"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Emberi tényező: pozitív és negatív irányú tévedés egyaránt lehetséges.
Pl:
-
Középkorú szurkoló: Szia!
Ork: 'rtyát
Középkorú szurkoló: Parancsolj és itt a bérletem is, csudás napunk van, nemdebár?
Ork: 'znemtevagy öreg,húzzál anyádba
Középkorú szurkoló: Valóban kissé kedvezőtlen a kép minősége, tekintve, hogy a felvétel elkészítésének körülményei némiképp hátrányosak voltak - különös tekintettel a fényviszonyokra-, továbbá az idő kérlelhetetlen múlása sem a képet hordozó festékanyagot, sem a megörökített biológiai szerkezetet nem kímélte, ugyanakkor határozottan állítom, hogy a kártyán látható alakzat és jómagam azonosak vagyunk minden elképzelhető tekintetben.
Ork: *orrbabassza
+
Középkorú börtönviselt, kitiltott szurkoló: Szia!
Ork: Szevasz geci, gyere be,nenene, hagyd a faszba.
A beépített chiprendszer, amiről annyit beszélnek nyugaton már/usában már ültetnek be emberekbe, könnyebb az azonosítás, orvosi ellenőrzés, stb/, akkor az is mehet ??, mert úgy még jobb az azonosítás. Nincs határ ?
Könyörgöm egy foci meccsről van szó, ahol eltöltünk 100-120 percet és nézzük a szenvedést. Egy sima labdarúgó meccsről !!!
Nem egy bank trezorjába akarunk bejutni.
MA : csak az mehet be aki megadja az adatait, ezt ellenőrzik, majd kap egy kártyát és ezzel bérletet vagy jegyet vesz.
Bemenetekor ezt ellenőrzik + kamerák tömege vesz mindent mozdulatot az új stadionban. Fürjes Balázs erre külön büszke is volt.
Szerintem itt arról van szó, hogy van egy szurkolói kártyád (amit bárkinek odaadhatsz), ennek ellenőrzésére nincs megfelelő (agyi)kapaitás (ogrék), ezért hozzárendelnek egy másik azonosítót. Ezzel bizonyítható, hogy valóban a kártya tulajdonosa lépett be a kapun. Én ennyit látok benne, semmi többet.
Én könnyebben elfogadnám, ha mindenki számára kötelező lenne. Tehát, a dózsások, kondások, fémtolvajok stb. Szépen mindenki, ha nem hajlandóak, akkor marad a TV.
Ha a gyökér szhelyiek csak szurkolói kártyára adnak jegyet, akkor mi is megtehetjük.
Én csak a kubatov oldaláról látott dolgokat mondom. Egyértelműen ő kijelentette pár hónapja, hogy a székház nem fog visszaköltözni a stadionhoz, hanem marad kőbányán. A bejelentett cím is az lesz.
Na ez szépen ki lett sarkosítva. A központ (a stadion, klubház) a IX kerületben (ahogy eddig is, a stadion sosem volt a miénk, nem is értem, miért kell ezzel érvelni...), ja, hogy az edzések a népligetbe vannak? Na bumm, a népliget mindig is a "mienk" volt, az volt a második otthonunk. Az is maradt.
A biometria a gond itt, a kártyát elfogadtam meg a millió kamerát is. ÉN már kötöttem kompromisszumot mert megértettem a biztonsági megfontolásokat.Ezt nem kötöm meg.
Amúgy szerintem folyamat logikával megoldható, tipikus pénzlehúzás.
Ha a kapu nyílik akkor tenyérolvasó mellett is nyílik.. Ez nem oldja meg. Láttam olyat is amúgy, hogy csóró, nagyon öreg nyugdíjast beengedett a szekus emberségből.
Épp ezért tartunk előrébb, mert az ilyen lusta alakokat kibaszkodjuk a keretből. A Laczkó (most túl azon, hogy anno az első alkalommal lelépett a kondához vagy a vasashoz, már magam sem tudom), külföldön se tudott maradandót nyújtani az olasz másodosztályba, a keretbe sem fért be. Most láttuk miért. Menjen csak a kondába, nyugodtan. én Jovanovicsot jobban sajnálom, pedig ő sem egy labdazsonglőr.
A nyolckerben egyszer az egyik térfigyelő kamera alatt meghúzták a kocsimat. Bementünk, kértük hogy nézzék meg. Ott heherésztek hogy minden második működik és ilyen dolgok miatt nem szokták visszanézni. Egy napos intervallumról volt szó, mondták hogy annak az átnézési ideje a tapasztalat szerint video óra x 1,5.
Egy haveromnak az Astoriáról lopták el a leláncolt bringáját, na ott sem került elő felvétel, de az eltűnt francia lányról is értèkelhetetlen dolgok kerültek elő pedig az a belváros közepe volt.
Túl van ez misztifikálva de szeretni szeretnék hogy így legyen. Most még időben vagyunk az ellenérzések kifejezéséhez.
Egyébként kétlem, hogy ezt még idén meg tudnák csinálni. Vagy legalábbis október/november előtt lehetetlen. Mind a rendszer - főleg, ha teljesen új! -, mind a lenyomatok vétele. Mire letesztelik a működését, csak az kb. két hónap lehet. Utána kell idő arra, hogy kb. 30 000 ember bemenjen személyesen és autogrammot adjon, plusz a jogszabályi háttér kialakítása, nyilatkozatok készítése (mert ehhez biztosan alá kell írni valamit, ezt szerintem nem írhatják rá a kártyára, hogy "elfogadom a szabályokat" stb. Nem mellesleg nyilván támadni fogja a tábor a dolgot, szóval legalább 4-5 hónapot biztosan elhúzódik. A stadiont pedig anélkül is át lehet adni, mert ugye nem fog mindig működni a rendszer (lásd: válogatott / koncert)
Egyébként a SkyBoxnál is ez lesz? Legalább a politikusok is "rabosítva" lesznek :D (kétlem, valszeg CSAK a mezei szurkolók mehetnek be így)
hja. kivancsi lennek a motoros robbantorol mennyi ideig tudtak visszakeresni kamerakkal egyaltalan azt h merre ment. mert ebben a feltetelezett orwelli vilagban azt kelelne hinnunk, hogy legalabb budapesten belul tokeletesen le tudtak kovetni a mozgasat. en megis saccra azt mondanam, hogy egy annyit tudnak maximum merre indult es es kb 1 kilometerig kovetik. utana elvesznek a kulonbozo rendszerek, bedoglott kamerak, hianyzo kamerak rossz es elveszett felvetelek utvesztojeben.