Keresés

Részletes keresés

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26710
Talán senki nem csodálkozik, hogy érmes reményekkel állhattam a rajthoz Pörbölyön (negyed 12 körül, szegedi kollégát vártunk meg, akinek gondjai voltak reggel az autójának akkumulátorával, de így is csak 3-an voltunk a 30 km-es távon férfiak.
Pedig a pálya nagyon szuper, a kisvasút végállomásától a töltésen lévő aszfaltúton futottunk két 15 km-es kört. Teljesen sík, forgalom elhanyagolható, körülöttünk csendes, őszi ártéri erdő, és futás közben még a szúnyogok sem csípkedtek. Emellett a gáton szépen kilométerenként ill. 200 méterenként jelzések (nagyjából pontosan).
Emellett az időjárás is kegyeibe fogadott, napsütést ugyan nem kaptam, de eső sem esett, kis páralecsapódás nedvesített kissé, de ennyi jól is esett.
Az ideális körülmények ellenére nem akartam erőset futni, éreztem, hogy nincs rendben a lábam, sajnos ez 25 km után be is igazolódott. Egyetlen bíztató dolog, hogy ettől nem lassultam le. (Pontosan nem néztem még meg az időadatokat - délután kellemesebb elfoglaltságom volt -, emlékeimre hagyatkozom.)
A történeti hűség kedvéért visszatérnék a kronológiához. Tízre hazarohantam, gyorsan futócuccba öltöztem és elvitettem magam Pörbölyre. Alig több, mint fél óra volt az út, így akár be is melegíthettem volna, ha ahhoz van kedvem. Nem nagyon volt, de a nevezés után (az 50 km-es OB-re is gyorsan letudtam a nevezést, de erre később térnék vissza) Ujj Zoli mégis rábeszélt, besegítettem a rendezésbe: odébszaladtam a gáton kb. 200 m-t, és én voltam a gyerekek versenyszámában a fordító, engem kellett megkerülniük. Még nem rajtoltak el, amikor egy kutya elindult felém a versenyútvonalon, és igen morcosan ugatott. Már kezdtem aggódni, hogy "kikezd" a gyerekekkel, de amint észrevette a felé rohanó 6 apróságot, menekülésre fogta a dolgot. Az első négy szépen együtt haladva közelített, köztük a fergeteges befutó döntött (sajnos erről lemaradtam, mert volt közben egy kanyar), utána egy lassabb, végül egy kissrác, aki időnként felzárkózott rá, aztán megint lemaradt. Mikor ő is megkerült, felcsaptam záróbusznak, és kicsit elbeszélgettem vele (az apukája itt dolgozik, hosszú neki ez a táv stb.), próbáltam rávenni az egyenletes lassú futásra, valamennyire sikerült is. Aztán a cél felé közelítve ismét nagy hajrába fogott, így ért célba. Az eredményhirdetésen mindegyiküknek jutott érem, mert iskolás-ovis, fiú-lány bontás miatt mindenki kapott a 100 Ft-jáért (azt hiszem ennyiért neveztek), plusz még környezetvédelmis matricát, képeslapot.
Miután eredményt hirdetett, a szegedi ultramaratonista is megérkezett feleségével lányaival (nem a Géza! - mármint az ultrafutó, pedig ő is ígérte :-)), elrajtoltunk. Az első 3 km bemelegítés jelleggel 4:30 körüli km-ek, aztán fokozatosan gyorsítottunk 4:10 körülire, ezzel nagyjából egyenletesen végigfutottuk a távot.
A többiek persze hamar leszakadtak, mi kellemesen elbeszélgettünk verseny- és egyéb élményeinkől. A 7,5-es fordítónál volt frissítés, először négy, másodszor csak egy kissrác ücsörgött az asztal mellett. Tulajdonképpen nem volt szükségem semmire, de ha már oda volt készítve a szőlőcukor, keksz, ásványvíz, legalább pár korty tiszta vizet megittam, és elkényelmeskedtünk 20 másodpercet; szegény srác legalább hasznosnak érezhesse magát, mert bár futáshoz kellemes volt a hőmérséklet (topikpólóban és hosszúnadrágban futottam), ücsörgéshez nem igazán (nagyon fázósnak tűnt dzsekiben is).
Futótársamnak ugyan nem jelentettem be, de úgy határoztam, hogy az utolsó km-en megpróbálom "döntésre vinni" a versenyt, addig összeigazítottuk a tempónkat. Éreztem, hogy nem lehet nagyon nehéz dolgom, mert az ultramaratonistákra nem jellemző a nagy sebesség, ráadásul ő egyéniben készül a Bécs-Budapestre, tehát eleve nem szabad nagyon sietnie. Persze én is tájékoztattam, hogy mit tudok félmaratonon, maratonon, és hogy 4 perc körüli tempót szeretnék a BB-en váltóban,tehát tisztában lehetett azzal, mi vár rá.
Az egyetlen ciki az volt, hogy a családja elé jött, s pont akkor kerültünk a közelükbe, amikor a hajrá megindítását terveztem. Fergeteges "hajrá, Apa!" bíztatásba kezdtek, de én az addigi 185 körüliről 195-re növeltem a pulzust, így jó fél perccel gyorsabb km-t futottam az átlagosnál, nem is nagyon próbálkozott az utolérésemmel. Megfordult a fejemben, hogy minek is csinálom ezt, nem abszolút mindegy, hogy ezüst- vagy aranyérmet teszek a fiókba? Neki meg ott lett volna a gyerekek felhőtlen öröme. Aztán a kisebbik beillesztett egy "Hajrá, fiúk"-at is, ez valamennyire megnyugtatott. Aztán a célban anyai bíztatásra jöttek gratulálni, de látszott rajtuk, hogy nem annyira repesnek az ötlettől. Ez van, lehet, hogy nem is lenne érdemes problémáznom rajta.
Mint említettem a lábamat tekintve nem túl bíztató a helyzet, remélem az egy hét elég lesz neki a gyógyulásra, igyekszem vigyázni rá.
Aztán eredményt hirdettünk, és rohanás haza.
Összességében legkellemesebb várakozásaim szerint alakultak a versenykörülmények, úgy gondolom van fantázia ebben a pályában. Sajnálatos, hogy Bajáról nem sokan jöttek (a randifutásról Ujj Zoli nem tudott), pedig nagyon közel lett volna, és a 15 km-es távra biztosan lehetett volna több jelentkező.
Ígértem, hogy visszatérek az 50 km-es OB-re. Gödön én Zolitól "ezernyolcas" kört értettem a Népstadionnál, most kiderült, hogy ezernyolcvanas, tehát kb. 46 kör lesz az 50 km, ami erős mozgalmasságot ígér az előzések területén. Aztán a versenyekről beszélve említettem neki, hogy az 50 km után szilveszterig nem tervezek futást, és akkor Zalaegerszegre megyek. Ez kicsit megmozgatta a fantáziáját, mert vannak a közelben rokonai és egy félmaraton neki is beleférne. Majd meglátjuk.
_Iteo_ Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26709
Én utálom az ilyen időt!
Kimentem az Atletika pályára, erre teljesen el van ázva, sehogy se lehet kikerülni a pocsolyát a külső körön pedig nem lehet látni semmit (Nem a sziget..) így nem is futottam ma :(
sneci Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26708
Majd megmutatom mit kell csinálni a cipőfűzővel, hogy ne tudjon kibomlani!
sneci
Előzmény: Philipcsiga_ (26707)
Philipcsiga_ Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26707
Addig addig vártam ma, hogy elálljon az eső, míg már nem bírtam várni és a legnagyobb felhőszakadásban nekiindultam a 20 kilimnek. Előtte elfutottam az edzőmhöz, hogy ilye időben is komolyan gondolja e a 3:30-as ezreket. Mennem kellett. Rövidgatya-póló. Az első 4-et bemelegítésnek kellett vennem, aztán 6-ot kellett 3:30-ra. Közben kiderült, hogy a Skylon-om fűzője nem bírja az esőt, folyamatosan meg kellett állni bekötnöm, átfagyott kezekkel. A 4.5.6. kilim ki is csúszott, igaz ekkor volt a legnagyobb eső és szembeszél. Majd jött a fordító, két km laza 4 perces és újra 6 km 3:30-ra. Addigra elállt az eső, és mind belül volt a tervezett időn. Mivel csak picivel lett a vége kevesebb mint egy félmaraton, majdnem Nike-s isőt mentem. Idén talán még nem volt ilyen jó edzésem. És mikor máskor, ha nem most kellett. Mindenképpen hasznos volt a BBp előtt a cipő miatt. Csak mostmár vennem kell valami hasfogót is, mert ma 2x kellett megállnom az út menti bokrokban. Igaz így volt ez maraton előtt is, és verseny közben semmi, de jobb a tuti.
Erőnlétileg, lelkileg, egészségileg a csúcson, jöhet a BBp.
Ui: Imádom az esőt!!!
sneci Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26706
Bárcsak ilyen idő lenne a B-Bp-n!:))
Na jó, legalább amikor én futok!:)))
Ebben a kedvező időben nem is tudtam tartani a tervezett 4:50-5 perces ezreket. Annyira nem érzem ilyenkor a tempót, hogy hiába fogtam vissza magam, így is jóval 4:30-on belül futottam.
sneci
Hiver Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26705
Zakka!
Külön gratula ahhoz, hogy végre nem az elejét elfutva, hanem okos erőbeosztással értél el ilyen jó eredményt! Ügyi vagy! :o)
Előzmény: zakka (26694)
Lassú Nyíl Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26704
Zakka, Gratula! Én most mék egy kis cipőtisztító jellegű futásra; fél 6- illetve a MAC-tól, 2 körre, bévül, az aszfaltút mellett kacskaringózó sétányon. Vajh lesz-e még valaki?
Előzmény: zakka (26694)
SkóT Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26703
Hát ez nem volt semmi! Ilyen időben kimentem és csatlakoztam zakkához. (egy hős vagyok) :-))))
Komolyra fordítva a szót istentelen kellemetlen volt esőben futni. Egyetlen kört tettem meg zakkával, de még a tö**m is vizes lett, mire az öltözőbe értem. Mindenem elázott, úgyhogy most beindítottam a nagy szárítási projektet, hogy holnapra legyen cipőm, meg meleg ruhám a futáshoz Gödön. Utána jót szaunáztam a Hajósban, ami kicsit segített átfagyott végtagjaimat rendbehozni. A mai úszásra már nem maradt energiám.
A mai futásban legjobban az tetszett, mikor Future megérkezett és beállt hozzánk. Az addigi 4:40-4:50-es tempóról hirtelen 4:10-re gyorsítottunk, aztán ismét leeresztettünk, de az elején megmutattuk, hogy tudunk mi ilyet is!!!!! :-)))

zakka:
Ilyen időt futni a felvázolt körülmények mellett igazán nagy dolog. Gratula!

V.péter:
Azért másodjára csak összejött az a pacsi! :-) Gratula és várjuk a beszámolót! Egyébként feltűnt nekem, hogy te milyen tiszta tekintettel futsz, míg mások azért koncentrálnak rendesen. Hogy is van ez?

066, Sepi, Pen:
A holnap futás ugye mégiscsak aszfalton lesz??? Belehalnék, ha dagonyázni kellene, aztán a lelketeken száradnék meg minden. :o)

Lassú Nyíl Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26702
A versennyel kapcsolatos szóróanyagok ne tévesszenek meg senkit: a félmaraton jelentkezési határideje: október 25.
Úgy tudom, hogy a részvétel ingyenes, és a félmaratonon ezért pólót is adnak (!!!).
Viszont vagynak limitidők a futáshoz:
félmaraton: 2ó 30p ill. 6 km-es: 36 perc (nem tudom, mennyire veendők ezek komolyan)
Előzmény: Lassú Nyíl (26701)
Lassú Nyíl Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26701
(A főfő atyamester tuttával, tutti; csak idemásoltam, remélem, kinéz valahogy):

“A tudás útja” 2001
félmaratoni futóverseny
Egyetemisták & Foiskolások Országos Bajnoksága (MEFOB) Középiskolások és Oktatók meghívásával a Magyar Tudomány Napja alkalmából

Tudomány az egészségért – egészség a tudományért

november 4. vasárnap 11 óra (Bp., Nagyvárad tér 4.) Fovárosi egyetemeket és foiskolákat összeköto útvonalon, az országos felso-és középfokú oktatási intézmények egyéni és csapat (3 leány + 3 fiú) versenye
-hallgatóknak: “2001. év MEFS Országos Félmaratoni Bajnoka” címért,
-oktatóknak: “2001. év Oktatók Akadémiai Félmaratoni Bajnoka” címért,
-középiskolai csapatoknak: “2001. év Legjobb Középiskolai Félmaratoni Futócsapata” címért,
-mozgássérülteknek: “2001. év MEFS Országos Félmaratoni Kerekes-székes Bajnoka” címért.

Valamint 6 km-es távon oktatóknak, diákoknak és szüloknek

“Akadémiai 6-os” futás az egészségért!

A Magyar Tudományos Akadémia és 5 felsofokú oktatási csúcsintézmény: a Budapesti Muszaki és Gazdasági Egyetem, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Gábor Dénes Foiskola, a Semmelweis Egyetem, a Magyar Egyetemi Foiskolai Sportszövetség és az 50 éves Budapesti Atlétikai Szövetség rendezésében.
Nevezés: ingyenes! diákigazolvánnyal november 3-ig.

· elektronikus úton: faxon: (06-1) 210-29-30/6172, e-mailen: blajozs@net.sote.hu;

· személyesen: november 2–3-án 12 és 18 óra között a versenyközpontban (1089 Bp., Nagyvárad tér 4.) Semmelweis Egyetem Elméleti Tömb (SE NET) aulájában.

Magas szintu testkultúrával az egészségedért és drog nélkül a nagyobb tudásodért!

Információ: Dr. Blazsek József (e-mail: blajozs@net.sote.hu; részletes infó

tasi- Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26700
Bravo zakka :)

--
Tasi

Előzmény: zakka (26694)
sneci Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26699
Gratulálok!:))
sneci
Előzmény: zakka (26694)
sneci Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26698
6 nap.
sneci
zakka Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26697
Jól van, sikerült belekeverednem a számokba... Szóval a harmadik körömet 80:15-nél zártam (és tényleg 26:40-es lett), az utolsó köröm pedig 26:27-es (ide számítom az egyetlen megállásomat).
Előzmény: zakka (26694)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26696
Fél 3-3 magasságában elállt... ;-)

Egyébként meg gratula! :-)

Én ki nem teszem ilyen idöben a lábam a lakásból... :-\

Előzmény: zakka (26694)
zakka Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26695
No ne túlozzunk kérem... :-)))
Előzmény: zsuga (26692)
zakka Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26694
Hajnalok hajnalán keltem, hogy korán kiérhessek a Szigetre, terepet felmérni. Egész éjjel szakadt az eső (azóta is egyfolytában esik), így tudtam, hogy rengeteg pocsolya lehet a futóútvonalon, ráadásul a pesti oldalon sár is. Sajnos igazam lett, több helyen is "faltól-falig", azaz bokortól-bokorig tartó pocsolyák voltak, így egyre inkább gondolkoztam, elinduljak-e vagy sem? Végül a rajt előtt 15 perccel úgy döntöttem: ha már itt vagyok, ne ázzak feleslegesen. Gyors benevezés, átöltözés. Elsődlegesnek azt tartottam, hogy ne fázzak (4 °C volt), így felülre 3 réteg ruhát vettem fel, alulra hosszú futógatyát. Többen is rövidnadrág-póló kombinációban futottak, de nem zavart. :-))) Aztán találkoztam V.Péterrel, a rajtnál együtt húztunk az élre, természetesen csak azért, hogy elmondhassuk: vezettünk is! :-))) Ezután 4:45 körüli tempóra álltam be, ezt egészen a pesti oldalig tartottam, ott pocsolyaátugrálás meg ilyesmik miatt 5:30 körüli tempóra lassultam, az első kört 26:50-nel zártam. Nem lesz ez így jó, gondoltam, ezért gyorsítottam egy picit, főleg a pesti oldalon (mivel már tudtam, merre kell menni), közben tök egyedül futottam, gondoltam is, ezért kár volt neveznem... :-))) A második kört 53:35-nél fejeztem be (26:45-ös kör), láttam, hogy még van esélyem ötpercesen belülre kerülni átlagban, ezért tovább gyorsítottam. Az uszoda mellett találkoztam SkóT-tal, aki ezek után tovább jött velem, és nem engedte, hogy 4:45-től lassabban menjek. A harmadik kört 80:35-tel teljesítettem (26:40-es kör), megálltam először és utoljára inni, aztán gyerünk tovább! 17 kilinél Future jött szembe, utána tovább velünk. Így már pláne meg kellett nyomnom az utolsó kört, ráadásul most már a pocsolyákra sem kellett annyira odafigyelnem, a kisebbeken simán átgázoltam, csak a nagyobbakat kerültem meg. Ahogy közeledett a cél, egyre gyorsultam, az utolsó kilit 4:10 körülire nyomtam (hahh, ha az ember mögött az edzője fut... :-)))), és 1:46:42-vel értem célba (utolsó kör 26:17). Mivel a táv 21.4 kili volt, az átlagom 4:59/km lett, ezzel már most teljesítettem az őszi célomat, amit a BBp-befutón vagy a Szezonzárón szerettem volna elérni. :-))) A ruháim 4-5 kg-nyit "híztak" a verseny alatt, a cipőm átázott, ez biztos lassított is, de mivel nem fáztam, volt kedvem futni, szerintem ez jóval többet jelentett, mint a pluszteher. És most nagyon elégedett vagyok. :-))

Zakka

Előzmény: zakka (26691)
zsuga Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26693
Csaszi

Mai program könnyű 5-10km, holnap 15-25km (4:40-4:50). Holnap fussunk együtt (pl. 16:00 után van öltöző is a MAC-ban), ma egyéni a vacak idő miatt. OK?

Előzmény: csaszkal_ (26690)
zsuga Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26692
Zakka

Ne csigázz tovább, lökd a lényeget:)))
Úgy tűnik a Future istálló egyik legtehetségesebb versenyzője újra bizonyított:)))

Előzmény: zakka (26691)
zakka Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26691
Talán feldobom a hangulatot ezen a csúnya napon: a mai félmaratonommal elértem, hogy ne legyen indokom elindulni a BBp-befutón meg a Szezonzárón. (Na jó, erős túlzás, szóval az őszi félmaratonos célomat máris teljesítettem! :-) Beszámoló hamarosan.

Zakka

csaszkal_ Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26690
iSTVán
Én már kétszer indúltam ezen a versenyen.Lehet,hogy kapok idén is meghívót.Majd szólok.
Előzmény: iSTVán a dombfutó (26688)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26689
Úgy látom, mindenki az igazak álmát alussza, futja, szurkolja :-)) (Hajrá!)
Lassan én is elindulok, 11-kor rajtolunk (elvben) Pörbölyről. Reggel 8 körül örültem, mert nem esett, most ismét rákezdett. Van még egy jó órája, hogy abbahagyja...
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26688
Igen, tessék csak beírni minden infót versenyekről (persze nem ezerszer ugyanazt!), mert sose lehet tudni!
Az előző években már pedzegették, miért nem mentem erre a versenyre, pedig közel van. Hát azért, mert nem tudtam hogy mikor és hol van. Részletek tehát nincsenek bennem, de annyi biztos, hogy Barcs és Verőce (Virovitica) a két település, a versenytáv azt hiszem 17 km. (A térképen 14 km a határtól, tehát biztosan 15-20 km között van.)
És számomra nagyon jó, hogy írtad az időpontot, mert arra a hétvégére még nincs versenyem (ciki lenne egy hétvége verseny nélkül :-))).
Szóval ha többet megtudsz, én szívesen veszem (és talán más is)!
Előzmény: krisz_ (26683)
FUTURE Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26687
Holnap valószínűleg megjelenek a fél/marathon idején a szigeten. Hallod Zakka! Jobb lesz ha produkálod Magad. :-)))
FUTURE Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26686
A helyzet az, hogy még most is küldöm. Nem megy át sehogysem...
Előzmény: FUTURE (26685)
FUTURE Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26685
Balázs
Küldtem emilt.
FUTURE Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26684
Lassú Nyíl
Sajnos nincs meg nekünk a telefonszám, amit kértél.
krisz_ Creative Commons License 2002.10.12 0 0 26683
Na jó, mert már hiányolta is valaki, de csak azért, megteszem éjszakai hsz-om. :)))
Ma (tegnap... :))) ) hallottam egy versenyről. Bár gondolom nem sokakat fog érdekelni, azért beírom. Ugyanis okt. 26-án lesz Barcson egy határátfutás Horvátországba. Bővebb infót nem tudok, se távot, se a horvát céltelepülés nevét, meg az se biztos, hogy Barcsról fut kifele, vagy Horváto-ból be, mert itten variálnak a tavalyihoz képest, de most fáradt vagyok ahhoz, hogy utánanézzek.
Hát ennyi. Ha valakit esetleg érdekelne, jobban utánanézek.

krisz_

Előzmény: SkóT (26639)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2002.10.11 0 0 26682
Hát, ha nem írtam volna, akkor sem lenne nehéz kitalálni, ez tény :-))
Mindenesetre kissé optimizmussal tölt el, hogy holnapra napocskát jelzett nekem az OMSZ (...bár az eső szakad... - na jó, csak kicsit esik, de így passzol a vershez :-))), talán normálisra sikeredik a holnapi Pörböly. Csak az zavar valamelyest, hogy elég sok a bizonytalanság, de ez akár még jót is jelenthet.
A gyerekeket meg ne féltsd, Lúdas Matyit tekintik példaképüknek :-))
Előzmény: SkóT (26681)
SkóT Creative Commons License 2002.10.11 0 0 26681
Tuttam.. tuttam...
Te mostanság ilyen kötekedős hangulatban vagy. Fogadjunk, hogy kevesebbet futsz, mint a múlt héten!
Szegény gyerekek. :-)))))
Előzmény: iSTVán a dombfutó (26679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!