Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Most ismerkedtem össze a már mindenhol látott 4 hengeres építőjével. Tegnap este beszélgettünk vagy fél órát a motor készítéséről, meg arról, hogy milyen "állatul" ment (a haverja japcsi gépével állta a tempót 160-körül, meg gyorsulásban se nagyon maradt le...stb.), meg miután eladta és látta, hogy mindég egyre lepusztultabban... Próbáltuk név alapján összeszedni a 4-eseket (80-86 között min.3 biztosan volt Miskolcon) Amit te írsz az (többé-kevésbé) illene az Istvánra, de ő vill.szerelő volt, viszont a környezet stimmel. Ha ma beszélünk, majd megkérdezem, hátha tudja. Tudom, sokszor volt már, de beteszem ismét hogy lásd és még várok tőle sosem publikált fotókat:-) Ha ez itt offnak számít(és akkor bocs:-), légyszi szóljatok és ilyen dolgokkal kapcsolatban legközelebb átköltözünk a másik oldalra! Üdv: ARTUR
Üdv artur66 ! Ha jól tudom Miskolci vagy , és lenne 1 kérdésem hozzád ! Kb. 83-84 körűl voltam Miskolcon 1 haverommal a rokonainál , és az onokatesó mondta . hogy van egy ismerőse aki bányamérnök és épített 1 négyhengeres P20-ast . Meg is kerestük ( ez egy lakótelepen volt ahol 10 emeletes panelházak voltak ) ,mert néhány házzal odébb volt a garázsa , de csak a kéthengerese volt ott amin Babetta gyújtás volt az is rendesen átalakítva ( tekercsek ,elektronika, ha jól emlékszem ) ,meg a motor is igényesen átalakítva, talán piros volt a gép . Esetleg tudsz erről valamit te is ?
Nagyszerü! 6-os váltot is gyártottak már csak 10 dugattyus t.féket kell bebizonyitani, és mehetük a Lovashoz uj kiirást csináltatni! Apropo a turbot lefelejtettük.
Várjál csak! A fékpadi jegyzőkönyveket vedd csak elő! Ott van az aluhengeresnél (tehát gyári az is :-)) ), hogy Beringer gyujtással. Azt a faszit pedig ismerem. Ma is farag gyujtásokat.
Értem amit mondasz, szerintem is hátrányos a P20-asokkal szemben, hogy egyre komolyabb megkötésekkel korlátozzák a lehetőségeinket, míg egy gyárilag megsz.nélküli, tárcsafékes, motor mehet simán. Ha előkotrok valahonnan egy ilyen, vagy akár gyárilag membrános, központi rugós, vizes gépet az is mehet majd?
Ügyes a srác és vad is , de nagyon link a felkészülés hiánya miatt , a szerelésről meg ne is beszéljünk , bár nem hiszem , hogy annak nevezhetjük ami a műhelyében zajlik :)
Teljesen együtt érzek veletek , mert vagy teljesen ( ezt nem csak a 24-órásra értem ) széria valami , vagy nem ! De széria motorral meg szerintem nem illik versenyezni , főleg nem veteránnal ( azokra jobban kellene vigyázni , de persze kihangsúlyozom újra ,ez az én véleményem ! ), mert ha a kiírásban benne van a " ....leg...." szó , abból úgyis verseny lesz , a versenyre pedig illik felkészíteni a motort is .
Ez volt ott tavaj Csegén , egy Debrerceni haveromé , de többnyire akkor űl rá ha néha elindúl versenyen ( és persze szerelni is akkor szokta ) , szóval hozzátok képest hobby motoros !
Tavaj 3db 250-es 2-ütemü 2-hengeres 2széria 1 speciál de a szériák jobban mentek a másik csak szép volt. Nincs megalkuvás csak a tököm tele van azzal, hogy nekünk csak visszafejleszteni lehet.