Sziasztok! adott egy 95-ös w202 2.2es benzines szedán mercedes..
4 sebességes automata váltó és be rakom R-be nem akar tolatni csak nagyon lassan. Ha nem teljesen sík úton állok meg akkor nem is indul meg hátrafele az autó. most fogok olajat cseréltetni benne nem tudom hogy van e valakinek ötlete ezen kívűl. annyi még hogy 2ből 3ba nehezebben vált
Sziasztok! Egy Mercedes-Benz GLC 300 de plug-in hybrid vásárlán gondolkozom. Eddig Toyotám volt ám az új Rav4 plug in kB 20 M teljes felszereltséggel. Ennyi pénzért már el lehet hozni a Mercedest is.(sőt kevesebbért is) Viszont sokan mondják, hogy a mai Mercedesek sokat vannak szervízvben garanciális hibával. Népitéletet is csak 1 db tálatam egy 2019 E 300de-ről ott 24851 km után hybrid hiba miatt az autót megállt a pályán. Na ezt nem szeretném, hogy én dolgozom asszony meg hív gyerekekkel a kocsiban, hogy megállt a csillag...
Tudom új még a technika de hátha van valakinek szervízes ismerőse aki tud erről valamit, vagy valami tapasztalat mert a tesztek sokat nem árulnak el ilyenről inkább csak kedvcsinálók.
Lenne lehetőségem vásárolni egy 2011-es E300 CDI sedan szépséget.
Alapvetően nem tartok a dízelektől tehát azoknak a "dolgaival" tisztában vagyok viszont kifejezetten kíváncsi lennék specifikusan ennek a típusnak a nyűgjeire, mire figyeljek, miket nézzek meg nagyon?
Az autó németországi, kint élő ismerős tulajtól származik, ezáltal kint is szervizelt, bizonyítottan 209000 km futásteljesítménnyel, nagyon jó felszereltséggel. Ezért is lenne jó vétel, de természetesen át akarom nézni, nézetni...
Váltópanel csere, szokványos eset. Váltópanel gyártótól függően 40-80ezer közt, nem kell a legdrágább, egy középkategóriás simán kiszolgál évekig. Vészüzemben van a váltód amúgy, ezért ránt, és ezért nem vált fel, ilyenkor csak alap hidropneomatikus üzemben van, nincsenek a szabályzó szolenoidok megvezérelve, illetve csak kettő, azok is csak simán nyit/zár üzemben. Hibakód jellemzően Y36Y1, és hasonlók, csak az utolsó szám változik, és a panelon a fordulatszám érzékelő dobja el a cipőt, ez miatt nem látja a vezérlő a tengelyfordulatot, vagy valószínűtlen jelet kap, ezért vészbe dobja magát.
Üdv Tagok! Olyan problémám akadt, hogy tegnapi nap folyamán az autómat beraktam D-be és már ott furcsa volt mert rántott egyet.Elindultam és nem váltott.De betudom rakni R-be illetve minden sebességbe de D illetve R-be ránt egyet ahogy berakom és olyankor nem volt.Utána bezártam vártam egy kicsit azután a nap folyamán többször is jó volt, nem csinálta többször.Majd ma reggel ismét beindítottam és ugyanúgy rántott majd nem váltott.Valakinek ezzel kapcsolatba tapasztalata? Az alany egy W203 270 CDI automata.400000 km. Köszönöm:)
Tudom, hogy nem egyszerű. De amíg egy tízezer forintos háztartási kütyüt simán becserélnek, ha zörög-lötyög, addig igenis cseréljenek le egy tizenvalahány millás autót ugyanezért. Bárki fél lábába lefogadom, hogy Németországban a kereskedő pattan, mint a nikkelbolha, és hozza a másik autót hasonló esetben, nehogy elveszítse a renoméját. Csak velünk merik megtenni, hogy elhajtanak azzal, hogy "ez egy olcsóbb prémium autó". Hogy miért merik megtenni? Azért, mert hagyjuk, mert gyávák vagyunk kiverekedni az igazunkat, akár a bíróságig is elmenve. Az első néhány megnyert per után, amelyben a költségeket is keményen ráverik a kereskedőre, mindjárt más lenne a helyzet.
(Csak zárójelben: azt is lefogadom bárki másik fél lábába, hogy ha egy kigyúrt kopasz kétajtós szekrény, nyakában két kiló arannyal, három hasonló társa kiséretében viszi vissza a zörgős vadiúj Mercijét, seperc alatt kicserélik neki.....)
Köszönöm! Én is így gondolm a lánc részét, csak kellet egy kis megerősítés! : )
Az autó amúgy szép allapotban van, (az alját mondjuk még nem láttam) idős hazaspáré akik svédben dolgoztak. Ők hozták haza ha jól tudom. 130 pár ezer km van benne ha igaz. Sajnos az Úr meghalt és ezért lett eladó....
Ha a lánc rendben van, nem lesz vele gondod, motor szellőztetésért felelős csövek olykor cserések, nem nagy tétel, és a MAF szenzor hajlamos a cserére, ez sem komoly tétel. A lánc legyen rendben, az a lényeg.
Műszaki szemmel nézve van folyamatos fejlődés, de ezt sok más periféria megsínyli. Meg az idővel is versenyeznek. Nincsenek kész autók, a vásárló a béta teszter...
Így van, a párommal össze is vesztem már miatta. Ő neki ez még "nem az a kategória", ami miatt pl. szólna. Huszonéves "nő", nyilván, így fogja fel egyrészt, másrészt nem ő fizette.
Bizonyos szervizekben is azt mondanák, hogy hangosítsam fel a rádiót, mert ez az "olcsóbb prémium autó", ahogy írjátok, manapság ennyiért ez van.
A totalcar népíteleten olvastam, hogy a csávókám kitolta a zsír új A3-as Audit, ami már az első néhány km után elkezdett zörögni. Tűrte, majd azért csak visszavitte egy idő után, és a reakció: "ez egy olcsóbb Audi, ennyiért ez van, a kalaptartó ebben zörögni is fog."
Részemről elvből nem zöröghet még egy Dacia sem új korában, nem hogy egy Mercedes.
És a csúcstechnológiás minőségbiztosításon is átcsúszott! Konkrétan: a szalagról a parkolóba vezető készáru menedzser, miután kigördül az épületből egy rövidke tesztúton hajt át. Ez egy pár méter hosszan macskaköves .....
Aha, így már értem! Jó ötlet, basszus... Gondolom valami szelep félén nyomódik át az olaj, ha ezt a szelepet lezárja, akkor beton kemény lesz. Minél jobban nyitja, annál lágyabb. Nagyon ötletes megoldás, mert így elektronikusan lehet szabályozni nem csak a hasmagasságot, hanem a futómű lágyságát is :) Köszi szépen az információt!
Itt sem akarok kukacoskodni, de az nem gáz, ..... De, gáz. Szerintem, aki vesz 1 új autót, nem akar ezzel bajlódni már 1 hónap múlva!
Az ablakzörgésre nincs mentség, legalább is nálam. A 20 éves W210-ben sem zörgött, bármilyen pocsék úton is mentem. Volt 124-esem is, az sem új volt anno, fel sem merült bennem, hogy esetleg zörögne benne az ablak, sőőőőt!
Egy Mercedes NE zörögjön, nyiszogjon, csak csendesen "vonuljon". ;-):-)
Bocs, de sajna Te 1 pocsék autót fogtál ki, én nem nyelném le ezt a békát. TE vagy a vevő, hogy "szépen" mondjam, ők nyalják ki, nem a vevőnek kell pitizni az igazáért!
Nem a levegővel variál a keménység/lágyság tekintetében, hanem a lengéscsillapítón van egy adaptív vezérlő, ami a lengéscsillapítóban szabályozza az olaj áramlásának lehetőségét. Sportra állítva csökkenti az olaj áramlását, így keményedik, komfortban növeli, és mindentől függetlenül a menetstabilizátor folyamatosan játszik ezzel a dologgal. Pl ha nagy sebességgel veszel be egy kanyart, hiába vagy komfortban, ő keményít a futóművön. Stb, stb.
Természetesen lehet, már felvettem a kapcsolatot azzal a kereskedéssel (az egyik Hovány), ahonnan vettem, és rögtön álltak (volna) rendelkezésemre. Végül egy másik vidéki (JP Auto) szervizbe fogom vinni, mert egyúttal abban a városban laknak a szüleim is, összekötöm majd a kellemest a hasznossal.
A kijelzős dolgot elvileg megoldja egy szoftverfrissítés. Itt sem akarok kukacoskodni, de az nem gáz, hogy amit kitolok októberben elején, azt hó végén már frissíteni is kell? :)
Az ablakok zörgésére több tipp is jött. Vagy beállítás; vagy a kéderguminak tett be a hidegebb idő és elkezdett keményedni, feszülni (tesznek majd egy szilikon spray próbát); vagy az ajtóval, ajtóban valami. Ha a legelső, vagy a legutolsó verzió a nyerő, akkor - mivel mindegyik ablak zörög - a gyártás/összeszerelés sem annyira minőségi (már). Ha a gumi, akkor meg az a gagyi.
Ne viccelj, olyanok keringenek a neten, amikhez képest az enyém még piskóta...kb., ha nem halsz meg benne, addig mossa a kezét az összes gyártó, importőr.
Termosztáttal kapcsolatos kérdésem lenne. Az alany 270 cdi,városban felmegy 90-100 fokra a víz,nincs vele semmi baj, viszont ha kimegyek pályára akkor visszahűl 70-80 fokra. Ez lehet rossz termosztáttól, vagy így normális?
Tul.képpen nem hibásodott meg a jeladó, csak elkoszolódott. Ez egy optikai ellenállás. Van benne egy prizma meg egy tárcsa, amik átengedi a fényt és a prizmán keresztül jut a fényérzékeny ellenállásra. Állandóan dobta a hibakódot és utánaolvastam, hogy nem kell cserélni az egészet. Rendeltem egy prizmát (10 dollár), szétszedtem a kormányt és a jeladót, kitisztítottam és ezt a prizmát kicseréltem benne. Azóta nem dob hibát. :)
Pontosan mi a működési mechanizmusa egy légrugónak? Az oké, hogy növeli vagy csökkenti az autó hasmagasságát, azáltal, hogy a levegőt kiengedjük belőle vagy a kompresszorral felfújtatjuk. De hogyan éri el, hogy felfújt állapotban puhábban siklik az autó? Van még benne egy sima rugó is? Mert így érthető. Leengedve összenyomjuk a rugót, kicsi lesz a rugóút, míg felemelve az ellenkezője.
A kormányszög jeladó létfontosságú alkotóeleme a menetstabilizátornak, ezért ha meghibásodik, és ez által nem tud dolgozni a menetstabilizátor, automatikusan keményíti a futóművet, hogy minél feszesebb legyen a kocsi, csökkentve a kisodródást, és hasonló esetek esélyét. A légrugós kivitelek adaptív gátlósak is egyben, azzal keményít, és lejjebb engedi a kocsit 8mm-el kb.
Köszi az infót! Még egy érdekességet vettem észre. Amikor kapok egy hibakódot (szerencsére több, mint 1 éve volt utoljára, a kormányszög jeladótól), a futómű teljesen lekeményedik és pattogós lesz az autó. Mi lehet ennek az oka? Mi történik ilyenkor?
Sajnos az van, hogy ezeknél felújítani magát a levegős részt lehet és szokták. A gátlószárat, ami amúgy egy kutyaközönséges gátló, nem. Tehát amikor te veszel egy felújított légrugót, általában egy vadonat új (bár nem gyári, és ez okozhat kicsit más rugózási jellemzőket) rugós részt, de egy ki tudja mennyit (általában ha a légpatront fel kellett újítani, akkor 150+) futott gátlót kapsz. Ami esélyesen már kotyog, kopog, baja van.
Láttam már mázlistát akinek úgy jött össze ez a dlog, hogy kapott egy tökéletesen működő darabot, de ez nagyon nagyon ritka. Ha biztosan jót akarsz, megveszed a bilsteintől, vagy a gyárit. Rég néztem, de anno én még 200 körül meg tudtam lőni kintről, azóta mondjuk romlott egy "keveset" a forint eur árfolyam...
Nem hiszem el, hogy ezeket nem lehet orvosolni garanciában! Addig jár a csereautó! Ne hagyd magad, ezek szerint próbálnak lerázni! Ha nem megy békésen, én simán ügyvéddel intézném. ;-)
Az autó legyen a hardver, így mondom a fejleményt a nagybetűs szoftver részre.
Az MBUX (kijelző) a kezdetek óta heti 1-2 alkalommal folyamatosan nehezen indul, töltődik be. Fekete marad a képernyő - hiába szállok be, és adom rá a gyújtást is -, majd bevillan egy szürke kriksz-kraksz (mint amikor régen kábeltévé adáskimaradás volt...csak persze hanghatás nélkül), és újra feketeség. Ezt követően egy lightos kattanás (mint, amikor nyomsz egy resetet), és ezt követően (vagy még egy kattanás után) töltődik csak be, illetve jelenik meg.
Na, ez kedden már odáig fajult, hogy munkából haza felé menet végig full fekete - úgymond "OFF" - kijelzővel mentem haza (vakon állítottam a fűtést stb.).
Mondjuk a pénz nem volt gond, mert 4 évig készült, így komoly összeget nem kellett költeni egyszerre, mindig apránként költöttem 5-30ezer közt, így megoldható volt :D De munka az igen, az van benne, 4 éven át minden szombat kivétel nélkül. És persze, nyilván nem életszerű társadalmi szinten, hogy 30 éves kocsikat restaurálnak, csak poénnak szántam :)
2007-es w211-esem van (320 cdi sedan). Az autó légrugós, tavasszal cserélve lett a 2 első. Úgy vettem észre, mintha egy kicsit zörgősebb lenne a futómű, illetve rövid. éles bordákon picit koppan is. Autószerelő felemelte, megmozgatta a kerekeket, de nem lógnak, nem látott semmit. Sajnos nincs ötletem. Van itt olyan szaki, aki megnézné nekem? Nem mondom, hogy nem lehet vele együtt élni, de ha javítható, akkor szeretném megcsináltatni a kis drágám, legyen tökéletes. :) Pesten vagy környékén, bármilyen időpont jó! Köszi!
Ez azért szégyen a gyártókra nézve, mert az én 32 éves mercimen gyújtáskapcsolót és ablaktörlő motort kellett mindezideig cserélni. Még mindig kapható hozzá mindenféle alkatrész. Hogy miért? Mert nincs szükség rá. Ezért nem adom el, még akkor sem, ha a 42 millást sikerül megvennem. :DDDD
Én teljesen egyetértek, édesapám alatt a mai napig egy Dacia Logan futna, ha egy sajnálatos baleset miatt nem alakult volna totálkárossá.
A Renault esetében sem vettem figyelembe, hogy fos francia, jó ár/érték arányban 5,6 millióért toltam ki másfél éve tavasszal, 2,5%-os lízinggel. De ott is, ahogy írod, elképesztő hibának tartom a mai világban még mindig jelen lévő kuplung bajaikat (semmi más gondom nem lett volna, a tetőkárpit bontást is elnéztem, legalább megoldották). Bár, ott is rezonáltak a hangszóró burkolatok, pedig még hangerő sem volt jelen, úgyhogy az összeszerelés minősége továbbra is megkérdőjelezhető.
A szervizhálózatról nem is beszélve, de ahogy olvasom, ez majdnem minden márkára igaz. Az értékesítő reakciója ez volt: "kompromisszum". Ja értem, ha az új autó is zörög, nyikorog, akkor is kompromisszum, mivel nem 15 millió, hanem csak 6.
Hasonló formavilágban kerestem másik gyártót, márkát, és eszembe nem jutott volna a Mercedes, ha a 8-8,5 milliós szűrőn a használtautón nem akad fenn a CLA "Star Edition" konstrukció. Csak ezért lett ez, mert úgy voltam vele, hogy, ha 8-9 millió egy Insignia/Mazda 3 stb., akkor nem kérdés, hogy ez legyen 10,5-ért.
Azt gondoltam, hogy ennek tudatában ár/érték arányban jó döntés (per pillanat már most sokkal drágább lenne), mivel b@sszus...ez már csak egy Mercedes, és az ilyenek miatt nem kell majd izgulni.
Tapasztalt autószerelő ismerősöm szerint a Mercedes már régen nem az, ami volt. Az én 260 ezret futott, 19 éves A170 CDI-mben egy nyikkanás nem hallható sehol, akármilyen trágya úton megyek vele, pedig a "hamutartó" Mercik nem a lágy rugózásukról híresek. Visszatérve a témához: elképesztő, hogy tizenmilliós autók ilyen, és ehhez hasonló bosszantó hibákkal készülnek, és érthetetlen, hogy egy nagynevű márka ezt miért engedheti meg magának. Talán azért - de ne vedd magadra -, mert ma sokan elájulnak a gyönyörtől, különösen az egykori keleti blokkban, ha elmondhatják magukról, hogy nekik vadiúj Mercedesük van. Mert hát ugye kívülről úgysem látszik, hogy az összeszerelés minősége nem sokban különbözik az egykori Daciáétól.......
Külsőre nagyon megtetszett, de ez még kevés lett volna, ha nincs az év első felében a 8 milliós akciós induló ár. Premium Plus csomaggal, progressive kivitelben megállt 10,5-ből, így nem volt kérdés, hogy a Megane Grandcoupé után ez következzen. Ugyanaz a 140 lőerős motor [hozzáteszem: jobban húzott a Renault. :)]
Viszont abba bele sem kezdek, hogy azt is meg kellett bontani 2 hónap után (szintén újonnan vettem), mert zörgött a tetőkárpit, a kuplung pedig recsegett, búgott, nyikorgott... több, mint fél évig hordtam szervizből szervizbe, végül köszöntem szépen, és eladtam.
Ezért gondoltam, hogy "szintet lépek", de úgy tűnik egyelőre meg vagyok áldva az új autókkal.
Egyébként ezt leszámítva egy rossz szavam sem lehetne. Ez a motor is bőven elég a magyar utakra, vegyes fogyasztás eddig 6,7 liter. Nagyon kényelmes; az MBUX, mint egy űrhajó. Hely hátul is van, kivéve, ha nem vagy 2 méter magas.
Minden egyes része elképesztően masszív(nak tűnt)...az ajtó becsukása, a műszerfal és környéke stb.
A keret nélküli ablakok ellenére sem zajos, ahogy a tesztekben is olvasható; a 18-as felnik sem ütnek.
Viszont ez a zörgés nagyon belerondított az összképbe, és az új autókhoz való...nem is tudom, "hozzáállásomra".
Persze, hogy az. Októberben toltam ki a szalonból...ami nagyon nehéz jelenleg, hogy eseti jelleggel csinálja. Pl. most haza felé munkából nem csinálta, igaz, nem is ugyanazok az utazási viszonyok reggel és ilyenkor. Kora este nyilván kis túlzással csak araszolok (Óbudától Zuglóig).
De tegnap délben például oda tudtam lépni neki -nyilván városon belül nem száguldozok, de azért vasárnap délben jobban lehet haladni még Budapesten is -, és valamikor zörgött, valamikor nem. Megmozgattam (le-, felhúztam) és abbahagyta, majd aztán megint csinálta egy kicsit.
Szervizben rögtön rámondják, hogy "ők nem hallják". Különösen, ha olyan mázlim van, hogy abban a 10 percben, azon a pár kilométeren nekik tényleg nem produkálja.
Azért én a helyedben nem hagynám annyiban. Ha garis az autó, akkor vissza kell vinni oda, ahol vetted, és reklamálni. Nem lesz könnyű meccs, de végig kell játszani, mert ha a ablakok már nem csak zörögni fognak, hanem elkezdenek lassan, de biztosan lefelé csúszni, akkor az egy kiadósabb esőben.......
Sziasztok! CLS 350-eket nézek, de nagyon le vettem beszélve róluk a motor problémái miatt. Az lenne a kérdésem, hogy a 2008-as CGI motorok is problémásak, vagy az már az ajánlott kategória?
Ha van olajszint nívópálca, akkor egyszerű az ügy: megnézni a szintet. Ha tényleg magas, akkor nem szabad közlekedni vele; meg kell szabadulni a fölöslegtől. Mindazonáltal az ilyesmi olajcserénél fordul elő, amikor túl sokat töltenek bele. Menet közben, azaz "csak úgy", az ilyen jelzés inkább az érzékelő hibájára, vagy elkoszolódására utal.
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni: 5 hete toltam ki Kecskemétről egy új CLA-t, tehát mondhatni vadi új, 1.200 km van benne.
A héten elkezdtek zörögni az ablakai. Budapesten használom, városon belül (ha esetleg számítana, mennyire rossz utakon járok vele). Először a bal hátsó kezdte, de "csak" nagyobb bukkanók esetében. Majd nagyon fülelve hallatszik néha a vezető oldali is. Tegnap délután szinte állandó jelleggel csinálta már az anyósülés ablaka is. Azonban, ha minimálisat is lehúztam, a párom már nem hallotta.
Ez még a bejáratás "része", vagy már egyértelmű hibajelenség? Teszteljem még? Új autókra egyébként tényleg érvényes ez a közhely, hogy "még össze kell állnia a dolgoknak"?
Megoldást szeretnék, és nem azt, hogy "hangosítsam fel a rádiót". :)
1 hónap után nem erre számítottam, még, ha a magyar utak olyanok is, amilyenek...
Előre is nagyon szépen köszönöm annak, aki tudna segíteni!
Egy w210es 200e autóról van szó. A csomagtartó ajtaját nem tudjuk kinyitni. A váltónál lévő gomb pirosan világít.
Amit eddig csináltunk: ha a psa szivattyúnál lévő vákumcsőbe fújunk, akkor nyílik a csomagtartó.
A csomagtartó tetőn lévő kapcsolót szédszettük, jó.
Annyit sikerült elérni, hogy ha lecsukjuk a csomagtartót, bezárjuk az autót, akkor pár perc múlva a csomagtartó kioldó gomb fénye kialszik. De ha megprópálom a gombot működteni, akkor megint felvillan a kis piros led.
A jófogáson hírdetett lámpa az C sportcoupé mert igen szépen körkörösek az alsó ívek. A 203 S és T első lámpa lágyabb vonalú.
A facelift utáni volt az első gondolatom, de arra meg azt mondta valaki, mind xenonos. Bár ez meglepő volt nekem, azt hittem az onnantól is feláras extra. Remélem rosszul tudta az illető.
A vetítési kép nem lesz jó,másrészt E betű nélkül amúgy is esélytelen,de a fő gond az,hogy a tompított nagyon össze-visszafog világítani és nem fogsz rendesen látni,ellenben a reflektor az meg megvakítja a szembejövőt.Részemről én kihagynám.Szerezz gyárit.
Családon belül hozzájutottam egy w203-ashoz. Az autó facelift előtti, és egyedül az első lámpáival nem vagyok megbarátkozva. Néztem rá több megoldást, az egyik az lenne, hogy csak a műanyag üveget cserélem ki a lámpákon, lehet rá kapni teljesen átlátszót. Viszont nem tudom fénytechnikailag jó lesz-e így:
Azt nem tudom,, hogy mennyire megbízható a 2015-ös évjárat, mert nekem még 2001-es (!) kiadású A170 CDI-m van, ami a megbízhatóság mintaképe. Mindazonáltal ez a vélemény: az 'A és a 'B' osztályt utálják a szerelők, mert nehéz bármihez hozzáférni, annyira igaz, hogy itt a fórumon egy közismert Merci-guru egyszer kijelentette, hogy még az utcájukba se merjek bemenni a járgányommal..... :-)
Sziasztok! 2015-os evjarattol nezegetem az A180, A200 típusokat. Lecserelnenk a jelenlegi off autónkat. Igazából sehol nem találok infót arról, hogy mennyire megbízhatóak ezek az autók? Mennyire költséges a fenntartasuk? Ha valaki tudna indokkal segíteni. Köszönöm
(németben autómentős ismerős szerint utálják a szerelők, mert nehéz bármihez hozzáférni. Ezt a véleményt fenntartással kezelem, mivel ilyen infókat találtam, de az előző szeriakkal kapcsolatban)
Hát, attól tartok, az az O gyűrű már nem látja el a feladatát. Ma mentem vele kb 50 km-t, itthon leparkoltam, 10 perc után óriási tócsa a kocsi alatt. Nívópálcán minimumnál az olaj (pár napja még 3/4-nél volt). Letakarítottam a motor oldalát, beindítottam, ez a látvány fogadott:
Bocs ha hülye kérdés, de fellazítottad előtte az adagoló rögzítőket ugye? Ha igen, akkor valszeg megvolt tapadva az O gyűrű, és első kőrben azért dobott ki egy kis olajat, mert meggyűrte a forgó mozgás, majd az olajtól helyre állt, és már teszi a dolgát.
Mennyire normális, hogy az előtöltés-finomhangolására szolgáló csavart mikor megtekertem óvatosan járó motornál, elkezdte nyomni ki ott a motorolajat? Kijött fél deci, utána semmi. De nekem nem rémlett, hogy ott motorolajnak lehet helye, főleg nem nyomáson.
Ellenőrizzétek az összes porlasztó csatlakozóját, ki szoktak tágulni a villák, és a rezonanciától lekontaktálnak. Az ECU amint szakadást érzékel, azonnal leállítja a motort, és ez miatt nehézkes indulás is lehet. Továbbá lehet még nyomás érzékelő, és szabályzó hiba is, vagy ugyan ezek csatlakozójában is kitágulhatnak a villák.
Sziasztok! Sokat olvasgattam, de sajnos nem találtam meg a megoldást itt a fórumon. Adott egy 2005 évj. 313 Sprinter, 129 le. Azt csinálja, hogy menet közben leáll, rendre 1400-1800 körül, csak terhelesre jelentkezik. Üresen porgetve nincs tünet. Ekkor volt EDC lámpa, injektor hibakód, csere, meg másik 3-on csúcs csere, a hiba nem szűnt meg. Ezután üzemanyag szivattyú, és annak a szenzora cserélve, az autó nagyon jól ment vagy 3 km-t, aztán ugyanúgy leall, monstmar "legalább" hibakódot sem dob.......
Kerlek nagyon szépen, merre folytassuk a keresést? Turbó nyomás elvileg jó, megmérte a szerelő, üzemanyagszűrő cserélve MAN filterre.
14 éve félve öntöttem be a tankba az első fél liter AROL 2T-t és látom, most megint felbukkant a téma.
Leírnám a tapasztalataimat 2T kapcsán.
AROL után többféle 2T-t használtam, de az utóbbi min. 10 évben a PRISTA MIX 2T amit használok. 2-3 kartonnal veszek, és már szinte gázolajárban kapom az autósboltban.
A lényeg bármilyen 2T jó a gázolajba, a minősítés a lényeg: API TC, JASO FC. Ez a robogókban a benzinhez keverve füstmentesen ég el. A gázolajba keverve, dízelmotor emiatt nem füstöl.
A keverési arány 1:100. Az eltelt 14 év alatt mióta 2T-t öntök a gázolajba, kb.800.000-- 1.000.000 km-t mentem az autókkal, üzemanyag ellátórendszer probléma 2 autónál volt tapasztalható.
1. Mercedes Sprinter 2,7 CDI 2 db porlasztót kellett cserélni 250.000 km-es motorban, de ez az autó megevett kb. 200 liter 1980-ban általam vásárolt, anyámnál hordóban talált fűtőolajat. A porlasztóprobléma ezután kb. 50.000 km-rel volt tapasztalható. Persze lehet semmi köze hozzá a HTO-nak.
2. Renault Clio 1,5 DCI 180.000 km-nél nagynyomású pumpa csere. De ez DELPHI nagynyomású volt benne aminek a görgőfelülete lepattogzott, tehát ennek se a gázolaj minősége, kenőképessége, hanem az alkatrész tervezése, gyártási minősége okozta a bajt.
A többi autónál semmilyen probléma nem volt, viszont nem állt rendelkezésre kontroll gépjárműpark hasonló autókkal, hasonló futásteljesítménnyel. Úgy is mondhatnám saját magam megnyugtatására, saját szórakozásomra öntögetem a 2T-t a tankba.
Az alábbi autókban használtam, használom a 2T-t. Remélem mind eszembe jut.......
1 tankba 1,5-2dl! ;-) 2 éve vettem az autót, nem volt gond vele.
"Azokhoz alacsony hamutartalmu motorolaj kell, nem hiszem h a ketütemü adalek azt tudja." ??? Nem a motorolajba teszem! :-)
Amúgy nekem tök mind1, ki hogyan használja, én csak leírtam a tapasztalatomat. ;-) Az injektornak meg tuti nem árt 1 kis kenés, amilyen "istenijó" itthon a gázolaj. Szerintem....:-)
Mindenképpen teszek majd bele részecskeszűrőt. Körbenéztem a piacon, az osztrákoknál van a legolcsóbb, 142.000.- Ft, de ugye erre jön még a beszerelés és a komputer átírás költsége. Rengetegen foglalkoznak részecskeszűrő felújítással, ezért lehet, hogy megérné egy bontott felújított darabot venni, de nem tudom ezek mennyire megbízhatóak.
A motor hangján és járásán nem érzek változást, de az injektor csere előtt volt egy olyan jelenség, hogy hideg indítás után egy hirtelen nagyobb gázfröccsnél elkezdett rángatni a motor, ez most megszűnt, bár nem tudom van-e összefüggés a cserével.
Ez olyan dolog, hogy vagy elhiszi az ember, vagy nem. Nem igen lehet megállapítani, hogy mennyi lerakódott kormot égethet ki. De egyáltalán nem drága, így belerakom. Ezt is autósboltokban lehet kapni, kétféle létezik a csatolt képen lévő, ami koromégető.
Azt viszont én kérdezném meg, hogy a CLS Mercire bármilyen 66 centis szélvédő törlő lapát jó, vagy valami speciális kell, mint pédául a Bálnára? Vagy át lehet-e fűzni a gumit?
A helyzet az, hogy igazából most tudok érdemi észrevételről beszámolni, mivel két hete lettek betéve az újak, de azóta csak tegnap voltam egy hoszabb úton, 630 kilométert mentem, amiből 510 km autópálya volt.
Debrecenből rögtön pályára mentem, tempomat 142 kilométerre állítva (143-tól bünti van) és figyeltem az átlagfogyasztást. 9,2 l/100km-ről indult és úgy 10 kilométerenként ment lefelé, 50 km után már 8,3 literes átlagfogyasztást mutatott és ez már végig így is maradt.
Ezután próbáltam nagyobb gázfröccsöket adni, füstölést nem tapasztaltam, pedig mint kiderült, nincs benne a részecskeszűrő, azt még Franciaországban kiherélték belőle.
Indulás előtt letisztítottam a kormot a két kipufogóvégről fémtisztára, és az út végén nem látszott rajta koromlerakódás.
Teljesítményben nem tapasztaltam változást, előtte is utána is elképesztően gyorsul.
Visszaküldtem a régi injektorokat és már a 300 euro kaució is megjött a bankszámlámra (108.414.- Ft), nagyon korrekt a cég. Mondjuk a visszaküldési postaköltség 11.800.- Ft volt, ez egy picit torzítja a végső árat.
Így végül a 6 db injektor 165.804 forintomba került (27.634/db), plusz a régiek bemérése és a ki-be szerelés költsége, de ez akkor is fennált volna, ha új injektorokat veszek 203.500 Ft!db áron, és azt rakják be.
Összefoglalva szerintem megérte a csere, mert így kb. 200.000 kilométerig nem lesz injektor gondom.
Vagy másfél hete szólaltam meg a facebook-os Merci W124es fórumon meg a csináld magad fórumon w124es kombim kuplung problémájával kapcsolatban.
A jelenség a következő: tavaly nyáron felső munkahenger csere, idén tavasszal alsó munkahenger csere után vagy 1 hónapja egyszer csak beesett a pedál. A tartályban a folyadék szintje nem változik, nem fogy.
Azt a tanácsot kaptam, hogy cseréljem ki a felső hengert. Azt egy előzőleg működő (az alkatrészautómból származó) bontott hengerrel meg is tettem. Ma tettem egy 200 km-es utat, aminek az első 40 kilométere után már kuplung nélkül váltottam. A jó a dologban az, hogy már kezdek ráérezni a kuplung nélküli váltásra, de hosszú távon azért nem tenném, már csak az önindító kedvéért sem.
Sajnos meghalt nálam a facebook, nem tudok oda most beírni.
Kérdésem az, hogy szerintetek mi alapján tudom eldönteni, hogy melyik henger a fos a kettő közül?
Vagy a tartálynál lehetne valami? Folyást még nem találtam sehol.
Az alábbi képek egy 2005-ös garantált 129.000km-t futott autóból való vezérműlánckerekek képei. Mitől valós? Az autót tavaly vettem első (roppantul gondos) tulajdonostól Hannoverben, mindenhol leinformáltuk, makulátlanul vezetett szervízkönyv. Az autó gyönyörű, nem javítgatott, nem törött, nem tekergetett. A tulaj tavaly tavasszal elhunyt (82 éves adótanácsadó), az özvegyétől vettem meg. A motortérben, nemhogy enni, műteni lehetne, márkaszerviztől idegen kéz nem járt benne, mindenhol gyári csillagos alkatrészek. Megvettem, hazahoztuk a lábán és én élveztem a gondtalan autózás minden örömét (a W210 E300D-m után óriási lépés volt minden tekintetben, bár azt is nagyon gondosan karban tartottam)!
A kálvária augusztusban kezdődött, fogyogatott a víz, vízpumpára gyanakodtam, mégiscsak 14éves, ennyi baja lehet. Utánatöltöttem, három napra rá, cserélni akartuk egybekötve az olajcserével. közölte velem a műszerfal, hogy azonnal cseréljek olajat, majd olajszenzor hiba. Kimentem a szerelőmhöz (20km) majd az olajat leeresztve láttuk, hogy vizes olaj jön le, itt kezdődött a Columbo-t megszégyenítő nyomozás, honnan jön a víz az olajba, merthogy a vízben nem volt olaj, így hengerfej kizárva. Olajhűtőt és tömítést cseréltünk olajjal egyetemben, a hiba nem szűnt meg, 1 hétre rá átvittem egy nagy múltú miskolci szakihoz. Nyomás alá helyeztük a kiegyenlítőtartályon keresztül a vízkört, dőlt be a víz. Olajszűrőház formatömítés csere (lapos volt mint az Alföld, csakúgy mint az olajhűtőé), termosztátház alatti tömítés csere (lapos). Itt találkoztunk a szomorú ténnyel, hogy a vezérműtengelyek kerekei foghiányosak, valamint a lánc annyira megnyúlt (15mm), hogy jelen tartva mindent az OT-hez képest bő 10fok eltérést mutatott. Nosza akkor cseréljünk mindent, IWIS lánc IWIS patentszem (nem, nem lehet végtelenített láncot befűzni, útban van egy láncvezető), gyári láncfeszítő, gyári láncvezető, gyári tömítések, valamint két utángyártott lánckerék. Kibontottunk mindent, az alsó lánckeréken semmilyen kopás bemaródás (holott kétszer annyit forog mint a felsők) nem látható és hogy teljes legyen a kép a vízpumpa alatti két tömítésből az egyikek se híre-se hamva, konkrétan a gyárban kihagyták. Nem akartam elhinni, a motron sehol egy bontásnyom, mindenhol a gyári tömítés, paszta. Az emulzió lemosására ráment a halom féktisztító, valamint négy teljes olajcsere összesen. Álljanak itt képek mementóként, ha figyelmesen nézitek láthatjátok a kerekek gyártási dátuma is stimmel.
Hosszbordás szíj vonalában a doblemezeken, alkatrészeken, géptető belső felén keressetek fröcskölés nyomokat, valamint a szívósor alatti gumicsövek szeretnek elhalni, és ha van benne előmelegítő a tágulási alatt, azt is ellenőrizzétek le.
Üzem melegen mikor a nyomás és a hőmérséklet megnő a hütőrenszerben ,valamint az illesztési hézagok is,akkor előfordul, hogy elengedi a hütőfolyadékot valahol ,de azzal a lendülettel el is párolog. Keressetek vízkövesedéshez hasonló nyomokat.
Vízpumpa meghibásodása jellemző de láttam már gumicsövet és kiegyenlítőtartályt is ami csak egy bizonyos esetben volt hajlandó ereszteni, persze sosem akkor mikor néztem.
Volt olyan autóm, ahol minden évben az elsö téli fagy beálltával ,2 napig folyt a vízpumpám , majd abban az évben soha többet. 8 évig használtam így. XD
Nos, az az igazsàg, hogy még nem raktam fel hirdetést, mert januàr-februàr magassàgàban tervezem az eladàsàt, igy még képek sincsenek, de pàr szot azért irhatok.
E200 CDI, 2013 04. havi, automata.
Jelenleg 125 850 km van benne, épp most kedden (20-àn) volt "A" szervizen. Màrkaszervizbe hordom, a szàmlàk megvannak.
Felszereltsége mondhatni szokàsos; szövet bör ülések, navigàcio, tetöablak, vonohorog, és a nyàrin felül téligumi garnitura gyàri k.fémfelniken, szoval semmi különös extràja nincs.
Arat sem tudok még, az viszont bizonyos, hogy nem àrulni szeretném, hanem eladni.
Talàltam két képet a gépemen, igaz nincs egyedül. ;)
Köszönöm! Olyan esetleg nincs, ami nem rögtön a bankkártya adataimra kíváncsi? Félreértés ne essék, hajlandó vagyok pénzt áldozni rá, sőt egy komplett magyar nyelvű kézikönyv csomagért szabad szemmel is jól látható készpénz mennyiséget is megajánlanék!
W203-as Mercedest szeretném kicsit fiatalosabbá tenni. 2000-es gyártású, az első lámpákat akarom a facelift utánira cserélni, amennyiben elektronikailag nem egy útvesztő lenne. A gyáriak sem mattok, csak elég bamba szemből így gyárilag hályogos lencsékkel...
Jövő héten lenne egy 500km-es autópályás túrám a w124 om605-el, ami alap esetben meg sem kottyanna neki.
Viszont tegnap és ma furcsa dolgokat csinál,ami elbizonytalanit hogy nekivaghatok e ennek az útnak. Ezért is kérném a tanácsokat.
Tegnap reggel kicsit nehezebben indult. Komolyabb füst nem volt, de az eddigi 2--3mp helyett kb 5mpig inditoztam.
Ami a fura,hogy a szokásos hideg dízel kereples, a motor bemelegedese után nem tűnt el teljesen. Olyan mintha az egyik hengernel nem lenne tökéletes baz égés. Csak bizonyos fordulaton hallom, nem befolyásolt semmit.
Gondoltam, ma egy kicsit meghajtom. Az első komolyabb kigyorsitas után, 5.000 környékén jött egy csorges majd egy betorpanas. Majd ment minden tovább hiba nélkül. Azóta semmi. Nem mechanikai csorges volt hanem megint tökéletlen égés. Füst nem volt.
Talán mintha egy kicsit jobban zizegne alapjáraton de lehet bekepzelem.
Én valami szmotyire, vízre gyanakszom az üzemanyag rendszernél. Remélem nem porlasztó,vagy még rosszabb...
Üdvözlet a az ős és kevésbé ős tagoknak. Szeretnék egy w221 facelift (2008)kezelési könyvre szert tenni, magyar nyelven. Akár írott, akár elektronikus formában. Mindennemű tanácsot, segítséget köszönök...
Azt megtudod mondani, hogy a gázpedál végállásánál a kapcsoló mi célt szolgál?Nem vettem észre semit ha addig nyomom? Olyan mint az automatánál a kick down.
Elnézést a pontatlan megnevezésekért, ma reggel megnéztem tüzetesebben és akkor készítettem a képeket és jöttem rá hogy Bosch. Bárdinál vettem javító készletet, délután kiszereltem, szétszedtem és kicseréltem az összes tömítő gyűrűt. Visszaraktam beindítottam, egyelőre úgy néz ki hogy nem szivárog, holnap reggel megnézem és megyek is vele pár kilométert úgy is kell tankolni. Holnap ha minden rendben lesz váltóolaj és tartozékok csere lesz.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, igen valóban magasnyomású nem pedig adagoló ahogy én írtam. Holnap reggel beindítom megnézem hogy hol szivárog. Egy hónapja kb cseréltem a nyomásszabályzó szelepen tömítést, akkor ott szivárgott, azóta ott száraz, úgy látszik ez az autó valahol mindig locsolja a gázolajat.
Az nem a adagoló, hanem a nagynyomású pumpa, és vagy valamelyik fedél alól ereszt, vagy az O gyűrűknél. Egyik sem komoly költség, de el kell vigyed egy diesel szervizbe, hogy lokalizálják honnan folyik, és javítsák. És igen, kezdeti fázisban előfordul, hogy csak hidegen, vagy indítás után folyik kis ideig.
Amennyiben magasnyomású szivattyúra gondoltál akkor ahhoz kapható Bosch javító készlet pár ezer Ft.-ér.Azért nem árt ha kicsit hozzáértő cseréli ki a cuccot. Ha már megindult folyni akkor rövid távon üzemképtelen lesz az autód,ha valóban a szivattyúból jön a gázolaj.
Új problémával szembesültem, még mindig 270cdi. Tegnap reggel indítottam az autót, minden rendben, kitolatok kiszállok és erős gázolajszag csapott meg. Később megnéztem és az adagoló volt gázolajos, letöröltem de nem láttam szivárgást sehol. Ma reggel ismét ugyan ez történt, van olyan hogy csak hidegen ereszt az adagoló? Trucktec 748 CN 6 ez van az adagolóra írva. Nap közben nem érzem azt az erős gázolaj szagot csak reggel indulás után. Lehet vele valamit kezdeni vagy új adagolót kell vegyek?
Egy off autóról a lányom VW Jettájáról kérdeznék, hátha valakinek ismerős egy ilyen hibajelenség.
A kocsi most kasznisnál van, mert hátulról belementek, de nem tudni, hogy ennek a következménye-e egy furcsa automata váltó hiba. A váltón az összes fokozat egyszerre világít és az autó rángatva megy.
Ez váltóhiba, vagy vezérlés hiba lehet? VW Jetta 2007 1,6 benzines.
Diesel motor gátrepedést vagy a hengerfej tömítés hibáját mely diagnosztikai vizsgálatokkal lehet a leg pontosabban behatárolni? A vízpumpánál nincs szivárgás, egyértelműen a leömlő és a turbó között jelenik meg a hűtővíz.
Lehet egy w211 méltó utódja a nagy elődöknek?! A gép túl van az az egymillió kilométeren, bontatlan motor, eredeti vezérműlánc, pedig nem voltak extra rövid olajcserék (15000-20000 km)
Csak hát annyi féle infó van a neten hogy jobbnak láttam ha titeket kérdezlek, és valóban jó tanácsokat adtok amit köszönök szépen. A szűrőkészlet gondolom rendben van? Olajból a Fuchs Titan 4134-et gondoltam.
Keresem egy ideje, hogy hová tűnik a hűtővizem. Nem volt semmi nyoma. Most megtaláltam, mert indítás után a leömlőben jelent meg. Joggal feltételezhetem, hogy valamelyik hengerbe szivároghat be? Ez magyarázat lehet az indítómotor elhalálozására is. Időnként amikor a szelepei a beteg hengernek zárva vannak első kísérletre nem bírja átfordítani a motort. Találkoztam már hibás hengerfej tömítéssel, de akkor keményen beledolgozott a hűtővíz rendszerbe és gyorsan felforralta. Én nem tapasztalok ilyesmit sem a motor gyengélkedését. Motor csere vagy felújítás szerintetek melyikkel járok jobban.
Végy meg ugyanúgy 8 litert. Leengeded, feltöltöd 4 literrel, majd fordulsz pár kőrt, mondjuk 10km-ert beleteszel, megint leengeded, és a második 4 liter mehet bele. Ez sem a 100%-os megoldás, de így kb 80%-ban új olaj lesz mindenhol.
A zöldes szín az normális, a gyári olaj zöldre van színezve. A barnaság nyilván a használódottságból fakad. Cserélheted nyugodtan. Stekkert is cserélj. 270CDI, így a wandleron nem lesz leeresztő.
A mester abba hibázott hogy szénkefét cserélt nem pedig komplett kefehidat abba ugyanis nem forrasztva hanem ponthegesztve vannak a szénkefék. Az utólag forrasztott szénkefe bizonyos esetekben (hoszabb inditózás stb)hajlamos leolvadni a cinezés.
Köszönöm Smafunak a részletes leírást, sikerült megtalálni a hibát. Az indító motorba az új keféket hanyagul forrasztották be. Valószínűleg rossz napja volt a mesternek, de sajnos holnap is rossz napja lesz amikor vissza viszem.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, új vagyok még a MB világában.
Adott egy 2004-es 270cdi 722,6-os váltóval szerelt autó. Szeretnék benne váltó olajat és szűrőt cserélni. Vettem egy mesterpálcát hogy megnézzem az olajszintet, a szinttel nincs is probléma, de nekem olyan volt mikor letöröltem a pálcáról az olajat mintha nem piros hanem zöldes barna színe lenne az olajnak. Létezhet ez? Minden hol azt olvasom hogy ebbe a váltóba valóolaj színe piros, mármint amiket bele lehet specifikáció szerint tölteni. Az autó és a váltó szépen teszi a dolgát, nem vettem észre semmi rendellenességet. Lecseréljem az egész olajat ami ugye kicsit bonyolultabb, vagy csak a váltóból ami lejön az 4-5 litert cseréljem? Nem tudom mikor volt benne cserélve azért is szeretném cserélni a szűrővel és a csatlakozóval együtt.
Az aksi környékén a csatlakozásokat jól nézd át, test kábelt vedd le, pucold meg és alatta is a bódét, motor és a kaszni közötti testkábelt ellenőrizd, és ha rendben van, szintén pucold, továbbá a baloldali tűzfal alsó részen van a főáram összecsatlakozása, azt is ellenőrizd. Érdekes azonban, hogy nem hallod az indító motor reléjének kattanását, ez is utalhat akár kulcsfogadó hibára, de a relé is lehet beteg, ehhez nem ártana egy autóvilamosságis, aki tudja mit, hol kell kimérni. Önindítót tudod ellenőrizni, kövesd le a behúzó tekercs kábelét, és adj neki áramot, hogy indítózik e kikerülve a gyári kőrt, ha megtalálod az indító motor reléjét, ott is a relét kihúzva a relé helyett rövidre zárhatod a megfelelő lábakat, hogy úgy indít e, ugyan itt ellenőrizni kellene, hogy megérkezik e a gyújtás, vagy állandó táp amit a relé indítózásnál továbbit, ha ezek rendben vannak, ellenőrizni kellene, hogy a relé vezérlőszálon érkezik e 12V indítózásnál. Azt is teszteld, hogy N-ben próbálod indítani, hátha kulissza hiba, és ezért nem engedi az indítást. Bármit csinálsz a leírtakból, hátsó ülés legyen kivéve, negatív saru annyira legyen meghúzva, hogy szorosan legyen a helyén, de letéphető legyen ha gond van, ha bárhol füstöl, ne bámészkodj, rögtön a sarut vedd le, az elektromos tüzet nem oltod el amíg az aksi a rendszerben van.
Eszembe jutott, hogy amikor benne hagyom a kulcsot és indítani próbálom ugyan ez történik. Ki kell húzni majd újra visszatenni és úgy indul. Egyre inkább a gyújtáskapcsolóra gyanakszom.
Az autóm 1997-es E300 TD őszinte sajnálatomra nem indítható.
Az előzményekről:Indító motort cseréltem a közelmúltban, mert a régi végleg elfáradt. Használtat vettem, de teljes felújításon esett át szakműhelyben és mostanáig tökéletesen működött.
A hibáról: Izzítás után továbbfordítottam a kulcsot. Az indító motor neki feszült de nem bírta átfordítani a 6 hengerest. A műszerfal elsötétült majd újra kivilágosodott. Olyan volt mint amikor gyenge az aksi. Volt már olyanban részem és tudom, hogy ha kevés a töltés az akkuban akkor berregő hangot hallat az indító motor. Most viszont nem ez történik. Izzítás után amikor tovább fordítom a kulcsot semmi sem történik. Se kattanás se berregés, csak a dermesztő néma csend. Feltöltöttem az aksit, ugyanez. Új aksit vettem, semmi változás. Arra gyanakszom, hogy a gyújtáskapcsolóból vagy egy reléből nem jut el a feszültség az indítómotorhoz.
Bízva a szakmai tapasztalatotokban, üdvözlettel: HS
Na a luk-os téma nem jött be ,nem is hasonlított arra ami kellene,pedig a schaffler.com-ról kerestem. Sachs-lett de sem a gyári sem a sacsh cikszámra sehol semmit nem hozott egy alkatrészes sem.
Meg volt 150km-es tesztkör ,egyenlőre olyan mint amilyennek elvárná az ember. Jó helyen fog a kuplung,lágy,megszüntek a fura rezgések, rendbe jött az alapjárati pici ingadozás is.
Világos,ez teljesen érthető. Itt van a tökéletes 50/50% én azt szeretném hogy szerencséd legyen,jó legyen és komfortos stb amikor lábra áll ez a kombo. Könnyen lehet hogy nevetve írod majd,igen,bejött.
Mivel magamnak én csinálom és az én időm és pénzem,jelenlegi anyagai helyzetemben bevállalom, ha később megint le kell szedni a váltót mert szarakszik a kuplung. De így azért barátok közt is egy 100-assal kevesebb kiadás a másik 100-as mellett :) Remélem feltudom tenni az új kerékre. A kuplungszetten gyári cikszám melett luk márkajelzés van,így feltételeztem,hogy a 2-őstömegű is az,úgyhogy azt rendeltem.
Inkább arra lettem volna kíváncsi,hogy van e valami amit nem tudok,mert mindenki meg van rőkönyödve,hogy nem akarok k.szettet cserélni,még a felújjítós is gagyarászott valamit,de nem igazán értettem.
Hozzá kell tennem ,hogy nem kopog,zörög,ráz a lendkerék,tengelyirányú lógása viszont nagy és szar a kuplungom,mivel elősször a lendkerék belét kell a helyére taposnom utánna jöhet a tengelykapcsolás. :)
Megjöttek az injektoraim, nagyon profi csomagolásban, sérülés mentesen. Mindegyik külön zacskóban a hozzá tartozó bevizsgálási jegyzőkönyvvel. Ha a héten kapok időpontot a szervizben, be is rakatom.
Úgy néz ki, valóban nagyon korrekt a cég, ha valakinek ilyen problémája lesz, a linket beraktam az előző jelentkezésemkor. Csatolok képeket.
Tomi megfogja oldani, általában három dologra vezethető vissza ez a hiba, de maceráns, mert úgy lehet kiszűrni melyik az ok, ha minden tökéletes. Nehéz futam amúgy, elég gyakori hiba, és gyakorlatilag senki nem ismeri a valódi okot, és a megoldást, én legalább is nem találkoztam még olyannal aki egzakt módon rámutatott a hibára, és megoldotta. Akkor ha a tiéd az a bizonyos C250, akkor arról Tomival konzultálni szoktunk heti 1-2 alkalommal, rajta van, én is igyekszem segíteni Neki, az alapvetések, amik eddig az esetek 95%-ban bejöttek, a Tiédnél nem működnek egyenlőre. Vannak részeredmények, de még nincs meg a megoldás.
Off autó,a tulaj csak lendkerék cserét kért két hónap múlva a nyomolap pattanó hangot adott kinyomáskor. Másik kérdés hogy az új lendkerékre felmegy e a régi kuplung meg egyebek.
Nemrég került a családba egy CLK 270 cdi 2004-es autó 722.6-os automata váltóval. Olvastam hogy célszerű lecserélni az olajat a váltóba is a többi szokásos olaj és szűrőkön kívül. Utána néztem de többféle infót is találtam az olaj mennyiségével kapcsolatban. Van ahol 4-5 litert írnak, van ahol 7-8 litert. Szeretném megkérdezni hogy mi a valós mennyiség? És persze milyen olajat vásároljak?
Köszi a válaszokat! A motornál inkább a 20 éves kora miatt aggódok. Az nem para? Nincs benne bármi, amit érdemes cserélni ennyi idő után? (Olajon kívül :)
A láncról azt olvastam régebben, hogy 100 ezer km után javasolják cserélni, az egyik szervizben is valami 70-100 ezer km-t mondtak, mert amúgy ez is szakadhat. A szerviz által mondott adatra nem emlékszem pontosan, előbbiről meg most semmit sem találok neten. Mennyi ennek a láncnak az élettartama? Azt honnan lehet tudni, hogy elég csak láncot cserélni, vagy komplett szettet kellene? Az előző tulaj olyasmit mondott, hogy esélyesen még sosem volt benne lánc cserélve.
Csörgés: Rokon mondta, hogy indításkor szokott kicsit csörögni, mikor ő használta pár hétig. Nekem nincs ennyire jó fülem hozzá.
Amúgy igen, ez a lánccsere is nagy összes a teljes kocsi félmilliós árához képest, ha nem muszáj nem akarok rákölteni még ugyanennyit, noha nem tervezzük eladni rövid időn belül.
A kettő nem ugyanaz.Kiszerelés nélkül csak a láncot lehet kicserélni.Ha az önmagában elég akkor ez viszonylag filléres tétel.Amennyiben komplett szettet kell cserélni akkor ki kell venni a motort váltóstól vázkeretestől együtt. Ez már időben és pénzen is lényegesen több. Egy normális szettel összepakolva lehet 200 körüli pénz.Kérdés,hogy kell-e cserélni,vagy csak mondták?
2001-es W168 A160, van benne úgy 170 ezer km. Azt mondják, most már illene vezérműláncot cserélni. Két szervizt kérdeztem, mindkettő 250-300 ezer forint körüli összeget mondott rá (munkadíj+anyag), mert ki kell szerelni a motort is a művelethez.
Ehhez képest találtam videót, ahol úgy tűnik, motorkiszerelés nélkül megoldják ezt (https://youtu.be/VldIqAc986g ), valamint a típushoz tartozó Haynes könyvben is írnak ilyesmit. Bárkinek bármi tapasztalat a témában? Érdemes egyáltalán cserélni ezt a láncot?
Másik gondolat ismerőstől, hogy ha már kiszedik a motort, akkor motorfelújítást is megcsinálni már nem nagy plusz lehet ehhez képest. Megéri ez? Budapest környékén hol (és hol nem) érdemes ilyesmit csináltatni?
Fel tenném első kérdésemet itt a topicban. az alany egy w202 kombi 98as évjárat
om605ös motorral 5sebességes automata váltóval. a hiba a következő: ha az autó eléri az óra szerinti 85-90fokot ( amit általaban mindig elér nem tudom ez normális-e ?! mindegy hogy kint 10 vagy 35fok van ) az autó alapjàraton el kezd rángatózni alapjárat ingadozás van érzésre olyan mintha bele bele rugnának az autóba. az érdekesség mèg az hogy ha be kapcsolom a klímàt abba hagyja vagy ha a fényszórót fel kapcsolom akkor enyhébb lesz. mondtak porlasztó csúcsot , adagolót , mind a kettőt ki cseréltettem de továbbra is fent áll a hiba jelenség.
ezek mellett folyamatosan vészüzembe rakja magát a kocsi, hol 2km-er uán hol 20 vagy éplen nagyon ritkàn be se teszi de 10ből 8út során nem megy 3000nél tovább a fordulat.
ezek mellé még azt kérdezném hogy az mitől lehet hogy a két zónás manuális klíma vezérlő nem működik a vezető oldal csak forró levegőt fúj az anyós oldal meg hideget. Cseréltem hőfok szabályzót es fűtés csapot is . Esetleg valami ötlet? köszönet !
Üdv!Pár hete írtam még egy W203 270CDI-ről ami egyszercsak megállt.Majd felújíttattam az összes porlasztót.Most is ugyanúgy indul és pár másodpercig ingadozik az alapjárat.A kérdésem, hogy ennek van a tankba előszivattyúja?Az okozhatja ezeket a tüneteket és kiírhatta anno emiatt az EPC hibakódot?Vagy pedig a reléje?Illetve a reléjét ha valaki megmondaná hol találom vagy valami rajzot tudna róla küldeni hálás lennék.Köszönöm!
Sziasztok! Keresnék Tatabányán olyan megbízható szakembert aki el tudna végezni egy tatabányai kereskedésben lévő E220 S212-es gk diagnosztikai vizsgálatát. Megköszönöm ha tud valaki ajánlani valakit. +36309972378
Nem derul ki az írásodból, hogy bicska vagy az elektromos kulcsról van szó. Az elektromos kulcs tanítható. Ha jól emlékszem nálam egy elemcsere után nem mozgatta az ablakokat a kulcs. Egy akksi sarus áramtalanítás és az ablakok újratanítása megoldotta.
W202-nél kulcsot cseréltettem,mert a régi tönkrement.
Viszont csak most vettem észte,h ezzel az infrás ablakfelhúzás nem müködik. Infra adó jó. A régivel még müködött.
Nincs valami programozás,amivel ijra lehet használni? Mert az uj kulccsal a központizáram nyitási funkcióját is ujra kellett programoznom,h egyszerre nyissa mindet,ne csak a vezető oldalit.
Ha mindent leellenőriztetek és jónak találtatok akkor a töltőnyomás szenzor alján lévő kis vákumcső amin keresztül érzékeli a töltőnyomást, vagy porózus vagy kidörzsölte a kábelköteg. Ne nézegesd vedd ki és úgy elvedd szemügyre. Nem ritka jelenség. Ha nem tudod hol van ne szégyelj tovább kérdezni.
Az alacsony töltőnyomás nem biztos, hogy a szívórendszerre értendő, nem minden diag fogalmaz megkülönböztethetően... Lehet az üzemanyag nyomás is alacsony. Pl lehet egy hibás nyomásérzékelő a CR csövön, vagy ugyanitt a másik végén egy nyomás szabályzó hiba is.
Üdvözlök mindenkit Ferenc vagyok és kérdésem lenne Van egy 2004es W211 es 220 as dízel autom mióta megvettem az a hibája hogy közepes vagy nagyobb gázadásra vagy emelkedőn letilt szerviz üzemmódba és ezáltal nem vált vissza az automata váltó. Már Kicseréltem a összes szenzort az összes beavatkozott lambdaszondát EGR szelepet a turbó geometria állítót, A légtömegmérő és a szívósor motor cseréje után már egyáltalán nem füstöl soha de ugyanúgy letilt hidegen melegen könnyen indul egyenletes az alapjárat, A műszerrel mértünk azt írja hogy töltönyomás alacsony de sehol nem fúj ki. Köszönettel várom a válaszokat tanácsokat ötleteket
Egy eve vagyok boldog tulajdonosa egy 98-as w210 e240-nek. Kifejezetten olyan céllal vettem, hogy rendbe teszem az autót, és napi használatban tartom közben amenyire csak lehet. Az egykori rozsdakupac mara ujra eredeti format öltött, na meg nem utolsó sorban gyari fenyben tündököl ujra! Tovabba atesett egy komplett futomu felujitason es most mar megint finoman ringatozik mint ahogy arra gyerekkorombol vissza emlékszem.
Viszont nyar elején elkezdett erot veszteni, torpant neha hirtelen gazadasra es elofordult hogy meleg motornal hirtelen leallt. Eloszor kapott egy uj legtomegmerot. Látszólag megoldodott a baj. Finoman jart es huzott rendesen! Viszont uzem melegen nem indult újra es továbbra is leallt neha. A leallast a vezermutengely jelado cserelye megoldotta. De sajnos továbbra sem indult melegen csak ha lehuztam a maf szenzort. A helyzet tovabb romlott es a gyujtas kimaradas állandósult. Szerelő cserelt rajta 12 db uj gyertyát, benzin szűrőt, egy gorgo feszitot, javitott egy szalszakadas és egy zarlatot. Viszont sajnos elfogyott a turelme es vissza adta az autot. Az auto használhatatlanul gyenge maradt, gazadasnal gyujtas kimaradas 3-as 4es hengerekben. Ezt kaptuk valaszul a szerelotol,sajnos hibakodot nem tudok, hogy pontosan miket ir az auto.
A lényeg amiert irok, hogy egy szerelő ajanlotta Árva Andrást, illetve több cikk is az o nevét hozta fel betegeskedo gyujtassal kapcsolatban.
Viszont sajnos semmilyen elerhetoseget nem tudtam kideriteni, de most szükségem lenne egy olyan tapasztalt szakemberre aki elvalalna az automat illetve nem dobna vissza felkeszen.
Kedves klub tarsak nagyon halas lennek ha András úr elerhetoseget valaki megosztana velem bizva abban, hogy meg foglalkozik ilyen autókkal. Továbbá barmi otlet jól johet az autó rendbetételevel kapcsolatban, mert kezd szükségessé valni hogy 3 honap után vissza alljon napihasznalatba
Üdv mindenkinek! Kérdésem A következő lenne egy napról a másikra elkezdett (dadogni)az autóm azt hittem gyertya hiba kicseréltem mind a négyet de a (dadogás) nem múlt el sőt rosszabb lett mivel az autó már be sem indul és a gázpedálra sem reagál vajon mi lehet a hiba? Válaszokat előre is köszönöm! Évjárat 1999 típus W208 Clk 200 nem kompresszoros!
A cég, aki bevizsgálta az injektorokat, BOSCH szerződött partner, itt a környéken őket mondják a leg jobbnak. Annyit mondtak, azért van a köztudatban, hogy nem felújíthatók, mert a BOSCH cég senkinek nem szállít hozzá alkatrészt, mivel neki az újak eladása óriási üzlet. Ez így rendben is van, hihető az ügy. Alkatrész nélkül pedig csak ráolvasásnak, vagy hókusz-pókusznak lehet venni egy úgynevezett felújítást.
Viszont van ez a 44 éves német cég, akiknek van egyedei szerződése a BOSCH-al, és kizárólag nekik szállítanak gyári alkatrészeket, amivel felújítanak. Szerintem valami családi, vagy rokonsági összefonódás lehet mögötte, vagy ki tudja.
Beszéltem egy szervizzel itt Debrecenben, akik már 3 éve rendelnek tőlük ilyen felújított alkatrészeket, és eddig még egyetlen egyel sem akadt problémájuk, azt mondták nagyon korrekt cég. Így én megrendeltem a 6 db injektort és majd kiderül, hogy ez tényleg így igaz-e? És vagyok olyan lökött, hogy amikor megérkeznek, rááldozok még egyszer 24 ezret, és bevizsgáltatom azokat is. A BOSCH mérőpad nem hazudik. És ha valóban gyári értékeket produkálnak, akkor rakjuk be az autóba. A tapasztalatokat pedig megírom majd itt a fórumon.
Elolvastam a piezo injektorok működését, és szerintem, amit egyszer összeraktak az általában javítható, hacsak nem hegesztéssel szerelik össze. Itt a link:
Motorkód függő, amit mica-r fórumtárs ír. A net tele van az M271 motorok vezerlesenek képeivel, nem ok nélkül. 😁
Hozzateszem van a rokoni körben 130 ezer kilometer kornyeken, ilyen motorral w204, aztan nem reg volt leszedve a szelepfedel, de nem talaltak merheto kopast/ lancnyulast. Az is igaz, hogy 10 ezrenkent v. evente olajcsere van új kora ota az autón.
M111 motorkodú konpresszoros w203 is szolgalt a csaladban, hibamentesen 7 evig. Annak azt hiszem még dupla soros a vez. mű lánc.
W202-nél kulcsot cseréltettem,mert a régi tönkrement. Viszont csak most vettem észte,h ezzel az infrás ablakfelhúzás nem müködik. Infra adó jó. A régivel még müködött.
Nincs valami programozás,amivel ijra lehet használni? Mert az uj kulccsal a központizáram nyitási funkcióját is ujra kellett programoznom,h egyszerre nyissa mindet,ne csak a vezető oldalit.
Egyébként nem csak injektorokkal foglalkoznak, hanem nagynyomású szivattyúkkal, szivattyú fúvóka egységekkel, befecskendező szivattyúkkal ...stb, és ott is piszok jó áraik vannak.
Jó 1 hete írtam a CLS 320 CDI porlasztó problémámról, miután bevizsgálták mind a 6 darabot,
és 3 megbukott, a másik 3 éppen határértéken van. Úgy döntöttem kicserélem őket, de miután
körbenéztem a kínálaton, kiderült, hogy több kereskedőnél ( Bárdi, Láng, Unix, Kovács..stb.)
egységesen 203 205.000.- forintba kerül a 0445115064 cikkszámú injektor darabja.
Persze ennyit nem költünk egy 13 éves autóra, ezért kerestem alternatív megoldást és találtam is.
A hazai felújítás kilőve, mert nem tudják az eredeti alkatrészeket beszerezni, viszont a bevizsgáló cégnek van egy kontaktja egy német céggel, akiknek szerződése van a BOSCH-al alkatrész beszerzésre.
Megkerestem őket, és nagyon jó árajánlatot adtak gyári alkatrészekkel felújított injektorokra 1 év garanciával, Km megkötés nélkül, a beállításhoz szükséges kódokkal. Darabonként 80 Euro az áruk,
plusz 50 Euro/db kaucio, amit visszaadnak, ha a rosszakat visszaküldöd nekik.
Ha valakinek szüksége lesz injektor cserére, berakom ide az elérhetőségüket. és miután én már megrendeltem, a számlám másolatát is, hogy lássátok az árakat.
Star-dignosztikával tudod nézni a nagynyomású müködését járó motornál (nyomást.stb) egyből lesz egy támpontod honnan indulj tovább.Enélkül csak találgatás.
Üzemanyagszűrőt cseréltem mann filtert kapott, az kilőve.Az a baj, hogy ez így lutri nagyon.A magasnyomású ezeknél állítólag nem szokott tönkre menni maximum mikor bejön a tél vagy a hideg akkor ereszt a szimmering.Jó lenne tudni a gyárilag előírt üzemanyagnyomást, hogy legalább eltudjak indulni valahonnan.De köszönöm a segítséget.Ha valami más ötlet még lenne esetleg szívesen fogadnám.Nyilván ha nem tudok a végére járni akkor végigmegyek az üzemanyagcsövektől a magasnyomásún mindenen de egyenlőre nem szeretnék megint feleslegesen ennyi pénzt kiadni.
Lehet magasnyomású szivattyú is,esetleg szűrő dugulás és egyéb üzemanyag rendszeri gond.Lehet,hogy csak részleges dugulás van és nagy elvételnél nem kap elég anyagot.Csinált már ilyen gyenge minőségű üzemanyagszűrő is.
Üdv!Van egy 2002 évjáratú 270 cdi-m (S203).Hónapokkal ezelőtt az autó folyamatos padlógáznál egyszer csak lebökött és megállt kidobta az EPC hibakódot.Nem akart elindulni majd egy bontott nyomásszabályzót kapott és elindult.Azóta is nehezen indul tehát teker majd pár másodpercig ingadozik az alapjárat hidegen melegen ugyanúgy.Egy porlasztót felújíttattam mert az nagyon résolajos volt.Nem oldotta meg a problémát.Most a maradék 4 is teljes felújításon esett át és semmivel sem jobb a helyzet ugyanaz a tünet azóta se merem hosszan padlózni.Hibakód nincs.Mint kiderült az egyik porlasztó amit már pár hónapja felújíttattam nem belevaló volt.Az enyémbe valók Bosch száma:0445110205/206 ami nem belevaló pedig 0445110121.Elméletileg ez a 163 lovasba való és minimális a különbség tehát normálisan kéne üzemelnie vele és nem kéne észrevennem semmit.Pláne, hogy ez is mint az összes többi teljes felújítást kapott.A kérdésem hogy valakinek volt-e már tapasztalata hasonlóval vagy mik lehetnek még?Rakjak bele egy új nyomássszabályzót hátha az megoldja?Illetve ha valaki megtudná mondani, hogy mennyi a gyári előírt üzemanyagnyomása ennek a típusnak azt is megköszönném.Ha valaki csak bármit is tudna mondani már jó lenne mert már nem bírom idegekkel.Nem szeretnék még több száz ezret feleslegesen rákölteni.Előre is köszönöm!
Én most vettem egy 2005-öset,250.000.km-es óra állással. Valósnak tűnik. Vezérműlánc,termosztát,szíjvezető görgők,4 fék csere ,majd nemsokára kap egy vízpumpát is mert már lötyögősebb a kelleténél (mind gyáricikszámos eredeti alkatrész volt). A kettőstömegű határeset még jó de gyanús.... Rozsda összeségében nincs de úgylátom,hogy érdemes a köszöbtakaró műanyag belsőfelét megnézni vásárlás előtt. Kívül belől gyönyörű,kopás mentes.Ablakemelő gombok eltörnek itthon 4000.- párja ,ebay-on 1500,-
Üdv urak! Biztos volt már kérdés de eddig nem találtam választ. Adódott egy lehetőség, egy c180 kopressor mercit venni. 2006-os 1.8 benzin. Vannak tipushibái az autónak? Motorikus vagy egyéb gondok? Köszi!
Ha már a menetzaj szóba került, a W215 CL-ről szeretném megkérdezni tőled, vagy TSR125, amdkiller007 topiktársaktól személyes tapasztalat okán, hogy az mennyire csendes gördülési- és szélzaj tekintetében? Mennyit számít a dupla üvegezés, meg az S-klasse örökség mondjuk az alatta levő osztályokhoz képest?
Egyébként még annyit, hogy amikor megvettem a bálnát, akkor a nejem vette át a W124 300 "szívódé" autómat, amit 2 éve adtunk el 33 évesen. Ha nem rohadt volna annak is a kasznija, soha nem váltunk volna meg tőle, imádtuk. 12 évig együtt állt a garázsban a két legenda.
Egyetértek veled abban, hogy a W140 egy etalon. 15 évig vittem az autót és fájó szívvel váltam meg tőle, de 21 évesen a kaszni mindenütt rohadt. Simán másfél millába, vagy többe lett volna egy teljes kasznigenerál. Aztán jöttek volna az egyéb problémák, kábelkötegek, motorbajok, fűtéscsap, ventilátor, elektronika...stb, amikre megint egy vagyont lehetett volna költeni. Ha gyártanának még W140-et, biztosan olyant vettem volna, mert szerintem mindmáig az az etalon. Egyébként S osztályra pályáztam, megnéztem nyolcat, de mindegyik lepusztult volt, ezek többnyire németből jönnek és ott taxiztak velük.
Kényelmileg a CLS egyértelműen alulmarad a W140-el szemben, sokkal zajosabb, sokkal pattogósabb, kisebb a beltér, de az enyém 9 évvel fiatalabb a bálnámnál, hibátlan a kaszni, egy klasszissal jobb a teljesítménye. Aki megvette tőlem a bálnát, van neki még 3 db másik, azok 350-esek, ő ebbe szerelmes, ráadásul autószerelő, tehát fenn tudja tartani a "flottáját". Irigylem őt, néha benézek hozzá, és nosztalgiázok egy kicsit.
És igazad van, a W140 az W140, de sajnos már a leg fiatalabb is 22 éves, jövőre 23, és aztán egyszer csak egy legenda marad, fanatikus gyűjtőknél lesz majd pár száz darab. Valószínűleg a javításuk sem lesz egyszerű az alkatrész utánpótlás miatt. Egy biztos, bárhová mentem vele, ott mindig óriási tisztelettel nézegették. És ez ki is jár neki!
Ne érts félre, de akkor nem jó 140-ben ültél. 1 dologban múlja felül a 140-et egy CLS, mégpedig a teljesítményben. A CLS belzaja nagyobb, motorzaja nagyobb, szélzaja nagyobb, futóműve pattogósabb, még a légrugósnak is, kisebb a beltere, külvilági zajok elnyelésében össze sem lehet hasonlítani a 140-el, és sorolni lehetne. A CLS egy lapos W211, ami jó autó, de "csak" egy E osztály, még akkor is, ha a sportosabb kinézetért komoly felárat kellett fizetni. Egy E osztály soha nem lesz S, akkor sem ha 10-15 évvel fiatalabb, főleg, hogy a Mercedes 2002 óta bevallottan, és vállaltan tartja azt az elvet, hogy aki S osztály nyújtotta csendet, kényelmet akar, az ezt ne várja S osztály alatt, mert vége a régi szép időknek, hogy egy W124 ugyanolyan csendes és kényelmes volt mint egy W126, sőt, futóművet tekintve még talán kényelmesebb is. És ez igaz is, mert pl mind a 211-ben, mind a CLS-ben számolni lehet minden egyes ütemet, és egy 722.9-es váltó soha nem lesz olyan jó mint egy 722.6, akkor sem ha többet vált..... Egyszerűbben, ha egy tip-top 140-ről beszélünk, egy CLS labdába nem rúghat, hiába húz jobban a V6 CDI. Ha 140 által feltett lécet akarunk elérni CLS korszakból, akkor W220-ba kell ülni. A W140 a mai napig etalon pl zajszigetelésben. Ha a teljesítmény nem feltétel, elképzelhetetlennek tartom, hogy egy Jó (!!!!!) W140-ből beleüljek egy CLS-be. És a végére ismétlem, nem lehúzni akarom a CLS-t, és nem sértés a cél, csak a tényekre szeretnék rávilágítani. A W140 az W140.
Nincs azzal baj ha több van bene, mint mondottam, az állapot a lényeg. Egyik topik társunk W212-ét csináltam tegnap, 410ezer Km van benne, olyan a bele mint az új, és alulról is 10 pontos. Sehol egy horzsolás, olaj, repedezett szilent, leszakadt, lógó alkatrészek, a kardánon még a gyári vonalkód matrica is fönt van, simán alulról is rá lehet fogni, hogy mondjuk egy 90-120ezres kocsi..... Szóval a kinézet nem egyenesen arányos a km-errel, ellenben az nagy igazság, hogy drága diesel kocsit nem azért vesznek újként, mert évi 10ezret akarnak autókázni, hanem azért, mert kurva sokat fognak menni, és azt kényelmesen, vállalható üzemanyag fogyasztással tehessék meg. Átlagosan egy luxus diesel kocsi évi 40-60ezer km-ert megy. Vannak extrém esetek, mint pl én, hogy napi 5 km-ert megyek, mert a műhelyem ilyen messze van, de azért ez nem életszerű, illetve szokványos. És ez egy kis ország, kis távolságokkal, pl Németeknél, franciáknál, olaszoknál nem ritka, hogy csak a munkába járás napi 80-130km is lehet, sőt, sokal több is, és akkor sehova nem ment, csak dolgozni. Egy ismerősöm Németben napi 240 Km-ert megy munkába, ott ez simán normális, felpattan a pályára Lerúgja az Audi 3000V6 dieselét a pályán, átlag 150-180-as sebességgel pillanatok alatt bent van a melóban. Nyáron meg általában hatalmasat ugrik a görbe, sokkal több 7végi autózás, nyaralás. Nyaralás pl nyugaton nem ritka, hogy több is beugrik, Olaszoknál jellemzően nagyon sok helyen 2 hetes leállások vannak, ilyenkor szeretik kőrbe autókázni Európát....
Egyébként megkérdeztem a bevizsgálót, hogy tapasztalatai szerint az ilyen állapotú porlasztók okozhatnak-e füstölést, és ő azt mondta, hogy az inkább azoknál a porlasztóknál fordul elő, amik áteresztenek, de semmi nincs kizárva.
Elképzelhető, hogy a kereskedő trükközött, de az autó állapotán nem látszik, hogy mondjuk 500.000 kilométert futott volna a 226.000 helyett, amit most mutat. Mindenesetre most ki lesz cserélve mind a hat porlasztó és a következő 10 évre ez a gond kiszűrve. Az említett német cégnél eredeti Bosch alkatrészekkel felújított 0445115 064 porlasztók ára most 91,5 Euro, és küldik hozzá a bevizsgálási jegyzőkönyvet, plusz
1 év garit adnak rá. Sajnos 2 hét a szállítási határidő, addig visszatesszük a régi porlasztókat, hogy ne legyek autó nélkül. És sajna ott van a bizonytalanság, hogy ez okozhatta-e a füstölést, de ez csak akkor derül ki, ha már benne lesznek az új porlasztók. De az tény, hogy a bevizsgáláson csak 3 db kapott Bosch kódot, azok is mind éppen a határértékek felett, míg a másik három megbukott, nem szállítanak elég üzemanyagot.
Nem a kinti tulajdonosok a tekergetősek, hanem aki kereskedő céllal kimegy értük :) Még kint visszatekerik, hogy a vámnál már legális legyen. Egy 642-es porlasztó, főleg nyugati üzemanyag mellett 400000-ig simán hozza az értékeket. De ettől még jó autó, és amúgy is állapotot veszel, nem km-ert :)
Hivatalos mérőpadon hozták ezeket az eredményeket. Az autó 2 éve jött Francia országból, én vagyok az első hazai tulaj. Akik behozták, úgy nyilatkoztak, hogy ott nem dívik a visszatekergetés. Az biztos, hogy az eredeti gyári porlasztók vannak benne, mert a kódok alapján egy napon gyártották őket. Egy esetleges cserénél ilyen lehetetlen, hogy egy boltban így legyenek a polcon. Mivel a bemérés alapján a BOSCH hármat megbuktatott, mindenképpen cserés lenne fél éven belül, így ezt a részt újabb 200.000 kilométerig kilőttem. Ha még más baja is lesz, az plusz szívás, de itt jön az, hogy használt (12 éves) autó vásárlásánál mindig belefuthatsz valami rejtett hibába. Eladni nem akarom, ha most pöpecre megcsinálják, sokáig kiszolgál majd. Sajnos ilyen dolgokat be kell kalkulálni egy vásárláskor. Viszont az autó egy csoda, abszolút rozsda és sérülés mentes, szinte új belsővel, élmény vezetni, simán felülmúlja az elődjét a W140 S300 TD-t. A 0445115 064 kódszámú porlasztók pedig szinte minden kereskedőnél 200.000.-Ft/db, ennyit viszont már nem adnék érte.
A bemérő cégnek van egy kontaktja egy német céggel, akik eredeti alkatrészekkel felújítottat adnak 120 Euro/db áron + 50 Euro kaució, amit vissza kapsz, ha elküldöd a rosszat, ami viszont nem lehet karcos, repedt, törött. Adnak bemérési jegyzőkönyvet, beállító kódokat és 2 év garit.
Úgy néz ki ennél maradok, bár 1,5 - 2 hét a szállítás. Addig visszarakatom a régieket, így igaz, hogy dupla szervizdíjat fizetek, de még mindig megúszom kb. 55-60 ezer Ft/db áron, és így mind a 6 db ki lesz cserélve.
Az autóban most van 226.000Km, és ezzel a cserével elmegy még ugyanennyit.
És csak majd a csere után derül ki, hogy ez okozta-e a füstölést. Ha nem, innen lehet tovább menni, de ott a biztos tudat, hogy a porlasztóid már jók-
Abszolút nehogy úgy vedd, hogy a zsebedben turkálok, csak egy AMG (ami tényleg AMG, és nem csak optikai pakett) fenntartási ktg szempontjából ÁLTALÁBAN más kávéház. Persze ad is azért amit kér, csak tudd hogy mit vállalsz, nézz utána kicsit pár alap dolognak ami úgyis kelleni fog (fék, futóműalkatrészek, gátlók, stb).
Nagyon szemezek a W212 E500-as(387 lovas) típussal, de nagyon kacsingatok az AMG világa felé is, természetesen csak a 6.3 szívó jöhetne még szóba.
Nem tudom jó helyen járok-e, vagy van esetleg bármilyen más fórum a témával kapcsolatban, de bármilyen észrevétel, tapasztalat, vélemény jól jönne mennyire problémásak ezek a motorok, ezeket kerülni kell-e valamelyiket, stb.
Wandler hibára, esetleg wandler szolenoid hibára utalhat. Érdemes amúgy egy olajszint ellenőrzést is végezni. Mindenesetre egy resetet csinálj. Gyújtás, de a motort nem indítod, 20-25mp-ig koppig gázpedál lenyom és úgy tart, majd a pedált 25mp után is nyomva tartva gyújtás levez, gáz elenged, gyújtás vissza. Az első 50 váltás alatt feltanúl Téged, ez idő alatt úgy közlekedj ahogy szoktál. Második 50 váltás alatt még korrigál. A váltó standart fokozatban legyen.
A minap autópályán egyszer erősen végigforgattam a 4-es és 5-ös fokozatot, majd később a városban felfigyeltem rá, hogy ha tartok egy sebességet, alacsony fordulaton 4, 5, vagy 6osban, nagyon finoman rángat. 7-esben nem csinálja. Nem mindig érzem, ha éppen csinálja, azt csak alapjárat közeli fordulatnál. Az autópályás menet előtt nem fordult elő ilyen.
Utalhat ez valamilyen kezdődő hibára? Mit javasoltok?
Váltóolajcsere kb 15e km-rel ezelőtt volt, márkaszervizben.
Megkérdeztem, tuning box nincs benne, hagyományos szoftveres teljesítmény optimalizálás történt. De találtam itt Debrecenben egy Merci "gurut", jövő héten megyek, gépre tesszük és csak azután cselekszem, hogy mi lesz a diagnózis.
A tuninggal meg az a helyzet, hogy 1 éve átesett egy tuningon, 224 LE-ből csináltak 276-ot és 601 Nm lett a nyomatéka, de én ezt az eljárást nem ismerem, így nem tudom, hogy ehhez kell-e bele tuning box.
Nem tudom, hogy van-e benne DPF, mert eddig még soha nem láttam kigyulladni a műszerfalon a tisztítás ikont. A kocsi franciaországból jött 2 éve, én vagyok a hazai első tulajdonosa, így semmit nem tudok az előéletéről. Most 255.000 km van benne. El kell vigyem egy diagra, az megmondja. Abból, hogy kormol, csak következtetni tudok arra, hogy nem DPF-es, mert ha az el lenne dugulva, már letiltott volna, de legalábbis a teljesítménye jeletősen csökkent volna, ilyent pedig nem tapasztaltam.
Ha DPF-es a vas, akkor füstölnie kormolni egyáltalán nem szabadna. Ha van benne úgynevezett utólagos tuning box vedd ki próbaként, tnagyon meg tudja zavarni a rendszer észjárását.
Köszi a tanácsot, mindenképpen egy bevizsgálással indítok. Én sajna Debrecenben élek, így itt kell keresnem szakszervizt. Kovács kollégának is köszönöm a hozzászólást, ha hosszú távra tervezek, nem szabad felújított gagyiban gondolkodni. Egyébként, mikor 2 éve megvettem, már akkor elmondták, hogy kb. 250.000 km körül jelentkezhet ez a hiba, úgyhogy a költsége be lett kalkulálva. Most 255.000 km van benne, tehát eljött az idő. Meg lesz csinálva, mert egyébként egy csodálatos gép, simán űbereli a W140 bálnámat.
De első kőrben a Te csúcsaid legyenek bevizsgálva, attól, hogy a fehéres füst rossz égésre jellemző, ergo csúcs hibára utal, még nem biztos, hogy mind cserés, és azért fehéres füstöt okozhat még pár dolog. Magyarán amíg nincs átvizsgálva minden lehetőség, ne verd magad költségbe. Bár a 642-nél akármi okozza, ott erős lesz a matek sajnos....
Egy jó Bosch szerviz van Kőbányán a Harmat utca végén. Használt porlasztót csak akkor, ha van is bevizsgálási jegyzőkönyv hozzájuk, mind a 6db-hoz, friss dátummal, és a porlasztókon látható kódszámokkal. Aki ilyet nem tud felmutatni, az hazudik, vagy egy tessék-lássék bevizsgálás volt egy bot csinálta dieselesnél.... Új csúcsból mi mindig a Bosch-t vesszük, annak darabja kb 80-100ezer Ft közt van.
Nem tapasztaltam a fogyasztásban növekedést. Az, hogy milyen fajta porlasztó van benne, nyilván csak a megbontáskor derül ki. Mennyire javíthatók ezek a porlasztók? Illetve keressek-e kifejezetten erre szakosodott szervizt, mert eddig egy mindennel foglalkozó BOSCH szervizbe hordtam, még a vizsgáztatás is ott történik? A FACE Mercis csoportjában szoktak ajánlani használt, "bevizsgált" porlasztókat, mennyire érdemes ilyennel foglakozni?
Nagyon gyorsan porlasztó csere, vagy javítás ha a szerelhető fajta van benne, fehér füst porlasztó hibára utal, és a következő állomás, hogy csapágyas lesz a motor. Fogyasztás nem ugrott meg?
Egy ideje eléggé kormol a CLS 320 CDI 2007-es autóm. Még a fölötte lévő spojler is kormos. Ha menet közben hirtelen nagy gázt adok, mondjuk egy előzésnél, akkor a visszapillantóban látni is lehet a füstöt, ami inkább fehér, mint fekete. Teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam, húz mint az állat. Két éve van nálam, motorikusan még nem volt hozzányúlva, de mivel franciaországból jött, az előélete ismeretlen. MERCDES MB 229.51 SAE 5W-30 olaj van benne. Mit nézessek meg rajta? Egy diag megmondja a hibát?
Másik kérdés: mi oldja le a kormot, mert eddig egyetlen mosószer sem segített?
Segítséget szeretnék kérni, van egy Mercedes-benz A170 típusú járművem és egyelőre nem sikerült csatlakoztatnom a telefonom a rádióhoz. (Audio20). Arra már rájöttem, hogy a kesztyűtartóban van az aux bemenet, és hogy a CDC gomb hosszantartó nyomásával lehet aktiválni az aux inputot. Sajnos ez után sem történik semmi hiába csatlakoztatom a telefont.....van esetleg valami amit még be kellene állítani vagy meghibásodás?
Nem törvényszerű, hogy csapágyas lesz, de hajlamos rá. Olajcsere szigorúan 10ezernként, esetleg egy jó metabond bele, és megvétel után a csúcsok bemérése. Általában a rossz csúcsra vezethető vissza a baj, mert a hugyozás miatt a motorolajba keveredik a gázolaj, az tönkreteszi a viszkozitást, és reccs. Jellemzően úgy lesz csapágyas, hogy mikor leállítod semmi baja, 10 perc múlva újra indítod, és már kopog is. Az az elméletünk, hogy az olajnyomás leálltjával a csapágyon a tönkrement olaj nem marad meg, és a hőkitörés miatt odasül, indításnál pedig már tépi is meg a tengely a csapágycsészét.....
W203-asnál a vezető ajtót hol bezárja a központi zár, hol nem, és az ajtóról ilyenkor semmi nem működik. Egyik ablakot sem lehet leengedni, a műszerfal szélén lévő tükör állító csak a jobb oldali tükröt vezérli.
Ajtó vezérlő panelt mondott egy ismerősöm, hogy azt kellene cserélni. Van ilyen valakinek eladó,vagy vegyen újat az após?
Szeretném megtudni, hogy hogyan lehet teljesen kikapcsolni az ESP rendszert.
A középen lévő gyors elérés gombbal egy menübe kerülök, ahol a sávasszisztenst és az ESP-t lehet kikapcsolni.
A Sávasszisztens kikapcsolása tartós, a következő indításig úgy marad, de az ESP kikapcsolása nem ér semmit, mert amint egy kicsit kiforog a kerék, vagy megcsúszik az autó, azonnal újraaktiválja magát.
Ki lehet valahol permanensen kapcsolni? legalább a következő indításig.....
A 320 CDI sportot űz abból, hogy csapágyas lesz, a 350CDI-nél ezt a hajlamot csökkentették, és már szerelhető porlasztókkal van építve, továbbá lecserélték a terelőlemezes leömlőket, mert szerettek leszakadni, más a turbó is a 350CDI-in, megváltozott a motor szellőztetése, lecserélték a szintén szarra sikerült szívócsövet, és a helyén cserélhető a légszűrő, kapott üzemanyag hőmérséklet érzékelést a CR rendszer, másmilyen a vezértárcsa, olajpumpán lett valami módosítva. És még pár apróság.
Pont így jártam. Ki lett cserélve a 210-en a közösnyomócsó érzékelő a múlt héten, erre ma elszakadt a kézifék bowdenem, persze sólyázáskor! Tuti, hogy rosszul lett kicserélve a senzor, azért szakadt el az a sz@r! :-))
W212 első parkradar szenzorai kiszedhetők a lökhárító levétele nélkül? Sajnos a jobb első "oldal" folyamatosan jelez, ezért ki kell kapcsolnom minden indítás után.
Mosolygás,párszóban indok,hogy miért nem lehet rosszul beszerelni meg hát ugye gari is csak akkor van ha egy számlán szerepel az új porvédővel és felütésgátlóval. De ha szeretné bevizsgáltathatja Ő mivel az Ő szerzeménye. De térjünk vissza kb. 2-2,5 hónap múlva rá mert most nincs szabad időpont.
Minden esetben jelezve van, hogy a hozott alkatrészre nincs garancia, én azt vállalom, hogy pl a generátor nem fog kiesni, de a működése kapcsán a garancia nem az én prioritásom. De ez nem mindig kerül megértésre, vagy van olyan is, mint lentebb olvasható, hogy szerinte a noname, legolcsóbb gátló csak azért rossz, mert biztos rosszul raktam be :D Azt nem tudom, hogy lehet egy gólyalábas gátlót rosszul berakni, de szerinte ezért hibás :D
"Még annyit, hogy a méret és a paraméter két különböző dolog! Tisztelettel."
Én azt hittem, hogy a kettő egyenesen arányos, tehát szélesség szorozva magassággal, szorozva mélységgel, osztva a cellák számával, és az lesz az Ah, mínusz kedvezmény....
MA jött vissza egy ember, hogy egészen pontosan 2 év és 3 hónapja cseréltük neki elől a lengéscsillapítókat, és most megbukott a vizsgán a kocsi, mert rosszak a gátlók. Aztán közöltem vele, hogy azon túl, hogy amúgy sincs több mint 2 év gari a gátlókra, ő hozta az alkatrészt, abból is a legolcsóbbat. Erre úgy reagált, hogy az nem számít, hogy ő hozta, mert szerinte azért rossz, mert nem jól szereltük be :DDDD Mit lehet erre mondani? :O :O :O
:DDDD Nem vagyok én szakértő, néha kérdeznek ezt azt, de az sem nyugisabb, ott meg a sok internetes autószerelőt kell olvasni a kommentekben, akiknek ugyan fingja nincs egy japán váltóról, de azért leossza az észt :))))))
Egyetemi végzettség nem kell, csak mikor vissza raktad a pollenszűrőt, annál a pontnál buktad a garit, és ha gond lesz az aksival, és kérik a szakszerviz igazolást a beszerelésről, nem tudsz majd adni. Persze hacsak nem veszel egyet egy szerelőtől. Egyetemi papír valóban nem kell, de beszerelési szakigazolás egy céges pecsételővel igen.
Webshopból nem vásároltam és vásárolok, ezt az aksit is üzletben vettem személyesen ma, saját kezűleg szereltem be. Két sarut meg egy rögzítő csavart meghúzni még nem kell egyetemi végzettség!
Tisztelt Smafu.w126! a tegnapi cinikus bejegyzésre reagálván(homasita 4990-. stb), én speciel ugyanarra a termékre értettem az árakat! Ez konkrétan az Exide AGM Ready 12-12 akksi, amivel helyettesíteni lehet a gyárit, és amelyik tipusra kiváncsi lettem volna ill. amihez a segítséget kértem. Még annyit, hogy a méret és a paraméter két különböző dolog! Tisztelettel.
Néha kijön belőlem, öregszem na.. :) Napi szinten játszom ezt el, napi szinten nyelek nyelek, néha kitör belőlem. De amikor a netről érkező, ezer éve tárolt, a 20. akciót megélt aksi fél év múlva eldobja a cipőt, lesz meglepi, főleg, ha mindenféle kisbetűs részre hivatkozva nem lesz garancia rá, ha meg van, akkor lehet visszaküldeni 2000-ért, és aksi nélkül várakozni 2 hetet, vagy ha nem, sos-be venni addig másikat... A kevesebb mindig több lesz, nem a webshopok dolgoznak kisebb árréssel, oka van annak ha valami pl ez esetben 7000-el olcsóbb... Persze amúgy van plusz posta, ami 1500 alatt nem játszik, de mivel aksi, feláras is lehet, és akkor mindjárt nem 7000, és meglátjuk a futár hányszor veri földhöz. Aztán mikor a szerelő berakja (ha szerelő rakja be) és fél év után szar, az első út a szerelőhöz lesz, és az lesz a kérdés, hogy biztos jól raktad be? Mert ugye biztos, hogy a szerelő baxott el valamit. Több mint 10 éve játszom ezt, látom is és részese is vagyok sokszor, és mikor látom, kissé felmegy a pumpa, mert eszembe jutnak azok az esetek, ahol a szerelő a hibás, vagy az alkatrész kereskedő, mert az a szemét biztos nagyon éhes.... Igazából ennyi :)
Régi 1976 -os mercedes 123-as gépkocsihoz eredeti alkatrészek és vegyesen sok minden eladó lehetőleg egyben . ilyen pl szélvédő . gumival . első ajtó .ülések és egyéb . mercedes 123/124 . szerelési kézikönyv cd - n . t.0630440 8941 viberen is elértek akit érdekel . pest megyében vagyok . magánszemély .
De mint látható, nem kell ehhez területi érintettség, találtál 12-ért :) De szerintem ha még tovább keresgélsz lesz 8-ért is, de ha leméred a régit, a homasitában azonos méret van a motor aksik közt 4990-ért is :D
Bocsi, de merci és merci között is van árkülönbség! Ez nem G merga 40milláér.A másik dolog hogy mivel nincsenek hatósági árak, vagyis szabad árverseny van, ahány hely annyi ár. Pl. ezt az aksit találtam 12.129-.ért is a neten! Miért gond hogy esetleg a zsebembe marad 7000 rugó? Még ha mergával járok is.Én ilyen segítségre gondoltam, mivel aki ilyen dolgokkal foglalkozik az tájékozottabb. Gondoltam én a naív!
Köszi a segítséget, bemértem a kisaksi 9,9 V-ot mutatott, indítás után 14,6 V. Egyértelmű hogy akksi. A következő kérdésem, a gyárit (Fiamm) milyen tipusúval lehet pótolni? Mivel a gyári 54.000-. a Mészáros Lőrinc utcában. Van nekik Exide 19.850-. ért, de nem mondták meg a paramétereit. Lehet hogy másutt ugyanezt a tipust olcsóbban be lehet szerezni. Köszi előre is!
Jól értem,hogy hiába a telefonos gombok a kormányon meg a telefonra emlékeztető 2din-es fejegység,nem lehet sim-et belerakni csak egy külön bluetooth modullal csatlakozna a telefonomhoz és azt kezelné?
Lentebb említettem,hogy vettem egy 2005-ös c180k-t.
Az lenne a kérdésem,hogy érdemes e meg venni bele a gyári telefon modulos magnósrádiót ? Mert azt valaki eltűntette belőle.egy szokásos 1din-es cd van benne.
Rosszul szólnak,vagy már nem alkalmasak a mostani mobil hálózatra vagy mi a baj velük?
Egyszerű, mérjenek rá a töltésre járó motornál a kisaksin. Ha szar a töltésvezérlő, ott nem lesz töltés, és úgy 12 és 12.8 közt lesz a feszültség, ha jó a töltés, bőven 13 felett van, de inkább 14-hez közelít. A töltés a beindítás után 20mp-el indul, ennyit legalább várjanak ki beindítás után.
Sanyi! Annyi infóm még lenne, hogy rá lett téve gyári gépre az sbc miatt, de a kis akksit nem írta ki hibának. A nagy akksi mellett lévő fekete dobozra gyanakodtak, mert annak a hibájánál is ilyet ír ki állítólag.
Mercedes Sprintert vásárolnék, lakóautónak alakítanám (2+3 fő). Első vagy a 2. generációt érdemes? Az elsőből a széria végéről, a másodiknál a széria elejéről szemezgetek. Melyik motorral érdemes venni?
Üdv Mindenkinek! Segítséget kérnék!3 hete vettem egy w211 270 cdi-t. Ha a gyújtást ráteszem napi első indításnál, a központi kijelzőn egy akkumulátor piktogramm jelenik meg "visit workshop" felirattal piros színben. Utánna akár hányszor indítok, nem jelenik meg a felirat. Az akksi egyébként új, Varta. Köszi az ötleteket!
Rövid verzió: (szerintem) kontakthibás biztosíték (ha jól emlékszem, akkor F46) a generátor és az aksi között.
Kár, hogy nem küld emailt a fórum a válaszodról, épp a hetekben gondolkodtam, hogy most már ideje lenne összeírni és publikálni a szívásokat a témában. Nem használjuk túl sokat a kocsit, elkiabálni nem akartam, hogy jó lett, de a laza biztosíték rögzítése után nem jött elő egyszer sem újra a hiba, annak meg vagy fél éve (bár sokat tényleg nem mentünk vele, de máskor ennyi idő alatt azért előjött a hiba).
Nálam cseréltek óracsoportot vagy háromszor, indexkart is kétszer, de a 20-30 perces próbakörökön mindig elvérzett az index. Volt amikor már integettem a szerelőnek az utcáról, hogy frankó, de amikor bedöcögtem a műhely elé a gödrös bejárón akkor ismét random indexelt másik irányba. Utána otthagytam egy hétre, szétszedték jobban. Elvileg találtak egy elkopott/súrolt vezetéket valahol, azt javítva jó lett, valamennyit mentek vele ők is tesztként. Sajnos nem sokáig örülhettem, de már nem vittem oda vissza.
Ekkor kezdett gyanús lenni, hogy csak akkor csinálja, ha merültebb az aksi. Ha fel van töltve teljesen, akkor jó szokott lenni. Volt amikor minden irányjelzésre csinálta álló helyzetben, kerestük a hibát mi is, de aztán már be sem tudtam indítani, annyira le volt merülve az aksi. Feltöltés után meg jól indexelt...
Aztán jött a műszaki vizsga, előtte átnézettem a szomszéd műhelyben is. Szerintük rossz a generátor, ez egybevágott az aksimerüléssel, kicseréltettem. Ezután se örülhettem sokáig a jó indexnek, akku ismét lemerülve. A szomszéd szerelő meg akkor már nem volt, COVID miatt bezártak egy időre. Ekkor kötöttem rá az aksira (!) (és nem a szivargyújtóra) fixen egy multimétert és néztem menet közben is mit produkál az aksi. Vettem szivargyújtós feszültségmérőt, de más áramkör tölti az aksit, mint ami a többi rendszernek adja az áramot, így járó motor mellett hiába mutat 13-14 Voltot a szivargyújtós mérő, az aksit még lehet egyáltalán nem tölti a generátor. Ezt biztos lehet még árnyalni, de nálam ez a tapasztalat, hogy a két helyen nagyon más értéket tudok mérni.
Ezután látszott, hogy az aksi nem töltődik rendesen menet közben, random 13-14V volt van rajta, máskor csak 11-12V. A Haynes könyvben F46, Central securing system (találó...) nevű nagyobb biztosítékot megpiszkáltam. Mintha elég könnyen kijött volna a helyéről. Visszaraktam rendesen, azóta nem volt baj az indexszel egyszer sem. Sajnálom, hogy kivétel előtt nem mértem, mérés közben mozgatva.
Még az óracserés próbaköröknél volt olyan, hogy döccenés, hirtelen fékezés után kezdett el rosszul indexelni, ez a kontakthibára erősít rá nekem.
Ebben a modellben az indexkapcsolótól két vezeték megy az óracsoportba. Ha nem indexelsz, akkor szakadás, egyik irányba indexelve 0 Ohm, másik irányba meg talán 200 Ohm ellenállást jelent. Ha kevés az aksifeszültség, akkor gondolom elcsúszik az ellenállásosztón a feszültség, az óracsoportban meg nem relatív feszültséget néz, azért lehet a random irány.
Az nálam normális, hogy motor beindítása után még úgy fél percig 11-12 Voltot mérek az aksin, utána lesz csak 13-14V rajta. (Már jó biztosítékkal is. Nem tudom mi a késleltetés oka.)
W211 merci E220 CDI Klíma-ventillátor vezérlés hibával kapcsolatban kérnék segítséget!
A hiba jelenség: néha beindult a ventillátor ,teljes fordulatszámmal forgott .A fordulatszám vezérlés nem szabályozható.
Kicseréltem a ventillátoron lévő elötétet egy teljesen újra de , a ventillátor így sem szabályozható ,sőt ha le kapcsolom a gyújtást és még a sluszkulcsot is kiveszem a ventillátor akkor is teljes fordulatszámmal forog !
w203 200 kompressorral milyen problémák szoktak lenni? Faceliftesket nézek. Számít a megbizhatóság, mert a jó vezetési élmény nálam nem kárpótolja a havi szervizelést. :)
Adagoló felújítással foglalkozó szakembert keresnék, 123-as 300D.
Fordulaton 60-70 között hintázik a teljesítmény. Adagolós távsegítségként megemlítette a szabályzó kopását, alkatrészük 10 éve volt hozzá utoljára ( nyírtelek , Kósa műhely ).
Nekem a fűtőventillátorban a szénkefe kopott el, az okozott hasonló jelenséget, hogy néha elindult, majd leállt. Természetesen pontosan olyan méretű szénkefét nem lehetett kapni, egy nagyobból csiszoltam megfelelő méretűre. Nem volt egyszerű a cseréje, de így 380 forintból orvosoltam a hibát. A vezérlés pedig a ventillátorházon volt, ez egy nagyteljesítményű félvezető elem, ami a klíma digitális szabályzójától kap jelet. A barátom autójában viszont a motor kommutátora kopott el, ott egyértelmű cserére volt szükség. Negyedáron kapott egy lengyel utángyártottat.
kesztyűtartó alatt/mögött. A ventillátor motorra van rácsvarozva. a Lábtér menyezetét takaró panel alatt lakik a kabinszűrő, felett meg a venti. Multiméterrel ki tudod mérni, hogyha az előtét ellenállás rossz.
Néha beindul a fűtő ventillátor tehát a biztosítékok jók. Amikor beindul ,felpörög a ventillátor majd leál.A fűtő ventillátor vezérlésénél lehet a hiba de ,én azt nem tudom,
hogy hol helyezték el. (W211 E220 CDI Merci, 2002 évjárat!)
Sosem volt mercim de olyan pontja előtt állok életemnek,hogy olyan autótkellett vásárolnom ami tetszik pár évre....
Talán hétvégére lesz nálam,25x.000-et mutat azórája.
Azon izgulok,hogy nem tuti a kuplungja, kicsit nehezebb mint kellene valamint nagyon lent fog.
Tisztában vagyok vele,hogy mik okozhatnak ilyen hibát és mennyi az áruk...Ha az egész 2tömegűs,kuplungszettes,hidroaliküs működtetést kihajíntom , még akkor is jó vagyok árban :)
Arra lennék kíváncsi mi a jellemző ami ezt okozza? Rengeteg kuplung főhengert látok az alkatrészes cégeknél készleten....
Na meg arra is kíváncsi lennék,hogy mit vettem szerintetek,megbízhatóság stb....
Évjárat függő, az első darabokban a lánc a gyenge pont, azt ha még nem volt, cserélni kell, ezen túlmenőleg semmi bajuk, a második eresztés ugyan ebből a motorból már erősebb láncos, és turbós, azok is stabilak.
Ügyes! Amúgy nem véletlen az azonosság, mert ugye nem gondoljuk, hogy ha gyárit rendel az ember, azt Németországban fehér köpenyes, szőke és szemüveges hanszok gyártják :) A Mercedes is kínában csináltatja, csak a gyári fröcccsöntő szerszámban a vakbetétet átcserélik merci csillagra.... Kb pont ugyan azt kaptad mint ami gyári dobozban lenne, csak a pici kínai csillag nélkül is gyártja ledes kivitelben. Én ezért tartok ott már úgy 2-3 éve, hogy amiből nem kell gyárihoz ragaszkodnom bármilyen okból, abból bármilyen utángyártottat veszek, mert ugyan az, csak a mercedes azt hiszi a csillagja megér 4x-es, vagy több árat... Az egyik kedvencem a bosch porlasztó, sima bosch 2-3ezer/db, ha gyárit rendelsz, a sima bosch-t belerakja a mercedes egy 20 filléres merci papírdobozba, és 27/db... Van bőr a pofájukon...
és kipattuntjuk belőle a LED-es panelt, 1-1-ben belemegy a hagyományos izzós foglalat. Kinézetre teljesen megegyező a gyárival, még E minőségjelzést is tartalmaz.
Szia nekem van egy gyári Bluetooth adapterem jó a kocsidhoz tipus és évjárat szerint is csak milyen telefonod van? Utána kéne érdelkődni hogy kompatibilis-e a telefonod az adapterrel.Van magyar nyelvü kezelési beállitási útmutatóm is hozzá. Ha jó 40 000ft az ára.
Sziasztok 2008-as évjáratú W164-hez keresek telefonos kihangosításhoz bluetooth adaptert. Akinek van kérem jelezze, vagy milyen lehetőség van ennek a kihangosítónak a használatához?
Sziasztok! Szemezgetek egy w203 280 4matic-al (automata). A képek alapján nagyon egyben van az autó, nyilván ez semmit nem jelent. A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek erről a típusról, motorról, váltóról? Audikat jobban ismerem, és az A4 B7-es, vagy ez között filózok. Valamilyen szinten számít a fogyasztás is, nyilván csodákra nem számítok, inkább az érdekelne, hogy meddig nyújtózkodhatok :) Napi 10 km-t megyek oda-vissza, félig város, félig külterület. Karosszéria ezeknél tényleg rohadós?
Szerintem az C osztályod más korszak terméke volt, nem hasonlíthatanam a cls hez. Ez a cls egy nagyon szép autó csak arra nem számíts, hogy gond nélkül működik ekkora futasteljesitmeny esetén.
Köszönöm! Második autó vagy első? Nézőpont kérdése. Egy C250-esünk van, 94-ből, hát lassan kezdek ráébr
edni, hogy nem szabad eladni. Csillagászati km futás után is Mercedes érzés van a kocsiban. Hozzáteszem nálam mindegyik kocsi karban volt tartva.
W204-esre meg a 211-esre mondják, hogy igazán remek szériák főleg 08-10 közötti OM 646-ossal a Bosch rendszerűek. Sajnos egy nekem megfelelő állapotút nem találok, pedig 3 Milla körül illene.
400e km futás mellett én biztos nem venném első autónak. Clk320 cdi t vettem 210ezer km-el, most 310 ezernél járok, és lehet vele szívni és mindene drága. A motor és váltó hasonló technika mint a cls-ben. Nem ennyi km-re van tervezve, akármilyen jó állapotban van.
De amúgy meg képen egy nagyon szép autó, én csak hobbinak venném meg második autónak.
Van egy konkrét autó, ami megtetszett a zasszonynak, meg nekem is. Cls 320 cdi 2006 12 havi, ráadásul itt van a faluban Gyenesdiáson. Fenntartási költségek miatt kicsit parázok. A 3.0v6 ot sem ismerem, de hallottam többször, hogy csapágyas lett xy ilyen motorú Mercedese. (???)
A vezető ülés nincs a fotókon, élőben láttam, elég feszes még.
SBC rendszer van ezekben is még? Azt hiszem a 2006 6. Hótól a 211-esekből kikerült. Van, vagy volt valakinek ilyen típusú Mercedes? Mennyire lehet be...ni ezzel a típussal ennyi idős korában? Szerintem a kiszemelt autóban 350-400 körül van a valós futás, ami az automata váltó szempontjából lehet fontosabb. (7G)
Még megvan, láttam is élőben. A legnagyobb "baja", hogy nem fekete, hanem spéci USA fényezése van. Ezen kívül csak felemás Parktronic van benne, az első érzékelők és a kijelző is hiányzik. Ezek persze csak nekem fontosak.
Mercedes clk 320 (w208) autómba a napfénytető nem működik.
A 4 állású kapcsolónál 2 állásba pörgeti csak a motort (felbuktatásnál-hátra húzásnál. Lehet aztán hogy csukva van az ablak igy azért sem akarja lentebb húzni nyilván... )
Viszont a motor pörög, de az üveg nem mozdul.
Merre induljak el a javitásában, van valakinek hasonló tapasztalata ?
Mi a terved a CL55-tel, hosszabb távon megtartod? Én pár éve folyamatosan gondolkodom egy ilyenen, de mióta úgy másfél éve elszalasztottam egy nekem megfelelő példányt, nem látok egy hasonlót sem. Kérdezhetek az autódról és a személyes tapasztalataidról privátban?
A tegnap nap folyamán cseréltem jobb első csapágyat ill. ABS gyűrűt, azóta ABS ESP és Run Flat hibát jelez. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával? Megoldás?
Valami 8 nap alatt elég rendesen leszívta a 3 hetes 100ah-s Exide akkut... Sajnos sokadszor merül le, az új akkuval ez az első... (csomagtér világítás nem ég ezt néztem)
Az alany egy W210 E240, M112-vel. Az egyik az hogy főtengely szíjtárcsát kell cserélnem, amihez használok majd ellentartót, csak az a kérdésem, hogy az automataváltót közben P-be vagy N-be legyen, számít-e valamit? Illetve szeretnék hűtőfolyadékot is cserélni jelenleg valami sárgás fagyálló van benne, ahogy az autót vettem. Maradt meg nekem Aral Antifreeze szilikátmentes hűtőfolyadékom 325.3-as MB szabvánnyal ami piros színű. Bele szabad ezt töltenem? Természetesen 50-50%-ban desztillált vízzel keverve. Köszönöm előre is! Üdv.: Dávid
94-es évjáratú manuális klímás c250-nél, a középső rostélyokon nincs befújás a műszerfalon. A rácsok mögött a csappantyú nyitva van. Valaki egyszer azt mondta, hogy egy motorról kapja a levegőt az összes. Hol lehet itt a hiba?
Köszi!Szerencsésnek érzem magam hogy hideget csinál.A belső szenzorok függetlenek egymástól,vagy ha az egyik döglik akkor a másik sem üzemel?A fűtéscsapot lecsekkolom,csak rá kell vennem magam a bontásra.A hideg meleg keverő csappantyú nem játszik?
Fűtéscsap. De meglepő lenne, ha a belső hőm. szenzor amiatt mutatna rossz értéket. Lehet annak a cseréjével kezdeném. Egyebken a fűtéscsap se egy nagy összeg, gyariban tizenezer forint. Nálam melegen ragadt meg.