a Justified detroiti évada is király. a rosszfickó telitalálat, a nihilista gyilkos. a érdekes volt hallani mi az ízlése, és amúgy jó a hangja is (én is hallgattam azokat a számokat)
a sztori ismerős, talán a rum puncsos párosának is volt ilyen sztorija. de pár húzás teddy magyk vonása, (a kocsi ablakának kővel betörése, az állhatatlansága etc).
szóval egy korrupt bíró és annak van egy füzete.
az egész Raylan középkorba lép, áthelyezik, kezelnie kell a tini lányát, és egy fling be keveredik az ügyvédnővel, aki bűnözőknek dolgozik...
8/10
Mob Land
hamar elfelejtős, de jó krimi. könyörtelen bérgyilkos kezdi felgöngyölíteni egy rablásnak elkövetőit amivel meglopták a new orleans-i maffiát. a másik oldalon a kisvárosi seriff Travolta-val a szerepben.
Háát ez meg mi vót. Egy furcsa Man on the high castle klón. Két csaj 1940-ben feltalál egy időgép tévét, amivel csak előre látnak. Látják Bowie-t, meg ilyesmi.... Aztán elkezdenek ezzel beavatkozni a II. világháborúba régi filmhíradók alapján....de az egész amúgy zavaros. Néha énekelnek, van hogy 3 percig csak azt mutatják hogy ide oda szaldgálnak borosüveggel a kezükben, aztán a bohókás szereplő hirtelen hadmérnök lesz aki komoly erkölcsi aggályokat keltő hadi akciókat tervez, majd megint csak iszik, nevetgél.....majd van hogy valami furcsa zongorán disszonáns dallamokat játszik. Mindenki rohan, siet állandóan. A háború a beavatkozásuk miatt rosszul alakul, majd hirtelen ugrunk az időben már gyereke is van a két szereplőnek...what? Volt néha pár tiszta pillanat benne, de ez pont az mikor a scifit művészi köntösbe tekerve valami vacak jön ki eredmények...önfszvrő művészkedés.
Műanyag égbolt után mi mást is akarhatnék, mint műanyag emberekről szóló filmet.
Valahogy sejtettem, hogy ez egy akkora orbitális állatság lesz, hogy az már-már művészet. Az első óra olyan csodálatos gegparádé, hogy könnyeztem a röhögéstől. A második felére picit kifárad, meg jön a nagy mondanivaló további ragozgatása. Persze, ha van film, aminek ez jól áll és még hajlandó is vagyok megszívlelni, akkor az itt van. + Billie Eilish. Az biztos, hogy erre az igazán különleges kasszarobbantóra még nagyon sokáig fogunk emlékezni.
Már az előzetesek is elég meggyőzőek voltak, kiszáradt Balaton, kiszáradt Duna meder, apokaliptikus magyarországi képek, első blikkre ilyen Kupolaváros titka :D meg Idő urai design. Végre újra értelmes és magyar (!!!) sci-fi. Kereken 100 évvel később járunk, a nagy világégés után a 2123-as Budapestből nagyjából egyetlen kerület (XII.?) maradt fenn, azt is egy védőburok alá kell vonni és mivel roppant szűkösek az erőforrások, szigorú szabályok mentén élik a polgárok a mindennapjaikat. Fejenként 50 évig, utána át kell adják a helyüket és testüket va… :))) Szóval OK, hogy jól néz ki a Szabadság-szobor, meg a Last of Us-os Diósgyőr és Tiszai pályaudvar is :D de itt azért ennél jóval többről lesz szó. Végre egy új sztori, sosem tudtam kitalálni, hogy mi lesz a következő fordulat. Vagy talán csak a legvégén, mindegy, a lényeg, hogy vannak aktuális kérdések bőven, öko-dilemmák mellé egy kevés személyes dráma majd egy kis evolúciós thriller. Ilyen van? Nem baj, ha nincs, most találtam fel, szívesen! A megvalósítással volnának problémáim, láttunk ennél már bőven jobb rotoszkóposat is. Sztori közben csepegnek az infók, elvárja a néző figyelmét nagyon, de szerintem a háttérsztorit picit hanyagul és talán pontatlanul vázolja fel és így pl néhány helyszín (stb) esetén nem tudom, hogy jön ki a matek, de kár erre koncentrálni. Elég jó darab összességében, a TUDOMÁNYOS fantaszikus témák iránt érdeklődőknek nagyon ajánlom.
Oké egyelőre meg is van az év filmje. Nem volt rövid, de előredőlve majdnem mozdulatlanul néztem végig. ILyen feszült, nyomasztó filmet nem is tudom láttam-e eddig. Nagyon visszafogott alkotás. Nehéz elhinni, hogy a falusi testvérek színészek, nem pedig igaziból a redneck típus legaljának tagjai. Tulajdonképpen thriller...de nem lehet beskatulyázni. Mindenkinek igaza volt valahol. Talán a férfi főszereplő szögegyenes következetes jelleme, és nagyszerűsége volt túlzás. 10/8.5
Köszi az ajánlást. Érdekes film. Nyilván társadalomrajz/társadalomkritika, kicsit depresszív vonalú, "tételmondat: “valami nincs rendben a férfiak és a nők között” (filmtekercs.hu). Vannak gyengébb pontjai, például a gyilkosság-jelenet, ezzel együtt behúzott több César-díjat is. Azt mindenesetre elérte, hogy motoszkál a fejemben. Ezt értékelem is: 7,5 / 10.