Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
Az olyan gépeken amiken be lehet állítania 3:1 módot mi változik meg a gép működésében ilyenkor? (Csak azért kérdem, mert az előző gépemen volt ilyen, viszont a só az ennek a beállításától függetlenül elfogyott belőle.....)
Mondjuk a mostani gépemen nincs is ilyen, helyette azt írja a manual, hogy "rendelkezik tablettafelismerő funkcióval". Végülis nem lényeg, soha nem használom só nélkül a gépet, csak érdekel.
Nem mintha ez a "tablettafelismerő funkció" nem lenne alapból gyanús.
Ha világít a csap ikon, az annyit jelent, hogy meghatározott idő alatt nem történt meg a feltöltés. A sótartálynak nincs köze a feltöltéshez. Ha só nélkül használták, akkor a lágyítómű lehet ledugulva/ beszűkülve, és ezt nem tolerálja a vezérlés. Kényszerlágyítással, kiszerelve megkisérelhető a regenerálás. De az is lehet, hogy minden oké, csak az érzékelő nem érzékel. Szóval kisérletezhetsz, de egy hozzáértőt is kereshetsz - ez nem távgyógyításos ketegória...
Értem csak fel nem foghatom. :) Hogy van köze a sótartálynak a vizcsap ikonhoz? Vagy mit pucoljak ki. Vettem már le az oldalát a viz mérést végző hall elem jó kapcsolgatott szépen mikor ment át rajta a víz. Számottevő trutyi sem volt a járatokban. Vagy már az is sok? Só tartályt még nem vettem le az körül lehet valamit pucolászni? Lehetséges e hogy vákum keletkezik a tartályban, vagy túlnyomás ami meg fog valami szelepet. És ez a só fedél levétele hatására megszűnik. Következőben azt próbálom ki, csak a fedelet veszem le és vissza. Meg őrjít ez a gép! üdv
Bosch mosogatógéppel kapcsolatban kérdeznék. Világit a csap ikon.
Az a tipus aminek a közepén van egy sötét kijelző szerűség de csak ledes kijelzésű, a kijelző oldalán jobbról balról nyomógombok.
Ez az elrendezés mai napig forgalomban van.
Na szóval néha megjelenik a program végén a csap ikon. De azt vettem észre hogy fullra só nélkül használták.
Fel öntöttem sóval három hónapig ment hiba nélkül. Most megint írogatja a csap jelzést mikor csinálja leveszem a só fedelét, tuszkolok bele sót ami belefér aztán megint megy hibajelzés nélkül. Nincs e valami szerviz menü ahol ki írná hibakóddal, akárhogyan mi a baja?
Bosch SMS54m48eu a típusa, hogyan lehet belépni szervizmenübe vagy van e külön hibakód kijelzése?
Most költöztem be, "örököltem" a gépet az előző tulajtól. Az első mosás alkalmával mintha minden rendben ment volna, aztán mikor már tettünk is bele dolgokat, megállt benne a víz. Azóta kimerregettem kétszer, kihúztam, ellenőriztem hogy nincs-e megtörve az elvezető cső, de semmi.
Sziasztok. Bosch sgs33a12eu géppel van problémám. Nem megy el belőle a víz, másodszor meregetem ki belőle pohárkával. Van erre bármi javaslatotok? Köszi
Van egy 10 éves masinánk - Indesit DSG573s mosogatógép. A08-as hibakód kijelzéssel megáll, eddig csak néha-néha, most már teljesen használhatatlan emiatt! Ha valaki tudna nekem segíteni, azt előre is megköszönöm!
Hátha itt hamarabb vagy jobban tudják, hogy : a Whirlpool ADG 931 mosogatógép motorja és szivattyúja csereszabatos-e a Whirlpool ADP 232 S WH motorjával szivattyújával? Egy bontott ADG 931 motort és szivattyút raknának be a ADP 232 S WH-ba ha lehet? Lehet?
Üdv! Van egy Indesit IDL-40 mosogatógépünk, a program elindítása után kb. fél perc múlva megáll, a két középső led villog ami a használati utasítás szerint zárt vízcsapot jelent. A vízcsap nyitva van, a gép hátúlján a kis szűrő a vízcsővet leszedve látszik, hogy tiszta.
Leszedtem a gép oldalát így kipróbáltam és látszik, hogy a labirintus tele van valami trutyival és a felső kék félkör alakú részen épphogy csordogál csak a víz.
A labirintus eltömődése lehet a hiba? Ha igen akkor ezt, hogy lehet leszerelni úgy, hogy ne törjön el?
Szerintem mivel némi kísérletezés után elindul, ezért óriási gáz nem lehet. Én arra tippelek, hogy kiszáradt(ak) benne az elektrolit kondenzátor(ok), aiket ki kellene cserélni. Mosógépnél hasonló hibával nem is egyet javítottam már.
AEG Favorit AAAUTO mosogatógépem azt játsza, hogy megnyomom pl. a eco 50 programgombot, kiírja, hogy 146 perc, de azonnal nulla percet ír és villog a nulla.
2-3 próbálkozás után már nem nulláz, kinyom egy kis vizet és elkezd visszaszámolni mintha menne a program.
4 perc elteltével beengedi a vizet és hibátlanul lefut a program.