Érdekel , hogy hatnak rátok a reklámok aTv Óriásplakát stb. Pont azért veszel meg egy terméket mert jó a reklámja vagy azért nem mert hülye a reklám.Hogy reagálsz a reklám özönre , mit hiszel el belőle.Megveszel e valamit csak azért mert kedvesen mosolyog az eladó.Illetve mlm ben a "baráti" ajánlásokra hogy reagálsz.. STB.
És mi van azokkal a reklámokkal, melyek főként a gyerekeket akarják meghódítani? Vagy éppen a felnőttekből kihozni a gyereket aranyos (vagy annak gondolt) figurákkal?
Nekem mint laikusnak (nem vagyok pszichológus) az a logikus, hogy a gyereken keresztül egyenes az út a szülőhöz, szóval ha a gyerek valami nagyon cuki, nagyon aranyos dolgot lát akkor arra igényt fog tartani.
Nem is nagyon tudom mit hozhatnék fel példának, de talán a különböző étteremláncok figurái biztosan sok családos embert vonzanak (pl: Meki bohóca, csak hogy a gyerek már kellően fiatalon koszorúér szűkületet és magas koleszterinszintet kapjon az életben való induláshoz).
Rengeteg tehetséges és jó kiállású honos polgárra lehet nem figyelnek fel.
Azért ne feletjsük el, hogy reklámról van szó.
Én nem fektetnék akkora hangsúlyt az indiai emberkére, ugyan úgy lehetne bármilyen más, de ha azt vesszük hogy Indiában elég nehéz érvényesülni ilyen szinten, elég nagy a szegénység arrafele.
Érdekes mert számomra az általad felsorolt elemek, taszító érzést váltanak ki belőlem, másrészt mert olyan szintű kulturálatlanság árad belőlük, valamint pont olyan kiemelt helyet kapnak amit rengeteg tehetséges és jó kiállású honos polgár nem kap meg.
A Budapest Bank próbálkozását még nem értékelném mert egyenlőre nem tudom hová tenni. Vagy tényleg komolyan gondolják ezt a külföldi nézőpontot, vagy inkább a humorfaktort akarják hangsúlyozni, de akor meg merész lépés tekintve, hogy egy banki konstrukció komplexebb dolog annál, minthogy Győzike szintre sülyesszék le.
Én már elvből nem szoktam bekapcsolni a TV-t, inkább az interneten szoktam információkat gyűjteni, tájékozódni.
Egyszerűen nem vagyok kíváncsi az ott futó reklám hadjáratnak, az internet se jobb de itt legalább el tudom határolni magamat ezektől vagy csak nem figyelek rájuk.
Nem tudom jelenleg milyen bankok milyen reklámokkal sokkolják a népet, de én az interneten akadtam össze a Budapest Bank reklámára, és nekem tetszik hogy megpróbálnak új módszerrel ügyfeleket szerezni, ez valamivel humánusabb mint egy 110 perces film közé bevágni reklámokat.
Ha bankot váltanék, most ezzel lehet hogy sikerülne nekik megnyerniük mint ügyfelet, ugyan nem áll szándékomban váltani de mindenképpen jó hogy valamiféle javulást látni a marketing világában.
A legnagyobb baj meg az, hogy ahogy az új karaktereket elnézem azok is pont ugyanilyen megosztó személyiségek, különösen az Indiai srác, tekintve, hogy indiai, és még angolul és elég érdekesen beszél, így aztán a nagymagyarok egész biztosan bele fognak majd kötni figyeld meg :S
Szerintem epdig Abszolute Ő a legjobb fej, hisz pont ettől az érdekes kiejtéstől lesz olyan vicces az egész karakter még ha valami jó poénokat is írnak rá ezerszer jobb elsz mint Emese valaha is volt!!!
Szerintem az volt a probléma, hogy Emese megosztotta az embereket. Voltak akik csípték, meg voltak akik nem (talán utóbbiak voltak túlsúlyban a végefelé). Így nem csoda, hogy új alternatíva után kellett nézni. Bár most nekik szerintem kicsit másabb szerep jut majd, hiszen az ígéret szerint amolyan "nagykövet" lesz a szavazás nyertese, aki az ügyfelek és a bank közötti kommunikációért lesz felelős.
Kíváncsi vagyok arra, hogy a Budapest Bank mit fog kihozni ebből a reklámból...szerintem ez a reklám csak előkészít egy másikat...az nem lehet? És mi lehet az oka annak, hogy a jól bevált Emesét leváltották? Ő már egy olyan figura volt, akire ha csak ránéztél, akkor is a Budapest Bank jutott az eszedbe...és gondolom a reklám célja ez. Hiába szerették, vagy utálták Emesét, mindenki azonnal tudta, hogy melyik Bankot reklámozza, és ezzel gondolom a reklám elérte célját. Ennek ellenére most én is nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit akarnak ebből a szavazós reklámból kihozni. Várom, hogy ki nyeri a szavazást, és mi lesz a reklám folytatása...Akár még fogadásokat is lehet rá kötni, hogy visszahozzák e Emesét???? :) :) :)
azok a reklámok, amelyek erőltetettek belőlem pont az ellenkezőjét váltják ki a kívánt hatásnak. Amik erőltetik, hogy miért vedd meg azt az adott terméket, számomra taszítólag hatnak. Nagyon sok a kicsinyes, gagyi reklám. Meg, amikor egymást utánozzák. A hüvelygomba most megjelent a prosztata problémás filmekben.
Mondjuk egy ilyen reklám, ami tagadja a télapó létezését, tényleg nincs jó hatással a gyerekekre. Minden gyermek abban a tudatban cseperedik, hogy a télapó létezik, s azt ne egy reklámból tudják meg, hogy nem így van.
Én a vicces reklámokat szeretem nagyon. Nekem például a Budapest Bank Emeséje az volt. Még a tizedik levetítés után is. Meg az is jó, amikor egy történetként, mindig új filmet adnak, a fő vonal pedig marad. Ilyen volt a már említett Emesés is, illetve a Sport szelet a néger pasival.
Végülis ilyen az aldis fickó is, de tőle idegbajt kapok.....
Nagyon újat hozott a Budapest Bank ezzel a szavazással. Nem emlékszem, hogy valaha is belevonták volna a nézőket valamilyen reklámba.
Még annyit hozzá: akkor én sem nézhetek tévét este 8-ig?
Mert olyan elképzelhetetlen, hogy pl a paprika tévén nézem a főzőműsort vagy a Spektrumon valami természetfilmet, a csemeték ki-be járkálnak, közben meg elindul a reklámblokk?
Nem pelenkás 2 évesről van szó, hanem 5-9 évesekről.Akik azért mesét már néznek.
(azt nem tudom, hogy gyerekcsatornákon megy-e a reklám, mert olyat nem nézek)
Gyerekműsor előtt igen.
Mindegy amúgy, fölösleges a vita. Neked valószínűleg nincs gyereked, nekem van, nálam - nálunk (mert más szülővel is beszélgettem erről) ez kihúzta a gyufát.
Engem speciel a Mohamedes karikatúrák nem izgattak, de van olyan akit zavart. Engem meg ez a reklám zavar, azért írtam hogy a készítői érzéketlenek voltak, mert egy csoportra nagyívben tettek.
Ti nézhetitek a cuki kis hörcsögöket és lehet utána menni vásárolni az Auchanba, én meg elkapcsolok a tetves kis görényekről és be nem teszem oda a lábam.
Nézd, a legtöbb műsoron úgyis ott van, hogy 12 éven aluliaknak szülői felügyelettel, szóval ennyi erővel tévét sem nagyon kéne nézniük (azt nem tudom, hogy gyerekcsatornákon megy-e a reklám, mert olyat nem nézek), aki meg már elmúlt 12 az rég tudja, hogy nincs Mikulás meg Jézuska - legalábbis abban a formában, ahogy kiskorunkban beadták nekünk nincs, a többi meg már vallási meggyőződés kérdése. Én anno kiskoromban tök magamtól jöttem rá erre, már gyanítottam a dolgot, aztán karácsonykor végül sikerült kisakkoznom, hogy szüleimnek nincs alibije a karácsonyfaállítás idejére :D (mi gyerekek mindig nagyszülőkhöz voltunk elrakva addig) De semmilyen megrázkódtatást nem okozott a dolog, sőt örültem, hogy ilyen jól lebuktattam őket :P (kb 5-6 éves lehettem akkor) A XXI.században meg már főleg nem lehet egy reklámot vádolni ilyenekért, ha nem a reklámból, hát majd az aktuális ovis nagyokostól megtudja, ott mindig van olyan gyerek, aki már mindent tud ;)
Erre mit mondjak, nem baj az ha a gyerek sokáig hisz az ilyesmiben, sokszor én is őszintén szeretnék hinni benne és elhinni hogy létezik, csak az ugye nem úgy működik... :S
Nem igazán értem miért mondod, hoyg egy tapló ember csinálhatja :S Szerintem vicces és a kisgyerek meg nem azt nézi mit mondd hanem hogy jópofa .) Az meg tagadhatatlan :)
A gyerek-szülő kapcsolat lerontására hivatkozva tiltották be Oroszországban azt a reklámot, amely tagadta a Télapó létezését. Az indoklás szerint a hirdetés azt sugallta a gyerekeknek, hogy szüleik hazudnak nekik.
Az orosz kormány betiltott egy televíziós reklámot, mivel az tagadta a Télapó létezését - írta a BBC. Az Eto elektronikus termékeket árusító üzletlánc hirdetése azt állította, hogy a Télapó nincs is.
A betiltás indoklása az volt, hogy a reklám megszegte azt a szabályt, miszerint a hirdetők nem hitelteleníthetik el a szülőket és tanárokat.
Márpedig a reklám azzal, hogy azt mondta, a Télapó nincsen, azt sugallta, hogy a szülők nem mondják el az igazságot, s ezzel a hirdetés aláásta a gyerekek szüleikbe vetett bizalmát - érveltek a betiltás mellett.
"A hirdetés rontja a szülő-gyerek kapcsolatot"- mondta az intézkedő szerv, a monopóliumellenes szolgálat igazgatóhelyettese, Andrej Kasevarov. A hirdető azzal védekezett, hogy a reklámot felnőtteknek szánták.
szerintem ezen nem ront többet a reklám, mint néhány tapintatlan rokon)
Nálunk pedig sikerült.
Egyébként a másodikos lányom és a barátnőm harmadikos kislánya is simán hisz még a Télapóban, fogtündérben, húsvéti nyusziban. Az Auchan reklámja nekem mindig azt juttatja az eszembe, hogy a kitalálója (ennek a szövegnek) egy tapintatlan tuskó paraszt. Evvan, ugyanaz a reklám mindenkiből mást hoz ki. Van akinek tetszik, nálam a bicskát nyitogatja.
Szerintem az, hogy egy reklámban mit mond egy animált állatka az nincs akkora hatással a gyerekek tudatára, legalábbi sközvetlenül, mint mikor a szüleik elmesélik nekik a karácsonyi és más ünnepi szokásokat, meséket. Az szól gyereknyelven, az fogja meg, az motiválja. A gyerek el is akarja hinni, hogy ha jó lesz, akkor kap ajándékot. Szerintem ha meg is érti, hogy azajándékok az auchanból vannak, akkor is megfér egymás mellett a két tudás a fejében. 3-4-5 éveseknél szerintem még egészen biztosan. Ha meg valóban felmerül benne a kétség, simán lehet azt mondani, hogy az anyukák és az apukák segítenek a Mikulásnak, karácsonykor a Jézusknak, mert nem győzi egyedül. Az iskoláskorúak meg szerintem egyre többet tudnak a világról, a törvényszerűségeiről, fizikai törvényeiről, így szinte szükségszerű, hogy rájöjjenek (akár maguktól, akár egy kis ráhatással), hogy olyan nem létezhet valójában, hogy a nagy pocakos bácsi szánon hordja az ajándékokat, vagy a Kisjézus egymaga egy éjjel megajándékozza az összes gyereket és felnőttet.
Sajnos ilyen világban élünk, erről szól, a reklám valóban a gazdaság mozgatórugója, egyszerűen kikerülhetetlen, mert ha a tévét nem is nézi a gyerek, a kirakatok, az utcán az óriásplakátok, metróreklámok, a busz oldalán a ragacsok, mind nyomatják a reklámokat. De ezek a gyerekek ebbe a világba nőnek bele és nagyon jól alkalmazkodnak is hozzá. Szomorú vagy nem, de ez van, nem tehetünk ellene semmit, talán csak annyit, hogy az ünnepeinket, hagyományainkat átadjuk a gyerekeinknek (szerintem ezen nem ront többet a reklám, mint néhány tapintatlan rokon) és megteremtjük azt a hangulatot az ünnep számára, ami megadja a varázst.
Nem arra gondoltam, hogy kiket céloznak meg, hanem az, hogy mi hangzott el a kis - nekem már csak azok maradnak - patkányok szájából. Innentől kezdve bármikor meglátom őket, már bármit csinálhatnak, utálom őket.
Olyan, mintha az ember hitébe gázoltak volna bele és még bele is törölték volna a sáros csizmájukat, majd megfordulva még vissza is köpnének. Tisztára mintha az angyalkát játszó pudingot evő csajok mellett megjelennének és közölnék: ez mekkora baromság, nincs isten, nincs mennyország. Ez egy nem vallásost nem érdekel, de sok embert bánthat.
Ott egy rakás gyerek aki írja a levelet (nem kis erőfeszítéssel!!!) a Télapónak/Jézuskának/karácsonyi angyalkának/húsvéti nyuszinak/fogtündérnek/stb, reménykedő pofikával várja a csodát, bújik oda anyjához-apjához és csillogó szemekkel kérdezgeti, erre jönnek a bolhás kis görények, és közlik, hogy minden az Auchanból van. Köszíííí!!!!!! Ilyenkor ha élnének, puszta kézzel tudnám kitekerni a nyakukat és mint Ozzy Osborne a fogaimmal harapnám le a fejüket. Aki ezt a mondatot leírta, akik ezt jóváhagyták, azoknak vagy nincs gyerekük, vagy csak szimplán szívtelenek.Lenne gyerekük, esküszöm odaállnék melléjük amikor sorban állnak a Télapó-ünnepélyen, a kicsinek fénylik a boldog pofikája, csillognak a szemei, áhitattal nézi miközben izgatottan jár az agya, hogy vajon melyik verset is mondja a Télapónak, és hogy igen, itt a TÉLAPÓ, a csodálatos, a fantasztikus, vajon hol van a szánja, hol vannak a rénszarvasok és kérdezné, hogy ugye tényleg tudnak repülni..... én meg közölném mellette álva: Ááá, ez csak a zugalkoholista Józsi a raktárból, aki a könyvelési osztályról a Micikét keféli az ebédszünetben és a szakállát is most ragasztotta fel a mosdóban.
ennek vannak írott és íratlan szabályai, amit hol betartanak, hol nem.
Sajnos itt jön elő a morális és erkölcsi kérdés, hogy mennyire lehet befolyásolni a fogyasztót.
Lehet vitatkozni, hogy melyik jó reklám, melyik igényes. De ennek vannak szakmai vonala is, amivel kevésbé törődünk szerintem. Mert vannak olyan fogások, amikre ösztönösen reagálsz és nem tudsz védekezni ellene (Slidersben volt olyan rész, hogy hipnotizált a tv.), pl a reklámok mindig hangosabbak, mint a filmek. Ösztönösen odafordulsz, hogy mi ez (még ha el is kapcsolsz, akkor is reagáltál rá).
Sajnos a gyerekeket könnyebb befolyásolni és vszínű ezért készülnek aminációs reklámok. Jó a nyuszisnál, amit itt láthatunk, az inkább az IT réteget akarja megfogni, hogy de szép a grafikája, meg bla. Lehet, hogy Te pont azért nem fogsz megvenni egy terméket, mert menő volt a reklámja, de hidd el sokan megveszik.
Ennek ellenére sajnos szükség van reklámokra, mert tényleg ez mozgatja a piacot, ez teremt munkát.
A hörcsögösre visszatérve szerintem egy teljesen elfogadható, aranyos reklám. Nem fogom megvédeni, de bizonyára te is sok reklámot látsz nap, mint nap. Borzasztó, hogy ezek mennyire sekélyes, mennyire igénytelen és mennyire alkalmatlanok a termék reklámozására.
Most mondjuk ez ne mvolt jogos, ez még mindíg jobb sok másiknál az tény hogy sajnos pont a gyerekeket célozza meg nem pedig a vásárló valóban pénzt kereső korosztályt akiket meg kéne és nem ezzel hanem a jó áraikkal vagy akcióikkal vagy valami hasonlóval ,de ha már reklámozni kell akkor inkább ilyen mint a Maggi cirkés borzadalomja ami után legszivesebben fejjel vernéd tönkre a TV-t... Ezt nem győzöm elégszer elmondani, örüljünk ezeknek is, midnennél van rosszabb ezek meg közelsem olyan idegesítőek mint társaik..
Én meg pont a két kis dagadt patkány tavaly karácsony előtt leadott reklámja miatt ("minden fa alatt lévő ajándékot az Auchanban vettek meg") nem vagyok hajlandó odamenni. Gondolom annak sincs pici gyereke, aki ezt kitalálta.
Arra is lehet gondolni,hogy szimplán kell valami amivel fenn marad a felszínen. Nyilván nem arra gondolok,hogy rosszul megy az Auchannak...hanem arra,hogy kellenek reklámok amivel az emberek tudatában tovább él,mint a többi hipermarket neve. Ha megnézzük a többi konkurenst: Tesco, Spar, Cora akkor ezek közül vajon melyiknek tér el legjobban a reklámja a többitől? Persze,hogy az Auchan. Mert ezzel a módszerrel elég sok mindent el lehet érni: ha reklámozni akarsz ne reklámozz. Nincs ezekben a kis videókban semmi konkrét amit el akarnának adni. Kivéve egy dolog! Az Auchan logó! Ha ezt sikerült eladniuk akkor mindent eladtak.
Igen, a gyerekek szeretik az állatkákat. 1. A gyerek felnőtt lesz, marad az Auchannál. 2. A gyerek a szülőket addig kérleli, míg nem mennek az Auchanba vásárolni. Aztán ha már voltak ott párszor, mert a gyerek kérte, akkor ott is maradnak megszokásból. A reklámok egyébként persze, hogy nem ennyire direkt módon működnek. Nem úgy megy, hogy 'de aranyos a hörcsög, menjünk az Auchanba!', hanem úgy, hogy a hörcsögökhöz az ember fejében hozzákapcsolódik az áruház, többnyire úgy, hogy észre sem veszi az illető. Csak szimplán oda jár vásárolni.
Egyedire sikeredett a reklám, mert más reklámokban nem látunk hörcsögöket. Vagyis ilyeneket nem. Illetve mindegyik rész meg van áldva jó sztorival, és a párbeszédek is nagyon jók. Igazából inkább azoknak köszönhető az, hogy viccesek ezek a kisfilmek. Nem keretbe van foglalva, szerintem szimplán ezeket a rágcsálókat választották reklámarcnak, úgy, mint a Tomi kristály a rókát, vagy a Chappi azt a bizonyos fajta kutyát. Az oké, hogy meg akarják szerettetni magukat, de ezeket az állatkákat max. a gyerekek szeretik. A felnőttek nem pont ezért fognak ott vásárolni, mert aranyos a reklámfigurájuk. Vagyis én nem ez alapján döntök :)
A reklámok alapvetően arra építenek, hogy a terméküket társítják egy jó tulajdonsághoz, vagy valami hétköznapi dologhoz, vagy akár egy kedves kis állathoz. Így mikor megjelenik vagy eszünkbe jut az egyik, azonnal beugrik róla a reklámozott termék.
Az 50es években valóban kísérleteztek ingerküszöb alatt sugárzott reklámokkal, de valójában nem bizonyított ennek a hatása, továbbá túl manipulatív - szerencsére a reklámok is eléggé szabályozva vannak már, így nem lehet valótlant állítani a reklámban, megtéveszteni a nézőt.. - bár ismerünk olyan márkákat, akik még a hatalmas bírságok ellenére is bevállalják, hogy valótlant állítanak a termékükről, csak hogy rászoktassák a fogyasztókat.. - nem véletlen hogy lobbiznak is ellenük, ha kell.
Az Auchan indította útjára szerintem idén tavasszal valamikor a hörcsögös reklámfilmjeit. Szerintem elég egyedire sikeredett, nem nagyon találkoztam mostanában ennyire hosszú keretbe foglalt kampánnyal. Gondolom a céljuk az, hogy ne az áruházláncot szeresd meg elsősorban, hanem tudd valami kedveshez kapcsolni ami szerintem is sikerült is nekik Én bírom őket, bár jobban örülnék ha a macsek több lehetőséget kapna! :D