Keresés

Részletes keresés

stebel Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5676
Zsolt!

Pár perce tettem le a telefont, a Harangozó Misivel beszéltem, aki azt mondja, hogy szerinted én Őt ezen a fórumon negatívumokkal minősítettem.

Itt állj meg barátom, mert gondot fogsz magadnak okozni !
Én Harangozó Misit nagyon tisztelem, mérhetetlenűl nagy szaktudását rengetegszer (többek közt neked is ) emlegettem.Arról is sokakkal beszélgettem, hogy ő az egyetlen ember, aki igazán ért a Hammondos ügyekhez. Folyamatos ügyeim vannak vele. Foldback, preamp, az orgona kimenete, stb ...
egy hétvégi hangfelvételem miatt konzultáltunk

Az inkorrektséget folytatod csak azzal, hogy ilyeneket csinálsz.
Ha van kedved, szívesen szakítok időt egy személyes találkozásra (ezért említettem a kávézót ...),
hogy tisztába tegyük ezt az ügyet.
Ha pedig ez nem sikerül, egyszerüen csak állj le.
köszi,

Márk

A többiek véleménye valyon mi arról, hogy ezt teszed a hátam mögött, miközben közönbösségről beszélsz?
Hazudozni csak nem kezdesz, ugye?
Sycsa Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5675
Nemreg szo volt a noi Hammondosokrol, illetve azok hianyarol. Na itt van egy csaj, a leheto legkemenyebb rockos hangzassal es az ahhoz passzolo vaaad kulsovel meg attituddel. Allitolag Marshallal+Leslievel tolja. Beszaras!
July Morning bevezetoJuly Morning
tehtube Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5674

Ezek a belgák érdekessé alakították. Bőrös és fa. Eddig csak nagyban láttam 765 néven, de ebben a felsorolásban 760N a neve. Akusztikailag egyenértékű a 142-145-tel és "hordozható". 

Előzmény: okumoto (5673)
okumoto Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5673

Rákerestem a neten erre a Leslie-re:

The 142N is exactly the same as a 142 electronically.

These cabinets were made at the "Hammond" factory in Anvers, Belgium following Hammond's acquisition of Leslie.

I gather the design change was to make this cabinet more appealing to European customers.

http://www.mosweb.com/knowledgebase/leslie/id12.htm

szimizso1 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5672

Ilyen lezlim van.

szimizso1 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5671

Jah! Majd elfelejtettem. Megtápoltam a lezli erősítőt egy külön madzaggal. Ha nem tapogattam a hangbemeneteket hallgatott, mint a szar a fűben. A lezlik is rendben forogtak, tehát ezzel nem lehet baj. De amit az előbb írtam..............

Előzmény: szimizso1 (5670)
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5670

Sajnos Misibátyánk nem hajlandó feljönni a negyedikre lift nélkül. Viszont vállalta, hogy távgyógyit az én kezeim által. Este szét is kaptam a hátulját az orgonának. Ne tudd meg, hogy milyet makramézott ez a belga jóska. Szerintem csak asztalos lehetett a hammondnál, mert ilyet még én sem láttam! A kimenőtrafó közepe, be sem volt kötve, mert nem ért el a madzag odáig. Az egyik ágát elküldte a lezlihez, de a másikat belekötötte a lezli vezérlésébe. Első látásra ez így nem jó, de lehet, hogy én tudom rosszul! Készítek képeket a mesternek, és majd várom az instrukciókat:-) Addig megyek csinálom a fürdőszobámat:-) Szép napot mára mindenkinek!

Előzmény: tehtube (5669)
tehtube Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5669

Az a zúgás ha az orgonából jön, könnyen ellenőrizheted.

Az A0-28-ról csapolj le egy asszimmetrikus jelet a tone control melletti forrfülekről. BN -barna a test és vagy a BK - black - fekete, vagy a RD - red - piros  -t felhasználva hallgasd meg más hanxererősítőn a hangját. (akkor lezlit ne használj) Elég nagyszintű kimenet, könnyen torzíthat egy érzékenyebb bemeneten, de a zúgást ki lehet hallani, mert az külön szól. (vagy sem)

Ha nincs, a lezliamp a rossz. Addig sztem' várj a Misivel.

Előzmény: szimizso1 (5668)
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5668

Igazad van Zsolt dobrotor!

Most fejeztem be a felső tölcsérek szó szerinti kitrágyázását!:-( Vagy erős dohányos volt az előző tulaj, vagy valami kocsmában teljesíthetett jó szolgálatot ez a lezli, mert kb. 20deka nikotint, és kátrányt vakartam le mindenhonnan. A diffúzorokat is ki kellett szednem, hogy a belsejét is elfogathatóra tudjam megtisztítani, mert teljesen telerakódott finom porral, és a nikotin, meg a kátrány volt a kötőanyag. Guszta nem?

Legközelebb elküldöm a hivatalos táblájának a fotóját. Antwerpenben készült. Lehet, hogy ezért a különleges típus szám. Eredetileg 122-es lett volna, de a második kettes át lett ütve 4-esnek.

Most viszem a lezli végfokát a Harangozó mesternek. Kíváncsi vagyok, hogy miért van az a zúgás benne. Szerintem nem a végfok...... az orgonából jön.

Előzmény: tehtube (5667)
tehtube Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5667

Szia. Azt a tölcsért ott alul dobrotornak nevezik. Fölötte 15"-os a mélysugárzó.

Gondolom tudod, hogy a bakelit tölcsérnél az egyik vak, csak ellensúly szerepű.

Még nem találkoztam a 142N megjelöléssel. Ritkaság ez a lezliszekrény, de tökéletesen jó és szép. Szépen szól halkan is, de ehhez nagyban hozzájárul a B3 A0-28 előfoka is a loudnesses hangerőszabályzójával. Szokassátok a szomszédokat! :-)

Előzmény: szimizso1 (5665)
stebel Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5666
Sziasztok!

vírus?

Zsolt, kérlek, ne csináld, mert baromira nem fair amit teszel.
A Gömörytől Szakcsiig mindenkit minősítettél, ezért kezdtem vehemensebben reagálni, azon túl, hogy rettenetesen inkorrekt voltál egy eladásnál. Pénzembe, időmbe került, amíg korrigálni tudtam a dolgot.
Nem gondolom, hogy folytatnod kellene ilyen fokú személyeskedéssel az ügyet, ha mégis akkor a privát elérhetőségemen tedd, vagy nekem is engedd meg, hogy hasonló stílusban reagáljak.

Márk
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5665

A táblája szerint 142N névre hallgat, és egy 122 csöves végfok van benne és 16 ohm-os hangszórók. Fa tölcsér van benne alul, és jó nagy mélysugárzó. Felül a szokásos két tölcséres megoldás van. Itt a lakótelepen nem hiszem, hogy ki lesz használva a teljesítménye, mert fél hangerőn sem lehet megmaradni a lakásban.

De "halkan" is szépen szól.

Előzmény: dombi39 (5662)
KarnEvil Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5664
Dombi, küldtem mailt :)
Előzmény: dombi39 (5663)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5663
Én "szintén zenész!"
Előzmény: KarnEvil (5661)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5662
Szia Szimizso1. A Leslie-ről mondj valami többet!
Előzmény: szimizso1 (5660)
KarnEvil Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5661
Sziasztok!

Pár napig nem voltam (hál' Istennek), látom, volt egy kis felfordulás...
Mindentől függetlenül szeretném itt nyilvánosan megjegyezni, hogy szerintem ebben az országban Szabó "Tehtube" Zsolt tesz a legtöbbet azért, hogy a Hammond orgona, mint hangszer és mint legenda fennmaradjon, és minél szélesebb körben ismertté váljon. Ezért, és a személyesen nekem nyújtott segítségéért én mindig hálás leszek neki.
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5660

Köszönöm Neked is ozjo!

Valóban nem pozdorjából van a szentem, hanem majdnem két collos táblásított bükkfából. Csukott szemmel kellett felhoznom a negyedikre, mert attól féltem kiugrik a szemem olyan nehéz. De megérte! Eszement a hangja:-)

Előzmény: ozjo (5659)
ozjo Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5659

Igazán jó nézni egy ilyen szép fa alkotmányt. Már jó a pozdorjához szokott szemnek, hát még hogy Hammond alakú is...

Gratulálok hozzá.

Előzmény: szimizso1 (5651)
okumoto Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5658

Az esetleges véleménykülönbségek megvitatásra kerülhetnek, hiszen "Fórum" vagyunk, ennek ellenére idáig folyamatosan segítettük egymást és kerültük (talán ki sem alakult) az ilyen fokú személyeskedést...

Én úgy gondolom, őszinte véleményeket és hozzászólásokat olvastam, nem éreztem úgy, hogy bárki is félre akart volna vezetni bármivel... Pl. a Motion Sound lezli'met is Tehtube Úrnak köszönhetem, olyan szinten, hogy hagyatkoztam a tapasztalatára és nem egy 2101-est vettem, hanem a Pro-145-öt. És boldog vagyok vele. Azelőtt semmi információm nem volt a MS erősítőkről...

Szóval, én hálás vagyok mindenkinek, aki megosztotta velem a tapasztalatát és segített, ha kérdésem volt. Köszönöm!

szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5657

Ezek miatt valóban nem kell elmenned Belgiumig. Itthon is biztosan akad aki meg tudná csinálni Neked a pad magasítást, és a pedálokat is. Ha esztergált lábú padod van, szerintem te magad is megtudnád magasítani a padod kultúráltan, csak esztergálni kell négy toldást a lábak alá. De vannak ötleteim még, ha érdekel.

Előzmény: dombi39 (5656)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5656
Pardon BELGIUM-ig sem...
Előzmény: szimizso1 (5654)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5655

Nagyon köszi!

Azért Hollandiáig nem akarok elmenni. Csak gondoltam valaki magyar asztalos az illető, aki ilyen szép orgona-szekrényeket csinál vagy felújít.

Az enyémnak talán a pedálrésze szorul(na) egy kis felújításra. Meg nem bánnám ha a padom magasabb lenne... (az én 191 cm-hez picit alacsony.

Előzmény: szimizso1 (5654)
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5654

Köszönöm dombi39 az is vagyok!:-)

Belgiumban van az illető úriember. Állítása szerint 32 évig dolgozott a belga hammond gyárban, mint.......... valaki. A szakmájára nem derült fény, mert inkább az adásvétel volt a fő csapás vonal. De azt mondta, hogy kb. három havonta összesikerít egy ilyen darabot 7000euróért. Ha érdekel a telefonszáma, esetleg sikerül elkérnem a holland ismerősömtől. Angolul, és hollandul lehet vele beszélni. Neki a lakásban három hammondja van. Az egyik talán egy A 100-as. A másik kettő sokkal fiatalabb példányok, és sokkal nagyobbak. Az egyiknek a lezlije kb. 1000x1000x1700 mm-es volt, és az orgona két vastag krómozott csövön állt. Egyébként a pasi jól játtszik az orgonán.

Előzmény: dombi39 (5652)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5653
Köszönöm Trambi bá az ötletet. Csak az a gond hogy hétköznap alig érek rá, a hétvége meg a családé. De azért megkérem KarnEvil szaktársat, hogy dobjon nekem egy mailt: van-e hétvégén oktatás és mennyibe kerül egy óra. Köszi!
Előzmény: trambi (5648)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5652

Erre azért lehetsz büszke! Ez azért nagyon szép!

Ki és hol csinál manapság ilyen szép asztalosmunkát?

Előzmény: szimizso1 (5651)
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5651

Okéka!

Köszönöm a segítséget. Talán most jó lesz:-)

Előzmény: trambi (5650)
trambi Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5650

Miután feltöltötted a képet, a beszúrás gombra is klikkelj egyet.

Előzmény: szimizso1 (5649)
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5649

Ennyire béna nem lehetek, hogy a képeket hiába fűztem a levélhez nem jelent meg a topikban. Ha van tippetek, hogy hogyan kell csinálni írjátok meg, vagy kérjétek meg a Zsoltot, hogy rakja fel Ő, mert neki van egy sorozat az orgonámról.

Előzmény: szimizso1 (5647)
trambi Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5648

Madárfüttyös , alkoholos jóreggelt. Nohát visszaolvasván "az dolgokat" lassan egy gitáros fórum szinvonalára kezd a dolog lesülyedni, ugyhogy lapozzunk.

Dombi úr figyelmedbe ajánlom, druszád Varga ur , alias karnevil tanulóhelyét köbányán, ahol nem kötött metodikával tanitanak  hammondul nagynevü tanárok.

Más,  Szakcsi zenei munkásságának figyelése  nálam a Saturnus formáció felbomlásával befejezödött anno 1980ban. Egyetlen lemezük jelent meg a zöld disznó dala , Babos,Dandó,Gritz Péter játszott rajta. Crusaders zenei elemek 

fellelhetök az opuszban, de figyelemre méltó. A mostani  divatos "müroma"

szerzeményei Babos Gyulával engem  csak "idegesitenek".  Trend ide vagy oda.

Más , Beke úr nem értettem hogy ha telefononon felhivtál, miért kezdted ugy a beszélgetéseidet, -hogy lehet hogy elküldesz a francba-, most már kezd a dolog körvonalazodni. Ha egy picit lassaban "pörögnél".....

Előzmény: dombi39 (5639)
szimizso1 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5647

Sikerült. Tehát:íme a képek a teljesség igénye nélkül.

Most már csak abban reménykedem, hogy akinek vettem, veszi majd a fáradságot, és megtanul egyszer rendesen játszani rajta. Sajnos van egy kicsit zavaró táp zaja, amit reményeim szerint sikerül majd a Harangozó mesternek megdoktorálnia, és akkor szerintem már tökéletes lesz valamennyire.

Szép napot mára mindenkinek!

Miklós

Előzmény: szimizso1 (5646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!