na, akkor émmeg odaviszem a nejlonost, oszt majd valmaikor felveszed Ádmámnál/tól. jó így? csak hogy ne mászkáljak üres tokkal.
most találtam egy elveszett diktafonos wav file-t, amin improvizálok. slidegitárral csinálom a Brother My Cup Is Empty-t. egy biztos: érdekes. kb nyáron készülhetett.
szerintem a hur feszesseg es a pengeto hajlekonysag kozott van a dolog , tehat ugyan arra a jatszas modorra ( nem szelsosegesre gondolok ) ha a hurok puhak akkur kene egy kemenyebb pengeto , ha a hurok feszessek akkor puhabb , kb. ugy hogy mind a ket esetbe ugyanazt a rugalmasagot erezzem a jatek kozben , maskeppen teljessen at kell aljak az uj hur/pengeto kombinatiora ami ido es peldaul koncertben senki sem varja meg hogy en bemelegitsek fel orat.
Azonkivul akusztikus gitaron a "struming" altalaban ujbeggyel vagy puha pengetovel szol szebben , ha zizeges kell akkor mar egy kicsit kemenyebb de meg hajlekony pengeto kene
Szoval stilustol es hangkepzestol fugg , es szerintem a keztol is mert ha a kormomrol szalasztom a hurt a pengeto elere az mas mint ha csak a pengetovel "akasztom" meg a hurt ....szerintem kiserletezni kell es mindegy hogy milyen kombinacio a lenyeg hogy jol szoljon az adott zenei stilusban.
Pld pickingel nem nagyon birok concerten jatszani mert nincs jo erosites , nagyon jo gyors erosito kene es olyan aminek nincs "kuszob"-je hanem kiadja amit a gitaron jatszol.En is szeretnek beszerezni huvelykuj pengetot varom hogy hozznak nemetbol , aztan meg kell szokjam .
Most eppen a CD doboz belso muanyag vedo tarcsajat nezegetem ugy nezem hogy jo lessz pengetot gyartani , ha nem kopik gyorsan talan jo lessz ( az az atlatszo plasztik tarcsa ami a CD-k alatt van a kerek doboban amiben tobb CD van ).Ugy nez ki hogy nagyon hasonlit a celuloidhoz lassam hogy ha nem torekeny akkor jo lessz.
Gyartottam uvegszalas nyak-lemezbol az meg a hurokat reszelte nagyon de amugy jo lett volna es van tobb vastagsagu.
Akkor április 9-et tessék naptárba felvésni. Akusztikus Klub - Jugging Stones.
Itt ragadom az alkalmat a reklámra:
Akusztikus Klub, 206. első negyedév
Február 12:Borzas és Bassadam Duó, valamint Hot Club of Hungary Március 12:Bordács - Szula - Tóth Trió (itt nagyon magasszintű gitározás fog zajlani) Április 9:Jugging Stones
Az estek 19 óra körül kezdődnek, és offisöl blues-bluegrass jam-be fajulnak (általában éjfélig). Szóval aki jön, hozzon akusztikus hangszert vagy ott kap. További részletek, és történelem a http://vazze.hu-n.
Ha hozzászólhatnék a másik oldalról, ebben semmi benyalás nincsen, viszont a té koncerszervezők naponta kapnak ilyen leveleket, úgyhogy tán érdemes lenne először feltölteni zenével az oldalatokat, mert így sefülesetarka, kérlek.