Ez rendben van, csak annyi a problémám, hogy akkor lesnem kell hogy mikor regenerál a gép és röviddel előtte hipót önteni a sótartályba. Merthogy a hipó egyébként nagyon gyorsan szeret lebomlani, főleg nyitott térben. Ezért lenne jó valami leírás https://www.vizlagyitokeszulek.hu/-GYAF-BIO-PLUS-gyantaagy-fertotlenito-egyseg-OKOS például erről a kütyüről, mert ha sikerül a géphez adoptálnom, akkor teljesen megoldott lesz a fertőtlenítése. De eddig sajnos sehonnan nem kaptam műszaki leírást.
> Ezért nézegettem ezt az elektrolízises fertőtlenítő kütyüt (ami az újabb gépekben állítólag benne van) mert ez a sóból csinál klórgázt, azzal fertőtlenít. -Magyarra lefordítva hipót csinál ? (Pont így gyártják, konyhasó elektrolízisével lúg és klór keletkezik, a klórt elnyeletik a nátrium-hidroxidban, kész a hipó.)
Elvileg bizonyos százalék alatt iható a hipós víz, de azt jól ki kell számítani. Kútnál én nem hezitálnék, jól megküldeném hipóval, aztán fél nap állás után hosszasan kiszivattyúznám. Úgy semmi kárt nem teszel sem a vízben, sem a kútban, és magadban sem.
Szia! Sem a víznek, sem a betétnek nincs színváltozása, csak a szag van.
Közben írtam a forgalmazónak, és ő is a hipót javasolta a sótartályba, ami nem kerül be a vízrendszerbe, mivel csak a regeneráláshoz használja a gép. Persze azért jó lenne ha nem nekem kellene hipózgatnom, ha egy kütyü helyettem elvégezné a fertőtlenítést.
Igaz, vehettem volna drágább készüléket ami elvégzi ezt is, de ennyi volt a keretem.
Az ivóvíz nálunk is lágyítatlan, csak egy szénszűrő van rajta. Az szagtalan, úgyhogy ezért gondoltam hogy a vízlágyítóban tenyészik valami algaféle. Nem tudom hogy honnan származik az itteni vezetékes víz, úgyhogy lehet annak is a hibája. A vízlágyító előtt is földes szaga volt időnként a víznek, de most dohos lett. Írtam a készülék gyártójának, azt írta vissza, hogy helyenként előfordul hasonló, használjak hipót. rendben hogy a sótartályba javasolta, de én egy kicsit bizalmatlan vagyok a hipóval, bár tudom hogy bizonyos mennyiségben ártalmatlan. Ezért nézegettem ezt az elektrolízises fertőtlenítő kütyüt (ami az újabb gépekben állítólag benne van) mert ez a sóból csinál klórgázt, azzal fertőtlenít. Csak azt nem tudom, hogy hogyan lehetne a gép vezérlésével összehozni. Mivel csak akkor kellene működnie, amikor regenerál.
Nálunk már három éve megy az Ecowater 500, épp most rendeltem meg a következő ilyet a családba. Szerintem régen rossz, ha a vízlágyító után dohos a víz, vagy az öblítőcsőnél zöldül...
Kristálytiszta a lefolyóba menő csőnél is a víz, illetve teljesen szagtalan a csapoknál is, és mindig is ilyen volt. Ivásra van külön lágyítatlan csap a konyhában, de a fürdőben csak lágyvíz van,
és semmi különbséget nem veszek észre fogmosáskor sem.
10-12 havonta szoktam fertőtleníteni a gyantaágyat a géphez ajánlott hidrogénperoxidos fertőtlenítővel. Hypóval meg klóros cuccokkal nem akarok kísérletezni.
A készülék gyári leírása szerint akár clorox is mehetne bele, de annyit biztosan megspórolok a són egy évben, hogy inkább megveszem az ajánlott fertőtlenítőszert.
Szia. Én évente egyszer öntök hypo-t a vízlágyítóba Ecowater, előtte lévő szűrőbe kb negyed évente amikor cserélem a betétet. Szokott látszódni rajta, hogy kezd zöldülni. Az öblítő cső ahol kimegy az átmosó víz az már eléggé zöld. A lágyított vizen nem érezni a dohos ízt de nem szoktam azt inni mert amúgy sincs jó íze. Nálam kút van azt szoktam inni viszont azon észrevettem hogy mostanában dohos íze van. Ha felforralom akkor elmúlik. Gondolkodom rajta, hogy kifertőtlenítem a kút vizét öntök bele megfelelő mennyiségű hypo-t de nem tudom utána lehet-e inni belőle....
3-4 hónapja megy egy Euro-Clear vízlágyítóm, viszont az utóbbi időben egyre dohosabb szagú a víz. Valahol olvastam, hogy ez az algásodás miatt lehet, ami nem veszélyes az egészségre, csak kellemetlen. Keresgéltem hogy van-e valami okosság a fertőtlenítésre és két dolgot találtam.
Az egyik a fertőtlenítő oldatos módszer, ami macerás és drága, a másik egy elektrolízises kütyü, ami a só klórját használja fertőtlenítésre.
Használ valaki ilyet? Be lehet szerelni vajon a Euro-Clear BS-K100/VR1 készülékhez is?
De ha valakinek van működő jó megoldása erre a problémára, akkor azt is szívesen veszem.
BWT 25l vizlagyito 5évig jól működött, de most azt vettem észre hogy nem fogy a só belőle és vizet sem látok benne.
Kijött a szerelő, szerinte minden rendben vele mindössze az volt a baj hogy 200ra volt állítva a keménység és beállította 420ra.
2-3 hét múlva eszembe jutott hogy ránézek mert minden gyorsan vizkovesesett. Tele volt vízzel és ugyanannyi só volt az aljában mint előtte. (Megmértem a lagyitott és a sima víz keménységét, ugyanaz volt. Szóval ez nem működik)
Nyomtam egy kézi regenerálást neki, most eltűnt a víz belőle és újra ott tartunk ahol az elején kezdtük. Áll benne a só és nem csinál semmit...
Központi vizlágyitó készülék beszerelését tervezzük így kértem 2 ajánlatot is ezzel kapcsolatban. Az egyik szaki a Bluesoft E100-as sorozatot ajánlotta, mig a másik a Brilliancy Basic Water System 25-öt. Melyik jobb megbízhatóbb hosszútávon? Utóbbi úgy láttam karbantartás mentes míg az elsőt évente kellene, igaz a szerelő szerint nem kell.
Szerintetek mi van a vízkeménység teszterben? (az egy flakonos csepegtetős verzió) Mert hogy arany árban mérik 5-8000ft a pár milliliter, és még meg is romlik egy idő után. Természetesen egyik gyártó sem tünteti fel az összetételét.
Pedig lehet hogy filléres dolog, csak jól le lehet húzni vele az embereket. Ja, és mivel helyben többnyire nincs, még a posta is lehúz mellé. :)
Vezetőképességről beszélünk, úgyhogy nem lesz tuti a számítás, közelítő értéket lehet csak tippelni. Itt a táblázatból leolvasható, hogy 30 Microsiemens/cm (μS/cm) ~ 1 Grains per Gallon Sodium Chloride (GpG)
Akinek van ilyen szarja, annak a tanácsát kérném. BlueSoft - K100/VR1
Úgy tűnik mégsem sikerült tökéletesen a beállítás, mivel csak mindössze 2m3-ig lágyít, utána fokozatosan csökken a lágyítás mértéke.
A víz nálunk 21NK keménységű, amivel elvileg ez a berendezés 4,5m3-t kellene hogy tudjon 5NK-ra lágyítani.
Sajnos beüzemelő, szervizes tőlem csak száz kilométerekre van, így a beállítás több mint egy százasban lett volna, ezért magam próbáltam meg, de valami nem jó. Szerintetek mit szúrtam el?
Mennyi víznek kell lennie a kabinetben amiben a só van?
Biztos, hogy ez víz keménységet mér? Akartam venni én is de nem találtam olyat ami így dirktbe tudná mérni. Csak a csepegtetős folyadékos módszer. A teljesen lágy víz egy idő után (több tíz év) kioldja a forrasztást ha rézzel van a víz vezeték úgy tudom. Ha ötrétegű roppantós hollandis csatlakozások vannak lehet nullás a víz.
BWT AQA Perla BIO 50 van, 15 nk°-ról 4 nk°-ra lágyít. 6m³ víz fogy havonta. Tavaly december elején lett beüzemelve. Nemrég küldött mailt, hogy kell bele só, még bőven volt az alján, kb 1,5 zsák ment bele, szerintem kibírta volna az évet, szóval 1 év 2 zsák só fogy. Nem nagyon foglalkozom vele, van, megy
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Igazából az ecowater és az euro-clear között vacilálok. Az euro-clearben az ára mellett tetszik, hogy a gyanta fertőtlenítést is automatikusan megcsinálja. Ez az ecowaternél mennyire macerás?