzmény: krisz_ (26309)
krisz_ Creative Commons License 2002.10.05 0 0 26309
Grat. a gödieknek! Jó kis verseny lehetett, jövőre remélem én is gyarapíthatom a női mezőnyt.
A képek is szuperek (csak a 3. adag nekem nem akar lejönni :(( ).

tasi-!
Nektek is grat., csak így tovább! 30 pont? Ilyet még a „nagyok” sem tudnak…:)) (Tegnap játszott a férfiligában Kaposvár Kecskemét ellen. És csak 26 ponttal nyertünk.:))) )

krisz_ Creative Commons License 2002.10.05 0 0 26308
Neked is hiányzik vastigris?
:))
Előzmény: Mátyás Zoltán (26290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!