Nekem is ilyen van a B Vectrámon (minden mérete ugyanaz), csak nekem Vauxhall-os felni középpel.
Lehet rá tenni másfajta felnit, senki nem mondta hogy nem. Csak mindezt ésszel kellene csinálni, az a probléma, hogy sokan ész nélkül mindenféle más, nem az autóra való felnit felraknak, széles felnit szűk gumival, és így tovább.
Már az is furcsa, hogy ugyan abban a méretben sem lehet alá tenni más felnit. Mi van?! Oké, hogy ne legyen nagyobb, de még azonos coll-ban se legyen más felni alatta.
Nyílván nem hülyeség ha nem engedik csak úgy össze-vissza rakosgatni felniket az embert a kocsija alá. De sok esetben nem a 15" helyére 19" a szitu a cserében.
Igen sok gyári felni szép ezt elismerem. A G-nek meg nincs mert nem úgy álltak hozzá tervezéskor.
Én sem vágyom másmilyenre. Nekem így szép és tökéletes ez az autó. Ennél nagyobb felni és gumi a magyar utakon már az autó használhatóságát korlátozná. A gyári IDS+-os sport futómű is tökéletesen megfelel. Még soha fel se merült bennem hogy kidobja alóla és másikat rakjak.
Egy könnyűfém felnire is engedély kell, ha nagyobb mint a gyári, és rendszámlevétel a vége a sportfutóműnek is, mert úgyis kiszúrja a rendőr. De hogyan lehet megszerezni a papírt? Íme a példa. Tovább »
Bár még egész kellemes idő van, de azért lassan közeleg a tél.
Az alábbi kerekek pedig továbbra is eladóak.
Amit tartalmaz (képek a korábbi hsz-ban):
- gyári Opel 6,5x15" lemezfelni, ET33, 5x110 osztókör, 65mm-es középfurat
- Michelin Alpin A4 gumik, DOT 5112, egyenletesen koptak: 7,5mm profil mindegyiken. Összesen 17e km-t futott, kíméletes használat mellett. Nem fűrészfogas, nem félre kopott, széleken még szőrös. Minden szezon után gondosan elmosva, oldalfalak szilikonmentes gumiápolóval kezelve.
- gyári Opel Astra H 15" dísztárcsák, padkázási sérülésekkel (l. képek)
Emelon tokeletes es ha nagyon lassan forgatom.akkor is.semmi kotayanas minden jo.es mikor allok es meg a motor es akkor torom.a.kormanyt akkor kezdi.de meg akkor a kerek nem mozdult meg a kerek a talpadastol.de ha a kerek megmozdul akkor elall.
Nem tudom, a kormány-szögadónak van-e valami köze a szervóhoz, de az a panel szokott zavarokat okozni a kontakthibák miatt, hátha ez is onnan fakad. Bár fura, hogy emelőn meg nem csinálja.
Nekem sem volt még ilyen hibám. Pedig szintén 1.7-esem van 262e km-rel.
Ha álló helyzetben is remeg, akkor csak a szervo lehet. Talán a szervoszivattyú nem tud egyenletes nyomást előállítani valami matt. Ingadozik és azért remeg be. De ezt csak mint laikus gondolom...
Ha nem jár a motor és akkor is csinálja, akkor viszon a kormánymű mechanikájával valami nem százas, szerintem.
Koszi hogy te legalabb felfugyelzel ra.azt hittem itt senki se olvassa ezt a forumot.ha a mozgas az ugy kepzeld el hogy olyan masfel cennti.es ha a kocsi emelon van nem csinalja.nincs kotyanas semmi a kormanymuben.es fuggetlenul hogy allsz vagy mesz epp nyolcvannal.ha egy pontba kell megtartsd a kormany.akkor kezdi.himbalja az autot.es a fura az hogy az egyik baratome is pont ezt csinalja.azert gondolom betegseg lehet es hasznalatfuggo hiba.es ez a hiba jelenseg semmilyen kormanykazettas problemara nem hasonlit.a pumpa vezerlore gyanakszok.mert amikor igy csinalja akkor hallatszik hogy a pumpa all le es indul ujra.es ebbol van ez az egyenletes mozgas.de ha nagyon lassan forgatod vagy ha nagyon gyorsan tokeletes.
Szia! Olvasom egy jó ideje ezt a fórumot, sokat vissza is olvastam a korábbi hozzászólásokból, de nem rémlik, hogy valakinél ez a hiba jelentkezett volna. Talán ezért nem kapsz választ. De légy türelemmel, hátha valaki hallott már ilyenről.
Amúgy érdekelne ez a kormány mozgás, mégis, mekkora mértékű? Csak remegés, vagy centiket elfordul. Korábban nem jelentkezett a hiba egyáltalán?
Sziasztok.akkor nem tud senki semmilyen magyarazatot adni nekem erre a kormany problemara.szerintem.masnal is kellett ilyen eloforduljon.mert itt nalunk ketto van es mindketto ugyan ezt csinalja.szerintem ez alap betegseg lehet.de mitol csinalhatja?
30e -be bele fér álltalában. Kell egy kuplung kapcsoló is, de az a dizelben benne szokott lenni, vagy a kábel oda van készítve. Bajúszkapcsolóhoz nem kell kábelezni, ha jóltudom az a cim modulba megy. És kell a kódkártya a programozáshoz. Kovacsger
Kovacsgernek szolnék. Olyan az a kimaradás mintha a fordulat alacsony lenne 5-6 berántás és utána minden jó?
Nekem ki lett cserélve az első lambda szondám de ugyanúgy csinálja ezt és a check lámpa is ég. Ez valami gyári betegség lehet mert sokaktól hallottam ezt a problémát. Amíg csak ezt csinálja én nem foglalkozom vele de ha kellene akkor várom az instrukciókat.
Sziasztok. Van egy 2007 h astram 1.7 dizel.es a kormany kanyaritasnal oda vissza kezd mozogni.allo helyzetben is ha betorom es megtartom egy pontba elkezd magatol jobbra balra mozogni.kanyarba menet kozbe.is ugyan ez a jelenseg ha a kormanyt egy pontba meg kell tartsam.ha nagyon lassan vagy ha gyorsan tekerem tokeletesen mukodik.olaj volt cserelve a szervoba tester nem mutat semmit.egy ismerosomnek is van egy ilyen astraja es az is ezt csinalja.kb a km egyforma 280 ezer.mi lehet a baj?nagyon megkoszonnem ha mar valaki talalkozott egy ilyen jeleneseggel es megkaptak a bajat!valaszokat elore is koszonom.
Autóm (Astra H kombi) eladását követően megmaradt a téli kerék garnitúra (komplett, 4db).
Amit tartalmaz:
gyári Opel 6,5x15" lemezfelni, ET33, 5x110 osztókör, 65mm-es középfurat
Michelin Alpin A4 gumik, DOT 5112, egyenletesen koptak: 7,5mm profil mindegyiken. Összesen 17e km-t futott, kíméletes használat mellett. Nem fűrészfogas, nem félre kopott, széleken még szőrös. Minden szezon után gondosan elmosva, oldalfalak szilikonmentes gumiápolóval kezelve.
gyári Opel Astra H 15" dísztárcsák, padkázási sérülésekkel (l. képek)
Egyben eladó, irány ár: 80.000Ft/szett.
Ugyanitt Astra H kombi, integrált tetősínes verzióhoz való, zárható Cam G3 alu-profilos tetőcsomagtartó (75kg-vel terhelhető). Újszerű állpotban, összesen 3-szor volt felszerelve, kerékpárok szállítására. Eredeti számlát, dobozát, összes tartozékot adom hozzá.
Mivel univerzális, így a következő autókhoz is használható (60.110 / 61.110 oszlop):
Van egy 2007 -es H Astrám, és úgy tűnik, hogy nem jó az 1-es lambdaszonda az autómba. Az enyém bele lett rakva egy másik autóba, és abban is elő jött a hiba 200km után. Gyárilag B.0.S.C.H 0258006901 -es van benne, de nem találok ilyen cikkszámot sehol. Ti melyik B.0.S.C.H -t raknátok bele helyette?
A másik bajom az, hogy kis terhelésnél olyan, mintha kimaradna a gyújtás néha, de ha több gázt adok, akkor nem tapasztalható.
Egy Astra H 1.4 Twinportunk van.A hiba a következő.
Amikor beindítom, beindul magától a vészvillogó és a rádió.Külön ki kell kapcsolni a vészvillogót és a magnót.Összefügg a kettő?Mi lehet a hiba?Lehet, hogy csak valami beállítás?
Sziasztok egy H Astra tulajdonos vagyok. 1.4 benzin Z14XEP a motorkódom. A probléma a következő: a váltó kb 2 hete beszart, nem vette a sebességet. Amikor nagy nehéz elindultam vele 2-be mert abba hagyta hogy betegyem akkor utána a váltások többségében hagyott váltani de ha kivettem üresbe akkor az istennek se vette az 1-est. Mire a belvárosból haza értem megjavult..... Ezután kb 5 napra a párom alatt elment a kuplung, a pedál egyszerűen csak lötyögött. Az autót elvittem egy általam sikeres és jónak tartott szerelőhöz aki megállapította hogy az olaj kevés volt és szerinte azért bem működött a kinyomó csapágy hidraulikája. A tartàjomat feltöltötte és pár nyomásra jó lett a kuplung. Azóta a kuplung al semmi baja viszont nÉva néha ragad a váltó plusz a hátra menetnél rendszeres hígy kapar akárhogyan is akarom betenni.
Ha valakinek volt hasonló problémája és tudna segítséget nyújtani akkor azt szívesen fogadnának.
Benzineseknél ez elkerülhetetlen, mert a hideg felületeken kicsapódik a benzin. A legjobban a kétüteműek igénylik a dúsítást, a legkevésbé pedig a közvetlen befecskendezéses motorok.
A szívócső befecskendezéses benzinesek valahol a kettő között helyezkednek el.
A régebbi, központi befecskendezéses opeleknél (Astra F, Corsa B) a hűtővíz bele van vezetve a szívótorokba is (külön csatornába), hogy melegítse, mert hosszú a szívócső, és csak 1 injektor van, az látja el mind a 4 hengert.
Ránéztem erre a dúsítóra, annyit csinál, hogy kicsit ráhúz a gázra, úgy mintha picit nyomnám a pedált. Nem engedi teljesen alaphelyzetbe visszatérni az adagolón a kart. Csak alapjáraton van hatása, miután elindultam az autóval, már nincs. Így valószínűleg akkor lenne lényeges fogyasztásnövelő hatása, ha folyamatosan alapjáraton hagynám ketyegni az autót.
Egyébként teljesen észrevétlen mert nem emeli meg az alapjáratot: indítás után megy az utóizzítás, ami nagy terhelést jelent az alapjáraton ketyegő motornak, pont annyi gázt ad a dúsító hogy így az alapjárati fordulatszám kb megegyezzen a meleg alapjárati fordulatszámmal.
A modernebb dieseleknél valószínűleg nemcsak alapjáraton van plusz üzemanyag adva a motornak, amíg hideg, hanem fordulaton is, elősegítve a motor mihamarabbi bemelegedését. Ez jobban észrevehető fogyasztásnövekedést okozhat télen.