Keresés

Részletes keresés

Horten-IX Creative Commons License 2007.04.04 0 0 11259

Nézd meg a wikipédián, ott biztos rajta van. A régebbieknél keress rá a klipper, fregatt, hulk, szavakra és a linkeken tovább tudsz menni. A tea-kliperekkről biztos nagyon sok adat van.

- a romboló kis hadihajó, de azért jóval nagyobb, mint egy vizibusz. Kb 50 méter hosszú. Kis űrméretű ágyúkkal van felfegyverezve, alacsony felépítésű.

- a cirkáló közepes méretű hadihajó, legfeljebb 2 ágyútoronnyal, elöl-hátul, kevés felépítménnyel. Nagyobb a csatacirkáló, egy gyakorlatilag egy csatahajó fegyverzetét tekintve, védettségben és méretben azonban elmarad tőle.

- a csatahajó legalább 4 ágyútoronnyal rendelkezik, nagy, magyas felépítésű hadihajó.

Előzmény: Brutalis Harmonia (11258)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.04.03 0 0 11258
Egy kerdesem lenne a hajos kollegakhoz. Szeretnem egy kicsit beleasni magam a hajokba; foleg a XX sz haditengereszete erdekel (most olvastam egy konyvet a Bismarck megtalalasarol), de igazsag szerint minden erdekelne. (Lenyugozoek a regebbi hajok is...)
A gond ott van, hogy gozom nincs az alapokrol; pl. mi a kulonbseg a cirkalo, rombolo, csatahajo es hasonlo kozott. Ugyanigy elkepzelesem sincs arrol, milyen regebbi vitorlas tipusok leteztek, hogyan hasznaltak oket, es a tobbi. (Lassacskan azert utana fogok nezni.)
Nem tudtok valamilyen oldalt ajanlani, ahol valamennyire ossze van foglalva minden, amit a hadihajokrol tudni kell? Jo lenne a kezdeti "fogzason" atjutni viszonylag gyorsan.
hofisoft Creative Commons License 2007.04.03 0 0 11257
Szia! Csak csatlakozni tudok Har Melin kollegához. Esetleg - ha nagyon vastag a mostani réteg - kicsit áttörölheted etil-acetátos vattával, vagy még inkább 3000-es vizes csiszolópapírral. Higításnak szerintem is jó az 1:1, de érdemes egy kisebb, nem annyira látszó részen (pl. faroktartó alja) kipróbálni.
Előzmény: pt95 (11255)
Har_melin Creative Commons License 2007.04.02 0 0 11256
A vastagságától függetlenül matricázni fényes lakkra tanácsos. Próváld meg átkenni egy higított (mondjuk legalább 1:1, de vannak sokkal tapasztaltabb repülősök, ők kijavítanak, ha erre a rétegre még hígabb tanácsos) réteggel várd meg, amíg teljesen megszárad. Arra a matrica, utána még egy réteg ilyen fényes lakk.
Előzmény: pt95 (11255)
pt95 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 11255

üdvözletem urak!

Azt hiszem csináltam hülyeséget:

Mi 28 -at építek, most festettem - nem fújtam - le egy réteg 2-es matt humbroll  lakkal. azonban nem hígítottam egy cseppet sem,csak úgy ráfestettem.

Most próbáltam matricázni és nagyon csúnyán néz ki rajta. Lehet, hogy fényes lakkal kellett volna ? most mi van ha a mattra rakok egy réteg fényest és utánna matricázok?

mennyire kell hígitani a lakkot?

Pt

Sanzistift Creative Commons License 2007.03.31 0 0 11254
Itt említeném a gázpalackos megoldást....
Nekem bejött, és mivel festeni úgyis csak jól szellőző helyiségben lehet...
Van kicsi gázszag, de elviselhető, közben nem dohányzunk, és a nyomás atomstabil.
Csak tapasztalt mókusoknak ajánlott, és érdemes az ijedős családtagokat is elküldeni a boltba/moziba a fényezés idejére...
Előzmény: pt95 (11252)
Har_melin Creative Commons License 2007.03.31 0 0 11253
Kicsit ennél azért trükkösebb a dolog. A pisztolyhoz 0,8 -1,4 bar között célszerű a nyomás. Gumiból, tartályból, szóval bármilyen előre feltöltött, utána leeresztő levegőforrásból eleinte sokkal nagyobb lesz, egy idő múlva pedig elfogy - általában a legrosszabbkor. Ha túl erős a nyomás, akkor szabályosan lefújja a festéket a makettről. Erre találták ki azt a megoldást, hogy a levegőcsövet szájba véve "fogszeleppel" szabályozod a nyomást - gyakorlással elvileg megoldható...
Előzmény: pt95 (11252)
pt95 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 11252

Szia!

Akkor csak egy autógumi,arra rányomom a csövet , a pisztolyt,aztán nyomás?

hát  ha ez tényleg működik,holnpa megyek a gumishoz.

nem nagyon ugrált a nyomás így? meddig bírta egy gumiból a levegő? hogy is csináltad lépésről épésre légyszi ?:)

Pt

Előzmény: Destroyah (11251)
Destroyah Creative Commons License 2007.03.30 0 0 11251

lehet a többiek megölnek érte, de én anno amikor nagyon kezdő voltam/nem mintha most akkora profi lennék/ és semmi de semmi invesztálni való lóvém nem volt tudod mit csináltam?

pisztoly megvolt/édesapámtól örököltem/ és egy nagypolszki  pótkereket fújtam meg 2.2-2.5 barra. erre feladjusztáltam a csövet, és hadd szóljon. Helyből elég gáz megoldás, de ha van érzéked hozzá, ügyes vagy, akkor megdöbbentően szépen lehet így festeni.

/csak készítsd be a kerék mellé a nyomásmérős pumpát.../ 

Előzmény: pt95 (11239)
Zoli a séf Creative Commons License 2007.03.30 0 0 11250
Jó estét kívánok mindenkinek!

Ezt ma kaptam!!! Kíváncsi lennék a véleményetekre. Állítólag egy kompresszor. :-) Bekapcsoltam, műkszik!! Egy 250 W-os motor hajtja. Van rajta egy nyomásmérő óra is, amiből jön ki két vezeték, (Nyomáskapcsoló?), de, úgy látom, most nincs bekötve. Szerelnék rá egy egy tartályt, - (poroltó jó tartálya jó lesz?). A szűrő, - a ház oldalán az a vastag réz cső,- szerintem cserére szorul.
Amit nem értek: a bejövő cső először egy "T" idomra megy, ahonnan az egyik ág az órához megy, a másik megy be a kompresszorba. Ezt úgy kellene átszerelni, -szerintem,- hogy a bemenő cső közvetlenül menjen a kompresszorra, a kijövő cső menjen a tartályra, és onnan egy cső a pisztolyhoz menne, egy csőre pedig felszerelném a nyomáskapcsolót természetesen most már bekötve. Hogyan kell beállítani, hogy mikor kapcsoljon be, ill. ki a motor? A nyomáskapcsolót közvetlenül is be lehet kötni a motor áramkörébe, vagy esetleg célszerűbb lenne egy relével ?
A 3 képen, közvetlenül a bemenő cső csatlakozásánál van egy nagy méretű csavar, benne egy hornyolt tengely, mintha valami állítására szolgálna. Mi lehet ez?
Szerintetek jó lesz igy?
Felrakok néhány képet. Ha tudtok, kérem segítsetek.
Üdvözlettel: Zoli a séf

Remélem a képeket sikerül felrakni, ha nem..............
Tophatters Creative Commons License 2007.03.30 0 0 11249

Sziasztok!

Nekem kedden jött meg az új Chromax BD-137 pisztolyom. Kipróbálni csak holnap fogom. Egy kis érdekesség azonban van vele. Nevezetesen az, hogy mindenhol azt írják hogy 0.3-as düznijű, a mellékelt szerelési papíron pedig az van hogy 0.2-es. Akkor most melyik valójában??

Amúgy nekem is Airline kompresszorom van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Valóban nagyon csendes, szinte nem is hallani ha bekapcsol.

hofisoft Creative Commons License 2007.03.30 0 0 11248
Nagyon köszönöm mégegyszer a tippet!

Voltam a Bronzkerben, és cca. 4 sör áráért vettem 0,2-es rézlemezt egy A/3-as lapnyit, szitaszövetet szintén kb. ugyanannyit... meg még csorgattam kicsit a nyálam.
Így már érdemes lesz nekiugrani az olaj-levegőbeömlőknek :-)
Előzmény: rezgaras (11225)
pt95 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 11247

Szia!

Én Szegedről megyek majd Óvárra, hidd el megéri !:)

Előzmény: Zoli a séf (11246)
Zoli a séf Creative Commons License 2007.03.29 0 0 11246
Nagyon valószínű, hogy nem fogok Kaposvárról elzarándokolni Móvárra, meg hát konkrét igényem nincs ezekből a termékkekből, csak a választékra lettem volna kíváncsi, hogy mi is van nekik tulképpen. A honlapon látom, de hát más élőben. (Nekem a vasútmodelljeim feljavításához kellettek volna cuccok). A netes rendelés, most ,- még,- a nyelvismeret nagyfokú hiánya miatt kizárt, úgyhogy mindenkinek köszi a segítséget.
Ja , és bocs a stiláris összevisszaságért, mármint a tegezés és a magázás rendszertelen keveréséért.
Üdv: Zoli a séf
Előzmény: Cyberworld (11244)
chinok Creative Commons License 2007.03.29 0 0 11245
Sajnos ez is egyike azon termékeknek, amiket nálunk valszeg soha nem fogsz kapni.
Már így ennyi évvel a háború után végre felismerhetné valamelyik kereskedő, vagy nagyker hogy milyen óriási szükség lenne erre a termékcsaládra!!
Előzmény: Zoli a séf (11243)
Cyberworld Creative Commons License 2007.03.28 0 0 11244
A Mosonmagyaróvári makettverseny börzéjén, április 14-én biztosan.
Előzmény: Zoli a séf (11243)
Zoli a séf Creative Commons License 2007.03.28 0 0 11243
Jó estét a Tisztelt társaságnak!
Kérdésem lenne Önökhöz, remélem tudnak segíteni.
40 éves, büntetlen előéletű, katonaviselt állampolgár hol tud venni a trianoni határokon belül Evergreen műanyag profil szálakat?
Várom a segítségeteket. Zoli a séf
Har_melin Creative Commons License 2007.03.28 0 0 11241
A palack elég költséges. Úgy számolj, hogy minél több színt festessz és minél kisebb méretet építesz, annál többet pucolod - ergo annál több levegőt használsz el belőle "feleslegesen". Egy T-72 1/35-ben lehet, hogy nem használ el több levegőt, mint egy gondosan festett 1/72 Spitfire vagy korai Hellcat. Tudom, hogy hülyén hangzik, de inkább próbálj meg akár személyi kölcsönt felvenni egy évre és beruházni 30-40 ezer forintot a kompresszorba, mint elkölteni havi 3 ezret palackra. Egy jó makettező kompresszor zaja valóban elhanyagolható, egy zajosabb ventillátorral szerelt PC hangosabb (tapasztalat).

Nekem egyébként a 135-ös pisztolyom van és - mérsékelt tapasztalat mellett - én nagyon elégedett vagyok vele.
szasa6 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 11240
Szia!

Én most vettem egy BD-200-ast... igaz én még nem használtam, de láttam, hogy miket lehet fújni vele.... egy 1/72-es repülőt simán lehet kukacolni vele....

Egy jó kompi meg nem is hangos, kb mint egy hűtőgép, igaz nem is 2 fillér... :( (nekem Airline van) régebben én is palackoztam, egy sima külsőkeverésű pisztollyal használtam... (mint a 138-as pisztoly), egy 1/48-as P-38at tudtam vele feketére festeni, majd utánna fényeslakk, majd matt lakk... egy kevés még maradt a palackban....
Szóval hosszútávra megéri a kompresszor...

sza.sa
pt95 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 11239

Üdvözletem Urak!

A kérdésem az lenne, hogy dolgozik valaki Chromax pisztollyal?

Mondjuk vmi ilyesmikkel?

http://www.modellbolt.hu/termek.php?mi=84&meddig=20&gy1=25

a 11000 ft-os ch-bd-13X-es típusokra gondoltam.

Mi a véleményetek egy ilyen pisztoly+ palack megoldásra?

Sajna egyenlőre kompresszorban nem gondolkodhatok az albérlet+lakótársak+egyebek miatt.

Vagy palack mellé elég ha veszek egy nagyon olcsó alap pisztolyt?

Egy palack mennyi fújást fog kibírni kb?

Most akarok váltani ecsetről és kicsit tanácstalan vagyok pisztoly ügyben.Már olvasgattam vissza,de nem nagyon találtam még megoldást.

PT

Sada5 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 11237

köszi a segítséget!

levakartam a festéket és újra lefestettem pirossal, majd megpróbálom a "szárazecset" technikát.

Viszont van egy újabb problémám, valamiért a Revell festék nem fed jól. Vagy legalább is nem tudom eltalálni a hígítási arányt és ilyen "foltos" lesz:

http://grizzlies.uw.hu/DSC02918.jpg

Én úgy olvastam hogy a revellt alig kell hígítani kb 4:1 arányban, ezzel nektek mi a tapasztalatotok?

Nagy nem is a hígítással van it a baj?

Előzmény: Törölt nick (11222)
part Creative Commons License 2007.03.25 0 0 11236

hali!

"Ezzel szemben pl. a Rákóczi-szabadságharc katonáinak átlagmagassága 156-161 centi volt, és a római légionáriusok valószínűleg még akkorára sem nőttek..."

a rómais rész tévedés, ugyanis a légióknak voltak bizonyos feltételeik a belépést illetően és ezek között volt a minimális testmagasság, ami ennél a 156 centinél magasabb volt:)

Előzmény: hofisoft (11233)
hofisoft Creative Commons License 2007.03.24 0 0 11235
Sokat én se láttam. A Verlinden pl. csak a sci-fi figuráit gyártja 150 mm-ben.
Tényleg, a tárgyak...
Mert ugye, a testtartás is sokat számít; az életben is elég nehéz megmondani egy ülő emberről, hogy milyen magas az életben.
Mondjuk, nekem figurához annyi közöm volt, hogy egy haveromnak összeraktam egyszer egy 1:35-ös BMW R.75-öt, amihez adtak 2 német katonát. Na, olyanok is lettek...
Előzmény: szani (11234)
szani Creative Commons License 2007.03.24 0 0 11234
én még nemigen találkoztam 150 mm figurával (persze ez nem jelent semmit)
akkor végülis a 120 mm légionárius jó lehet 1:12 nek
azon már régebben gondolkodtam, hogy a figurakészletekben nem a figura , hanem a tárgyak mérete adja meg igazán a méretarányt
Előzmény: hofisoft (11233)
hofisoft Creative Commons License 2007.03.24 0 0 11233
A figuragyártók szerint a 150 mm az 1:12. Nos, ez így csak akkor igaz ugye, ha az eredeti figura 180 cm magas volt.
Ezzel szemben pl. a Rákóczi-szabadságharc katonáinak átlagmagassága 156-161 centi volt, és a római légionáriusok valószínűleg még akkorára sem nőttek...
Szóval, sztem 2000 éves figuráknál a 120 mm eléggé 1:12.
Előzmény: szani (11232)
szani Creative Commons License 2007.03.24 0 0 11232
létezik egyáltalán 1:12 méretarány figurában?

a makettinfó cserebere rovatában kínált nemrég valaki 120 mm-es légionáriusokat

Előzmény: Sava1818 (11229)
hofisoft Creative Commons License 2007.03.24 0 0 11231
A Verlinden gyárt egy centuriót, egy légionáriust, 3 gladiátort (az egyiket párduccal).
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11230
Légió?

Bocsi, nem tudtam kihagyni... :)))
Sava1818 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11229
Sziasztok, érdeklődnék hogy nem tud valaki római legionáriust 1:12-es méretarányban? Gyártó, honlap vagy ilyesmi, előre is köszi.
hofisoft Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11228
De jó...

Úgyis megyek Móvárra.
Előzmény: skaloz (11224)
hofisoft Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11227
Ó, köszi! Ha ez a rézlemez, akkor tök jó! Ez úgy átszámolva 14-15 mm, abból meg már ki lehet marni egy merevítőt, olyan vastag volt az eredeti is...

A szitaszövetben meg az a jó, hogy pl. egy olajbeömlőnél csak a lapja látszik, a vastagsága úgysem.
Előzmény: rezgaras (11225)
Sziluboy Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11226
Üdv mindenkinek!

Dragon 7265, 1:72-es Sd.Kfz.251/7 Ausf.C Pionierpanzerwagen-hez lenne szükségem egy matricalapra!
Aki tud valamilyen megoldást, kérem jelezze! (e-mail: kunszilu@freemail.hu)
rezgaras Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11225
hofisoft írta:

> tudtok-e olyan helyet, ahol vékony rézlemezt/vastag rézfóliát lehet kapni?

Próbáld meg a Bronzkernél a Szabolcs utcában. Nem tudom, lesz-e nekik. Én ott 0,2mm-eset vettem, de ha jól értem, neked az túl vastag, neked 0,1-es, esetleg 0,05-ös kellene...
Előzmény: hofisoft (11223)
skaloz Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11224

Üdv a fedélneten!
Az általad kérdezett anyagokat általában kiállítások börzéin szoktak árulni, amik kimondottan alkalmasak makettezéshez. Én Szolnokon Zoli-nál láttam, nem horrorisztikus áron, Őt megtalálod a makettinfon, valszeg tud segíteni. Egyébként ott az Alapanyagok, kellékek topikban tövbb fellelhetési lehetőséget is találhatsz.

Kalóz

Előzmény: hofisoft (11223)
hofisoft Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11223
Sziasztok!

Vadiúj vagyok itt, ma regisztráltam, de persze rögtön lenne néhány kérdésem.

CSAK 1:72-ben utazom, főleg repülők, főleg olasz, francia, szovjet típusok (II. vh.).
Örülök, ha egyáltalán egy-egy makettet lehet kapni belőlük, nemhogy még feljavítót hozzá, így pár dolgot én gyártok le.

Szóval, tudtok-e olyan helyet, ahol vékony rézlemezt/vastag rézfóliát lehet kapni?
És ha esetleg valaki ismerne egy szitaszövet-lelőhelyet...

Köszi!
Sada5 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 11220

Üdv!

Életem 1. makettjéhez kérnék egy kis segítséget.

Ez egy Ferrari 612 Scaglieti, nagyon sokat szenvedtem a motor festésével, mert habár a festési útmutatóban, nincsenek rajta ezüst csíkok, de az eredetin vannak. Ezért én is megpróbáltam ezeket rávarásolni a motorra.

Elég csúny lett... + az alap piros festéket is szétrancsíroztam a sok javítgatással.

Lehet ezt valahogy polírozni? Vagy hogy szedjem le a festéket? Mert a motor közepére menne egy matrica is és rengeteget írtátok, hogy ez csak sima fényes felületre megy rá jól.

itt egy kép róla:

http://grizzlies.uw.hu/DSC02867.JPG

előre is kösz a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.22 0 0 11218
nekem nem hoz be erre a linkre semmit.
Előzmény: phantomII (5109)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.19 0 0 11216
Zsilettpengével óvatosan, lehet, hogy ez nem szokás, de gyűrött papírpénzeket is szabad zsilettel egyengetni. Gondoltam, ha a papírra jó, akkor erre is. Vízes festék is volt rajta, azt nem oldja semmi.
Előzmény: Sanzistift (11215)
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.19 0 0 11215
Mivel szedted le a festéket?
Vagy már volt a kérdés?
Előzmény: Horten-IX (11214)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.19 0 0 11214

Ez a Pz IV lánctalpig jó megoldás, a Párducot és a Tigris 1 - et nem ismerem, de a Tigris 2 - nél két fajta lánctalptag van, az egyik nagyon apró és nem is a hajtókerék fogaira támaszkodik, mint a nagyobb.

Így néz ki most a Tigris 2, leszedtem a régi festéket, és van rajta egy lakkréteg is.

Előzmény: Brutalis Harmonia (11189)
skaloz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11213

szerintem nemigen vannak meg digitalizált formában, legalábbis én még nem találkoztam velük. Igaz, nekem megvannak eredetiben. ha 0 '93-as pld-ok érdekelnek, keress meg magánban.

Kalóz

Előzmény: fan-tomas (11211)
skaloz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11212
avmsz.uw.hu/cikk04.htm, azt hiszem, ezt keresitek.

Előzmény: phantomII (11210)
fan-tomas Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11211
Helósztok!

Keresem a Modell és Makett ujságokat elektronikus formában.
Esetleg cserélhetünk más elektronikus formában lévő, makettezéssel foglalkozó újságokért.
phantomII Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11210
Valahol regen volt Phantom-II kolleganak egy makett tanfolyama, a regi topiklakok biztosan be tudjak neked linkelni. Sok sikert!

Az adatlapomon be van linkelve a fellelhetősége.
Előzmény: Törölt nick (11177)
vlevi Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11209
Testors olajfestéket. De megjegyzem, tényleg kapott vastagon. Én voltam a hülye, nem a lakk.
Előzmény: Horten-IX (11208)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11208
Milyen bázisú festéket hólyagosított fel?
Előzmény: vlevi (11207)
vlevi Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11207
Lakkozást meg lehet oldani flakonos lakkal is. Teszkóban, Baumaxban, satöbbi lehet kapni lakkokat, nekem van egy valami Colorworks nevű. Ezzel, ha több vékony rétegben viszem fel, nem bántja a festéket. Ha egymenetben akarom, és jó vastagon odakenem neki, akkor viszont felhólyagosítja. Óvatosan kell csinálni, akkor jó. Festésre csak autók, vagy egyéb egyszínű, nagyfelületű festéshez használnám, de a lakkozásnál úgyis az egész makettet kell lakkozni. Persze kereket, ablakot kimaszkolva.
Előzmény: skaloz (11205)
Destroyah Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11206

bocsi...

csak jótanácsként mondtam, remélem nem sértettem meg vele senkit...

Előzmény: Törölt nick (11200)
skaloz Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11205

A motorháztető környékét nem ártana kicsit finomítani, így nagyon durva. A ponyva szerintem jól néz ki, nem érdemes kínlódni egy újjal. A vászon amúgy sem jó, általában papírzsepiből szokás készíteni. A matricáknál egy kisfejű csipesz nem árt, amivel az apróbb darabokat meg tudod fogni. Az Opelét nem ismerem, de az Italari matricái sokszor hajlamosak a becsillanásra. Matricafeszítő nem árthat, ill. az előzetes trimmelés( körbevágás, hogy minél kevesebb átlátszó szegély maradjon.) A nagyon apróknál ez nem annyira probléma, meg sokkal nehezebb is. Esetleg felrakás és szárítás után egy éles szikével le lehet kaparni a felesleget, ha mégis zavaró. Ja, és mindenképpen fényes lakk a matricázás előtt, meg után is, főleg, ha mattra akarod lakkozni, mert az felszedheti a matricát. Mondjuk szórásnál kevésbé, de ecsettel festésnél nagy  a veszélye.

Jó munkát: Kalóz

Előzmény: Horten-IX (11198)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11204
A zöldet szándékosan festettem vastagra, így a vászon valódibbnak tűnik szerintem.
Előzmény: Horten-IX (11203)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11203

Igen, még ecsettel tudom, hogy primitív, de nincs kompresszorom és ez a festés jobb, vékonyabb lett, mint sok vasútmodellen lehet látni. Nem is lett nagyon foltos. majd ha ott tartok veszek egy kopresszort.

Előzmény: Sanzistift (11201)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11202
Én a meketteket gyári állapotukban szeretem összerakni. Biztos szebb lett volna vászonból, de nem lett volna az eredeti és akkor már mást is ki kellett volna rajta cserélni.
Előzmény: Destroyah (11199)
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.15 0 0 11201
A kasztnit ecsettel kented?
Számomra kicsit vastagnak tűnik a festékréteg.
1/35-ben már az is sokat számít.
Destroyah Creative Commons License 2007.03.15 0 0 11199
nem akarok okoskodni, de én a ponyvát megcsináltam volna a helyedben simán vászonból, vagy festett zsebkendőből...
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.15 0 0 11198

Készülget egy Opel Blitz (Italeri 1/72) ezzel már kezdek elégedett lenni, de még vannak hibái. A matricázásnál mire kell nagyon figyelni? Mert egészen kis matricákat adtak hozzá.

skaloz Creative Commons License 2007.03.14 0 0 11197
És egy másik kiállítás, ami sokkal hamarabb meg lett hirdetve:II. TOKaji makettkiállítás és verseny
Előzmény: Dynax 7 (11196)
Dynax 7 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 11196

ISMÉT LESZ KECSKEMÉTEN MAKETTKIÁLLÍTÁS!

+ fotók és felvarrók

Időpont: 2007. március 21-31

Megnyitó: 2007. március 21. 17h

Link: http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/modell/makett/versenyek/puma_meghivo/

Üdv: Dynax

Destroyah Creative Commons License 2007.03.14 0 0 11195
a C-130-ért mennyit kérsz?
Előzmény: H. Balázs (11191)
nyunyivagyok Creative Commons License 2007.03.14 0 0 11194

na tessék!

csak nem beszéltem hülyeséget :)

Előzmény: Blue_Sky_007 (11193)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 11193
Kipróbáltam, 2x99 mp alatt az alufólia tényleg kilyukadt, tele lett apró pici tűszúrásnyi lyukakkal.
Előzmény: nyunyivagyok (11167)
MuldR Creative Commons License 2007.03.13 0 0 11192

Sziasztok,

Tudtok itthon mukodo Big-gun battlegrouprol? En sajnos nem hallottam arrol hogy itthon is lenne, de ti jobban kepben vagytok.

ilyenre gondoltam: www.ausbg.org

Koszi

H. Balázs Creative Commons License 2007.03.11 0 0 11191

Sziasztok! Ismét változott az eladásra szánt maketteim listája:

www.avia-info.hu/elado.html

Bombraider Creative Commons License 2007.03.11 0 0 11190

Sziasztok!
Eladó:
1/32 Revell Fw-190 D-9

1/72 Trumpeter An-2 (sítalpas verzió is benne van)

+ Part S72061(www.jadarhobby.waw.pl/images/part/s72061.jpg)

+ Pavla PVU7235(www.modelsforsale.com/listphotos/PVU7235.jpg)

1/32 Alanger BM-21 + Eduard 35336 (www.eduard.cz/./products/card.php)

1/72 Eduard L-39 Profipack + HAD matrica (had.hu/72054_48049web.jpg)

nagy_mate@chello.hu mélcímen megtaláltok!

üdv:bomb

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.03.11 0 0 11189
Nem tudom, milyen a revell, de a muanyag szemenkenti lanctalpakat az ember eloszor ovatosan szakaszokban osszeragasztja, var 15-20 percet, es a helyere hajtogatja, majd megvarja, mig megszarad. Ebben az allapotban leszedheto es festheto.
Előzmény: Horten-IX (11172)
skaloz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 11188
Igen, csak a fórum és a makettbolt Pro Start néven működik egy ideje. Meg az oldalon sok minden megváltozott, egyes dolhógok megszűntek. Pl a maketteket bemutató cikkek is.
Előzmény: miszter07 (11185)
Pojka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 11187
Sziasztok!

www.modellposta.hu

Üdv.
Pojka
Előzmény: Törölt nick (11186)
miszter07 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 11185

A Fabulisban tudtommal van.

http://www.fabulis.hu/

Előzmény: pokoli14 (11184)
pokoli14 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11184
nem, mert nem tudom hogy melyikbe lehet kapni.
Előzmény: Törölt nick (11183)
pokoli14 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11182
hi!

hol tudok üres matricalapot kapni?

Köszi
Előzmény: vlevi (11180)
vlevi Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11180
Azt úgy tudod, hogy makettboltban veszel üres matricalapot. Ezekre tintasugaras, vagy lézer nyomtatóval lehet nyomtatni, persze előtt próba nem árt. Innentől kezdve bármit megszerkeszthetsz. Nekem lézerem van, ezért csak a fekete feliratokra szorítkozik a tudományom.
Előzmény: Pitta2 (11179)
Pitta2 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11179
Köszönöm a gyors válaszod. Kiváncsi vagyok hogyan fogom felfesteni a feliratot. :)
Előzmény: Törölt nick (11177)
Pitta2 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11176
Igen. Ilyet szeretnék, csak egy kicsit kisebb méretben. :))
Előzmény: Blue_Sky_007 (11175)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11175

Esetleg ez?

Előzmény: Pitta2 (11174)
Pitta2 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11174

Sziasztok

Abszolút kezdő makettező vagyok. egy repülőgépet építenék (Airbus 320). A festéssel vannak gondjaim. Előbb ragasszam össze a törzset és utána fessem, vagy előbb fessem le a két féltörzset és utána ragasszam össze.

A makett amit vettem elvileg egy Condor A320-s hogyan tudnék belőle Wizzair-t csinálni. Lehet hozzá kapni valahol festési leírást  és matricázást?

Horten-IX Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11172
Kösz. Ez csak próba volt, a fehér festés  sem az igazi. Ti hogyan rakjátok fel a Revell szemenkénti lánctalpait? Itt nem látszik annyira, de az sem lett jó.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11171
A matt lakk foleg akkor csillog, ha nincs elegge felkeverve. A matt tenyleg olyan, hogy legalabb 4-5 percig kell kevergetni, mire megfelelo. Ovatosan kell higitani (minel tobb a higito, annal kevesbe marad matt.) Sok, vekony retegben kell teriteni, es a legjobb festekszoroval. A tokeletesen matt felulet meg szamomra is maximum az almaimban letezik, de ha 4-5 retegben fujom, meglehetosen jo eredmenyt szoktam elerni.
A Tamiyanak es a Gunzenak is van "mattito agens"-e. Egy csipetnyit belekeverve az akril lakkokba rasegit a dologra. (Ovatosan kell vele banni, mert konnyen feher nyomokat hagy.)
A Testors Dullcoat enamel lakkja is meglehetosen szuper (csak epp nem akril, es nem tul egeszseges.) Asszem, kaphato spray formaban.
Előzmény: Horten-IX (11169)
Horten-IX Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11169

Mit lehet csinálni a matt lakkal, ha ennyire csillog?

nyunyivagyok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11167
egy jo ultrahangos tisztító lyukacsossá teszi az alufóliát
nyunyivagyok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11166

hi!

eladnám df22E v2 helimet extrákkal!

érdeklődni e-mailben

ára 35.000,-HUF

suntime Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11165
Sziasztok!

Eladó egy egyhetes Easy Star modell. Két helyen tört, de szépen meg lett ragasztva (aki ismeri a modellt, az tudja, hogy szinte örökéletű). A motorja is teljesen jó még, KÉT légcsavarral és - természetesen - a gyári cuccokkal adom.

Egyetlen hátránya van még: a két szárnyon van két, nagyjából másfél centiméteres bevágás csűrőknek. De ez szinte semmit sem számít...

Új ára a szettnek 16.900, én odaadom 9.000 Ft-ért. Megtekinthető: Budaörsön (ill. Bpesten).

70/2095705
b1482 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 11164

Sajnos amikor ezeket vettem kb 10e-rel többe került. Való igaz a mostani árakat nem néztem meg, de ha valakit ennek ellenére érdekli a szerkezet mondjon egy korrekt árat, ha lehet ilyet kérni ezen a fórumon. Én biztos , hogy nem fogom már használni, csk pórfogóvá vált.

köszi egyébbként az infót!

Előzmény: tschuby (11163)
tschuby Creative Commons License 2007.03.06 0 0 11163
Itt OrigoModell 27900 Ft és van hozzá 1db szervó, kábel és GARANCIA is.
Előzmény: b1482 (11162)
b1482 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11162

Időhiány miatt eladó a következő cuccos:

- Hitec Laser 4 Digit FM távirányitó akkupakkal

- Hitec HFS-05MJ 5 csatornás vevő

- CH 56 Quartz 40,735RA Mhz készülékben

Vadonat új, soha nem voltak használva sajnos a polcon porosodtak eddig.

Egyben eladó 28.000 HUF az ára

barlai@chello.hu

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11161

Na megnéztem, sima denszesszel teszteltem a mosót, a pisztolyok nem voltak ugyan koszosak, de utána csillogtak mint a Salamon töke.

Sehol egy újlenyomat, sehol egy koszfolt.

Azt hogy műkszik, azt látod, mert: hangja van, rezeg mint a vibri :-)  .

Na majd ha már festékes lesz a pisztoly, akkor ugrik a majom a vízbe. De szerintem nem lesz gond.

Előzmény: rezgaras (11158)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11160

Az iparit nem lehet összhasonlítani az ékszerészek , és mobiltelefonjavítók által használt cuccossal.

Azért jó talán itt ebben a boltban venni, mert itt van gari, meg csere, ha nem műkszik.

A vaterás, és ebay-es dolgokkal már más a helyzet.

Ma megvettem, pár órán bellül beszámolok az eredményről. Csak előbb kajálok.

Előzmény: rezgaras (11158)
Har_melin Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11159
Köszi, megnéztem őket, ténykeg jónak tűnik. A tartályt fel kell tölteni? Mert a használati utasítás szerint pl. fémtárgyaknál csak a tárgyra kell tisztítószert cseppenteni.
Előzmény: Blue_Sky_007 (11150)
rezgaras Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11158
Blue_Sky_007 írta:

> Próbálta már valaki?

Marhára kell ezzel is vigyázni, mert lehet olyan kínai gagyit kapni, ami nem mos egyáltalán. Valami ultrahang kifütyül belôle, de valószínüleg olyan gyenge, hogy nem mos semmit... Mivel te már dolgoztál ipari UH mosóval, szerencsés vagy, mert meg tudod itélni, hogy tisztességesen mûködik-e. Aki ilyet még soha nem látott, annak mindent el lehet adni.. (nem vak, csak bátor...)
Előzmény: Blue_Sky_007 (11143)
leslie10 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11156

Üdv.

Eladó egy RC WAPS V2 helikopter. Keveset használt megkímélt állapotban van.

Rotor átmérő:440mm , gyakorlógép. Írányár:38000ft. Érdeklődéseket a laszlo.lippai@freemail.hu-ra várok.

Köszi Lippi

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 11155

A ventivel kapcsolatban megsoszlanak a vélemények. Amit írsz igaz, a por a festő nagy ellensége, da jártam már úgy, hogy a szálló festék köd visszacsapódott, és az tette tönkre a felületet. Ha lakásban fújsz (nem mindenkinek van hobby épülete a villája mellett :-)   ) akkor megint csak jól jöhet a kabin, elszívoval, hogy ne a TV képcsövére menjen a ratyi.

A nitróval kapcsolatban én nekem is fenntartásaim vannak, mit azt más már kifejtette. Állítólag az aceton mentes körömlakk lemosó az barátságosabban viselkedik a gumival, és kb ugyanolyan agreszív a festékkel szemben.

Ettől függetlenül a nitrót a nem müanyag felületek zsírtalanítására én is előszeretettel használom.

Előzmény: Törölt nick (11153)
Cyberworld Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11154
Az észter hígító ugyanígy jó, ráadásul az akrilokat is oldja.
DE egyre kell vigyázni: mindegyik megeszi a műanyag tömítéseket! Pedig a legtöbb pisztolyban ez van...

Pormentesíteni a legjobb szerintem: újságpapírral letakarni a helyet (asztalt) aztán pisztolyból vizet kell fújni az asztal fölé, és várni ell egy-két percet. A víz megköti a porszemcséket. Mondjuk ezt csak fényes festék (autókarosszériák fújása előtt csinálom, a hosszabb száradási idő miatt.) A legtöbb port a pisztoly levegősugara kavarja fel, erre a szimpla festőkabin nem elég, csak akkor, ha mindig teljesen pormentes.
Előzmény: Törölt nick (11153)
vlevi Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11152
Azért nem jó addíg áztatni, míg lejön a papírról, mert akkor a ragasztó nagyrészét is leáztatod.
Az apró matricákat ilyen trükkös felületekre matricafeszítő segítségével lehet felrakni. Ennek az a lényege, hogy kicsit meglágyítja a matricát, és ahogy szárad, ráhúzza felületre.
Persze van, amikor nincs rá szükség, Itt pl nem kellett, én sem értem hogyan maradt ott.
Előzmény: tschuby (11151)
tschuby Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11151

Tökéletes leírás! Én úgy csinálom, hogy addig áztatom a vízben, amig lecsúszik a papírról és a vízből rakom a makettre. Előtte a vizet le kell húzni róla, de működik. Ezután megpróbálom majd száraz területen megvárni, amig lejön.

Viszont lenne egy kérdésem: Revell M3A1 makettre kellett volna rárakni egy matricát, de nem sima felületre, hanem apró kiálló részekre. Pici, 1mm alapterületű, de 1/2mm magasságú kiáló dolgokra nem tudtam ráhúzni, hogy sima legyen. Mi lenne a trükk?

Előzmény: Törölt nick (11138)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11150
Bocsi a link nem megy, a mobiltelefonos oldal keresőjébe írd be: ultrahangos
Előzmény: Blue_Sky_007 (11149)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11149
Előzmény: Har_melin (11148)
Har_melin Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11148
Műveletlenségem az egeket veri, de mi ez az UH mosó? Mekkora, hogyan müxik (nem a részletes leírás, csak úgy nagyjából), stb.? A pisztoly elmosása nekem sem a kedvenc sportom, ha egy makett árából meg lehet úszni a kényszerű pepecset, akkor érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (11146)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11147

Igen, szerintem is sok mindenre lehet még használni. Mivel a corába ritkán járok, megrendeltem máshol az előbb, 7 ezer pénzért. Ha beülök a kocsiba, és elmegyek ugyanott vagyok.

Az előbb teszteltem a légecsetet, meg a kompit. Szóval más minőség mint ecsetelni. Gyorsan összeütöttem egy papírdobozból (monitor doboza) két pc ventiből, meg egy kis szűrőanyagból egy kis festőkabint, benne egy kis lámpicskuval, és nagyon tetszett a vele való "játék".

Csak most éreztem a UH mosó hiányát, mert vagy 15 percig takarítottam a légecsetet, és vacakoltam a kis rejtett helyekkel.

Nembaj lassan összeáll a szett.

Előzmény: Törölt nick (11146)
seboki Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11145
http://www.origomodell.hu/
Előzmény: bomb94 (11144)
bomb94 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11144
Sziasztok!
Légcsavarokat vennék. Ha valakinek van eladó az jelezze itt! 14.kerületben lakom!
102mm kell.
Ez egy elektromos kis repcsi. A hátsó szárnyat már javitottam, de ettöl még jól repült!
Ha valaki tud egy jó modellezö boltot az szoljon!
Törhetetlen müanyag, vagy fém érdekel! CSAK!
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 11143
Kérdésem lenne: Használ-e valaki az airbrush pisztolyhoz ultrahangos mosóberendezést, főleg akril festés után?
Az jutott eszembe, hogy desztvizet szinte ingyé lehet otthon előállítani (műgyantával), bele esetleg egy kis alkohol, maga a mosógép 15 ezerből megvan, és egy csomó szöszmötöléstől meg lehetne szabadulni. Vélemény? Próbálta már valaki? Én ipari méretű mosóval dolgoztam már, az csodákra képes az eldugott helyek tisztításában.
vlevi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11142
Találtam egy Lancia Delta Integrale makettet, és arra gondoltam, hogy Ranga Laci mintájára kellene megfesteni. Mondjuk az 1994-es festés nem is túl bonyolult, és nincs túlságosan sok reklám se rajta. Viszont szinte semmi képet nem találok róla a neten. Tudtok segíteni?
Sanzistift Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11141
Amelyik levegőből lecsapódik a vízpára, abban marad is valamennyi.
Ha pont annyi marad benne, amennyi elég ahhoz, hogy összebarmoilja az épp kifújt festékedet... nos, szerintem kell az a vízleválasztó....
Előzmény: rezgaras (11136)
Mclad Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11140
Üdv mindenki!
Itt egy pár eladósorba került makett,érdeklődni emilbe vagy telefonon:06 30 568 6006
Academy1/72
F 4U 1 1000 Ft
TBF 1 Avenger 1000Ft
Spitfire XIV 1000Ft
Revell 1/72
FW 190A8 1200Ft
F6F5 1200Ft
Lynx navy 1800Ft
Matchbox 1/72
Fairey Seafox 1500Ft
Italeri 1/72
F 111A 2500 Ft
EH 101 Merlin 3200Ft
KP 1/72
La 7 Aces 1100Ft
Mig 21 MF 1500Ft
MI 8 2500Ft
Airfix 1/72
Mosquito MK II/VI 2000Ft
MPM 1/72
Albacore 3000Ft
Blenheim MK 5 3500Ft
Aires 1/72
Wright R2600 1800Ft
1/72 harcjárművek
Airfix Chieftain 1800Ft
MB Challenger 1800Ft
Revell
PZ IV H 1800Ft
Pz V A/D 1800Ft
Harcjárművek 1/35
Trumpeter
Is 3 3500Ft
Type 83 3500Ft
M 60A1 Blazer with mine roller 5000Ft
Tamiya
Famo 20000Ft
Stug IV 5000Ft
Italeri
M47 4800Ft
Horch 3000FT
Puma 4000Ft
Desert Rats Land ROver 3000Ft
Flak 43 3000Ft
M 60A1 4800Ft
M 163 Vulcan 3800Ft
ICM
Panther D 6000FT
Zvezda
T 72B 4500Ft
Academy
M60A1 Rise with dozer blade 6000Ft
M113 Fitter 5000FT
Hajók
Airfix 1/600 HMS Ark Royal 3200Ft
Revell 1/720Uss Arizona 1500Ft
1/570Bismarck 3000Ft
Zhdengfu 1/700Admiral Vinogradov
Tamiya 1/700 Yamato + Eduard 8500FT
Revell 1/700 Uss Massachusetts +Eduard 7500Ft
a makettek átvehetőek a szolnoki kiállításon is, és mértékkel alkuképes is vagyok.
misqra Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11139

Köszi a segítséget!

Az utolsó két kelléket hagytam ki.Van egy elrontott repgép modellem,aon gyakorlok.

Előzmény: Törölt nick (11138)
misqra Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11137

Sziasztok!

Bocs ha esetleg olyat kérdezek,amiről már szó volt.

Azok a Qrva matricák!

Báztatom vizbe,nem jönle.Aztán gondol egyet lejön,de elszakad.Lejön,nem szakad el,elcsúszik mikor a helyére rakom.

Az egészen picikről nem is beszélve!

Mi a titok?Árulja el valaki.

Köszi a segítséget.

rezgaras Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11136
droszi_ írta:

> Egy profi kompresszorra viszont a vizkicsapo is dukal!

Ha tisztességes méretû a légtartály, és ahogy kell, a kivezetô csöve a tartály tetején van, akkor szerintem fölösleges a vízleválasztó, mert a kicsapódó víz a tartály alján összegyûlik. Viszont a tartály aljára kell egy leeresztô csap, amin keresztül a festési szeánsz végén a bentmaradt vizet le lehet fújatni.
Előzmény: Törölt nick (11126)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11135

Még annyit a kompihoz, hogy "extraként" van rajta olajleválasztó is (a vastag rézcső, ami valami mikrocellás furmány és visszanyomja a szívóágba a kijövő olajat). 4 bárt tud nyomni, lehet hogy többet is, de nem mentem még feljebb.

2 légecsetet vettem, egy Chromax 203 -at, és kaptam még egy AB-119 -est is. Mindkettőt baromi olcsón. Mivel másra is kell nem csak makettre, így van egy jó készletem. Ha valamit alkotok, megmutatom majd.

A kompi anyagárban egyébként 15 ezer párszázból jött ki.

Előzmény: M62 265 (11133)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11134

Nem, sajna arra még nem futja, meg az 1:72, én a C-75 állványt rendeltem rakétával.

eztet ni:

A másikra még "erőt" gyűjtök, mert az 10000 rugó a legolcsóbb helyen is.

(valamikor fiatal koromban ebből a rakétából volt nekem 1 javadalmazásnyi - 36 db igazi)

Előzmény: M62 265 (11133)
M62 265 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11133

Jól néz ki nagyon a kompi (nekem teljesen szokatlan lenne, hogy egyenletes nyomású levegőt kapok :) )

Egyébként az 1:35-ös, Trumpeter-féle Dvinát építed? Arról láttam képeket egy német oldalon, hát elképesztően néz ki! Ha elkészül, mutass róla képeket légyszi!

Előzmény: Blue_Sky_007 (11132)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11132

Mivel sok segítséget kaptam a topiktól (sokat olvastam vissza) megmutatom a kompimat, amit a légecsethez csináltam. Nem kimondottan maketthez, de ahhoz is tökéletes lesz (most várom a V-75 SA-2 GUIDELINE ) makettet. Azon fogom majd letesztelni.

További jó makettezést!

pokoli14 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11131
Üdv mindenkinek!

Kevlár, karbon, alu, króm matricát keresek.

pokoli14@freemail.hu

köszi mindenkinek
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11130
Végül is ha nem kell senkinek (nem megy el) akkor megmarad a szekrény alján tartaléknak. De az is lehet, hogy ráteszem a nagyfestékszóró pisztolyomra.
Előzmény: Törölt nick (11129)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11128
Én kerestem, csak kettőt sikerült szereznem (vennem).
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11127
Tudom. Azt ha van külön is rátehetsz, de igaz, ha egyben van jobb. 3000.ft.
Con-rad Creative Commons License 2007.03.01 0 0 11125

Kedves Modellezők!

Amennyiben valakit érdekel, eladó az alábbi 1:144 méretartányú British Airways B 747-400 modell bontatlan dobozban.

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 11124
Ha valakinek kell nyomásszabályozó, épülő kompresszorra , akkor van egy nekem, vzkicsapó nélküli, 1/4-es csatlakozóval.
Mivel máshol is hírdetem, csak ha gyors az illető akkor az övé.

Bocsi az üzleti "reklámért".
vlevi Creative Commons License 2007.03.01 0 0 11123
Így messziről csak ötletem van. Ha van a környéken olyan ismerős, aki szokott készíteni nyomtatott áramköröket, akkor ő tud segíteni. Alapvetően ugyanezek az eszközök kellenek hozzá (fóliára nyomtatott nyákterv, fényérzékeny emulzió vagy hogyishívják, savval maratás, ...)
Előzmény: Brukner (11122)
Brukner Creative Commons License 2007.03.01 0 0 11122
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni: keresek valakit, akár céget is, aki vállalná fotómaratott technológiával néhány elem (árnyékoló keret) legyártását egy épület modellre. Az elemek egyszerű rácsok, de az 1:500-as lépték miatt nemigen tudjuk őket máshogy megvalósítani. Mivel nagyon fontos részei a modellnek, ezért rodoidra nyomtatgatás és hasonló trükkök nem jöhetnek szóba, egy igazi átlyugatott felület kell, ezért jött szóba a maratott fém(réz)lap.
Az emailemre küldjetek választ ha lehet!
Előre is köszi
B
Sanzistift Creative Commons License 2007.02.28 0 0 11121
A Samsung TV Made in Hungary, meg szlovákia, jobbára.
Nagyon kevés a kínai belőlük... :)
Előzmény: vlevi (11120)
vlevi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 11120
Teszkóskínaibiciklit, robogót és ilyeneket. Azzal persze nem tudok mit kezdeni, ha a Logitech meg a Samsung is Made in China.
Előzmény: Brutalis Harmonia (11119)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.27 0 0 11119
Nem ertem az utolso hozzaszolasod :) MINDENT a kinaiaktol veszel ;) (De ennek legalabb orulsz...)
Előzmény: vlevi (11118)
vlevi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 11118
Kínaiaktól egyedül makettet mernék venni. Műanyagban már nagyon otthon vannak.
Mindent abból csinálnak, makettnél ez nem hátrány :)
Előzmény: Brutalis Harmonia (11117)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.27 0 0 11117
Az uj 1/32-es (es 1/48-as... es 1/72-es... es 1/35-os) makettjeik nagyon szupernek tunnek...
vlevi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 11116
vlevi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 11115
Ez sem kispályás

Trumpater 1/24 Hurricane
dreamy1 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 11114

Sziasztok !

Egy "B" Opel Omega Kombi autót keresnék bármilyen méretarányban.Kivéve: az 1:1-eset. :)

Ha valaki tud segíteni email-ben elérhető vagyok.

A képen láthatót a Herpa oldalán találtam.

Sok kereskedőt és szakboltot is felhívtam, de ezidáig nem tudott senki segíteni.

Dreamy

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 11113
Köszi!
Előzmény: Törölt nick (11112)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 11110

Üdv mindenkinek. Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel gondolom itt használnak a legtöbben házilag épített airbrush kompresszort hűtőgép motorból. Minden cuccot be tudtam szerezni hozzá, egy dolgot kivéve: a nyomás szabályzót. Ezt nem tudom hol vehetném meg. Azt ugye mondanom sem kell, hogy a legolcsóbb, de még használható megoldás érdekelne.

Ha valakinek van ötlete, kérem ne tartsa magába.

Köszi.

pokoli14 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 11109
hi!

Enngem érdekel a Benetton, Jordan és a Ferrafi is.

Küldtem mailt.
Előzmény: Gabes575 (11108)
Gabes575 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 11108

Sziasztok!

A következő Revell 1/24-es méretarányú Formula1-es plastik makettek eladók. A kittek bontottak, az öntőformáról le vannak vágva az alkatrészek, de hiánytalanok! A dobozok, összeállítási rajzok és matricák sértetlenek! Az alkatrészek hiánytalanságára garit vállalok!

Tehát a kittek:

Benetton Ford B194
                       Jordan Mugen Honda EJ10
                       Ferrari F310B
                       Panasonic Toyota Racing TF102

Az áruk, darabonként 2500 HUF. (irányár)

Akit érdekel, írjon a gabeegee@freemail.hu címre.

Üdv mindenkinek, Gabes.

Chevy.G Creative Commons License 2007.02.23 0 0 11107
Sziasztok!

Eladó jópár amerikai autó makett:

CHALLENGER, CHARGER, MUSTANG, 442, CUDA, BARRACUDA, IMPALA, stb

Sajnos nem nézem gyakran ezt a fórumot, ezért ezen az emilen keressetek: chevyg@fibermail.hu

Az összes autó megtalálható a vaterán!

(kereső szavakat már adtam:))

Üdv!
seboki Creative Commons License 2007.02.22 0 0 11106
Köszönöm szépen megkaptam Isten fizesse meg.-))
Előzmény: ohiki (11105)
ohiki Creative Commons License 2007.02.22 0 0 11105

Megkaptad?

Mert elküldtem!!!!!

Előzmény: seboki (11102)
BA_RT Creative Commons License 2007.02.22 0 0 11104

Sziasztok!

Bocs, hogy OFF leszek..

Eladók az alábbi 1/24-es bontatlan autómakettek!

Fujimi:

AUDI 90 QUATTRO 20V 6000,-
AMG BENZ 190E 6500,-

üdv

BA.RT

bartamse@freemail.hu

Horten-IX Creative Commons License 2007.02.21 0 0 11103
Nem igazán lett jó a fehér. A többi színnel nincs gond.
Előzmény: Brutalis Harmonia (11100)
seboki Creative Commons License 2007.02.20 0 0 11102
Köszi előre is. Valószínűleg jó lessz. A pdf megfelel.
Előzmény: ohiki (11101)
ohiki Creative Commons License 2007.02.20 0 0 11101

Szia Seboki!

Esetleg meg van a makett cikk száma?

Én 2004 karácsonyára kaptam egy Academy Tiger I.est.  1386 számú

Előkeresem a fiókból az összeállítási rajzát, ha ez neked jó.

PdF-be jó lesz?

Előzmény: seboki (11085)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.20 0 0 11100
Idokozben sikerult feher feluletet kesziteni? Epp egy nemet pancelos belsejet festem, es feherrel alapoztam ki, mielott a csontszint felfestettem volna. (Plusz sarga ala igy alapoztam.) Tamiya alapozo spray, Tamiya feher spray tobb retegben, tavolrol. Gyonyoru, sima felulet -magam is meglepodtem. (Azert spray, mert nem lett volna turelmem naponta egy feher retegert elovenni a festekszorot. Viszont elkepesztoen egeszsegtelen a spray.)
Dynax 7 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 11099

Üdv!

Helyhiány és profiltisztítás miatt eladóak az alábbi 1/72-es méretarányú bontatlan makettek, ár megegyezés szerint:

Hasegawa Tornado IDS (olasz matricával)
Hasegawa F-16D Fighting Falcon
Hasegawa MiG-25P Foxbat
Italeri Mirage 2000D
Revell C-160 Transal (legújabb kiadás)
Academy F-86 Sabre
A-Model Jak-38
VEZ Szu-15 Flagon
Zvezda Szu-24 Fencer (fegyverkészlettel)
Italeri Szu-25 Frogfoot
Italeri Mi-28 Havoc
Italeri IL-28
Italeri MiG-27 Flogger
Academy MiG-27 Flogger
Eastern Express MiG-31B Foxhound
KP Mi-4

Érdeklődni az aviatika@freemail.hu e-mail címen lehet!
A maketteket Budapesten, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Kecskeméten is át lehet venni személyesen, időpont egyeztetés után.

Dynax

SzaszaBoy Creative Commons License 2007.02.18 0 0 11098

Tettem fel egy pár képet a SAVAGE X-ről

A tartalék salakos gumi szett is jár hozzá felnire szerelve...

SzaszaBoy Creative Commons License 2007.02.18 0 0 11097

Sziasztok

Fájó szívvel de meg kell válnom tőle

ELADÓ HPI SAVAGE X autó

Versenyre felkészítve, de soha nem versenyzett

kb féléves nem volt széthajtva

MOTOR: HPI 4.3 ccm

Négykerék meghajtás központi difivel

nagyobb üzemanyagtartály

Profin beállított

Gyári HPI pisztoly távirányitó

Amit TUNINGOLTAM RAJTA

Króm kipufogó, jobb üzemanyagcsövek, hátramenet, erősebb kihajtás

RÁADÁS: Általam készített kasznit adok hozzá a gyári mellé

Motoros önindító, izzító, töltő, 5 cellás aksi, erősebb szervó motorok

Verseny szerszámos láda, egy csomó alkatrésszel

Az autó új ára: 165.000.-

Amit Tuningoltam: 100.000.-

Sajnos mivel sürgös az ügy, irányárként 120.000.-

Akit érdekel kérem hívjon: 06-20-9875471

Har_melin Creative Commons License 2007.02.18 0 0 11096
Nem sírunk, csak azt hittük, meg szeretnéd mutatni, amit csináltál. De ha nem, hát nem...
Előzmény: Wacuuum (11095)
Wacuuum Creative Commons License 2007.02.17 0 0 11095
ha kész lessz rakok fel rendes világos képet na ! Hogy ne sírjatok már.
chinok Creative Commons License 2007.02.17 0 0 11093
Nem 1:32-es véletlenűl???
Előzmény: Wacuuum (11092)
Wacuuum Creative Commons License 2007.02.16 0 0 11092
1:72
szani Creative Commons License 2007.02.16 0 0 11091
sokat lendítene a láthatóságon, ha a makett fény felőli oldalát fényképeznéd le :))
ez Revell makett egyébként? milyen méretarány?
Előzmény: Wacuuum (11090)
Wacuuum Creative Commons License 2007.02.16 0 0 11090
Na már ILYEN !!!!

Sanzistift Creative Commons License 2007.02.16 0 0 11089
" ilyen"
;)
Előzmény: Wacuuum (11088)
Wacuuum Creative Commons License 2007.02.15 0 0 11088
Eddig ijen az Eurocopterem :
Har_melin Creative Commons License 2007.02.15 0 0 11087
Degítség = Segítség :-)
Har_melin Creative Commons License 2007.02.15 0 0 11086
Úgy tűnik, itt nincs szerencséd. Próbáld meg a makettinfo fórumon is vagy a Degítség, vagy a csörömpös topicban.
Előzmény: seboki (11085)
seboki Creative Commons License 2007.02.13 0 0 11085
Sziasztok.
bocs hogy ilyen problémával zavarok, de évekkel ezelőtt vásároltam Acamedy Tiger-I-es maketted. Sajnos sikeresen elhagytam az összeállitási rajzott. Nem tudnátok segíteni ennek a pótlásában? Cikkszáma: 1348. Előre is kössz.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.13 0 0 11084

A szinekkel szerencsere viszonylag nagyvonaluan banhatsz. Mostansag kezdek rajonni, hogy mekkora idi... szamar, aki "tutibiztos" szineket emleget... :)

Előzmény: tschuby (11082)
Wacuuum Creative Commons License 2007.02.12 0 0 11083
Üdv Mindenkinek !

Valaki rakott már össze EUROCOPTER EC 145 Adac - tipusú helikoptert ?
Ha igen akkor jelentkezzen.

ő lenne az :

tschuby Creative Commons License 2007.02.12 0 0 11082

Kedves Hóember!

Köszönöm a bíztató szavakat. Azóta sokat tanultam. Német szakos tanárnő ismerősünk is nagyon leszólt volna, ha a színcsere előtt mutatom meg neki a makettet. Mea culpa Deutschland! :)

Amióta összeraktam, sok képet és videót (!!!) is találtam a Leopard tankról, most már másképp állnék neki. A következőnek másképp fogok. A színkódok helyett inkább váléasztok érzésre és nem félek majd a színek keverésétől sem.

A köv. makettem vízvestékkel fog készülni (Revell), kipróbálom azt is. A harmadik makett majd lesz valamilyen :)

Cs.

Előzmény: HOember066 (11081)
HOember066 Creative Commons License 2007.02.11 0 0 11081

Üdv tschuby!

Jó lett az első maketted.

Én másfelé "járok", csak véletlenül ugrottam ide. Nehogy félreértsd, csak próbálok segíteni. A német zászló színeit szerintem könnyen a helyes sorrendre lehet még cserélni. Fölül fekete, középen piros, és alul sárga lesz a jó. Sok türelmet kívánok a makettek építését megelőző kutató munkához :-). Én nem vagyok csúzli sem a nagyágyúk árnyékában -talán épp azért nem- , de én már mielőtt megvenném a makettet, előtte ronggyá kerestem rá a neten, könyvek között stb. Mégegyszer, ne értsd félre, az első makett mindig a legjobb, mert előtte csak elképzelés volt... ami elkészült, az pedig a megtestesült sikerélmény... További jó építést kívánok mindannyiunk nevében, a következőt is szeretném látni :-) Üdv! HOember066

Előzmény: tschuby (11051)
skaloz Creative Commons License 2007.02.11 0 0 11080

Droszi!

A palackmaketteket kint építik meg olyan darabokból, amik beférnek az üveg száján. természetesen nem ragasztják össze, azt csak bent a palackban végzik el. meglehetősen széles skálájú szerszámkészlet szükséges hozzá, meg türelem, és nem remegő kéz!

Klaóz

Előzmény: Törölt nick (11074)
skaloz Creative Commons License 2007.02.11 0 0 11079
Nekem igazán nincsenek jó tapasztalataim a gyári ragasztókkal, kivéve talán az aca-ét, meg a régi NDK_st. Persze, akinek nincs gyakorlata az tényleg jobb, ha a gyári ragasztókat használja. Csak általában sok türelem kell hozzájuk, mert mindig oda kerülnek, ahova az ember nem szeretné, és akkor engednek el, amikor nem kéne, Ezért én újabban az oldószeres ragasztók kötését meg szoktam erősíteni néhány csepp pill. ragaccsal. Ami rövid és hosszú távon sem árt. Tisztán pill. ragasztót csak ritkán használok, főleg sztirol ragasztására.
Előzmény: Sawyer3 (11071)
Sanzistift Creative Commons License 2007.02.10 0 0 11078
Viszont ötletgazdag... :)))
Előzmény: Törölt nick (11077)
giotto27 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 11076
ime egy elegge durva darab:

hangsulyozom az uvegben raktak ossze es nem forditva...
giotto27 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 11075
Ez az egy dolog amit magyar vonatkozasban talaltam: http://www.szabadban.hu/index.php?cat=42&aid=d4b3d6b0ccd29775a8a212e

Ezenkivul talaltam meg 2 oldalt angolul...
Előzmény: Törölt nick (11074)
giotto27 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 11073
Sziasztok!

Total kezdo vagyok a makettezes teren, de!
A minap felkeltettek az erdeklodesemet a palackmakettek, de a neten nem talalok rola tul sok infot, a varost meg ilyen szempontbol nem ismerem.

Tudnatok segiteni, merre induljak el? Mi kell az ilyesmihez, stb...

Egyebkent a hogomb keszites is rendkivul erdekel akinek olyan iranyultsagu tapasztalatai vannak azt is szivesen fogadom.

koszi elore is,
giotto
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 11071
Én azért mégid csak a csőröset ajánlanám.
Előzmény: skaloz (11070)
skaloz Creative Commons License 2007.02.09 0 0 11070

Igazad van,  atechnokollal is lehet ragasztani, főleg, ha előtte nitrohígítóval (vag yhasonlóval) feloldottad. Mivel eredetileh is az volt  a hibája, hogy túl gyorsan párolgott belőle a hígítója, ezért hamar bőrösödött, és nem lehetett vele szépen dolgozni, meg szinte sohasem száradt meg, az alkatrészeket szét lehetett húzni egymástól akár egy év múlva is). A technokol egy dologra volt kiváló: szipózásra. Azért is vonták vissza egy időben. nem hiszem, hogy az újabb kiadásnak változtattak volna valamit az összetételén, a hígítón kívül. Pedig az eredetivel sem működött igazán, hát még egy gyengébb oldószerrel!
És persze, hogy megmarta a sztirolt, minden oldószeres ragasztónak ez a tulajdonsága (másképp ne működne a dolog), de még a pillanatragacs is kicsit megmarja  maűanyag felületét. Az addhéziós elven működő ragasztók (Humbrol Clearfix) nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, mert nem adnak elég stabil kötést.

ha végképp nincs más ragsztó egy kis észter hgítóban kell feloldani átlátszó öntőkeret maradékot, az is jobb a semminél (Vagy technokolnál)AZ Academyhez mellékelt kis tubusban lévő ragasztó viszont nagyon jó, érdemes használni, nem eldobni.

Előzmény: Horten-IX (11066)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.09 0 0 11068

Technokol!? Jesszusom! Ha anyam makettezne tuti azt hasznalna. :)

Gondoltam. De a vasútmodellezőknél még ma is sokan használják ezt a ragasztót. És ott nem 1/35 - ben kell ragasztani, mert még az 1/72 is nagynak számít.

Egyszer olyan 7-8 eves koromban probaltam a technot, de szana-szet marta a muanyagot,

Ki lehet próbálni a kereten. Nagy mennyiségben kismértékű roncsolódás előfordulhat. De van néhány cseh vagonom, még nem raktam össze őket. Azok lány fekete műanyagból készültek, egyáltalán nem roncsolja őket.

A vizbazisu festeket nehezebb ecsettel festeni, azokat inkabb fujashoz talaltak ki.

Nekem a Dragonnál nagyon szépen megmaradt. Majd holnap teszek fel képet. A Revellnél már nem.

Előzmény: Törölt nick (11067)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11066

Egyszerű vízbázisú festékkel festettem a foltokat. Egy réteg okker, száradás után egy réteg fehér. A szürke folt olajbázisú Modell Master festék, ez érdekes, de jobban tapad, mint a Revell festéke.

A ragasztó Technochol, ez lehet, hogy barbárságnak tűnik, de szerintem Technokollal is lehet szépen ragasztani. Ez még nem az igazi, de régen a VERO, Mamos házakat is ezzel a ragasztóval rakták össze.

Előzmény: Sawyer3 (11064)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11064

Hi Horten-IX!

Azokat a foltokat te tetted rá? Vagy a ragasztó. Mivel ragasztasz? Amúgy tök jó lett.

GOttó Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11063
A Bajcsyn és a Thökölyn vettem decemberben. Azt mondták, hogy már csak 2007-ben hoznak. Érdemes időnként benézni. Ha látsz, akkor értesíts!
Előzmény: berci555 (11061)
szani Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11062
Játéksziget játékboltokban szokott lenni egy-két fajta (Árkád, Mamut)
Előzmény: berci555 (11061)
berci555 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11061
Nem tudjátok véletlenül merre lehet kapni 1:144-es méretű harckocsimaketteket? Régebben a Bp.-n a Bajcsy lévő boltban lehetett kapni, de már régen nem láttam...
tschuby Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11059

Megnlztem és más festéket hasznéltam, mint kellett volna. Elsőnek jó, sztem. Anyunak is tetszik, mondta, hogy " Szépek a narancs színű szerszámok, legalább feldobja egy kicsit!". Szóval a családi béke miatt ez marad feltűnő színű :)

Előzmény: Törölt nick (11053)
Har_melin Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11058
Ha tudnám, akkor rögtön belinkeltem volna :-)). Talán egy éve láttam, valami mással összeollózva, de az is lehet, hogy az volt az eredeti - a hang miatt ez a valószínűbb - és ez a kivágás. A Leehez kerestem forrást, én inkább szövetséges technikában utazom.
Előzmény: Horten-IX (11050)
Cyberworld Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11057

Rossz hírem van, vagy az eBay, vagy az amerikából rendelés...

Az AMT Ertl honlapja: http://www.ertl.com/

Előzmény: djt-122 (11056)
djt-122 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 11056
Szevasztok.
Uj vagyok most itt,de azért szeretnék egy kis segitséget kérni.Az AMT/ERTL autómodellekre nagyon rákattantam,de abból is a teherautókra.Szóval az lenne a kérdésem hogy hol lehetne kapni itthon teherautómaketteket,de kifejezetten AMt t.Vagy ez a cég már megszünőben van?Itthon akármerre jártam mindenhol csak a személyautómodelljeit lehet kapni,holott nekem kifejezetten ez kellene:
Ja és mégegy,veboldala van az AMT nek?
Segitséget elöre is köszi.
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11055

Ja, és ezt összerakás után festettem.

Előzmény: Horten-IX (11054)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11054

Én még nem vagyok kész az első makettemmel. Itt tartok:

Nagyon bosszant, de nem találom a matricalapot. Ha valaki át tudná adni a 221 - es toronyszámú Pz IV matricáit, azt megköszönném.

patrona Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11052
Kezdetnek nem rossz, sőt! De a szerszámokat még fesd ki, mielőt újat kezdesz:-)
Előzmény: tschuby (11051)
tschuby Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11051

Elkészült az első makettem. Nem terhelném a fórumot felesleges képekkel, de kérlek engedjétek meg, hogy kicsit bemutassam, mit csináltam, mi az amihez olyan sok segítséget kaptam Tőletek!

Ez lett belőle. Már nézegetem, mi legyen a következő ősszerakandó. Lehet, hogy elkapott a makettezés illata? :)

Horten-IX Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11050

Hol van az a film?

Előzmény: Har_melin (11043)
Káldi G. Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11049

Szervusz Har melin!

Úgy látom szerénység is társul az ismeretekhez. Így van ez rendjén, megfelelő tisztelettel, alázattal kell közelítenünk a hobbinkhoz. 

Tagadhatatlan, hogy másoknál is tapasztalhattam ilyen pozitívumokat. 

A Te hozzászólásod "feszítette" ki belőlem az elismerő szavakat, mert okos, tényszerű, logikus okfejtésed, ahogy igazolod állításodat, arra utal, hogy bizony nem csak az iskolában szerezted meg a tudásodat. :-)

No, meg nem ez volt az első hozzászólásod, amit olvashattam!

Üdv

Gábor

Előzmény: Har_melin (11046)
patrona Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11048
Egyszerű, a nagyobb felületekre, élekre a tűvel, a kissebb alkatrészeket meg mártogasd:-)

Téli festést még nem csináltam, de szerintem előbb fesd le sárgára, és arra mondjuk temperával, vagy valami olyan festékkel, amit utána vissza tudsz mosni vidd fel a fehéret. Az eredeti járműveket áltlaában mésszel téliesítették, ez aztán hamar le is kopott ahol gyakran mászlált a személyzet, a jármű alján elkoszolódott, lemosódott. Nézegess sok régi képet, és kész makettek fotóit(pl. az armorama.comon) mielőtt hozzáfogsz.
Előzmény: Sawyer3 (11047)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11047

1: Csőrös ragasztó használatához kellenének tippek. Hogy ragasszak? Tűvel kenjem fel vagy inkább csipesszel mártogassam a cuccot a ragasztóba.

2: A másik meg téli álcát szeretnék festeni a Panther A-ra.

Na vmi?

Har_melin Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11046
Bár az enyémre írtad válaszul, de azt hiszem, nálam sokkal érdemesebbek vannak ebben a témában. Az tény, hogy manapság már én is jóval több időt töltök a háttéranyagok böngészésével, keresgéléssel mint építéssel, de azt hiszem, akit megfog ez a hobby, az egy idő múlva mind hasonlóan jár.
Előzmény: Káldi G. (11044)
jakizoli Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11045
Jaja, maratásként kazánlemezt adnak hozzá:)))))
Előzmény: vlevi (11030)
Káldi G. Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11044

Szervusztok!

Talán 8-10 hónap óta olvasgatom ezt a topikot, meg még a "hajó modell"-t, meg az RCMODELL.hu-t (főleg a scale boat), meg a mekettinfo-t, meg egyebeket azzal a szándékkal, hogy ha kicsit későn is, de belevágok az építésekbe. Eddig néhány mechanikus ostromgép modellt "követtem" el.

Nem tudom szó nélkül tovább magamban tartani, hogy mennyire imponáló az a hatalmas ismeretanyag, amit egyes makettezők, modellezők "magukévá" tettek a tevékenységük során. Sok képzett történésznek esetenként még régésznek is dicséretére válna.

A makettezés, modellezés célja maga az építés, minden egyéb mellékterméknek minősülhetne, de talán ezek a mély ismeretek, megismerések a főtermék!

Mindörökké makettezés, modellezés!!!!!

Üdv

Gábor

Előzmény: Har_melin (11043)
Har_melin Creative Commons License 2007.02.07 0 0 11043
Ki kell ábrándítsalak, ez propaganda film. Valahol a youtube-on van egy hangos verziója is, abból egyértelmű. Az afrikai dádá után készült a hátroszágnak, demonstrálni, hogy a legjobb amerikai felszerelést mennyire múlják felül az új német tankok. Méretre a Lee tényleg impozáns volt a két lövegével, azt meg, hogy addigra már szinte kivonták, a nézőknek nem kötötték az orrára.

Egyébként épp ez a másik bizonyíték a propagandára: valódi tesztnél mi a fenéért mérnének össze egy most harctérre menő eszközt egy már nem használt ellenséggel? Azt ne mond, hogy a német frontcsapatoktól még nem jött infó, hogy már mindenhol Sherman-ek vannak.
Előzmény: Horten-IX (11042)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11042
De igen.
Előzmény: szani (11041)
szani Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11041
azért azt te sem gondolod komolyan, hogy a német tisztek/mérnökök ott szurkoltak, hogy vajon a három közül melyik tanknak sikerül felkapaszkodni azon a lépcsőn és csak tudományos dokumentálás céljából rögzítették filmre az eredményt :))
Előzmény: Horten-IX (11040)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11040
Akkor az F1 - et sem kell megrendezni. Megnézzük az adatokat és kész.
Előzmény: szani (11039)
szani Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11039
ahhoz, hogy egy tankról megállapítsák, hogy mekkora lépcsőn vagy emelkedőn tud felmenni nem kell mellétenni két másikat. ezek pontosan mérhető adatok

nyilván nagyon jól tudták már a felvétel készítése előtt, hogy a Panther fel fog menni azon a lépcsőn a Lee pedig nem, és ez baromi jól mutatott egy közös felvételen :)

Előzmény: Horten-IX (11038)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11038
Miért ne? Sokkal jobban lehet látni, hogy hogyan viselkednek a járművek azonos helyzetben.
Előzmény: szani (11037)
szani Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11037
egy sima tesztnél miért kellett volna a három tanknak egyszerre mennie a pályán ?
meg ha egy Lee képességeit akarták tesztelni akkor ahhoz minek kellett mellé ereszteni egy Párducot meg egy Tigrist? azoknak az adatait már nyilván tudták a gyártási tesztekből
Előzmény: Horten-IX (11036)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11036
Ez szerintem még véletlenül sem propagandafilm, hanem egy tesztet filmeztek le, ahogy ez szokás.
Előzmény: szani (11035)
szani Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11035
propagandafilm, pont azt volt hivatott bemutatni, hogy a német tankok mennyivel jobbak az amcsi szaroknál

(egyébként lehet, hogy nem 44 hanem 43 második fele)
Előzmény: Horten-IX (11033)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11034
Nekem a Dragon gimulánctalppal (Hummel, Maus) még semmi bajom nem volt. Pontosan illeszkedik, könnyen festhető, koszolni még nem próbáltam, az biztos nehezebb.
Előzmény: jakizoli (11027)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11033

1944 - ben miért hasonlították volna össze a Párducot az M3 - al?

Előzmény: szani (11026)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11032
Vissza az egész, közben elolvastam, hogy már az 1/35-ről volt szó. Azt nem tudom.
Előzmény: szani (11029)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11031
Nem hiszem, hogy Italeri. Ez a fém test Dragon specialitás, ahogy láttam más nem vetemedett erre. Rendben van, így legalább a súlya is méretarányos :)
Előzmény: szani (11029)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11030
Na, nekem ebből van Pantherem. Tényleg úgy gondolták, hogy vegyem elő a flexet meg az ívhegesztőt a teknő alsó és felső fele közötti hézag kitöltéséhez ?
szani Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11029
erős a gyanúm, hogy az Italeri Sturmtiger van bedobozolva
lehet, hogy Italeri dobozban olcsóbban megkapod
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11028

Hali!

1: Csőrös ragasztó használatához kellenének tippek. Hogy ragasszak? Tűvel kenjem fel vagy inkább csipesszel mártogassam a cuccot a ragasztóba.

2: A másik meg téli álcát szeretnék festeni a Panther A-ra.

KÖSZI!

jakizoli Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11027
Én SturmTigert vettem Dragon 1/72ben, hát borzalmas volt... Fém test, gumi lánctalp.. Egy ilyen témát igy elcseszni... Inkább akkor a Revell 1/35öse. Látta már valaki mi van benne?
Előzmény: vlevi (10858)
szani Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11026
ez egy Panther A , valszeg '44 ben készült felvétel egy bemutatóról, ahol egy Tiger és egy Panther képességeit szemléltették egy zsákmányolt M3Lee -hez hasonlítva.
egyértelműen sárga

láttam képet gyárudvaron egymás mellett vadiúj Tiger és Panther párosról. A Tiger még a régi szürke festést viselte a Panther pedig már sárga volt
ég és föld volt a két szín a fekete-fehér képen
Előzmény: Horten-IX (11024)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11025

Kihagytam a románt, az is egyszínű lehetett.

http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/romania/Rom-panter.JPG
Előzmény: Horten-IX (11022)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11024

http://www.youtube.com/watch?v=s2pwF513Vjw

Megtaláltam a videót. De mintha ezen is világos színük lenne.

Előzmény: szani (11023)
szani Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11023
az első Pantherek 42 szeptemberében készültek és valszeg az akkori szabályoknak megfelelően szürke festést kaptak(láttam is képet ilyen szürke járműről), de ezek prototípusok voltak.
az első sorozatgyártott Pantherek 43 Januárjában készültek el és az akkori sárga festést kapták
innentől kezdve létezett Panther az összes szokásos színkombinációban, de egyszínű szürkéről nem láttam képet és nem is hallottam.

rajzokat láttam 45 Áprilisában Berlinben használt Pantherekről amiken szürke alapon ritkás zöld ill barna foltok voltak
Előzmény: Horten-IX (11022)
Horten-IX Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11022

http://www.shift.sk/military/martin100/pz5_color/pz5_color.html

Itt vannak a Párduc színprofilok. Persze terepszínűek. Szerintem sem volt harctéren szürke Párduc. De lehetett fehér, okkersárga, az oroszoknál zöld, a franciáknál meg nem tudom és a próbákon talán szürke volt még. Van a youtubén egy jó film a Párduc próbáról.

Előzmény: Sawyer3 (11012)
szani Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11021
ja, a Halál 50 órája tele volt szürke M-47 ekkel, de ez nem igazán perdöntő a Pantherek szinével kapcsolatban :))
Előzmény: Sawyer3 (11020)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11020
És sztem minden német tankból készült szürke ha csak pár darab is. És ugye a Zimmeritet a katonák rakták rá. Nézd meg a Hlál 50 órája filmet ott pl nincsis csak szürke tank.
Előzmény: vlevi (11018)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11019
Most nem tom milegyen. A legtöbben téli álcát javasolnak mert az töri hű de a szürke is kurv@ jó néz ki és van1 haver aki azt mondja van ilyen. ( nagy szakértő )
Előzmény: vlevi (11018)
vlevi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11018
Az oldala valószínűleg a ráeső napfény miatt annyira világos, a homlokfal relálisabb, az előtte álló kalapos emberhez viszonyítva én egy egyszínű sárga alapszínnel lekent gépre tippelek. A mögötte álló Panzer IV a nemhivatalosan "Panzergrau"-nak nevezett színű lehet.

Esetleg még itt lehet képeket találni : http://www.achtungpanzer.com/pz4.htm
Előzmény: Sawyer3 (11017)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11017
Sztem naon világos szürke v halvány sárga a kép.
Előzmény: vlevi (11013)
tschuby Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11016

A leírás szerint ilyen színnel kell festeni. Ha nem vakuval fényképezem, akkor nem ilyen narancssárga, sokkal inkább sárszínű. De megnézem még1x a leírást, lehet, hogy a 86-os szín helyett a 68-ast használtam :) A színekem egyelőre csak szám alapján tudom azonosítani... :)

Örülök, hogy azért a 10-es skálán 3-4 pontot adtok a munkámra :)

Előzmény: Cyberworld (11010)
kuttyesz28 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11015

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Vastagabb furnér lemezt szeretnék venni. Van valakinek ötlete, hogy hol lehet konkrétan kapni nem kötegelten? Nekem csak kevésre lenne szükségem, viszont nem vékonyra. Budapesten keresek.

Köszi!

vlevi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11014
Nem próbálod ki fekete-fehérben? Mármint az egészet, lánctalptól kezdve! Egyszer láttam képen egy fekete-fehér diorámát, nagyon állatul nézett ki.
vlevi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11013
Szerintem a Panther későbbi darab, hogy egyszínű szürke lehetne. Addigra az alapszín tudtommal már a sárga volt, erre került a zöld+barna. Én ezt találtam hirtelen, ezt szerintem sárga http://www.panzerplatte.de/Kampf5.html A szürke nagyon sötétszürke volt, egy fekete fehér képen inkább feketének látszik, mint középszürkének.
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11012

Nem tud vki Panthernek jó színt? A terepszínt nem akarom. Van aki aszonta h van szürke Panther, Meg tláltam is néhány képet ( baj az h fekete-fehér és nem egyértelmű ) sztem az szürke. Na??

KÖSZI!!

Előzmény: Sawyer3 (11011)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11011
A lánctalp télleg fura. Én 1x nem kezdtem volna ilyen festéssel de tök jó lett. Én az 1színűt javasoltam volna.
Előzmény: tschuby (11006)
Cyberworld Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11010
Alapból nem rossz, de én is furcsának találom a lánctalp belsejének színét. Rozsdásnak látszik a fotókon, holott ez inkább fémszürke volt, általában jó poros.
Akkor inkább a makettet koszolnám, hogy illjen a lánctalphoz: papírboltban vegyél homokszínű vízfestéket (korong alakút), egy keveset oldj fel belőle vízben, és egy nagy ecsettel ecseteld végig a makettet. Összegyűlik a sarkokban, poros hatást kelt. Nedves pzsvel vissza lehet törölni, ha túl sok lett. Nagyon fel tudja dobni a Nato színeket:) Persze a tank alján próbáld ki először, mint minden új technikát...
A színeket jól eltaláltad, azzal nincs baj.
Előzmény: tschuby (11006)
hirzel Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11009

Hi!

ha nem zavar, hogy papírból vannak, nézz szét errefelé: http://www.3dpapermodel.com.tw/freedownload/download-asp/link.asp?id=free&areana=Workcar

Előzmény: misqra (11002)
tschuby Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11006

Sziasztok!

Eljutottam a festésig. Első makettem, nem ér leszólni, hogy milyen lett, csak ha pozitív a vélemény :)

Néhol kicsit hiányzik a festék. Antracit színt sima lámpa mellett festeni neház. Csak onnan tudtam, hogy hova festettem, hol hol csillogott.

A kinézete sajnos gyári lett, azaz olyan a festés, mintha most jött volna ki a gyárból, sehol egy kis kosz vagy sár...

Első makettemnek szerintem jó. Ahhoz tökéletes, hogy elültette bennem a továbbhaladás magját. :)

Véleményeiteket szívesen fogadom...

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.05 0 0 11005
Hasznald a sajat higitojat, retarderrel. (En Windexxel higitom.)
Előzmény: Törölt nick (11004)
Pojka Creative Commons License 2007.02.04 0 0 11003
Szia!

A modell az múködik a makett pedig csak dísz :)

Üdv.
Pojka
Előzmény: misqra (11002)
misqra Creative Commons License 2007.02.04 0 0 11002

Köszi

Összerakott makettet,CAT-ot nálunk is lehet kapni,én olyanra gondoltam,amit össze kell ragasztani.

Apropó!MI a különbség,a modell,és a makett között?

Előzmény: Pojka (11001)
Pojka Creative Commons License 2007.02.04 0 0 11001
A forgalmazóknál kellene érdeklődni.

Én építőiparban dolgozom és év végén mindig jön vagy 4-5 féle kis fém makett munkagép ajándékba a forgalmazóktól :) Asszem 1:35 méretben.... de erre nem esküdnék meg. Egy gép kb. 25-30 cm.....

Üdv.
Pojka
Előzmény: misqra (11000)
misqra Creative Commons License 2007.02.04 0 0 11000

Hali!

Buldózer,exkavátor,markoló,stb.makettet,modellt keresek.Lehetőleg CAT-ot.Tudvalaki ilyet valahol?

Köszi

Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 10999
Ja susuki nem makett. Én inkább tankokkal foglalkozom. Most egy 1/35-ös Panther A-val.
Előzmény: old-rider (10997)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 10998
Nekünk egy "Susuki rv 125 VanVan" van. 4 darab van belőle az országban.
Előzmény: old-rider (10997)
old-rider Creative Commons License 2007.02.02 0 0 10997

Ez egy makett, megitélésem szerint-úgyhogy lehet ragasztani ezerrel.

Volt alkalmam egyszer egy 1:1-es / :) /

méretarányú-ilyen Hondán ülni, sőt a tulaj még be is indította.

Amíg nincs pénzem egy ilyen gépre, addig szeretném megszerezni makettként.

Előzmény: Sawyer3 (10996)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 10996
Sztem ne add fel. Dögös járgány bár én inkább 1:35-ös tankokkal foglalkozom. Ez most modell v makett. Én anno gyűjtögettem a modelleket ( autó ) de most már inkább csak makett.
Előzmény: old-rider (10995)
old-rider Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10995

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Ti is úgy gondoljátok hogy reménytelen a "vadászat"?

Mégegy alternatívám van. Tudna valaki segíteni nekem ebay.de -s vásárlásban. Szokottott valaki ott vásárolni? Sajnos én csak a vaterán vagyok otthon. Érdemes lenne a németektől megrendelni egy modelt? Van tapasztalatotok a vásárlással kapcsolatban?

Mindennemű segítséget szívesen fogadok. Mert a németeknél ráakadtam egy ilyen modellre. Ha valaki licitálna rá a nevemben... talán meglehetne oldani.

Minden jót!

Pojka Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10994
Megint én :)

Közben megtaláltam....... ez NAGANO modell kit.
Csak beírtam a gugliba, hogy modell kit 1/8...... és lám.... :)

Üdv.
Pojka
Előzmény: Pojka (10993)
Pojka Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10993
Jajj..... bocs.... most nézem, hogy ez nem is a német e-bay.... :)
Előzmény: Pojka (10992)
Pojka Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10992
Sziasztok!

Igen... érdekes az 1:8 méret és a gyártó is. :)
Én a német e-bay-en láttam ilyen márkájú makettet.

http://cgi.ebay.com/1970-HONDA-MT250-ELSINORE-MOTOCROSS-MODEL-KIT-1-8-JAPAN_W0QQitemZ320076205958QQihZ011QQcategoryZ2591QQrdZ1QQcmdZViewItem

Szal itt találkoztam vele. Csak az érdekesség kedvéért írtam be :)

További jó makettezést! :)

Üdv.
Előzmény: Har_melin (10990)
vlevi Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10991
Ebből a típusból most egy 1/15-ös méretarányú Fujimi makettet találtam, sajnos már az is "discontinued"

http://www.hlj.com/product/FUJ15103
Előzmény: old-rider (10987)
Har_melin Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10990
Sajnos passz, a motorok nem az én területem. Az 1/8 lépték érdekes, amiket én ismerek gyártókat, azok általában 1/6, 1/12 vagy 1/24-ben dolgoznak, az ESCI csinált régen 1/9-ben egy pár modellt.
Előzmény: old-rider (10989)
old-rider Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10989

Szia!

A méretarány 1:8, ha ez segít valamit.

Ha ránagyítok a képre akkor egy talán TK(vagy N)I márkajelzést vélek felfedezni.

Nem tudsz egy nagyobb szaküzletet, ahol esetleg érdemes próbálkoznom?

Köszönettel: Robi

Előzmény: Har_melin (10988)
Har_melin Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10988
Sajnos a méretarány nem látszik a dobozon. Úgy rémlik, mintha az Aoshimának lett volna ilyen készlete, de ez a logoból ítélve nem az, talán átvett készlet.
Előzmény: old-rider (10987)
old-rider Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10987

Sziasztok!

A segítségeteket kérem!

Egy makettet szeretnék beszerezni. A mellékelt képen láthatjátok.Tudnátok segíteni, hogy melyik boltban próbálkozzak, vagy esetleg ezt a márkát ki forgalmazza?

Én sajnos nem ismerem ezt a gyártót. A keresett makett egy Honda Goldwing GL1000-es.

Köszönöm a segítségeteket!

old-rider Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10986
gl 1000
old-rider Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10985

Sziasztok!

A segítségeteket kérem!

Egy makettet szeretnék beszerezni. A mellékelt képen láthatjátok.Tudnátok segíteni, hogy melyik boltban próbálkozzak, vagy esetleg ezt a márkát ki forgalmazza?

Én sajnos nem ismerem ezt a gyártót. A keresett makett egy Honda Goldwing GL1000-es.

Köszönöm a segítségeteket!

tschuby Creative Commons License 2007.02.01 0 0 10983
Nekem az a tapoasztalatom, hogy normálisan (vékonyan) festett felületet oldószeres ragasztóval lehet ragasztani. Oldja a festéket is és a műanyagot is. Ha a ragasztó nem folyik meg, akkor nem is fog látszani, hogy ott festve volt ragasztás előtt.
Előzmény: Sawyer3 (10977)
vlevi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10981
A fémszín alá kell alapozni! Egyrészt elég gyatrán tapadnak, a műanyaghoz alig.
Mégpedig feketével. Ha tükörfényesre polírozott felületet akarsz, akkor fényes feketével kell. Na, ezzel el leszel egy ideig, míg tökéletes fényes fekete felületet csinálsz. Ezen is ugyanúgy meglátszik minden hiba, mint a fémszínen. :)
Ha kevésbé csillogó fémes felület a cél, akkor én javaslom a selyemfényű feketét. Én pl. a MiG-21-et így csináltam. Ezek a gépek inkább tompa fémszínűek, mintsem csillogóak.
Előzmény: Törölt nick (10980)
Destroyah Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10979
én /és most csak a saját nevemben beszélek/ általában először ragasztok/amennyire szükséges/ utána festek, de prsze vannak kivételek. Tehát szerkezettül függően értendő.
Előzmény: Sada5 (10978)
Sada5 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10978

Üdv!

Ez nekem is kérdesem lenne, hogy pl. egy autó motorját vagy belterét elsőnek ragasztjátok és utánna festitek, vagy egyenként minden alkatrészt lefestetek és utánna rasztjátok?

Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10977

Meg érdemes előbb kicsöppenteni és csipesszel mártogatni a cuccot a ragasztóba.

Festett anyagot lehet oldószeressel ragasztani?

kacsoo Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10976

hello,

nem tudja valaki hol lehet Magyarországon archer fine transfers matricákat beszerezni-rendelni?

köszi-üdv kacsoo

vlevi Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10975
A csőrös jó, mert szépen lehet adagolni vele a ragasztó mennyiségét. Annyit érdemes az oldószeres ragasztókkal csinálni, hogy mielőtt a két részt összenyomnád, várj egy kicsit, amíg a ragasztó szikkad egy keveset. Így nem fog oldalt kifolyni, legfeljebb egy kicsit kitüremkedik. És nem kell belőle sok, ha tényleg mindkét felet beragasztózod. Pillanatragasztót csak az oldószeressel nem ragasztható (fém, műgyanta) felületekhez érdemes használni. Egyrészt nem lehet mozgatni ragasztás közben az alaktészeket, másrészt merev, és ezért szétpattan a ragasztás helyén. Átlátszó alkatrészeket akár tönkre is teheti.
Előzmény: Sawyer3 (10967)
kacsoo Creative Commons License 2007.01.31 0 0 10974

Hello,

nem tudja valaki, véletlenül milyen színű volt a német pálcélgránátosok vállapja-vállapjának széle, a wehrmacht-é zöld, de a waffen ss érdekelne!
Nem túl egyértelmű forrásokat találtam csak, lehetett rózsaszín mint a páncélosoké?
Klf. makett dobozok kármin pirost irnak de ez szerintenm rossz!
Elöre is köszi-ha forrást tudtok azt is!
Üdv kacsoo

patrona Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10973
Igen, ezt én is láttam már több helyen is. Mondjuk nekem inkább az oválablakos változat kéne, meg a Hasegawa autóit nem ismerem, bár ha olyan minőségű mint a repülőik, akkor nem lehet szar:-)
Előzmény: Sanzistift (10972)
Sanzistift Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10972
http://shop.modell.hu/

Cikkszám: 21203
Bruttó ár: 7250 Ft
nincs raktáron
Mee: darab

Most találtam... Hasegawa-> autók-> első oldal :))
Előzmény: patrona (10961)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10971

Bocs kihagytam vmit.

Szóval:http://shop.modell.hu/

Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10970
Na itt megnézheted.
Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10969
Jaaa. Találtam a játék-makett.hu-n 1:9-es méretarányút. 30000 HUF.
patrona Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10968
Kezdőknek jó a "csőrös"(oldószeres), én már mindenhez a pillanatrasztót használom. Az oldószeresnek az az előnye, hogy lassan köt, van időd még mozdítani az alkatrészen ha elsőre nem jó helyre került. De csak keveset használj egyszerre, mert a túl sok nagyon lassan köt meg, az illesztésnél meg kifolyik, utána meg kapargathatod le a felseleget.
Előzmény: Sawyer3 (10967)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10967
Nem baj! Szeretem az egyedi munkákat. Milyen ragasztót használsz? Nekem csőröst ajánlottak.
Előzmény: patrona (10966)
patrona Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10966
Hát, én azt akkoriban összeraktam, majd pihent tizenvalahány évet a polcomon, aztán egyszercsak gondoltam egyet, szétkaptam, és megcsináltam újra. Kijavítottam rajta az alakhibákat, csináltam rá rendes zimmeritet, kapott fotómaratott alkatrészeket, esztergált lövegcsövet és fém lánctalpat. Ja, és átalakítottam parancsnoki járművé.
Szóval már nem nagyon emlékeztet az eredeti Italeri makettre, de csinálok róla pár képet ha gondolod.
Előzmény: Sawyer3 (10965)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10965
Kössz szépen. Még csak ma rendeltem meg. Majd küldök mailben képeket is ha akarod. Te is küldhetnél a tiedről.
patrona Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10964
Nekem is ez volt az első harcjárművem úgy 15 éve:-) Kezdőknek ideális, szép makettet lehet belőle építeni, bár az alakhűséggel vannak gondjai.
A leg szembetűnőbb hibája, hogy a torony alja, és a páncéltest között 3-4milis rés van. Ezt le kell csökkenteni olyan fél milire, hogy élethű legyen. Már nem emlékszem pontosan én hogy csináltam, de meg lehet oldani, talán ha a torony alsó lemezét(amin a toronygyürű van) kicsit mélyebre ragasztod be.
A másik, ami fontos, hogy a mellékelt zimmerit lemezeket(a jármű oldalára ragasztható mintás felületű lapok) ne használd, mert köze nincs az eredihez.
Mellékelik fröccsöntve a kapaszkodókat, egyéb fogantyúkat, ezeket érdemes lecserélni rézdrótból hajlítottra.
Ha megérkezik a készlet és lesz valami konkrét kérdésed majd szólj:-)
Előzmény: Sawyer3 (10962)
nhrallye Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10963

bocs, a kép lemaradt...

Előzmény: nhrallye (10960)
Sawyer3 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10962

Üdv!

Én még kezdőnek számítok. Most rendeltem egy 1/35 méretarányú Panther a-t.

Italeri. Ha van tanácsotok v véleményetek írjátok le lécci mert jól jön. Előre is

köszi.

patrona Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10961
Hát ez az, hogy elég ritka, és ennek megfelelően igen drága. Ezért is lenne jó a sérült példány is, meg amúgy is átalakításhoz kéne.
Már gondoltam rá, hogy veszek valami Buragot, vagy hasonló kész fém modellt, de annak meg a belseje nem szokott valami élethű lenni.
Előzmény: Sanzistift (10956)
nhrallye Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10960

Sziasztok!

Van sok olyan makettem, amit eladnék, akit érdekel, az megnézheti ezeket a http://kep.tar.hu/nhrallye/50419800#2 linken. Ezek mind versenyautók, a gyűjteményemtől megválok, viszont lesz helyette egy Martini-s sor és egy Honda-sor. Ha valakinek volna pangóban ilyen autója, akkor várom a levelét, vagy azokét is, akik érdeklődnek a kész autók iránt.

nhrallye@fw.hu az email címem.

miszter07 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10958

Olyan kis kézifúrót keresek, amibe be lehet fogni a 0.5-0.5 -ös fúrókat. (Angolul pin vise a neve, magyarul kézifúrónak nevezik az amerikánert is, ezért a neten szinte lehetelen eredményesen rákeresni.)

Előre is kössz a segítséget!

skaloz Creative Commons License 2007.01.30 0 0 10957
kieglészítőkről érdeklődjél a SA S mMilitary-ban  BP. V.:Sas u. 5. Elérhetőségüket a makettinfo oldalán megtalálod.
Előzmény: ventus2 (10949)
Sanzistift Creative Commons License 2007.01.29 0 0 10956
Asszem a Tamiya választékából még lehet találni elvétve.
Nagyon korrekt kisautó, rendelésre csináltam egyet, alig akartam odaadni a gazdájának, mikor kész lett... :)
Előzmény: patrona (10953)
JocH Creative Commons License 2007.01.27 0 0 10955

Moki S-14v RCV 15 ccm-hez keresek új hengert ,dugattyút gyűrűvel.

Ha valaki tud SEGÍTENI.Írjon.

misqra Creative Commons License 2007.01.27 0 0 10954

Egy műanyag lapba furatokat kell készítani,és abba kell dugdosnielősször.

Az átmérő akkora legyen,minta gyufaszélé,hogy megálljon benne.

Előzmény: Mitulatbati (10904)
patrona Creative Commons License 2007.01.27 0 0 10953
Keresek 1/24 es VW Bogarat, akár összerakott, rontott, sérült példány is érdekelne.
chinez Creative Commons License 2007.01.27 0 0 10952

Elnézést, kissé off topik de most van itt az adóbevallás ideje.

Olyan környéken lakunk ahol korlátozottak a munkalehetőségek.

A média hirdetéseket sajnos nem áll módunkban megfizetni.

Ezért fordulok a nyilvánossághoz az interneten.

Mégegyszer elnézést az offolásért de nincs más lehetőségünk.

Tisztelt Adófizető!

Köszönjük a 2006-ban felajánlott 1%-ot. A kapott 168.596,- forintot gép- és szerszámvásárlásra fordítottuk.

Az ön felajánlása nélkül nem tudtuk volna gépparkunkat korszerűsíteni.

A fiatal modellezők megtanulják használni a szerszámokat, megismerik a rajzolvasást, anyagtulajdonságokat. Kreatívan töltik a szabadidejüket, nem csavarognak; egy jó hangulatú közösségben ismerkedhetnek meg fokról-fokra az építés örömével.

Amennyiben még nem rendelkezett adója 1%-áról, és úgy dönt, hogy támogatja klubunkat, kedvezményezettként jelölje meg adóbevallásában közhasznú szervezetünket.

Adószám: 18553503-1-09

Támogatását előre is köszönjük, önnek pár tollvonás, nekünk pénz.

A Modellező Klub Biharkeresztes közhasznú szervezet klubtagsága nevében, tisztelettel

Forgó „KINAI” Gyula

Klubvezető

Cyberworld Creative Commons License 2007.01.26 0 0 10951
Replica, Móricz Zsigmond körtér.  http://www.replica.hu/
Előzmény: ventus2 (10949)
ventus2 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 10949

Sziasztok!

Makettezést újrakezdő főleg német II. vh-s témákat feldolgozó makettőrült vagyok. Tervbe vettem, hogy készítek egy nyitott motortérrel bemutatott gépet, de nem találom sehol az újságokban elég gyakran reklámozott FM Details termékeket. Ha valamelyikötök tudna adni egy-két jó tippet, hogy hol tudnám a lent említett készleteket megvenni, nagyon hálás lennék.

Keresem tehát az FM Detail Sets Bf 109G-6, Bf 109K-4, illetve FW 190D-9-hez kiadott motort+pilótafülkét tartalmazó készleteit.

Köszönöm előre is a segítségeteket,

ventus

lujoteso Creative Commons License 2007.01.24 0 0 10948

Airfix 1/72 Consolidated PBY-5A Catalina makett eladó!

A doboz bontott, hiánytalan de a makett nem lett elkezdve

Irányár:3500ft Érdeklődni:06/70-379-1370

Horten-IX Creative Commons License 2007.01.23 0 0 10946
Van a játék makettben és a Mammut II - ban is. A Mammut II - ben van Chevy Malibu és Trumpeter amerikai tüzoltóautó, valami LaFrance, vagy mi.
Előzmény: Kismixi (10940)
fityisz Creative Commons License 2007.01.23 0 0 10945
Bocsi, nem ebbe a topikba akartam, csak sok az nyitott ablak...elnézést
herp Creative Commons License 2007.01.23 0 0 10944
Eladó 2db Tamiya távirányítós autó, az egyik egy TB-02R tuning motorral és szabival, alkatrészekkel, távval 80000-, a másik egy TB evo III. surikarn full race, karbon/alu, szintén felszerelésekkel 130000- tel 06305783301
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.01.23 0 0 10943
Szep :)
Vegyel szurke alapozosprayt valami festekboltban (a tobbiek biztos tudnak gyartot mondani), es festes elott fujd at. Jobban tapad a festek, es jobban is latszik. (Meg kesobb, amikor kiprobalod a preshading technikat, eleg jol jon.) Mindenkepp probald ki a keret egy darabjan, nem oldja-e a spray a muanyagot...
Előzmény: tschuby (10938)
fityisz Creative Commons License 2007.01.23 0 0 10942
Valaki azt írta egyszer, hogy a ROCO-LINE sínrendszer megszűnik. Pontosítok azok részére, akik ugyanúgy félreértették mint én: csak a töltéses szűnik meg, a sínméret, miegymás marad és lesz is...töltés nélkül
tschuby Creative Commons License 2007.01.23 0 0 10941

Sziasztok!

Szakmai kérdésem lenne, félek egyedül kiőpróbálni, ezért inkább kérdezek. A makettem tervezett lakkozása során a lakkot is 50-50%-ban higítani kell?

Kismixi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 10940
vagy bármilyen porlgári járművet
Kismixi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 10939
Sziasztok!
Még új vagyok a makettezésben, de már van pár alkotásom. Azt szeretném kérdezni, hogy honnan lehet rendelni, vagy venni régebbi típusú (ilyenre gondolok hogy T model stb.) autó maketteket?
Köszi, Üdv
Kismixi
tschuby Creative Commons License 2007.01.22 0 0 10938

És valóra vált az egyik álmom. A múlt héten megjött minden festék, ragasztó, ecset, stb... csak maga a tank nem. De személyes átvételkor választottam egy másik tankot. és nekiálltam összerakni.

El vagyok ámulva. Minden apró elem illeszkedik, nagyobb felületek esetén is találkoznak az élek. Nem volt szülség arra, hogy valamilyen extra anyaggal töltsem ki a réseket. A fény felé tartva nem szűrődött be sehol a világosság. Minden passzol.

Kialakult a kis összeszerelő műhelyem is, úgy, hogy "anyu" nem neheztel rám. Egyetlen kérése, hogy a Karácsonyi terítő ne legyen festékes! :)

Az első festésem is jól sikerült. 50-50%-ban higító+festék arány bevált. Nem folyik, szépen fed. Csak sajna a megvilágítás hiánya miatt nem láttam, hogy hova nem került festék. A zöld festék csillogó állapotban nem nagyon látszik a fekete felületen :)

De egy második réteg megoldja majd a problémát.

Még rakok fel képeket, ha készül a "mű".

Még1x köszönöm a segítségeteket!!!

Horten-IX Creative Commons License 2007.01.21 0 0 10937
Koszolásnak hívják, és a vasútmodellező topikon van róla néhány hozzászólás. Van egy makettinfós link is: http://www.makettinfo.hu/index.php?jobb=forum/forszoveg.php&forumID=190&lastchange=1157913134&q=koszol%C3%A1s és volt egy nagyon jó oldal, talpfamenet nikk Pellérd vasútállomás modul, sajnos ez már nem érhető el.
Előzmény: fityisz (10936)
fityisz Creative Commons License 2007.01.21 0 0 10936

Antikolás alatt ezt értem:

Előzmény: fityisz (10935)
fityisz Creative Commons License 2007.01.21 0 0 10935

Szasztok,

Tudna valaki valami segítséget adni antikoláshoz? (H0 vonatok, épületek) Teljesen kezdő vagyok, fogalmam sincs hogy induljak el...mi kell egyáltalán az antikoláshoz?

köszönöm előre is

Horten-IX Creative Commons License 2007.01.21 0 0 10934
A 221 - es toronyszámú Pz IV/J, amit a Revell kiadott 1/72 - ben.
http://gportal.hu/picview.php?prt=1775&gid=877257&index=3
vlevi Creative Commons License 2007.01.20 0 0 10933
Tudja-e valaki egyáltalán követni, hogy melyik makettet ki adta ki, és ki csomagolta újra? Van pl. japán piacra szánt Tamiya dobozos Italeri makett, ami azért valahogy visszakerül Európába, 3x áron, ugyanolyan vacak. Megaztán van Italeri-Zvezda kooprodukcióban készült makett, Revell dobozban :)
Azt a Revellt, amire made in Italy van írva, nem merem kézbefogni se, szint biztos, hogy Italeri.
Ami viszont Revell és made in Poland, abban mintha még nem csalódtam volna. Vagy a fene tudja.
Előzmény: skaloz (10931)
vlevi Creative Commons License 2007.01.20 0 0 10932
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A Hasegawa F-18C nekem eléggé kiábrándulás volt. Látszik rajta, hogy egy kőkorszaki F-18A öntőkeret, amihez adnak egy (2) F-18C függőleges vezérsíkot is. Ez a két új vezérsík ugyanis sokkal jobb minőségű, mint a makett többi része. Nagyon csúnya rajta pl. a kabin mögötti púp.
Előzmény: skaloz (10931)
skaloz Creative Commons License 2007.01.20 0 0 10931

Na, én azért már láttam néhány jó Italeri repülőgépet! És van néhány nagyon gyenge Hasegawa-m is!

Kalóz

Előzmény: Cyberworld (10925)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.19 0 0 10930
Persze ha azt is hozzávesszük, hogy ennél jobb 72-esben biztosan nem fog megjelenni a következő 20 évben, akkor megéri.
Előzmény: seTTebello (10927)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.19 0 0 10929

Ez a kit 2004-ben jelent meg, már vésett panelvonalas, de a minőségével vannak gondok, talán ezért készítettek hozzá egy olasz műgyantás cég komplett új törzset.
Azért nem kell megiljedni, viszonylag nem rossz kit, de a Trumpeter új 48-as kitjével jobb, ha még véletlenül sem hasonlítjuk össze.

Egy kis plusz info:
Építés

Öntőkeretek
Előzmény: seTTebello (10927)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.19 0 0 10928
Láttam ESCI T34 szemenkénti lánctalpát. Az nekem egy kicsit sok, a Revell még elmegy.
Előzmény: vlevi (10926)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.19 0 0 10927
Én egy SM 79 "Sparviero" - t néztem ki, csak 3000 - 4000 között van, óriási dobozban. Nem szeretném félbehagyni. Gyakorlatilag minden jó lenne, csak a Sparvierot szeretem.
vlevi Creative Commons License 2007.01.19 0 0 10926
Jogos a kérdés. Már csak azért, mert az átvett 1/72-es ESCI harcjárművek nem olyan rosszak. Más kérdés, hogy szinte ugyanazokat a Revell is megcsinálta, új makettként, sokkal jobb minőségben.
Az Italeri F-5-öt nem tudom Esci készlet-e, de nem rossz F-5 Freedom fighter . A másik, a "Patrouille Suisse" festésű teljesen más, mert eleve pozitív paneles, de azt sem mondanám totális hulladéknak.
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.19 0 0 10925

Nem írtad, hogy milyen kategória(repülő, harcjármű).

A repülős kitek közül egyetlen igazán jó Italeri makettet láttam, ez az A-10 Thunderbolt II.

Előzmény: seTTebello (10924)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.18 0 0 10924
Köszönöm!

Italeriben meliyk 1/72 - es maketett éri meg megvenni? Ami biztos nem ESCI?
szani Creative Commons License 2007.01.18 0 0 10923
szellőzőnyílás
a korai változatokon oldalra lamellás volt, a késieken kapott ilyen burkolatot aminek a tetején volt a nyílás
Előzmény: seTTebello (10917)
wwerta Creative Commons License 2007.01.18 0 0 10922
Ja még annyi hogy a doboz teteje eléggé elválik a doboz aljátol szóval valszeg valami nyithatós tárgy! Hát innen ered az elképzelése a szerszámos ládának!
rezgaras Creative Commons License 2007.01.18 0 0 10921
Sada5 írta:

> valaki próbált már traktor gumiabroncs belsőt

Én egyszer szgk. pótkereket, kínomban. Egy kis 12V-os kompresszorkával rátöltöttem, amikor leesett a nyomás. Akkor megtette, de csak mint kényszermegoldás. Egyébként a kerekek sem szeretik ezt az üzemmóot.
Előzmény: Sada5 (10913)
wwerta Creative Commons License 2007.01.18 0 0 10919
Én könnyen elképzelném valami ládának is.... pl a szerszámoknak.... meg ami még kellett...hát kitudja mire is volt valójában jó az a "doboz"
Előzmény: seTTebello (10918)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10918
Előzmény: seTTebello (10917)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10917
A Hummel oldalán mi az a 3 szög alakú hasáb? Téli hűtő?
Mitulatbati Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10915

Hi

En legeloszor is, amikor probalkoztam gyurmaba allitgattam 8*8 gyufat, es kozejuk epitettem a tobbit a basik ket iranyban. De amikor kesz volt a kocka, akkor akarhogyan nyomtam ossze, kiszedtem a gyurmabol, es szetesett :-( Viszont a gumis megoldas jonak tunik, azt meg ma  este megprobalom.

Kosz a segitseget!

Előzmény: Bogyó1885 (10912)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10914
Jó, de kb. 1 perced van, amíg ideális a nyomás, felette túl sok, kiviszi a pisztolyt a kezedből, alatta pedig nem tudsz fújni.  A külső keverésű pisztolyok (amik általában alsótartályosak) pedig még érzékenyebbek, csak megfelelő nyomáson hajlandók a festéket a tartályból felszívni.
Előzmény: Sada5 (10913)
Sada5 Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10913

Üdv,

valaki próbált már traktor gumiabroncs belsőt airbrush működtetésére?

Állítólag ha "túlfújják" ugyan olyan jó mint a sűrített levegős palack.

Bogyó1885 Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10912
Én a honvédség alatt raktam egy párat. Elvileg ha jól emlékszem 8 v. 9 doboz kell hozzá. Elösszőr leraksz 10 szálat egymás mellé és elkezded keresztbe hosszába egymásra rakni. Aztán ha felpakoltad hogy magasságban is úgy, hogy amikor 10 szál fekszik akkor beleszurkálod a függőleges szálakat. Majd cérnával megkötöd. Utána elkezded feltölteni és amikor végeztél akkor elvágod a cérna szálakat. Mert akkor már össze tartja az egészet a gyufaszál feje. Tipp még, hogy az első szálakat gyurmára pakold akkor fikszen áll.
kugli96 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 10910
Szerintetek mekkora nyomás kell egy külső keverésü szórópisztolyhoz ????
Pojka Creative Commons License 2007.01.15 0 0 10909
Én raktam ilyet össze... :)
Itt van a polcomon..... a gyufák szélesebb feje szorítja össze az egészet, de csak akkor, amikor már mind bent van... én az összerakás alatt gumigyűrűkkel fogattam ideiglenesen :)
Csak kitartás!
Mikor kész, akkor már akár ki is lehet venni belőle egyet-egyet, mert a sok fej szorítja egymást.

Jó szórakozást!
Üdv.
Pojka :)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.15 0 0 10908
Legegyszerűbb egy egíyszerű rugós kimeneti nyomásszabályzó a tartályra, 5ezerért megvan pneumatika boltban.
Ha 4 bar megy a pisztolyra közvetlenül, meg sem tudod tartani.
Viszont ennyi levegő (4 bar, 50 l tartály) elég kb. 15 percig.
Előzmény: joco777 (10905)
Har_melin Creative Commons License 2007.01.15 0 0 10907
Bár nekem eddig csak flakonos tapasztalataim vannak, de attól tartok, nem lesz ennyire egyszerű a helyzet. A pisztolyokhoz (pontosabban a festékeikhez) olyan 1,2-1,6 közti nyomás szokott kelleni. Ha sokkal több, akkor lefújja a festéket a makettről, ha kevesebb, akkor meg nem jön ki a pisztolyból. Ha viszont csak egy túlnyomásos tartályod van, azon nem tudod ezt állítani, tehát a kezdetén túl erős lesz, a végén pedig kevés, ráadásul időben folyamatosan változni fog a nyomás ereje. Kérdés persze az is, hogy mit akarsz festeni, egy 1/35-ös Sherman egyszínű olajzöldje nem túl kényes.

Ezzel együtt ha megoldható, akkor inkább többször, de kevésbé töltesd fel a tartályt. A menet közbeni nyomásszabályozásra pedig - nem tudom, hogy itt olvastam-e? - a legegyszerűbb ötlet afogad közé szorított akvarista műanyagcső volt.
Előzmény: joco777 (10905)
patriot78 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 10906

Köszi, ezen a nyomon már el tudok indulni. Igen, a K-nál mintha valahol láttam volna maratást.

Ha valakinek persze van még személyes tapasztalata, kérem, ne kíméljen...

Köszi!

Előzmény: Har_melin (10901)
joco777 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 10905
Tehát ha felnyomom 4 - 4,5 bar-ig akkor egész sokáig lehet festeni az 50 lityóból. vagy az már túl nagy nyomás neki (pisztolynak, festéknek)? de ha csak 1,2-1,5ig nyomom fel akkor az 50 l-es tartályból 5 percig lehetne folyamatosan festeni, de úgyis csak szakaszosan kell. Köszönöm az infókat.
Előzmény: Cyberworld (10903)
Mitulatbati Creative Commons License 2007.01.15 0 0 10904

Ahoj!

Mar probaltam ilyan gyufakockat osszerakni, de allandoan szetesik, semmi tartas nem marad benne. Tudja valaki, hogyan kell osszerakni ugy, hogy masszivan ugy is maradjon? Persze ragaszto nelkul. Kifogytam az otletekbol, segitsetek!

gyufakocka
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.14 0 0 10903
1-1,2 bar az 50 literes tartályban nagyon kevés, ezzel kb 1 percig tudsz festeni. A pisztolyok átengedő képessége 7-15 liter/perc, de 0,8 bar tartálynyomás alatt nem tudsz festeni.

Az Airline nehéz elérhetőségéről meg annyit, hogy nekem 8 hónap alatt nem tudtak prezentálni egy kompresszort, akármelyik fajtából. Így vettem olyat, ami az Airlineval ellentétben valóban gondozásmentes, élettartama úgy 40év.
Előzmény: joco777 (10886)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.14 0 0 10902
Most már én is megnéztem, és igazad van!
Előzmény: Törölt nick (10892)
Har_melin Creative Commons License 2007.01.14 0 0 10901
A Hasegawa maketteknél a betűjelzés általában az öntőkeretek (tk. a dobozok) nagyságát jelenti.

Eredetileg két különböző F-14 kitjük volt, egy mozgatható szárnyú, fegyverekkel felszerelt, de kevésbé részletes és egy fegyverek nélküli, fixen beállítandó szárnyú, de nagyon részletes, fotomaratással kiegészített készlet, mindkettő a K sorozatban. Nekem az utóbbi van meg K-38 szériaszámmal, szóval a K-37 és K-39 bizonyára ennek a más matricázású kiadása. A többi készlet igazából bármelyik lehet, kismillió matricával adtak ki "Limited" változatokat. Ha van utalás a darabszámra, akkor a kevésbé részletes készlet úgy emlékszem 102-104 darabból, a komolyabb pedig olyan 190 db + maratásokból állt.
Előzmény: patriot78 (10899)
patriot78 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 10899

Sziasztok!

PhantomII sokrészes "tankönyvétől" átrágtam magam a fórumon. Sok hasznos infót találtam, köszi mindenkinek!

Az elmúlt egy évben, amikor újra nekigyűrkőztem a makettezésnek egy ismerősöm kérésére már egyszer hozzátok fordultam segítségért, de azóta (ez a terminológus különösen tetszett) én is inkább a "szájjal makettezők" klubjába tartoztam, viszont most annyira beleéltem magam a dologba, hogy gondoltam, ideje tettre váltanom.

Viszont, ha lehet, újra segítséget szeretnék kérni.

Gondoltam beszerzek egy F-14 Tomcatet, meg is néztem egy online bolt kínálatát és megrendeltem egy Academy 1/72 F-14A-t. Ez hétfőre meg is lesz. Aztán tovább nézelődtem és találtm egy csomó Hasegawa-t elég jó áron. Viszont nem tudom mi a különbség köztük. A Hasegawa honlapján mindenféle "series"-be (A, B, C, D, E, K) sorolják a modelleket, de azt nem találtam, hogy ezek mit jlentenek.

Konkrétan a következő dobozokról lenne szó:

- 00532 F-14A Tomcat (Low Vis)

- 00533 F-14A Tomcat (High Vis)

- 00544 F-14A Tomcat (Atlantic FS)

- 00735 F-14A Tomcat "VF-33 Tarsiers"

- 00757 F-14B Tomcat VF-143 Pukin Dogs

- 00774 F-14A Tomcat VF-21 Freelancers

- 04037 K-37 F-14A Tomcat

- 04039 K-39 F-14A Tomcat

A Hasegawa honlapján viszont csak az első 3-at találtam meg, gondolom a többi régebbi kiadás. Viszont pont az újabbak az olcsóbbak, ill az utolsó 2, amelyik talán valamikori K szériásak lehetnek, bár azt nem tudom mi.

Ismeri valamelyikőtek ezeket. Melyiket tudnátok ajánlani? Vagy az alap mindnél ugyanaz és csak a matrica más? Azt tudom, hogy a Hasegawa ált. jó, ezért gondoltam az Academy mellé még beszerzek egy Hasegawa 1-/72-t is megy egy adag matricát a kedvenc festéseimhez.

Köszi előre a segítséget!

Üdv.A

G73 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 10898
Szia!

Köszönöm szépen, közben rendeltem egy online boltból Wilgát meg Pa-28-at. A többit amit írtál meg majd keresgélem.

Üdv.
G73
Előzmény: Törölt nick (10897)
G73 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 10896
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy sportrepülő maketteket be lehet-e szerezni magyarországon. Elsősorban olyan típusok érdekelnének, amelyeket az itthoni repülőtereken meg lehet találni.

Üdv.
G73
Pojka Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10895
Hello!

mail ment!
Előzmény: Paco100 (10894)
Paco100 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10894

sziasztok

Pojka megadnád az Airline elérhetőségét?

email:manuart98@freemail.hu

Előzmény: Pojka (10887)
Pojka Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10893
Én is csak azért írtam, amit írtam, mert sokan a makett kompresszorok közül egyből a márkák által gyártott 100e körüli kompresszorokra gondolnak.
De akkor Te is tisztában vagy azzal, hogy van 35-40 körül is......

Akkor OK.
Csak a tisztán látás miatt!
Jó makettezést!

Üdv.
Pojka
Előzmény: joco777 (10891)
joco777 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10891
Bocs nem jól fogalmaztam! NEKEM DRÁGA mert nem készítek olyan sok makettet sőt! És ahhoz drága, h néhányszor használjam. Én így gondoltam drágának.
Előzmény: Pojka (10887)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10890
Ehhez kapcsolódó kérdés: LA 5 volt a seregben? Van egy lista, hogy milyen gépeink voltak http://www.axishistory.com/index.php?id=4153 de én úgy emlékszem, hogy Lagg - 3 is volt, de az nincs benne. Szóval nem biztos, hogy pontos.
Előzmény: vlevi (10889)
vlevi Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10889
Nekem ha jól rémlik, a LA-5 valami Kopro vagy Zvezda rettenet átcsomagolása lehet.
Az Academy P-47, P-51, P-40, bf-109 makettek nagyságrendekkel jobb minőségűek.
Revellből is vannak jók, pl. a Hurricane, P-51B, bf-109.
Előzmény: Cyberworld (10884)
Pojka Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10887
Mit jelent a drága komresszor?

A 35-40 e Ft. az sok egy profi makett kompiért, amin van vízleválasztó, meg 0,1 baronként állítható szabályozó 4 bar-ig és 5 literes tartálya?

Mert ha nem, akkor az Airline ilyet szokott készíteni....
Kicsit nehéz őket utolérni, de én már egy éve nagy megelégedéssel használom a kütyüt! (Én akkor 35e-ért vettem)
Előzmény: joco777 (10883)
joco777 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10886
1 - 1,2 bar-ra felnyomott kb 50 l -es tartályból mennyi ideig lehet festeni? Kb? Vagy inkább azt kérdem, hogy mennyi levegőt engednek át óránként a piszolyok átlagosan? gondolom ez függ a pisztoly pillanatnyi átengedő képességétől is.
Előzmény: Cyberworld (10885)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10885
Ha a műhelykompresszorod kimenő nyomása változtatható kb. 0,7-1,2 bar között, akkor jó, ha bírod a hangját.
Előzmény: joco777 (10883)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10884

A Messert ismerem, gyakorlási céllal megfelelő, alak és méretproblémái is vannak. Aa többi piacon kapható Messer (Academy, Revell) jobb nála sokkal.

Előzmény: seTTebello (10882)
joco777 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10883
Sziasztok! Mostanában tervezem, hogy beszerzek egy fesztékszórót, és érdeklődnék, hogy használható e házi (műhely) kompresszorral? A megfelelő nyomáson az is jó? Mert nem akarom a sűrítettlevegős, flakonos, pénzkidobós vagy drága kompresszoros megoldást alk. Ha valaki tud a fentiekre válszolni, akkor azt előre megköszönöm.
seTTebello Creative Commons License 2007.01.12 0 0 10882
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.11 0 0 10881
A Roden gyártja, legkönnyebben verseny börzéken találsz belőle.
Előzmény: seTTebello (10879)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.01.10 0 0 10880
http://ausfwerks.com/

Itt is sok erdekes cikket lehet olvasni tank-makettek epiteserol.
seTTebello Creative Commons License 2007.01.10 0 0 10879
1/72 - es Sdkfz. 232 - est hol lehet kapni?
wwerta Creative Commons License 2007.01.10 0 0 10878
Jajaja ez nálam is ismerős.. azt hiszem mikor elkészülök hogy tökéletes.... 1-2 nap/hét elteltével pedig hibák sokaságait találom rajta.... ha pedig olyan a hiba akkor mehet vissza a"műhelybe" egy kis "tuningra":)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10877
Teljesen nyilvanvalo, hogy senki sincs igazaqn megelegedve azzal, amit epitett. Tul sokat tud arrol, mit csinalhatott volna jobban :)

tschuby
http://cidwebs.com/armorinscale/index.html
Itt vannak erdekes kis cikkek az alapokrol. A makettezes.lap.hu-n is lehet keresgelni.
Előzmény: Sanzistift (10876)
Sanzistift Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10876
Érdekes, hogy nekem annyira sosem (persze, azért eléggé) tetszik annyira a végeredmény, mert látom, hogy hol csinálhattam volna még jobbra, szebbre.

Más meg majd bepisil a gyönyörtől. :))

De lehet, hogy hülye vagyok, mert a tökéletest keresem mindig, pedig, ha egyszer az meglesz, akkor mindig magam után fogok kullogni... szerencsére, ez a veszély egyenlőre nem fenyeget... :)
Előzmény: Brutalis Harmonia (10872)
Sanzistift Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10875
Szorkolunk... :)))
Előzmény: tschuby (10874)
tschuby Creative Commons License 2007.01.09 0 0 10874

Ma jól megrendeltem a tankot és "pár" festéket hozzá. Szorkoljatok. Pár nap és meglesz, remélem.. .)

vlevi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10873
Az apró bizbaszokat tényleg célszerű a kereten festeni. Harckocsi kerekeknél külön jó, hogy egybefüggő nagy felületként lehet fújni, nem pedig 40 darab 1 forintos méretűt. Az öntőkeretet másfelől szét lehet szabdalni, hogy rendesen hozzáférj a festendő alkatrészhez, hogy szükség esetén le tudd csiszolni, satöbbi. Gyakran csinálom, hogy az öntőkeret egy csonkját rajtahagyon, hogy azzal meg lehessen fogni rendesen.
Előzmény: Brutalis Harmonia (10872)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10872
Nem, nem vagy hulye. Ez szerencsere nem tango, ahol minden lepest pontosan kell lepni :) Vannak dolgok, amiket tenyleg jobb a kereten festeni. (En pl egyelore a tankok gorgoit fujom a kereten alapszinre; miutan levalasztottam oket a keretrol, mar csak a gumiperemet kell megfesteni.) Ezert irtam, hogy altalaban. De mivel nincsenek kobe vesett szabalyok, mindenki ugy makettezik, ahogy kenyelmes. Ha fejen allva, bekotott szemmel epitesz csodalatos jarmuveket, kit erdekel, hogy csinalod? A lenyeg, hogy neked tetszen a vegeredmeny. ;)
Előzmény: Sanzistift (10871)
Sanzistift Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10871
Én autózom, 1/24-ben, és sokszor a kereten festem az alkatrészeket.
Így célszerűbbnek tartom, de pl a Wasa ágyúit, és a lőrések ajtajait is a kereten festettem, mert így voltak egy helyen, könnyebb volt sorozatban lefesteni mind a 64 darabot.

Akkor én most hülye vagyok? :)
Előzmény: Brutalis Harmonia (10852)
vlevi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10870
kep.tar.hu-ra felraktam egy pár gyűröttebb képet is :)

http://kep.tar.hu/vlevi/50411291
Előzmény: tschuby (10868)
skaloz Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10869

hali!

Néhány pontosítás:

A mattlakk felszedheti a matricát, ha ecsettel kened, ezért ajánlatos elébb egy fényes réteg. Szórópisztolynál ez nem annyira vészes.

Az Aca makettjei valóban egész jók, de csak az újabb szerszámokkal készítettek. A régebbiek között van pár borzalom. Ráadásul a matricáinak általában nagyon keménya hordozója, ami csak sík felületeknél használható, íves felületeknél kínlódás. Ráadául az enyvrétege is csapnivaló (én Nebuló papírragasztót használok ilyenkor a matrica alá, ez elég jó eredményt ad, és a maradék vízzel letörölhetö. Beszerzés: bármelyik papírbolt cca. 200 Ft).

A külföldi rendelésekkel kapcsolatban vegyétek fel a kapcsolatot Kokomo71-gyel az alábbi linken:

Borsodmakett

Elég nagy gyakorlata van benne, szinte csak kintről vásárol.

Kalóz

tschuby Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10868

Nem hiszem el, hogy a csatolt kép egy materről készült, max akkor ha a méretaránya max 1:2-höz. Eredeti motoron (élő méret) sincs ilyen szép matrica.

GRATULA!!!!

Előzmény: vlevi (10867)
vlevi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10867
A matricázó folyadék mint csodaszer csak akkor kell, ha nagyon egyenetlen felületre akarod rakni a matricát, de oda sem mindíg kell. Nekem pl. Biaggi motorjára tökéletesen felment a vastag Tamiya matrica. A B-17 oldalával viszont szopok.

Ez nincs matricafeszítőzve
Előzmény: tschuby (10863)
vlevi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 10866
Nem tartott olyan sokáig a zimmeritezés. A neoflexet pedig egyszerűen felkentem, hígítás nélkül. A felesleget meg addíg igazgattam, amíg nem kaptam egy nagyon vékony réteget belőle.
Előzmény: kugli96 (10864)
kugli96 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10864
Te medig készitette a zimmeritezés.Milyen nehéz ezt elkésziteni ???A Neoflexet mivel kenet fel a felületre és ezt higitod????? A kérdés egy kicsit sok és lehet hogy baromságot kérdezek.
Válaszokat előre is köszönöm
Előzmény: vlevi (10862)
tschuby Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10863

Már alig bírok magammal, modell ügyileg. Mihamarabb bele kell vágnom. Tovább olvasgattam, további kérdéseim lennének. Lehet, hogy abba kéne hagynom az olvasást?

A ragasztás+festés OK. A matricát a festékre kell rakni valamilyen matricázó folyadékkal. A kérdés az, hogy a festék és a matcica közé kell lakk? A legvégén kell lakk a matrica tetejére (is)?

Fényes festéket elmattít a matt lakk? Tankoknál milyen lakkot szoktunk használni?

Thx 4 answers...

Cs.

vlevi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10862
Azt nem ismerem. De a neoflex olyan olcsó, hogy nem próbálkozom más tömítővel.
Előzmény: kugli96 (10861)
kugli96 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10861
Vlevi!

Ezt a megoldást lehet használni Humbrol töm.pasztával???
Előzmény: vlevi (10857)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10860
Nem jo makettet valasztottal. A regebbi DML fem teknok tenyleg ocskak, de van kismillio uj makett, ami 1000X jobbak az amugy nem rossz Revelleknel.
A Zimmerit elegge zuros kerdes. Meg 1/35-ben is nagyon ki van hangsulyozva altalaban (talan a fotomaratott zimmerit merethelyes, de azzal meg mas gondok vannak). 1/72-ben nem lehet merethelyes zimmeritet csinalni. Egyszeruen nem latszana. (Ne felejtsd el, hogy a jarmu 72X kisebb az eredetinel. A zimmerit minta max 1cm mely volt -ennek 1/72-edet kellene reprodukalni. Beszeltem "szakertokkel" az armoraman, es az altalanos egyetertes, hogy 1/72-ben nem erdemes szorakozni vele. Persze, ha nem erdekel, hogy nem merethu, akkor a neoflex tokeletes.
Har_melin Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10859
Az 1/72 tankban nem az én asztalom, de tudtommal nem mindegyik Dragonnak fém a teknője ebben a léptékben. A fémekre külön rá van írva, hogy DieCast Metal Parts. Ezeknek más a dobozgrafikája is, nem a "normál" sárga szegélyes stílus.

Nekem egyébként tankban (1/35) és repülőben (1/72) is jó tapasztalataim vannak pl. az Academy készleteivel összeépíthetőség szempontjából. Kezdőnek nem drágák, az építési útmutatóik egyértelműek és követhetők, a darabok általában nem sorjásak, finoman kidolgozottak és jól illeszkednek. A méret- és verziópontosság, alakhűség más kérdés, de kezdőként nem ezek a legfontosabbak.
vlevi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10858
A Dragon 1/72-es nekem nem tetszik. Van egy Panther folyamatban, de 2 dolgot elkúrtak. Nem kicsit, nagyon. Az egyik a gumilánctalp, nem kell mondanom miért. A másik a fém harckocsitest. Nem lehet hozzá ragasztani, ráadásul a formai, illesztési hibákat sem lehet rajta eltüntetni.
De egy Dragon 35-ös Tigrist szívesen bevállalnék én is. Az a röhej, hogy a squandron.com-ról kb 7000Ft lenne, csak hát a szállítási költség...
Előzmény: tschuby (10853)
vlevi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10857
Ahogy én csináltam 3-al lejjebb a királytigrisemre. Neoflexből rákentem egy vékony réteget, amit pár perc száradás után borotvapengével kicakkoztam. Utólag lehet, hogy apróbbra csináltam volna a mintát, de ugyanezzel a módszerrel.

Előzmény: kugli96 (10856)
kugli96 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10856
Szeretnék kérdezni valamit.Hogyan lehet 1/72-es járműre zimmerit réteget képezni?
skaloz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10855

Szia, a klubban!

Az előttem írók már sok mindenre válaszoltak. Igaz, néhány dologgal nem értek egyet, de ebből kifolyólag egy tanácsot tudok adni:

A makettezés sok türelmet igényel, és ha valamiben nem vagy biztos, akkor azt a legegyszerűbb és a legjobb kipróbálni, természetesen nem az éppen épülő járgányon! Hulladék, vagy nem is a makettből kimaradt műanyagdarab vagy hasonló mindenütt akad, és azok nagyon jók az ilyesfajta kísérletekhez.

Hidd el, ami az egyik makettezőnek csúcsjól beválik, az a másiknak gondot okozhat. És nem azért, mert az ötlet, javaslat rossz, hanem mert mindannyiunk keze másképp áll rá bizonyos dolgokra. De kellő gyakorlattal - vagy a módszert többször kipróbálva - ugyanolyan eredményeket lehet elérni, mint ami másnak is sikerül.

Egyébként a méretarány valóban a kevésbé fontos része a dolognak, a lényeg, hogy "kellemes" méretű alkatrészekkel dolgozz. Persze vannak megalománok, vagy ellenkezőleg a miniatúrák szerelmesei, de gyakorlásképp nem ezek a jó méretarányok.

Repülőben a 72 lehet jó, lehet kicsi avagy nagy, hiszen az eredeti gépek méretei is nagyon különböznek. Harcjárműben már nincs ekkora különbség az egyes típusok között, a 35-ösök általában normális méretűek, a 72-esek meg valóban picik. A többség 8-10 cm körül van, ami kezdetnek lehet, hogy túl apró, de ezt mindenknek magának kell eldöntenie. Természetesen ilyen kicsiben is lehet nagyon szépet alkotni, a kisebb méretek miatt a festés is egyszerűbb. Van egy köztes méret, az 1:48, de ebből még elég kevés makett található, és főleg nem minden boltban.

És még egy! itt is elhangzott egyes márkák aládícsérése, nos pont 72-es harcjárművekben az Airfix nem sokban marad el a Revelltől, mindössze a gumilánctalp, amit én nem szeretek bennük. Viszont jóval olcsóbbak, főleg most, amikor az Airfixet (és a Hellert is a Humbrollal együtt) felvásárolta egy másik cég, és minden bolt igyekszik megszabadulni a készletétől. Szóval jó vásárokat lehet csinálni.

Üdv, és ha megakadsz, nyugodtan kérdezz, lesz rá válasz: Kalóz

Előzmény: tschuby (10853)
skaloz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10854
A makettinfos nickből könnyebb asszociálni :-)
Előzmény: vlevi (10849)
tschuby Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10853

Nagyon köszönöm Neked és VLevi-nek is a választ. Igyekszem az első modellem öszerakásáról képes beszámolót készíteni. Ha jól siekrül, akkor a későbbiekről is. De ennyire még ne szaladjunk előre.

www.jatek-makett.hu/ -n elég nagy választékot láttam, valszeg személyesen felkeresem őket. A Revell tetszett meg elsőre, a Dragon egy kicsit drága gyakorolni. :)

Meglátjuk. Már alig várom, hogy megláthassam :)

Előzmény: Brutalis Harmonia (10852)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10852
Isten hozott a klubban :)

1. Az általában használt ragasztóknak mennyi a kötési ideje? Ezek pillanatragasztók vagy 4-6-8 óra száradási idő kell nekik? Régen műanyagot oldó anyaggal (aceton, nitro-higító) ragasztottunk nagyon finoman. Ott a párolgási idő rövid volt, hamar megkötött. Azt sejtem, hogy van olyan, amit nem elég kézzel öszenyomni, hanem ruhacsipesszel, gumival vagy gyorsszorítóval kell megtámogatni, de mennyi idővel lesz öntartó?

Pillanatragaszotval csak akkor erdemes dolgozni, ha fotomaratassal/mugyantaval dolgozol. Egy makettboltban vegyel muanyagragasztot (pl a femtus revell tokeletes), es hasznald azt. (Persze van egy rakas mas tipusu ragaszto, de kezdesnek a Revell tokeletes).
Viszonylag gyorsan ontarto lesz; nagyon ritka az, amikor a darabok annyira szetallnak, hogy ossze kell oket szoritani. Altalaban odacsoppentesz egy kicsi ragasztot a feluletre, es miutan ratetted a masik darabot, ott marad. (A repulok torzse mar mas kerdes...)

2. Ajánlják az összeszerelési útmutatóban, hogy az apró alkatrészeket még a fröccsöntő formán illik lefesteni. Ez tányleg így van vagy a már összeragasztott makettet is le fogom tudni festeni? Az olaj festékek mennyi ideig száradnak?

Ezt felejtsd el. Nem tudom, melyik hulye ir ilyeneket (elnezest), de altalaban nem illik a kereten festeni (kezdesnek ott van a teny, hogy elobb minden darabot illik megfosztani az ontoformak talalkozasanal kialakulo kis peremtol, ami altalaban a kellos kozepen hozodik). Sokan a szerszamokat a tankon festik, sokan kulon -egyeni izles kerdese. Probald ki mindkettot. A kis darabokat Blue Tac-ba, celluxba foghatod, fogpiszkalohoz rogzitheted, es ugy festheted a legegyszerubben. Festekbo az olajat inkabb a "weathering" szakasznal hasznaljak; enamel (Humbrol, Revell) festekek kb 1 napig, az akrilok par oran at szaradnak. Mindenkepp erdemes egy napot varni. (A festesrol, festekekrol kulon baromi sokat irtak; valaki biztos emlekszik par linkre az ugyben. Ha azt olvasod, akrillt nem lehet ecsettel festeni, ne hidd el. Nekem senki sem mondta, szoval vilageletemben akrillal festettem. Az enamel festekek jok a kis reszletekre. Es ne felejts el higitani :) )

3. A harckocsik közül - kidolgozottsági szempontból - az 1:36-osok tetszenek, de ezekre 5/5-ös nehézségi fokozatokat írnak. Lehet, hogy 1:72-vel kellene kezdenem, ami csak 3/5-ös nehézségű? A leírásban írt 180-240db alkatrésztől nem ijedek meg, terveim szerint 1-2 hetet szánok egy-egy darab összeállítására. Az 1:72 egy kicsit apró nekem, 70-80mm-es hossz túl pici.

A nehezsegi fokokkal ne torodj. Szvsz a Dragon 1000+ darabbol allo Tigriset konnyebb osszerakni, mint a "kezdo" szintu airfix makettek tobbseget. Az 1/72-vel erdemes megprobalkozni (olcso, szep, reszletes), akar Revell, akar Dragon (a Dragont nagyon tudom ajanlani). Kis pocsomnyi darabokat 1/35-ben is fogsz talalni. Mindkettot epitek, es nincs sok kulonbseg adarabok meretet illetoen. Egyszeruen nagyobb meretaranyban tobb aprosagot kulon adnak, amit 1/72-ben raontenek a torzsre - a legkisebb darabok merete kb ugyanakkora... vegul ugyanott vagy :)
Eloszor mindekepp tankokat erdemes epiteni: repulokhoz baromi jol, tisztan es pontosan kell tudni dolgozni. A tankjaim ezerszer szebbek, mint a repuloim. :)

Ja, egy utolso dolog: a tank ket felet (also es felso) erdemes a festes UTAN osszerakni, miutan feltetted a lanctalpat. (A felso resztol gyakran nem fersz oda a gorgokhoz.)
Ne felj a szemenkenti lanctalpaktol (csak 1/72-ben...). Ha gumisat adnak a maketthez, akkor a gorgoket ne ragaszd a helyukre, csak a lanctalppal egyutt. A lanctalpak festeserol tokeletes topik van az armorama foruman.
Erdemes Dragon maketteket venni (miutan mar egy picit tapasztaltabb vagy), mert egy aron vannak a Tamiyakkal, de pontosabbak, es az extrakat is megkapod, amiert kulon meg legalabb 2X annyit kellene fizetned.
Előzmény: tschuby (10850)
vlevi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10851
Szia, üdv. a csapatban!
1. Pillanatragasztót nem ajánlom, mert gyorsan köt, de nincs időd igazgatni. Meg aztán túl merev, és törik a ragasztásnál. Igazából csak akkor érdemes használni, ha műgyanta vagy fém kiegészítőket veszel a makettedhez, mert azokat csak azzal lehet ragasztani. A makettragasztók általában oldószeresek, nem pont nitrohígító, de hasonló hatású. Úgy használható, hogy megkened a két összeragasztandó felületet (itt jól jön a revell tűs ragasztója, pontosan adagolható), vársz pár kb 10 másodpercet, amíg egy kicsit elkezd száradni, és akkor illeszted össze a két felet. Ekkor sokkal kevésbé fog kifolyni a felesleg, de még lehet igazgatni, vagy ha nagyon mellément, szétszedni, és újrapróbálkozni.
2. A festés mindíg érdekes dolog. A nagyon apró dolgokat (1/72-nem kapaszkodó, vonószem, lámpák, lánctalpszemek, vagy a kerekek) tényleg érdemes lehet az öntőformán festeni, mert olyan kicsik, hogy úgysem tudod megfogni. Persze miután leszeded, lesz egy rész, ahol nincs lefestve. Vagy pl. gond lehet, hogy a műanyag az öntés miatt egy kicsit sorjás, és azt le kell csiszolni festés előtt. A nagyobb darabokat pedig úgy fesd, hogy az összeállítási rajzon megnézed, hogy kb. mi az, ami egyszínű, és azokat összeállítva, egyszerre fested, de ügyelve arra, hogy na ragassz fel olyan alkatrészeket, amik mögé nem tudsz majd festeni, pl. a kerekek.
3. Az 1/72-es harckocsiktól sem kell félni, főleg a revellektől (bár ott is van néhány átverés, átcsomagolt ezeréves airfix), csak azért vannak olyan sok alkatrész, mert a lánctalp darabokból áll. Ha nekiül az ember, 2 nap alatt "szerkezetkész" állapotba lehet őket hozni, utána már csak a festése van hátra.

És persze sok utánajárás, mert érdemes utánanézni, hogy egy jármű hogyan nézhetett ki a valóságban, pl. mi az ami eltér a makettben lévőtől, kopás, rozsdásodás, extrémeknek sérülések. Ráadásul sokkal jobban tetszenek azok a makettjeim, amiket nagyobb "bogarászás" után raktam össze, mert elég ránéznem és eszembe jut valamilyen részlet, aminek kikeresése emlékeket ébreszt. A lehetőségek száma végtelen.
Királytigris
Panther
Panzer IV
T-34-esek
Előzmény: tschuby (10850)
tschuby Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10850

Sziasztok!

Korban most értem meg arra, hogy kipróbáljam a makettezést. Régebben a szülőkkel űztem a hobby-t, anno NDK-s repülőmakettekkel. :) Most újra megpróbálkozom vele. Sokmindent olvasgattam már, vaószínüleg a harckocsi ágazatban fogom örömömet lelni, tekintettel a lakás és a polcok méretére :(

Lenne pár kérdésem.

1. Az általában használt ragasztóknak mennyi a kötési ideje? Ezek pillanatragasztók vagy 4-6-8 óra száradási idő kell nekik? Régen műanyagot oldó anyaggal (aceton, nitro-higító) ragasztottunk nagyon finoman. Ott a párolgási idő rövid volt, hamar megkötött. Azt sejtem, hogy van olyan, amit nem elég kézzel öszenyomni, hanem ruhacsipesszel, gumival vagy gyorsszorítóval kell megtámogatni, de mennyi idővel lesz öntartó?

2. Ajánlják az összeszerelési útmutatóban, hogy az apró alkatrészeket még a fröccsöntő formán illik lefesteni. Ez tányleg így van vagy a már összeragasztott makettet is le fogom tudni festeni? Az olaj festékek mennyi ideig száradnak?

3. A harckocsik közül - kidolgozottsági szempontból - az 1:36-osok tetszenek, de ezekre 5/5-ös nehézségi fokozatokat írnak. Lehet, hogy 1:72-vel kellene kezdenem, ami csak 3/5-ös nehézségű? A leírásban írt 180-240db alkatrésztől nem ijedek meg, terveim szerint 1-2 hetet szánok egy-egy darab összeállítására. Az 1:72 egy kicsit apró nekem, 70-80mm-es hossz túl pici.

Előre is köszönöm a válaszokat. Azt elfelejtettem írni, hogy Revell termékekkel próbálkozom. Remélem, nemsokára. :)

Csaba

Előzmény: Sanzistift (10837)
vlevi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10849
A nicknevedből ezt nem tudtam kitalálni, csak gondoltam.
Szép darab.
Előzmény: Cyberworld (10848)
Cyberworld Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10848
Hát, ott a nevem a nevezési lapon...

Előzmény: vlevi (10847)
vlevi Creative Commons License 2007.01.05 0 0 10847
Előzmény: Cyberworld (10752)
vlevi Creative Commons License 2007.01.04 0 0 10845
Már én is lecseréltem az aerografot, egy Gabbert duoble-actionre. Erre írtam, hogy ugyanaz a cucc működik, csak jobban kell hagyni szelelni.

Előzmény: Törölt nick (10844)
vlevi Creative Commons License 2007.01.04 0 0 10843
Volt aerografom is, de a mostanival is működik a rendszer. Egy kicsit kellett csak átszabályozni, hogy jobban eresszen, és ne lökje le a csövet.
Előzmény: Törölt nick (10842)
vlevi Creative Commons License 2007.01.04 0 0 10841
Az én kompresszorom is ilyen "hájtek"
Én egy kólásflakonba vezetem bele alul a levegőt, és felül vezetem ki. Így csak a levegő jön ki belőle. Az egész úgy van összeszerelve, hogy itt-ott ereszt, ezért túlnyomás nem alakul ki benne.

Előzmény: Törölt nick (10839)
Gabes575 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 10840
Sziasztok!

Aki F1-es autómaketteket rak össze, azt biztosan érdekli a következő makett, mellyet eladnék.

Ez egy Tamiya Leyton House CG901B. A makett teljesen origi! Az ára pedig 7000 HUF.
Ez a gyártmány igen nehezen megvehető, ára boltban kb. 10000 HUF.

Akit érdekel, írjon...

Üdv! Gabes.
seTTebello Creative Commons License 2007.01.03 0 0 10838
Majd ha lesz 34000 forintom kompresszorra, vagy kiszerelek egyet a hűtőből. Meg tartály is kellene.
Előzmény: Sanzistift (10837)
Sanzistift Creative Commons License 2007.01.03 0 0 10837
Festeni mikor fogod a sárgát?
Így elég nehéz lesz... :)))

Vagy csak én vagyok hülye, és már le van festve? :~/
Előzmény: seTTebello (10836)
seTTebello Creative Commons License 2007.01.03 0 0 10836
Hello!

Az első két makettem, mindkettő 1:72 - es:
http://kep.tar.hu/etr300/50249706?o=36#2

Revell Pz. IV - ese. Ez egy régi Revell makett? Az alkatrészek bontása sem a legjobb, a teknő teteje annyira deformálódott, hogy a tornyot nem lehet forgatni és a hátsó vontató horgot fel sem szereltem (ez nem látszik), nem is nagyon fért volna be. De nem is vagyok benne biztos, hogy tényleg ott vannak a horgok az igazin.
Dragon Maus. Ez egy jó makett, csak az útmutató 1 helyen hibás, ezért fordítva van a teknő az alvázon, emiatt a teknő oldala sem úgy illeszkedik, ahogy kellene. A teknő teteje itt is deformálódott egy kicsit, de nem zavaróan.

part Creative Commons License 2007.01.02 0 0 10835

milyen igaz..

mentségemre szolgáljon, hogy az indexes fórumokon még sohasem készítettem linkeket, innen a hiányos próbálkozás!:( 

Előzmény: Törölt nick (10834)
part Creative Commons License 2007.01.02 0 0 10833

és?:)

rakjam fel a hajóimról/motorjaimról/űrhajóimról készült képeket, hogy ide írhassak..?:)

Előzmény: Törölt nick (10830)
fergussoncapt Creative Commons License 2007.01.02 0 0 10832

Hello! Megvanmég a fegyver? ha igen irj erre az email cimre fergussoncapt@freemail.hu

hamár nincsmeg akkor tudsz e még szerezni? Köszi

Válaszod várom!!!!!

Előzmény: Zeman (6203)
Wartd Creative Commons License 2007.01.02 0 0 10831

Sziasztok!

Eladók lennének Ök:

Érdeklődni, ajánlat tevés:

wardonci@freemail.hu

Köszi Robi

part Creative Commons License 2007.01.02 0 0 10828
[URL]http://kep.tar.hu/part/27543994/27562662#2[/URL]
part Creative Commons License 2007.01.02 0 0 10827

hali!

egy kis érdekeség:)

Volt tüzér Creative Commons License 2007.01.01 0 0 10825
LIX
Előzmény: Törölt nick (10768)
skaloz Creative Commons License 2007.01.01 0 0 10824

BÚÉK, 2007!

Kalóz

skaloz Creative Commons License 2006.12.30 0 0 10823

vlevi!

A matrica csillogását okozhatja annak alapanyaga is! Ez jellemzően az Italerinél fordul elő, bár a Revell sem mindig mentes tőle. Általában minél keményebb és vékonyabb a matrica, annál kényesebb ebből a szempontból is.

Én ha nem igazán "tapadós" a matrica, akkor átlátszó papírragasztóval kenem be a helyét (Sulifix), és úgy helyezem fel. Ez tulajdonképpen helyettesíti a matrica enyvét, és feleslegessé teszi az alálakkozást is. Ráadásul száradás után vizes ronggyal vagy papírzsepivel letörölhető, mert az oldószere víz! Aztán persze kell egy réteg fényes lakk, és ha kell, akkor egy réteg matt vagy selyemmatt is (bár ez utóbbi sokszor fényesebbre szárad, mint a fényes :( ).

BÚÉK: Kalóz

Előzmény: vlevi (10822)
vlevi Creative Commons License 2006.12.30 0 0 10822
Ugyanúgy lakkoztam előtte, mint ahogy a korábbi F-16omat is. Ezért nem értem.
Előzmény: Törölt nick (10821)
vlevi Creative Commons License 2006.12.30 0 0 10819
Memphis Belle matricát keresek 1/72-ben. Valami hihetetlen mértékben sikerült elbaltáznom a felrakását, szeretném pótolni.
Nem tudom mi volt az oka, ugyanúgy csináltam, mint pár nappal előtte egy F-16 Aggressoron, ahol annyira jó lett, hogy nem látom a matricák szélét, ezen meg ezüstösen csillogó szar lett, nem tapadt a lakkrétegre. Próbáltam utólag rálakkozni, de csak addig hatott, míg meg nem száradt.

vlevi@freemail.hu
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.28 0 0 10818
Ezt jo tudni, koszonom. (Eddig meg szerencsere nem volt gondom, de ez nem jelent semmit.)

vlevi
Matricafeszitot csak azutan szabad applicalni, miutan a matrica mar a helyen van. (A matricalagyitot meg a matrica helyen, mielott felteszed...) Nagyon hasznos mindketto, kulonosen, amikor a felulet nem sima, hanem egyenletlen, gorbult, stb.
Előzmény: Törölt nick (10816)
vlevi Creative Commons License 2006.12.28 0 0 10817
Nem is tudom, én a matricafeszítőt csak akkor használom, ha tényleg szükséges. Volt már olyan matricám, amit még a végleges helyére rakás előtt bekentem vele. Ha csak a végén használom, akkor nem lett volna gond belőle, de így eredmény az lett, hogy a feszítő miatt olyan lágy, nyúlós vacak lett a matricából, hogy nem tudtam a helyére rakni.
Előzmény: Brutalis Harmonia (10815)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.28 0 0 10815
Erdemes eles pengevel korbekarcolni a mintat (nem kell a papirt elvagni; csak az abra szegelyet vagod le). Eleg csak finoman vegigfuttatni a penget a lapon. (Minden abra korul van egy par mm szeles atlatszo szegely, ami allati zavaro tud lenni.)
A vizbe erdemes nemi ecetet tenni (lagyitja a matricat), es nem art egy makettezoboltban matricalagyitot es feszitot venni.
Mindenkepp fenyes, zsirtalan feluletre matricazz, es lakkozd le, miutan megszaradt. (Megvedi, mert kesobb feljohet, sargulhat.)
Nem szabad sokaig aztatni, ahogy vlevi irta, mert leoldodik a lakk. Ha ez megis megtortent, tedd a matricat a helyere, szaritsd meg, es egy lakkreteggel rogzitheto.

Ha hosszabb tavon tarolod a matricaid (elobb-utobb mindenkinek osszejon egy "raktar" makettekbol a szekreny tetejen), egy legmentesen zarhato zacsiba gyujtsd oket ossze, nedvszivo tasakokkal egyutt.
Előzmény: norbee86 (10806)
vlevi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10814
Hát, a zindex is elég apróra méretezte. Inkább csak linkelek.

27588398.jpg
27588404.jpg
27588392.jpg

vlevi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10813
Amíg a kep.tar.hu konvertálja, egy kis ízelítő

vlevi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10812
Attól én is fostam, hogy mi lesz a tank matricájával, de legnagyobb döbbenetemre gond nélkül felment, és befeszült a hajlatokba. Pedig nem szokott.
Előzmény: Har_melin (10811)
Har_melin Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10811
Okvetlenül keressél a felrakás előtt valami puha, nem szöszölő de azért nedvszívó rongydarabot, végső esetben jó minőségű, többrétegű papírzsepit, ahogy vlevi is írta! Egy darab eddigi motor-próbálkozásom emlékei alapján nem nagyon volt rajta olyan matricázandó felület, amiben ne lett volna legalább két, különböző irányú görbület, azokra pedig nagy szívás felrakni a matricát.
Előzmény: norbee86 (10808)
vlevi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10810
Ha érdekel, pár képet raktam fel a http://kep.tar.hu/vlevi/50411291 oldalra. Remélhetőleg rövid időn belül kicseréli a "konvertálás alatt" feliratot valódi képekre.
vlevi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10809
Nagyrészt vízzel áztatandó matricák vannak, de a motoroknál van 2-3 darab, ami szárazon használandó. Általában a gumikra kerülő Michelin, Bridgestone matricák azok, amiket szárazon kell felrakni.
A vizest úgy érdemes, hogy kivágod papírról (nem fontos teljesen pontosan, csak nagyjából). Belerakod langyos vízbe, de nem elmeríted, hanem csak a víz felszínére rakod, megvárod, míg a papír átázik, ekkor kiveszed a vízből, és az asztalon hagyod egy kicsit, várni kell, hogy a ragasztó egy kicsit feloldódjon. Meg lehet próbálni, elmozdul-e a papíron a matrica. Ha igen, óvatosan rá lehet tolni a makettre, ahol ronggyal kinyomkodod alóla a vizet, buborékokat. Hiába adják néha színezve a makettet, érdemes lefesteni, mert a műanyagra rosszabbul tapad a matrica, mint a fényes festékre.
Én pl. ezt csináltam meg, Team Pons Honda RC211V`03 (Biaggi rulez), de egy Yamaha YZR-M1 50thAnniversary se lenne rossz.

norbee86 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10808
Köszi!Használati útmutató kilőve mert csak japán és angol van és épp most nézek utána aneten!Szerintem fórumokon a legegyszerűbb!És bocs ha hülyeséget kérdeztem!Köszi mégegyszer a választ, megyek megpróbálom! Üdv!
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10807
Óvatosan a kérdésekkel mert mindjárt kapsz a fejedre, hogy miért nem olvasol a net-en, miért nem nézed meg a használati utmutatót, helyetted rakják össze? stb... :))

A kérdésedre válaszolva nem vizzel kell leáztatni a papirról és ugy felrakni? próbáld ki egy kis levágott részén ahol nincs minta. Általában igy kell.
norbee86 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10806

Sziasztok!Nem rég jutottam hozzá egy Tamiya motor modellhez (ez az első modellem) és már szépen kezd összeállni csak az a gondom hogy az öntapadós matricákat nem tudom leszedni a papírjáról!Tudna nekem valaki segíteni mert még ez az első modellem és nem tom hogy kell! Vagy van valami speciális szerszáma?Előre is köszi!

Friki Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10805
Előzmény: tomi1975 (10801)
Friki Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10804

Kedves Kollégák!

Ezúton kívánok mindenkinek kellemes Ünnepeket! Kiváltképp azoknak, akik hozzám hasonlóan dolgoznak a két ünnep küzti uborkaszezon alatt.

vlevi Creative Commons License 2006.12.26 0 0 10803
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.25 0 0 10802
seTTebello
A Bajcsin neha vannak. Ott valoszinuleg tudnak neked segiteni.

tomi1975
Probald meg a modellposta.hu foruman.
Előzmény: tomi1975 (10801)
tomi1975 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 10801
Nem tudtok valami makett és modell aprót, ahol megtudnám hirdetni az eladó dolgaimat? Segítségetek előre is köszönöm.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!!!
seTTebello Creative Commons License 2006.12.25 0 0 10800
Hello!

Lehet valahol kapni Magyarországon a Dragon Panzer Korps makettjeit? Ezek 1/144 - esek.
http://www.dragon-models.com/html/modelnews.html
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2006.12.22 0 0 10799
Köszönöm szépen.. már nyitom is az oldalt ezerrel :)
Előzmény: skaloz (10793)
Har_melin Creative Commons License 2006.12.22 0 0 10798
Én elmentem megnézni, de nekem csalódás volt. Ha jól sejtem, némi Mercedes szponzoráció lehet mögötte - ami nem baj - viszont szinte kizárólag autókkal - motorokkal foglalkozik, elég zsúfoltan. Vannak makettek is, de a nagyobbik része (emlékeim szerint) fémjárgány. Ha darabszámra nézed, akkor sok minden van kint, de ha más is érdekel, mint ez a két téma, akkor felejtős. Nyílt viszont egy nagyon szép hajózási kiállítás.
Előzmény: pt95 (10796)
pt95 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 10796

Üdvözletem urak!

Akkor ugye senki nem tud semmit a Modellmánia 2006 Nemzeti Muzeumos kiállításról?

PT

A6 V6 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 10795

Érdeklődésképpen: mennyiazannyi amit kérsz érte, ha eladó és nem csak csere?

BH: teljesen igazad van. Még finoman is bántál vele, mint a szűz lány pu***val...:)

Előzmény: Búgatócsiga (10774)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.21 0 0 10794
Dontetlen volt... :)
Mindkettonknek igaza lett valamiben - szerencsere a "vita" szo itt inkabb kulturalt eszmecseret jelentett, mint azt a fajta sz@rdobalast, ami a poldilin megy, ugyhogy meg beszelo viszonyban vagyok az aposommal...

Amugy boldog karacsonyt, es igazad van. A reakciora robbantam be, nem az elso kerdesre. Mindenesetre a magam reszerol igyekezni fogok a kulturalt hangnem megorzesere errefele :D
Előzmény: szani (10792)
skaloz Creative Commons License 2006.12.21 0 0 10793

Gyere el a http://www.borsodimbk.extra.hu/ oldal Fórumára! Az admin (de többen is) nagy harckocsizó és újabban elég sok Dragon jármű épül.

Kalóz

Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (10775)
szani Creative Commons License 2006.12.21 0 0 10792
ne már :), karácsony van :)

ps. , a collos vitádban kinek lett egyébként igaza?
Előzmény: Brutalis Harmonia (10791)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.21 0 0 10791
Pontosan mit varsz tolunk? Megsporoljuk neked a melot, a gondolkodast, es szepen a feneked ala tolunk egy on-line gyorstalpalot makettezesbol? Ott van az egesz nagy internet, tele jobbnal-jobb cikkekkel, tanacsokkal. Ha venned a faradtsagot, akkor ebben a topikban is allati sok hasznos info van. Ha van valami kontret kerdesed, akkor azt megkerdezheted (kerdes, hogy ezek utan ki fog valaszolni). Ezerszer leirtak mar, hogy mi az a filter, a mosas es a tobbi, ujra es ujra a topikban, amikor valami toketlen feltette ugyanazokat a kerdeseket, ahelyett, hogy rakeresett volna, es senki nem tett megjegyzeseket. Mindenki kezdett valahol. De az, hogy idedugod a keped, hogy na, akkor most mondjunk el neked mindent, meglehetosen nagy butasagrol es arroganciarol vall. A kedves kis reakciod nem kevesbe.

Tudod mit? Van masodik VHs tankom. A cso megy az elejere, a kerekek az aljara.
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (10779)
chinok Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10789
Na most már azért kezd leesni a tantusz! Ha a srácok olvassák itt ezt az egészet, még azt hiszik hogy két "elmeháborodott" kínaiul beszélget egymással. Szóval ha valaki nem ismerné ezt a Tornádo-t, röviden arról van szó hogy a sárga részek nincsenek a matricán. Tehát ilyen szemüvegen keresztűl nézzétek ezt a makettet, hogy milyen szépre sikerült! Remélem nem untattalak kérdéseimmel, még egyszer köszi!
Előzmény: Cyberworld (10786)
vlevi Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10788
Ez 1/72-es királytigris (Revell)
http://kep.tar.hu/vlevi/50002750
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (10787)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10787
Köszönöm az infót.. Ilyesmi miatt irtam ide az ilyen ötletek segithetnek, hogy ne rontsak el egy 10000.-ft-os mókát.
köszi.

ui.: esetleg tudsz felrakni képet ide vagy küldeni nekem emilben a saját munkáidról? Szigoruan csak a megvalósitás érdekel nem áll szándékomban lemásolni vagy ilyesmi!
cikasz kukac monornet pont hu
Előzmény: vlevi (10785)
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10786

Ide írom, hátha másnak is hasznos....

A papír öntapadós A4-es papír, papírboltokban veszem. Felragasztás előtt a kezemre szoktam ragasztani először, hogy ne tapadjon annyira.

Jól látod a problémát, ennél a festésnél a pontos maszkolási határvolnalak jelentik a fő problémát. Egy darabig agyaltam, mire kiötlöttem valamit:  két garnitúrát másoltam, és először a fehér "leffentyűk" határát maszkoltam ki velük, így fújtam le az alap sárgát. Ezután a másik garnitúrából vágtam ki a fekete részeket, és ezzel maszkoltam a sárgát és fújtam fel a feketét. Így jól összejött, persze a bonyolultabb részeknél darabolni kellett a maszkolót a jó felfekvés miatt.

A Cartograf gyártotta matricáknak az a hátránya sajnos, nagyon buborékosodnak. Hiába a Gunze folyadék, az anyagát megpuhítja, de a buborékok megmaradnak.

Egyébként nagyon jó minőség...

Előzmény: chinok (10782)
vlevi Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10785
Gondolom arra gondolsz, hol érdemes eltérni az útmutatótól. Szét kell nézni, hogy mik azok a darabok, amiket összeragasztva érdemes egyben lefesteni. Én pl. a futógörgőket nem szoktam felrakni, mert ha felrakom, akkor festéskor nem férek mögé. Emiatt a köténylemezek is lemaradnak, mert ha felrakom, akkor később a futóművet nem tudom felrakni. Ugyanígy a végére érdemes hagyni az apró kallantyúk, bizbaszok felrakását, mert építés közben úgyis csak letörik.
És hacsak nem egy vadonatújan átadott, városban használt változatot csinálsz, akkor koszolás, koptatás ezerrel.
vlevi Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10784
A matricázás külön szívás tárgyköre tud lenni. Párhuzamosan csinálok több makettet (amíg szárad az egyik, babrálom a másikat). Az egyik egy aggressor F-16, Twobobs matricával. Az alap festék matt, de ráfújtam két réteg selyemfényű spray-s lakkot. Erre került rá a matrica, egy kis feszítő, és sehol semmi bubrék vagy ilyesmi. Ezután ráfújtam a matt lakkot, és annyira jó lett, hogy képtelenség észrevenni a matricák széleit, úgy beleolvadt a felületbe. Teszek majd róla képet. A másik egy academy B-17, Memphis Belle. Ezt is ugyanúgy lakkoztam, de ezek a matricák korántsem tapadtak olyan jól, ráadásul ahogy a matricafeszítő meggyűrte, buborékos lett alatta.
Előzmény: chinok (10782)
Gabes575 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10783
Sziasztok!

Lenne 2 repülőmakettem eladó. Egy Sukhoi SU-22 UM-3K Strike Fighter Italeri 1/72. A makett bontott, sőt el is van kezdve, de minden alkatrésze megvan, erre garit vállalok, az ára jelképes összeg lenne 500 HUF. A másik egy Messerschmitt BF-110 D-3 Long Range Escort Fighter, Italeri 1/72. Ez a makett gyári, csak a doboz lett kibontva, megnézés céljából, de hozzá sem lett nyúlva. Ennek az ára 1500 HUF. Akit érdekel az írjon a gabeegee@freemail.hu-ra, vagy akár ide a fórumba.

Üdv mindenkinek.
chinok Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10782
Szia!
Hát igen, gondoltam hogy elég macerás procedúra lehetett. Miféle fajta dolog ez az öntapadós papír, hogy hívják és hol lehet kapni? Aztán persze még az is bonyolult hogy hol végződjön a narancssárga rész a letöredező lemezrészek alatt? És a Gunze varázsfolyadék sem segitett ennek a matricának? Ez több mint döbbenetes.
De ez a maszkolási módszer amit leírtál, hasznos lehet más esetekben is.
Írhatsz magánba is az email címem megtalálod a honlapodon és az ARC-n is.
Az Alize amúgy a legszörnyűbb makett amivel ezidáig találkoztam. Az a szerencse hogy már nem is kapható. És ráadásul még jó drága is volt!!
Előzmény: Cyberworld (10763)
Har_melin Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10781
Tényleg nem értelek, hogy mi a bajod és főleg, hogy miért sértődsz meg. BH teljesen korrekt választ adott, azon a linken egy csomó hasznos, összefoglaló jellegű tanácsot találsz - részben mellesleg éppen az itteni topictársaktól - az egyes részterületekre vonatkozóan, mint a festés, eszközök, antikolás, stb. Ennél értelmesebb választ egy ilyen kérdésre senkitől sem fogsz kapni, mert nem tudjuk, hogy mi a gondod. Nekem vannak II. vh-s harckocsijaim - ez most segítség?
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (10779)
szani Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10780
barátom, nem kell megsértődni
ilyen általános kérdésre milyen választ vártál?
hogy valaki leírja lépésről lépésre, hogyan rakd össze ezt a két makettet ?
igen, vagyunk itt olyanok akiknek vannak 2.vhs makettjei
ebben a topicban van több mint tízezer hozzászólás, a nagy része ilyesmiről szól
kezd el összerakni a maketteket (jók egyébként :)), aztán ha van kérdésed tedd fel
biztos lesz aki válaszol
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (10777)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10779
Nem csak okosok vannak errefelé hanem viccesek is... kira.
Előzmény: Cyberworld (10778)
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10778
Minden dobozban van egy pár papír, az egyik ebből az összerakási és festési útmutató. Érdemes átlapozni és követni :)
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (10777)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10777
Ez nem az jóbarát?
Hihetetlen okosok vannak néha. Tudom, hogy lehet olvasgatni máshol is de akkor olvasd el még1x a kérdésemet...
De idézem magam akkor a kedvedért : "Van itt valaki akinek II.v.h.-s harcjármüvei vannak?"
Előzmény: Brutalis Harmonia (10776)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.20 0 0 10776
Olvass az interneten.
Probalkozz a makettezes.lap.hu-n, ha linkeket keresel.
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2006.12.19 0 0 10775

Sziasztok.
Uj vagyok a makettezésben és helpet szeretnék kérni.
Van itt valaki akinek II.v.h.-s harcjármüvei vannak? Most vettem 2 dragon makett-et és 5leteket várnék az összeszereléshez/festéshez.
Konkrétan ezek vannak :

Sd.Kfz. 182 King Tiger

Sd.Kfz.186 JagdTiger Henschel Production Type

köszi.

Búgatócsiga Creative Commons License 2006.12.19 0 0 10774

ELADÓ!

Volga M24 orosz matchbox, aprólékosan és igényesen átalakítva. Teljesen új motor és motortér, minden vezetékkel, generátor, önindító, porlasztó, vízsziv. olajszűrő, fék és kuplung munkahengerek, stb, átalakított alváz, fék és üzemanyag csövekkel, kézifékbowden, belül teljes kárpitozás, műszerfal műszerekkel kapcsolókkal, ajtókon is ablakok, kívül krómcsíkok, jelvények. Az ajtól nem nyílnak, a motortér és csomagtér igen. Diorámához készült, de régebbi Volgát szeretnék helyette. Csere érdekel, Volga M21, Pobeda, esetleg más, értékben hasonló 1:43 autó, értékegyeztetéssel.

Búgatócsiga Creative Commons License 2006.12.19 0 0 10773

Sziasztok!

Keresek 1:43 Csajka orosz makettet fekete szinűt, új v használt is lehet. Nagyon sürgősen kellene, karácsonyi ajándéknak szánom.

Ezenkívül keresek bármilyen orosz 1:43-as modellautókat, olyanokat ami ütött-kopott, rossz, hiányos v szétszedett. Azért ilyet keresek mert nagyobb átalakításon mennének át, azért viszont kár 1 vadi újat szétberhelni.

ide írhattok: gyuribacsi@freemail.hu

pt95 Creative Commons License 2006.12.19 0 0 10772

Üdvözletem Urak!

Tudtok nekem véleményt írni a Közlekedési Múzeumos Modellmánia 2006 kiállításról?Mert jövő héten elmennék megnézni,de csak ha jókat írtok róla:)

Pt95

Pojka Creative Commons License 2006.12.19 0 0 10770
Sziasztok!

Köszönöm a jószándékot! Régi képeket szereztem, tehát úgy nagyjából látszik.
Különben én a pécsi HA-LIS gépet csinálom, a hozzátartozó Malév formátummal és festéssel. Talán ez a fajta felirat a legszebb az összes között. :)
Még egyszer köszönöm!

Pojka
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.19 0 0 10767
Az aeromagazinnak van egy kulon cd-je a tipusrol. Lehet, hogy abban eleg sok hasznos dolgot talalnal. Sajnalom, hogy csak ennyit tudok segiteni...
Előzmény: Pojka (10766)
Pojka Creative Commons License 2006.12.18 0 0 10766
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Még úgy fél éve jártam egy internetes oldalon, ahol volt egy Li-2 gép rajza minden oldalról és ki lehetett hozzá választani listából, hogy melyik Maléves festést akarom rajta megnézni.
Most épp egy ilyen makettet készítek és a fotókon, amiket szereztem róla, nehezen látszik alulról, hogy miképp van rajta a felirat.
Ha esetleg valaki szintén járt ezen az oldalon, vagy csak tudja, hogy hol találom, az kérem segítsen.
Már kerestem a gúglival is, de nem jártam szerencsével.
Előre is köszi!
Pojka
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.18 0 0 10765
Mondjuk 72-ben a maszkolás is sokkal nehezebb lenne...
Előzmény: vlevi (10764)
vlevi Creative Commons License 2006.12.18 0 0 10764
Ránézésre az én Tornadom matricái jobbak. Mintha azt olvastam volna rajta (vagy ez egy másik, már nem tudom), hogy ez nem is Revell matrica, mert a Daco decals csinálta, a Revell csak becsomagolta. Nem baj, csak jó legyen.
Előzmény: Cyberworld (10763)
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.18 0 0 10763

Láttam már a cikkeidet korábban, és meg kell mondjam, hogy nem aprózod el a dolgokat!  Jó nagy lakásod lehet :) Legjobban nekem a Super Frelon és az Alize tetszett, nem gyakori makettek.

Nem akartam megküzdeni a Revell híresen kemény matricáival, ezért a Tornado sárga fekete csíkjait festettem, a következő módon:

a matricalapot lefénymásoltam öntapadós papírra, ebből vágtam ki szikével a fekete részeket és ezt használtam maszkolóként a sárga alapra. A sárga fekete találkozásánál lévő narancssárga átmenetet kézzel festettem, ecsettel vizes narancssárga pigmentport vittem fel, majd nedves ecsettel elmostam.

Matricából csak a lelógó festéket imitáló fehér "leffentyűket" tettem fel.

Persze a maradék matricával kiderült, hogy nem véletlen volt az aggodalmam, a tükörfényes felületre sem volt hajlandó tapadni, még a Gunze setterjével sem, és ezüstösödött, ezért sok apró feliratot inkább nem is tettem fel.

Előzmény: chinok (10755)
vlevi Creative Commons License 2006.12.17 0 0 10762
Folytatódik a Revell Tornado saga.
Szerintem a megadott keverési arányok túl sötétek. A futóaknák és tigrismintás festés alsó fele majdnem fehérnek tűnik a képeken, a kikevert szín viszont valahol a light ghost grey környékére jött ki nekem. Ugyanígy tú sötétnek látom a felső színt is, ami a kabinbelső színe is. A kabinbelső már így marad, mert az nem tűnt fel, de szerintem szürkéből sokkal kevesebbet kell belekeverni, hogy a szükséges arányokat elérjem.

Wartd Creative Commons License 2006.12.17 0 0 10761

Sziasztok!

Eladók lennének Ök:

Érdeklődni, ajánlat tevés:

wardonci@freemail.hu

Köszi Robi

vlevi Creative Commons License 2006.12.17 0 0 10760
Hozzákezdtem a Revell Tornadóhoz. Egyszóval brutális, a szó jó értelmében. Nekem olyan érzésem van tőle, mintha az 1/32-es szerszámot kicsinyítették volna le 1/72-re. Még csak a kabinnal foglalkoztam, de már látom, nem lesz annyira vészes ez a festék kevergetés. A kabinban használt szürkékre máshol nincs szükség, nem kell újra kikeverni ugyanazt.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.17 0 0 10758
Elnezest, de kicsit beparaztam.
Koszonom.

Előzmény: phantomII (10756)
szani Creative Commons License 2006.12.16 0 0 10757
már korábban is néztam az ARC -n a makettjeidet, nagyon tetszenek , főleg a nagy négymotorosok(C-130, B-29)
az Alizé is, főleg miután elolvastam a cikkedet a makettinfon, ahol még jobb képek is vannak róla
Előzmény: chinok (10755)
phantomII Creative Commons License 2006.12.16 0 0 10756
Mailtem!
Előzmény: Brutalis Harmonia (10754)
chinok Creative Commons License 2006.12.16 0 0 10755
Szia Ákos!
Nagyon szupi a Tornadó. Nekem is megvan a készlet, van hozzá Black Box kabin, Paragon fékszárnykészlet, és még két Paragon ülés is. Gondolom a saját matricáját használtad fel. Kérlek csak nagy vonalakban írd le hogy hogyan választottad el a sárga részeket a szürkétől? Már párszor el akartam kezdeni én is, de egyenlőre tanácstalan vagyok. Persze vannak tippjeim de a tiéd olyan szép lett hogy, kiváncsi lennék hogyan csináltad?
Az én munkáim közül, párat megtalálsz az Aircraft Resource Center-en, -a teljesség igénye nélkül- 1/72 Avro Shackleton 1/48 B-1B 1/35 Super Frelon 1/48 Breguet Alize
1/48 C-130 -két darab-, 1/24 FW-190 és Spitfire és Stuka 1/48 B-29 és Catalina 1/48 F-15 1/32 F4 Wildcat -ez az ős Revell-, F-16 és Starfighter kabinok.
Előre is köszönöm a segítséget, és remélem mihamarabb sikerül személyesen is megismerkednünk egymással.
Üdv.
István
Előzmény: Cyberworld (10744)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.16 0 0 10754
Phantom
Nem tudom, mi tortenik otthon, de egy ideje mintha nem valaszolnal a leveleimre. Szeretnelek emlekeztetni, hogy sziveseget tettem, es most itt allok egy konyvvel es -50 dollarral a szamlamon, es nem tudom, hogy kell-e egyaltalan. Legy szives, valaszolj.
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.15 0 0 10752
A képet valamiért nem rakta be az előző hozzászólásba...
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.15 0 0 10751

A kabinbelső eredeti fotó!

A Revellé is jól néz ki, de nem javítottam fel, így egyszerűbb. Persze van hozzá sok pénzért műgyanta, abból már ki lehetne hozni egy teljesen valósághű belsőt.

Előzmény: vlevi (10749)
vlevi Creative Commons License 2006.12.15 0 0 10750
Végülis mindegy, hogy szürke+fehér vagy fekete+fehér a keverés. Mindegyik szín ugyanaz a Revell 57+fehér. És lehet, hogy nem matt, hanem fényes fehéret keverek bele, valahogy jobban szeretem a selyemfényű felületeket.
Előzmény: Cyberworld (10748)
vlevi Creative Commons License 2006.12.15 0 0 10749
Az a kabinbelső nagyon durván néz ki. Először tényleg azt hittem, hogy eredeti képet linkeltél be.
Megnézem, hogy vannak-e régebbi kiürült festékestégelyeim, azokat kimosom, és megpróbálok nagyobb mennyiséget kikeverni, és eltárolni.
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.15 0 0 10748

Keverd egyszerűen csak feketéből és fehérből. Azt nehéz eltéveszteni.

Tényleg nagyon szép ez a szürke tigrisminta, gondolkodtam én is, hogy a 32-est ilyen mintával csinálom meg.

Droszi!

Köszönöm, igyekszem....

Előzmény: vlevi (10745)
vlevi Creative Commons License 2006.12.15 0 0 10745
Lehet, hogy csak megpróbálom keverni?
Csak az a félelmem, hogy másodszorra nem fogom tudni kikeverni ugyanazt az árnyalatot, ha szükség lesz rá.
Cyberworld Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10744

Én nemrég küzdöttem meg a 32-es Revell Tornadoval, ehhez is úgy kevertem a színeket.

A kabinbelső a felső szürkével majdnem egyező árnyalatú szürke. Ezen a képen szinte minden látszik.

Üdv: Ákos

vlevi Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10743
Hátigen. Ennek a tigrises gépnek az alapfestése is más. Felül egyszín valamilyen szürke, az alsó része pedig egy majdnem fehér, de mégsem az. Nem ugyanaz mint a szabvány Norm séma, ami meglepő módon FS színekkel készült. Egyébként nincs bajom a RAL színekkel, csak tudnám, hogy mi-mi. Maketten úgyse baj ha nem 100%-ban ugyanaz, mert rá lehet fogni, hogy a méretaránynak megfelelően világosítottam :) Csak ne egy sötét barnásszürkét fessek egy Ghost grey helyett, mert az szívás.
Előzmény: Törölt nick (10742)
vlevi Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10741
Előzmény: vlevi (10740)
vlevi Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10740
Német. De abból is a tigriscsíkos. Otthon megnézem pontosabban, hogy mire melyik színt írják. Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy melyik szabván szerinti festékekben gondolkodjak. RAL, FS, BS? Vagy egyéb?
Az a bosszantó, hogy mindegyik szürke csak ebben a keverék arányban van megadva, nincs normális színkód. És kétszer kikeverni ugyanazt a 90-10%-os szürke fehéret szinte lehetetlen. Ahogy néztem, a kabinbelsőhöz is kellett volna vagy 3 különböző arányú keverék szín, ezért hozzá sem kezdtem. Pedig szinte biztos, hogy valamelyik szabvány szín, mondjuk Humbrol 128, vagy 141, vagy bármi.
A külső színek mindenképp kérdésesek, mert a tigrisminta alatt nem a szabvány 3 szürkés német tornado festés van.

Ez lenne egyébként

http://www.airliners.net/open.file/0315979/L/

A sötétebb szürke szín matricában van meg, elég érdekes lesz a felrakása.
Előzmény: Törölt nick (10739)
vlevi Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10738
Előszedtem a polcról a Revell 1/72-es Tornado makettemet. Gyönyör egy darab, csak a színekkel vagyok nagyonnagy gondban. Minden szürke színt úgy adnak meg, hogy a szürke 57 és a fehér keverékei (40-60, 80-20, satöbbi). A külső még nem is nagyon érdekelne, mert azt megtalálom, de a kabinbelső meg ilyenek az reménytelen számomra.
vlevi Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10737
Alapvetően az Airfix makettek nem tartoznak a csúcskategóriás makettek közé.
Előzmény: Törölt nick (10733)
Karcsú Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10736

A robbe cég forgalmaz ilyet.

Érdeklődj vagy az Arany János utcai metro megállónál vagy Lehel úton (XIII.ker) a Béke tér környékén a kartács utca sarkán!

Előzmény: szistipisti (10729)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10735
es te valaszolni?? :)
Nem reagaltal a leveleimre. Pedig mennyi erzelem es szenvedes van bennuk...
Előzmény: phantomII (10734)
phantomII Creative Commons License 2006.12.14 0 0 10734
Nem tucc alunni...?...:-)
Előzmény: Törölt nick (10733)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.13 0 0 10732
Irj meg egy uzenetet az eladonak, hogy ha nem jelentkezik, kapcsolatba lepsz az ebay-el, majd jelentsd le az ebayen. Ok tudnak tenni az ugyben, azt hiszem. (Az minimum, hogy rossz feedbacket hagysz majd a vegen.) Es legkozelebb hasznald a PayPalt. Ezert talaltak ki.
Előzmény: Har_melin (10731)
Har_melin Creative Commons License 2006.12.13 0 0 10731
Attól tartok, hogy törököt fogtam a német e-bay-en :-((. Megnyertem egy licitet, átutaltam a pénzt (bankon keresztül, nem paypal-lel) de azóta sincs egy hang sem az eladótól, nem válaszol sem az e-bay-en keresztüli, sem a hagyományos mailekre. Az adatai alapján korrektnek tűnt, sok és csupa pozitív visszajelzés, powerseller most meg készülök a falba csapdosni a fejem. A káromkodáson kívül tudok valamit tenni? Sajnos a német tudásom nem túl erős, megérteni megértem a dolgokat de beszélni, pláne írni csak elég minimál szinten tudok.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.13 0 0 10730
Phantom!!! Epedve varom a valaszod az emailjeimre!!
szistipisti Creative Commons License 2006.12.13 0 0 10729

Sziasztok!

Elnézést, hogy idegenként beleszólok, de kérdezni szeretnék, és talán nem is túl okosat. AZ egyik ismerősöm mániákus sárkányrepülő rajongó. Szerintetek tudok venni neki valahol egy valamilyan motoros sárkányrepülő makettet?

Előre is köszi.  

vlevi Creative Commons License 2006.12.13 0 0 10728
Ugyanaz a makett van benne, mint amit külön megveszel, csak mellé van csomagolva pár festék, ragasztó és egy ecset. Legalábbis az Airfix így néz ki.
Előzmény: Törölt nick (10727)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.13 0 0 10726
Koszonom a valaszokat :)
vlevi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10725
Szia!
Az 1:24 a nagyobb, az eredetinek a 24-ed része. Természetesen az 1:72 az 72-ed részt jelent.
Nagyon ritka az olyan makett, ami festéket, ragasztót is tartalmaz, de nem reménytelen. Az Airfix adott ki olyan rally autókat, amiben volt ecset, ragasztó, festék. Talán Revell makett is van ilyen.
Előzmény: sztemen (10724)
sztemen Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10724
Sziasztok!

Segítséget szertnék kérni! Először annyit, hogy előre is bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de tényleg nem értek a makettezéshez...Viszont a páromnak karácsonyra autó makettet szeretnék venni.
Tehát a kérdéseim:
1. Milyen márkával érdemes kezdeni?
2. Van olyan készlet, ami nem csak a makettet, hanem esetleg a festéket, ragasztót stb. egyéb kelléket tartalmazza?
3. A méretarányt hogyan kell értelmezni? Melyik a nagyobb? A 1:24 vagy 1:72?

Előre is köszi,
Sztemen
kugli96 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10723
Köszönöm a linket ! Még annyit szeretnék ,Hol lehet hozzá venni fotómaratást??
berci555 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10722

Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy 1:72-es Dragon Sturmtigerem, és szeretnék hozzá fotómaratástm, de sajnos eddig csak 1:35-ben találtam. Nem tudok véletlenül olyan gyártót akinek van? Azt láttam, hogy átépítő és zimmerit van hozzá, de azt esetleg majd csak később, más verzióban szeretném megépíteni. Egyenlőre egy tiszta, és minnél pontosabb páncélost szeretnék.

vlevi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10721
Gugli ilyet dobott ki elsőnek.

http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/mig3.html
Előzmény: kugli96 (10716)
Har_melin Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10720
Szívesen, legyen benne sok örömötök!
Előzmény: MaydnM (10719)
MaydnM Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10719

Köszönöm-köszönöm. Jajjdejó, még a bolt is tökéletes helyen van. :)) Ráadásul jóval olcsóbb is, mint a másik helyen. Hálás vagyok!

Előzmény: Har_melin (10718)
Har_melin Creative Commons License 2006.12.11 0 0 10718
Modell-Hobby, Budapesten a XIII. ker. Lehel út 64-ben vagy a Lurdy-Házban. Academy gyártmány, 1:48 méretarány, 2226 típuskód. Ha igaz, van nekik raktáron is.
Modell-Hobby
Előzmény: MaydnM (10717)
MaydnM Creative Commons License 2006.12.11 0 0 10717
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Fogalmam sincs a modellekről/makettekről,  viszont a keresztfiam karácsonyra azt kért. Konkrétan egy CH-46E Current US Marine Bull Frog nevű darabot. Egy netes modellboltban nézte ki, ott viszont 30 nap a szállítási határidő. Nem tudtok véletlenül egy modellboltot (Budapesten, esetleg Debrecenben), ahol megvehetném neki még karácsony előtt?
kugli96 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 10716
Segitség!

Épitek egy ICM 1:48-as Mig-3-ast .Valaki tudna egy látványos festést

Válaszokat köszönöm
PLASTIXTORE Creative Commons License 2006.12.10 0 0 10715
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=PLASTIXTORE
PLASTIXTORE Creative Commons License 2006.12.10 0 0 10714
Sziasztok!

Eladó makettek:
1/48as MONOGRAM P-61 BLACK WIDOW
1/48as ACADEMY MINICRAFT P-38 PATHFINDER

1/25ös AMT-ERTL 1958 EDSEL PACER

További infók itt:

Har_melin Creative Commons License 2006.12.10 0 0 10713
Hehe, nem kell hozzászólás közben a gyerek házifeladát átnézni...
Har_melin Creative Commons License 2006.12.10 0 0 10712
Csak még annyit, hogy az angolszász mértékegység az az inch, a zol (lehet két l-lel is) az természetesen a német elnevezése és számtalan más műszaki kifejezéshez hasonlóan "honosodott".
szani Creative Commons License 2006.12.10 0 0 10711
a col (coll) mint szó a német Zoll szóból alakult, a korábban széleskörben használatos testrészhez köthető mértékegységek egyike a hüvelyk (ld. még , arasz , könyök ,láb tenyér stb)

mára nagyságban az angolszász inch nagyságával azonos , azaz 2,54 cm ami a láb (foot) tizenketted része
manapság pl. faiparban, asztalosok használják (colos deszka)
pontos méretként pedig pl. csövek átmérőjének megadására
Előzmény: Brutalis Harmonia (10708)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2006.12.10 0 0 10708
Sziasztok
Kerdes: honnan jon a "col", mint mertekegyseg, kik hasznaljak (hasznaltak), es mekkora?
(Volt errol nemi vitam valakivel ;) )
Sanzistift Creative Commons License 2006.12.09 0 0 10707
Jól van, várom a levélt... :))
Előzmény: Gabes575 (10706)
Gabes575 Creative Commons License 2006.12.09 0 0 10706
Nekem is van jóbár..., de mindíg van új a nap alatt, úgyhogy, ha elküldöd, nagyon megköszönöm. Kerítek szervert és küldöm a címet... Köszike!
Előzmény: Sanzistift (10705)
Sanzistift Creative Commons License 2006.12.08 0 0 10705
Amiben én tudok segíteni:

Van nékem jobbára autó-papírmodellem összegyűjtve, kb 300 mega.
Kinyomtatod, összeollózod, örülsz.

Ha adsz valami helyet, akkor fel is töltöm neked. :)))
Előzmény: Gabes575 (10698)
Sanzistift Creative Commons License 2006.12.08 0 0 10704
Köszi. :)
Előzmény: Törölt nick (10697)
szani Creative Commons License 2006.12.08 0 0 10702

van nekik, bár lehet ,hogy nem ilyen festéssel szeretnéd, de érdemes felhívni őket , hátha van nekik másféle is

autómodellből biztos, hogy nekik van a legnagyobb választékuk

http://www.automodellszalon.hu/18/pictures/P1060044.JPG

Előzmény: nitagirl (10701)
nitagirl Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10701
Inkább olyat szeretnék ami már össze van rakva.
Azon az oldalon pedig nem találtam olyat amilyet én szeretnék :(
Előzmény: Törölt nick (10684)
phantomII Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10699
Valaki papírmodellezik közületek?

Mire lenne szükséged?
Előzmény: Gabes575 (10698)
Gabes575 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10698
Köszcsi szépen, bár ezt az oldalt ismerem és nincs minden fennt sajnos.
Ha valaki esetleg mégis küldene azt nagyon megköszönöm.

Valaki papírmodellezik közületek?
Sanzistift Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10696
Köszi.
Az, hogy a tecsóban is lehet kapni, kifejezetten örvendetes. :))
Ár?
Előzmény: vlevi (10695)
vlevi Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10695
Ezeket a festékeket én is használom, rengeteg féle gyártó létezik. Nekem valami Colorworks nevű selyemfényű lakkom van, Tescoban vettem (de festékboltokban is kapható) , és használom megelégedéssel.
Arra kell vigyázni velük, hogy aki nem ismeri az összetevőit, és nincs otthon a festékek között (mint ahogy én sem), összefuthat olyan fajtával, ami megmarja a műanyagot. Én már használtam ezt a lakkot, szürkét alapozónak, metálzöldet ( http://kep.tar.hu/vlevi/50002840 ), sárgát és nem volt velük gondom.
Nagy felületek fújásához (kasztni, utasszállító) tökéletes.
Előzmény: Sanzistift (10690)
Gabes575 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10693
Sziasztok Makettező kollegák!

Lehet, hogy fúrcsa kérdésem lesz...
Szal biztosan van köztetek, aki Tamiya F1-es autókat csinál, 1/12 ill. 1/20 méretarányban. A kérésem nekik szólna. Ezen makettek összeszerelési útmutatóit keresem. Mindegy, hogy milyen típus, csak tamiya legyen. Aki be tudná szkenelni és elküldené emilben, annak nagyon szépen köszönöm..., vagy esetleg tudjátok, hogy hol lehetne ezeket megtalálni a neten?

Előre is köszi mindenkinek.

Üdv. Gabes.
Sanzistift Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10690
Erről a festékről lenne egy képed?
Szerintem jó lenne kasztnira is, ha elfogy a PB palckból a szufla... :)))
Előzmény: Törölt nick (10689)
Operator Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10687
20 méterrel (két bolthelyiséggel) odébb a Duna felé.
Előzmény: Törölt nick (10686)
Operator Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10685
http://www.automodellszalon.hu/

Tiszta karitatív vagyok mostanában...:-)
Előzmény: nitagirl (10683)
nitagirl Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10683
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék egyik barátomnak egy kis Eleanor-t (shelby gt500)...
Szerintetek lehet valahol kapni Magyarországon??
wwerta Creative Commons License 2006.12.07 0 0 10682
Tetszik ez a kép....
Sanzistift Creative Commons License 2006.12.06 0 0 10681
Ezt fain kép.

A nagy ecsettel valszeg a törzset "szórta", és azok a nagy kupica festékek is biztos kerítésfestésből maradtak meg... :))

Jó kép, az ötlet dicséretes, viszont a készítőnek nem sok fogalma lehetett a makettezésről... :)))

Tetszik, lementve... :)

Előzmény: Tibcsi(R) (10680)
Tibcsi(R) Creative Commons License 2006.12.06 0 0 10680

Mit csinál a Mikulás az év többi napján? Hát makettezik! :-))

Karcsú Creative Commons License 2006.12.04 0 0 10679

Halihó!

Meg tudnátok mondani hol kapoj Pesten letraszet betüket és számokat? Ugyanis nálunk a pantonban már nem árulnak és nagyon kellene!

Köszi és pá!

Tibcsi(R) Creative Commons License 2006.12.04 0 0 10678

Igen, oldódik. Ezért kell nyomtatás után gondosan és vastagon lelakkozni. Ez egyébként szerepel a használati utasításban is. :)

A maszkoló miatt részvétem... :-(

Előzmény: Törölt nick (10677)
vlevi Creative Commons License 2006.12.03 0 0 10675
Lehet kapni üres matricalapot, amire lézerrel, tintással lehet nyomtatni, utána ugyanúgy használható, mint a gyári.
Én pár apróbb sorozatszámot csináltam így, lézerrel. Én mondjuk csak a felrakás után lakkoztam le az egész gépet, de lehet, hogy célszerűbb a nyomtatás után, felrakás előtt, akkor biztos nem fog lepattogzani.
Előzmény: skyflirt (10673)
skyflirt Creative Commons License 2006.12.03 0 0 10673

Sziasztok makettezők !

Jó régen én is maketteztem,onnan maradt egy olyan emlékem,hogy lehet házilag csinálni vízzel leáztatós matricát,csak már nem emlékszem rája.Le tudná valaki írni vagy be tudtok dobni egy linket? Hálás volnék!

civertan Creative Commons License 2006.12.03 0 0 10672

Sziasztok, ha érdekel   www.varmakett.lap.hu  és köszönettel venném ha a témába illő linkeket javasolnátok.Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!