Keresés

Részletes keresés

Lassú Nyíl Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8858

Értem:-) Asziszem, ha én futnék a Spartathlonon, én is az ős hős szerepébe élném bele magam, amibe még a talpérintésnek egyfajta hódolatként való felfogása is beleférne. Mindenesetre az, hogy egyes uralkodók még a közepesen ősi időkben elvárták a náluk jelentkezőktől a térden/porban történő megközelítést, esetleg kis papucs-pusszantással megspékelve, azt is hihetővé tenné számomra, hogy a lábérintés anno egyfajta tisztelgés is volt.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8857)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8857
Én így értelmeztem, de ez csak a magánvéleményem. Meg ilyesmit láttam a fényképeken a beérkezők arcán. Persze seggbe is lehet rúgni, az is érintés. :-) Vagy vállon veregetni. :-) Csak kicsit fel kell mászni hozzá a talapzatra.
Előzmény: Lassú Nyíl (8856)
Lassú Nyíl Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8856
Hm, én eddig azt hittem, csak megérinteni kell a Leonidász szobrot, a futást lezáró szimbolikus aktusként (ahogy a Kékes csúcsán levő követ is meg kell érinteni egy bizonyos futáson). Ez a Leonidas-szobor érintés egyben tisztelgést/tiszteletet is jelent (a régi szokások szerint)?
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8855)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8855
Amit sikerült összegyűjtenem róla, azt itt olvashatod. De Leonidasz is katona volt, és ha sikerül lefutnod a kilométereket, akkor még előtted áll a kihívás, hogy tisztelegjél a szobránál. Hacsak előre meg nem magyarázod, hogy ő is a jó fajta katonák halmazába tartozik, és nem számít.
Előzmény: TÉZÉ (8854)
TÉZÉ Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8854

 

 Igen ez két olyan motiváció mi igazán mozgat.

. az a bizonyos görög katona ki  csak Herodotosz leírásaiban szerepel valahol az ókori görög történelem része. Ha jól tudom Pheidippidesz, de róla már láttam leírást, mint az a katona ki Maratontól futott Athénig a Maratoni győzelmi hírrel.

Mit lehet ehhez hozzátenni, nagyon régen volt, nincs szemtanú és felvétel, volt valami és jó kis legenda keletkezett belőle. Nekünk kellemes és így szép, mert van miben hinnünk.

A második részről csak annyit ha három angol katonának sikerült akkor nekem is meg kell csinálnom, katonánál ilyen téren nem lehetek ügyetlenebb.

 

Azt hiszem ez valahol a Spartathlon része, tehát ezzel nem vagyok nagyon pályán kívüli. Motiváció és elgondolás.

Előzmény: maydayray (8851)
kazuár Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8853

TZ-nek!

"Ide szeretnénk gyűjteni minden hasznos(nak látszó) információt, tapasztalatot, kérdést, ami szükséges lehet a görögországi 246 kilométeres ultrafutóverseny teljesítésében."

Na én azt hiszem,hogy a te utóbbi hozzászólásaidban,ebből az eredeti elképzelésből semmi sem valósul meg,légyszi a negatív hozzáállásodat hagyd otthon,vagy fusd ki magadból,mert csak rombolod a topic eredeti gondolatát.Köszönöm előre is.Kazuár

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8852
Attól meg kb. tekintsünk el, hogy - tudtommal - Spártában gyakorlatilag minden polgár katona volt, és abban az időben hasonló divatok uralkodtak többfelé is :-)
Őszintén szólva nekem véletlenül sem jut eszembe semmi katonás a maraton vagy akár a Spartathlon kapcsán, annál inkább a sportteljesítmény. Persze nem gond, tisztelettel adózok mindazoknak, akiknek minden maraton lefutásakor a régi hős katonai teljesítménye lebeg a szemük előtt!

TÉZÉ
Csak nekem. Bocs, most nagyon önző vagyok, de úgy alakult, hogy nagy valószínűséggel kisebb baráti körben megyünk, és nem igazán van hely a programban "külsősnek". Ezért is igyekeztem időben szólni, hogy változott a helyzet.
maydayray Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8851
OFF

"A katonákat mindig is gyűlöltem."

Idézet tőled.

A Spartathlon egy görög katona másfél napos futásának állít emléket. Desőt 3 brit katona futotta le elsőként.

ON

T100. Mert jó. :-))
Előzmény: TÉZÉ (8850)
TÉZÉ Creative Commons License 2007.01.27 0 0 8850

 Lehet, hogy tényleg nagyon hiányosak az ismereteim, de én nem tudok arról, hogy a felsorolt görög személyek bármelyikéről emlékversenyt neveztek el, Spárta ma egy város neve, de ha ott ma is csak katonai létesítmények vannak, akkor nincs ott helyem, de ha alapvetően egy békés kisváros akkor igen. A múlt bűne nem örökletes.

Maraton is település, városokra nem lehet haragudni.

Katonák emberek kik akarva, mert az a mesterségük gyilkolnak. A városok nem.

Előzmény: 7241gabi (8846)
Veghatti Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8849

Akibácsinak ( akinek nagyon tetszett a franciaországi versenyének leírása, és akivel nagyon szívesen elbeszélgetnék ezzel kapcsolatban oly sok mindenről ) a jogos hozzászólásához szeretnék még hozzáfűzni. Jenő korábban a pályát egy szintmérős Polár órával mérte végig, innen a szinttérkép is, sőt ezen túlmenőleg a pálya hosszát majd egy hivatalos személy fogja lemérni, amelyről természetesen jegyzőkönyv is készül.

 

Előzmény: akibacsi (8838)
amat Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8848
Tényleg mi van Sipivel?
Ja, az egyikről tudok:-), de a másik az a nagy, az teljesen eltűnt?
Legutóbb is nézegetem azt a 12 órás öröklistát aztán még mindig azzal a kevésbé szép eredménnyel vagyok csak fenn:-( Szeretnék már előrébb is látszani!
Jaj, remélem igazam van, mert mostanában nem is néztem meg és lehet, hogy már frissültünk?
Egyik utolsó beírásában, valami vizsgálatokat emlegetett, érdekelne, hogy megvannak-e az okok?
Sipi!?
Előzmény: iSTVán a dombfutó (8839)
unixu Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8847
Mivel sajna nem megy fel az infó, a futás.lap.hu oldalon a 100 km-es OB versenykiírásában megtekinthetitek. Hozzáfűzöm még, hogy az ábra Kisbér és Bakonysárkány között lévő 8.33 km- re vonatkozik. A versenyen ez 6x oda-vissza.
Üdvözlettel Jenő.
7241gabi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8846
Ajjaj, nagy baj van! Pheidippidész katona volt.  Hát még az a fránya Leonidasz is hadvezér, sőt, csatában is halt meg.  És akkor ugye Spárta, mint katonaállam, ej. Szegény Tézé megértelek, nagy dilemma ez.
Előzmény: TÉZÉ (8844)
unixu Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8845
Kedves Mindenki!

A pályaadatok a következők: / remélem a beszúrást felteszi a gép /

Kisbértől indulva, Bakonysárkányig, 8.33 km-en
TÉZÉ Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8844

És ez most nekem is vagy csak neked?

Igaz most kicsit más tényező is bezavar a képbe, és az eü kérdés így most az egész évvel kapcsolatban bizonytalan vagyok.

Attilának igaza van valóban véleményt csak olyan dologról illik mondani mihez konyítok is valamit, de valahogy még a pillanatnyi adatok mellett is úgy érzem, hogy az évek alatt belémívódott katonasággyűlölet az sokkal erősebb mindennél. Én már ezzel halok meg. A katonákat mindig is gyűlöltem és fogom is. Ez van, így valahogy úgy érzem nincs ott helyem, ez nem az én versenyem.
Előzmény: iSTVán a dombfutó (8842)
Veghatti Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8843

Megpróbálok válaszolni néhány kérdésre, mint idetévedt kóbór UNIX-os.

Valóban régen írtam a fórumra, ezért elnézést is kérek, majd igyekszem pótólni.

Először is TÉZÉ-nek mondom, hogy olvasson utána azoknak a dolgoknak, amikről véleményt próbál alkotni. ( alap inteligencia )

Másodszor a versenykiírásban szereplő elvárások az IAU szabályzatai alapján lettek megalkotva. Mint a verseny egyik szervezőjének van egy példányom, amit az UMSZ-től kaptam. A verseny OB ezért szükségesek a nemzetközi szabályok betartása. Tapírkának üzenem, hogy ne számolgasson a szintemelkedéssel kapcsolatban, mert valóban nagyobb, mint az előírt. De olyen rohadtul nehéz egy minden szempontból megfelelő pályát találni, hogy remélem ezt a kis eltérést mindenki megbocsájtja majd nekünk. A szabályokat annyival bővíteném, hogy természetesen szurkolók lehetnek a pálya mellett, sőt elvárunk mindenkit. Szurkolni mindenféle módon lehet, ha az nem ütközik a kiírásban szereplő feltételekkel. Jenő azt szeretné, hogy a pályára a verseny alatt semmilyen gépjármű nem menne fel mert veszélyes, zavaró, büdös stb. ( bár elképzelhetőnek tartom, hogy kivétel lesz pl. a frissítés utánpótlás, vagy Isten ments mentőautó ). Még mi a szervezők is kerékpárral fogunk közlekedni, jegyzem meg. Bármiféle, esetleg kevésbé érthető dologgal találkoztok, nyugodtan feltehetitek nekem, akár a fórumon, vagy a veghatti@freemail.hu címre vagy a 30/345-0808 telefonomra, szívesen válaszolok, ha tudok. Igyekszünk a futók érdekeit szem előtt tartani.

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.25 0 0 8842
Jut eszembe. A podgoricai utazásomra visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, így minden korábbi szervezkedési ajánlatom tárgytalan. (Nem mintha nagy lett volna a tolongás, csak azért írom, hogy nehogy később számon legyek kérve.)
Előzmény: TÉZÉ (8841)
TÉZÉ Creative Commons License 2007.01.25 0 0 8841
A negatív jelzőt boldogan és örömmel elfogadom, de a hős szó melllette túl sértő azt lcci vond vissza. Negatív bohóc.... negatív f..sz, negatív h...e ezek elmennek, de a hős az már a becsületsértés határa.

Egyébként ha nekem kellene versenyt rendeznem az már a világváge lenne, de ...
Előzmény: kazuár (8824)
EperésSör Creative Commons License 2007.01.25 0 0 8840

Sziasztok!

 

Szép új év és elkészült a szép új honlapunk!

Nagy öröm ez számomra, remélem Nektek is tetszik majd. Ajánlom tehát figyemetekbe: www.futohetvege.hu !

Itt aztán hamarosan olvashattok ezévi futóverseny kínálatunkról és a héten fent lesz az idei 6 órás kiírása is.

 

üdw,

Szabi

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.25 0 0 8839
Az élet roppant bonyolult :-)
Mondjuk én azért biggyesztettem az érdeklődésem 7241gabi hozzászólásához kapcsolva, mert SK engem is érdeklő kérdése is e módon szerepelt; nem olyan régen, hogy véleményem szerint ez alapos okot adjon félreértésre. Ha mégis, hát elnézést, majd legközelebb igyekszem megadni a módját :-)
(Másrészről az én értelmezésem szerint a topik nem nyilvános levelezés -- hogy x. y.-nak felteszek egy kérdést, aztán várom, hogy majd válaszol --, hanem mindenki leírja az őt érdeklő kérdést, és bárki, aki úgy érzi, hogy érdemileg segíteni tud, megteszi. Ha senki nem érzi magában, hogy válaszolnia kellene, akkor pedig szegény kérdezőnk "így járt" :-))

Az év ultrafutója választással kapcsolatban én sem tudok kialakult hagyományokról, viszont igen kellemes emlékeim vannak a Sipi által három éve szervezett szavazásról. Lehet azt mondani, hogy az ilyen könnyen "szimpátiaszavazássá" alakulhat, nekem mégis sokat jelentett, hogy kiváncsi valaki a véleményemre. Végiggondoltam, hogy kit milyennek láttam az év folyamán a közös versenyeken, végigböngésztem a híreket. Most pedig annyit láttam, hogy (talán novemberben?) napirendi pont lesz a választás, aztán most januárban megtudtam az eredményt. Őszintén szólva nem mozgatott meg tulzottan. Erre persze lehet mondani, hogy nem is ez volt a cél. (Mielőtt félreértés történne, egyáltalán nem biztos, hogy lényegesen másképp szavaztam volna, mint amilyen eredmény született.)
Előzmény: ultrafutó (8836)
akibacsi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8838
Hm, nekem is pont az jutott eszembe tegnap este, hogy hátha valami kóbor erre tévedő UNIX-os olvassa a szintemelkedésre vonatkozó találgatásunkat, és a magasságmérős Polar órájával - ha egyszer arra jár - fut egy kört a versenypályán, az eredményt pedig közli velünk. :-)
SK, egy kis ráhatás az ügy érdekében. ;-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8837)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8837
Emlékeim szerint ennyi kérdést tettem fel mostanában, és mindegyikre kíváncsi voltam, de nem jelöltem meg, hogy kinek szólnak. Remekül eltaláltad, hogy melyik a te asztalod, kösz a választ. :-) A másikra meg majd csak felel valami kóbor erretévedő UNIX-os. :-)
Előzmény: ultrafutó (8836)
ultrafutó Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8836
Nem tudom, ennyi válasz elegendő-e vagy SK több kérdést is feltett...
Mert ugye az is elvárás, hogy kitaláljuk, hogy mi a kérdés. ("Ne kelljen már kérdezni.")
ultrafutó Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8835
Válasz SK másik kérdésére:

"Azért most már megkérdezem: hogyan zajlik a jelölés az év ultrafutója címre?"

Nos ebben illetékes vagyok. Az év ultrafutója díjat leginkább én hiányoltam a korábbi években és nagyon szorgalmaztam a 2006-os évben a bevezetését. Nincs tehát kialakult hagyománya a jelölésnek és a választásnak, nem olyan mint például az Oscar-díj odaítélése. Azt fontosnak tartottam és tartja az elnökség is, hogy a díj szakmai alapon legyen odaítélve, a legkiemelkedőbb teljesítményekhez kapcsolódóan, tehát ne szimpátiaszavazás legyen. Hozzá kell tenni, hogy a szubjektivitás nem zárható ki teljesen a döntésből, hiszen különböző versenyszámokban elért eredményeket nagyon nehéz objektíven összemérni. Azt gondolom, hogy ez a szubjektivitás azért vállalható.

Végül válasz a kérdésre: a hat-hat férfi és női jelöltet én terjesztettem az elnökség elé mint a feladat felelőse, az elnökség további jelöltet nem állított, majd szavaztunk.

Ha jövőre változtatni szeretnénk/szeretnétek rajta, akkor írjátok le és juttassátok el az elnökséghez, vagy a márciusban esedékes közgyűlésre. Várjuk a véleményeket.

A jelöltek dicsőséglistáját jó lenne feltenni a honlapra, akár így utólag is, azt gondolom.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8816)
ultrafutó Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8834
""A versenypályán kizárólag a versenyzők tartózkodhatnak."
Ez a szurkolók kizárását is jelenti? Vagy mondjuk a padka már nem tartozik a versenypályához?"

Válasz SK egyik kérdésére:
Először is természetesen nem nekem kell címezni a kérdést és nem is nekem kell megválaszolnom, mert ezt a versenyt sem az UMSZ rendezi. Véleményem persze van.

A fenti mondat nem szerencsés, mert ilyen hosszú kört nem lehet hermetikusan lezárni és nem is szükséges persze. Jó, ha vannak szurkolók, akár kerékpárosok is, feltéve, hogy nem kísérik FOLYAMATOSAN a futókat és nem adnak be frissítőt az állomásokon kívül. A szurkolást sehol senki nem szokta tiltani.
Ha nagyon kötözködni akarok, akkor például a rendezőknek is ott kell lenniük a futópályán a futókon kívül. A kiírás többi mondatával teljesen egyetértek.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8811)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8833
Én sem tudtam róla, amíg fel nem tűnt a versenykiírás 1.0-ás változata az ultramarathon.lap.hu-n. Bár az első gondolatom hasonló volt a TÉZÉ által felvetetthez (kicsit elhasználták szerintem az utóbbi években a világháborús hős megnevezést), de a következő percben már elkezdtem kattintgatni, utánajárni a neten a dolognak. És miután kiderült, hogy a saját életét áldozta azért, hogy másokat (sokakat) mentsen meg, a magam részéről is méltányolhatónak tartottam, hogy ezt az új versenyt "összedolgozzák" a _meglévő_ hagyományokkal. Úgy gondolom, TÉZÉ ezt nem tette meg, ez vezetett a hibájához. (Legalábbis én így értékelem.) Mindenesetre tudom javasolni minden érdeklődőnek, hogy olvasson utána, szerintem megéri.

Más. Ha esetleg SK kérdésére lenne válasz, én is szívesen olvasnám.
Előzmény: 7241gabi (8830)
7241gabi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8832

14100000-54432049-01000006

 

Közleményben add meg a neved és, hogy 2007-es tagdíj

Köszi!

Előzmény: amat (8831)
amat Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8831

Gabi!

 

Biztosan elfoglalt vagy, mégis, ha van egy perced, légyszi küldddd el nekem emilben, hogy hová kell utalni az aktuális ( ? ) futóbolondok tagdíjat.

Köszi!

Előzmény: 7241gabi (8830)
7241gabi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8830

Semmi gond. Természetes, hogy minden peches balekról van a főtéren emlékoszlop, van róla elnevezve utca emléktáblával, és a város létrehoz az emlékére alapítványt is, majd minden évben emléknapot tart, és a helyi fegyveres erők is a nevét viselik, na meg van egy elég jó nevű költő lánya és egy elég jó nevű festőművész fia. Ez utóbbinak pedig egy kis ultrás kötődése.

Persze ezekről korábban mit sem tudtam, amíg nem jártam Kisbéren. Mondjuk nem is vontam kétségbe Laci állítását, miszerint az apukája peches balek hősi halott.

Előzmény: kaktusz7 (8829)
kaktusz7 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 8829

TÉZÉ

Ezt miért Gabitól kérded, miért nem a verseny szervezőjétől?

Előzmény: TÉZÉ (8821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!