Keresés

Részletes keresés

hcrs Creative Commons License 2009.07.19 0 0 788
Kedves Switcher!

Ezt mennyire biztos forrásból tudod??? Márminthogy se kajajegy, se fizuemelés???

De persze új Penny építésére futja ugye????

Üdv.: HCRS
Előzmény: Switcher (787)
Switcher Creative Commons License 2009.07.19 0 0 787
Sem kajajegy sem fizetésemelés! És nem is lesz! Ez a sok büntetés amit eddig kapott a cég és ami még ezután várható.......... szerintem idén még azt is megérjük, hogy nem olyan üzlet az országban, ahol a dolgozók még jutalmat kapnak vagy ahol azt mondják, hogy jó a leltár. Valamiből meg kell spórolni a büntetéseket......... Én már csak a jövő évet várom! Hátha 2010 más lesz.......jobb!
hcrs Creative Commons License 2009.07.19 0 0 786
... fizetésemelés??? ... még a beígért kajajegyet se kaptuk meg, szerintam csak győzzük kivárni... :( csak dolgozzunk mint állat...ez van..egyzser jobb lesz, kitartás feleim!
Előzmény: Pénztároslány (785)
Pénztároslány Creative Commons License 2009.07.19 0 0 785
Tisztelt Vezetőség!!!!


Hol marad az idei fizetésemelés!!!!!!!!!!!!
Áfaemelés volt, a fizetés meg nem emelkedett!!!
El kéne gondolkodni ezen a dolgon, mert mi ebből a kis fizetésből élünk!!!!!!!!!!!!
takarítógép Creative Commons License 2009.07.18 0 0 784
teljesen igazad van...nevetséges fizetésért dolgozunk qrva sokat......de nem hiszem hogy ez jobb lenne sajnos...
Mutti007 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 783

 

 

 

     Sziasztok

 

  Őszintén szólva én egy béremelésnek jobban örülnék,mint az egyszeri plussz jegynek.Nevetségesen alacsony fizetésért lelkesedést,tökéletes munkát,tiszta,feltöltött üzletet kedves kiszolgálást várnak.Végülis igazuk van,mert a sok fanatikus Penny rajongó így is teszi a dolgát,néha kicsit morog,de húzza a békát cibálja a rollkocsit ,küszködik a fagyasztó konténerrel.Lehetünk hatékonyak de a prémium elmarad, mert valamit mindíg kitalálnak pl kommunált leltár.Tisztességes munkáért korrekt bér járna,de amikor egy első eladó 90-100000ft-ot a helyettes 100-110000ftközötti bért kap érdemes elgondolkodni,hogy megéri e fizikailag,idegileg tönkremenni imádott boltunkért .

P.Sziporka Creative Commons License 2009.07.17 0 0 782
sziasztok!
nálunk is megy állítólag a légkondi,de nem érezhető!a a biztonsági őr nem ér egy kalap sz..t se.még az a szerencse,hogy csak heti 1-2 nap és 1-2 órát van!!a régieknek sem volt elfogása,ezeknek meg még annyi sem!!megint van egy ISTENI AKCIÓ!!!ami nem kell a döglött kutyának sem!NE BÁNTSUK EGYMÁST!!SZEBB JÖVŐT!!!!remélem még megérem!nem lehetne rövid nadrágban dolgozni?!vagy legalább térdig érőben?!egész nap csak méregtelenítek!szakad rólam a víz!!!puszka Nektek sorstársaim!!írni sincs kedvem!
futar01 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 781
Sziasztok!
Nem túl régen nálunk is volt lopás és mikor kirúgtak azt mondta az idegen TV hogy örüljek neki hogy mikor lebuktattam a helyettesem és az első eladóm akkor nem rúgtak ki. Az én TV-ben annyi gerincesség nem volt hogy Ő tegye meg . Sajnálom hogy a régi TV már nincs mert Ő segített lebuktatni őket .A jelenlegi TV-nek sok mindent elmondtam hogy még mit nem tudtunk bebizonyítani és megvádolni meg nem akartunk senkit de a mostani TV nem hiszem hogy elhitte amit mondtam. Most igazán rosszul választott üv-t és helyettest, de remélem mire rájön akkor már késő lesz és azt kapja a főnökeitől amit nekem adott.Nagyon nem lehet bennük bízni mert nem állnak ki a dolgozók mellett féltik a munkahelyüket és a jó fizujukat.Tisztelet a kivételnek biztos van az is.Én is becsületesen éltem és élek így nyugodtak az éjszakáim. Igazad van hogy
FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL!!!!


gardiosa Creative Commons License 2009.07.16 0 0 780
Hello sajnálom ami veled történt. Remélem elolvasod amit irok,nekem is van egy helyetesem aki annyira benyalta magát a TV-nél hogy ugy gondolja ki tud turni a helyemröl,de mivel kiderült egy bizonyos dolog már nem tudtam csendben maradni és halgatni,de tudod aki igazságot mond ugyis az huzza a rövidebet. Apám mindig arra tanitot becsülete egy van az embernek ha azt eljátsza vége. Én minden este nyugodtan alszok el.Ennél a cégnél csak az ér el valamit aki a TV-nek be...l mert utánna mindent lehet!!!A fejétöl büzlik a hal. 
Előzmény: futar01 (779)
futar01 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 779
futar

sziasztok !
Eddig csak olvastam mit irtok. Sok évig a pennynél dolgoztam,de áprilisban kirúgtak mert a két helyettesem alám vágott. Ha olvassák biztos tudják ki vagyok. Itt Pennynél
aki a dolgozók mellet ki áll az fekete bárány a TV szemében.A nyalis emberek a jó dolgozók akik kereszt csontig nyalnak. Hála istennek hogy eljöttem ebből a fejetlenségből . Még Kiss Prumik Úr volt az ért.vezető addig a beigért utalvány is időben meg volt,és a béremelést is időben megkaptuk mint a kollektív szerződésben le van írva. Kaptatok már kötelező béremelést? Vagy elvitte a büntetés? Nekem is volt egy büntetésem amit a Penny az utolsó fizetésemből levont így nem kaptam csak ezer
forint fizetést,és jogászhoz fordultam . Írt egy levelet a Pennynek hogy jogtalan a levonás mert veszélyezteti a megélhetésemet, de válaszra sem méltattak.
ENNYIT ERRŐL A CÉGRŐL AKI A MAGYAR EMBEREKÉRT VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szélesen nagy ívben le sz..... őket.
jason38 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 778
Szevasztok!

Nálunk már legalább 5 éve nem jó a klíma. A tábla csokik hajlanak jobbra balra de jól van ez így! A Tv megmagyarázza hogy működik mert 8 C fokkal kell hűvösebbnek nenni az üzletbe és ez a diferencia megvan ugye. Az meg nem számít hogy kint árnyékban 38 fok van bent meg 30. Aztán ez kihat a fali hűtőkre is mert a magas hőmérséklet miatt képtelenek azok a nyitott hűtők megfelelően hűteni. Van benne vagy 13 fok! A felvágottak izzadnak a vajak felpuhultak az ANTSZ meg megbüntet majd érte. Ha nagy ritkán betévedek valamelyik konkurenciához, érezhető hogy van normális légkondi. Úgy hogy marad továbbra is az izzadás!

Üdv mindenkinek!
hcrs Creative Commons License 2009.07.15 0 0 777
Igen, lopni lehet, vagy hagyjuk, és szar leltár miatt nem kapok prémiumot, vagy harcolok a lopás ellen, aztán ör hiányába majd estefele hazamenet egyszer megkéselnek, mert voltam olyan pofátlan, és észrevettem a sötétek , és nem sötétek lopását! Vagy hallgatok, és a kis fizuból élek a családommal, vagy pofázok, és kis családom nélkülem fog élni? közbe osztogassam a fankártyát, meg figyeljek a bev.kocsira, meg nézzem az emberek szatyrát, hálisten irányitószámot már nem kell kérdezni!
Kitartás, egyszer jobb világ lesz...valahol!

Apropó! Nektek megy a légkondi, vagy direktvették le, mert egész nap be se kapcsol!!!???
gardiosa Creative Commons License 2009.07.15 0 0 776
Tudjátok nem az a legszomorubb hogy a vevö lop mert az is lop aki nincs rászorulva ilyen világot élünk,de hogy még vezetök is képesek ilyenre az a szomorú föleg ha ez ki se derül mert elintézik, ugyis sz.r a leltárod akkor nem mindegy. Elképesztö hogy mi mindent meglehet uszni büntetlenül más meg a belét is kidolgozza. Jobb tudjuk hogy nem lesz de remény van. Ugy kéne a dolgozoi éllást hirdetést feledni "Gyertek a Pennyhez dolgozni itt mindent meglehet tenni". Kitartás!!!
Előzmény: vanillia. (775)
vanillia. Creative Commons License 2009.07.15 0 0 775
Sehol sincs már biztonsági őrzés! Az úgynevezett "detektívek" vannak helyettük, ha vannak. Abban a heti néhány órában mondjuk szerintem teljesen mindegy, hogy ott vannak e?! Igazából megoldás nincs a lopásokra, vagy oda állsz a tolvaj elé és jobb esetben csak megfenyeget, rosszabb esetben el is jár az keze, vagy hagyod, hogy lopjon és oda a leltárod! Tehát választhatsz a biztonságod és a prémium közt... Azért nézzetek körül más üzletláncoknál, hol van még egy ilyen ahol se kamera , se őr?! Nevetséges, de ez is csak nálunk van... Kitartás, jobb itt úgysem lesz!
Előzmény: eladó1234 (774)
eladó1234 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 774
SZIASZTOK.CSAK ÉRDEKLÖDÖM..NÁLATOK IS MEGSZÜNT A BIZTONSÁGI ÖRZÉS?? NÁLLUNK KÖZÖLTÉK HOGY TÖBBET NEMLESZ.1 ELÉG DUCI CSAJ JÖTT BE EDDIG A KÉT HÉT ALATT 2 X DE SZEGÉNYT MÉG EGY, 70 ÉVES NYUGDIJJAS IS LEFUTJA.RÖHEJ, NEKEM KELLET KIUGRANOM A KASSZÁBOL SZOLNOM AZ ÜZLETVEZETÖNEK HOGY A KÉT SUHANC LOPOTT VIDD MÁR BE .ERRE MEGIMT NINCS PÉNZ...MÁR KEZDEM UGY GONDOLNI HOGY LE....SZ OM HA LOPNAK DE AKKOR MEG MAGUNKAL TOLOK KI.MI A MEGOLDÁS?
hcrs Creative Commons License 2009.07.14 0 0 773
Elnézést Mindenkitöl, ha megbántottam volna valakit, nem volt szándékomba, de...tele vana ...!
Hiába szólok én az ÜVnek, hogy ez van, meg az van, amikor ugyis ö lesz a hibás mindenért a TV szemében, utána meg a leghibásabb a dolgozó, tehát magyarul: abból fözz amid van!
Bocsi mégegyszer: HCRS
gardiosa Creative Commons License 2009.07.14 0 0 772
Szia! Lehet azért vannak ezek a hangvételü levelek,mert nem minden dolgozo áll ki a saját igazáért vagy nem mer szolni a feletesének a problémákrol és inkább kiirja magábol,persze ezt is lehet normális keretek között.Kaptam már én is érdekes válaszokat pedig semmi csunyát nem irtam,csak más szemszögböl látom a dolgokat, pedig ismerek olyan boltot ahol az üvh a feletesén töti ki a fusztrácioját mert ugy gondolja megteheti mert a TV nem tesz ezügyben semmit,gondolom ök jol alszanak,pedig ha az üv is kinyitná a száját tudna nekik meglepetést és kellemetlen órákat-napokat szerezni. Mindenki álljon ki a saját igazáért és ha nem tetszik valami igenis kell szolni a vezetöknek mivel a problémákat nekik kéne orvosolni.
Előzmény: eladó1234 (771)
eladó1234 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 771
Sziasztok.Csak 1 pillanatra visszatérve igen nállunk is kikell fizetni a cigihiányt és logikus is, mert azt csak is a pénztáros tudja elbaszni..A másik ,ujabban aztvettem észre hogy bár közös a munkahelyünk és a problémánk elég sok a veszekedés ellenséges hangvételü levél, és ezt nemértem hisz mind 1 csónakban evezünk.Legalább mi ne bántcsuk 1 mást .Nem??
hcrs Creative Commons License 2009.07.13 0 0 770
Kedves Gardiosa!

Ugy veszem észre, hogy Te helyesled a kifizetést! Nemdenem? Csak azt nem tudom felfogni az egész dologban, ha a cigisállványt le kell huzni mindíg, akkor elvileg a vevő nem lophat ki belőle cigit. Eddig OK ugye? Akkor már csak ott ronthatja el a kaszás, hogyha a vevő kér 5 szofit, akkor olyan hülye a kasszás, hogy csak egyet húz le belőle? Ennyire hülye nem lehet valaki... vagy mégis, de akkor saját magával meg a kollégáival is ki**sz?? Nem?
Ln ötéves dolgozóként nem tudok ekkora bakit elhinni! Akármannyire se próbálom! Ha valaki meg olyan hülye, hogy nem nyomja bve hogy 5-ször szofi...akkor mi a fa**t keres a kasszába?
Manapság tudom többet ér egy ötéves dolgozónál egy ujonc...kissebb bérköltség?!
Ugye
Na kitartás: HCRS
Előzmény: gardiosa (769)
gardiosa Creative Commons License 2009.07.13 0 0 769
HELYES!!!!
Előzmény: hcrs (766)
hcrs Creative Commons License 2009.07.13 0 0 768
Szija Sziporka szívem!

Köszönöm a bő válaszodat. És még annyit, hogy nálatok hányezer forintba jön kie gy hétre? Ha nem hadititok? Nem kéne ezt valami kiba**ott írásba adni, bár a Penny-nél semmit sem adnak írásba, hogy a rohadt cigihiányt ki kell fizetni?! Ma Magyarországon létetik ilyen???
Na csá: HCRS
Előzmény: P.Sziporka (767)
P.Sziporka Creative Commons License 2009.07.13 0 0 767
Igen!
már megint van Balfi akció!!!éljen!!!
Előzmény: hcrs (766)
hcrs Creative Commons License 2009.07.13 0 0 766
Sziasztok!

Valaki legyen szíves mondja meg nekem, hogy minden üzletben ki kell a kasszásoknak a cigihiányt fizetni????? Mert nálunk ki kell!!!

Kitartás: HCRS
hcrs Creative Commons License 2009.07.10 0 0 765
Sziasztok!
Kajajegy állítólag lesz, mert kb egy hete össze kellett írni a szülinapon dolgozók névsorát, aztán az lehet csak eddig ju7tott, mármint az összeírásig. De én reménykedek!
Apropó a tanfolyamos dolgozó: Szerintem megéri a pennynek felvenni a frissen végzett tanfolyamost a sokéves dolgozó helyett, mert nem kell neki csak minimálbért fizetni. Már pár forint spóroláson is dokat sejt a cég... az elvégzendö munka viszont... a többéves dolgozó szaktudását felcserélni egy újonc tanfolyamossal??? Na ez a ki**szás!!!!
Na csá, kitartás!
dr.teszta Creative Commons License 2009.07.10 0 0 764
Na mit szóltok a kajajegyhez? Szerintetek ezt miért csinálták?Vagy netán elfelejtették hogy szóba hozták?Ha nem húzták volna el a mézesmadzagot akkor nem is vártuk volna. De igazán konkrétan nem is mondta senki hogy kapunk, csak találgatás volt az egész.Valaki tud róla valami biztosat?
P.Sziporka Creative Commons License 2009.07.10 0 0 763
Teljesen IGAZAD van!!!
van lehetősége egy munkanélkülinek ugyanezt a szakmát ingyen is elvégezni,a munkaügyi központon keresztül,/pl.Talentum..stb tanfolyamokat szervezők/ rendezésében,ráadásul sikeres vizsga esetén még egy havi minimálbért is utalnak a tanulóknak,a képzés költségét pedig a munkaügyi központ viseli.az a bolond aki a Pennyset választja.!mert előtte csak az lebeg,hogy a Penny munkát biztosít a számára a tanfolyam elvégzése után.ami,ha jól belegondolunk vajon miként valósulhat meg?!talán elküldi egy régi dolgozóját a bolt, a tanuló kedvéért?!nem gondolnám,hacsak nem volt megelégedve az esetlegesen több éve ott robotoló munkájával.szerintetek hogyan lesz egy ilyen tanulónak a Pennynél egyébként munkája!?
Előzmény: Forill (762)
Forill Creative Commons License 2009.07.10 0 0 762

Érdekes gondolat fut végig az emberen, amikor elgondolkozik azon, hogy milyen lenne a modern korban játszódó Rabszolgasors című film, főleg, ha annak a szponzorálásába beszállnának nagyobb cégek. Hol és miként jelennének meg rejtve a reklámok, amik az adott cégcsoport termékeit vagy szolgáltatásait állítják a fókuszba? Annak idején hasonló sorozat készült Família Kft. címmel, de egy legutóbb megjelent hirdetés megmutatja, hogy Rabszolgasorsos ötletekért sem kell messze mennünk, vannak itthon is kreatív egyének, akik tovább rontják az hazai képet. Köztudott, hogy egyes területeken amúgy is nehéz elhelyezkedni, és az emberek minden munkára irányuló lehetőséget igyekszenek megfogni a megélhetés reményében. Ezeken a területeken azonban a munkanélküli hivatalok tevékenysége is abban merült ki jó ideig, hogy a munkából kiesett személyeket átképzésekkel próbálták más irányba terelni. Egy idő után ezekről az átképzésekről kiderült, hogy túl sokra nem lehet vele menni, mert vagy nem kellően megalapozott a tudás, amit ad, vagy egyébként azon a területen sincs elhelyezkedési lehetőség. A helyzet nem javult sok helyen továbbra sem, és ebben a világban próbálják a foglalkoztatók meglovagolni azt, hogy néhányan gyakorlatilag bármit elvállalnak, csak pénzt kapjanak érte, legyen az feketemunka vagy valami más, amit nem nagyon szeretne más elvégezni. Ezt a helyzetet használja ki nem kevéssé elítélendő módon a Penny Market Kft.

Az itt látható hirdetés szerint (ami a nyomtatott reklámújságjukban is megjelent, ott láttam meg először) OKJ-s ABC-eladó szakmai bizonyítványhoz nyújtanak képzést, és emellé adnak egy „Elektronikus és Számítógépes Pénztáros” oklevelet. Ez utóbbi nagyon jól hangzik, de értéke kb. annyi, mintha én állítanám ki otthon, és hitelesíteném az aláírásommal. Visszatérve az elsőre, az legalább OKJ-s, még bármit lehet vele kezdeni, mert a Penny berkein kívül is ér valamit. Aki jól tanul, annak a bolthálózat munkát is ajánl majd, és természetesen a képzés költségeit ők fizetik, magyarul ingyenes. Eddig jól is hangzik, de itt jön a feketeleves, amivel ismét visszacsöppentünk a rabszolgatartó világba. A képzés leírása szerint 6 hónapig heti 5 munkanapot vesz igénybe, amihez szakmai gyakorlat is tartozik a Penny áruházaiban délelőttös és délutános munkarendben. A képzés időtartama alatt jövedelmet nem biztosítanak. Mit is jelent ez?

Az áruházlánc munkaerő gondokkal küzd, aminek az oka nyilván az, hogy nem kellő mennyiségű bérköltséggel számolnak, és az elmúlt évek folyamán körülépítette őket a konkurencia, ahová szépen átszivárgott a dolgozók egy része. Az túl költséges és bonyolult volna, hogy jó pénzért keressenek embereket. Az itt leírt módszerrel hosszú távra biztosítják, hogy legyen kisegítő munkaerő a zűrösebb időszakokra, mindezt minimális költségvonzattal. Ha meg valaki tényleg elmegy a tanfolyam után pénzért dolgozni hozzájuk, hát dupla nyeremény. Ráadásul mindez gyakorlatilag ingyen.

Egy ilyen tanfolyam 60-70 ezer forintból bárhol letudható annak, aki beesik az utcáról, tehát önköltségi ára ennél is sokkal alacsonyabb. A tanfolyam általában elméleti és gyakorlati képzésből áll, de el tudjuk képzelni, hogy itt kicsit felborulnak az arányok. Azaz, a Penny egy félhavi minimálbér teljes költéségért kap fél évre egy olyan személyt, akit annyit ugráltat és oda oszt be, ahová akar, mert nyilván ez benne van a vállalási feltételekben. Eközben az illető éljen meg, amiből akar. Hogyan is nézne ez ki tisztességes helyen és országban? Azért is említem az országot, mert nem vagyok benne biztos, hogy némileg civilizáltabb és munkajog szempontjából fejlettebb országban egyáltalán megjelenhetne a hirdetés. Szóval normális helyen legalább a minimálbért megadják az illetőnek, és a képzésért cserébe mondjuk tanulmányi szerződést kötnek az illetővel, ami legalább tisztességes és elismert megoldása a munkahely által biztosított képzéseknek. Itt viszont a Penny lényegében feladott egy hirdetést, miszerint kisegítő alkalmazottakat keres, olyan javadalmazásért, ami már lassan a távol-keleti országokban is a szégyenteljes kategóriába tartozik. Az ilyen hirdetéseket látva rájövünk, hogy továbbra is csak illúzió a megfelelő munkajog Magyarországon. Van még min dolgozni, de legfőképpen van még min elgondolkozni azoknak, akik a fizetésükért hasonló dolgok kiagyalásával töltik az idejüket. Elmúltak már azok az idők, amikor a Rabszolgasors című film játszódik.

robot???? Creative Commons License 2009.07.09 0 0 761
Szia! Hát nem jött meg a + kajajegy.Talán majd külön postázzák! Szép álom!!!
Előzmény: vanillia. (760)
vanillia. Creative Commons License 2009.07.09 0 0 760
Sziasztok! Megkapta valaki a kaja jegyet? Én a miénket úgy néztem, hogy az csak a szokásos. Ha meg eddig nem kaptuk meg, nem is fogjuk!
Mutti007 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 759

13 ÉVES A PENNY MARKET!!!:)

 

http://www.youtube.com/watch?v=ahXayfJpZ4g

 

Nézzétek meg,nagyon jó;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!