Megnyitom X-dik tyúkos témájú topicot, ami annyiban lesz más mint a többi, hogy itt főszerepet a humor, a hétköznapi témák és a baromfik iránti szeretet táplál. Jó szórakozást! Kéretik a kés hátba dobását mellőzni!
nem tudom emlékeztek e, de tettem fel képet a "tojó tyúkjaimról".
valakinek a tanácsát megfogadva vasárnap lenyisszantottunk belőle 3-at, és gyönyörű szép, nagy tojások (sárgája) volt bennük,meg számtalan kicsi.Bántam is a dolgot, mert 3-ból 2-nél ez volt a helyzet, na gondoltam 2 tojóval most biztos kevesebb. azóta lassan megint eltelik újjabb 1 hét, de tojás továbbra sincs.???????? a másik kérdésem pedig, hogy a maradék 7 tyúkomból ma reggelre 2 nek sátáni hangja lett, mikor veszik a levegőt hörögnek nem kicsit, kicsit olyan mintha víz lenne a torkukban.( gondolom megfázhattak) ezeket el kéne különítenem a többitől, illetve valamit gyógyszert kéne adnom nekik???
a 22 kispipi vígan éli életét, megmaradt mind (nem gondoltam volna) Móni az ajánlatom továbbra is áll ha még érdekel.
Szia! Az lesz, megvesszük a Purinás indítót, meglátjuk mire mennek vele. Legfeljebb kiegészítem egy kis főtt tojás fehérjével, túróval nekik. Szívem szerint a Bábolnát adnám, de azt ebben az árban vidékről tudnám beszerezni egy forgalmazó kollégámom keresztül.
Szia!Szerintem ne variáld túl a dolgot.Én Gyömrön vettem a naposat,indítót.Ha a táp elfogy folytatom Bábolnaival,az közelebb van.Köbánya Mázsa tér,Vecsés Fő út.Én a XVIII. ker-ben lakom.Üdvözlettel:Sárközi István
Mikor dabason kiállítottam akkor kaptam egy Acidomid(Benefeed) nevű terméket!Gátolja a baktériumok, kokcidiák feljődését meg ilyenek!semmi baj a termékkel sőt ajánlani tudom!az első héten a csibék kicsit betegek voltak (a bélsár csak gyűlt a lyukuk körül) ezt el kezdtem adni szerencsére kikupálta őket és nem is volt különösebb mennyiségű elhullás az is azelőtt mielőtt elkezdtem nekik adni!
nah de az lenne a kérdésem hogy jolovittal lehet e adni?
Köszi. Leginkább arra lettem volna kíváncsi mennyi vízbe tegyem, amit a google kidob, vagy ami a dobozra van irva, el szoktam olvasni... Úgy döntöttem 1,5 liter vízbe teszek egy kupaknyit, és mellette kapják a kamillát...
Elmondanám, hogy az új tyúkólakba az ülőrudak cseréplécből készültek és én biza legyalultattam mindnek az élét! Ez a minimum! Természetes körülmények között sem szögletes fába kapaszkodna az a madár, hiába a sok akácrúd, az meg apának nem volt elég egyenes, úgyhogy megegyeztünk a két akarat közt félúton: egyenes cserépléc, de lekerekítve. : )
Én meg éppen ma csakliztam el egy csomó tüzifát(majd kapok, ha hazaér a revizor), és használtam fel ágyásszegélynek. Nem győztünk volna boltit venni, de nekem így is tetszik. Tanyára, parasztnak?? Tökéletes! : )
Magoknak minden jót kívánok, párodnak meg nyugalmat, ne izguljon annyit! Én még nem mertem kieengedni a csibéket, no de ők még csak 10-12 naposak.
Rebarbarából kompót, süti, lekvár és leginkább forró nyári napokon hideg leves. Krémleves vagy nem-krémleves. Imádom. DE idén azért lekvárravaló még nem lesz belőle.
Elültetgettem a magvakat, amelyeket kaptam tőled. Egyenlőre csak cserépbe, amit odavalónak gondoltam, a többi majd megy szabadföldbe. A rebarbarából miket lehet készíteni? Sosem ettem még belőle semmit.
Nekem is van fodros kiscsirkém. Sehogy sem tudtam megjegyezni a fajta nevét, mondtam én mindent: szakadt, tépett, rongyos, de a fodros alig akart eszembe jutni:) Most már talán nem felejtem el. A héten 3 hetesek a drágák. Iszonyú elevenek! Úgy rohangálnak a kertben, hogy csak na. Ma be voltak zárva egy darabig, mert esett az eső, de aztán kiengedtem őket a kifutóba, majd a kertbe is. Az a jó, hogy kiszámíthatóak, állandóan visszarohannak inni, akkor, ha be kell, be lehet zárni őket meleg helyre, aztán este meg a kibélelt ládába tobzódnak össze, és egyszerűen csak berakom ládástól a meleg kis helyükre. Egy darabig még rajtuk a szemem, de aztán egyre önállóbbak lesznek.
Van nekik egy hivatalos aggódódójuk is, a párom. A hálója pont a tyúkólra néz, miután lejtős a telek, így premier plánba rálát a csibékre. Tehát drága Jánosom ott tipródik a szobája ablakában egy gukkerral a szemén és üvöltözik nekem kifelé, lefelé, befelé, és a többi, attól függgően, hogy éppen hol vagyok:
- a kifutóban van egy léc EGY kiálló SZEGGEL a tetején. HOGY KERÜLT AZ ODA???! és ha BELELÉP az drága gyerek??? (értsd: kiscsirke)
- nem fáznak azok a cseppségek? Vidd be őket a helyükre! (1 perce feltámadt a szél...)
- Nem töri fel a létra a kis lábukat???? (itt adtam fel, és felröhögtem: gyere, smirglizzed meg a létrafokokat, ajánlottam meg neki, mire "felháborodott", hogy nem veszem komolyan a csirketartást:))))))
Honna lehet látni, hogy fodros tollú lesz? Igértem képeket a csibékről, most ismét megpróbálkozom fotóval. Esetleg a saját kelésedből nem adsz el 1-2 csibét? Nagyon szeretnék búbos-t, de az sajnos nem lett.
Ma megszámoltam végre a csibéket, 146-an vannak. 60 az eladós, az első huszat holnap el is viszik, ill. holnapután a többit, 86 marad nekem. Ma reggelre elpusztult egy fehér, nagy, erős , egészséges lehetett , semmi nem látszott halál okának, azon kívül persze, hogy reggelre laposra taposták a többiek.
Krisz! Egy viszont egyre kis fodrostollúbb.. fhéres-világos, még egy icipici búbocska is látszik a fején. Holnap majd lefotózom. Talán..
Köszönöm a választ, akkor ez így nagyon faja lesz. Azt fognak kapni amit a nagyok csak full darálva. Ez pedig ebből áll: kukorica, búza, tritikálé, napraforgó, árpa, köles, cirok, fénymag, lenmag, kendermag és darálva zab, árpa, borsó és tökmag.
Ha kiengeded az udvarra őket az anyjukkal akkor felesleges tápoznod őket, de vmi változatos darát azér csinálj nekik. A vízbe meg heti 2 nap vitamin, oszt kész. A legjobb időben fognak kelni.