Keresés

Részletes keresés

hinkli Creative Commons License 2019.04.08 0 0 351

Köszönöm szépen!

 

nagyon jónak tűnik!!!

Előzmény: similis (350)
similis Creative Commons License 2019.04.08 -1 0 350

Én a pluscart ajánlom, már kétszer béreltünk tőlük, talán ők a legolcsóbbak, teljeskörű biztosítás van, és nincs kaució. Mindkétszer teljesen problémamentes volt és pillanatok alatt az átadás-átvétel, és tökéletes kocsikat kaptunk, kevés kilométerrel.

 

https://www.pluscar-fuerteventura.com/booking.php?lang=en

 

Szokták még ajánlani az autoreisent és a cicart is a szigeteken.

 

És szerintem is mindeképpen érdemes egyébként bérelni.

 

 

Előzmény: hinkli (349)
hinkli Creative Commons License 2019.04.08 0 0 349

Köszönöm szépen! 

 

Szerintem akkor marad Corralejo;) Reméljük nem lesz nagy szél. Július elso két hetenen mennénk. egyre jobban hajlunk az autóbérlés fele‘...Azt néztem mar 80-100eur/hét ártól vannak. A kaució kb. mennyi szokott lenni? 

Cofetet, Sotaventot, Betancuriat szeretnénk mindenképp megnezni, meg, ha berelnenk autót, azért lemennenk a Morro Jablet is megnézni;) 

Rabeszeltel Los Lobosra is, meg ahogy néztem Lanzarote-ra is megy át komp.

 

Meg egy kérdés maradt. Ha atszallassal mennénk, lenyegesen kedvezőbb lenne a repjegy, majdnem a fele. Atszallasnal el lehet hagyni a tranzit öt? Vagy végig bent kell tartózkodni?

 

 

 

 

Előzmény: lumeo (348)
lumeo Creative Commons License 2019.04.06 -1 0 348

Szia! Az imént írtam bővebben a saját utamról, e mellett konkrétan a kérdéseddel kapcsolatban: autót bérelnétek? (azt sejtem hogy nem tervezitek, de egyébként javasolnám mert hihetetlenül kitágítja a lehetőségeket, sokkal könnyebb amúgy autós szempontból mint Tenerife ha ez tántorítana el) Ha nem, akkor azt mindenképp érdemes előre megnézni hogy honnan milyen a busz-közlekedés, mert szerintem Fuerteventurára vétek lenne úgy utazni hogy csak a városi/szállodai strandon lennétek.

Egyébként ami Corralejo mellett van közvetlenül és gyönyörű az természetesen a közvetlenül alatta kezdődő homokos "sivatag" és tengerpartok (kb. 8 kb hosszú... vannak benne azért "sűrűsödési pontok" de vannak teljesen kiépítetlen szakaszok is), na és hát a kikötőből 15 perc hajóval Isla de Lobos, ami kihagyhatatlan (nekem sajnos csak 2 órám volt, mert az utolsó napra volt hajójegyem (interneten csak +2 napra tudtam foglalni, fogalmam sincs miért így van... Bár bőven volt hely a hajón, simán lehet hogy bármikor odamegyek kaptam volna jegyet. Főszezonban azért már más lehet) Fél napot simán el lehet ott tölteni, de akár többet is, vannak nagyon gyönyörű lagúnák, egy védett ezért alig hullámzó sárgahomokos öböl, és azért távolság is, a táblák szerint a sziget távolabbi csúcsa a világítótoronnyal és a nagy vulkáni kúppal 45 perc (nagyon szívesen megnéztem volna de sajnos nem fért bele)

 

Morro Jable-en sajnos nem volt időm megállni, de ott a strand tényleg nagyon szépnek nézett ki. Valamint innen elvileg lehet menni kisbusszal Cofetere (ami azoknak is jó hír lehet akik nem szeretnének azon a szakaszon vezetni, egyébként nem veszélyes de oda kell figyelni, és van egy nagyon szűk szerpentines rész) Illetve azt kellene megnézni innen hogy lehet busszal eljutni Sotavento-hoz mert azok a lagúnák szintén kihagyhatatlanok! (és szintén vagy 8 km hosszú csak a beépítetlen részük... egy napot simán el lehet ott is tölteni)

 

Tenerifén nekem pont Puerto de la Cruzban volt a szállásom (bár sokat nem láttam belőle mert ott is mindig úton voltam), azért Fuerteventura nagyon más. Puerto de la Cruz egy történelmi hangulatú város (Tenerifén azért ez nem ritkaság), Fuerteventurán azért ezek inkább üdülővárosok. Én csak átmentem rajtuk, nem volt velük bajom mert nem tűntek túlzsúfolnak. Mondjuk nyáron persze azért lehet más lesz a helyzet.  

Előzmény: hinkli (343)
lumeo Creative Commons License 2019.04.06 0 3 347

Sziasztok!
Még március elején voltam egy hetet, nagyon szuper volt (csak azalatt sok munka halmozódott fel, még most sem értem utol magam, de azért írnék pár mondatot és van már néhány képem is)
Nekem a kikapcsolódás mindig a szigetek keresztül-kasul bebarangolásáról szól, így itt is autót béreltem (autoreisen, tavaly Tenerifén is tökéletesen bevált. Valamint bár most sem történt semmi, de náluk van lehetőség nem drágán kiegészítő biztosítást kötni a gumikra, szélvédőkre (az önrészmentes SCDW amúgy benne van az árban), ezt itt azért gondoltam fontosnak mert Cofetere is mentem, sőt azt ugyan előzetesen nem tudtam csak mindig kiderült, hogy ugyan az utak kb mindenhol kifogástalan minőségűek (sokkal jobbak mint Tenerife) de az viszont gyakori hogy az utolsó pár km az már "földút", amelyek amúgy kb kátyúmentesebbek mint egy átlag magyar aszfaltút (sőt), viszont a kavicsfelverődés, illetve abroncs/gumisérülés azért benne lehet a pakliban. Így még jobban azt gondolom hogy nem érdemes kockáztatni. Mondjuk az meg a másik hogy nem tudom hogy egyáltalán ezekre az utakra lehet-e menni bérautóval... hát szerencsére nem volt gond. Viszont aki biztosan tudja mi a helyzet az esetleg írja majd meg, a többiek még hasznát vehetik az infónak)

A szállásom Costa de Antigua-ban volt, semmi extra, de én sosem töltök a szálláson sok időt, az volt a szempontom (azon kívül hogy ne legyen drága :) ) hogy innen az északi, a déli és a nyugati részek is jól elérhetőek (amúgy meg közel volt a reptérhez, és mivel a Wizz későn ér be, az nem ártott hogy még 21:00 előtt ott tudtam lenni a szálláson) De ha még egyszer mennék ennél délebbre foglalnék szállást, mert innen a déli részekhez sokat kell utazni, és ott lennék többet.
Gyönyörűek voltak a tengerpartok, és egészen elképesztő hogy milyen hosszúságban! Corralejo-nál, el Cotillo közelében (ott a sziklapartos részen meg pláne) nem voltak sokan, de Sotaventonál meg Cofetenel aztan főleg nem, és még ezeken a helyeken is relatíve kevés ember a parkolók környékén maradt, távolabb aztán végképp alig valaki. És órákat lehet bóklászni ezeken a gyönyörű helyeken! Elképesztő!
Szél mindig volt, aztán a hét közepén megjött az igazán szeles idő, na az durva volt! :) De amúgy néhány gyors záportól eltekintve végig kora nyári idő és napsütés! Ilyenkor a leghidegebb az óceán, de Sotavento vagy Isla de Lobos lagúnáiban gond nélkül lehetett fürdeni (plusz egy rövid időre még Cofetenel is bementem a hullámok közé, hát jó hűvös volt de egy olyan helyet nem lehet kihagyni :)
A legnagyobb kedvenceim Cofete, Sotavento, Isla de Lobos, az északi magaspartok (Puerto de los Molinos valamint el Cotillo-tol lefelé) , de a többi hely is szinte ugyanennyire tetszett ( Playa del Viejo Rey, Punta Guadalupe, Corralejo es befele a homokdűnék, el Cotillo melletti lankás partok, a világítórorony, Ajuy, Playa del Valle, a hegyi kilátók)
Nagyon ajánlom mindenkinek, gyönyörű sziget! Nálam fix volt hogy most tudtam menni, de egyébként október-november lehet az ideális mert akkor legmelegebb az óceán (és gondolom ugyanígy nincsenek túl sokan), sőt aki teheti és szereti az aktív pihenést és változatosságot, menjen úgy 2 hétre hogy fele-fele Fuerteventura és Tenerife, itt megkapja a könnyen megközelíthető csodás tengerpartokat, Tenerifén pedig a Teide, az Anaga, a köd-erdők, valamint azért ott is van néhány nagyon-nagyon szép part, illetve ott sok a történelmi város/városka, szóval szuperül kiegészítik egymást és a szigetek közötti repülővel kényelmesen utazhatóak.

hinkli Creative Commons License 2019.04.04 0 0 346

Nagyon szépen koszonom!

Előzmény: similis (345)
similis Creative Commons License 2019.04.04 -1 0 345

Mi Caleta Fusteban voltunk, és megint odamennék, de akinek az élet a fontos, meg a nyüzsi, és nem az h kb egyformaa távolságra legyen a látnivalóktól annak sztem jobb Corralejo v Morro Jable.

Hogy melyik azt nem tudom, mert mindegyikben  kb 1 órát voltunk csak, de szerintem egyikben sem csalódik aki ilyesmire vágyik.

Előzmény: hinkli (344)
hinkli Creative Commons License 2019.04.04 0 0 344

Vagy Caleta de Fusta?

hinkli Creative Commons License 2019.04.04 -1 0 343

Sziasztok!

 

2 hétre mennénk julius elején...Segitsetek kérlek, melyiket érdemesebb fő szállás kent választani? Corrajelo-t vagy Morro Jable-t? probaltam visszaolvasni, de nem sikerült dönteni. Ami nekünk fontos lenne, hogy legyen szép a part, ez ahogy néztem mindkét helyen ok, legyen szupermarket, ahol élelmiszertlehet vásárolni és hogy lehessen esténként kisetalni, valamilyen setanyos rész pici élettel...

 

Tavaly Puerto de la Cruzban voltunk, nagyon-nagyon elvarázsolt...Corralejo ennél sokkal kisebb város?

 

 

 

hinkli Creative Commons License 2019.03.20 0 0 342

Köszönöm szépen! Akkor nem várok sokáig, nehogy lemaradtunk...

Előzmény: K.Töhötöm (341)
K.Töhötöm Creative Commons License 2019.03.18 -1 0 341

Ha mindenáron közvetlen járattal akarsz menni, akkor Bécsből az Austrian az egyetlen opció nyárra. Ennél sokkal kevesebb nem lesz szerintem, persze lehet hogy spórolsz 15ezret ha később veszed, de ugyanígy bukhatsz is ha vársz vele. Amúgy ez a 150ezer nem olyan rossz ár, főleg ha összevetem pl a wizz Budapest-Tenerife áraival... Dehát nyáron utazni drága, na.

Előzmény: hinkli (339)
Duwa Creative Commons License 2019.03.17 -1 0 340
Szia!
Úgy látom Bécsből szeretnél repülni. Mostanában sokszor jó áron vannak jegyek a két fő szigetre (Tenerife, Gran Canaria) Bécsből a fapadosokkal. Érdemes lehet úgy is tervezni hogy elrepülsz Tenerifere vagy Gran Canáriára aztán onnan tovább Binterrel vagy Canary fly-al. Én a Bintert szeretem. Picit drágábbak de van angol honlapjuk.

Ez csak egy plusz tervezési lehetőség! Illetve az én tapasztalatom szerint nagyon ritka hogy főszezonra csökkenjenek a jegyárak így március közepe után.
Előzmény: hinkli (339)
hinkli Creative Commons License 2019.03.15 0 0 339

Sziasztok! 

 

Ha jól láttam nyári idoszakban már csak egyetlen közvetlen járat maradt, az Austria Airlines. Segítsetek kérlek, mennyivel előtte érdemes a repjegyet megvenni? Juliusban mennénk, jelenleg 152eFt/fő-de jön ki oda-vissza. Érdemes várni szerintetek, lesz ez olcsóbb főszezonban?

 

atszallassal nem nagyon szeretnénk menni, mert úgy láttam 2,5 óra lenne a várakozás pluszban Madridban. A transzfer zónát meg nem lehet ez idő alatt elhagyni...

Sági78 Creative Commons License 2019.02.27 -2 0 338

Sziasztok!  Eladó 3 db Wizz Budapest-Fuerteventura retúr repjegy

2019.03.10. 15:35 - 2019.03.17. 20.20

1 db 20 kg  +1 db 10 kg poggyász van hozzá

ár: 40.000,- Ft/db+átírás

 simandyagi@freemail.hu

Szilvi&Boti Creative Commons License 2019.02.22 -2 0 337
Nagyon szépen köszönjük!🙂
Előzmény: 06peti16 (336)
06peti16 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 336

Én imádtam azt a környéket, főleg Sotavento lagúnáit. Mi Corralejoból jártunk oda, de Cofeteig az egész szigetet bejártuk így. Ez persze autó nélkül nehezen kivitelezhető, úgyh azt mindenképp béreljetek. Arra a két hétre az autoreisen oldalán már 200 euróért vannak, nem pénz érte, ahhoz képest máshol mennyire elvannak szállva az árakkal autóbérlés terén. :)

Előzmény: Szilvi&Boti (335)
Szilvi&Boti Creative Commons License 2019.01.17 -2 0 335

Sziasztok!

Costa Calmárol mi a véleményetek?

Minden érdekel 🙂

Március 3-17 nyaralunk a szigeten.

Ha valaki bérel autót szívesen csalatkoznánk (2fő)

Természetesen beszállunk a költségekbe.

 

 

iphone Creative Commons License 2019.01.07 0 0 334

morro jable , déli part kevésbé szeles mint észak pl cooralejo

Előzmény: similis (333)
similis Creative Commons License 2019.01.03 0 0 333

Fuerteventurán van olyan hely mint pl Gran Canarián Maspalomas, ahova nyaralni érdemesebb menni (főleg így télen) és több napsütés van, vagy ott mindegy melyik részére megyek a szigetnek?

dodive Creative Commons License 2018.12.19 0 0 332

Bécsből a Lauda csak a téli szezonban, március végéig repüli az összes Kanárit !!

Előzmény: K.Töhötöm (331)
K.Töhötöm Creative Commons License 2018.12.19 0 0 331

Bécsből továbbra is repül Fuerteventurára a Laudamotion (szombatonként) és a Eurowings (H,P) + Austrian, utóbbi persze kicsit drágábban.

Előzmény: Paci90 (329)
gemike7 Creative Commons License 2018.12.19 0 0 330

Szia !

 

A Wizz-nél csak márciusig tudsz foglalni utána ,megszűnik a közvetlen járat. Átszállással tudsz menni.Ryan-nel. Vagy Ryan-nel GC és onnan komppal. 

 

üdv

gémi 

Előzmény: Paci90 (329)
Paci90 Creative Commons License 2018.12.18 -1 1 329

Sziasztok ! 2019 nyarán (július közepe kb.) szeretnénk Fuerteventurára utazni és érdeklődni szeretnék,hogy nem tudjátok esetleg hogy a Wizzair vagy a Ryanair mikortól árulja a repülőjegyeket ? Egyelőre csak március végig vannak jegyek. Körülbelül milyen áron szoktak lenni a repülőjegyek ?

Köszönöm a segítséget ! 

1nagymamam2 Creative Commons License 2018.12.16 0 0 328

Csak most néztem, nyolckor hivlak

Előzmény: eva.evi (327)
eva.evi Creative Commons License 2018.12.15 0 0 327

minden képpen az indulásod előtt.

 

Előzmény: nézzlásskérdezz (325)
eva.evi Creative Commons License 2018.12.15 0 0 326

Szia! Szeretnék veled beszélni az én számom 06303750793 , vagy légyszi add meg az elérhetőségedet. köszönöm.

 

Előzmény: nézzlásskérdezz (324)
nézzlásskérdezz Creative Commons License 2018.12.12 0 0 325

Bocsánat Caleta de Fuste....

Előzmény: eva.evi (323)
nézzlásskérdezz Creative Commons License 2018.12.12 -1 0 324

Szia! Én ott leszek dec 16-án este ( Wizzair) és dec. 23-a között. Castelo de Fuste a szálloda helye. Nem bérelek autót, tömegközlekedem.

Előzmény: eva.evi (323)
eva.evi Creative Commons License 2018.12.11 -2 0 323

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki karácsony előtt utazik e Fuerteventurára.

pi-zo Creative Commons License 2018.11.28 0 0 322

Sziasztok, megy esetleg szilveszterre a H10 Tindaya hotelbe?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!