Keresés

Részletes keresés

Mungo Creative Commons License 2020.02.05 0 0 669

...a kálcium klorid az konkrétan mészkő.

A hozzánemértés, a tudatlanság magabiztossága tényleg az egekbe emeli a hülyeséget.
Csak szólok, hogy a mészkő kb 90%-ban kalcium karbonát, köze sincs a kalciumkloridhoz.
De azért nyugodtan desztilláld a vizet, kár lenne beléd az ilyen csúf méreg...

Előzmény: Zsolti 1968 (665)
Elminster Aumar Creative Commons License 2020.02.05 0 0 668

"Senkié sem tudja normálisan feldolgozni a szervetlen ásványi anyagot,"

 

Hát pedig de.

Az olyan nyomelemek, mint a lítium, nátrium, kalcium, jód, klór stb. az esetek többségében IONOSAN kerül be a szervezetbe különféle oldatokban. (Igen: a gyümölcs és zöldség esetén is főként a víztartalmában oldva veszed fel.)

 

"a kálcium klorid az konkrétan mészkő."

 

A kalcium klorid, az konkrétan sinjarit, egy olyan ritka ásvány, hogy nekem is a wikipédián kellett előkeresnem.

A mészkő az kalcium-karbonát, és mint írtam: a csontod egyik alkotó ásványa.

 

 

Az a te nagy bajod, hogy semmit sem tudsz kémiából, csak valami áltudományos forrásból tájékozódva messziről rajongva csodálod a "szerves" anyagokat, hogy azok milyen természetesek. Könyörgöm! A hegyből kibányászott konyhasót eszed.

Előzmény: Zsolti 1968 (665)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 667

"A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában."

 

Fantasztikus! Hasznàljàk mint tàplàlék kiegészitot ezeket?

Előzmény: Zsolti 1968 (666)
Zsolti 1968 Creative Commons License 2020.02.05 0 2 666

 

Mi a különbség szerves, és a szervetlen ásványi anyagok között ?

Ásványi anyagokból megkülönbözettünk SZERVES, ill. SZERVTLEN kötésűeket. Mivel az emberi test szerves, így a szervetlen, halott, előállított ásványokat csak minimálisan vagy egyáltalán nem tudja hasznosítani. Ezeket a bevitt anyagokat testünk idegenként kezeli és próbál tőlük mihamarabb megszabadulni. Szerencsésebb esetben kiüríti a külvilágba, vagy súlyosabb esetekben lerakódásokat okoz. Ezért mielőtt bármiféle táplálék kiegészítőt vásárolunk, mindig tájékozódjunk arról, ahogy az számunkra milyen arányban fog hasznosulni.
A cseppkőbarlangokban megcsodáljuk a lerakodott ásványi anyagokat, de ez a lerakódás az ereinkben, hogy néz ki? 
A szervetlen vagy szintetikus ásványi anyagok lerakódhatnak az érrendszerünkben, ami különböző betegségekhez vezethet.
Szintetikus, vegyipari módszerekkel készült a természetben előforduló formától eltérő vagy ott meg sem található, teljes mértékben mesterséges anyag, amelyet szabadalmaztatni lehet. 
Wasserwesen Mensch“ in „Trinkwasser“ von Dr. med. Alois Riedler, ISBN 3-85068-552-7., Hrsg. F Heininger“Az élelmiszerekkel, italokkal bevitt túlzott mennyiségű szervetlen sók és fémek különösen leterhelik vesénket, és hosszútávon el is dugíthatják a veseereinket. Ennek következtében csökken vesénk kiválasztó ereje, és szervezetünk „túlásványosodik”. Ezzel párhuzamosan megnövekszik vérünk pH-értéke, valamint csökken az Rho – azaz az ellenállási – értéke. Ilyen állapotban szervezetünkben könnyen felléphetnek az érrendszeri megbetegedések, és a rák, az öregedés folyamata is felgyorsulhat."
A természetben előforduló szerves vegyületek csak élő szervezetek képesek előállítani. Ezeknek a nővények legfontosabb elsődleges forrásai, az állati életformák ezt használják fel testük felépítéséhez. A növények a napfény energiájának felhasználásával, a talajból a gyökéren keresztül felszívott szervetlen anyagokból és a levélen keresztül a levegőből felvett szintén szervetlen széndioxidból képesek szerves anyagokat szintetizálni. ( Fotoszintézis)
A növények természetes szerves formában tartalmazzák az elemeket. Az emberi, állati és növényi sejtek az effajta ásványi anyagokat tudják leginkább befogadni; a felszívódásuk több mint 98%-os mértékű!Összehasonlításképpen: például a magnéziumot és kalciumot tartalmazó, őrölt dolomitból a szervetlen kötésű ásványi anyagoknak csupán a 4-5%-a épül be a szervezetbe. Láthatjuk tehát, hogy a növényekből származó, szerves ásványi anyagok felszívódása a legmagasabb mértékű. Meg kell továbbá említenünk, hogy a szerves ásványok növelik a vitaminok és további, az ember létfenntartásához nélkülözhetetlen anyagok felhasználhatóságát a szervezetben. Szerves ásványi anyagok segítenek fenntartani a szervezet tökéletes bioelektromos egyensúlyát, amely a jó egészség és a hosszú élet alapja. További előny, hogy az ásványi anyagok és a nyomelemek fokozzák a vitaminok felszívódását, javítják az enzimek működését a szervezetben. Enzimek kizárólag a szerves formájú ásványok és nyomelemek jelenlétében képesek képződni és hatást kifejteni a szervezetünkben. A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában, melyek nemcsak, mint a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák tűnnek ki, hanem a sejtek energiatermelését is serkentik és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak. A huminanyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek (növény-tőzeg-lignit-barnaszén-feketeszén-gyémánt). A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy a világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása Magyarországon található.

Zsolti 1968 Creative Commons License 2020.02.05 0 2 665

Senkié sem tudja normálisan feldolgozni a szervetlen ásványi anyagot,a kálcium klorid az konkrétan mészkő.

Ha a szervezet fel tudná dolgozni, akkor ehetnénk termőföldet.😀

Előzmény: 55judit (660)
jogértelmező Creative Commons License 2020.02.05 0 0 664

" Az én szervezetem csak a szerves kötésű kalciumot tudja hasznosítani, "

 

Ezt hogy sikerült kimutatni? Hogy állsz az oxigénnel? 

Előzmény: 55judit (660)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 663

Ráadásul aki nem is hirdeti csak a saját tapasztalatáról és meggyőződéséről beszél egy fórumon, anélkül hogy másokat leszólna mint itt némelyik fórumtárs, az pláne nem etikátlan.

De van megoldás arra ha valakinek nem tetszenek a bejegyzések. Nem kell olvasni. A nem tetsző bejegyzésekhez meg hozzászólni pláne nem kötelező.

Előzmény: Törölt nick (662)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 1 662

Ha olyasmit hirdetsz amiben te magad is hiszel miért ne lenne etikus? Ha azonban te nem hiszed amit hirdetsz de màsokat kulonbozo elonyok érdekében igy akarsz megtéveszteni az màr nem etikus. Esetleg lehet hogy nincs igazad, vagy nem teljes mértékben....

Előzmény: japipapi (661)
japipapi Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 661

Ez a desztillált víz folyamatos lőtyölése nem más, mint placebó hatás. Álgyógyszerként issza. Azután idő után kapkodja (majd) a  bogyókat, nevezetesen kálciumot, magnéziumot  stb. A desztilláskor látja az üledéket, kosznak értelmezi, pedig az ne. Más, mint kicsapódott ásvány anyagok elegye.  Hiányos kémiai tudás. Vajon a tejet, bort, 

sört fogyasztják? A butaság nem törvénytelen, de az ostobaság híresztelése azért enyhén szólva, minimum nem etikus.

 

55judit Creative Commons License 2020.02.05 -1 2 660

Az én szervezetem csak a szerves kötésű kalciumot tudja hasznosítani, amihez zöldségből és gyümölcsből lehet hozzájutni. A vízben lévő kalcium szervetlen, teljes mértékben haszontalan és káros. nem hiába hívják fel a figyelmet arra, hogy aki ásványvizet iszik, a lehető legkevesebb ásványi anyag tartalmút válassza. Csak azért engedélyezett ezek fogyasztása, mert közvetlen életveszélyt nem jelentenek. Aminek hosszútávú az egészségkárosítása, az engedélyezett mindenből. Az élelmiszerekből is.

Előzmény: Elminster Aumar (655)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 659

Tapasztalatból mondhatom, igazad van. A kávéfőző, teafőző nem lesz vízköves, és a főzőedények is ragyognak. :)

Előzmény: Törölt nick (657)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 658

Attól függ, mi célból desztillálnak. Én azt nem tudom hogy a benzol származékok mennyire egészségkárosítóak, a szénszűrő ezeket kiszűri. Ahol én vettem a készüléket és a tartalék szénszűrőt, most nincs készleten. Bár nekem erre az évre megvan, de ha nem tudom majd beszerezni, lehet hogy én is desztillálok anélkül.

Előzmény: Törölt nick (654)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 1 657

Annàl jobb....Remélem igazad van. En azért szeretem a desztillàlt vizet. Probàlj egyszer kàvét vagy teàt csinàlni vele. Sokkal jobb.

Előzmény: Elminster Aumar (655)
japipapi Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 656

.... és azon gondolkodtál, miért iszik ebből abnormális mértékben? Nem lehetséges, hogy akár só vagy egyéb vízben oldott ásványi anyag hiánya van? 5-6 liter naponta szerintem degeneráció. 

Előzmény: Zsolti 1968 (644)
Elminster Aumar Creative Commons License 2020.02.05 -1 1 655

"Mikor ledesztillàlok egy liter vizet, meglepoen sok fehér csapadékot talàlok a desztillàlo készulék tartàlyànak aljàn...."

 

Az a fehér csapadék legnagyobbrészt kalcium- és magnézium-karbonát. Ebből állnak a csontjaid (részben). És igen: a vízben oldott kalciumot is hasznosítja a szervezet, úgyhogy jó ha benne van.

 

"Nyugtalanito elképzelni hogy mindezek egy része esetleg lerakodhat a vesékben."

 

Nem rakódik le.

A vesekő is akkor képződik, ha valamely vegyületből az oldhatósági koncentrációnál többet választ ki a vese. Aki elegendő folyadékot iszik, annál ilyen probléma nem fordulhat elő. Pláne a megivott csap- vagy ásványvízzel, amelyek oldottan tartalmazzák az vegyületeket, tehát jóval az oldhatósági koncentráció alatt.

Előzmény: Törölt nick (625)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 654

A laboratoriumok mikor vizet desztillàlnak àltalàban nincs szénszuro a készuléken...ezért is gondoltam hogy kevés jelentosége lehet. Hasonlo készulékkel mérem a viz tisztasàgàt.

 

Előzmény: 55judit (652)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 653

Ügyes fiú! Az enyémet úgy kell rugdosni a gép mellől hogy ne dolgozzon mindig, mozogjon többet. De legalább hatékony vagyok ezen a téren is, és elfogadja az egészséges ételeket is. A desztvizet ő is szívesen issza.

Előzmény: Zsolti 1968 (651)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 652

Igen, én is fontosnak tartom, és desztvízzel mosom el az edényeket. A fiam 5 l-es üveg demizsonokban hordja, én csak kancsókat használok. :) Az a deszt víz sem megy kárba amivel az üvegeket elmosom, azzal öntözöm a szobanövényeket.

Előzmény: Törölt nick (650)
Zsolti 1968 Creative Commons License 2020.02.05 0 1 651

Igen gyúr és küzdősportot űz, és hát majd 2 méter illetve 108 kiló.

Mindig sokat ivott, a körzeti egyszer el is küldte vérvizsgálatra mert aggódott, hogy cukros esetleg.

Szerencsére minden lelet rendben volt.Ehhez mérten étkezik is, na az ami nem kevés!😀

köszönöm a jókívánságokat, Nektek is jó egészséget kívánok !

 

Előzmény: 55judit (646)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 650

Figyelembe véve hogy màr az eredeti csapvizben se lehet sok benzol szàrmazék, akkor desztillàlàs utàn én ugy tekintem elenyészo mértéku lehet a jelenléte ha van még benne egyàltalàn... Ellenben fontosnak tartom elobb desztillàlt vizzel kiobliteni a tàrolàsra szànt uvegeket amibe majd beletoltom a vizet.

Előzmény: 55judit (648)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 649

Én tudom. Régebben lefotóztam, és megmutattam itt a fórumban is. Undorító. Rossz belegondolni hogy évtizedeken át 2 nap alatt megittam annyi szemetet a tisztának gondolt vízzel, mint amennyi most a 3.8 l vizemből kiszűrök. És az nem csak vízkő.

Előzmény: Törölt nick (647)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 648

Feltétlen jobb mint a csapvíz, de én azt olvastam hogy olyan anyagokat kiszűr a szénszűrő, ami desztilláláskor még benne marad a vízben. Pl. a benzolszármazékok. Erről mit tudsz? Azt hiszem az én készülékem tájékoztatójában volt erről szó.

Előzmény: Törölt nick (645)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 647

Igazad van nem egy liter 4 literes az enyém...de literes uvegekbe toltom. 4 liter vizben félelmetes mennyi vizko tud lenni...

Előzmény: 55judit (642)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 646

Azta! Tán sportoló a gyermek? Vagy nagy melegben dolgozik? Az én fiam 2 l-t iszik naponta, én kb 1.5-2-t. Régebben terveztem hogy a desztvíz kúrát megcsinálom, de még mindig nem tudok ahhoz elég vizet inni. Fiad többet megiszik mint a kúrához kell. Jó egészséget kívánok neki! Persze neked is. :)

Előzmény: Zsolti 1968 (644)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 645

Hosszas gondolkodàs utàn ugy dontottem inkàbb nem hasznàlom a szénszurot...Van egy kis méroeszkozom amivel mérem a ppm-et és csak maximum 1-2 amit megengedek. 1-2 részecske a millioban elfogadhato szerintem.

Előzmény: 55judit (643)
Zsolti 1968 Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 644

Nagyüzemben kell desztillálnom, mert csak a fiam 5-6 litert megiszik egy nap.😀

Előzmény: 55judit (638)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 643

Hol veszed a szénszűrőt bele és milyen időközönként cseréled?

Előzmény: Törölt nick (640)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 642

Lényegtelen minek nevezzük, fő hogy az a sok szutyak ami a desztilláló alján marad, nem kerül a szervezetünkbe. Anélkül is van sok szemét amit nem tudunk kivédeni, legalább ennyivel kevesebb. Szerintem nincs ember, aki azt kikanalazná és jóízűen elfogyasztaná. Vagy mégis? :) Egyébként miért csak 1 litert desztillálsz egyszerre? 3.8 l víz fér bele.

Előzmény: Törölt nick (621)
55judit Creative Commons License 2020.02.05 0 0 641

Az enyém is ilyen, csak a szénszűrő tartója fehér műanyag. A tied mintha fém lenne, de nincs jelentősége. :)

Enyém is nagyon jó.

Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 640

En ezt hasznàlom.Nagyon jol mukodik évek ota...

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!