Sok igazság van abban amit írtál. Egy dolgot hoznék fel a védelmükben , hogy könnyebb szaroznunk ,mint talpra állítani a klubot,mert lehet nekünk 50x igazunk , nekik meg csak egyszer, ha összeáll valami, mindenki azt fogja mondani , megcsinálták. Ha kényszerprojekt ha nem, abban talán megegyezhetünk ,hogy több pénz jut játékosokra ,bérekre mint eddig. Szóval lehetne ezt jobban csinálni,de talán érdemes arra várni tanulnak -e a hibákból.
Engem sokkal jobban aggaszt, hogy a magyar fociban a pénz nem jár a tudással ,fejlődéssel karöltve. Gondolok itt arra , hogy idejön az üzleti világból egy manager , aki azt gondolja elég dörzsölt ahhoz , hogy átlássa , megértse , megreformálja a közeget,de nincs annak a tudásnak a birtokában hogy megállapítsa , hogy Kovács és Szakály , meg az általuk idehozott slepp milyen célokra alkalmas. Ki a szakmai főnök? Tudjuk-e hogy nem elég bízni az edzőben, kötelezően játszatott fiatalban , meg tudjuk-e ítélni mikor kell irányt váltani ? Rossz tanácsokkal ellátva a haveri közegben évekig cserélgethetjük a játékosokat különösebb szintlépés,és eredmény nélkül. Lesznek retorziók? Szakmai főnök? Valaki felügyeli a MOL-nál a projektet , lesz takarítás ha nincs áttörés? Ezek határozzák majd meg azt amiről írtál . A szájukból sok hangzatos faszság elhangzott a szezon elején ,meglátjuk majd hogy feljebb akarják vinni nyártól a minőséget , vagy csak a nevek lesznek újak minden évben mint Fehérváron voltak.
Egyébként meg nem érdemes elbagatellizálni ezt a 7Md forintot.
Ez pontosan az az összeg, amit hosszú-hosszú éveken át senki SEM akart/tudott kifizetni a tyúkszaros csapatunkért.
Ha ez egy olyan elhanyagolható smafu pénzecske volna, akkor valaki már rég korábban kifizette volna a belgát. Különös módon, ez egészen tavalyig azonban nem történt meg.
Én nem tudom, mekkora büdzsékkel működget egy magyar focicsapat, de a MOL sosem ígérte azt, hogy itt 8 hónap alatt akkora lesz a rendelkezésre álló keretösszeg, amivel vetélkedni lehetne a fradit működtető bűnözői körök korlátlan lehetőségeivel.
Egyébként a transfermarkt adatai értelmében az Újpest játékosainak értéke kb 5,2Md forint.
A gazemberek csapata pedig kb 21,5Md forint.
Csak kis érdekesség, hogy a miénknél „olcsóbb” magyar csapatok értéke átlagosan kb 3,4Md forint. Vagyis az Újpest „csak” kb 1,5 annyit ér, mint bármelyik többi, a nerdózsa viszont kb HAT ÉS FÉLSZER annyit!
Ebből egyrészt látható, hogy orbitális a különbség, nem érdemes máris azzal összehasonlítani. Másrészt az is, hogy olyan nagyon azért egy magyar csapat számára nem bagó az a 7Md forintocska sem. Harmadrészt pedig vélhetően az éves fenntartási büdzsében is hasonló mértékűek lehetnek a különbségek.
Felőlem azt engedjünk el, amit csak szeretnél. Fog attól valami vagy bármi megváltozni? Lesz ennek hatása, hogy valamiről te vagy én mit gondolunk és ide esetleg leírjuk?
Nézd, én továbbra is igyekszem türelmesnek maradni, türelmem az van és az az enyém :D A belgával is az voltam, volt 10+ éve (vagy mennyi) és csak elég sokára éreztem úgy, hogy átlátok a szitán.
Ezek a molosok meg tök újak, most jöttek, ígértek ezt-azt, de azt egy szóval sem, hogy itt 8 hónap alatt jön majd el a kánaán. Nekem nem szimpi, hogy máris kb ugyanúgy igyekszenek egyesek látni a történteket, mint a belga 10 évét, de én ezt is leszarom, nem kérlek meg téged, hogy engedj el ezt vagy azt :D
Sajnálom, nem tehetek mást, csak saját magamból indulok ki, a saját tapasztalásom, értékrendem és prekoncepciói alapján feltételezek bármit is vagy helyezkedek valamilyen álláspontra. Én még ott tartok, hogy korainak érzem a pálcát törögetni még akkor is, ha bizonyos dolgokat szerintem lehetett volna jobban is csinálni. A többiről meg pont annyi fogalmam van, mint neked: vagyis SEMMI!. De ha töröm is a pálcát, akkor sem lesz semmi, ők a tulajok, az ő pénzük, ez van.
Azt max a végén kiderül, hogy benéztem. Na, és akkor is mi van? :D
Ljuljic hiába mozog keveset, jó a gólérzékenysége. Brodic mostanában ilyen rögzített helyzetekben jól érkezik, de mezőnyben ő is egy nagy 0. Horváth és Beridze sem gólvágó, ha leveszed a Ljuljicot a pályáról, mégis ki fog gólt lőni?
Ljujic? Van évi 5 jó meccse, aztán eltűnik, megsérül,és van hogy nehezen kapja el a fonalat.
Valami fejben lehet vele.Tulajdonképpen tudna ő magasabb szinten is játszani, de nem véletlen hogy Ausztrália, Dél-Korea, Azerbajdzsán, Izrael futottak még csapataiban kapott szerepet.
Ha azokat a meccseit megnézed, amik a tavalyi, meg az idei szezon elején voltak, megállná a helyét egy holland, belga középcsapatban, de neki már előttünk is az volt a problémája, hogy nem tudta megvetni sehol a lábát. Lassan 3 éve ismerjük, kezdjük látni miért. Pedig benne van valami amire nekünk szükségünk lenne, amikor megy neki, olyankor abszolút vezér szerepet tölt be a pályán.
De most itt menet közben mit érünk azzal, ha ezt így kimondják? Mármint kifelé, a külvilágnak. Mert részemről ahhoz kétség nem fér, hogy házon belül mennek a lebaszások. De mostmár ezzel a kerettel kell végigvigyék. Edzőt talán már keresnek...
Elég lesz nekem az is, ha nyáron önkritikát gyakorolnak. Hangsúlyozom: 7Md forintot már kibasztak az ablakon, azt csak nem hagyják veszni!
Illetve a "finomhangolás" és társai azért tényleg elég nagy butaságok voltak.
Köszönöm válaszodat, kb. ennyire egyszerű lenne ezt kimondani a kompetens személynek. Az őszinteség sokkal gálánsabb, mint a hablatyolás. Persze nehéz dolog a tévedéseket beismerni.
Nincsen egy tökös oknyomozó újságíró-felőlem lehet fradista érzelmű is, aki legalább kérdezné, piszkálná egy kicsit hogy mi történt Ljuljic-csal ősz óta?
Vélhetően nem is tudnák megfogalmazni, szavakba önteni, hogy hol baszták el. Nyáron kirakták a rosszabb, de sajnos jobb játékosainkat is.
Hoztak néhány kb hasonlót, meg egy-két jobbat (pl a kapus) meg egy tejbetök edzőt.
Ezen kívül van ez a bamba Szakály még ott nekünk és mivel alapvetően már a csapat megvásárlásával atomra szétköltekezték magukat, ezt az évet spórolósra vették. Dióhéjban szerintem ennyi a lényeg, de ezt nem fogják beismerni.
Ezen kívül persze, a háttérben meg mittudomén hol, olyan helyeken, amiket nem látunk, melóznak valamiket. A belga alatt szerintem minden a világon rottyra le lett rohasztva, minden bizonnyal. Talán azokat az alapvető, operatív dolgokat teszegetik rendbe ezen kívül még.
Alapvetően szerintem egy nyugalmas évet akartak maguknak ezzel a 6. hellyel, talán azt gondolták, hogy mindegy ez most, de kiesni csak nem fognak, csak legyen végre nyugalom a csapat körül. De aztán jött ez a rengeteg betegség, sérülés és ez az edző meg nem úgy néz ki, mint aki képes felpörgetni egy bármilyen csapatot (Gézát jobb lett volna megtartani) stb stb stb...
6 védekező játékos volt a tizenegyből, még jó, hogy rendben volt. Ettől függetlenül nekem ez a védelem továbbra is lassú, a két portugált is beleértve, legalább a széleken lehetne valami gyorsabb játékost kipróbálni. A nagyobb baj az, hogy akcióból a góllövésre pontosan 0% az esély. Az említett 6 védekező játékos miatt Horváth teljesen egyedül marad támadásépítésben, Ljuljic keveset mozog (de ő legalább veszélyes a kapura), Rasak totál 0, így nincs kivel összjátékba kerülnie.
Azt a románt meg nem értem most minek húztuk elő megint, már a sérülése előtt is állandóan nyújtott lábbal csúszott be mindenhova (valahol mintha ki is szórták volna már pirossal emiatt). Karamoko összehasonlíthatatlanul jobb nála.
Most már azt se értem, miért nem ezzel kezdted? De. ha valaki lesen van de nem ér a labdába, akkor a játékvezető nem fúj. Mi értelme van akkor fújni mikor már visszajött lesről és ráadásul a kaput nem veszélyezteti? Mert ilyen nem is egy van minden meccsen. Túlzásokba meg nem kell esni, ha a kapuban van, akkor csak zavarja a kapust nem? Részemről befejeztem, nem vagyok benne biztos, hogy igazad van, de lehet. Abban sem vagyok biztos miért véded annyira a felcsútit.
Számomra elkeserítő és egyben aggasztó, hogy Zseláknak már tetszett ez a szánalmas, ötlettelen játék! Szögleteink nulla, nincsenek támadásvariációk (mondjuk támadás se), büntetőterületre alig megyünk se szabadrúgást, se büntetőt nem tudunk így összehozni. Első pár fordulóban jól ment mert nem ismerték ki a csapatok, nem gondolták komolyan, hogy ilyen unalmas egysíku a focink. Most mindenki tudja, hogy az Újpest egy variációt játszik: hátúl passzolgatás, felívelés hátha lesz bedobás vmi! Se átlővés, se vmi formás variáció semmi. Élvezhetetlen szar, mindenféle elképzelést, váratlan húzást, beindulást, ötletet nélkülöző alapséma! És mégegyszer elszomorító, hogy ezt el lehet adni egy Újpesttel! Szégyen!
nehéz eldönteni, hogy trollkodsz, vagy komolyan írod.
Igen, ha valaki lesről jön vissza, és úgy veszi át a labdát, hogy már nincs lesen, de a labda ELRÚGÁSÁNAK PILLANATÁBAN lesen volt, akkor az les. Viszont Colley most nem volt lesen a labda elrúgásának pillanatában. Amiről te beszélsz, az egy teljesen másik passz volt, az Levinek ment, és nem Colleynak. Ahhoz Colleynak semmi köze nem volt. Akár a kapuban is állhatott volna. Sőt biztos vagyok benne, hogy két perccel korábban is lesen állt valahol, de az se számít. Azt kell nézni, hogy a felé menő passz elrúgásának pillanatában hol áll.
De akkor szokták lefújni, ha azt mondják valaki visszajött a lesről, mikor már nincs lesen. Fel is szoktam tenni a kérdést, de ha nincs már lesen, akkor mitől kap az ellenfél szabadot. Mindegy, ha ti ilyet még nem tapasztaltatok, akkor nem vagyunk azonos hullámhosszon. Felesleges azt ragozni, hogy nem volt lesen, mert én nem azt mondtam, hogy abban a pillanatban lesen volt. Azért annyira ismerem a szabályokat. Látom nálam jobban se sokan.
Valszeg a labda ellövésének pillanatában volt lesen és onnan jött vissza, vagyis amikor a birtokába került a labda, akkor már nem volt lesen. De ez mindegy, mert az ellövés pillanata számít.
Persze. El is fogadom amit írsz, ennyire nem értek hozzá. De, ha így van, mi az a sokszor hallott riporteri duma, hogy lesről jött vissza és beleért a labdába azért ítélnek ellene szabadrúgást? Az csak kamu?
Ez most csak egy szimpla kérdés, vagy Colley góljára gondolsz? :D A passz pillanatában számít, hogy hol áll a játékos. Még ha nem is passz akart lenni, de így sikerült. Akkor már nem volt lesen. Az hogy előtte amikor Levi kapta a labdát, akkor ott kurvára mindegy hol állt Colley.
Ezt a csávót rajtunk kívül mindenki levédekezi. A góljai 2/3-t ellenünk szerezte idén. Ettől eltekintve szerintem most jó volt a védekezés. Látszott, hogy visszatért a 2 portugál, ill. szerintem akit sokat hozott a stabilitásba hátul, az Bese.
Az előbb kiment a fejemből. Ha valaki két másodperccel a gólpassz előtt még elég nagy lesen volt, akkor rá nem vonatkozik, hogy lesről jött vissza? Vagy meddig van az, hogy a lesről visszajövő, ha játékba avatkozik, a megmozdulását lefújjuk?
Meglepően agilis volt a Horváth, a Ganeátol nem vártam ennyit, a Brodics megint harcosvolt és gólt is lőtt. A Tucicnak volt egy szép emelése, végre. Ezzel együtt nem szeretem a döntetleneket, főleg ilyen felfújt műcsapatok ellen. De valami felderengett. Milyen lehetne a csapat, ha nem ez a balfasz lenne az edzőnk.
Azért a PAFC félgőzzel focizott. Nem is értettem a hozzáállásukat, azt hittem teljes erővel győzni akarnak, ha egyszer már esélyük van győzni a bajnokságban. De a meccs nagyobb részében mint jóllakott középcsoportosok, elfocizgatunk, ti is, nem bántjuk egymást oszt jónapot.
Szerintem nem volt ez olyan rossz. A múlt héten rongyok voltak, nem csodálkoztam volna, ha a felcsút ma is felmos velük. De valahogy felálltak, volt küzdés, főleg Brodic és Horváth tűntek nekem elszántnak. Persze, ezzel nem vagyunk ki a vízből, de azért valahogy el kell indulni és hát mégiscsak a listavezető ellen kellett játszani.
Ganea: ezt az embert én sem értem, a belgánál sem volt alapember, mi a fenéért gondolta az új tulaj azt, hogy érdemes megtartani? Azóta sem láttuk... Viszont ma szerintem ő is hasznos benyomást keltett.
Szerencsére a kieséshez ma sem kerültünk közelebb, jó volna végre kiegyenesedni, talán egy döntetlent el lehet csípni a Paks ellen is. Azért ha Brodic és Tucic látványos kísérletei bementek volna, akkor milyen más volna minden! Jót is tett volna az önbizalmuknak, megítélésüknek.
Nem, de ha kikapunk akkor lehet elküldték volna végre már Grzelakot. Ha nyertünk volna talán kapunk egy kis lendületet a közhangulat biztosan jobb lett volna az előző hét után. Ezzel a döntetlennel pont semmi nem fog változni. Grzelak is marad és a játékosok is ugyanott maradnak lelkileg.
A támadójátékunk annyival egyenlő, hogy pontrúgásoknál beadjuk a labdát vagy Gergényi behajítja. mezőnyben pedig Horváth fut előre aztán elveszik tőle a labdát, mert a többi álldogál. Hátul meg botrányosan lassú az összes, az MTK (vagy bármelyik csapat amelyik gyorsabb elől) ma is gurított volna egy négyest.
Ez rohadtúl gyenge volt! Horváthot soha a kezdőbe ezt a Tucicot aki idrhozta azonnali hatállyal ki kell rúgni, a játékost vissza kell adni! Nem értem Karamokot miért nem lehetett volna becserélni a görbehátú helyett! Ez a nyomorult hátúl passzolgatós rohadt mindenségit már!! Változást!
Hihetetlen! Ezt írtam, hogy Colleyra kell figyelni ő szerez ellenünk min.egy gólt. Ostoba béna banda! Zselákkal minden tavaszi meccsünket 3szor nézetném meg! Ez mi T. Zselák? Fos, szar, nézhetetlen.
Láttatok átlövést? Az alapvonalról visszafelé beadást, lekészítést? Cselezést a 16 tájékán, hogy legalább egy szabadrúgás történjen? - Én nem, de csak a 20-perctől néztem.
Szögleteink hatékonysága semmit nem változott az elmúlt 10-12 év alatt. Mai első 6 szögletünk értékelhetetlen. Egy pár játékossal ma is kevesebben vagyunk!
"A NER-nek nem lehet érdeke, hogy ne a fradi legyen a bajnok."
Én is csodálkoznék a 2026-os választások előtt a Postás lenne a bajnok. Fradi szurkolók azt hiszik hogy ők lesznek az örökös bajnokok közben meg a tyúkszaros kis vidéki csapat lenne a bajnok. :-D
A tény az, hogy a súlyos sérüléséből máshol gyógyították meg, és Zalegerszegen bíztak benne, hogy a sok kihagyás ellenére visszanyeri a formáját. Ezért jól érezte magát ott és húzóemberré vált. Természetes, hogy utált volna visszajönni oda, ahol de facto lemondtak róla a sérülés miatt. Ha nem fogadják el a ZTE ajánlatát érte, szerződés szerint itt tarthatták volna, ez lett volna a kényszer.
Szerintem azt azért hiba volna figyelmen kívül hagyni, hogy az Újpest alapjáraton is 7 Md forint az új tulajdonos számára ebben a bajnokságban.
Innen indulunk, bármiféle egyéb költés és igazolás nélkül is.
Ez egy óriási ballaszt, ami a többi csapatot nem terheli és közép vagy hosszútávon magyaráz bizonyos dolgokat. Hosszú távon nem, de mégiscsak egyfajta biztosíték is arra vonatkozóan, hogy például nem hiszem, hogy ki akarnának hátrálni a csapat mögül.
Nekem inkább úgy tűnik hogy nem tudott stabilan bekerülni a Dinamóba. Nem egy fiatal, akit kölcsönadnak hadd tanuljon még. Mondjuk ez a meccs/gól mutató nem rossz amúgy.
Igazad van, pontatlan voltam. Az MTK-ban Molnár Rajmund mellett ott van Jurina is, aki 10 gólt lőtt már. Brodic összekapart kb. 6-ot, úgy hogy sokáig ő volt az egyetlen csatár a csapatban a “zöldfülű” Mucsányi mellett. Ez semmi. Ennyit bárki összehozott volna a csapatból a posztján. időarányosan szerintem Mucsányinak jobb is a mutatója. Nem beszélve a játékáról. Ti láttátok már valaha felugrani egy labdáért, vagy birkózni és egy szabadrúgást kiharcolni? Mert én nem.
És mi lesz ha egyszer úgy dönt a mol, hogy kiszáll a csapat mögül mint fehérváron? Se stadion se csapat (1998 tól nem nagyon van) nem lesz? Mostani pusztulni fog mint a Stadleré vagy irodaházak épülnek ott, vagy esetleg utánpótlásé lesz?
Arra nem gondolsz hogy lehet Saponjic túl sok pénzt kért? Eddig nem úgy tűnik hogy a MOL két kézzel szórná a pénzt. A stadionépítést se értem, most ki a Megyeri úti stadion tulajdonosa? És ki lesz az új stadion tulaja? Az állam vagy a MOL?
Groupama Aréna, Tulajdonos: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Nálunk meg mindenki azt mondja hogy az újpestit a MOL építi.
Csapatnak köszönhetően jópár hétvégét elb...tak! Mostani az nyomasztó lesz: nyernénk vagy döntetlent játszunk akkor a fradi malmára hajtjuk a vizet, ha kikapunk a Föld túloldalára átesünk olyan mély lesz a gödör. Közben Saponjic ma is szerzett két gólt. Hihetetlen érzéssel mondtunk le róla. Bár lehet ha nálunk köt ki itt nem lenne gólja az impotens támadójátékunknak köszönhetően.
És megtetted? Az összehasonlítást. Mert ahhoz képest Brodic pl. 15 gólban játszott szerepet idén (6 gól 9 assziszt), míg Molnár Rajmund 5+7, Mim pedig 9+3. Mindkettőnél jobban teljesít a futball legfontosabb mutatóiban. Kihagyott ziccerek is sorrendben 6-5-4, tehát ebben minimális a különbség. Sikeres cselekben és nyert párharcokban pedig közel azonosak mindhárman.
Sikerül a legjobb játékosunkban hibát találni. Én örülnék azért, ha ő lenne a legnagyobb gondunk.
Brodic elég veszélytelen a kapura, de még ha néha helyzetbe is kerül, úgy is kihagyja. Csak elég összehasonlítani Molnár Rajmunddal vagy Gruberrel múlt héten, vagy azelőtt az ETO-s Tóth Rajmunddal vagy a ZTE-s Mim-mwl (mindez ellenünk). Ők állandóan veszélyt jelentenek a pályán. mondjuk szerintem a horvátnál hozzáállásbeli gondok vannak ezzel a nagyképű, sétálgatós játékkal. Nyomozni kell a pályán, hogy játékba lehessen hozni.
Elméletben Brodic posztját szereti legjobban játszani az ék mögött , mélységből ,lendületből érkezni ,vagy lendületből vezetni a labdát a védőkre.
Ahogy korábban írtam Grzelaknál magasan védekezett a szezon nagy részében a csapat, emiatt eléggé tömörítettük az ellenfelet.A sok lassú bontani képtelen játékossal szenvedés ez a futball. Ő is vergődik a vonal mellé ragadva.
Csak hát a szakma. Vettünk csatárnak egy Brodicot aki totálisan veszélytelen a kapura, így hátrébb lett húzva, plusz Ljujic sérülése óta ott ragadt. Horváth is ott kéne játsszon, de ahogy Beridze jatekba lendül, Horváth kikerül a pálya másik szélére.
Beridzén kívül nincs aki szélről bontani tudna. Kurvára hiányzik Tamás Krisztián futógyorsasága a szélén.
Ott olyasmit mondtak, hogy Kecsón nagyobb területen engedték játszani. Én lelkes amatőr vagyok, Csak amit látok, érzésre olyan, mintha a srácon valami béklyó lenne. Hogy ez most abból fakad, hogy nem jó helyen játszik, vagy lelki dolog, ezt én nem tudom. De azért ne mondja már senki, hogy aki Kecskeméten tavaly rúgott 11 gólt és kiosztott 7 gólpasszt, az elfelejtett focizni.
Góól2-ben éppen most volt szó Horváthról. Ott is az volt a vélemény, hogy nem találja a helyét a mester a csapatban. De ettől persze a "szakértők" is tévedhetnek. (de én nem 😊)
Úgy gondolja hogy jobban járunk a kupával, hogy akkor nem konferencia ligában indul a csapat, hanem az európa ligában ahol kaphatsz mint a Paks akár egy román 2 csapatot is és lehet egyet rontani bónusznak.
Alapjában igazad van, viszont arra a kibaszott tablóra csak a győzelmek kerülnek fel, és mondjuk az elmúlt tíz évet visszanézve csak a négy kupadöntő az értékelhető teljesítmény, ráadásul a DVTK és a Felcsút elleni szurkolói szempontból is jól sikerült.
nem kötekedés, csak én pl nem cserélnék el egy izgalmas 33 meccses bajnoki szezont, ahol rangadókat nyerünk, jó meccseket játszunk, végig versenyben vagyunk és harmadik helyen végzünk a kupából tavasszal kipottyanva, egy olyanra, ahol belgás az egész év, többször állunk 11 helyen, csak a végén jövünk fel 6-ra, kikapunk 1x5:0-ra 1x5:1-re 3x 4:0-ra 3x3:0-ra (azaz minden negyedik meccs megalázó), de tavasszal kiverünk 2 nb1es riválist (az egyiket büntetőkkel) és egy fos meccsen mákkal behúzzuk a kupadöntőt. lásd 2020/21.
Az a szokásos igazolási duma. Rögtön pózol az új játékos sálban, mezben, a szívét mutogatja. Mintha világéletében nekünk szurkolt volna. Persze ha csak úgy ingyen a győzelemért kell megszakadni akkor rögtön alibizés lesz. Csak a pénzért hajlandók hajtani. Persze nem a rendes fizetésért, mert az alapból jár. Plusz prémium kell.
Horváth szerintem ennél sokkal jobb játékos. Vagy Grzelak nem találja a helyét a csapatban, vagy pszichológus kell neki nem tudom, de ennél sokkal jobb teljesítményre képes.
Pedig már valamilyen szinten figyelembe is vették, mert mindig az a duma, hogy megtiszteltetés és tudják, hogy HOVA igazoltak. Akkor ez benne van... És persze azt is értem amit Te írsz, én sem örülnék, ha ez lenne a munkahelyemen. Ok nélkül. Itt azért van valami ok. És ha Ők nem veszik figyelembe a mi bajainkat, akkor mi miért tegyük ezt fordítva? Kétirányú empátia! Természetesen a stílusra figyelni kell.
6-7. hely vállalása= nem esel ki. Ennyit a belga is vállalt mindig. Ennyi pénzt elköltve, ez kb. semmilyen cél, az lenne valami cél, ha dobogót belőjük. Ettől függetlenül kupát még nyerhetünk, azzal jobban is járunk, mint egy dobogóval, de ezek a csilliárdos igazolások jövőre is ennyire lesznek jók
Én is ezt írtam az egyik youtube csatornán. Nem igazán zavarna a 6. (Mostmár ugyebár 7.) hely meg a pontszám de lehetne látni a koncepciót. Lehetne látni a fejlődést. Lehetne egy masszív védelmes előre taktikus játékot látni.
Ez akkor egybevág a véleményemmel, hogy szerintem is inkább ilyesmire gondolhatott, mert nem voltam ott, hogy mi hangzott el.
Még annyit tennék hozzá, hogy nem az a fő baj, hogy hányadikak vagyunk. Az a fő gond, hogy elvileg élményekért, akár szórakozásért jársz ki, amik megnyílvánulhatnak egy szép cselben, okos háromszögelésben, egy bombagólban stb... Na most ilyet ezer éve nem látunk. Az etos gyerek miért tud ajkora bombát lőni? Mikor hördült fel nálunk a közönség utoljára? Beridze szabadja volt most egy ilyen.
A másik, hogy aki túlzásnak érzi a reakciót, aminek akár negatív következménye is lehet (nyilván nincs kizárva hogy lehet így), hányszor de hányszor éltük már meg a fordítottját? Szar játék, nulla foci, vereség. És mégis mindig ott voltunk! Szerintem csak ez a klub és szurkolói tudták így túlélni az elmúlt bő évtizedet. Szóval aki megsértődik, vegye figyelembe az akció -reakciót, ok-okozatot és abszolút a türelmünk felé billen így is a mérleg!
Ráadásul az időzítés is tök király volt, már megint a libások ellen, az lett volna a fura, ha nem gyullad a kanóc.
Mindenki véleményében van igazság. Szerintem a számonkérés tök jogos, az a stílus amit a rövid videóban látunk, meg a köpködés már kevésbé. De biztos vagyok benne, hogy ez nem így indult, ez egy kiragadott rész. Az is teljesen érthető, hogy itt felhalmozódott dolgokról van szó, nem egy darab 1-5 utáni meccs első reakciójáról. Mi tudjuk a legjobban, hogy hosszú évek óta az a bizonyos másik végén vagyunk, persze, hogy betelik a pohár. Valaki írta, hogy az utazási költségeket ne kérjük már számon. Úgy fogalmaznám át, hogy szerintem itt inkább vagy e mellett az utazási hajlandóság mögötti szeretetről, szenvedélyről van szó, ezért én tök jogosnak tartom a számonkérést.
Ami nekem kicsit következetlen, hogy lesz szurkolás a következő meccsen.
Kösz a válaszokat! Én úgy gondolom, hogy az ilyen számonkérésnek nincs helye.
Számonkérni lehet, sőt kell. Köpködni, kurvaanyázni, veréssel, lábtöréssel fenyegetni NEM!
Ez szerintem akár öngól is lehet. A fiatalok begörcsölhetnek tőle, a külföldiek leszarják, a rutinosabbak meg azt mondhatják, hogy el innen, amilyen hamar csak lehet.Sőt, nem csodálkoznék azon sem, hogyha magában néhányan azt gondolnák, hogy játszon nektek akinek két anyja van. Elég régóta járom a meccseket, és csak az ismertebb szurkolók közül is tucatnyit feltudnék sorolni, aki rég itthagyta az egészet.Mint például a Szeges, de sokan vannak. Senki nem jöhet azzal, hogy már 5-10-15-20-50 éve jár a meccsekre.És az meg szerintem ultra gáz, hogy az utazásokra, jegyekre költött pénzt is számon kérik. Nem tudom, hogy CVsabika mint fog tenni a két következő győztes meccsen. Szép volt fiúkozik? Horváth Krisztofert ölelgeti, ha rúg két gólt?
Figyelembe kell venni, hogy a fradit nehéz megelőzni. Azt kell nézni, hogy Hornyák kihozza-e esetünkben a felcsúttal a legtöbbet. Ha fradi edzője lenne ő is aranyérmes lenne. Kérdés ebből a szedett -vedett csapatunkból mit tudna kihozni. Gerzson lehet egy 7-9. helyet, de ő lehet egy 2-4helyet. Nem tudni (most még!?)
Én nem hiszek az ilyen szurkolói elszámoltatásokban vagy a "népharagban". Ugyanakkor nálunk ez ritkábban fordul elő, ezért megeshet, hogy nagyobb hatással lesz a játékosokra, mint mondjuk a Vidinél két-három éve, ahol minden harmadik meccs után mezeket akartak levetetni.
Beszéljünk akár csapatsportról, akár egy nagy cégről, a stabil háttér és nyugalom az ami az eredményesség alapja. Ha minden második nap arról olvasol a médiában, hogy mennyire közel a kiesés, ha minden második komment azt taglalja mekkora szar vagy, az nem fog sem önbizalmat, sem pedig extra akaratot kölcsönözni. Van egy-két ember akinek az ilyen rakciók erőt adnak, de az egy kisebbség.
Ebből a szempontból hasznosabb lenne egy pszichológus a csapat mellé. Nem véletlen, hogy a nyugati top ligákból és utánpótlásközpontú egyesületekből kikoptak az ordíbálós, anyázós edzők és ott is a professzionális segítségre építenek.
Ez persze csak az én véleményem, de nem egy német csapat kiesését előzte meg folyamatos tiltakozás, belső harc, kiszivárgott információk a belső viszonyokról és a hangulatról.
Szerintem pont ez a baj, hogy nincs már annak semmi súlya.
Valaha volt, lehet, de ki emlékszik már arra... És így az egész olyan disszonáns, hogy a szurkolók nagy része rámutogat a súlyára, követeli a respectet, a felelősséget de közben 27 éve lófasz van itt aztán mégis minden reggel felkelt a nap. A fradi ebben is előttünk jár, ott azért a mai napig képesek még a külföldiek is átérezni a csapatot és úgy hajtani, itt nálunk ez csak nagyon ritkán jön ki, meccsek alatt, néha 10-20 percre és a legtöbb csak olyan illendőségből mondja, hogy ja, persze-persze, Újpest, ja nekem a megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú blablabla
Hát hagyjuk már...
Így meg igazából csak mindenki örül, ha elmegy innen és felszabadul, hogy nem követelik a fejét a fanatikusok valahol máshol a nagy SEMMIRE, szóval hosszabb távon ez csak kontraproduktív, hát hányan de hányan megégették itt magukat hasonlóan. Aztán majd elmegy ez a Krisztofer is és legközelebb ÉLETE meccsét produkálja majd ellenünk 2 gólpasszal, meg egy góllal és még jó néven vehetjük, ha csak csendben ünnepel (hozzak példákat hasonlóra?).
Szóval igazából az a baj, hogy szöveg és hőbörgés szintjén nagy nálunk már minden csak és ez így ránehezedik ezekre a béna csapatokra, amik itt összeverődnek. Hát már minden vidéki csapat nyert már mindenfélét, meg időnként elverik a zöldeket, csak mi nem, csak mi ragadtunk meg a mocsárban, de legalább jó sokan vagyunk. Brutálisan ránk nehezedik a múlt sajnos a jelen nagy semmilyenségének közepette. Igazából ez így csak egy nagy gátja bárminek is, hogy szurkolói elvárásokon és a mútra való rámutogatásokon túl valójában semmiféle komolyság nincs nálunk már évtizedek óta és inkább mindenki csak máshol alkot, ahol kényelmesebbek és nyugodtabbak a körülmények, ahol csend van.
Van-e helye? Van, azoknak a szurkolóknak ez az élete ők akkor is ott lesznek amikor a játékosok meg a edző (potenciálisan a MOL is akár) már nem.
Eredménye lehet-e? Bartos már egyszer megmutatta, hogy neki ez nem sokat számít érzelmileg. A játékosok között meg a külföldit nem igazán fogja érdekelni, aki meg eddig is önbizalom hiányos volt annak meg ezután még kevésbé lesz. Nagyon nehéz az Újpest mez, kevés ember bírja ezt el.
Következménye? Nem tudom, nem hiszem hogy szezon végéig váltunk edzőt, de Kovácsot és a fő scoutot kibaszni és annak a fszopó játékosügynöknek Vladan Filipovicsnak a noteszből a telefonszámát kitépni és örökre elfelejteni. És délszlávtalanítani.
Bocs hogy beleszólok, de megszeretném kérdezni a véleményeteket!
Mit gondoltok, ennek a köpködős, kurvaanyázós számonkérésnek van helye? Lehet eredménye? Egyéb következménye? Kösz, ha valaki elmondja, mit gondol erről.
Hát az biztos, hogy idén relatív könnyebb feladat odaérni a dobogóra, de ehhez egy jó edzőre és nem Lacoux, Brodic, Tucic szintű (egy kisebb vagyonba kerülő) igazolásokra lenne szükség. Kiesni nem fogunk, de ez a 4-10. hely körül liftezés lesz. Hornyák mellett van 1 millió jó edző, szóval nekem aztán rohadtul mindegy, megválik-e tőle a Felcsút vagy nem (amúgy ha elbukják a bajnoki címet sem fogják kivágni). Grzelakot sem fogják kirúgni, nekem nem is volt váratlan ez a mostani szereplés (a játék meg pláne), gondolom nekik sem az. Amíg Grzelak marad, addig ezek a túlárazott, ócska igazolások is sajnos, mert nehezen tudná megindokolni, miért akarta 1,5 millióért Brodicsot, ha utána meg elkezdi padoztatni, vagy leküldi a tartalékba
ez már akkor a gödör alja, hogy akkor minden újpestinek elemi érdeke idén a fradinak szurkolni azért, mert akkor HÁTHA lesz "majd jövőre" az Újpestnek is egy jó edzője?
Hornyák akkor jöhet át szerintem, ha az ő helyére van kiszemelt, akitől még többet várnak. Vagyis nem azért jönne át, mert az Újpest ajánlata olyan vonzó lenne, hanem mert amúgy is elküldenék.
Ha megnyerik idén a bajnokságot, akkor nyilván nem. Viszont ha megint csak a dobogón végeznek, gondolhatják úgy a PAFCnál, hogy benne ennyi van, a bajnoki győzelemhez másvalaki kell.
Reméljük, hogy időben jött a pofon és észhez térnek.
Ez a szezon már elment, de nyáron szépen lehet szakértő embereket is odaengedni, mert ez így full kudarc.
Kiesés: nézd, ezek ugyanazok a játékosok, akik szezon elején is itt voltak és összegyűjtötték azokat a pontokat, amikből most élnek. Egyszerűen nem hiszem el, hogy most ez így megy majd végig. Az pl rögtön ad egy jó gerincet, ha a két portugál ismét visszakerül a keretbe, Kaczvinszki önmagában 3 gólt hozott össze, ez egy anomália, mert rövid a padunk, de azért ilyen többet szerintem már csak nem lesz!
Összességében elegendő kb annyi pontot szerezni, mint a Debrecen és a Kecskemét. A Debrecennel egyelőre sikerült tartani ezt a bajnokság 2. felvonásában. A Kecskemét egy kicsit most belehúzott, de cserébe a Nyíregyháza és a ZTE sem vitézkedik, szóval marad opció azért és ismét mondom: ezek mind fognak játszani egymással is.
Meg persze, velünk is. A legjobb volna ezek közül mondjuk kettőt megverni és utána mehet felőlem az összes a Gozsduba, vissza se nézzenek.
Ha jövőre nem nyer az állampárt,elzáródnak ám a pézcsapok.
Lehet,hogy ezt érzi.
Lehet,hogy több fizetést akar.
De lehet,hogy csak új kihívásra vágyik.
A kiesés réme igenis,hogy fenyeget bennünket,főleg ha azt nézzük,hogy jelenleg mi vagyunk a legszarabb csapat az NB1-ben.Ok,van 10 pont előnyünk a kiesőkkel szemben de ez könnyen olvadhat.
Mindenki várta,hogy a belga végre eltakarodjon,erre most ugyamott tartunk,mint az ő idejében.Ebben teljesen igazad van.
Én értem ,hogy ez a két vezér,vérbeli üzletemberek,de nem ártana ha a focihoz is értenének.
A legnagyobb baj az,hogy ők azt hiszik magukról.A téli igazolásaik fényesen bizonyítják ezt a tényt.
igen, van ilyen pletyka, de én ezt nem tudom elhinni...
miért jönne ide, amikor éppen most a legjobb az általa vezényelt felcsút?
ha pedig erőből születő NER döntés ez, akkor sem értem
miért pont a főni kedvenc csapatából vennék ki az évek óta ott dolgozó, a jelek szerint éppen csúcsra futó stb edzőt erre a roncsra, ami jelenleg nálunk van? mi volna ennek az értelme, kinek volna ez jó rajtunk kívül?
bár, mondjuk amilyen Monty Python valóságban élünk immár 15 éve, akár még igaz is lehet a legképtelenebbnek gondolt állatság is
Géza pedig ha jön, akkor maradjon csak tovább, ne csak tüzet oltani
kiesni amúgy szerintem nemigen fogunk, ebben a fordulóban az összes mögöttünk lévő is botlott és ezek még körbe is fogják verni egymást
a lényeg, hogy a Kecsóval és a Debrecennel tartsuk a távolságot
előbb-utóbb csak jönnek nálunk is valami döntetlenek, vagy nem tudom, valami csak lesz
amúgy ha most visszahozzák Gézát, akkor azzal a MOL elismeri, hogy a Géza kirúgásától EDDIG történt minden egyes cselekményük és döntésük SEMMIT SEM ért
eltelt egy év és szó szerint visszakerültünk pontosan ugyanoda, ahonnan indult a projekt egy évvel ezelőtt
Géza, amilyen jóember, még ezt is elvállalná, szerintem.
A vezetőség részéről volna szerintem tök égő, hogy nagy kétségbeesésükban MÁR MEGINT ez volna a nagy ötlet + valszeg vannak olyan gőgösek is, hogy ezt nem lépik meg.
És igen, a jelenből vizsgálva túlzottan nagy önbizalommal tettek itt lapátra hasznos játékosokat, mondtak nemet egy Croizetnek, mintha nem volna holnap és most igen, ez az egész szépen visszapereg a fejükre.
Igen, ahogy az imént írtam én is, 1-2-ig jól játszottunk, csak be kellett volna rúgni a helyzeteket. De ebben sem vagyunk jók. A vége nekem is érthetetlen volt.
Én sem ismerem a VAR szabályait, de már láttunk ennél sokkal ártalmatlanabb szituációkat, amit "megvarroztak".
Nem tudom mi játszódik le Géza fejében, de őszintén, a tavaly nyári méltatlan elküldése után én biztos nem mennék vissza, ha hívnának. De ebből a játékoskeretből ő sokkal többet kihozott volna szerintem.
Én nem tudom, hogy ki mit csinál edzésen, hogy megy a felkészülés. De folyamatosan sérült valaki (fizikai felkészítés?), kritikán aluli teljesítmények olyan játékosoktól, akik előtte sokkal jobban játszottak. Horváth Krisztofer mintha elfelejtett volna focizni, Ljujics meg sem közelíti az ősz eleji formáját.
De hozzáteszem, 1-2-ig én most láttam őket a legjobban játszani, csak gólt nem tudunk rúgni.
Nem értem a játékospolitikát sem, ill. már nálam a futballban jártasabb emberek már leírták itt. Sajnos nem látunk a színfalak mögé, de ennyire béna már tényleg nem lehet ennyi ember, csak direkt, vagy egyéni haszonszerzés érdekében. Másra már nem tudok gondolni. Elküldek tavaly hasznos embereket. Radosevic-csel nem tudom mi baj volt, de tavaly tavasszal szerintem az egyik legjobbunk volt. Elküldték Keitát. Nem kellett a szerb gyerek, aki most ha nem is futószalagon, de rúgott már pár gólt Fehérváron. Helyette idehoztuk ezt a szlovén gyereket, aki, amennyit én láttam, még egy egyeneset nem rúgott a labdába. Szégyen, hogy a kupában egy 3. osztályú csapat ellen azt kellett várni, hogy fújják le a meccset, nehogy gólt kapjunk. Most itt voltak a fiatalok, bizonyíthattak. De már az első 10 percben a Babós gyereket vagy 3x átjátszották. Én nem követtem eddig az ő pályafutását, de amikor néha-néha fellépett a középpályára sokkal jobban mozgott. Mintha nem a megfelelő poszton játszana. De kicsit ezt érzem Horváth Krisztófernél is, mintha ezen a poszton nem érezné jól magát.
nem az van, hogy hogyha a bíró valamit nem tud eldönteni, vagy lemaradt róla, akkor van a VAR ilyenkor?
itt sajnos tudta, határozottan, abban a pillanatban döntött és ilyenkor nem az van, hogy akkor jó, akkor jó így, akkor ilyenkor nem kezdi ki a VAR a döntést?
én nem tudom, én ezt most csak kérdezem
de amúgy mindegy, nem ezen ment el a meccs, megbosszulta magát az, hogy az elején 3 db 100% helyzetünk is végül kimaradt (kapufák)
illetve a végén teljesen amatőr módon összeestek
ha az az első 3 helyzet bemegy, akkor képzeld el, milyen más volna most minden, a klub, a MOL, az edző, az előző 2 nap (!), a jövőkép stb megítélése!
kb 3 hajszálnyira voltunk ettől, mennyből a pokolba...
A gyökér MTK-s azt csinálta, amit ilyenkor kell. De hol van ilyenkor a VAR? Nem ezekre az esetekre találták ki? Máskor ennél sokkal ártalmatlanabb szituációkat, a bíró megkérdezése nélkül vizsgálnak. Akkor most hol a f**ba voltak? Kávéztak éppen, vagy egymással voltak elfoglalva???
Na, de hogy ne csak mindig a rossz dolgokról: ha a köv. 2-3 fordulóban sem sikerül nyerni, akkor kb. annyi pontunk lesz (marad), mint tavaly volt ugyanannyi fordulót követően, amikor azért eléggé nagyon beszartunk. Szerencsére pont most jönnek a könnyebb meccsek! :D
Viszont kb 2-3 győzelem és lesz kb annyi pontunk, amivel azért már nemigen lehet kiesni.
Felmerült itt Mészöly Géza neve, hogy ő visszajöhetne-e, megmentene-e minket stb... Nos, szerintem ezt az opciót ez a vezetőség már kilőtte.
HIBA VOLT Gézát elküldeni! És méltatlan! Nehezen ment, de ő arra vállalkozott, hogy a csapatot benn tartja. Ezt teljesítette is és közben néhány egészen jó játékos is felbukkant nála.
A MOL első dolgai közé tartozott, hogy ezeket kirakta, mi pedig örültünk, mert azt gondoltuk, hogy jobbakat hoz majd helyettük.
Gézát is kirakták, mert ide már más kell, az európai futball alapjainak letétele stb stb stb... Mi pedig ezt is elhittük, az igazságérzetünket bántotta (az enyémet egészen biztosan), de elfogadtuk a döntést. És most beégett az egész. EDDIG Gézával is eljutottunk volna! Ezért kár volt elküldeni, méltatlan volt ÍGY megköszönni a munkáját. Ezért kár volt eldobni egy Mörshelt, Keitát, Ambrose-t vagy Radosevicet! És nevetséges volna ismét őt, már megint őt, a nagy megmentőt hívni. Pedig hiszem, hogy tudna önbizalmat adni a játékosoknak, mert itt bizony már megint arra van szükség, hogy elhiggyék, hogy ennél jobb játékosok, hogy képesek nyerni.
Lehet, hogy marha nagy koponya ez a Grzelak, és egy sakk táblánál szétoltaná Gézát, de szerintem elveszítette az öltözőt, vagy arra alkalmatlan, hogy játékosokat lelkesítsen. Már ránézésre is egy halvérű sótlan fasz. Rosszkor jött hozzánk, rossz helyre. Baromira nem tartunk még ott, hogy egy ilyen edző billegjen a padunkon, idén ennél sokkal hasznosabb munkát végzett volna Géza! Ez a csapat egy lutri és Grzelakkal semmivel sem jobbak ezek a (papíron jobb) játékosok a tavalyiaknál. A két MOL-os csóka lehet, hogy kiváló üzletember, vagy közgazdász, de ezt a foci témát baromira benézik! Merész kijelentések voltak, hogy ők megfigyelték a fradit, tanultak a hibáikból és majd fele annyi idő alatt odérnek a csapattal.
Már megint kiesés fenyeget és KIDOBTAK egy teljes évet: egyetlen egy átigazolási ablakkal sem kerültünk közelebb ahhoz, hogy az áhított európai szintű játékosok közül szemezgethessenek! A csapatunk semmivel sem vonzóbb az ezeknél jobb játékosok számára, mint idáig. Lehet, hogy a székházban (vagy a honlapon stb) értek el kedvező eredményeket, de sportszakmailag pontosan olyan esetleges itt minden a továbbiakban is, mint a korábbi években.
Mostmár mindegy, ez mostmár így marad, ez az év már el fog gurulni (ha kibasszák most az edzőt, ha nem...). Nyáron fogjuk meglátni, hogy tanultak-e ebből a kudarcos évből, vagy jövőre is ugyanezzel a hozzáállással futnak neki.
(ja, és Géza biztos baromira örülne, ha megint közvetlenül két groupamás derbi előtt ülhetne a kispadra...) (avagy bárki más is, de persze, "van az a pénz...")
Azért a Benbouali, Bumba, Stefulj, Gavric vonal jobban hangzik támadásban mint pl a Tucic, Brodic,Dénes,Karamoko négyes, aki mostanában játszik.
Engem az érdekelne, hogy ugye a MOLnak télen az átvétel után ugyanannyi ideje volt játékosok után nézni, mint a Győrnek. Nekik az utolsó fordulóban realizálódott a feljutás, nekünk meg a bentmaradás . Gondolom Győrben sem a világ legjobb scoutjai voltak az nb2-ben , mégis összehoztak egy jó keretet. Sok a légiós, de masszívak ,fejlődnek.
Nálunk meg ugye az volt a mantra ,hogy nehéz olyan csapatba minőségi focistákat hozni, aki majdnem kiesett, nem indul nemzetközi kupában. Akkor most hogy van ez?
Ez a Győr már idén dobogóesélyes, ha sokat botladozik az eleje. Ennyit számít a szakmai munka.
Rossz embereket fizetünk, és ez fog igazán sokba kerülni nekünk.
Vicc, hogy feljut egy Győr a másodosztályból és két meccsen 5gólt rúg a fradinak, mi meg minden évben játszunk 3meccset évek óta gól nélkül! Másik nagy probléma, hogy minden meccsünkön nem csak helyzetekben, játékban múlnak felül, hanem a kapuralövés/kaput eltaláló statisztikában sem tudunk felülmúlni senkit mert nincs támadójátékunk!
Teljesen igazad van. Újpest Fórumon egy szurkoló társunk tűpontosan rámutatott pl a védelemben a posztok arányára, a bal-jobb lábas játékosok arányára. Ugyanez a támadóknál. Nincs labdaszerző.
Az elüldzött, valami miatt nem leigazolt, máshol pedig sikeres dmberekről ne is besz. Szakma, kiválasztás...
Ilyen nincs. Eddig a szezonig a 2-11. hely ilyen körhintaszerű pofozószerkezet volt, bárki megverhette a másikat (Ezért sem értettem ezt a 6. helyet, mint vállalást. Ilyen nincs, vagy dobogó, vagy nem esünk ki, a 3-11. helyezettet nem választja el semmi kb.). Ebben a szezonban most már a Fradi is karcsú, szóval öszse-vissza alakulnak az eredmények. Simán megverhetjük a Felcsútot és/vagy a Paksot is.
A MOL-ban továbbra is bízom, ez az első szezon velük. Majd ha 1,5-2 év múlva is itt tartunk akkor lehet őket is a pokolba kívánni. Grzelakkal van most itt a legnagyobb probléma, őt kell eltakarítani minél előbb.
Nem olyan biztos, ha visszajön a Nunes-Duarte páros, akkor kihúzzuk kapott gól nélkül. Találunk egy gólt véletlenül mert a labda kerek. Nyerünk, és Zseléék azt mondják hogy minden a legnagyobb rendben.
Ez a csapat nem fog kiegyenesedni Grzelak keze alatt.
Puskás ellen több gólos szopó várható ismét, Paksra nem nyerni jár az ember, és a Fehérvárral már ponthátrányból fogunk ki-ki meccset játszani a válogatott szünet után.
Talán a Paks és a Fehérvár meccs közti szünetben történhet valami, de addigra az ETO is a jelenlegi formájában simán előttünk lesz.
Ezután a 8. helyen fordulunk a dupla derbire egy héten belül.
Ez az menet le fogja tarolni Grzelakot, itt már csak a mikor a kérdés.
Ez a csapat szét van teljesen hullva, és a meccs utáni beszélgetés is nyomot fog hagyni bennük.
Saponjic közben természetesen megint gólt szerez, Nekünk minek kellett volna!? Elképesztő tehetségek vannak a játékoskiválasztásnál is! Közben alakul a gólarányunk is már negatív.
Amúgy ezt a filmet nem láttuk már 2-3 éve Székesfehérváron?
-Itt nincsen Garancsi, Ratatics az elefántcsonttoronyból totál fogalmatlan dolgokat magyaráz,most ő is eltűnt.
-Benczédi a kommunikáció ,akire az összes nyílzápor zúdul majd,persze úgy tűnik beleugathat az igazolásokba,
mint ahogy a MOL tette Fehérváron.
-Kovács Zoli , a jó ég tudja mit takar a tanácsadó pozíció , a hangját nem hallod , az arcát nem látod , eléggé rejtve van ,mint amikor Juhász Rolandot odavitték okosakat mondani.
-Szakály a vezető scout , kb annyit ér a munkája , mint amikor Torghellét a vezetőségbe rakták .
-Grzelak egyenlőre copy+paste , de hamarosan befut a mi Szabics Imrénk , Huszti Szabolcsunk , mert majd jön hogy a külföldi nem működik , legyen magyar . Utána ha azzal sem , akkor legyen külföldi .
Persze semmi szakmai következetesség nincsen , az nem klubmodell , hogy ki hány éves , meg milyen származású legyen. Ha egy 31 éves fekete csatár szarja a gólokat , akkor ne Adriánka botladozzon a helyén,csak mert ő fiatal , meg magyar ,de fordítva is igaz . Versenysportban csak az eredmény számít .
Végezetül egy nyári Ratatics idézet (nem szó szerint):
"Fokozatosan fogunk építkezni, mert nem akarunk olyan csapatot építeni , amelyik a szezonban jól szerepel, aztán a következő szezonban visszaesik"
Légyszi írjátok meg , hogy kell úgy igazolni , hogy a szezonban szétbasszunk mindenkit , a következőben meg csak szopjunk ugyanazokkal . Ez valami képesség , vagy csak szimplán azt se tudja a madár , hogy melyik rendezvényen van ?
Ki kell baszni ez egyértelmű,csak tudod mi a baj ? Marad a haver vezetőség , a haver scout, a haver elemző, és továbbra sincsen sportigazgató.
Ez a 2 MOL majom honnan tudja ,hogy mi rottyant meg ? Ezek azt hiszik hogy a MOL fallosz 16.emeletén vezetnek valami irodát , ahol a marketinges Dezsőkét lehet motiválni a hiszünk benned tipusú mantrával , és elég ennyit mondani Dénes Adriánnak , vagy Grzelaknak.
Geigert is sikerült eltűntetni pont az emlegetett francia javára, meg a 30 éves lengyel javára aki kb. az a szint, mint a belga által kukázott Sankovic volt. Megjegyezném azt is, hogy kettőjük fizetése gondolom kb. valahol öt-tízszerese Geigerének.
amúgy Keita ügyetlen, a Nyíregyházában is már összebénázott pirosat. Croizet meglepett engem is, mennyire penge továbbra is
A Croizet, Keita, Radosevics trió elzavarása, kölcsönadása egyértelműen a Zselé sara. Horváth Krisztofer nem hiszem hogy elfelejtett volna focizni azért Rossi csak behívta a kertebe. Most csak egy tűzoltó magyar edző jöhet ez lehet a Géza vagy más. Nyilván van egy pont ami után nem tartható meg edzőnek Zselé. Lehet megvárják a következő egy-két meccset de ennek van értelme ? Gézával is ki lehet kapni a Felcsúttól. Az nemk túl jó, hogy 2x kikaptak zsinórban ők is.
Én azt nem értem, mit nem értesz? Nem követett el szabálytalanságot a francia, de a magyar, az meg igen, amire bizonyíték is van. Az meg, hogy azt tanítanák (nekem nem tanították), hogy ha valaki háttal áll a kapunak, azt nem szabad megtámadni, elég hülyén hangzik. Mert mondjuk lepasszolhatja akkor nyugodtan, az érkezőnek kapsira, ha nem nem zavarod meg. Hol tanítanak ilyet tizenkét éves korban? (Azt is tanítják, hogy ne varozz meg egy, mint később kiderült , de egyből látható, kétes helyzetet? Csak azt a bíróknak tanítják?) Benned az a hiba véleményem szerint, hogy a magyarok mindenekelőtt. De ezzel soha nem jutunk előre egy nemzetközi kupában sem, mert a nemzetközi szintű focista magyarokat már gyerekkorban elviszik, és annyi pénzt adnak nekik, emennyire itthon nincs pénz. (A spenótok, magyarokkal jutottak most már többször is nemzetközi kupákba el a tavaszig? Pedig nekik több lehetőségük van, mint nekünk, ezen a területen is.) A franciánk nem nemzetközi szint, de addig jó focista nem nem jön ide, míg nem jutunk be egy nemzetközi kupába. És Paksozhatsz, de ők is rögtön az elején ki szoktak esni. Oda azért mennek a máshol nem kellő focisták, mert ott nincs teljesítménykényszer. Nem keresik őket tíz szar meccs után se a szurkolók, hogy felkérdezzék. Szóval azért mert nem szereted az idegeneket, kár más csapatok szemüvegén keresztül nézni a meccseket, főleg, ha nálunk idegen az érintett! Szerintem, kár.
Részemről ezt lezártam. Szerinted nyilván neked van igazad, szerintem meg nekem. De igen, de nemet meg nem játszok.
Háttal állt a kapunak a Molnár Rajmund, odafutott és belerúgott egyet (ezt a tizenkét éveseknek már elmagyarázzák, hogy ha valaki háttal áll a kapunak, azt ne bántsd). Nem is értem, mit vitattok ezen. De igazatok van, nem vele van a probléma, a 2 piros lapjával és a tegnapi tizenegyesével jó úton van, hogy legendának nevezzük egyszer.
Ez egészen biztos, de ha más helyre megy akkor le sem kell lépnie, szóval mégis hülye. Én nem vagyok egy nagy ,,night people,, de kapásból három helyet tudok Budapesten ahol felszoktak bukkani olyan biztonsági emberek akik amúgy Újpesten is.
A dorogi kiesés azért lett volna jó, mert akkor azonnali hatályal kirúgták volna az edzőt, ez nyílt titok volt a helyszínen is. Szerintem már lázasan keresik az utódját és amint megvan kirúgják, gondolom ő is tudja már, hogy lefőtt a kávé miután meccs után a klubház előtt köpködték a szurkolók. Éjjel Horváth Krisztofer is a Godzsu udvarban mulatozott de mire oda értek a felkérdező emberek eltűnt az éjszakában. Mondjuk elég nagy hülye, hogy pont oda ment, nagy az átfedés a helyszínt biztosítók és a stadion biztonsági szolgálata között.
Mtk két meccsen lőtt annyi gólt amennyit mi 12-13meccsen nem is remélhetünk! Estünk volna ki Dorogon is a kupából. Lehet menni 3szor az üllőire. Fradinak is minden csapat könnyedén szerez szezononként pár gólt, mi meg..... Szánalom az egész!
Nem értem, hogy lehet a Lacouxot hibáztatni újpestinek is, egy kamu tizenegyesért, mikor őt rúgták meg. Ráadásul olyanokat varoznak, hogy az ember csak néz, ezt meg valahogy úgy érezték nem kell varozni. Miért? Eleve gyanús volt az eset. Nem ilyenkor kell varozni? És előtte a Mucsányit felrúgták, az tovább mehetett, abból lett a jogtalan tizenegyes.
A Horváthot mi a fasznak játszatjuk, ráadásul végig. Talán két jó, hasznos megoldása volt az egész meccsen.
Az edzőnk fogalmatlan, mennie kell! Már így is veszélyben kezdünk lenni. Megvárják, az utolsó három fordulót, mikor már valós és kézzelfogható lesz a kiesés veszélye? Miért? És nehogy azt elhiggye valaki, hogy nem lesz jobb aki jön. Mert, ha nem is lenne az, ennél rosszabb nem lehet és akkor legalább megpróbáltuk. Mivel játékos már nem nagyon jöhet, mi mást tudunk tenni, mint az edzőt kibaszni? Ez így megy a fociban, mióta világ a világ. Ne legyünk mi is unortodoxok! Vannak száz, több száz éves szabályok minden szakmában, amiket nagyon nehéz megbaszni. Általában nem is lehet.
Az ultráinktól sem hangzott el a második félidőben egy hangos biztatás se. Az érthetetlen kántálás, mintha siratóasszonyok lennének, és a jó hangos "kurvagyenge", ha valaki egy passzot elszúr. Attól nő az önbizalom. Ja nem is. Nem kéne jó hangosan, az "Újpestnek" zengeni, vagy minimum csendben lenni, hogy ne ártsunk magunknak, ha már segíteni nincs kedvünk?
A magyar fiatalok ennyire megoldás amit láttunk. "Jó volt látni", a legtöbb mennyire béna! Mi nem egy nevelőegyesület vagyunk, hogy nem baj, ha elbasznak húsz meccset, de a végén kettőt el tudunk adni. Nem erre predesztinál a múltunk és én nem szeretném, ha a jelenünk, pláne a jövőnk ez lenne! Nálunk kész játékosok kell, hogy játsszanak, legfeljebb idényenként egy-két saját nevelés kipróbálásával.
Nem kutya a többi sem. De nekem RÉMÜLET volt látni a mai kezdőket és a cseréket. És teljesen érteni vélem, hogy miért is nem ők a kezdők úgy általában...
Hogy én mit vártam tőlük??? Én? Hát én SEMMIT!!! :D
TE vagy az kettőnk közül, aki feszt azt szajkózod, hogy ezeknek a magyaroknak kéne játszaniuk, hogy nem érted, miért nem kapnak esélyt, miért nem játszanak stb... Hát, most ez szépen meg lett mutatva. EZÉRT!
(szerintem amúgy nagyon hiányzott a két portugál srác, nélkülük és Piscitelli nélkül ez egy belga team epigon)
Igen. A fő oka a bajnak a rossz igazolások. Senki nem a Dénes, Dékei, Mucsányi, Kaczvinszky generációtól várta a jelentős javulást. Hanem attól, hogy kész, hatékony játékosokat hoznak bárhonnan. Akikkel ha nem is leszünk bajnokok, de stabilan az élmezőnybe kerülünk, és az távlati terv, hab a tortán, hogy a magyar fiatalok is nagyot fejlődnek ebben a struktúrában.
Viszont a fő igazolásaink betlikké váltak. A támadójátékban, de tavasszal már a védekezésre is elmondható. Logikus, hiszen ha meddő vacakolás folyik csak hatékony támadások helyett, akkor a védelem is egyre idegesebb és az ellenfelek vérszemet kapnak, nő a nyomás.
Mit lehet tenni? Elküldeni azt a 3-4 embert, akit drágán igazoltak külföldről? de nyilván nincs arra pénz, hogy helyettük megint hozzanak hasonlóan drágákat. Eléggé csapdahelyzet.
Ez nemcsak Zselé sara hanem az egész Fehérvárról importált bagázsé, ők rakták össze ezt a keretet. Ettől függetlenül ennél jobbak vagyunk kérdés bemerik-e vállalni Zselé menesztését mert az az egyetlen megoldás, szezon közben már nem tudunk változtatni a kereten.
Arról a valamiről azért nem írok (olvastam, nem voltam ott), mert nem akarok közszemlén a saját csapatomba rúgni, még akkor sem, ha jogos lennem. De tényleg keménynek hangzanak. Lehet, hogy Te is ezért írtál csak ennyit.
Babós, Sarkadi első tétmeccse volt talán, Kaczvinszkinek meg kb. a negyedik. Te mégis mit vártál? amúgy most tavasszal eddig a meccsig kivétel nélkül 7-8-9 légióssal álltunk fel (még Dorogon is), de igazad van, szuper volt minden. Az edző hibája, hogy most dobta be őket, amikor a fél csapat eltiltott, sérült. Szereznek némi meccsrutint, és azonnal jobbak lesznek. Ettől függetlenül, érthetetlen miért őket állítjátok be bűnbaknak, amikor a légiósaink közül a kapuson meg a védőkön kívül, mindegyik iszonyatosan befürdött. Az meg, hogy spóroltak volna, közel sem igaz. Egy vagyont költöttünk játékosokra
Akit sok értelme volt behozni egy ilyen meccsen. Értelmetlen döntések Grzelaktól, az egész csapat mentálisan teljesen összeesett. Nem gondolnám, hogy egyénileg lennének gyengék.
Fradit kivéve (ott nincs fiatal magyar) mindegyik csapatban jobbak a magyar fiatalok a mieinknél sajnos! Ez a Dénes, Dékei (18m-ről hogy tudta még a kapu közelébe se rúgni a szabadot), Horváth, stb. sajnos messze nem elsőosztályú szint! Jön a puskás és Colley aki ellenünk mindig szerez gólt más csapat ellen alig! Fájó, hogy minden csapat milyen könnyen alakít ki helyzeteket rajtunk kívül! Még a Kecsó is tudott 5gólt rúgni pont ezeknek. Tulaj azt nyilatkozta már a gödör alján vagyunk, -nem hiszem!
Kaczvinszkyt ki kéne próbálni Brodic helyén. Azért az mégis kiváló bevetődő fejes volt. Hogy melyik kapu, azon ne akadjunk fenn, idővel biztos megtanulja.
Ja... Egyébként a zöldek is jól megszívták, ha a következő 10 évben is ez marad, akkor ők a nagy rangadóikat ezentúl Felcsút FC-vel nyomják. Ennél még az is hangulatosabb ha épp a Diósgyőrrel, vagy Debrecennel játszol nagy meccseket a bennmaradásért. (ok. ezt már csak keserűségből írtam, azért ez utóbbit sem kívánom magunknak)
Összességében baromira nem kellett volna elesnie ettől az MTK játékosnak (akármi is legyen a neve). Totál nem volt ez 11-es, a VAR világában végképp nem. Szar játékos a Lacoux, na de itt pont vétlen volt.
Elhiszem. Én nem tudom, én csak reagáltam a kolléga írására, aki valami miatt 'Tóth Rajmundot' említett és arra reflektáltam azzal, hogy "Tóth". Kérlek, olvass figyelmesebben, ha kötekedni óhajtasz.
Hogy kellett volna odamennie Lacouxnak egy ilyen helyzetben, ha nem ilyen határozottan?
Mi az, hogy Tóth odatette a lábát? Hová? Lacoux LÁBFEJÉRE???
Az első félidőben valóban jók voltak a fiúk, kurva kapufák...
Nem csak Babós hibázott bele, az összes kis magyarunk bamba volt.
Brodic helyett nem kizárt, hogy jobb volna Gruber vagy Tóth. Elég nagy kár, hogy NEM NÁLUNK játszanak :D
Az eredményt valóban magának köszönheti a tulaj. Vékonyan igazoltak, mára totál elfogyott az amúgy is feszt göthös, egy kezdőre sem elegendő kompánia. 1-2 meccs és igen: utolérjük pontokban is a tavalyi Újpestet.
Egy jó hír van: a MOL láthatja, hogy a Fehérvárról importált know-how és óvatos igazoláspolitika nem elegendő a hangzatos célok elérése érdekében. Most majd kiderül, hogy komolyan gondolják-e, vagy valóban parasztvakítás volt ez csak.
Teljes csőd. Van pénz, parapa, fegyver és mégsem megy semmi. Nyilvánvaló, hogy az edzővel van a baj, mert játékosállományt tekintve kb. 3-4.helyen lenne a helyünk. A diók játékosai sem jobbak például, nekem ezt ne mondja senki. Így kikapni pont a bibsiktől... Már berúgni sincs kedvem.
Még talán Beridze is jó lesz, csak róla meg az jut eszembe, amikor a Böde odament kiosztani azt a fiatal paksi gyereket, hogy ő játszik a csapatért, és nem a csapat érte
Kivágtatok egy képet, ami abszolút nem mérvadó. Lacoux jött eszetlenül, mint a bulldózer, Tóth Rajmund pedig okosan odatette a lábát. Az első félidőben amúgy speciel végre támadtak, bár olyan állófocit nyomat ez a Grzelak, hogy sose lövünk gólt. Lehet ez a Babós belehibázott, de legalább ez tud előrefelé is játszani. Amúgy is első meccse volt. Kaczvinszkire is ugyanez igaz (bár a védelemben levő légiósokkal speciel nincs ba). Állítom, ha annyi lehetőséget kapna mondjuk, mint Lacoux (tudom, hogy nem ugyanaz a poszt), sokkal jobb lenne. De ott van a helyén Geiger is, akire ez ugyanaz igaz. Ez a Brodic is már mióta állandó kezdő 11, aztán egyszerűen megjátszhatatlan. A túloldalon Gruber és Tóth Rajmund ég és föld hozzá képest. A védőket és a kapust kivéve egyedül Karamoko ér valamit a légiósok közül, még ez a Rasak talán elfér, bár ez is ilyen szürke, iparos figura. Magunknak köszönhetjük ezt az eredményt, a Dorog ellen is felálltunk 7-8 légióssal, első pár meccsen valakinek a karrierjében ne várjunk már megváltást senkitől.
Nem fog nyerni. De mindegy is, hogy most, vagy a jövő héten. Illetve eddig a 6. helyben lehetett kapaszkodgatni, na most ahhoz képest egy 7. hely nem is olyan nagyon rossz :D
De valójában azt kell látni, hogy az egész projekt, a teljes csapat összecsuklott mint a kerti szék.
A két Portugál nélkül a védelmünk is ua. lófasz, mint a belgával és csak elinfláljuk az amúgy nagyon jó kapusunkat. Vékonyan igazoltak, számos mellényúlással és jónéhány olyan játékos volt, akiket hiba volt elküldeni + igenis maradhatott volna Géza!
Azt pofázták, hogy fele annyi idő lesz odaérni, ahol a fradi tart. Nos, szembejön a valóság, hónapok óta, hétről-hétre. Ideje kijózanodni! A szakmai munka totális csődje, elég hamar kiderült, ennek lehet örülni is és nagyon gyorsan más irányt venni!
A stadion projekt hol tart? Ez a mai 3702 ember el fog férni ott is? :D
Én inkább nemzet portolója miatt, te vállalod a csávót? Nála még kubatov is értelmesebb. Gondolom tudod ki volt az apja. Meg ott van a portoló felesége, aki veri a gyerekeket edzésen.
Nagyon vaknak kell lenni ahhoz, hogy valaki még a Brodicot védje. Minden ziccerét kihagyja, ma bepofozott 5 méterről egy labdát, de sírni tudnék azon az alibi sétálgatáson amit egész meccsen lenyom. A másik csodalégiós Lacoux pedig a 2 piros után összehozott ma egy tizenegyest, de biztos az első meccsüket játszó magyarokkal van a baj. Gratulálok a megállapításhoz
Ha nagyon nagy szerencsénk lesz akkor 0:0 lesz az eredmény.
De ennek kicsi a valószinűsége,mert sajnos kapni fogunk.Gólt rúgni nem tudunk,hacsak egy 11-est nem kapunk valahogy.A gödör aljára sajnos még nem értünk le.
De azért nagyon örülnék ha nem lenne igazam,és nyernénk
Arra nem tudok saját emlék alapján köpködni, dk-s mércével nézve nyikhaj vagyok, csak 94és vb óta követem a focit rendesen (Roberto Baggio :( ) és 2000 óta járok.
Pont egy mtk elleni 0:0, mikor már a B le volt székezve, de csak az A-ra lehetett menni és a sport tv az első közvetítést csinálta, volt az első. .
Jaja, kovidos meccsen is milyen lazán rázták a kerítést és mutogattak a Bre minden gól után, mikor az ificsapatunkat verték éppen szarrá.
2004 vagy 2006ig ne is menjünk vissza.
sokan elfelejtik, az mtk nem egy Reac BVSC Kerület szintű cuki kis bpi klub, néhány évente v évtizedenként felbukkanva az nb1ben, hanem a velünk szemben a legundoritobb mocskos brigád a taknyok után!
Meg az MTK is ilyen kényelmes uli-buli középcsapat. Van elég pontjuk, egy kicsit lazítanak, aztán kikapnak. Persze lehet hogy mi még jobban lazulunk, hiszen még megvan a 6. hely. Benczédi is megmondta nem kell pánikba esni.
Én már most kezdek aggódni,ha nyerünk, ha nem. Támadni nem tudunk, elképzelés nincs, taktika nincs, vezér a pályán nincs. De cáfoljon rám a csapat és az edző.
Nem akarok ultranegatív lenni, de szerintem 0:2 a libásoknak. De aztán ki tudja, lehet most fog valakinek elsülni a lába. Az biztos hogy egy gól nem elég. Meg a MTK is hajlamos a szélsőséges teljesítményre.
Koburi mit fog játszani? Szerintem szélső védőnek nem annyira rossz. De belső védőnek katasztrófa. Ott már a belga időszakban is az volt.
Most Mucsányi bizonyíthatja hogy a magyar fiataloké a jövő. Neki már volt pár jó megmozdulása ősszel. Csak aztán Zselák elkaszálta. Biztos megijedt hogy a végén még gólokat rúg. Aztán nem 3 év múlva lesz meg a dobogó, hanem már az idén. Botrány lenne.
Pedig Mtk után nehéz ellenfelek jönnek, minimális pontszerzés reményében. "Sötét időket élünk ez tagadhatatlan"
Szégyen lesz egy nagyjából Kobouri, Kaczvinszki, Fiola,Gergényi-Horváth, Rasak, Lacoux,Dénes-Brodics, Mucsányi csapattal felállni. Mtk-t valamiért a legerősebb összeállítással sem sikerül megverni márha volt ilyen vmikor (legerősebb összeállítás!?).
"Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Matija Ljujics és André Duarte eltiltás miatt nem áll majd az Újpest rendelkezésére az MTK elleni bajnokin, ám értesüléseink szerint Bartosz Grzelak vezetőedző további kulcsemberekre sem biztos, hogy számíthat – legalábbis a kezdőben. Joao Nunes sérült, a meccs előtti órákban dől csak el, hogy játékra alkalmas-e, míg a télen igazolt Milan Tucic, Tajti Mátyás, Mamoudou Karamoko és a visszatérő Giorgi Beridze betegséggel küzdött, így a kezdőcsapatba nem biztos, hogy bekerülnek."
Azt hiszem, 1995-ben volt, hogy alig pár hét alatt a Juve és a Parma nyomtak egy oda-visszavágos UEFA kupa- és egy olasz szuperkupa döntőt, egy olasz kupadöntőt és egy bajnokit. Az hat találkozó. Állítólag picit unták már egymást.
Egyrészt nyugtával vagy focisan sípszóig. Másrészt tök értem, ezért sajnos semmi alapom ezt mondani azok után amit mutatunk, de ha egy kicsi férfiasság is szorult a fiúkba, pont egy fagyi elleni meccsen lehetne kicsit helyrerakni a dolgokat. Nem beszarni kéne, hanem lehetőséget látni arra, hogy visszaadhatnak a közönségnek és maguknak is valamit! De érted, sajnos értlelek, csak...
Valószínüleg vége a kupamenetelésnek! Győr, fradi nekünk tökmindegy! Egyiket évek óta nem tudunk megverni a másiknak se tudtunk gólt lőni viszont kaptunk egy meccsen hármat. Impotenciával nem lehet senkit megb...ni!
Igen, eltűntek a kezdeti fiatalok. Közben rájöttek hogy az nem járható út. Mai modern foci ilyen. Majd ha a Fradi, akiknek végtelen állami pénze van, csupa magyar fiatallal fog szerepelni az EL csoportkörben akkor elhiszem hogy így kellene nekünk is. Addig maradnak a Fradi szívvel született négerek meg szlávok.
Karamoko nem csatár, hanem szélső, és ő vele sosem volt baj. Tud védelmet bontani és vissza is zár. Tucic viszont csatár, neki kellene szállítania a gólokat. lehet ez egyszer meg is fog történni, de nem hiszem, hogy előbb, mintha Dékeinek adnánk annyi lehetőséget, mint neki. Ezért is érthetetlen ez a MOL projekt, mert úgy indult, hogy magyar magot akarnak kialakítani (végre valami szimpatikusabb elképzelés, mint a Fradi vagy a Felcsút vonal), de erre már a Magyar Kupában is csak elvétve játszik magyar (fiatal magyar meg aztán pláne), egy NB3-ban szereplő csapat ellen.
Benczédi: „Az Újpestről beszélünk, az ország egyik legnagyobb, számunkra pedig a legfontosabb klubjáról, aminek a történelme kötelez, amihez tartanunk kell magunkat. Ez természetesen nyomást jelent, komoly nyomást, nem megbántva senkit, de egészen más kifutni ezt a klubot képviselve a pályára, mint bármelyik másikat, ezt pedig tudni kell kezelni, méghozzá fejben. "
Biztos Tucic-nak meg a többi jöttmentnek hatalmas nyomás. Nemrég azt se tudták hogy van újpesti csapat a világon. Ez olyan vicces mint amikor a zöldek Abu Fani Fradi-szívéről beszélnek.
Újjabb csodás megérzés! Nekünk kihívás kell! Tucic kellett! Karamoko is egy év elteltével szerezte elsö gólját, Tucic még ráér. Tegnapi meccsről elképeztö, hogy sikerült egy gólt összehozni egy NB III-as ellenféllel szemben akik november óta elösször jöttek össze mert még nem megy a bajnokság! Kapusuknak se kell alsógatyát cserélni, de mezt sem mosni mert volt a gól meg a kapufa semmi más! Gerzson ez nagyon gyenge! Mtk ellen le se kéne játszani 0-2 azt hali.
Megint nem voltunk meggyőzőek. A győzelem rendben van, fölényben is voltunk végig, de az eredmény az nagyon karcsú. Egy gólt bármikor, bárki tud rúgni, ha sokkal gyengébb akkor is. Úgy látom ez az idény már így marad. Elég nagy baj. Csoda, hogy még ennyien kijárnak. A nézőszámunk hétköznap estéhez képest rendben volt.
Beridzén kívül szerintem még pozitívumként Rasak játékát lehet említeni. Elég sokszor dominált középen, elvette a labdát, ill. megtartotta indulhatott a támadás. Csak hát azután nem volt megint ötlet, kezdeményezés.
Látott valaki átlövést? Vagy olyat, hogy egy újpesti kicselez vagy meri rávezetni a védőre egy-az-egyben és sikerrel? Vagy kiharcol szabadrúgást a 16-os előtt? Hogy eljut a labdával kb. az alapvonalig, és visszateszi belül érkezőknek lövésre?
Ezek nem extra innovációk, hanem az alapelemek. Lennének.
Megjegyzem, Saponjic megint 2 gólt szerzett. Azt lehet tudni, miért nem az Újpest igazolta le, ha egyszer nálunk volt próbajátékon?
Ne legyünk igaztalanul maximalisták. 2-3 gólos győzelem ezen a meccsen megfelelő eredmény, vizsga abszolválva.
Látványos fejlődést a játékban nem itt kell felmutatni. Persze hogy meg lesz-e ez, amit írtam, még nem elintézett. Ha talál a Dorog egy gólt, nagy szenvedés következhet.
Te a Felvidéken élsz, ha jól tudom. És mégis. Minden komoly pesti klubnak nagy az országos támogatottsága, Sőt a magyarlakta területekről is, sok minimum szimpatizáns van, de a Felvidékről, konkrétan tudom, hogy járnak is. Aki elég öreg az tudja, hogy a Benéék idejében, a nagyobb meccsekre öt-hat CSÁD feliratú busz is parkolt a vágóhíd mellett és szálltak le róluk szurkolók. Úgy nevezték akkor a Csehszlovák busztársaságot, rövidítve.
Na, de mindegy is, ma is meg hétvégén is nyerni kell! Végre simán.
Nagy szégyen lenne, ha ma nem simán győznénk. És ez akkor is így van, ha az alacsonyabb osztályúak ilyenkor nagyon felszívják magukat.
Én nem laktam Újpesten, mégis jó régen járok.
A hányan vagyunk-hoz. "Az IDEA Intézet eredményei arra is következtetni engednek, hogy a jelenleg másodosztályú Honvédnak és a Vasasnak is mérhető támogatottsága lehet, ezek a klubok valahol az Újpesthez és a Diósgyőrhöz állhatnak közel, párszázezres szurkolói bázissal rendelkezhetnek." A spenótoknak 1,3 milliót mértek.
Nem olyan régen jelent meg, itt az Indexen. December 12.-én. Ha igaz igaz, ha nem nem. De egymást baszogatni emiatt? Minek? Nincs elég bajunk?
Még egy utolsó pár szó. Ha mész a kerületben, a lila-fehér színkombinációval és a csapattal bárhol találkozhatsz. Graffiti akár egy egész festmény vagy csak annyi, hogy Újpest, 1885, Újpest Ultras stb..., újpesti ruhában közlekedő emberek, autóban visszapillantón lógó címer, lila focipálya a lakótelepen, lila bódék és még lehetne sorolni.
Palotai lakosként értek egyet. 10 évig rengeteg újpesti lakásban, ezáltal családban fordultam meg egykori munkám során. Én nehezen tudom elképzelni, hogy a Szuszába kilátogatók közül ne újpesti, vagy egykoron újpesti lakos legyen.
De azt írhattam volna még, hogy aki Újpesten született és élt gyerekkorában, sokan nem is akarnak elköltözni sehova máshova. És ehhez nem is kell a csapatnak szurkolni.
Újpest egy külön város Budapesten belül. Tényleg létezik a lokálpatriotizmus, létezik az újpesti érzés. Sokan nem pestieknek mondják magukat hanem újpestieknek. Aki meg nem Újpesten született, hanem később költözött oda ők is sokan átérzik az újpesti feelinget, A IV.kerületnek külön hangulata van. Meccs: Teraszon biztos vagyok benne, hogy többségben vannak az újpesti lakosok.
Maradjunk a Csapatnál. :) - az a közös, a pártokért valahogy nem tudok lelkesedni. A sok rossz közül, ahogy mindig azon leszek, hogy kiválasszam majd a legkevésbé rosszat. Itt több szót ez nem ér, tiszteletben tartva, hogy ez nem politikai fórum.
3-400 ezer Újpest szimpatizáns. Te atya isten ezt a kibaszott nagy baromságot. Eleve a szórás konkrétan Újpest lakossága. Amúgy meg nagy szégyen lenne ha négyszázezerből pont a 2%-nak lenne ingerenciája meccsre járni. Az mindenképpen igaz, hogy a szimpatizánsok és meccsrejárók nagy százaléka újpesti lakos, mindenképpen több mint bármely más fővárosi klubnál, de ez sem túlzott mértékben, jómagam pl a 80-as évek közepén meccsre menve jutottam el először Újpestre. Soha semmilyen egyéb kötődésem nem volt és ez pont ugyanúgy igaz a környezetemben élő Újpest drukkerekre. A csapat és az akkori játékosok miatt szerettük meg a klubot , nekem pl a KEK menetelés hozta meg az ihletet és amint önjáró lettem 15 évesen elkezdtem kijárni. Indulok ma is, lakóhelyemtől gyorsabban Dorogra érek mintha Újpestre kellene menni.
(az ilyen túlzó számokat hagyjuk meg a fradistáknak)
Olvasom a Benczédi interjút.Szerintem ő is csak mondja itt a hülye sablon dumát.
Hogy a terv szerint haladunk,meg ilyenek.
Meg ,hogy sokkal keményebben kell dolgozni,meg a tüzet szeretné látni,meg ilyesmi.
Miért nem mondja ki senki,hogy márpedig itt tudásbeli problémák vannak.
Ezt senki sem látja a vezetők közül?
Nem hinném,hogy azzal van a baj,hogy nem akarnak nyerni.
Minden sportoló nyerni akar,ha felmegy a pályára.
Egyszerűen ennyit tudnak,nincs miről beszélni.Edző (főleg),játékosok,mindenki.Azonkívül,azt mondja,hogy a télen olyan játékosokat hoztak,akiik segítik a támadások építését.Ugyan kikre gondol?
A lengyel bajnokság legjobb középpályására?
Vagy a gólvágó centerre?
Az a helyzet,hogy nagyon kevés minőségi játékosunk van.Van egy alapcsapatunk,általában minden meccsen ez a kezdő.De a cserék.Dékei,Dénes,Mucsányi....ugyan már.Még viccnek is rossz.
Legalább 6-8 igazán minőségi játékos kellene,ahhoz,hogy egyáltalán csak megközelíteni tudjuk az NB1 élcsapatasit.
Ehhez viszont igencsak mélyen a brifkóba kéne nyúlni.Ez van.
A Dorogot szerintem simán verjük,aztán jön a hozsannázás
Egészen a hétvégéig.Mert jönnek a libások,akik ujra a helyünkre tesznek bennünket.Simán nyerni fognak,mert Zselak nem képes többre.Sok-sok meccsen bizonyította,hogy a támadójátékhoz semmi köze nincs.Majd csak lesz valahogy alapon,elképzelés nélkül játszatja a csapatot.
Nagyon szeretném ha nem lenne igazam és rám cáfolnának de sajnos nem sok esélyt látok....
aztán lehet, hogy azért is gondolom ezt így, mert a szurkolói látványainkban állandó visszatérő elemek a kerületi dolgok, víztorony, 14-es villamos, városháza, Újpest sziluett stb stb stb meg a "Minket ide köt minden..." stb
ezek nekem eléggé lokális hivatkozások
most nem rémlik, hogy a fradinál ez mennyire gyakori, ott inkább a "csapatról" szólnak ezek, vagy magáról a táborról
Igazad van, csak az nem érti aki nem akarja hisz leggyakoribb változatban a mondat: ENNÉL még a kutyám IS többet érdemel - Mondja a köznek az aki az elmúlt kb. 30 évben közpénzből élt és közpénzből épített csapatot (javarészt afrikaiakból, mert ugye ő hazafi, meg nemzet csapata)
(A számokban is igazad van, hisz azt írtad a többi újpesti kötődésű - ami lehet bármi. Itt voltak/vannak haverjai, itt volt nője, itt adott fel lottót amin nyert, itt élt a nagyapja - ahogy írtad bármi - szóval kijön a matek)
Összességében én azt kívánom elmondani, hogy szerintem a budapesti csapatok közül nálunk a legsűrűbb ebben a tekintetben a kemény mag összetétele.
Vidéken nyilván máshogy van ez.
Ilyen tekintetben én degradálónak, ránk nézve a legkevésbé igaznak érzem a töredék szó használatát. Különösen jól fest ez akkor, ha arra gondolok, hogy Budapesten az Újpest a második legnépszerűbb, leglátogatottabb csapat. Most azt ne is említsem, hogy egy kb 30 éves lejtmenet után is
igen. a többi országos bázissal rendelkező budapesti csapatra is igaz.
a honvédos meg a kispesti lakos nem ugyanaz, a vasasosok meg az angyalföldi emberek közös halmaza is kicsi. az mtksok sem mind Dohány utcaiak.
ez mit cáfol?
értem, hogy érted, de nem értek egyet.
szerintem még a mai csoporttagoknál sincs 50% felett az újpesti lakosok (vagy valaha újpesten lakók) aránya, nemhogy a meccsre járó átlag 3-5 ezer szurkolónál, pláne nem a szimpatizánsoknál.
és ha abból indulok ki, hogy nekünk 300e (?) szurkolónk van, akkor a nagyon szerény tippem szerint is nekik legalább 3x annyi
vagyis kijelenthető, hogy ott is csak a töredék a ferencvárosi lakos
és ugyanez történne a Kispest stb esetében is, de akár a Barcelona kapcsán is
szóval minden egyes csapatra igaz a kijelentés
én viszont úgy értem, hogy aki úgy valóban szurkolónak gondolja magát, annak a nagyon-nagyon jelentős része bizony itt lakik, vagy itt született, vagy itt nőtt fel, vagy van "helyi" kötődése és elég kevés lehet az, akinek más az indoka
a fradi esetében viszont pl más a helyzet, szerintem nekik rengeteg "idegen" szurkolójuk van, gyakorlatilag egy fradiországban élünk!
és természetesen ferencvárosban is hatalmas a gyakoriságuk (nagyobb, mint nálunk, ahol még fradisták is élnek!)
de ezt egyszer már régen fejtegettem itt a Gallfalva teóriámmal :)
de amúgy a többivel sem, de persze, politikai kérdésekben valóban nem érdemes hergelni magunkat :) pedig naponta szállítják a kontentet hozzá, de azért lássuk szépen mindenről tisztán, hogy mi is az
Nem. Az Újpest szurkolók jelentős része újpesti lakos. És a maradéknak is van újpesti kötődése, itt született, itt nőtt fel, akármi... Az egy igen szűk réteg, aki "divatból" szurkol ide, mert az inkább elmegy szar fradistának.
Te ezt most komolyan beszopod? KONTEXTUS? Tisztában vagy a szó jelentésével?
Egyébként meg ha városrész, akkor még szomorúbb. Bazmeg, itt emberek élnek és nem Újpest szurkolók! Hogyan veheti egy politikus, akit, akiket elméletileg egy nép választ meg azért, hogy a népet szolgálja, az ilyen megjegyzéseket tegyen? Még Újpest IS? Miért, mert amúgy nem érdemelne többet, vagy ugyanannyit, mint a többi? De azért ezt már Újpest SEM érdemli meg? Magyarul szerinte itt történhetnek szar dolgok, na de azért mindennek van egy határa? Mert amúgy számára ez a városrész, az itt élő emberek nem annyira számítanak, mint a többi???
Nagyon is jól tudjuk, hogy ő itt ezt azért mondta, mert hányadék fradista létére kötelességének érzi gyűlölni bennünket és akkor szerinte ez így egy jó kis poén és szépen most össze lehet kacsintani a csőcselékével. De amúgy jóérzésű emberben ez nem kelthet szimpátiát.
Figyi, az odaát van, ahol nettó kommunikációval hülyére veszik az embereket. Nagyon is jól értette mindenki, hogy hogy értette, nem kell itt narráljon a beszélő fejed. Örüljél csak csendben annak, hogy ilyen alávaló gazemberek kellettek ahhoz, hogy a csúcsra ért csapatotok miatt többnek érezhessétek magatokat.
Figyelj csak! Akkor fogjad magad és ne hunyászkodjál meg! Menjél szépen oda, vásárold meg a csapatot és szépen csináljad jobban!
Milyen meghunyászkodás? Le vannak osztva a lapok, ennyi pénzt szántak eddig ránk. Akár kevesebb is lehetne, vagy sínylődhetnénk tovább a belgával, vagy bármi, milyen meghunyászkodásról beszélsz te? Mintha lenne bármiféle beleszólásunk bármibe!
Ezt az egészet az a szarzsák kubatov meg a többi ördögfióka ELDÖNTÖTTE, mert amúgy MAGATEHETETLENEK vagyunk. Aztán az előállított helyzet tetején gőgösködik és az aljas fradi csőcselék tapsol, nekem meg (gondolom) szégyenkeznem kéne, hahaha
Ami jelen pillanatban nagyon nem jó, hogy ha felteszem a kérdést (új korszak meg átigazolásaink után)
Ki az aki nélkül nem lennénk meg? meg Ki volt igazolásaink közül a főnyeremény? - a legtöbben a válasszal Piscitelli után megakadnának. Ez pedig sokaknak kedvét szegi és sokat elárul.
Ugyanakkor az is tény eddig tartják mit ígértek és persze folyamatosan lehet javítani, korrigálni, javulni.
Elől ki kéne találni valamit mert ők ott láthatóan szenvednek én meg attól, hogy nézem. :(
A nyerni akarást. Mit gondolsz miért van ennyi vereség meg döntetlen? Sok jöttment idegenlégiósnak ez egy munkahely. Minek dolgoznának többet mint amennyit kell? Ücsörögnek elégedetten a 6. helyen.
Igenis az 1. helyért kellett volna küzdeni. Aztán legfeljebb nem sikerül. És akkor mi van? Legalább megpróbálták.
De a MOL olyan szegény hogy még ígéretekre se telik.
Jól tette Kubatov. A mostani Újpest minden belerúgást megérdemel, meghunyászkodtunk, feladtunk mindent előre. Majd 3 év múlva dobogó, majd 100 év múlva bajnoki cím.
- ha egy szurkoló degradálja a másik klubot az érzelmi megnyilvánulás, szenvedély
- ha valaki ugyanezt elnöki székből nyomja az bunkóság - (szerintem).
Különösen visszataszító úgy, ha Ő maga (és mindenki) tudja, hogy a két "rivális" közti különbség nem munka hanem a pumpa eredménye.
Tulajdonképpen ez a csávó úgy kajánkodik, élvezkedik, röhög és gúnyolódik rajtunk (vagy éppen Bognár Gyurin), hogy közben az egyik küzdőnek az arénában adtak pajzsot, kardot, hálót a másiknak meg egy fabotot.
Lassan minden megnyilvánulásával lejáratja magát. Öröm számomra, hogy nem az Újpest elnöke ez még a vergődésünknél is nagyobb szégyen lenne.
"ERKÖLCS".... az baZmeg.... erről most itt lehetne írni egy oldalt (- ja és mondom ezt úgy, hogy igen távol van Tőlem a DK, a Tisza, Momentum meg az MSZP - de Isten ments, hogy politizáljak)
Kubatov révén keveredtem a témához. A bűncselekményért elítélt (jó, majd a rendszerváltáskor ezek is, Menczertől Kubatovig el lesz ítélve mindenki) Varjú László hogy a fenébe keveredett a közelünkbe?
Paks a Böde-Tóth B.-Ádám-Könyves csatársorral fog felállni. Már csak Varga Barnabást kell a Fraditól visszahozniuk hogy meg legyen a 70-es évekbeli csatár ötösfogat.
Lesz egy nagy különbség a következő meccsekre. A Nyíregy főleg 10 emberrel beállt a kapuja elé, a Győr az elején rúgott egyet utána visszaálltak. No ez ami q---vára nem megy nekünk. Az MTK nem szokott beállni a kapujuk elé a Paks és a Felcsút se.. Az MTK ellen különösen jó a mérlegünk, tavaly három zakó, idén egy.
elértük a gödör alját? meg innen már csak felfelé....
Legyen igaza, de azért óvatosan ezzel.
Az megvan, hogy az alsóház három ellenfele ellen 270 perc alatt 1 gólt rúgtunk, 1 pontot szereztünk és közben voltunk nem is keveset emberelőnyben. Most pedig kifutunk az MTK, a PUSKÁS és a PAKS ellen. Szóval óvatosan ezzel a gödör aljával, meg innen tuti felfelé, de KÍVÁNOM, hogy cáfoljatok rám!!!!!!!!
- egyébként nem is a statisztika a legszarabb, hanem a mutatott játék:(
Ez az évad már megint elgurult, elbaszták, de mostmár mindegy. Kiesni nem fog a csapat és nincs olyan edző, aki itt most hirtelen varázsolna egy nagyot.
Viszont azt megüzente: aki nem kapar, az takarodik! (Helyes!)
Feltételezem, hogy a csapat és az edző fejét picit jobban megmosta.
A kapkodásnak, idegeskedésnek tényleg nincs most értelme.
Mondjuk ha a Dorogot sem győzik le, akkor arra nem tudom, mit fog mondani ezek után :D
Mondjuk ha 11-esekkel jutunk tovább, már az is bőven égő, de azzal megint lehetne tüzet oltani.
A Dorog ellen szerdán megint hasonló vizsga lesz. Lelkesen, ezerrel védekező kiscsapat, van-e olyan csapatjátáka az Újpestnek, hogy feltörje és egyértelművé tegye a továbbjutást?
Ne várjunk nagy gólkülönbséget, lelépést. Nem is lenne illő. De azért nem szabadna az utolsó fél órára hagyni a meccs eldöntését.
Egyértelműen ő a legjobb játékosunk elöl, az ő megmozdulásain lehet látni, hogy tud futaballozni. Jobb társakkal ő is sokkal jobb lenne, ezt a Tucicból és Horváthból nem nézem ki. Egyetlen kurva nagy baja van neki szerintem, lusta. Többet kellene futnia és az ő fizikumával harcosabbnak kéne lennie.
felőlem addig és oda tologatod, amíg és ahova akarod, amíg 22 meccsen 14 gólban vesz részt, amíg ő az egyik legeredményesebb góllövőnk és előkészítőnk, és amíg ő az egyetlen, aki legalább valami futballistára emlékeztetőt mutat.
Amellett hogy fogalmam sincsen hogy jön ide a bb, most vannak 11 hónapja Újpesten,csak nyáron igazolhattak először. Azt azért lehetett tudni, hogy Grzelaknal nincs túl nagy foci, meg talán azt lehetett látni hogy szélsők, és csúcsék nélkül érdekes lesz a gólszerzés 1 szem lassú, középpályás alkatú támadóval. És ugye azóta volt még 1 átigazolási szezon.
Ha van pénzed, kapcsolatrendszered és meg tudod fizetni a szakértelmet, akkor azért van esély rá, hogy 2 transzfer alatt találsz 5-ből 2 használható támadót.
Ez is a belga hibája. Mert ha lett volna scout a belgánál, akkor annak a feljegyzéseiben már le lett volna írva nagybetűkkel, hogy Tucic-ot és Brodic-ot nem szabad megvenni! És akkor szegény Kovács Zoli nem téved ekkorát.
És természetesen az is fel lett volna derítve hogy kit kell megvenni. Kovács Zoli csak elolvasta volna hogy:
Béna Béla, Kukutyin FC, ára egy zsák krumpli, meccsenként 6 gólt fog rúgni
Visszavonva jobb, ez egyértelmű,de nem minden meccsen az a feladata, hogy a megkapott labdát, továbbgurítsa egy emberhátrányban mélyen védekező csapat ellen.
Neki szerepet kell játszani a gyors labdakihozatalokban, ha egyedül van meg kell tartania a labdát, sőt ha szélre sodródnak a támadók, és rá jön ki a játék kell érkezni a kapu elé.
Egy csel kéne azon a poszton, amire 2 védő elszáll,és valaszthat opciót, hogy kapura lő, vagy passzol. Nincs benne semmi váratlan. Croizet sem volt kifejezetten gyors, de könnyen meg tudott bontani egy védelmet 1 csellel. Ma ilyen nincs. Mint a droidok megyünk előre,és Brodic se színes ceruza.
A szakmai munkáról meg annyit, hogy éknek vettük, aztán bekerült Ljujic pozíciójába, ahová egyébként Horváth Krisztofer is való, és most mindenki kapott az eredeti pozíciójától számítva egy idegent.
Ebben a szerepkörben,szerimtem nem játszott rosszul tegnap.
Ő valójában nem is az a "vadparaszt" csatár aki elnyomja,felborítsa a védőjét.
Nem igazi erőcsatár
Jobban áll neki ez a kicsit visszavont szerepkör.
Sokat volt játékban,sok labdát szerzett,általában jól is passzolt.
Arról viszont nem ő tehet,hogy egyetlen társa sincs akivel meg tudna csinálni pl. egy kényszerítőt,egy váltást,vagy valami váratlant.Karamoko az egyetlen aki próbált társa lenni
De a többiek?
Horváth,Ljujics,Tucic....Úristen.
Ezek helyett valóban,inkább játszon Geiger,Mucsányi.
Mert irgalmatlanul lassú. Lassan cselez, lassan tolja meg, és veszi át a labdát, az induló ,és a futó sebessége is lassú.
Ha centert játszik megeszik a védők, ívelni sem lehet rá mert nem magas,és a védőit sem előzi meg.
Ha visszább játszik többet van játékban, de nem ér fel a kapuhoz, egy fél lábú sánta kalóz ziccerben befutja.
Összjátékban elmegy,de nem tudja fedezni a labdát, mert nem elég fizikális. Olyan értelemben hasonlít Tallora,hogy nem tudod hova rakni a pályán hogy megtaláld a posztját .
Hiányzik belőle az a vadparaszt, hogy lefussa, elnyomja, felborítsa,megelőzze a védőjét,támadja a kaput. Jó gyerek, de olyan igazi langyos virsli a pali, bár jónak látszik néha mert Horváth, és a szlovén gyerek személyében tudtak nála is gyengébbet hozni.
Mucsányi már rúgott 1-2 gólt, na fejlődik a fiú, erre többet nem játszatta. Geigert is eltüntette. Dékei mondjuk azon kívül hogy a nyári felkészülési meccsen átemelte a kint álló kapuson a labdát a másik térfélről(!), nem csinált semmit. Még Dénes játszik a legtöbbet. Biztos azért mert ő a legrosszabb :-D
A Videotonnal is ugyanezt a focit játszotta, ezt páran már megmondtuk amikor idejött. Amúgy ott is bekerült egy ugyanilyen hullámvölgybe, pont mi vertük meg őket nagyon el.
Ettől függetlenül persze elfogadhatatlan ez, és nem tetszik ez a magyartalanítás. Tucic és Brodic konkrétan semmit sem érnek, nem is küzdenek amúgy (visszautalva az edző múltkori nyilatkozatára). Mucsányi és Dékei ugyanezt lehozza. Rasak teljesen eltűnik a pályán, Geiger jobb. Ez kapásból 3 teljesen érthetetlen igazolás, ebből 2 most télen.
Én most nem láttam annyira tragikusnak a helyzetet. Igaz emberelőnyben voltunk, de szerintem a fociban nem annyira meghatározó ez emberelőny. (Nem is értettem, miért álltunk vissza húsz méterre a kapunktól, a zalaiak ellen. Nem egy csapat győzött már emberhátrányban, ha a kiállításig nem is vezetett. Azt nagyon elbasztuk.) Most az előző meccsekkel ellentétben voltak lehetőségeink, sajnos nem tudtuk kihasználni azokat. A Horváth megint semmi volt. A fentiekkel együtt, meddig vár a vezetőség, az edzőcserével? Míg el nem kezdünk a kiesés ellen harcolni?
Brodic-al megesett. Ő tkp. elég sokszor gólhelyzetbe kerül a semmi támadójáték ellenére, ehhez van érzéke. Csak 6 nagy helyzet kell, hogy egy gólt szerezzen, az a baj.
Érdemes megnézni a mai meccs statisztikáját. Egészen elképesztő számok. Hihetetlen, hogy ennyire kurvára nem tudnak mit kezdeni a labdával a játékosaink ott elől.
Hát aki engedi, hogy egy ilyen semmit nem érő játékos mint a Tucic 70 percet játszon. Az tényleg megérdemli hogy kibasszák. A kövi meccsre meg lett még 5 sárgás játékos is. Mintha nem lenne elég bajunk.
Ez a pali szerintem csak a védekezést gyakorolja az edzéseken. Gólszerzés itt tudatosan felépített akcióból biztos nem lesz.
Kouburit és amúgy Nunest is borzasztó nézni szélsővédőben. A játékrendszer Horváthtal és Karamokoval nagyban épít a sokat támadó, gyors szélsővédőkre, amiből december óta nincs egészséges játékosunk a csapatban.
Azért milyen dolog, hogy a régi Újpest szurkolóknak félszívvel, kételyek között kell várnia a bajnoki meccset, "vajon kikapunk-e Nyíregyházán, vagy talán mégse? "
Amíg a belgák uralkodtak azt gondoltam, azért van. Egy torz, másodlagos struktúrába kényszerítették az Újpestet, nem pedig a méltó helyére, hogy a legjobb magyar csapatok egyikeként mindig a győzelmekért küzdjön, jó eséllyel.
De most? Miért kell cidrizve várni Nyíregyházák, Zeték elleni mérkőzéseket?
Ha kikapunk lehet ez lesz Zselé búcsú meccse. A Dió edzőjét két zakó után már menesztették is. Bár nem tudom hogy Zselé mennyire van benne a játékos keret kialakításában, gyanítom benne vastagon.
Kicsit keveslem a pluszt. Annak viszont örülök hogy visszatért minden a régi kerékvágásba és újra jó téma van a topicban. Már csak az a szar Nick hiányzik amivel évtizedekig járatta le magát meg az Újpestet a vén hülye 😃
No, de hogy egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk.
Négy baromi nehéz bajnoki meccs áll a csapatunk előtt. Nehezen képzelem el, hogy a felcsútot vagy a Paksot vagy a Nyíregyházát (idegenben) képesek legyenek legyőzni.
Ha viszont az MTK-t sem fog sikerülni, akkor óriási lesz a baj!
Az OK, hogy még nem váltották le az edzőt. Most jöhetne bárki, ezt a sorozatot rútul beszopná, szóval mindegy is... De ha itt most tényleg a sajnos nagyon is valószerű forgatókönyv valósul majd meg, akkor viszont egészen biztosan el fogják zavarni Grzelakot.
Ha van esze a vezetőségben valakinek, akkor már most gondolkodik azon, hogy kit hozzanak majd helyette!
Én már a felcsútot sem bánom, egy tőről fakadnak ezek mind, a nemzeti együttbűnözés rendszerének két szép penészvirága. Égjen csak rájuk ez a csúfság így is, meg úgy is!
Zselák remélem nézi a plzen-fradi meccset! Tanulhatna a támadófociról és hatékonyságáról! Ezek 10perc alatt vágtak 3-at, mi több éve egyet sem, de az utolsó három meccsen se löttünk 3gólt egy kiesés ellen küzdő csapatok ellen. Lehetne fejlődni hova!
Miért ne lenne elképzelése az előre játékról? Hiszen van csomó sablon, amit oktatnak is az edzőképzőkben. Azokat biztos célnak jelöli, gyakoroltatja. De a játékosok nem képesek hatékonyan végrehajtani.
Ami sokat elmond edzőnk taktikájáról és a csapat teljesítményéröl, hogy a statisztika szerint az utolsó négy meccsünkön mi összesen 45 kapura lővésből 9(!!!) szer találtunk kaput 3gól, ellenfeleink 62 kapura lővésből 20 szor találtak kaput, 7gólt kaptunk! Végtelenül elszomorító, de a teljes kudarc, csőd az, hogy ezek a csapatok a Kecskemét a Diósgyőr, a Győr és a Zalaegerszeg volt!!! Két hazai, két idegenbeli a korrektség kedvéért. Egésszen brutálisan elkeserítő tényadatok! Ez szerintem elfogadhatatlan egy Újpestnek. Három de inkább 4szer többnek kéne lennie a mi kapuralővéseinknek/ kaput eltaláló számnak mint ellenfeleinknek! Mi adatunk mégegyszer 45/9, 62/20 a mi ellenfeleinknek száma, ráadásul egyik sem top csapat!!!
Vegyen példát, de ne a tavaszi fordulók eredménytelensége miatt, hanem a mutatott játék miatt!
Mert szerintem a dióknál is a játék képe miatt történhetett a váltás, az eredményekkel összességében nincs baj a tabellán egyikünknél sem. Máskor meg az szokott a baj lenni, hogy rögtön kirúgnak valakit. A dióknál a startnál rosszul is kezdett ha emlékszel, akkor mégsem rúgták még ki. Itt a nem önazonos játékkal volt a baj, ahogy nálunk is. Hazai pályán nudli Újpest, úgy, hogy már az X is jobb lett volna,. amitől jogosan kivoltunk idáig??
A Diósgyőr három mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, a legutóbbi két találkozóját egyaránt 2–1-re elveszítette. Már nem Vladimir Radenkovics a Diósgyőr edzője – hivatalos
Nekem mindegy. Tőlem Vignyevics is visszajöhet. Csak Zselé takarodjon el. Az szeptemberi Kecskemét meccs óta nézhetetlen a játék. Persze ha vezetnénk a tabellát a Fradi előtt, akkor nem bánná az ember.
Kár volt az eredeti beírásodért. Te Millerrel nem vitába szálltál, hanem beleálltál, hátha elküld a kurva anyádba. Mesterkélten kiforgattad az akkori szavait.
Ezt így szó szerint betudnád linkelni, vagy elég lesz a hozzászólás szám is. Amit így leírtál az a fradi eddigi edzőiről mondható el amúgy. Van amúgy ami nem változik ilyen gyorsan, te pl egy fasz voltál már két éve is, és úgy tűnik továbbra is csak abban vagy érdekelt, hogy a jól megszokott mederben maradjon továbbra is itt a beszélgetés.
Nemcsak, hogy Böde tolószékből oktatja az NbI-et, de a csak magyarokból álló Paks már rendre veri a zöld zsoldosokat! Mi miért nem tudunk egyetlen egy meccset is lehozni ezzel az edzővel mint ahogy a Kecsó nekiugrott a mtkának! Vele soha nem lesz ilyen, marad a mérkőzésenkénti 1-2 kapuralövés! Ezt nem látja a vezetőség?! Mtk-t aki arra jár üti-veri, mi meg a köv. hazain mi lesz?
„Az Opus Tigáz Tatabánya tavaszi szezonban elszenvedett második veresége után a vezetőség 2025. február 17-én, közös megegyezéssel felbontja Dragóner Attila ügyvezető és Gyürki Gergely vezetőedző szerződését”
Nekem Grezlak cseréivel kapcsolatosan nagyon dejavu érzésem van. Mintha Vig lenne a tanácsadója. De lehet, hogy én nem értek a focihoz.
Egyrészt fent hagy a pályán egy sárga lappal rendelkező védőt. Hogy most volt neki vagy sem, nem tudom, mindenesetre ha igen, akkor szarvashiba.
Lehozza Dénes Adriánt, aki szerintem nagyon idézőjelesen, de a jobbak között volt említhető, Helyette én a szlovént hoztam volna le, semmit nem tett hozzá a játékhoz. Helyette behozza egy kiélezett meccsen azt a Beridzét, aki 2 napja van a csapatnál, kb. a csapattársak nevét sem tudja és ki tudja milyen edzettségi állapotban van. Számomra érthetetlen. Ha 3-0-nál hozza be, akkor ok, de 1-0-nál, hogy nyom az ellenfél....
A kiállításra reagálva, nekem legalábbis érthetetlen módon behozza Tajtit, ahelyett, hogy valami védekezőbb szellemű játékost hozott volna be. + lecseréli Brodic-ot, aki szintén kritikán aluli volt, de még mindig nem múlta alul a szlovént. A Karamoko-Horváth cserét pedig végképp' nem értettem, főleg ahogy láttuk, hogy játszik Horváth.
Az a baj, hogy ősszel még az ilyen meccseket a gólképtelenségünk mellett lehoztuk 0 kapott góllal. Most ez nem megy. Szerintem most Piscitelli-tők sem jön annyi bravúr (félreértés ne essék még így is nagyon jó kapus) és lehet, rosszul látom, de hiányzik hátulról Bese játéka.
Ahogy előttem írtátok, ezt a helyezést hozta volna Géza is, sőt szerintem ezzel a kerettel még jobbat. De hogy játékban jobban lennénk azt szinte biztos.
Nem értem továbbá, hogy elküldtük Radosevic-et, aki tavaly tavasszal jól játszott, de még az esélyt sem kapta meg a bizonyításra.
Hozzáteszem, Almási gyerek is jó nagy hülye volt, ilyen baromságért kiállítatni magamat. Elképesztő ökörség. De ez legyen a ZTE baja.
Ezért is írta, hogy NE a többi NB1-es edzők közül jöjjön a helyére valaki, aki vélhetően még nála is szarabb (és most az aktuálisan domináló csapatok edzőit ebből akár vonjuk is ki, mert róluk álmodozni is felesleges).
Lehet ám, hogy ez a Grzelak (akármekkora koponya) nem alkalmas arra az építkezésre, amire itt most nálunk szükség volna. És az igazolások mögé sem látok, nyilván, ő választotta ki ezeket a játékosokat, de valahol nyilván meg is van kötve a keze neki is. Azokból választhat, akiket a vezetőség hajlandó neki meg is vásárolni, akikre szán a jelenlegi Újpest anyagi keretet.
Egyébként én továbbra sem látom ilyen borúsan a helyzetet. Igen, most ez itt egy hullámvölgy. A védelem igenis, továbbra is rendben van, noha most zsinórban kapitulált a hátsó alakzat is. Ez van, előtte azért ez nem így volt.
Az előre igazolások viszont valóban nagyon úgy tűnik, hogy besültek. Illetve rémület ez a sok sérült meg beteg játékos. Gyenge a keret, nem bírja el azt, hogy ilyen sok a göthösünk.
Ebből lehet tanulni is, tessék, meg lehet nézni: lófaszt van itt finomhangolás, ennél sokkal többet kell invesztálni, ha valóban építkezni óhajt a MOL!
Annak estünk mind áldozatául, hogy elég szépen és lendületesen indult a szezon. De az a csapata ma már sehol sincs, mind beteg, vagy én nem tudom, merre kóricál. Szóval picit elhittük, hogy végre van egy jó csapatunk, miközben nincs és igazából valóban a középszerűség a realitás.
'Ok' csak akkor a jegyáraknak is legyen az idényre annyi! Mert elfogadom, hogy helyezésben ne várjunk még túl sokat, de, hogy fociból is nullát kapjunk az nonszensz! És akkor 'dühitó, de nincsenek könnyű meccsek...' - anyád!
Azt hiszem, a Véber-Szlezákban ezerszer több a tűz, mint a mai edzőnkben. Sőt a mostani itthoni edzők döntő többségében is. Ki lehetne próbálni őket. Nagyon meglepődnék, ha ennél a mainál nem lenne jobb az eredményük.
Nem nagyon szoktam veled egyetérteni, de szerintem is ez az edző zsákutca. Ami fontos ne az nb1.ben szokásos nevek közül válasszunk. Mivel ennek az évnek nagyjából megint annyi én megnézném a Véber-Szlezák kettőst. A középmezőny velük is meglenne, a teltház közeli állapot meg garantált lenne.
Radosevics nem jöhet vissza, mert ő egy pengés játékos, Zselé nem szereti az ilyeneket.
Nam hajtanak a játékosok, Zselé nem érti, idehozta a fehérvári sleppjét, nem ismerte ki őket?
Beridze leigazolása is egy vicc. A kiesés ellen küzdő Újpestbe jó volt, de vele akarunk világverő csapat lenni?
Teljes tanácstalanság, próbálták már a fiatalokat, mind kikopott az első csapatból. Kivéve Dénes, amit senki sem ért, miért játszik. Próbálták már a középszerű nulla magyar játékosokat mint Gergényi. Próbálták az idegenlégiós vonalat, Brodic, Tutic 0+0=0. Most próbálják a belga volt játékosait.
Karamokot még itt tartanám rajta látni vmit. Lehet, hogy jót tenne egy másik edző aki támadóbb focit játszatna. Nem értem miért kell úgy ragaszkodnia Grezaleknek Déneshez, tuti csere Tajtihoz, a franciához stb. Kár, hogy nem tudunk közelebb férközni a szenvedő fradihoz! Rengeteg elhullajtott hazai pontok! Szerintem is edző hiba, ilyen hitvány előre semmi játékot.....
Szerintem Piscitellin kívül Bese, Fiola,Nunes, Duarte, Beridze jó játékosok.
Tamás Krisztián magyar szinten jó lehetne, az átlagon felüli gyorsaságával,és erőszakosságával ,de állandóan megsérül,hosszú távon ez lehúz egy karriert ,de nálam az első csoportba tartozik.
Ljujic a kedvencem ,benne van extra, de évi 5 jó meccse van. Ha tartós formája lenne...
Geiger, Kaczvinczki és Helmich akiket a fiatalok közül itt tartanék, és visszahoznám Radosevicet mert ő tulajdonképpen a miénk.
Rasakban biztos több van, másik edzővel megnézném.
Horváth Krisztofert ha leigazolná a Paks kettesével rugdosná nekünk a gólokat. Talán be kell látni, nem való mindenki mindenhova. Benne is több van,de nem is a helyén játszik az összevisszaság miatt
A többiek menjenek merre látnak ,Mucsányi kölcsönbe ,mert néha mutatott életjeleket, Katona Matyi is így kezdte.
A védelem szimplán csak lassú, a gyors zalaiakkal már nem tudtak mit kezdeni. Grzelaknak abban igaza van, hogy rossz a hozzáállás, az már más kérdés, hogy akik nem küzdenek, azokat pont ő igazolta már le. Az meg, hogy alig lövünk gólt, tisztán az ő sara. Az egy dolog, hogy rosszul igazolunk, de attól még helyzetbe is alig kerülünk. Nekem speciel rejtély, hogy Mucsányi, Dékei, Geiger mit követtek el, hogy lehetőséget is alig kapnak, és helyettük beáll Tajti, aki már a DVTK ellen is feltűnően lassú volt, de ma már percek után alig tudott megmozdulni.
most komolyan nem lehetne a felsorolt játékosokat beépíteni Tusic, Rasak, Lacoux helyére? Dénes helyére gondolom Beridze jött, bár ő eléggé játékon kívül van, az volt a benyomásom. Emellett amennyire formán kívül van Horváth, ő még mindig előrefelé játszik. Lacoux és Rasak meg állandóan visszagurítja védőinknek vagy a kapusnak
Már a védekezés sem megy, ezért olyan edzőt aki a támadófoci híve! Meccsenkénti egy-két kapuralövés rohadt kevés! Megint volt négy-öt védekező és négy-öt támadó szellemű! Középpályás alig, irányitó egy sem. Nem megy előre labda, megy a hátsó szarakodás! Látványos támadófocit Újpestre!
Azt mondtam idény közben, mikor ősszel elkezdett akadozni a a játék, hogy az a csoda hogy eddig nem voltak ilyen meccsek,mert azt gondoltam hogy a játék képe fejlődni fog, ez pedig hozza magával az eredményeket. Mára be kell látni, hogy az eredményeken túlmutatóan nincsen a játéknak semmilyen formája, képe. Semmi elképzelés, semmi dinamika. Grzelak egy nulla,és a háttérben a szakmai munka is az.
Géza a tavalyi csapattal hozza ezeket az eredményeket ha megkapja Piscitellit, és a Bese,Fiola,Duarte Nunes,Tamás védelmet. Sőt állítom még foci is lenne vele, ha hátul stabilak lennénk.
Radosevicet Nyiregyen égetjük helyette itt van Lacoux a többszöröséért.
A gyors Csoboth és Ambrose helyett hoztunk lassú szar játékosokat, akik vagy nem a helyükön játszanak, vagy alkalmatlanok. Adriánka dupla nulla, Horváth úgyszintén. Tucic...ahh bazdmeg begörbíti a hátát futás előtt mint a büdös poloska, lehet a légellenállás miatt:D Még a mozgása is szabálytalan, 5x nem ért ma labdába.
Végül ,hogy ledobjam ismét az atombombát, Brodic...Ha elől játszik súlytalan, megeszik a védők. Ha visszavontan játszik, akkor Ljujic helyét stopolja,többet van játékban, de nem hatékony. Mire lekezel egy labdát ketten odaérnek. Ennél még Mörschelnek is több haszna volt, legalább belekapott a labdába lefordult a védőről,eltalálta a kaput.
Lehet tudunk ennél jobban játszani, de ebben a formában semmi nem működik.
Még Karácsony előtt volt egy interjú ezzel a Rataticcsal,vagy hogy hívják.
Akkor mondta,hogy az ünnepek azzal fognak telni,hogy videókat fog nézegetni,játékosokat fog elemezni,hogy megfelelő játékosokat igazoljunk a téli szünetben.
Jól sikerült.
Egyébként azt ő,egyszemélyben dönti el,hogy kit igazoljunk?
Miért nem bízzák ezt olyan emberekre,akik értenek is a focihoz?
Vagy itt még mindig az a régi,szoci szemlélet van?
Mérkőzés elején megmondta, hogy a héten széthajtotta őket, ez látszott is rajtuk! Mi anno a telepen kora délutántól sötétedés utánig nyomtuk a focit, csak a fürdőkádban fáradtunk el! Se taktika, se előrejáték és a cseréi sem ülnek. Horváthot, Tajtit behozni.....Mtk-nak is mi fogjuk a kezdő lökést megadni csipkerózsika álmukból. Jönnek ide köv. hazai meccs.
Azt, hogy 3 pontra voltunk a dobogótól csak a védelem őszi teljesítményének köszönhetjük és Piscitellinek. Ha most tavasszal már hátul is gyengébbek leszünk akkor jön az alsóház.
Nem nyertél még idegenben eddig? Gyere Újpestre! Katasztrófa ez az edzői hozzáállás. Támadójáték nélkül?! Egy kib..ott kapura lővés hazai pályán egy zte ellen??? Fejeket...
Ez a két új légiós semmit nem ér. Ennyit bármelyik akadémista tud. Az összes légióst, a védők és Karamoko kivételével, elzavarnám. Már a hozzáállásuk is förtelmes. Tajtin észrevettétek hogy olyan, mintha egy lassított felvételt nézne az ember? az edző is alkalmatlan bàrmilyen játékra, csak csaljuk a focit
Ki bírta volna ki a félelmetes zalai nyomást? Még a Man City sem. Jutalmat érdemelnek a lila srácok, a szakvezetés is. Hatalmasat küzdöttek, és senki nem vetheti a szemükre, hogy nem lőnek gólokat. A foci nem arról szól.
Már hét elején leírtam, hogy Geiger simán tud annyir mint Lacoux. Itt az eredménye. Brodic szokásosan a jó félideje után úgy volt, hogy nekem ma ennyi elég volt. Tusic még a pályán van?
Ami gáz az az előrejáték! Értékelhetetlen. 45perc alatt egy kapuralövés! Ami pozitiv, hogy 1/1gól lett. Karamoko szépen bevágta, csatártársával ellentétve. Továbbra is szomorú, hogy ennyi támadóval ilyen kevés az előrejáték, helyzet!
Nyugodtan jöhetne Dénes helyett, mivel utóbbi még szabadrúgást sem tud kiharcolni. Lacoux full alibi, Tusic-ról pedig sokat elmond, hogy belsővel próbált lőni amikor majdnem helyzetbe került (nagyon hasonló szituációban mint amir Karamoko belőtt)