Sziasztok E60 530d jó gyári termosztátokkal 4km-alatt üzem meleg, ami 88-89 fokot mutat nekem a titkos menüben. Nem hűl vissza itt áll mindíg! Igaz nekem még a régi fajta a vese alatt ott van a rostéj amit szükség esetén nyit vagy zárva tart.
Gyári telefon adapter van benne,meg a menüben is kapcsolható a bluetooth.Vagy lehet,hogy nincs is benne ilyen egység csak a menüben van feltüntetve aminek nem látnám értelmét.Viszont Én is arra gondoltam,hogy nem aktív.Esetleg szoftware frissítés segítene,akinek eddig megmutattam a válasz:fogalmam sincs volt!:)
Sziasztok!Vki tudna nekem segíteni abban,hogyan kell beállítani a bluetooth menüt,zenét szeretnék halgatni a telefonról. Mert valahogy nem sikerül párosítani.A menüben sem találok olyat,hogy készülék párosítása stb.A bluetooth menüben a beállításoknál a phone fűl sötét nem világos ha rámegyek semmit sem csinál.Egy E60 prof navis autóról lenne szó.Előre is köszönöm!
Cserélni kell a termosztátokat (esetemben 1-et mert benzines) 80 ezrenként. Maszi nekem ezt az utasítást adta még régebben. Én ennek megfelelően járok el, így a titkos menü nem izgat, meg se néztem soha. :)
Igen,ezek nagyresze cseres 70 akarmennyi foknal,de sokszor hibazik a belso menu is.Szoval ha igazan meleget fuj barmilyen temponal uzemmelegen akkor nem kell foglalkozni a menuvel.
Ha megsem akarja valaki mindkettot cserelni,akkor ajanlom a folsovel kezdeni mert annak kb.5perc a csereje,olcsobb is es altalaban az ragad hamarabb.
Javitsanak ki a szakik ha vmit nem jol tapasztaltam.
Steef Én az E46 fórum óta ismerlek téged igaz csak neten keresztűl sajna, Tibával együtt :)
Mi a véleményetek erről a Titkos menüben mutatott hőmérsékletről?
Valóban a Vízhőfokot mutatja ez a 19/7 es menürész? Hogyha 90 el autózom 73-74 fokig megy fel,
ha 120-140 el megyek 85 fokig is felmegy. A fűtésemmel nincs gond tolja a meleget, ha mínuszban áll kint a kocsi,
és reggel elindulok vele, 2 km után már meleg van az utastérben. Szal Én nem értem ezt az egésszet a forumozok felének rossz lenne a termosztátja? Lightos autózásnál 74 fok a maximum szal nem tudom hogy most cseréljem, ne cseréljem, fölöslegesen nem szeretnék pénzt kidobni de ha tényleg gáz ez így, akkor azonnal csere. Szóval valaki hozzáértő írja már le légyszíves mivan most?
A másik tény hogy E60/61 tulajoknak a 90% ának fingja sincs mi az a titkos menü, akkor azok többsége mind rossz termosztáttal autózik, mert itt rengetegen tesztelték és a legtöbbnek kevés volt a hőfoka. Valaki vélemény?
Eladó a gépem :) 525d gyári M paket! -- Megkímélt, csili-vili állapotban, rendszeresen szervizelve (gyári alkatrészekkel), valós (KM!) -- Érdemes megnézni! -- Friss műszaki vizsga -- Eladás oka: kipróbálnék egy coupet vagy egy 7-est is (viszont csere nem érdekel)
A kormányzár hiba detektálása a CAS modulban történik,van benne egy számláló! Ha kritikus státuszba kerül az ELV akkor nem enged gyújtást tenni a CAS.Programozás is segíthet,de biztos megoldás az ELV cseréje!
nekem egy 2007-es E60-asom van, és a következő problémában kérnék segítséget.
Már 2. alkalommal csinálja azt a kocsi, hogy beülök, berakom a kulcsot, dob egy hibát a kormányzárra és utánna nem indul. Hiába fogatom össze-vissza a kormányt kivett kulcsnál se akad be a kormányzár, és akár hogy próbálom nem indul. Úgy hagyom a kocsit, és másnap reggel pöcre indul (miután kifizettem 16e-t a trélerre természetesen)
Valaki találkozott már ilyennel, mi lehet a gond? Ha a kormányzár, akkor az mennyire zsebbe nyúlós?
Helllo látom van téma termo ügyben ., nekem holnap kapják szét az autót de akkor mind a kettőt kicseréltetem hamár AtiTdi 2 őt küldött... és tényleg eredeti bmw cucc tehát rem mostmár jólessz a vízhőfokom....
Biztos jóóó..Én tavaly cseréltem Welsbe járok elég sürün 160-180-as tempoval ugy visszahült hogy nemvolt fűtés,télen fel se melegedett,nekem a felső thermostat halt be..
Az eredeti ISO kell, könyvtárakkal ne is bajlódj. Nyitsz egy Goggle-t, beírod.hogy "BMW Professional Europe 2012 navigation DVD download", megnyitod az első találatot és töltögetsz. A freerapid nevű program sokat segít a töltögetésben. Kishazánk a 3.dvd-n található!
Ha palyanis tud forrot fujni es a kis rublikak is visszaesnek 4600-as fordulatig akkor nincs semmi gaz.A belso menut meg felejtsd el,nincs a rank a hasznalokra bizva.
Ha ennyire jo a futesed abszolut nem indokolt a termostat csere.
A par deci tobletfogyasztast 2-3dl-re gondoltam.
Ugyhogy a fogyasztasod a gumi vagy a hideg miatt mehetet fel.
A hires rejett menu meg felejtos,nem a hasznalo dolga azzal foglalkozni szerintem.
Egyrészt teljesen felesleges kétszer nekiállni pancsolni a fagyállóval, ha mégsem jön be a tipp, hogy melyik a rossz. Másrészt lehet ami benne marad jól működik, de meddig? Jobb az ilyenen átesni egyszer, utána levan a gond. Mindkettő 10ezer alatti tétel, bele kell férnie. Nem zsiguli, BMW.:)
Ne csereld akkor csak az egyiket,remelem az alsoval kezded.
Mi olyan erthetetlen ebben?Hozzaertok azt tapasztaltak ennel a tipusnal,hogy altalaban kozel egyidoben megy tonkre az also es a folso is.A masik meg nem mindig egyertelmu,hogy melyik a sz@ar.
Tenyleges 72-74fokos viznel meg kizart a tokeletes futes.
Egyetértek. Nekem is kiválló a fűtésem. Érdekes, hogy minden második BMW-nek csak 72-74 fokos a vize. Még mindig nem értem miért kell két termót cserélni? Na jövő héten megcsináltatom.
Csaszabika nekem ugyderült ki h a srác rányomta a gépet az autóra és látszott h nemmelegszik a víz egyáltalán és a meleget is alig fujta :S de én ugytom h csak a hűtő termoját kell kicserélni tudom h van egy másik de azt nem...
Na sikerült már belépni abba a kúúúva titkos menübe. Az én vizem is 70-74 fokos. Tudom, termo csere. De az tutti, hogy mind a kettőt cserélni kell? Vagy honnan lehet megtudni, hogy melyiket? Amúgy frankón fűt a kocsi! És a fordulatszámmmérőn a csíkok is a normál helyen állnak.
Mitől van az, hogy egyik puillanatról a másikra nem működik a rádiómon a számos csatornaváltás. Be vannak programozva 1-8-ig az adók, de hiába nyomogatom a gombokat, nem csinál semmit. Még nem is írja ki az adót, ha csak egy kicsit érintem oda az újjam. Kiszáltam működött, beültem, már nem. Ötlet?
74fok az nagyon keves,elvileg csak langyosat fujhat,igazan "egeto"meleget nem.Hosszutavon karos a motornak mert jobban kopik,ezert sem szabad hidegen jaratni,inditas utan par masodpercel el is kell indulni 1500-as fordulat kornyeken nyomva az elso par km-en.Na meg a fogyasztasod is tobb,igaz minimalis par decivel/100.
senki nemtud nekem segíteni hol lehet a tükörbehajtás vagy a tükörnek a reléje vagy biztosítékja :S fontos lenne mert jóó a behajtás gomb de nem hajtja be:S
Reggel is idétlenkedtem egy sort. Nem tudtam belépni a menübe megint. Az első nyomás után ezt írja: 01.00 FGSTNR CN számok. Innen ha tovább nyomom sztem egyből belép az 1. menübe. Vagy már egyből abban van. Nem tudom visszléptetni. Na szórakozok még. Szép napot mindenkinek!
Köszi! Igen, ez lehet a bajom. Egyszer ma már sikerült eljutnom a vízfokhoz de akkor hideg volt az autó. Amikor meg mentem már nem tudtam belépni. Ha megjelent az alvázszámos első menü akkor egyből nyomjam hosszan hogy bejöjjön a következő vagy várjak kicsit? Ugye itt kéne eljutni a 19hez majd onnan a 7hez? Jó éjt! Szabi
Egy E39 530D ügyében írok, azért ide, mert E39 fórumba nem nagyon reagálták még le a segítségkérésemet, mégpedig:
az autó féklámpája (mind a három) néha gyújtásráadáskor világít, magától, folyamatosan, féklámpakapcsoló elvileg ki lett cserélve, meg vmi modul a kormányban is, lehet hülyeséget írok, E34-em volt, E39-eket annyira nem ismerem. Tempomat néha lekapcsol magától, rádiónak a kijelzője meghülyül, stb stb. Mi okozhat ilyen meghülyülést a fedélzeti elektronikában? Több hiba lehet egyszerre?
Azért megy csak 8-ig, mert beléptél az 1-es főmenü almenüjébe ! Ha beléptél véletlenül ( mert tököltél :) ), akkor megint hosszan kell nyomni, hogy kidobjon a főmenübe ahol elléptetsz 19 ig, onnan már tudod.
Most nem vagyok az autó közelében. Ott akadtam el, hogy nyomom az első lépést. kb. 30 mp. Bejön az az ablak amiben megjelenik az összeadandó szám. Na ekkor kakás vmi. Mert ilyenkor elengedem majd ha újra megnyomom hogy elléptessem 19-ig akkor csak 8-ig megy el és vissza áll 1-re. Néztem én videón de nekem nem úgy lép tovább. Majd este még megpróbálom.
na megpróbálom elmondani.. tehát nyomni folyamatosan a nullázo gombot 30 mp-ig amig előjön vmi utánna 19-ig elkell léptetni amig benem adja h Loc on és ott egy szám alatt egy 6 jegyű számsor van (nekem ilyen volt d165387) és annak az utolsó 5 számját kell összeadni és azlessz a kód..
remélem sikerül megcsinálni kicsit bonyolult de ha 1 szer sikerül utánna már menni fog ...
Csabi 520i az teljesen jóó, nekem aza baj h még 150 km/h nál se megy föntebb 80 foknál :S
Szlaca9 nincs mit remélem sikerül...
Még olyan kérdésem lenne hátha vki tud erről h nemműködik a tükrök behajtása ma rádugtuk gépre az autót kiderült h a gomb ami működteti az jóó valószínű egy relé vagy biztosíték ment ki :S esetleg tudja vki h ennek a biztosítékja holvan az autóba???
Csaszabikaha bejött a menü menetközben a oráknál azzal a km nullázoval tudsz kilépni.
szlaca9. igen az alvázszám utolsó 5 számjegyét.. amugy ha ráadod a gyujtást utánna csinálhatod is már rögtön a műveletet.. nekem biztos szar a termo mert állo helyzetbe 10 perc járás után se ment föl 55 fok fölé :S
Egy kérdés:a titkos menüben én is megnézném a vízhőfokát,az alvázszám utolsó 5számjegyét kell összeadni???Ha kiszeretnék lépni akkor simán nyomok egy check gombot és kilép vagy kell vmi trükk???
Menetközben hogy lehet nézni a titkos menüt és abban a vízfokot? Beindítom az autót és úgy lépek be a menübe vagy belépek és utána indítok?????? És kell abból kilépni vagy csak leveszem a gyújtást és kész? Szerintem nekem sem lesz jó a termosztátom.
Nem szeretném elvenni a jó kedvedet, de városban a termosztát hibás is felmelegszik jól! Az igazi próba az, ha autópályán, 130-nál sem hűl vissza jelentősen.
Most olvasgatom a fórumot, ha jól értelmezem a facelift előtti business navis kocsikba M-ASK van még. Ezt is lehet CIC-re cserélni, vagy csak a nagyképernyős CCC-t?
Iszonyatos haszon minimális lebukásveszély mellett, hatástalan jogszabályok, és a sor végén az átvert ember. Az óratekerőre jóformán csak önmaga veszélyes. Tovább »
Tobb kollega es brit forumosok nezegettek a "titkos" menuben a motorhofokot E60-on, es ugy nez ki majdnem mindenkinek rossz a thermostat-ja, mert a motor nem melegszik fel 90 fokra. (ugye az e60-on nincs mutatos vizhomero, csak a titkos menu marad..)
Fogyasztas / viselkedesi problemak vannak az autoval ha nem melegszik fel idoben / egyaltalan..
EGR thermostat / normal thermostat (neha mindketto) csere segit hogy elerjuk a normal 90-91 fokos homersekletet. kb 10 perc/ 15km vezetes utan, el kell erje az auto ezt a hofokot. NEzzetek meg ti is mennyi az annyi, es irjatok be ide. Ha a kocsi nem melegszik fel renedesen, sokkal jobban kopik a motor + rosszabb a fogyasztas.. stb...
Sziasztok én új vok itt a fórumba. nekem egy 525d e60 2005/06 havi Bmw-van idén áprilisba lett meg. nos viszont egy héttel ezelőtt olvastam e39. fórumon erről a titkos menüről és a vizhőfok érdekelt volna és minden okéé beadta de 20 km megtétele után se ment föntebb 70 fok föléé. városba éppen elérte a 80-at aggódok h ez most jóó vagy nem??? sokat olvastam itt amit irogattatok... csak szeretném kicsit jobban megismerni az autót.. és a segítségetekre lenne szükségem...
akkor még azt kérdezném, hogy ha ez beszerelésre kerül, onnantól kezdve már te se tudod programozni, ha bármi olyan probléma merülne fel a kocsival a későbbiekben ha valamit programozni is kell benne? Vagy csak a márkaszervíz nem tudja?
Mert ahogy itt olvasgatom a fórumot sokkal jobban ismerheted a kocsit, mint akármelyik márkaszervízes.
$1500 dollár körül van egy ilyen kit nagyjából, mondjuk abba a trim panel nincs benne, csak a display a kontorller, meg a kábelek. Meg ugye a munkadíj, stb ahhoz a részéhez nem értek erről Janit kérdezd. :)
Igen csináltunk, a szükséges aktiváló kódok elérhetőek a bmw-nél, de azt tudnod kell, hogy ugrik a kocsid konzisztenciája, az életben többé nem tudod márkaszervízben használatos eszközökkel programozni a kocsidat.
az lenne a kérdésem, hogy egy facelift előtti e60ba amiben CCC van, kilehet-e cserélni a komplett CCC-t CIC-re? Olvasgattam külföldi fórumokat, ahol azt irják hogy több kocsiban is sikeresen telepítve lett a CIC rendszer ami az alábbikat tartalmazza:
- 8,8" High Resolution Monitor
- CiC Navigation and Entertainment Computer with built-in 80GB HDD
- New style iDrive Controller
- HD Display Cable
- USB Socket
- USB Connecting Cable
- Installation instructions provided
- Full retrofit coding of the CIC system for your vehicle
Valaki itt csinált már hasonlót, vagy valami tapasztalata ez ügyben?
Hivatalosan csak kompletten első hátsó tehető be lámpamodul cserével. Megtudjuk oldani szoftveresen csak a hátsó beépítését modulcsere nélkül. Az üléssel kapcsolatban: minden megoldható, de szerencsésebb ha találsz a kocsid évjáratáhóz való ülést, csak így lesz konzisztens a kocsid.
Vagy van valami feltétele, hogy a komfort ülések beszerelhetőek legyenek a kocsiba?
Másik kérdésem, olvasgattam hogy a faceliftes ledes lámpákat csak a teljes lámpaszett cseréjével szerelhető be. Valaki tudna mondani egy árat, hogy kb mennyibe van egy komplett csere?
Jóreggelt Urak!ma jelezte a gépezet "Következőkötelezőgépjárműellenőrzés" ez pontosabban mit takar ilyenkor mit néznek rajta?leirná valaki ha lenneszives.530d 163ezer km van benne. dátumhoz volt kötve a servis nem km-hez.
AMúgy lekopogom nem kellett semmit csinálni vele, dpf -re is 60-70.000 -et írt, fékbetét és tárcsa is jó, szépen megy, nem fogyaszt sokat, sosem volt ilyen jó autóm :(( Olajcsere, fékolajcsere lassan esedékes és ennyi.
No helyesbítenék, mert javítgattam és bennemaradt :)))))
Imádjuk, de van céges autó, de amit szintén alig használunk. Nincs értelme fizetni a hitelt, mert csak áll a garázsban és szeretnénk egy nagyobb lakást is venni.
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem az elírásra :)))))
Mivel nem HASZNÁLJUK imádott BMW autónkat, úgy döntöttük fájó szívvel, hogy eladjuk. Annak nincs értelme, hogy a garázsban álljon és két hetente menjek vele egy kört, csak úgy... :(
Ha valaki szeretne megbízható forrásból, leinformálható autót, valós kilóméterrel venni, akkor szóljon bátran! Maszinál volt átvizsgáláson, valós a km!!!
1,9M hitel van rajta kb. és forint alapú. A 60 hónapból 47 van hátra. Havi 63.000, amiben benne van a casco is (10% 50.000Ft). Ez pár zsáz Ft -ot ingadozott csak.
Mivel nem szeretjük imádott BMW autónkat, úgy döntöttük fájó szívvel, hogy eladjuk. Annak nincs értelme, hogy a garázsban álljon és két hetente menjek vele egy kört, csak úgy... :(
Ha valaki szeretne megbízható forrásból, leinformálható autót, valós kilóméterrel venni, akkor szóljon bátran! Maszinál volt átvizsgáláson, valós a km!!!
1,9M hitel van rajta kb. és forint alapú. A 60 hónapból 47 van hátra. Havi 63.000, amiben benne van a casco is (10% 50.000Ft). Ez pár zsáz Ft -ot ingadozott csak.
Szia!
eloszor is koszonom az eszreveteled es ami a kormanymuvet illeti ugy tudom ez a 10. modositas a szeriaban
a gumi es felnihiba abszolut kizarva 3garnitura proba utan mar az uj felni uj gumi van rajta(original)
ha balra tekerem a kormányt a második fordulatnál áló helyben főleg, egy bizonyos ponton egy kattanás hallatszik és érzem is a kormányon azt a kis kattanást.
Ezt a gondot nekem megoldotta a toronymerevítő csavarok meghúzása. ( alu ház vs. acél csavar )
Ezzel is egyetértek, az én 525d-m olyan fapad volt, hogy én szégyeltem magam, mikor valaki beleült...:-)
De az is biztos, hogy ha egy viszonylag kevés km-es, extrás és fiatalabb (4-5éves) , szervizkönyves E60-ast akarsz venni, akkor ott valóban a zsebbe kell nyúlni, s a németeknél még mélyebbre.
ehet itthon is kapni 530i-5, 525i-t, 523i-t 2006-2007-es évjáratban 4-5milla között is, de azokat köszönöm szépen kihagynám...olcsó húsnak mindig hig a leve...
Nem feltétlenül, csak meg kell barátkozni a BMW-hez mérten elég méltatlan alapfelszereltséggel.
Félelmetes fapad E60-ak vannak... érdekes, hogy akinek volt új korában (hasraütve) 13 milliója, annak nem volt 15...?
Új vagyok a fúrumon és előre elnézést kérek, hogy rögtön belevágok egy problémába ami egy ideje meglehetősen bosszantó számomra:
egy 2008 as 525D tulajdonosa vagyok fél éve.
a kocsival különösebb gondom nincsen, minösszesen két apró probléma ami előtt egyszerűen minden szerelő és szervíz értetlenül áll.
a tünetek a következők:
-reggel míg az autóval nem futottam pár km-t és 100 km/h körül elkezdi rázni a kormányt majd egy kis idő mulva folyamatosan megszűnik a probléma.
-napközben ritkán fordul elő maximum egy egy autópálya parkolóból történő kigyorsítás után szintén 100-110 km/h körül de az is elmúlik egy idő után.
az elmúl hónapban a következő lett cserélve: (minden eredeti gyári BMW)
-első szilentek (összes)
-kormányösszekötők
-kerékagy
-féktárcsák
-fékpofák
-lengéscsillapítók természetesen futóműállítással együtt
-wandler (ez nagyon fájt)
a másik problémám és igazából tanácstalan vagyok hogy lehet e összefüggés a kettő között: ha balra tekerem a kormányt a második fordulatnál áló helyben főleg, egy bizonyos ponton egy kattanás hallatszik és érzem is a kormányon azt a kis kattanást.
Szerelőm szerint nem kell foglalkozni vele az összes 5-ösnek lóg a kormányműve egy kicsit.
Amennyiben valaki találkozott már hasonlóval kérem jelezze mert a találgatás már túl sokban van.
A cikkben leírt gépnek a km óra számlálójához gondolom egy 3-as szorzót kell használni, így reálisak a problémák. De sokfelé olvastam és itt találtam meg legjobban összeszedve a problémákat. Érkedes, benzinesekről nem hallok semmi rosszat. Igaz azokban fele ennyi alkatrész van :)
Szerintem a linkben leírt autó egy leharcolt, széthajtott verda lehetett. Azért vigyázni kell mert 200 ezer km-t belelehet tenni így is-úgy is. Aki üti az autót az így jár.
Én 1 éve használok E60 525D-t. Ami problémák voltak azok apróságok. Most van egy kis néhanapján teljesítményvesztős gondom aminek megpróbálok okosan utána járni, hogy sok és felesleges pénzt ne költsek. Ami lényeg: aki csak városban jár az ilyen autót ne vegyen. Talán én is ezzel szívok. Keveset hajtom meg. Amúgy meg király gépek. Szervízigényes az tuti!
Furcsa kérdésekkel fordulok hozzátok. Autóvásárlás előtt állok, E60 a leg leg tetszetősebb autó abból a pénzből amit rászánnék. Pár napja olvasgatom a fórumot, népítéletet (http://nepitelet.hu/autok/bmw/5_2003/egy_lukszusribanc_ami_nem_erte_meg_az_arat_154460/) és nem tudom mitévő legyek, már nézegetni se merem őket. Midenképpen a belépő 3-4M kategóriából szeretnék választani. Eddig sima alap, középkategóriás autókat használtam, ismeretlen számomra az alkatrész költség, max ami kopott törött.
Értem, hogy a sokkal nagyobb vezetési élmény sokkal több költséggel jár, no de ilyen hibák? Nem ismeretlen számomra a versenysport (2 keréken) bizony ott minden üzemórás nincs mese ki kell dobni ami lejárt, gondoljak ugyanúgy az E60-ra (turbó 150Ekm motor 300Ekm stb stb)?
Dízelt szerettem volna, de jól gondolom, hogy ebben az árfekvésben nagyon felejtős? Mivel több évre tervezek ha benzines lenne (kövezzetek meg) mindenképpen gázzal használnám, eddig csak a motorokba töltöttem benzint, jó tapasztalatom van vele.
Hát kolléga, gratulálok az autódhoz, igen szép darab. Hasonló, picit magasabb árfekvésű 530-it vettem szeptemberben, úgyhogy az ár, amin hirdeted, teljesen korrekt. Sokat néztem én is a mobile.de-t mielőtt megvettem, drágábbak az ottani vasak hasonló kondiciókkal és még be sem regelted... Lehet itthon is kapni 530i-5, 525i-t, 523i-t 2006-2007-es évjáratban 4-5milla között is, de azokat köszönöm szépen kihagynám...olcsó húsnak mindig hig a leve...
Szóval, ha két hónappal korábban rakod fel, akkor most üzletet kötnénk.:-))
Köszönöm a válaszokat, nemtudom mennyire általános amit atiTDI mond a V8 olajfogyasztásával kapcsolatban , valami oka biztos lehet amire kiváncsi lennék.
Egyébként kilehet olvasni az olajutántöltés mennyiségét és időintervallumát ?
Ha jól tudom van egy fehér 530xi a használtaut.hu-n. Fehér - igaz, hogy fólia, bár ettől függetlenül jól mutat és védi a fényezést -, igen jó bőrben van a képek és leirás alapján, mondjuk az ára picit borsos. Bár én sem vettem "olcsón" az 530i-met. Nekem is dizel volt a benzines előtt, én sem bántam meg a cserét, nekem nagyon bejött....főleg a hangja.:-)))
Neked is úgy húzott el hogy belement egy nyomvájúba a kocsi és amikor kijött és tök sima volt az út akkor is elhúzott még? És egyik pillanatban elmúlt és még mindig a jó úton elkezdett az ellentétes irányba is. Meg miért írja ki a hibát igaz ritkán. Mindegy megpróbálom de szerintem nem gumi bár köszi azért a tanácsot :-). De azért akinek valami volt a dynamic drive hiba nem ismerős ez a jelenség? Vagy esetleg ha van itt valaki szerelő? Normális ez? Mármint a néha dynamic drive hiba?
Megneztem ezt a fordulatszam korulott levo vonalakat,mivel nekem kb 8 marad!!Titkos menu es 88 fokra megy fel a vizem,ha 140-el megyek,ha 60-al! Miert nem tunik el szerintetek akkor?! Koszi
Az enyém el sem volt kopva! Valami olyasmit mondott a gumis, hogy valami miatt nem szeret a hátsó gumi az első vonalában gurulni. Talán rossz kops, vagy szálszakadás lehet az oka. Egy próbát megér. Tegyél fel próbára másik kereket - pld a téli kerekeket.
Szia! Nekem nem ez a hibám. Inkább városban gondol egyet és nem pörög. Aztán meg jó. Ma idegből lepadlóztam és úgy ment mint állat. Pillanatok alatt 180-nál jártam. Steeef! A tegnapi diagnosztika után ma is rádugtuk a számitógépre és ma semmi hibakód nem jött elő. Igaz, ma nem is szarakodott a teljesítményem. Üdv fiúk!
Nekem olyan volt korábban, hogy nem szeretett egyenesen menni. Ha jobbra húzott, akkor balra rátartva elindult balra, utána meg megint jobbra, főleg ott volt ez nagyon érezhető, ahol bakhátas volt az út. Ezt nekem a teljes gumigarnitúra cseréje oldotta meg. Azóta úgy megy mint a villamos - akár elengedett kormánnyal is.
Mindenképpen gumi vagy futómű hiba lesz - szerintem. A felni gyári szélességű és gyári ET számú?
Ugyan ez van nálam is, csak nekem egy kihuzatás után 3500f/p nél nem pörög tovább, mintha elfogyna a teljesítmény. Városba járok használom 90% és ott nem jön elő, csak hogy ha autópálya és kihuzatom egyszer. Kipufogó csonkom repedt. De érdekes mert télen nem jön elő egyáltalán, hiába huzatom, megy ahogy kell.
Romania,Magyar hatar.En szivesen segitek ha tudok es ossze is futhatunk kis eszmecsrere barkivel innen a forumrol aki kozelben van,de ha Steeef-el fel veszed a kapcs.privatban sokat megsporolhatsz.
Köszönöm Steeef! Mennyibe kerül egy turbó és a kipucsonk? Mondjuk bontott? Amúgy ezt szereléssel meg lehet állapítani hogy tuti ez a baja? Ezt a partikel filtert 172 ezernél megéri tisztítani vagy hagyjam a nyavajába? Ez a turbós cucc lesz a bajom? Üdv. Szabi
Szia! Turbó elektronikád hibás! Megáll a léptetőmotor és ezért időnként elveszti a teljesítményét az autó!
Külön nem cserélhető csak turbóval együtt! Vagy bontott! Lehet repedt a kipufogó csonkod is ezért ment tönkre az elektronika!
(rá áramlik a forró kipufogó gázt) Meg kell nézni! Diagnosztika ára erősen függ hogy csak hibakódokat olvasol (jelen esetben igazán sokat nem ér) vagy hibát keresel összefüggések alapján és megmondod mi okozza ezt a 6-7 tárolt hibát)
172 ezer km van benne. Elárulod hogy hol laksz? Én is 300 km-re vagyok Bpesttől. Amúgy a motorom igen jónak mondható. Nem fogyasz extra sokat sem. Város 9-10 liter. Németből van behozva az autó. Szerintem ezt a filtert megpróbálom kitisztíttatni. Hol és mennyiért újítják fel? Ha még is kellene. Üdv. Szabi
Mennyi km van az autodban?A legkomolyabb diagnosztika sem egy emlitesre melto tizenezres tortenet.A partikelfilter itthoni mosasa az arra kitalalt szerrel is,siman csak egy ertelmetlen nulla pamacsolas(tudom mirol beszelek).Az enyemet masodjara felkuldtek Budapestre(300km) ,pedig van egy par profinak mondott bmw szaki a kornyeken.Ha ok a reszecskeszurorol megallapitjak,hogy ujjithato,akkor garanciaval csinaljak.A csak varosi hasznalat mellett iszonyatosan karos a napi rengeteg inditgatas,es ami talan a legfontosabb ,nem problema,hogy diesel oda kell verni neki surun amennyire engedik az utviszonyok es az auto,az a legjobb adalek neki.Egy egr-intercooler-szivosor-reszecskeszuro tusztitas nem ablakon kidobott penz 150e km-tol.
Lassan eljutok odáig, hogy utána járjak a néha előforduló teljesítményvesztésemnek. Ugye én még bízok a részecskeszűrő tisztításában és van is aki itt felém megcsinálná de még mindig nem tudom mi a jó tisztító anyag??? Mindenki mást beszél! Feleslegesen nem akarok pénzt kidobni.
Christs!!! Te írtad, hogy a tizenezer ft-os lötty rossz. Akkor mi a jó?????????
Ma elmentem egy számítógépes diagnosztikára. Gyújtás alatt kiolvasták a hibakódokat.
525D E60
Ez jött ki: vezérlőegység-diagnosztika BMW DízelEDC 16C1.5 hibatároló
4530 Töltőnyomás szabélyozás Töltőnyomás túl kicsi
4A03 Tápfeszültség ellétás 15 kapocs 15 jelü pont jelét nem kapta meg
4262 Izzítógyertya 6. henger szakadás
41AB Töltőnyomás érzékelő Az elért nyomás túl kicsi
4677 Fojtószelep-állító Mechanikus hiba
Vki tud véleményt írni?
Tehát az a gondom, hogy sokat járok városban és többször előfordul, hogy el kezd gyengébben menni, nem úgy húz. Aztán meg jól megy. Pl. 2 napja nem is csinálta.
Nem szeretnék feleslegesen sok pénzt kidobni az ablakon ezért kérdeznék benneteket mi a sejtésetek?
Mindenképp vigyétek el egy szervizbe (VÁSÁRLÁS ELŐTT) bevizsgáltatni az autót. (Ha a tulaj nem megy bele az autó felejtős és ti válasszatok szervizt)
Én nem rég vettem egy E61 530d-t:))
10- 30 k FT-ért bevizsgálják- lehet, hogy autónként kicsit sok de legalább nem estek pofára (bocsánat a kifejezésért, de az öröm hamar ürömmé változik: hamar összejön a milliós szervízköltség)
Lehetőleg magánszemélytől vegyetek.
A km-re nem lehet adni, maszibmw ebben profi talán vele vegyétek fel a kapcsolatot.
Sziasztok.Mindent tudnak buheralni sajnos.En 197000km-nel masodjara tisztittatom a reszecskeszurot,mivel elsore csak osszepamacsoltak ezzel a tizenezer forintos lottyel.Szervizkonyv is fontos ha nincs is vezetve mar reg.Automatanal figyeljetek hogy valt fel ( nem bizonytalan valtasok elott),nem olajos a valto.Figyeljetek nincs kip.szag a motor ill. utasterben.Ha a kipufogo nem femtiszta ki van utve a reszecskeszuro,ami egyebkent 2-3szazezer km korul mar nem kimondott hatrany,problema.Sokat kell probalni(rossz uton is),akar 30-40 km-n (elso lengescsill.50000/db),kozepso computer kifogastalanul mukodjon+cd radio(kisseb lefagyas is 2kiloba fajhat=fejegyseg.Minden mukodjon,es me vilagitson semmifele hibavisszajelzo(plana a menetstabilizatore)Fogyasztas 9korul van atlagban,de a BC-vel ne foglalkozzatok mit ir.Motorolaj szintje es allaga(nem e gazolajos).Na meg huzzon rendesen.De innen a forumrol Steeef vagy Maszit keressetek,ok vagjak piszokul.Egyebkent en mar tul vagyok a sok tipushibajan,de osszesegeben azt mondhatom,hogy jo autok csak nem szeretik a csak varosi tatas hasznalatot.
Első körben a VIN-ed utolsó számjegyeid add össze! Az eredmény kelleni fog majd.
Add rá a gyújtást, de ne indítsd be, állj a dátumra a felső kijelzőn és hosszan nyomd a kilométernullázást.
Először bejön egy hárömszög aztán a leghamarabb lejáró szervized de még mindig nyomd folyamataosan és be fog jönni a titkos menü 1-es oldala.
Most engedd el a gombot, és szépen nyomogasd egyenként amíg a 19-eshez nem érsz, itt azt fogod látni, hogy LOCK:ON.
Állj meg rajta, 1 mp után el fogsz tudni kezdeni megint nyomkodni és ide kell beütnöd a VIN-ed utolsó számjegyeinek összegét. Mindig egy nyomás és tovább ugrik a számláló. Ha sikerült, pl 14 a szám akkor ott megállsz, ezek után unlock-olja a dolgokat és bármelyik menünek az értékét már ki fogja írni. A vízhőfok a 7-es úgy emlékszem.
Lenne vki olyan kedves és türelmes, hogy ezt a titkos menüt leírná nekem hogyan kell elérni és kezelni. Én csak magyarul tudok. Hiába olvasom az angol leírást. 2006. 525D E60 ez van nekem.
En se ertem, 1 eve csereltem mind2-ot, erre most kezdi elolrol, raadasul nem is bovlit vettem! Ma megnezem hofokot,h 100 km/h folott visszamegy e a viz!! :(
igazából ezt akarom...veszek egy övet csak hogy megnyugtassam magam meg a biztonság miatt is oszt jó van, jó napot...mennyi egy öv és sokáig tart beszerelni????
nem tudom volt e sérülve...az állapota alapján nem úgy tűnik...nem látszik hogy borult lett volna.mindene müködik semmi gondom vele (már beleraktam 10ezret)..festékvastagság is rendben nem mindenhol de a kocsi 90%-án, tehát ha volt sérülve nagyon profin volt megcsinálva. motor váltó patika.egyedül ez a biztonsági öv dolog aggaszt.....
Szia! Erre gondoltam én is, hogy a gyárit elvágták valamiért és egy új van benne. Arra meg már nem került fel a gomb. A baleset csak egy esetleges feltételezés volt az őv elvágására. Sajnos engem már vágtak ki BMW-ből a tűzoltók, de abba már nem volt értelme új ővet tenni.
bocs rosszul fejeztem ki magam...az hogy cserélték az övet az kérdés volt.. ezek szerint igen...pedig nem úgy néz ki mint egy új öv.ráadásul lassabban is csúszik vagy megy vissza mint a másik oldali...meg ahogy bekötöm a mellem előtti részen az öv két széle visszafelé kunkorodik picit. ha hirtelen megrántom akkor akad az öv tehát jónak tűnik...volt ezeknél valami ilyen hiba tipushiba vagy mitől lehet ez???
Tegnap végig az járt a fejemben, hogy ezt muszáj lesz megosztanom Veletek... :)
BMW - The Ultimate driving machine
Tegnap este a csajok kissé illuminált állapotban becsukták a lakás ajtót úgy, h belülröl benne volt a kulcs... Mindegy elmentünk bulizni és mikor visszajöttünk realizáltam, jobban illumináltan, h nem tudunk bemenni. Lementem a kocsihoz és kivettem a két villáskulcsot a gyári szerszámkészletböl. A 8-as volt elég vékony ahhoz, h kb negyed óra próbálkozás után sikerült jó szögben eltalálni a zárnyelvet és kinyílt az ajtó... :D BMW 8-as kulcs ezt a helyzetet (is) megoldotta :D
(non-stop zárszerelő csak 2-3 óra múlva tudott volna jönni...)
Külföldön dolgozom és "élek" de most 2 hónapra hazajöttem. Kint BMW szakszervízbe viszem a kocsit, de itthon a régebbi fórum hozzászólások nyomán egy megbízható magán szerelőt keresnék inkább. Lehetőleg a nyugati parton (Dunántúl, Nyugat-Dunántúl).
Ha valaki tudna esetleg ajánlani valakit szívesen venném.
Köszönöm a választ. Sajnos nem igazán értek az autószereléshez, és ezt a wandlert most hallom először. Ez magyarul a nyomaték konverter? Amúgy drága egy ijen újonnan? (gyári)
A vízhőfok-téma aktuális most....nekem is 8 vonal marad a skálán,3d a motor...tavaly évelején kicseréltem a fenti termosztátot,most pedig ,hogy megnyugodjak ,kicseréltettem a vízpumpán lévőt is.A helyzet az,hogy a csíkok nem fogytak le...viszont a menüből előhívtam a vízhőfokot.Országuton dinamikusan haladva 86-89 celsius,a városban felmegy 95-ig is!Tehát nem biztos,hogy ha nem fogy le a pici vonal teljesen,nem meleg a motor!
Szia nekem is ezt csinálja az autó 530d nekem is 2003-as. De nekem 2 éve csinálja és mentem vele azóta 50e km nem javult nem rosszabodot, közben a váltoban volt olaj és szűrő csere is. Nekem friss a váltó és a motor szoftvert is, de nem befojásolta ezt a jelenséget, amíg a régi szoftver volt az autón akkor is csinálta. Szal én bármit tettem az autóval az nem befojásolta.
Szerelők segitségét kérném m5 ön smg nyomás nem jön meg rendesen uj pumpa és gomba lett rajta cserélve és a hiba ugyanugy fent áll.és padlogáznál bent hagyja magát sebbeségben.
Az 530d-esekt kérdezném, nem-e volt valakinek ugyanolyan hiba a kocsijával mint nekem?:
Állandó sebességnél (70km/h körül), mikor visszavált álltalában 1200-1400-as fordulatra, elkezd ingázni a fordulatszámmérő. A kilengések kb.200 fordulat/perc-es intervallumban addig ismétlődnek, míg vagy egy kicsit elveszem a gázról a lábam (ilyenkor visszavált), vagy feljebb viszem a fordulatot gázadással, vagy áthuzom a váltót SD-be. Egy kicsit bosszantó dolog. Én a motorvezérlő újraprogramozásán töprengek, talán szoftver frissítésen!!?? Még csak 5 hónapja van nálam a kocsi, amúgy egy öreg példány: 2003 decemberi.
Ha valakinek volt hasonló gondja és megoldodott, legyen szives írja meg hogyan!!
Viszonylag magas olajfogyasztas, osszkerek miatt kicsit lomhabb. Nagynyomasu benzinpumpa szokott allitolag szarozni, esetleg gyujtotrafok. Keri a maga 10 literét, keveske olajat és kimegy a világból.
Nyilván a két fő kritériumnak - műszaki és esztétikai elvárások kivül belül - kell megfelelnie az autónak egyszerre, az az ideális. S ha mind ezek mellet még olyan motor is van benne, amit az ember elképzelt magának, nah az az igazi kánaán.:-)) Én ezt találtam meg nemrég:-))
Na hát én nem,legalábbis ennyire nem.Milyenek lehetnek az elvárásai muszaki állapotával,esztétikájával,km stb.Rendesen meg kell locsolni azt az 5-ös kolbászt ezekhez az elvárásokhoz.En sok autót adtam már el,valószinű ezért parázok rá az ilyen stílusra.
Nem kapkodod el a vasarlast.Mindeggy,tudtommal korulmenyes es koltsegesek ezek az atalakitasok,meg szerintem gyari allapotra nyomtalanul nem lehet elvegezni.
Nincs még konkrét kiszemelt autó, évek óta folyamatosan figyelemmel követem a felhozatalt, de kb évente 1 max 2 minden felszereltségben megfelelő 5öst találok (520d-re gondolok).
Ezért is érdekelnének ezek a cserék. Mindenképp faceliftes vételét tervezem és kb 5 milliót szeretnék max rááldozni. Jelenleg egy 2008as decemberit néztem, ebbe csak sima bőr ülés van viszont joystick váltós és már az 'új' idrive van benne. Itt csak egy komfort ülés cserét kéne megoldani.
Az ülés cserélhető szerintem különösebb gond nélkül.
A 8 gombos Idrive kontroller tudtommal a CIC navihoz van, nem tudom, hogy egy esetleges csere után a CCC navi tudna-e valamit kezdeni vele, de félő, hogy nem.
Nézd Józsi , nem tudom, hogy a lentebb írtakat komolyan gondoltad e, azért röviden válaszolnék rá.:
Váltókar: Mivel a váltókar kapcsolása, mozgatása a két majdnem azonos típusban (E60-2007/04-ig, illetve 2007/04-től) jelentős mértékben eltér, szakmai hozzánemértésem ellenére is bátran ki merem jelenteni, hogy fizikai képtelenség ennek az igénynek a kielégítése . Hisz az egyik egy bizonyos utat tesz meg a sebességi fokozat között, míg a másikat pedig úgy használod, mint kvázi egy mikrokapcsolós joystick-ot.
Ülés: Talán kivitelezhető, majd a szakik megírják.
I-drive kontroller: Mivel a 2008-as modellekben lévő vezérlők számos gomb funkcióval is bírnak, ezért kizártnak tartom, hogy ezt neked átalakítja (kábelezés, betanítás, stb ) bárki is. Nem beszélve a középső könyöklő/váltóboksz rész átalakításáról sem .igen komoly hozzáértés igényeltetne hozzá szvsz.
A soraidból azt olvasom ki, hogy egy 2008-as 5-ös kombit szeretnél kb. egy 2005-ös árán. Hát ezzel vannak így egy páran Uram . De fogadj el annyit tőlem, hogy a fenti átalakítási projektedet már a gondolati szinten is elveted.
Lehet, hogy egy páran nem értenek velem egyet, de én mégis inkább azt javaslom, hogy inkább gyűjtsd még egy picit a pénzed és vegyél egy szépséges 2008 utáni modellt. Abban sokat nem csalódhatsz.
Egy 5-ös BMW, a faceliftes verzió, E61-es gépkocsi vásárlása előtt állok, viszont van egy bizonyos elképzelésem a beltéri extrákat illetőleg, de ilyet nem nagyon találok a piacon, így lenne néhány kérdésem, hogy utólag vásárolt dolgokkal összehozható lenne-e az 'álomautó'.
Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy automata váltó esetében a gyári alap automata váltókart utólag lehet-e cserélni a 'joystick' váltóra? Van-e ennek valami akadálya, vagy teljes mértékben kompatibilis és ez megoldható?
Másodrészről, nagyon szimpatizálok a komfortbőr ülésekkel is ebben a típusban, viszont azt látom hogy nagyon ritka az ilyen kocsi, és az is csak a magasabb árfekvésűekben fordul elő itt-ott. Már találtam az E61-eshez való komplett ülés szettet, ajtókárpitostul, nem tudom hogy ez akadály mentesen beszerelhető-e, van-e valami kompatibilitási akadálya cserének. Gondolom hogy azért egy elektromosan állítható ülés mindenképp szükségeltetne a vásárolt autóban, hogy az utólag beszerelt ülésben is működjenek a dolgok.
Amit még kérdezni szeretnék, hogy az alapvető idrive kontroller gomb helyett, az újfajta 8 gombos kontrollert szeretnék az autóba, ennek a cseréje ütközik-e valamiféle akadályba?
Egy esetleges fabetét csere az pedig gondolom nem jelent különösebb problémát, azzal több felé találkoztam a neten.
Azért egyrészt Prágát sem szeretik még a BMW-nél, másrészt a Brno-Prága szakaszon a TMC kétszer is jelzett fél óra torlódást miközben lazán haladtam 130, tempomattal...:)
Mint mar irtam tobszor egesz tank uzemanyagot hajtok le 2-4-8 km-es megallokkal es 10.4 fole kiszamolva soha nem ment fel.En lesz@arom kinek mennyit eszik csak segiteni akartam mert a 14l rengeteg plana hogy az enyem 525da ami elvileg 3decivel tobbet eszik az 530- nal.Mindeggy,ne legyen semmi baja az a lenyeg,minden jot!
nekem olyan volt, mintha kézi váltósnál csúszna a kuplung. nagy gázadásnál pl. nem reagált úgy, motor felbőgött, de erő semmi..érdemes megvizsgáltatni, mert nem olcsó mulattság. Én nem gyárit, hanem utángyártottat vettem, tökéletes eddig (de ez is 100 fölöt volt jóval)
ujabb érdekes hibát fdeztem fel:) e60 530xd 2006, még lci előtti, automata. A probléma: 50-el megyek közúton, bekapcsolom a tempomatot, és a fordulatszám erősen ingadozik, sőt, érezni is, mintha pici gázfröccsöket adna az autó magának, majd visszavenne, stb. Ha 130-nál húzom a tempomatot, semmi gond.
Pár dolog: pár hónapja volt wandler-cserém (még egyszer köszi, atitdi). Illtve, a gép 2 gyertya hibát ír, azt még nem volt időm cseréltetni. Ami még fura, hogy lassabban melegszik, mint szokott, de a felső terosztátot (az olcsóbbat) múlt télen cseréltük gyárira- lehet, hogy megint megadta magát?
Gondolkodunk, hogy megválnánk imádott E61 autónktól. Mivel nagyot keveset autózunk és mellette ott van egy céges kocsi is, így fontolóra vettük, hogy eladjuk. 2005/11. havi, 520D manuális, alap navi, alap klíma, alap ülések, bluetooth, vonóhorog, végig vezetett szervízkönyv, 162.000Km ami garantált (Maszi átnézte az autót)! Szép állapotú, másfél éve van nálunk és vigyáztunk rá. Rack autónál vettük, előző tulaj is ott vette, de amikor vett egy újat helyette, akkor ők beszámították. Nemsokára olajcsere és fékolajcsere, műszaki 2012 május környéke.
Téli gumi egy szezonos (pár ezer km -t tehettünk bele), Michelin Alpin 4 és gyári 16 -os alufelnin van. Nyári gumi másfél szezonos, 17 -es nem gyári felnin (újonnan vettem idén), 235 -ös. Az autón van hitel, még nem tudom mennyi, ezt le kell kérdeznem, de ezt vagy visszafizetjük, vagy ha így is meg lehet oldani, akkor az a kényelmesebb. Ez még nem biztos, de gondoltam kiteszem, hogy érdekelne -e valakit? Egy jó állapotú, megbízható, jó autó, amit imádunk, leinformálható!
Ha tudnék rajta változtatni, engem is érdekelne! Szívesen veszek minden építő jellegű javaslatot. Meggyőződésem, hogy azonos körülmények között a tiéd is ennyit enne.
Az 530D motor LCI előtti automata ennyit kér ilyen hideg időben, előmelegítéssel 3-5 km-es szakaszokon, városban használva, ahol útbaesik 2-3 lámpa is.
Ne menjünk bele megint abba, hogy létezik pár E60, ami beéri a felével is. Hosszú etapokon én is tudok 6-7 literrel autózni, de télen - városban ez kizárt.
Nem azt írtam, hogy a pénz nekem nem számít - nagyon is számít, csak ha ez az ára, hogy ilyen autóm legyen, akkor el tudom fogadni. Egy X6 még ennél is többet eszik - annak az az ára! Írtam, hogy az E220 merci milyen keveset evett, mégsem sírom vissza!
Nézd, reggel elindítom, egy kicsit hagyom ketyegni (míg levakarom az ablakot, sajnos állófűtésem nincs) megyek 5km-t a munkahelyemig végig a városon, lámpától lámpáig és leállítom. ( A pill. fogy. mérő nem igen kúszik 10l alá)
Este meló után ugyanez vissza.
Mihelyst felmegyek a pályára kúszik is lefele szépen az átlagfogyasztásom...:))
En ezzel bszolut nem ertek egyet.Miert ne erdekelne 434forintos gazolajnal,hogy mennyit eszik?Meg ha akar 2 mill. keresnek hetente!Mert bmw- m van nem szamit?Olyan felfogással nagyobb az esély visszacsuszni a kia rio-hoz,elobb-utobb. bekovetkezik.
Az első nagy útja otthonról Dortmundba volt(1150Km) itt a fogyim 6,2-ről (Mo., Ausztria)szépen felkúszott 7,9-re (Németo.)
A fogyasztás BC szerint most, hogy csak rövid távon használom 14,7l/100Km, de lesz@rom mert az előző autóm is megette 10 litert benzinből ugyanezen a szakaszon- de a bömbivel dimenziókat váltottam ahhoz képest:))
Ha már 1x ezt választottam mindegy mennyit eszik...:)) de a feeling felejthetetlen:))
Az a gaz,hogy gyarilag csipegetnie kell a motorolajat,na marmost ha a szint minimalisan sem csokken azt gazolajjal potolja.varom mar nagyon a szakertok velemenyet.
Én is várom mi lesz ennek a kiikatásnak az eredménye. Már vki mondta, hogy kivette a részecskeszart és jó lett az autó. Valszeg nekem is sokszor regenerál de sem olajszaporodást, sem nagyobb fogyasztást nem vettem észre. Csak tejlesítmény csökkenést. Sztem a héten rálöketem egy számítógépre mit mond. Amúgy nekem városban 10 l-nél nem eszik többet. Kint meg 8 körül. Nem hiszem, hogy nincs vmi okos megoldása a részecskeszűrő problémának a cserén kívül. Nem sok autós cseréli ki ennyi pénzért.
Még annyit kérdeznék, ha hígul az olaj akkor a nívópálcán magasabbra megy a szint??? Vagy csak folyósabb lesz az olaj? Egyszer már néztem és mintha kicsit folyósabb lenne az enyém, viszon a szint az ugyan annyi. 5000 km-e volt olaj cserém. 525d-ről van szó.
Engem csak az zavar, hogy sokszor a városban nehezebben megy és olyankor a váltással is szarakodik. Magasabb fordulatom vált.
Számolom is és a computer is ezt mondja. Vegyes használatban szoktam 10l körül tankolni, de akkor a computer is ezt mondja. Én is sokallom, de ilyen időjárásban, mire megmelegedne egy kicsit, már állítom is le, majd órák mulva ismét ugyan ez.
egyebkent koszonom a hozaszolasodat a temahoz es boccs a hulye beszolasokert de kiakadtam most a talicskara.abszolut hiheto es logikus amit beirtal,de az enyemnek a fogyasztasa es teljesitmenye is hibatlan,csak az olaj szaporodik 5000 km utan kb fel literrel.Egyszeruen elhasznalodott a szuro.Kivagatom hogy vegre fellelegezzen a motor,kicsit kormol,muszaki nem lenyeg,a kornyezetet-egeszsegunket SAJNOS a legkevesebb amivel veszelyeztetem.
A 13-14litert te szamoltad vagy a gep?Mi egesz tankokat hasznalunk el 3-5 kilometeren de soha nem huzta 10.5 fole.7.6-tol,10.5-ig max.ebben minden van 525da.
Nem ertem a kerdesed.De mar mondom,hogy a kis kormolason kivul az egesz autora pozitiv hatassal lessz a kiiktatasa az biztos.Meg mielott kerdezne vki miert nem vagtam ki eddig,hat azert mert nem olyan soka eladom es nem szerettem volna koptatni a szamat,hogy miert kormos a kip.,mi tortent a dpf-el.stb...
A 13-14litert te szamoltad vagy a gep?Mi egesz tankokat hasznalunk el 3-5 kilometeren de soha nem huzta 10.5 fole.7.6-tol,10.5-ig max.ebben minden van 525da.
egyebkent koszonom a hozaszolasodat a temahoz es boccs a hulye beszolasokert de kiakadtam most a talicskara.abszolut hiheto es logikus amit beirtal,de az enyemnek a fogyasztasa es teljesitmenye is hibatlan,csak az olaj szaporodik 5000 km utan kb fel literrel.Egyszeruen elhasznalodott a szuro.Kivagatom hogy vegre fellelegezzen a motor,kicsit kormol,muszaki nem lenyeg,a kornyezetet-egeszsegunket SAJNOS a legkevesebb amivel veszelyeztetem.
Korábban már kérdeztem Maszit a keréknyomás ellenőrző működéséről. Röviden azt válaszolta, hogy a gördülési ellenálást figyeli.
Múlt héten tettem fel a téli kerekeket és azonnal bejelzett. Gondolom a teljesen eltérő gumiméret, eltérő minta, stb más gördülési ellenálást produkált. Mivel a keréknyomás rendben volt, nyomtam neki egy újra tanulást és azóta hibátlan.
Ezen felül kb 4-5 alkalommal jelzett régebben, de mindig indokolt volt, mert volt 20-30% nyomás csökkenés valamelyik kerékben. Nekem tetszik a működése, de az a gyanúm, hogy sokkal érzékemyebben figyeli az első kerekeket, mint a hátsóka.
Csak a fogyasztásra reagálnék! Ha sokszor használod rövidebb szakaszokon az autót, akkor ne csodálkozz a magas fogyasztáson. Én rengeteget használom 3-5km-es szakaszokon az autót és ebben a hidegben símán megeszi a 13-14 litert is. Ha hosszabb úton megyek vele, megelégszik a 7-8 literrel is. Rettentő spórolóssan kezelve, akár 6-ig is lemehet. (2004-530D)
Steef írta nem régen, hogy erősen meg is viseli a motort a sok városozás - kell is neki a hajtás, ha lehetőség van rá.
Csak érdekesség képpen - korábban volt egy E220 (W211) mercim, azt nem rázta meg ennyire a városi használat. Városban 8-9, hosszú távon 5-6.
Az oldalirányú terheléshez képest puha gumival jársz.Ha emeled a guminyomást, a gumi
közepe kidomborodik, könnyebben gurul,fordul, mivel relatíve kisebb a felületi tapadás, surlódás.Nem kopik látványosan a gumi széle. A relatíve puha guminál az oldalirányu terhelés hatására "homorodik a gumi közepe",és a széleknek kell elvégezni a munka nagy részét.Oldalirányú sodródásnál, miközbe előre haladsz, az első kerék gumikopása hasonló lesz a hátsó gumi kopásához, csak kisebb mértékű.Az autón feltüntetett guminyomás értékek normál használat mellett biztosít egyenletes gumikopást. A hullámos külső szélek általában lengéscsillapító fáradását jelzik, mivel a felemelt autó kerekei is befele mozdulnak.
A te esetedben túl nagy a kerék felső részének befelé dölése a hátsó kerekeken, menet közben, melyett a széles gumi jobban előhoz.Vagy vezetési stílusodnál a súlypont ritkán van az autó középvonalában. A dölés mértéke az e61-es /légrugós/ bmw-nél nem változik az idő multával olyan látványosan mint az E60-nál.
Tehát fontos az egyedi guminyomás, és a kifogástalan lengéscsillaoító.
A fentemlítettek egyéni vélemény, a teljesség igénye nélkül.
igaza lehet,de én nem szurkolok le egyösszegben 350r. részecskeszűrőre inkább rászokok a kokszra és felszipákolom,...hétvégén kiiktatom minden formában,és majd beszámolok,addíg is húzom a bajszát hát ha megeszi azt a pluszt ami becsorg.
Én nem rég -2hete- vettem az autót (2005.02 kiadás 530d) és bevizsgáltattam vásárlás előtt.
A DPF -re 8k KM-t írt a BC (175k KM-nél). Én is érdeklődtem a DPF tisztítása végett...
Nos a szerelő nekem ezt mondta:
a DPF tisztítása 20-30-40 kFt-ért csak pénzkidobás (ideiglenes megoldás), a DPF regenálja önmagát amíg tudja utánna ki kell cserélni (ezt észre veszed: fogyasztás növekedés, olaj higulás, teljesítményveszteség)
Nekem simán visszaütötte 200k Km-re a DPF-et. Azt mondta, hogy a 3 dologra azért nagyon figyeljek oda!
azóta mentem 5k KM-t:
-olajszint változatlan
-fogyasztás megnőtt (de csak 5km-re van a munkahelyem)
-teljesítmény szuper:))
Azért hétvégén megszoktam hajtani itt az A2esen(Dortmund) nehogy ellustuljon:))
Ja, és a bömbit Magyarországon vettem és magyar szervízben vizsgáltattam be. (nem márkaképviselet de bmw szerviz)
SAJNOS NEM TUDOM MI A NEVE,DE STEEEF TUDNA NEKED SEGÍTENI EZ UGYBEN.ÉN ÚGY GONDOLOM VANNAK KIVÉTELEK,MINT AMILYEN AZ ENYÉM IS,AMIT NEM LEHET TISZTÍTANI MERT SZ@R, EZÁLTAL 20 PERCENKÉNT REGENERÁL ÉS BELEÉLVEZ A MOTOROLAJBA.VÁROM ÉN IS STEEEF VÁLASZÁT.
Érdekelne, hogy a részecskeszűrődet mivel tisztítottad ki? Mi a speckó szer neve? Szerintem nekem is kellene de mindenki mást beszél. Mennyibe kerül egy ilyen művelet? 170 ezer van az 525-be. Hibakód kiolvasásakor megtudom, hogy szar-e már a szűrő?
A nyári garnitúra hátsó gumijaim, a 275 -ösök belső fele mostanára koptak simára,a külső fele kb 1mm-es!!!Teljesen normális ez,elég megnézi az autót hátulról,leguggolva.Látszik,hogy befelé dőlnek a kerekek...Az elsőknél nincs semmi ilyesmi,ha terpeszt,nem annyira..és nem ilyen széles.Egyébként attól függően,ki hol használja a verdát,érdemes ellenőriztetni a futóművet.Én minden tavasszal ezt teszem....Elég ha belemegy az ember egy kátyúba,üti a futóművet,vagy a felnit.És csak azt veszzük észre,rendellenesen kopik a gumi,vagy ráz a kormány...stb.A keréknyomás ellenőrző pedig nem minden esetben valósat "riaszt"!Bár nekem ha baj volt,mindíg jelzett,téves infót 2x kaptam.Maszi biztosan tudja ,mi alapján számolja az autó ezt az adatot,illetve a guminyomás helyességét..Mondjuk a téli gumi a mintájánál is fogva másként nézhet ki ,ha kevés benne a levegő,vagy túl meleg van.
BMWProfessional Europe 2012 navigation map (for the newer generation cars with i-drive controller.)
With speed cameras for the EU
Compatible with:
1 Series (E81. E82, E87, E88) 3 Series (E90, E91, E92, E93) 5 Series (E60, E61) 6 Series (E63, E64) X5 (E70) X6 (E71)
DVD1, Western Europe COVERAGE: Andorra, Belgium, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Portugal (incl. Madeira), Spain (incl. Canary Isles)
DVD2, Central Europe COVERAGE: Austria, Belgium, Croatia, Czech Republic, Denmark, Germany, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Netherlands, San Marino, Switzerland, Slovenia, Vatican City
TMC is available in the following countries: Belgium, Denmark, Germany, France, UK, Italy, Leichenstein, Monaco, Netherlands, Norway, Austria, Sweden, Switzerland, Spain and Czech Republic.
A hivatalos válasz erre az, hogy bármelyik BMW márkakereskedésben meg lehet rendelni. Egyébként meg beírod egy keresőben és válogatsz a számtalan találat közül egy neked megfelelő oldalt, letöltöd, kiírod lemezekre ...
Vagy,mi lenne ha csak softveresen programoztatnam at,hogy soha ne regeneraljon,majd en tisztitatnam mondjuk 50 ezrenkent,de frankon a specialis szerrel.Szerinted(tek)?
Seeef!Legutóbb vmi turbonyomas vagy vezerles problemat tarolt a gep,mar nem emlékszem pontosan.Akkor neha nem is huzott ahogy kellet volna,bar sv frissites ota ez megoldodottNem lehet hogy valami mastol kormolodik a szuro folyamatosan amitol 50-100 km utan regeneral?Muszakin piszkalnanak ha total kiiktatnam a reszecskeszurot?
Megint magasabb az olajszint ebbe a fosba 1cm-rel kb.5000 km utan.Magasnyomasu pumpa rendben,reszecskeszuro tisztitva-adaptalva+ uj szoftver.mi a f@szom lehet meg enne meg a gecimet a fasszopo fostalicska .10e km akatt 4 olajcsere!! Felgyujtom
Van nekem egy roló mozgató szerkezetem (61), de azt mondja a villanyászom ,hogy nem lehet azt a 4db kábelt bele eszkábálni.. (asszem a karosszéria gateway modul nem tudja kezelni ezt vagy mi)
Ezt a csomagtér nyító szerkezetet meg csak találtam a neten! (de ehhez is kellene asszem valamiféle elektronika)
Így hát inkább akkor nyitogatom s csukogatom kézi erővel
Az E60 CCC-s rendszerén van rca kimenet, amire pl. egy erősítőt lehetne kötni? Vagy hogy megy ez? Gondolom legrosszabb esetben az ülésekben lévő mélyeket hajtó erősítő helyére lehet kötni másikat.
A gumikopással kapcsolatban nekem a gumisom ezt tanácsolta: minden 10000 km után cseréljem tengelyenként azonos oldalon át a kerekeket az egyenletesebb kopás végett.
Azt mondta, hogy a bmv-nél normális a belső kopás hátul a nagy terpesztés végett (elvégre 500NM:)) megy át az aszfaltra) az eleje meg könnyen fűrészfogasra tud kopni ha nem figyelsz a nyomásra.
Nekem elöl-hátul 2,6-ra fújta gázzal/argon-nitrogén keverék/. (a cserélhetőség miatt)
Azt minden gumisnak tudni kell, hogy hogyan kell eljárni téli-nyári váltásnál amikor visszateszik a gumikat a kocsira. Azért is kell levételnél megjelölni őket, hogy melyik hol volt a kocsin, mert máshogyan kell visszarakni szezononként az első, a hátsó és az összkerekes autónál is.
Szia, nekem is olyan volt az elöző szett gumik belseje. Én is voltam futómüvesnél és hibátlan volt minden állítást sem igényelt az autó. Azt az infót kaptam, hogy célszerü forgatni gumikat tengelyenként állítólag ezt szokták Bmwken. Biztos a futómű geometria miatt lehet ez a jelenség, de nem baj legalább gyorsan tudunk fordulni...
Csak részben adok igazat:)Nem vitatkozni szeretnék de nekem is elég peres a gumim és jelzett is vagy négyszer pedig a gumi betonkemény volt.3barra fújtam a hátsókat és jelzett sűrűn,megmértem és nem szökött a levegő.Elmentem gumishoz levette a belső fala a guminak olyan hullámos volt mint a palatető,levette a felniről volt kb.3marék gumipor+szálhasadásos volt az egész belseje.
Azt akkor sem hizem el, hogy futómű hiba egyszerre 4 keréken. Az enyémbe 140 ezer van és futóműhöz 62 ezer km-nél nyúltak hozzá ellenőrzés céljából, akkor beállították azóta nem lett hozzányúlva. Inkább nem megfelelő keréknyomás lesz, de ez csak privát véleményem.
Az autóban van összesen 75.000 km, és ez a gyári gumija. (igaz télen téligumi van fent, de akkor sokkal kevesebb a futásteljesítményem) Kb 50-55.000 lehet ebben a garnitúrában.
Most el is dobtam ezt a 4 gumit, de úgy nézett ki, hogy külső szélén és középen a kopásjelző felett volt 1-2 mm-rel, de a belső 1,5-2 cm-en már nem volt minta. Látványosan pocsékul elkopva..
Gondolom, nem mind a 75ezer ebben a garnitúrádban van, de én ugyanezzel a mérettel és futóművel járok, és nem hiszem, hogy futómű hiba lenne. Elöl 2,4 hátul 2,6 a nyomás, és a gumi külső és belső fele között kopásban a különbségem 0,5mm.
Még azt hagy kérdezzem, hogy 75.000 után már eléggé cserésnek néz ki a gumim. a közepén még azért van minta, de mind a 4 kerék belső széle baromira kopott, már minta sincs.
Az egyik gumis azt mondta futómű hiba, a másik, pedig, hogy ekkora méretű keréknél ez természetes... Szerintetek??
Szia.Nagyon peres gumi méretnél nem is fog jelezni sajnos! Mérd meg az átmérőt amikor fel van fújva ill. ha leengedett 1bar alá! Annyira kemény az oldalfala hogy nem történik átmérő változás,ezért nem jelez!
Új vagyok itt a fórumon és a segítségetekre lenne szükségem.E60 525d-ről lenne szó.Izzítógyertyákat kellene cseréltetnem és hozzáértő,megbízható szervízt vagy szakit keresek.Köszönöm előre is!
Köszi Krombi és Kisatila! Ma hamarabb hazaértem és megcsináltam a lámpát. Kb. 20 perc volt. Jó a videó a neten! Amúgy ki lehet cserélni csak az égőt is a foglalatból akinek van egy kis kreatív ötlete. Én is ilyen kicseréltet vettem 1500 ft-ért. A régi foglalatot meg le kellett adni a szerelőnél. Na sziasztok!
Szerintem a fedcomp ebből a szempontból egyáltalán nem megbízható. Nekem volt egy defektem, egyszer sem jelzett rá, most is van egy kerék, ami pár nap alatt 1bar alá esik, és meg se nyikkan.
Szerintetek, hogy lehet, hogy a jobb hátsóm nyomása lement 1,2-re, így jártam vele, megette a gumi belsejét. és miért nem jelzett a fedcomp, hogy defekt, vagy hasonló.
(mondjuk már érett a nyári gumi cserém. 75.000 km és még a gyári. Szóval nem panaszkodhatok)
Miért pörögtök ezen a mankókerék témán? Attila megírta pár hozzászólással ezelőtt, hogy a BMW csak 16-os mankókereket gyárt. Miért csinálna 17-es kerékhez helyet, ha csak 16-os kereket gyárt? Fogadjátok el a tényt és lapozzatok.
Nekem gyárilag 16 os felnivel van az E60 limuzinom, és hátul van benne mankókerék. Nem hinném, hogy 17-es, de még sosem mértem meg (fura lenne, ha 16-os kerekekhez 17 es mankókereket adnának hozzá gyárilag) emiatt lehet akár 17-es is.
Én pont tegnap előtt cseréltem. Az alsó izzó a helyzetjelző és csak 1 kell belőle.
A BMW-nél vettem izzót (foglalattal együtt adták) itt Dortmundban (23€) :((
Műveleti sorrend: (nekem a jobb oldali ment ki):
Fedlet letekered.
Felső két lámparögzítőcsavart kiveszed.
Alsó kettőt csak meglazítod és 2-3 fordulatot kihajtod de ne vedd ki teljesen!!
Óvatosan kiljebb húzod a lámpát- ha nem túl nagy a kezed akkor így már hozzáférsz.
Ha így sem férsz hozzá, akkor teljesen ki kell venned- vigyázz a kábelokra,sárvédőre, lökösre! (én nem lazítottam fel a lököst igaz elég nehezen tudtam kivenni-elég passzentos minden)
A felső izzó a refi- ezt kitekered majd félre teszed hogy ne legyen útba( én csak kiemeltem a házból annyi kábel pont van)
Kitekered az alsó foglalatot lehúzod egyszerűen a stekkert és kész.
Az új izzóra tedd fel a stekkert mert ha előbb az izzót teszed be akkor már utólag nem tudod rádugni.
Visszaszerelés fordított sorrendben.
A csavarok meghúzásánál ügyelj az illeszkedésekre ill. hézagokra.
Már beszéltünk arról, hogy nem ég a balos helyzetjelző karikám. Még vmelyik nap lecsaptam a gépháztetőt és utánna még világított egy kicsit de most feladta. Írtátok, hogy az égő kiment. Hogyan lehet azt kicserélni??? Levettem azt a tekerhető kupakot és felül láttam egy égőt meg alatta egy hengerszerű foglaltban. Melyik az??? Muszáj kivenni a lámpát? Azt is halottam, hogy a lökhárítót is lazítani kell. Igaz??? Segítsetek már légyszi!!! Ha egy mód van rá nem vinném szerelőhöz mert már a gatyám rámegy a drága e60-ra.
Más: Nem igazán jó a fűtésem. De azért melegít. Lehetséges, hogy kéne vmi takaró a hűtő elé mint régen a Zsigulihoz??? A komputeren már mindent feltekertem.
Prof. navit nem lehet úgy meghekkelni, hogy a főképernyő és az assist képernyő más közelítésben, vagy más nézetben mutassa a térképet? Vagy ez egyszerűen a hardver korlátja?
Akkor megynyugodtam. :) Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy miért van úgy méretezve a gyári "mankókerék tartó", hogy abba nem fér bele a 17-es kerék... Lehet hogy csak tárolónak szánták alapból, ha meg vki mankót akar betenni a helyére az úgyis kiszedi?
Volna valakinek olyan képes szemléltető anyaga,amely alapján károkozás nélkül tudnák szerelni ahhoz,hogy bekössem az AUX bemenetet amit Maszi Jani programozott fel? 2004-es E61. Az megvan ,hogy hova-melyik Pint kell bekötni,csak el kellene jutnom addig. Köszönöm.
Helo E60 530i-nek a féktárcsa mérete 348x30mm amihez biztosan van gyári mankókerék Nálam a tárcsaméret 348x36mm és gyári mankókerék van a csomagtartóban
Az e60-ra egyféle mankókerék létezik, az pedig 17es. A gyári új pótkerék retrofit készlet, ami tartalmazza a szerszámokat és szivacsot is a csomagtartóban való elhelyezéshez, az erős forintunknak köszönhetően perpill 62500.-ba kerül nálam.
Ha 16os kereket mutogatnak, az nem e60ra való. A felni középfurat és a lukosztó megegyezik az e39 kivéltelével az összes BMW-n, de a gumi átmérője nem fog stimmelni...
Tavaly nyáron akartam venni én is pótkerék szettet 2006-os 30i-re. Német BMW szalonban azt mondták, hogy az enyémhez nem létezik mankókerék mivel nagy fékes az autó és ezért ami egyébként E60-hoz van az nem menne rá. Azt mondta az srác, hogy ezért van gyárilag defektmentes gumival szerelve. 245/40/18 RFT
Ha én 18-as kerekeken gurulnék, lecserélném a defekttűrő gumit simára, és vennék egy SLIME készletet. Ez mondjuk nem jelent megoldást a problémádra... :) Kérdezd meg AtiTDI-től, hátha ő tud Neked segíteni. Én kb. fél éve voltam hasonló cipőben, nekem akkor többen azt írták, hogy hiánycikk a mankókerék, mérettől függetlenül. Nekem hatalmas mázlival sikerült találnom egy 17-est, volt egy kedves fórumos, aki megadott egy linket. Attól tartok nehéz lesz szerezni. Ja, és a 17-es is úgy fért csak be, hogy ki kellett szednem a csomagtér aljából a szövet keréktartót... Én 16-ost egyébként nem vennék, függetlenül attól, hogy gondolom nem mennél vele sokat egy esetleges defekt esetén sem, max amíg meg nem oldod újra a 18-as feltételét... Vegyél 17-est, ha tudsz. Üdv!
Szerintem 18-as mankókerék nincs, 17-es a legnagyobb - bár lehet hogy tévedek. Nekem a 17-es még pont befért a helyére, a 18-as - ha egyáltalán van ilyen - szerintem már nem fér be, szóval figyelj, hogy milyet veszel. Egyébként itt van 17-es komplett szettben:
En kibontottam kozepen a konzolt aszem , es onnan birtam 2 csavar segitsegevel allitani, mert az en ulesem nagyon lennt van, igy szeretek vezetni. Azota nem kellett piszkalnom... Vhol leirtak nekem regebben,hogy merre kezdjem a bontast.. Aszem Steef segitett!
Először is hagy köszönjem meg segítséged, be vagyok parázva emiatt..
Azonban kell, hogy pontosítsam a jelenséget:
A pontos hiba kód az olaj nyomásra hívja fel a figyelmemet, de épp hogy felvillan el is múlik és nincs benne az autó által nyújtott service menüben feltüntett hiba jelenségek között..Továbbá a kékes füstöt is ehhez a jelenséghez tudom kötni, ezen jkívül nincs gond a színével a füstjének, de tény hogy ha kiírja akkor többet és kéket okád.. Miután pár napja van nálam az autó, így azért az eladót (aki egy magánszemély) {is} terheli a dolog (rejtett hiba okán), tehát azért szeretném gyorsan kideríteni a sztorit, hogy időn belül legyek..
A vezetett szervízkönyv ráadásul a pesti wallisnál volt 200.000ig, utána került ehhez az archoz, aki vezsprémben a hondánál szervízeltette (itt is tovább vezették a könyvét), ez picit azért nyugtat..
Az autó egyébként fenomenális, szinte makulátlan (bár ez épp elég lenne szarnak), újszerű..
HÁt, ha kékes füstöt ereget, az nem jó jel. Hiába a szervízkönyv, meg a 2. tulaj...
A kipufogóba sok, el nem égett olaj kerül stb. Pontosan ezt így nehéz megállapítani, de lehet, hogy a blokkod épp kakilni ment. Vidd el egynormális szerelőhöz, mert nem feltétlen gyűrű kopás-törés okozza. Szelepszár szimeringnek azért 10-15 évet illene kibírnia, ha nem főznek az autóval.
A következő problémánál szeretném kérni a segítségeteket:
HUD (Head Up Display) csak megfeleő üléspoziciónál látható teljes mértékben. Szerintem az ülésállítással kellene a láthatóságnak szinkronban lennie (józan paraszti ésszel).
Nos nálam mindig az ülést kell a HUD-hoz állítani- természetesen ez a pozició hoszú úton kényelmetlen.
Tapasztalt valaki már ilyet, esetleg a HUD fixen pozicionált?( bár kétlem)
Milyen modult kel ehhez megint cserélni és mennyibe kerülÜ:((
Pár napja boldog tulajdonosa lettem egy 520i-nek, de nem hagy nyugodni egy dolog:
A computer időnként felhívja a figyelmemet, hogy alcsony az olaj nyomás szint, amire rá is töltöttem (természetesen abból az olajból, amiből benne van), de azóta megint csak kijelzi, bár utána szinte azonnal abba is hagyja..kissé kékes füstot okád az autó..hozzá teszem kilóméter van benne bőven (szervízkönyves, mo-i, 2. tulajos) milyen hiba jelenség oka lehet mindez (szelep hézag szimmering??)
Valószínüleg a kábelek kopnak, lassan jön a többi probléma is, nekem elöszőr a kis ablak nem nyilt, majd sorban tolatólámpa, ablak spriccni, ablaktörlő, zár. Ügyes autóvillamossági (bmw specialista) pár óra alatt rendbehozza vagy teljes kábelkorbács csere, de az drága!
Tisztaban vagyok vele,h 2-3 marad, de nekem jelenleg 8 van! :) Mikor megvettem akkor is ez volt a baj,csere utan jo lett,de ezt most jatszam el minden evben?! Szanalom ez igy... :(
Köszönöm! Teljesen érthetően és alaposan írtad le, de sajnos elég távol áll tőlem a szerencse. Nem hogy lenyugodtam, hanem most kezdek igazán izgulni.
Az általad leírtak alapján és a tapogatásom alapján azt gyanítom, hogy a lökhárító anyagáról leszakadt az a konzol, amibe a PDC-t bele kell dugni. Emiatt nem jöttem rá, hogy mi tartaná ott. Az az érzésem, hogy lökhárító leszedés és müanyagos ember meglátogatás következik.
Francba ...
Mi okozhatta az alap hibát? Indítás után 5-10 percig PDC hiba, majd egyzser csak rendbejön.
Ha egy db PDC hal meg, akkor azt hogy jelzi az autó?
Szerintem a kis csíkocskák sosem tűnnek el teljesen. Biztosabb információhoz jutsz, ha a "titkos" menüben nézed a hőfokot. Ha rossz a termosztátod, akkor 100 fölötti tempónál - főleg autópályán folyamatosan haladva - visszahűl akár 40-50 fokra is.
Masfel eve mikor megvettem autom, nem volt futesem. Mind2 termosztatot kicsereltettem gyari bmw alkatresszel, majd masfel ev utan ismet nem tunnek el a fordulatszam szabalyzo korul teljesen a csikok. Most ennyire rossz a gyari alkatresz , vagy atvagtak vagy szimplan szeriahibas,mint ha joltudom bizonyos e46ok-nal es mindig csereltethetem ezentul?! :( Ki lehet e szurni,h melyik a rossz , hogy ne kellje mind2-ot csereltetem adott esetben?! Koszonom
"Szerencséd" van ,mert a bal külsőt simán (ha aláfexel) vissza tudod tenni.
180"-ban tudod elforgatni. Ezt azt jelenti hogy van egy megvezető pöcök a PDC-n (ha letudod húzni meg tudod nézi) és ezt kell a lökős megfelelő megvezető nyílásába belenyomni. Tehát forgatgatod és közben finoman masszírozod befelé. (feltéve ha már lehiggadtál) :)
A lökösben lévő lokat kicsit takarítsd ki ,mert amikor nyomnád be a PDC-t a homoktól ,kosztol "karcosan" mehet be. Be is fújhatos WD40-el.
Ezenkívül a megvezető núton kívül még két "karom" ami fogja magát a PDC-t. De ha kívül egyszintbe van a többivel akkor remélhetőleg a két fixáló pöcök is tart.
Remélem érthetően írtam le de nem tudod nagyon elrontani.
Tud valaki esetleg valami infót a hátsóablakfűtésem (E61) nem működik: kapcsoló kapcsol, időintervallum funkcionál csak az ablak marad párás. A + a biztin megvan.
Szerintem a terhelés, mint szempont, itt nem játszik szerepet. Az ET szám adja meg, hogy a felni mértani középvonala hány miliméterre esik a felni felvekvési felületétől. (az az a felni az agyhoz képest befelé vagy kifelé szélesebb)
A 3-as BMW felnik inkább befelé szélesebbek, emiatt egyrész marhára hülyén néz ki, hogy olyan keskeny lesz emiatt a nyomtáv, másrészt a felni eléri a féknyerget, vagy a lengéscsillapítót, vagy valami mást. Feltehetőleg meg sem lehetne húzni rendesen a csavarokat, vagy ha igen, akkor nem forogna a kerék.
Egy kérdés hátha tud segíteni valaki...A múltkor láttam a Nyiregyházi Bmw kereskedésben egy vörös 3-as cabriót.19-es felnivel (313 a száma azt hiszem) BMW Performance ez volt ráírva Hasznaltauton is fent van az autó....Kérdés fel lehet ezt tenni az én E60-asomra???? Talán 255/40/19 gumi volt rajta az aláfér de a felni bírná???
Azok számára, akik nem szeretnének több százezer forintot költeni arra, hogy a BMW-jükben legyen egy navigáció, és pótmegoldásként azt sem fogadják el, hogy valamilyen GPS-t "kiraknak" a műszerfalhoz (én magam sem támogatom ezt, mert eléggé cikis egy szép BMW-ben), azok számára javaslom - elfogultság nélkül - azt a megoldást, amit én is találtam.
Ez egy visszapillantótükörre rápattintható visszapillantótükör, ami tartalmazza a GPS-t.
Nem kell vezetékelni a vevőt, mert az benne van, és egyből az égre néz. Csak 12 voltot kell bekötni neki, ami megoldható szépen is, és nyilván a legtöbb tükörben eleve van 12 volt (pld. a fényre sötétedés miatt). Az egyetlen dolog amit vesztünk vele, hogy az esetleg gyárilag fényre sötétedő tükör ezáltal el lesz takarva az új egység által, de annyi baj legyen. Számomra sokkal gyakrabban kell a GPS mint a fényre sötétedés:)
A készülék mást is tud, pld. videót lejátszik, telefont kihangosít (nyilván az utóbbi nem lesz egy jó minőség).
Ha valaki magánszemélyként számlásan 4 db téli gumit szándékozik vásárolni (bárhol), olyan 200-250ezer Ft közötti értékben és azt nem tudja költségként elszámolni, akkor tudnék segíteni abban, hogy a számla végösszege 10%-al kevesebb legyen. Felnivel együtt is lehet, vagy ha csak a felni, az is érdekel.
Sajnos kint -5fok volt tegnapelott de ez jeghideg levegot fujt. Webasto feliratot nem talaltam es ami a legbosszantobb , hogy a vetelnel fontos szempont volt a webasto mert az elozo kocsimnal /audi a8/ sokat hasznaltam. 10millio koruli vetelarnal egy ilyen atb.szas mar faj.
Megkaptam egy újabb hibát ... Indításkor PDC error és tolatáskor a PDC nyomógombja villog. Tolatáskor, vagy kézzel bekapcsolva a monitoron megjelenik az autó sémája, de nem érzékel egyetlen szenzor sem. Kb 5-10 perc autózás után eltűnik a hibajelzés és működik rendesen a PDC. (egyenként nem teszteltem a szenzorokat - holnap megteszem ezt is)
Hab a tortán az, hogy kézzel tisztogattam a szenzorokat a bogaraktól és erőteljesen ököllel rávertem mindegyikre, hátha kontakt hibás valamelyik. A bal hátsót sikerül kivernem a helyéből, így most az bent lóg a vezeték végén a lökhárítóban. Kitapogattam, de nem sikerült rájönnöm, hogy mi tartaná a helyén. Kérnék egy kis útbaigazítást, hogyan tegyem a helyére.
Szia! Egy bizonyos hőfok alatt fúj meleget. Ha jól tudom 18fok, vagy ekörűl valahol. Szóval az autó maga tudja hogy hideg vagy meleg levegőt kell e fújnia. Ha az autódban van álló fűtés (Webasto) akkor a motortérben találsz egy fehér Webasto matricát. Az mivel az állófűtésnek valahol meleget is kell termelnie ezért van benne egy kis olajkályha ami az üzemanyagot használva felmelegeti az utasteret illetve a hűtővizet. Mikor a az állófűtés aktív, a kocsi aljából kattogásokat lehet hallani. Azonban 2liter alatt és alacsony akku feszültség mellett nem kapcsol be.
Mintahogy énis örültem tavaly..hogy reggel meleg autóba szállok majd be... :D jah :S ..volt ugyanolyan hideg!!A szőrmajdnem kiesett az orromból,aztán itt felvilágositottak igy jártam..
Nem lehet, hogy csak állóhelyzeti klimád van? Ez csak átszelőzteti az utasteret, a beállított idő alapján. (én még nem próbáltam, nyáron van jelentősége)
Sziasztok. 2 hónapja van meg a 2009-es 535d-m, a hirdetesben az allt, hogy van benne allofutés, távirányitó nélkul. Pr´bálgatom én a timer funkcióval elinditani de sehogyan sem megy. Tudja valaki, hogy miket kell beállitani, hogy meleg levegot fujjon? Vagy átvágtak és nincs is benne állófutés?! Koszi.
2004 óta csinálom mi hoztuk az első modult azóta működik az összes autó ,biztos hogy nem lesz semmi baja, akit ilyet mond az nem ért hozzá,vagy nem szakszerűen csinálta
nyugottan berakhatod ,bármibe tudok segíteni,sőt itteni vagy az e90 fórumról még olyat is csináltunk hogy otthon szerelték a segítségemmel.
azóta nagyon sokat fejlődött a modul is, már van PIP verzió, vagy érintő képernyős ,
"Kaméleon" hibajelenség :) Mivel mindennek a lelke a Mechatronik, így a létező összes szimptómát képes produkálni. Vannak esetek, amikor az átvezető tömítések cseréje is megoldja a problémát, de van amikor belső fals átjárás, szivárgás van, vagy nem megfelelően működő mágnesszelep. A BMW-nél nem olcsó mulatság, pl ritkább modellekhez akár 800ezer ft is lehet egy Mechatronik. Közvetlen a ZF-től kb fél árban beszerezhető. Így a gyakori modelleké akár 200ezer ft alatt is.
Köszi a felajánlást, lehet, hogy megnézem majd. A cég fényezőjét ismerem, lehet, hogy ő tudja ki a polir maestro. :) Én most csak waxoltattam, mindösszesen 5 ropi volt, de ezzel a művelettel nem tudnak komoly kárt tenni. :) A polírt még nem merem bevállalni.
van már olyan modul ahol nem kell külön távirányító,és van egy olyan can interfész hogy bármilyen utólagos külső infra jel hozzá kapcsolható-rendelhető bármelyik gyári gombhoz!
nincs sajnos, titkolják:) én a 14-ben vagyok, ha arra jársz, megmutathatom, nálam mit csinált, és ha tetszik, hajrá:) úgy emlékszem, 25.000 lenne a szürke totál polír, a fekete meg 35(?).
Az LCI-s előlapját kell használni a 8db extra gomb miatt, de a régebbi klíma vezérlő gombjai kicsivel kisebbek, mint az LCI-s klíma vezérlőn. Emiatt a gombok körül kb +1mm hézag marad.
Nem csúnya és nem vészes, de ez van. Én így használom. Azt lehetne tenni, hogy a két előlapból lehetne egyet csinálnni, de ahhoz tökölés és kézühyesség kell.
Én megvettem nyáron aztmondták, hogy jó hozzá és most rakta volna fel a gumis és a hátsókra ment volna fel csak az elsőkre nem! Lci-s a tied? mert a sima e60hoz jo ami nem Lci-s elvileg, E60Lci-s-re nem megy fel ahhoz kell az X
Szívesen. Azt hiszem, hogy csak annyi a gebasz, hogy gyárilag nincs aktiválva a navi. Ha jók az emlékeim, szoftveresen előhozható, de maszi mindent elmond majd. A telefonos kérdéseddel kapcsolatban azt hiszem, hogy valami ősrégi Nokiával kompatibilis az autó, talán a 6310-el.
Úgy gondolom, hogyha valóban navis lenne az autód, annak bizony alapból ott kéne lennie a főmenüben. Az LCI előtti E60 almenüjéből nem lehet a főmenübe varázsolni a dolgokat. A navi vagy ott van, vagy nincs. Sanszosnak érzem tehát, hogy nincs az autódban navigáció ugyanis attól, hogy kis board van az autódban egyáltalán nem biztos, hogy van benne. Az E60-ban a navi nem volt alapfelszereltség, extraként volt rendelhető mind a business (kis board), mind pedig a professional (nagy board) navigáció. MP3-at azért nem játszik le, mert azt alapból nem tudták lejátszani a kis board-al szerelt autók csak a nagy board-al szerelt verziók.
A jó hírem viszont az, hogy szoftverfrissítésel szerintem mindkét problémád megoldható tehát aktiválható az MP3 lejátszó és ha nincs az autódban, akkor a business navigáció is.
Nem mondom, hogy menj márkaszervizbe. :) Van egy sokkal autentikusabb és profibb ember. Konkrétan Maszibmw tud segíteni, keress vissza a hozzászólások között és írj neki. Azt hiszem ma vagy tegnap hozzászólt a fórumhoz.