Keresés

Részletes keresés

IV.kercsaj Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26448
Most is lesz benne lépcsőzés a Délinél, nem tudjátok?
Egyébként a lassabb futók (pl. gyuribá) mindig arra panaszkodott, hogy a záró félmaratonon elfogyott a frissítő (többnyire csak víz), amire odaért. Erre számítani kell valószínűleg idén is.
Előzmény: Robogo (26446)
IV.kercsaj Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26447
Ehhez még annyit, hogy az említett szőlőskert-szakasz (1. nap. 3.) és a Tatáról kivezető hegyi szakasz (4. nap 1.) sem kísérhető kocsival, csak bringával. A második napon, a Sopronból való kifutásnál is ha jól emlékszem a kocsik vhol 12 km után csatlakozhattak a futókhoz, addig az autósoknak adott térkép alapján lehet bolyongani. Van, hogy a futók a bringásúton mennek és a kocsik 10 m-rel arrébb az országúton (pl. győri befutó 2. nap 4.), tehát kocsiból nem lehet frissíteni.
A nevezésnél Sopronban kaptok egy nagyon részletes itinert, amiben minden fű, fa, bokor virág helye le van írva. Abban van a domborzat is és minden nap leírása (hánykor van a rajt, mikor indulnak a buszok...). Ami nincs benne, azt meg kihirdetik a tornatermekben.
Előzmény: iSTVán a dombfutó (26438)
Robogo Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26446
Emelkedik is, de a lejtő vészesebb.
Az iskolától indul Budakesziről. Bp.-től elfelé indul, tekereg egy kicsit a házak között (nem tudom mennyi lehet, talán 1,5-2 kili), majd elindul felfelé először a házak között, majd a főúton. A Bufdakeszi úttól aztán bekanyarodik Normafa felé. Innentől lankásan, majdnem szintben megy az út kb. 10 kili-ig, át az Istenhegyi (?) útra (a fogaskerekű mellé). Itt kezdődik (legalábbis számomra) a durva rész, lefelé a fogaskerekű mellett. Régen a Budakeszi úton jött be, sokaknak már az is gondot okozott, pedig sokkal lankásabb. Ez a kulcspontja a szakasznak. A Délitől leérve már csak kellemes kocogás a hátralévő táv a Krisztina krt-on, Lánchídon, Andrássy úton át, ha nem állt be az izomzatod lefelé.
Előzmény: SkóT (26441)
mts Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26445
SkóT,

ne aggódj az utolsó nap miatt. Csak az utolsó 100 m, ami külön megy BB útvonalától, de azért látótávolságra. S minden egyes induló lefutja a teljes :-) félmaratont.

Előzmény: SkóT (26441)
sneci Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26444
Megnyugodhatsz...... emelkedővel kezdődik!:))
Utána pár km lejtő, és a Délitől egyenes.
sneci
Előzmény: SkóT (26441)
amatőr Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26443
Konkrét útvonalat nem tudok, csak érzéseim vannak.
Az elmúlt két évben futva a tavalyi vonalvezetés mintha az elején különbözött volna a 2 évvel ezelőttitől: kevésbé kellett hegyet mászni az első pár km-en.
Aztán kis dombos rész után jön egy hatalmas lejtő, ami a Déli pu. felé visz, onnan meg városi sík.
Összességében több a lefelé, de az eleje valóban tartalmaz felfelét.
Na, ezzel nem sokra jutottál: de ha visszanézel a tavalyi versenyelőzetesekhez, majd beszámolókhoz, találhatsz adalékokat: biztos foglalkoztunk a pálya adottságai témával.

És ezek szerint nem rossz a lábad, benne lesz egy félmaraton? Éljen, éljen!

Előzmény: SkóT (26441)
IV.kercsaj Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26442
Zsazsi
1. dógom volt, hogy válaszoltam.
Én ismét nem akarok senkit sem ilyen csúnya és renitens viselkedésre buzdítani, mert még kifizettetik velünk utólag azt a fejenként 2 szendvicset, amit a szállodákból a svédasztaloknál készítettünk ebédre, de mindenki ált. így oldja meg az ebédet. Nekem mint bringás kísérőnek nincs is időm út közben zsömlét kenni, stb. A kajacsomagban pedig az van, amit a szponzor ad. A párizsi és szalámik a 2 zsömlével meg a 3. naptól már egy kicsit unalmas és egyhangú. Szerintem gyümölcsöt hozzatok magatokkal, ált. adnak 1 db almát a csomagban. Ja és izoitalokat is hozzatok, vagy összegyűjtitek kulacsba a sportcsarnokokban. A vacsik néha jók, néha ehetetlenek, szóval, kiszámíthatatlan. Ált. a menzakaja színvonala alatt (bár én imádtam 12 évig a menzakaját, 7végén is emlegettem). De szerintem ha nektem nem ízlik, megtehetitek, hogy elmentek közösen kajálni vhova.
A buszok úgy mennek, hogy a váltásoknál van egy A és egy B busz, ami a célba viszi az utasokat. Az A a gyorsakat szállítja, míg a B bevárja az utolsó futót, és csak akkor indul el.
A frissítésmél van, hogy csak víz van, de a faluban a gyerekek, akiket ilyenkor "kihajtanak", nagyon lelkesek, volt, hogy milka csoki is volt a frissítőnél, de pl. szőlőcukor nem, pedig a futóm azt evett volna. Azt sem felejtem el, amikor Tercsi a szőlőskertben az első napon az osztrákoknál 5 km után leállt válogatni az egész banánok és Mars csokik között, nekem kellett onnan elcibálnom :-)))
Egyéb kérdés?
Előzmény: Zsazsi (26436)
SkóT Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26441
BBp ügyben az utolsó nap útvonala érdekelne, mert szerintem dombos rendesen, de egyesek szerint csupa lejtő. Nem tudom a pontos útvonalat és a honlapon se volt fönt. Jó lenne tudni, hogy lelkileg mire készüljek föl. Valahogy hanyagolódik ez a téma.. csak én futok az utolsó napon???? Mindenki más váltóban megy?
Zsazsi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26440
Köszönöm, sokat segítettél!
Előzmény: iSTVán a dombfutó (26438)
amatőr Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26439
Érdekes mai hír, ilyen verseny is van!
Szép eredmény az ezüst is, bár a cím nem erről szól. Fránya újságírói beidegződés...

"A kutya nem védte meg a gazda címét

TEREPFUTÁS
Nem sikerült a címvédés Babinyecz Józsefnek: a belgiumi kutyás terepfutás kontinensviadalán ezüstérmet szerzett. A hétvégi EB-n junior korosztályban bronzéremig jutott ifjú reménységünk, Józsa Balázs, Bertók nevű szibériai huskyjával.
A veterán férfi osztályban 4., 5. és 6. helyeket értek el a magyarok: Csobaji Elôd és Dante, Hárs Dénes és Zsiga, valamint Svéda István és Bronzi. Második lett a gyerekek kategóriájában Koch Gabriella és Gass.
(WestelPress)"

Ez a Babinyecz ugye az oktogonos Babinyecz?
Két évben kétszer dobogón állni: remek teljesítmény!

Nem tudom, mennyire vizsgálják a kutyák "lóerejét", de értékes másodperceket hozhat egy-egy jól felkészült kutya, nemde? Vagy épp akadályozó tényező?



iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26438
Bécs-Budapest
- Vannak frissítőpontok (sokszor lelkes személyzettel), de általában magunk oldottuk meg a frissítést.
- Kísérőautó néhány szakasz kivételével mehet a versenyző mellett. Általában a rajt után egy darabig nem lehet kísérni, de az első nap 4. szakasza sem kísérhető végig az útvonal adottságai miatt. A váltóhelyekre mindig oda lehet érni autóval, a buszos közlekedést nem ismerem.
- Az első nap a második szakasz végén van egy emelkedő, a negyedik szakaszon kisebb dombok. A 2. nap az első szakasz elég izé, mert indul egy nagy emelkedővel, aztán hosszú lejtő és utána hullámzik. A második szakasztól sík. A 3. és 4. nap eléggé hullámos minden szakasz.
- Reggel svédasztal van elég jó választékkal, az úticsomagban is van sokféle. Frissítésnél nem szoktam választékot nézni, tisztább, ha egyénileg intézkedtek bevásárlás ügyben. Tehát az ebéd úgy néz ki, hogy reggel kapsz egy szatyor kaját, aztán napközben ha van időd és kedved eszegeted ill. osztogatod. :-)
Előzmény: Zsazsi (26436)
mts Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26437
IV.kercsaj,

EI ügyben írtam egy email-t.

A futás:
Az úgy volt, hogy kinéztem egy jó sík útszakaszt Szekszárdon. Lemértem, a térképen, hogy mennyi a 10 km oda. Jól megjegyeztem. S elkezdtem neki tolni. Aztán a fordítónál megfordultam. Az öcsém tekert közben mellettem biciklivel, s adagolta a frissitőt. 73:49 lett a vége.

Előzmény: IV.kercsaj (26434)
Zsazsi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26436
Juli!
Írtam neked villanylevelet!

Kérdések a Bécs-Budapesttel kapcsolatban: (Kérem, aki tud válaszoljon rá!)
-vannak-e frissítő pontok vagy magunknak kell megoldani csapattársaink frissítését?
-kísérőautó bemehet-e a futók közé vagy csak buszok szállíthatják a versenyzőket?
-ha csak buszok, akkor mikor indul tovább a busz? (Nyilván, esetleg órákat is kell várni a lassabban futókra.)
-melyik napon melyik szakaszon van emelkedő? (esetleg egy cím, ahol megnézhetjük a pálya vezetését)
-milyen szokott lenni az ellátás? (elégséges, kiegészítésre szoruló, van-e gyümölcs, stb.)
-az ebédet hogyan oldják meg?

Röviden ennyi, köszönöm, ha válaszoltok!
Zsazsi

Előzmény: IV.kercsaj (26434)
SkóT Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26435
akibacsi:
Akkor gyere te is!!!!
Hol legyen a pontos talalkahely???
En a Hajos Alfiban oltozok, ugyhogy az oranal a kulso koron nekem megfelelne.

Tenyleg kulso, vagy belso kort futunk?

Előzmény: akibacsi (26424)
IV.kercsaj Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26434
P_@/"
Boldog szülinapot kívánok az októberi FB szekció nevében! :-)))) Azért lécci hozzál vmi "hanghordozót".

mts
Elírtam, E-vel a vezetékneve kezdődik és valóban, I-vel a keresztneve. Akkor kérem a számot! Lehet tudni bővebben vmit arról a felmérő futásról?

telapu
Jött válasz? Ha igen, akkor kérem :-)

Sepi
Mikor indulunk Bajára?

larzen
Nálam a csokis palacsinta a nyerő, nyuszinál a fahéjas, akibacsinál a túrós, snecinek szintén a mákos a kedvence, ahogy ezt pen már természetesen :-) megemlítette. A többiekről nem tudok nyilatkozni, de szerintem mindenevők.

Zsazsi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26433
Gabi!
Eldőlt! Sajnos, nem tudok menni! :o(
Zsazsi
Előzmény: Zsazsi (26430)
Chino-San Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26432
xerintem engem szénhidrátostúl is simán lehagynátok! (c:§

lyoo mulatást nektek!

Előzmény: 7241gabi (26417)
sneci Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26431
Kicsit irigykedve olvasom a felkészülési futások beszámolóit..
Remélem csütörtökön már én is le fogok tudni nyomni legalább egy tizest.
sneci
Zsazsi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26430
Gabi!
Köszönöm a meghívást, de még nem tudom, hogy tudok-e vele élni, mert lehet, hogy nem leszek Pesten a hétvégén. Csütörtök magasságában visszatérhetnénk rá?!

Zsuga!
A csapatnevünket kérjük a legközelebbi frissítésnél pontosítani. Tudod, a szponzor miatt! :o)
Szóval, helyesen: MOL Tempo Team
Zsazsi

Előzmény: 7241gabi (26417)
aagica Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26429
Ha esetleg olyan is mehet, aki másnap lábfájás okán maximum szurkol, de azt jó hangosan, akkor én is szeretnék....
Előzmény: 7241gabi (26417)
mts Creative Commons License 2002.10.08 0 0 26428
P_@/", ;o)

volt. A felmérő futás alapján lett összeállítva a csapat.

Előzmény: Philipcsiga_ (26421)
pen Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26427
Hiába, sepi megmondta: 5 kör, 5-kor, 5-tel. És ehhez tartottuk magunkat :o)
pen

Előzmény: zsuga (26423)
pen Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26426
Ha már így rákérdeztél - szóval én imádom a mákos palacsintát! És ha jól sejtem, ezzel nem vagyok egyedül a BB-es indulók között.. (Bár természetesen minden egyéb palacsintát is nagyon szeretek :o)

pen

Előzmény: larzen (26416)
pen Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26425
"..se pen, sepi"
Ezen hangosan röhögtem :o))))
pen
Előzmény: kaktusz7 (26413)
akibacsi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26424
Hé ti szimpatikus fiatalemberek!

Nem tudom pontosan mi szerveződik csütörtök fél6-ra a MAC-hoz, de gondolom futás, és ha igen, és ha lehet, és hát akkor jönnék én is! Meg a vasárnapra előirányozott 15-20 km is bejönne, de mivel szombaton 60-at túrázom, ezért ez még bizonytalan. Lehet, hogy szimplán maradok a nemavonos szurkolásnál azon a vasárnapon.

Előzmény: nullahatvanhat (26414)
zsuga Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26423
Szépen belecsaptunk a lecsóba BB felkészülés ürügyén:)) 25km 4:20-ban. Hivatásos kémünk hiányában (Mosi merre jártál?:)) jelentem a P.A.S.I.K két - jobban értesültek szerint szorosabb családi viszonyban levő - tagja szintén a fenti adagot futotta kirobbanó erőről tanubizonyságot adva. Úgy látom ez a csapat szépen fog muzsikálni:)))
zsuga Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26422
Utolsó (előtti) frissítés:
B-Bp Szupermaraton FB érdekeltségű csapatai:

Futóbolond P.A.S.I.K
FB tagok: Pen, Ákibácsi, Sepi, iSTVán, Krisz

Főtáv Rt
FB tagok: Sneci, Csaszi tiszteletbeli FB tag: Robi

Cél: megelőzni a .... csapatot:)

Gyorslábú FB BB csapat neve: Optima Klíma Kft, Gepárdok

FUTURE, S. Zsolt, Philipcsiga, nyuszi, mts

célkitűzése: Bent az első tízben, de legalább meghalni.

Két kisérővel (IV.kercsaj+sofőr), mikrobusszal és Future édesanyjával . Egy gyúró is belefér.
Úgy néz ki, most, hogy nem lesz tiszta FB csapat, de gyors lesz.

MOL
FB tag: Zsazsi (Alan?)

PM
FB tag: Ricsi

SP System
FB tag: Hiver
Cél: dobogó

MMG Gáztechnika
FB tagok: Repi, 066, zsuga

Cél: Lásd Főtáv Rt-nél:)

Előzmény: mts (26397)
Philipcsiga_ Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26421
mts
volt ma vagy hétvégén felmérő futás?
Philipcsiga_ Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26420
Nézegetve a BBp nevezési listát, még sehol egy nagymenő csapatnév. Viszont teccik a Puskás diákban a Sándor József Benedek név. Nem lehet könnyű ezzel a névvel sem. A Futóbolondok meg el van írva a P.A.S.I.K.-nál. Ejnye-bejnye, erre figyelhetnének
7241gabi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 26419
Igen!!!
Mél ment a címmel.
Tasi Neked is!
Előzmény: Törölt nick (26418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!