Ez tényleg gyönyörű megoldás lenne, a HÉV-vonal forgalmasabb szakaszát villamossá alakítani, hogy az Örs Vezér tere mellett pluszban Cinkotán is át lehessen szállítani az utasokat.
Örs - Cinkota között? Azon a szakaszon még viszonylag úgyis sűrű a megállókiosztás. Cinkotán egy közös peronos átszállás a maradék HÉV vonalra. Amit esetleg fent lehet tartani a jobb állapotú mostani szerelvényekkel.
Tudom, senki nem szeret átszállni, összehangolt menetrenddel még mindig jobb, mint a lentebb vázolt "semmi" megoldás.
Nem állítom, hogy megéri, abban az értelemben, ha ezáltal jelentősen lassul a menetidő. Viszont megoldás lehetne abban az esetben, ha járműcserére, vagy a teljes felújításra nincsen pénz.
Már régóta fújom -lelkes amatőrként- hogy el kellene gondolkodni egyes felújítandó HÉV vonalak villamossá alakításán. És ezeket az "új" vonalakat integrálni a meglévő hálózatba. Használt (ha nincs pénz újra) villamosokat sokkal olcsóbban lehetne vásárolni, mint új HÉV szerelvényeket.
Félre kellene tenni (ha-ha) a politikai vitákat és közösen megoldani. Tudom, álmodjak csak...
Nah jah, csak a (MÁV-)HÉV és a BKV már két külön társaság, szóval ez is bonyolítja a dolgot, meg a karbantartás is (a TW6000 totál ismeretlen a HÉV-nél, hogyan javítanák?).
Talán, mert mind fizikailag (a Boráros téri összekötővágány felszámolása óta nem is tudom, mivel van kapcsolata, talán a MÁV hálózatával?), mind energiaellátás tekintetében szigetüzem, inkompatibilis a villamoshálózattal.
Ha hozzáigazítják a felsővezetéki feszültséget, teljesen megfelelne, üzemszerűen négy csatolható, az 102 méter, és Csepelen se kellene 30-al kullognia, mert van sínfékje. Már korábban volt erről szó...