Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2010.06.14 0 0 128
Hat ami nem kene legyen:) Mittudomen, nem vagyok szaki! Csak utalom, ha erzelmi alapon probalnak ervelni, igy ezekre mindig felhivom a figyelmet. Marpedig az egyik legnagyobb disznosag a biztonsag cimszoval van (biztositok is peldaul). Ugyhogy ilyen hibara, hogy ket ellentetes erv egy cellal, mindig is ugrani fogok...
Előzmény: UnitedParcelService (127)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.14 0 0 127
Nem értesz, nem erőltetem.

Mi az hogy univerzális kulcs?
Előzmény: Axióma (126)
Axióma Creative Commons License 2010.06.14 0 0 126
Ne csinaljatok mar:) Ha nincs nyersanyag, mibol is reszelgeti ki? Felteszem nem reztombbol indulna.
Tul van egy kicsit lihegve az ajto biztonsaga. Plane a kulcsmasolase. Ha van univerzalis kulcsa, akkor mindegy. De ha nincs, akkor eleg kreten megoldas masolni, HA kozben az az allitasotok leneyge, hogy konnyu betorni az ajtot mindenhol mashol is. Ahol a kulcs a "kulcs" (mert amugy jol vedett ajto), ott meg elhihetnem hogy ellopjak fel orara a kulcsot masolni, de olcso ajto sok faradsaggal masolt kulcsaval megprobalni bemenni egy velhetoen nem tul gazdag haztartasba, hat ehhez perverzio kene elegge.
Előzmény: Gyurco78 (125)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 125
Ez azért lehet gáz, mert ha a tulaj akar másolni - nem tud. Ha nem a tulaj és elég elszánt - akkor szépen kireszelgeti otthon magának.
Előzmény: Axióma (122)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 124
112-re ment...
Előzmény: Gyurco78 (123)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 123
Asztalossal csináltathatsz csak ajtót, ha megéri a kb. 50-60 ezer forintot darabja...
Axióma Creative Commons License 2010.06.14 0 0 122
Hat most elmondtad ugyanazt, amit az elozo hsz-ban. Hogy a felhasznalo se tudna jo kulcsot masoltatni, meg mas se. Az tok mind1, hogy kodos masolasvedelem vagy nem, a lenyeg, hogy nem fogjak 10 perc alatt lemasolni.
Ettol fgtl lehet szar az ajto, de ne hivatkozz arra, hogy meg csak nem is vedett kulcsmasolas ellen, ha egyszer nem lehet konnyen masolni. Hiszen a lenyeg a "nem lehet konnyen masolni" reszen van, nem pedig azon, hogy azert nem lehet, mert annyira sz*r hogy a tulaj se, vagy azert nem lehet, mert kod vedi.
Előzmény: UnitedParcelService (121)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.13 0 0 121
Értem hogy mit nem értesz, az is értem hogy miért találod viccesnek, elmagyarázom.

Az ajtóhoz kódos és másolásvédett kulcsokat ígérnek, nos ez nem igaz. Semmiféle kódot nem kapsz hozzá, de ha kapnál is, az nem nyújtana semmiféle védelmet a másolás ellen. Sem jogi, szabadalmi oltalom nem védi ezeket a kulcsprofilokat, sem a zárgyártók által rendszerint alkalmazott másolásvédelmi kiegészítők nincsenek a zárba beépítve. A kulcs tehát nem másolásvédett.

Ámde....

Mivel ezeknek a kulcsoknak a profilja nagyon gyakran változik, a zárgyártók nemigen tudják ezeket követni, és a kis mennyiség miatt nem is állnak rá ezeknek a gyártására.
Nem is nagyon tudnának, hisz olyan pontatlanul gyártják ezeket a zárhengereket hogy a jó minőségű utángyártott kulcs sem minden esetben lenne jó hozzá.

A kulcsmásolók tehát nyersanyag híján nem tudják miből elkészíteni a másolatokat, némi reszelgetéssel, kókányolással meg lehet oldani de a végeredmény sosem biztos.
Utálják is épp eléggé, a kulcsmásoló kulcsot szeretne másolni és nem szereti ha más hibája miatt, ez esetben a gyártó hanyagsága miatt nem teheti azt meg és veszti el a kenyerét.
Valós másolásvédelme tehát a kulcsoknak nincsen, de ha mégis szeretnél hozzá kulcsot másoltatni akkor baromi nehézkes lesz, nem biztos hogy összejön.

Én is látom a két állításom közti ellentmondást ami valójában nem ellentmondás, remélem így világos már.
Előzmény: Axióma (120)
Axióma Creative Commons License 2010.06.13 0 0 120
Semmi kozom a temahoz, de azert nem gondolod hogy ez a ket allitas vicces egymas utan par sorral?
"A kulcs másolhatatlan, semmilyen komoly nyerskulcsgyártó nem készít hozzá nyersanyagot, hisz a kulcsprofil havonta változik, nem lehet vele lépést tartani.
...
A kulcsok kódos másolásvédelme szemenszedett hazugság, semmilyen másolásvédelmük nincs. "
Most akkor lehet masolni, vagy nem lehet masolni, el kene donteni, hogy melyikkel ervelsz, mert egyebkent eleg hiteltelen. Az erveles, a kinai ajtok minosege nem erdekel, mert nem th-ban lakom. Itt meg hulyeseg lenne egy nem hoszig. ajtora tobbszazezret kolteni, ha van vagy 20 ablak is a hazon (na jo, csak a fele elerheto kintrol).
Előzmény: UnitedParcelService (113)
kleingy Creative Commons License 2010.06.12 0 0 119
100+fa ártól indul és természetesen Mauer záras, ez "alap" nekem. Nekem eddig bejött. Örülök, hogy újra aktivizálódott a topic. :)
Előzmény: UnitedParcelService (117)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 118
De jó kis topic ez!
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 117
Oké, nem feltétlenül jobb, a Nívó csak nekem nem tetszik. Amúgy nem tartom rossz választásnak, három darab zárral egész jó védelmet nyújt. Érdemes a Mauer zárakat választani hozzá, az olcsóbb, Elzett zárakkal nem sokat ér.
Relítíve jó védelmet ad azért a viszonyag kevés pénzért (100 körüli rémlik) amit kérnek érte. Csak én nem szeretem.
A 3Nosi-t én sem ismerem, a zár amit adnak viszont jó. Nem ajánlok, inkább, a CISA zár viszon tényleg nagyon jó.
Előzmény: kleingy (115)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 116
Érdekes a videó, több dolog is szemet szúr. Egyrészt hogy a "munkatárs" marhára ügyel arra hogy véletlenül se sikerüljön feltörni az ajtót, óvatosan kicsiket csap a kalapáccsal, olyan helyen fúrja az ajtót ahol semmi értelme fúrni. .

A másik, hogy nem feltörni, hanem megrongálni próbálja az ajtót. Ha valaki be akarna törni akkor sok mindennel megpróbálkozna, de nem verné csavarhúzóval az ajtót a cimke mellett és nem fúrkálná a zárvédő pajzsot hanem mondjuk kifeszítené.

Érdekes elgondolás a 2.5 milliméter vastag lemez. Ugyan nem elképzelhetetlen, bár én ahány ilyen ajtóval eddig összefutottam, egyinkél sem volt 1 mm-nél vastagab a külső lemez. Meglepő hogy milyen jól hajlik a videón a lemez, 2.5 mm-nél azért ekkora sérülések ekkora ütésektől nem nagyon keletkezhetnek.

Szintén nehezen elképzelhető hogy a speciális acél ajtó burkolat (ha jól sejtem ez nem mágy mint lágyvas) mi okból nem fúrható át egy közönséges fémcsigafúróval?
1mm, 2.5 mm, vagy akár 5 mm sem jelenthet akadályt, a fúró, ha a fúróval fúró ember akarná, átvinné.

Lehetne egy ilyen bemutatót személyesen megtekinteni, esetleg besegíteni?




Előzmény: HiSec (36)
kleingy Creative Commons License 2010.06.12 0 0 115
Nekem Nívó van, érdekelne, hogy miért jobb a 3Nosi. :) Anno róluk nem is hallottam, amikor ajtót kerestem.
Előzmény: UnitedParcelService (114)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 114
Hozzáértő sem egyszerúen jut át az ajtón, akár átkódolható, akár nem. Mindenképp a 3Nosi féle ajtó a jobb.
Előzmény: Szlivvia (110)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 113
Jónapothallóálljunkmármegegypercrehakérhetem!

Mehetünk lépésről lépésre azt hiszem.

A témával mindenképp érdemes foglalkozni mert mivel biztonsági ajtónként reklámozzák és árulják ezt a kínai ajtót, és merthogy nem az, számos vásárlót tévesztenek meg ezzel. Ha az ajtó néhány évig működik is, hosszú távon egyáltalán nem jó megoldás. Nem is biztonságos és nem is tartós.

Ha ebben a szakmában dolgozol akkor te is nagyon jól tudod hogy egy MABISZ minősítéshez nem kell különösebben kimagasló technikai csodákkal előállni. A MABISZ minősítés inkább csak pénz kérdése, ha a gyártó vagy forgalmazó rászánja az amúgy nem túl magas összeget, megkapja a minősítést. Ahhoz hogy a rostán ne menjen át, különösen szar minőséget kell produkálni. A kínai ajtó nagyjából ezen a szinten van.

Az hogy nem hallottál tömeges betörésekről a kínai ajtó kapcsán nem jelent semmit. Egyrészt gondolom nem te vagya KSH, másrészt pedig egy ajtónak nem az a mércéje hogy hányat töretek fel hanem hogy milyen nehezen törhető az fel. A kettő között összefüggés van, de azért ez nem olyan egyszerű mint mondod.

Ezeknek a kínai szaroknak nagyon komoly minőségi problémáIK vannak, a kilincs állandóan letörik, a zárbetét silány, a henger kicsúszik a házból.
A kulcs másolhatatlan, semmilyen komoly nyerskulcsgyártó nem készít hozzá nyersanyagot, hisz a kulcsprofil havonta változik, nem lehet vele lépést tartani.
A zárbetét belső hengere a külső háztakaró alatt esetenként celluxszal van rögzítve.
A zárház puha rézből készül, hamar elkopik. A kulcsok kódos másolásvédelme szemenszedett hazugság, semmilyen másolásvédelmük nincs.
A zárhengere külső védőpajzsa szimpla préselt lágyvas lemez, csavarhúzóval kihajtogatható.
A több pontos zártest belső szerkezete gyenge, az alkatrész szinte beszerezhetetlen, csere esetén egy másik zár szinte beszerezhetetlen.

Senki sem akarja lejáratni ezeket az ajtókat, nem is szükséges lejáratni őket, a minőség magáért beszél.

A video amit alant láttál nem kamu, nem preparált ajtót látsz, ugyanígy kinyitja bárki ha akarja.
Olcsónak sem mondható, volt ügyfelem akit be kellett engednem a lakásába mert ilyen ajtóban ment tönkre a zár, egy évvel a beszerelés után. Ő 250.000 Ft-ot fizetett az ajtóért, beszereléssel együtt. No őt speciel kirabolták, nagyon csúyán átverték, és még zárat sem lehetett cserélni nála, a kínai ajtó zártestje ugyanis semilyen magyar, sem európai szabványnak nem felel meg, nem tudod mire cserélni mert az egész kontinensen nem gyártanak hozzá cserealkatrészt.
A Fudugánál megveheted ugyanazt a selejtes kínai árut méregdrágán.

A panell-t egy l-lel írják.

Az olcsóság nem szempont, az utcán halmokban hever a szemét, nemhogy olcsó, de INGYEN van, mégsem cipeled haza, ugye?

Előzmény: egyajtós (104)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.09 0 0 112
Sziasztok!

Egy 60 éves házban lakom, és sok helyen ilyen régi zománccal festett faajtóim vannak.
Most lesz lakásfelújítás, és mivel 60 évesek az ajtók, össze vissza vannak vetemedve gondoltam kicseréltetem. Csak épp tavalyelőtt ki lett csempézve a fürdő és a wc, tehát lehullana az új csempe ha nekiesnék ajtót cseréltetni.

Szerintetek van olyan megoldás hogy a tokot a falban hagyom és az ajtót cseréltetem? (bár a tok is kajla néhány helyen)
Kik foglalkoznak ilyesmivel? Érdemes meglépni, vagy valahogy fel lehet gyalulni az ajtót hogy a vetemedést ki lehessen egyenesíteni?

olvastam hogy van olyan ajtófelújítós cég is, de állítólag az a "matrica" amit ráragasztanak az ajtóra az nem sokáig bírja. Valaki csináltatott velük ajtót?
ncc1701 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 111
Kinyitod az ajtót, vmi spec akármivel a tokban levő záron elfordítasz egy reteszt, a régi kulccsal tökig kitekered a zárat, majd az új kulccsal visszazárod. Ennyi, innen az új kulcs jáccik. Szerintem zseniális.

Hozzáértő pedig akármin bemegy, felesleges ezen agyalni, ezért van a biztosítás.
Előzmény: Szlivvia (110)
Szlivvia Creative Commons License 2010.06.08 0 0 110
Sziasztok!
Lépcsőházi biztonsági ajtó témában nálunk két versenyző maradt: a 3Nosi és a Nivo. Nivoról itt olvastam, de 3Nosiról van valakinek infoja? Milyen egyáltalán ez az átprogramozható zár? Tudom, elvileg csak régi kulccsal, nyitott állapotban stbstb lehet átprogramozni, de akkor is kicsit aggasztó, hogy egy hozzáértő esetleg kulcs nélkül be tud jutni.
Axióma Creative Commons License 2010.05.19 0 0 109
Az, hogy lehet sikertelen kinyitasi probalkozasokat tenni, nem bizonyitja, hogy nem lehet tenyleg kinyitni. Ennel mar meggyozobb lett volna, ha szetszeditek _valahogy_, es mas van benne, mint a konzervnyitos ajtoban.
Egyebkent a konzervnyitosban akkor vajon mi van, hogy azt meg sikerult?
[Nem vagyok erdekelt semerre, csak hogy lassatok olvas mas is, legfeljebb most erdekel is "csak ugy".]
Előzmény: egyajtós (107)
kleingy Creative Commons License 2010.05.18 0 0 108
Nem leszólni akarok, de nem próbáltad meg te is kivágni a zárat konzervnyitóval? Kevésbé hangos mint a rugdosás és ütögetés, nem feltűnő és időben rövidebb, összehasonlítva a lejáratós videóval. Kíváncsi lettem volna, hogy ne csak egyetlen videót lássunk.

Én a videó hatására vettem minőségibb (?), de mindenesetre full acél ajtót és nem lejáratni akarom a kínait, hisz ismerősünknek is ez van, de nem lennék nyugodt a videókon látottaktól (persze tudom, hogy ahova akarnak, úgyis bemennek). Bár látom, az érdeklődés elég gyér, csak mi beszélgetünk itt. :)
egyajtós Creative Commons License 2010.05.18 0 0 107

Bocsi, most látom hogy rossz linket raktam fel.

Ez a helyes link:

http://www.youtube.com/watch?v=S1JrQq-dirM

egyajtós Creative Commons License 2010.05.09 0 0 106

Most már 75-85 ezerért beszerelve és helyreállítva kapsz egy 60-70 kilós ajtót.

Abban biztos van anyag...

kleingy Creative Commons License 2010.05.09 0 0 105
Hát ha azt veszem, hogy a mi biztonsági ajtónk 145 ezer volt (kb. 100 kg az ajtó), míg kolleganőmék kínai, pillekönnyű ajtója 80 ezer volt, akkor asszem megérte nekem azt a pluszt.
Előzmény: egyajtós (104)
egyajtós Creative Commons License 2010.05.09 0 0 104
 

Néhány szót írok a kínai ajtókról...

Nyílászárós vagyok, ajtókkal is foglalkozom.

Először: az Ominózis Videóról! ( http://www.youtube.com/watch?v=xAe_bnW7RrA )

A neten van egy másik videó, ahol megpróbálták a fenti videónak a módszerével feltörni egy mo.-on forgalmazott ajtót.

Kérem nézzék meg az alábbi címen hogy mi történt:

http://www.youtube.com/watch?v=xAe_bnW7RrA

Érdemes ezzel ennyit foglalkozni???

Eddig sem ezen a topikon, sem más fórumokon nem olvastam "tömeges" betörési eseteket, ahol kínai ajtó volt az „áldozat”. Csak olyan hozzászólásokat láttam, ahol "szak"emberek (akiknek biztos érdekeltek a kínai ajtók lejáratásával, mivel nem az ö termékük) hangsúlyozzták hogy milyen rosszak és ócskák az ajtók, holott semmi adatokat nem közölnek.

Letekintve a szokásos áruházlánci, vagy a feketemunkaból  adódó minőségi és  garanciális problémákat, ezeknek az ajtóknak nincsen nagyobb technikai problémájuk mint bármely itthoni piacon forgalmazott alsó/középkategóriás ajtóknak.

A kínai ajtók nem a legjobb biztonsági ajtók között tartoznak, de lagalább a „biztonsági ajtó” kategóriába soroltak és nem a sima „ajtó”-ba. A MABISZ nem hiába létezik, az egy hivatalos intézmény. A kínai ajtóknak megvan a kötelező ÉMI engedélyük is. Ilyen papírokkal nagyon kevés magyar ajtógyártó dicsekedhet.

Szóval, a kínai ajtó nem egy sima egyszerű műanyag vagy fakazettás ajtó, hanem egy alap biztonsággal felszerelt fémajtó, mely a panell és lépcsőházakba már bevállt. Méghozzá működésbiztos. És OLCSÓ!!!

gdzsozy Creative Commons License 2010.05.07 0 0 103
Asztalos mester vagyok. találkoztam (készítettem) már sok ajtóval elhiheted...
hidd el: nincs olyan amin nem mennek át. csak lassitani lehet a betörőt. feltartani nem.

Én a többpontos zárat nem is szoktam javasolni. egy 5 pontos zárat 10db 35-ös csavar fog.
ha egy normál biztonsági zárat berakol az uj ajtóba minőségi zárbetéttel + a hagyományos kéttollú kulcsos zárral az biztonságosabb mint a 5 pontos.

pláne ha retesz zár is van.

Előzmény: :Snoopy: (98)
kleingy Creative Commons License 2010.05.04 0 0 102
kuzo3 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 101
Ó, nem nem! már múltkor is akartam írni... az ominózus termék Hungaro-W gyártmányú volt...
Előzmény: florg (64)
eek Creative Commons License 2010.03.28 0 0 100
nem az a lényeg hány pontos az ajtód, mert ha egy ócska zár működteti a pontokat, akkor akár hány pont lehet az ajtódon, ha a betörők feltörik a zárat simán bejutnak.
Előzmény: :Snoopy: (98)
kleingy Creative Commons License 2010.03.25 0 0 99

Én velük csináltattam (http://www.biztonsagiajto.hu/), itt a MABISZ-os lapjuk (http://www.pluto.hu/nytsz/4533-10-2-20090917.pdf). 145 ezer forint volt.

Előzmény: :Snoopy: (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!